Posts Tagged ‘Vangjush Dako’

Die Edi Rama, Agim Cela, Vangjush Dako Mafia, wollte mit korrupten EU Leuten, einen Mafia Generalstaatsanwalt temporär ernennen

Dienstag, Dezember 12th, 2017

Die Zustände in Albanien, sind nur durch die vollkommen korrupte EU, EU Botschaft, EU Delegationen möglich, wo nur noch Betrugs Übersetzungen, Gutachten produziert werden. Das Vorbild:

Die halbe EU, vor allem die EU Delegationen mit Knut Fleckenstein ist Moment sind gekaufte Georg Soros Leute, welche nur im Chaos mit ihren Schwulen Banden Geld verdienen und mit korrupten Politikern. Georg Soros ist vorbestraft, wegen Bestechung und Korruption in Europa, in Frankreich vor allem. Idol für Junckers, Tausende von kriminellen Deutschen Politikern.

Donald Lu, über die holen Phrasen des „Al Capone“: Edi Rama

US Ambassador Lu Attacks General Prosecutor Llalla

US Ambassador Lu Attacks General Prosecutor Llalla

During a conference organized by the National Ombudsman concerning violence against women, US Ambassador Donald Lu used to opportunity to attack General Prosecutor Adriatik Llalla, whom the Rama government is trying to unconstitutionally replace with…

5 hours ago

Anscheinend arbeitet die EU Botschaft, von Kriminellen bereits kontrolliert und Edi Rama, gezielt mit gefälschten Übersetzungen, auch als man das Grundstücks Gesetz an die Venice Kommission schickte, wie der Ex-Präsident Bujar Nishani berichtet

Sunday, December 10, 2017

ISH PRESIDENTI NISHANI: LIGJI I PRONES NE SHQIPERI, GJYKOHET SIPAS NJE LIGJI, VLERESIMI PER TE CILIN KOMISIONI I VENECIAS, ESHTE DERGUAR MBI NJE VERSION TE FALLSIFIKUAR, NGA INSTITUCIONET E SHTETIT SHQIPTAR.

Image result for bujar nishani

Wie bei der Mafia: Phantom Personen, die nie vor Ort sind, prächtig abkassieren.

EURALIUS

Dr. Agnis Bernhard
Dr. Agnes Bernhard : Phantom Betrugs Leiterin der EURALIUS IV Mission und praktisch nie vor Ort.

Die Frist für die Bestellung des „High Prosecutorial Council“ lief am 31.August ab, wie es in der Verfassung steht, weil Idioten und Kriminelle die EU Mission EURALIUS kontrollieren und nun mit einem NGO Kindergarten das Justizministerium ebenso. „Waterloo“, für die „useful idiots“ aus Berlin, Brüssel, wie wir am 31.6.2017 schon hinwiesen.
The Anti-Constitutional Coup for the General Prosecutor – Exit Explains< The Anti-Constitutional Coup for the General Prosecutor – Exit Explains

Der US Botschafter hat nun einen deutlichen Schwenk gemacht, das nur ein Staatsanwalt Generalstaatsanwalt werden sollte, der nachweislich auch erfolgreich gegen Politik, grosse Clans, grosse Verbrechern ermittelt hat, diese Verfahren auch erfolgreich durchführten, bis zur Verurteilung.

Realitäts Verweigerung eines Profi Kriminellen, der jedes Gesetz bis heute ignoriert und nun junge weibliche Hostess, als Minister einsetzt, für die Betreuung der EU Leute. Kein Polizei Direktor ist vor Gericht gestellt worden, aber Show wird ohne Ende gemacht. Kein Gesetz ist implementiert bis heute und die gekauften Wahlen sind mehr wie peinlich. Gemeinsam mit korrupten EU Leuten, will man ca. weitere 800 Millionen € unterschlagen, wenn die Gespräche für den EU Beitritt beginnen, das ist der gemeinsame Plan, mit den EU Banden.

Judicial Watch Sues State Department and USAID for Records about Funding of George Soros’ Open Society Foundation – Albania

DAAD und Open Society Institute vereinbaren strategische Allianz für zentralasiatische Länder

Knut Fleckenstein – Edi Rama: Hamburg 10.10-2016: die Paten des Verbrechens in Hamburg
ebenso gekauft von Georg Soros

Me rastin e Dites Nderkombetare te Lirive dhe te Drejtave te Njeriut, ish Presidenti i Shqiperise, Bujar Nishani, hedh drite mbi nje skandal te permasave te medha, ate te fallsifikimit dhe grabitjes se te drejtes se prones.

Nishani shkruan ne rjetin Social Facebook, se Institucionet e Shqiperise, ato te Drejtesise dhe te Qeverise, kane derguar ne Komisionin e Venecias per Shqyrtim te Ligjit te Pronave ne Shqiperi, nje version te fallsifikuar, i cili ka te beje me te Drejten Huridike Kushtetonjese te prones ne Shqiperi.

Dhe mos harrojme, Qeveria Shqiptare dhe Parlameni i Shjqiperise, kane miratuar nje seri aktesh nenligjore per pronat, te cilat sot perbejne, konfliktet me madhore ne Shqiperi, ndersa pjese te madhe te Territorit nga keto Prona, po grabiten nga Oligareket dhe Mafia.

Dynastie „Dako“, wie man Milliarden mit Beton- und Lavendelbetrieben versteckt

Dinastia “Dako”, si i fshehin miliardat me bizneset e betonit dhe lavanderisë

4

Të dhënat e siguruara nga Tpz.al hedhin dritë mbi bizneset e Vangjush Dakos, të cilat kanë shumëfishuar fitimet pas aktivizimit në politikë, duke mbajtur fillimisht postin e Drejorit të Hipotekave dhe më vonë kryetarin e Bashkisë së Durrësit. Të afërm dhe persona të dyshimtë janë të përfshirë në bizneset e dinastisë “Dako”, ku fokusi kryesor është ndërtimi dhe lavanderia.

Ishte viti 1997, ku tre vëllezërit, Vangjush, Artan dhe Edmond Dako vendosën të futeshin në botën e ndërtimit dhe të biznesit. Ata themeluan një kompani të quajtur “3-D Sh.p.k” (3 Dako), e cila kishte si objekt një sërë veprimtarish, që nga materialet e ndërtimit e deri tek import-eksport i produkteve ushqimore. Situata e rëndë ekonomike në atë kohë, nuk e favorizoi kompaninë e vëllezërve Dako.

I gjendur në këtë situatë, në vitin 2001, Vangjush Dako vendos të largohet nga kompania për të nisur karrierën në administratën shtetërore. Ai ia la të gjitha aksionet e kompanisë, vëllait të tij, Artan Dakos. Ky i fundit humb jetën në një aksident rrugor, dhe si rrjedhojë frenat e kompanisë i merr përfundimisht vëllai tjetër, Edmond Dako.

Në vitet, 2001-2002, Vangjush Dako bëhet Drejtor i Policisë Ndërtimore në qarkun e Durrësit, një post ky që do t’i shërbente edhe ish kompanisë së tij të ndërtimit, që tashmë është në emër të Edmond Dakos.

Në vitet, 2004-2005, Dako merr një tjetër pozicion të rëndësishëm, atë të Drejtorit të Hipotekës, për Qarkun e Durrësit. Për çudi, gjatë kësaj periudhe, kompania e vëllait të Dakos, “3-D Sh.p.k”, zmadhon me 265 herë kapitalin e saj fillestar, nga 100,000 lekë që ishte prej 1997, arrin vleren 26,500,000 lekë (të reja).

Dukej se kompania e vëllait të Dakos ishte futur në linjë, duke bërë ndërtime të mëdha, kryesisht në sektorin privat. Një vit më pas, në 2006, kompania “3-D Sh.p.k” rrit sërish kapitalin e saj duke e çuar në 36,000,000 lekë. Tpz.al, disponon bilancet e kësaj kompanie, vetëm nga viti 2006 e më mbrapa, të depozituara pranë Qendrës Kombëtar të Biznesit. Sipas bilanceve, në vitin 2006, kompania e vëllait të Dakos, regjistron një xhiro vjetore 603.162.242 lekë (të reja). Por fryrja me fatura të prapambetura apo me detyrime artificiale, e ka reduktuar fitimin në një shifër qesharake, prej 419.527 lekë (të reja).

Të njëjtën skemë, vijon edhe në vitin 2007, ku kompania “3-D Sh.p.k”, bën një xhiro prej 403.694.211 lekë (të reja) ndërsa fitimi ishte tepër modest, 652.025 lekë (të reja). Pra, një kompani në fushën e ndërtimit, qarkullon mbi 1 miliard lekë brenda 2 viteve, dhe nuk fiton më shumë se 10 milionë lekë (të vjetra).

Pas pas vitit 2007, e cila përkon me zgjedhjen e Vangjush Dakos si Kryetar të Bashkisë së Durrësit, kompania e të vëllait merr përmasat e një biznesi tepër të madh. Me vetëm 20 punëtorë, kompania e Edmond Dakos, rrit edhe kapitalin fillestar, duke e çuar 45.000.000 lekë (të reja). Megjithatë, skema e fshehjes së milionave lekë fitim nga kompania, vijon edhe në vitet pasardhëse. Në vitin 2009, edhe pse kompania “3-D Sh.p.k” deklaron fitime qesharake, ajo arrin të blejë plot 31 automjete të llojeve të ndryshme. Në të njëjtin vit, kompania e vëllait të kryebashkiakut të Durrësit, shton kapitalin duke e çuar 60.000.000 lekë (të reja). Por duket se ky veprim për të shtuar automjetet për llogari të kompanisë, ka ngjallur dyshimet për fshehje të të ardhurave disa qindra milionëshe. Për të korrigjuar këtë “gabim”, 1 vit më pas, në 2010, “3-D Sh.p.k” i ç’regjistron të 31 automjetet nga kompania.

Në vitin 2011, kompania në pronësi të vëllait të Dakos, vijon të zmadhojë kapitalin, në 140.000.000 lekë (të reja), rreth 1.2 milion dollarë. Të ardhurat për këtë vit, janë 651.588.169 milionë lekë (të reja) rreth 5.5 milionë dollarë, por nëpërmjet shpenzimeve apo detyrimeve fiktive, kompania arrin të lërë mënjanë vetëm 12.605.637 lekë (të reja) fitime, ose afro 100 mijë dollarë.

Ndërkohë një vit më vonë, në 2012, “3-D Sh.p.k” qarkullon rreth 319.207.789 lekë (të reja), ose afro 3 milionë dollarë. Por pavarësisht, kësaj, në bilancet e publikuara rezulton se kompania ka fituar vetëm 8.080.326 lekë (të reja) ose 70 mijë dollarë.

E njëjta skemë fiktive përdoret edhe në vitin pasardhës, në 2013. Kompania “3-D Sh.p.k”, qarkullon 374.495.259 lekë (të reja), pra rreth 3.3 milion dollarë, ndërsa fitimi është sërish modest, 3.352.848 lekë (të reja) ose 30 mijë dollarë.

Kompania e vëllait të Vangjush Dakos, vijon të ketë rritje në qarkullimin e milarda lekëve në vit, por fitimi mbetet sërish i njëjtë, duke ngritur dyshime të forta se bëhet fjalë për fshehje të qëllimshme të fitimeve dhe shmangie të taksave.

Viti 2014

Xhiro vjetore: 230.829.758 lekë ( të reja), rreth 2 milionë dollarë

Fitimi vjetor: 1.813.826 lekë (të reja), rreth 15 mijë dollarë

Viti 2015

Xhiro vjetore: 236.500.270 lekë (të reja), rreth 2 milionë dollarë

Fitimi vjetor: Kompania del me humbje, – 1.127.679 lekë (të reja), rreth 10 mijë dollarë

Viti 2016

Xhiro vjetore: 190.600.036 lekë (të reja), rreth 1.6 milionë dollarë

Fitimi vjetor: 796.603 lekë (të reja), rreth 6 mijë dollarë

E gjithë kjo skemë fshehje ndër vite, tashmë mund t’i japë një shpjegim aseteve të kryebashkiakut Vangjush Dako. Pasuritë e këtij të fundit janë marramendëse, duke nisur nga një pallat 11 katësh me vlerë 720 milion lekë (të vjetra), disa parcela toke në zona të ndryshme, një magazinë prej 300 m2 si dhe një apartament tjetër rreth 130 m2.

Ndërkohë vëllai i tij, Edmond Dako, edhe pse me fitime të “vogla” të deklaruara përgjatë këtyre viteve, ai ka shtuar disa aktivitete të rëndësishme. Një nga këto është edhe biznesi në fushën e hidrokarbureve (karburanteve), e themeluar në vitin 2014.

Buxheti i Bashkisë, në duart e motrës

Kompania e vëllait të Vangjush Dakos, “3-D Sh.p.k”, ka përfituar miliona lekë nga punët publike, por gjithmonë si palë e kontraktuar nga të tjerët. Kjo skemë e mirëmenduar, ka shmangur debatet dhe konfliktin e interesit, se kryebashkiaku favorizon familjarët për tenderat publikë.

Sëfundmi, “3-D Sh.p.k” po kryen punimet e një projekti të quajtur Veliera, një pllakë betoni që po ndërtohet mbi rrënojat arkeologjike të Dyrrahut 2600 vjeçar. Por gjatë këtij skandali, doli në pah një fenomen tronditës. Valbona Qirjako, e cila është motra e kryebashkiakut Vangjush Dako rezulton të jetë është shefe e Sektorit të Buxhetit në Departamentin Ekonomik në Bashkinë e Durrësit. Pra, fondi për betonizimin tek “Veliera” akordohet me firmën e Valbona Qirjakos.

Rrethi i ngushtë që ka krijuar Vangjush Dako, në bizneset dhe bashkinë e tij, deri më sot, e kanë bërë atë që të mos ekspozohet sëtepërmi ndaj skandaleve të këtyre përmasave.

“El nino”, bosi i vogël Dako

Në moshën 22-vjeçare, çdo i ri sapo mbaron studimet dhe vrapon për të gjetur një punë të parë. Por, ndryshe ndodh me djalin e Vangjush Dakos. I riu, Xhulio Dako, i datëlindjes 1995, rezulton aksioner i dy kompanive, njëra në fushën e lavanderisë dhe tjetra në tregtimin e produkteve ushqimore me bazë detin.

Në kompaninë e parë, të quajtur “DB Wash International”, Xhulio Dako është shtuar si aksioner, tek themeluesi 54-vjeçar Tomi Ismailati, ndërsa ortakë janë edhe 5 shtetas italianë. Nuk dihet lidhja e djalit të njomë të Dakos me këta shtetas të mëdhenjë në moshë, por sipas bilanceve të siguruara nga Tpz.al, rezulojnë se kenë qarkulluar qindra miliona lekë në harkun e 3 viteve të fundit.

Në deklaratën e pasurisë, të dorëzuar nga ILDKPKI, Xhulio Dako është zotërues i 20% të aksioneve të shoqërisë “DB Wash International”, me kapital 20 000 lekë. Edhe aksionerët e tjerë kanë deklaruar vlera qesharake në kapital, por bilanci i të ardhurave dhe shpenzimeve flasin për tjetër gjë.

Tpz.al publikon fitimet të kompanisë “DB Wash International”, të nxjerra nga bilancet që vetë kjo kompani ka deklaruar.

Fitimet e kompanisë e “DB Wash International” e krijuar 25/03/2014:

Viti 2014: 22.876.057 Lekë (të reja)

Viti 2015: 56.850.124 Lekë (të reja)

Viti 2016: 72.101.360 Lekë (të reja)

Pra, një kompani e sapo krijuar në vitin 2014, ka arritur të nxjerrë fitime deri në 1.4 miliard lekë, ku pjesë është edhe djali 22-vjeçar, i Vangjush Dakos. “DB Wash International” është gjithashtu edhe përfituese e fondeve publike, ku në thesarin e shtetit rezultojnë 3 transaksione financiare ndaj kësaj kompanie, me vlerë 484.000 lekë (të reja).

Pas suksesit me kompaninë e parë, 22-vjeçari Xhulio Dako lidhet ngushtë me 54-vjeçarin Tomi Ismailati. Të dy këta, bashkë me dy italianë të tjerë. hapin një biznes në vitin 2016, “Artic Group”, kësaj here në fushën e tregtimit të produkteve ushqimore, molusqeve dhe frutave të detit. Djali i Vangjush Dakos, bëhet 35 % aksioner, ndërsa brenda vitit të parë, arrijnë të qarkullojnë 34.233.202 lekë (të reja), rreth 300 mijë dollarë nga shitjet dhe shpenzimet.

Mesa duket fati i ka buzëqeshur 22-vjeçarit, Xhulio Dako, jo për aftësitë e tij, por sepse ai është djali i kryebashkiakut të qytetit të dytë më të madh në Shqipëri, Durrësit. Xhulio njihet mirë në qytetin bregdetar, jo për bizneset e tij, por për jetën luksoze që ai bën, me makina të shtrenjta dhe shumat marramendëse që shpenzon në jetën e natës.

Kjo është dinastia “Dako”, e cila nuk njeh limit në pasurimin e fshehur me bizneset e betonit, lavanderisë dhe tregtisë ushqimore./TPZ.AL/E.H/

Më poshtë, me rreth të kuq, djali i Vangjush Dakos:

http://www.tpz.al/2017/11/13/dinastia-dako-si-i-fshehin-miliardat-me-bizneset-e-betonit-dhe-lavanderise/

 

Die Kosovo Mafia betoniert erneut illegal bei Durres herum, versucht erneut Geldwäsche mit Betrugs Immobilien über München

Samstag, Mai 13th, 2017

Für Wahlkampf Hilfe, darf jeder Bauen wo er will. Diesmal wird einer der dubiosten Gestalten in München, mit seiner Albaner Frau, die keine Bildung und Schule hat, ins Geldwäsche Betrugs Geschäft eintreten, wo schon Andere Deutsche mit der Kosovo Mafia mitmachten, vor den letzten Parlamentswahlen in 2013.

Die Kosovo Verbrecher. konnten trotz Deutscher Lobby Hilfe, kein Grundstück verkaufen, denn der Betrug ist einfach zu gut bekannt. Mit Garantie einer Baugenehmigung, welche es nie gegeben hat, was ebenso Betrug ist.

Immobilienkauf im Ausland, was oft im Desaster endet

Strasse

In 2013: Wenn man die Bilder vergleicht, stellt man schnell fest, das die Anbieter nicht einmal die Grundstücks Grenze auch nur ungefähr kennen.
Eine Direktorin erklärt die Gesetze, welche mit der Weltbank seit 1993 gelten

Ohne Beton Rüttler, bauen Kriminelle auf dem Stand, im Meer neue Molen und Gehwege, was das Meer schnell zerstören wird. Diebstahl: Ausfall der Innenstadt Beleuchtung in Durres, Antike Stadt Mauer wird betoniert

Illegales Betonieren und erneut die übelste Kosovo Mafia.

Vollkommen von der Albaner Mafia kontrolliert, macht nun über seine Ehefrau auch ein Max Brym mit Kosovo – aktuell bei jedem Artikel Reklame für vollkommen illegale Appartment Bauten und Mafia Geldwäsche Geschäfte bei Durres. Die Website ist vor 10 Jahren schon extrem unserös gewesen, nun stieg man offiziell in Mafia Geschäfte ein, denn alle Bauten bei Plepa, sind illegal gebaut und praktisch Alles was die Kosovo Mafia dort schon auf über 1.000 Hektar gestohlenen Land trieb. Das Betrugs Projekt: „Lalzit Bay Resort“ ist insolvent, trotz Baugenehmigung und einem Wirrwahr, gefälschter Grundstücks Dokumente.

Desaster in Tradition: 1.300 Appartment Häuser haben keine Genehmigung

aus kosovo-aktuell: diese Real-Estage Werbung, ohne Firmen Namen, QKR Registrierung in Albanien.

Werbeanzeige – Schöner Wohnen am Meer in Albanien

In einem Vorort der albanischen Hafenstadt Durres entsteht gerade ein neuer Wohnkomplex. Eine zwei oder drei Zimmerwohnung kostet pro qm zwischen 350 und 450 Euro. Die Wohnungen haben internationalen Standard. Das Architekturbüro hat seinen Sitz in Mailand. Zum Meer sind es 5 Minuten zu Fuß. Wer seinen Lebensabend oder seinen Urlaub im angenehmen Klima kostengünstig verbringen will,sollte sich angesprochen fühlen. Der Preis ist unschlagbar. Die Wohnungen sind auch über das örtliche Tourismusbüro vermietbar. Für nähere Informationen – Exposee Bilder – wenden sie sich an die E-Mail Adresse des Bauträgers. Sie können sich mit dem Verkäufer in deutsch, englisch und albanisch in Verbindung setzen.

E- Mail Immobilie am Meer in Albanien

E-Mail sramabaja@hotmail.com

Bild vom Strand

Bildergebnis für rrashbull

Die selben Verbrecher, wo es die AFD Doku gibt, die südlich Durres bauen, identisch die Splendid Mafia. Bau Qualität und Standards sind nicht gefragt bei der EU Mafia. Implementierung von Gesetzen Null, wobei die Juristen nicht einmal verstehen, was ein Gesetz ist. 60 % der Wälder sind zerstört, über 22.000 ilegale Bauten an der Küste, welche die jeweilige Mafia Regierung finanzieren.

Der neue Durres Fischereihafen ein Super Skandal, wurde von der Super Mafia besetzt und wird als Privat Hafen in diesem Baubetrug der STRABAG betrieben nie an die Regierung übergeben. Die STRABAG weiß nichts von diesem Projekt, also Ausschreibungs Betrug wie immer und die STRABAG Tochter in Albanien ist nicht einmal daran beteiligt, schweigt aber. System: mit „Ilegalen“ Bauten auch in Natur Schutz Gebieten

Fischerei Hafen
Fischerei Hafen Durres besetzt von der Mafia

EBRD finanzierte Umwelt Verbrechen des Betruges, als man die 10´ te Zement Fabrik finanzierte

Durres Abwässer: Milliarden für Strom, Wasser, Abwasser versinken im „Schwarzen Loch“ der Infrastruktur Aufbau Mafia

Super Kriminelle aus dem Kosovo mit ihrem illegalem Hotel PALACE, bauen weiter illegal, wo es eine Doku schon aus 2011 gab. Am Eingang zum Hafen Durres, Autobahn Kreisel, um ihre Geschäfte wie vor 20 Jahren im Hafen abwickeln zu können. Gefährlich verseuchte Strände, durch diese Abwässer Hotels der Super Mafia, wo schon Internationale Konferenzen stattfanden.

Langzeit Kriminelle, wie Natasho Paco, machen was sie wollen, wo über 39 % der Strände nach EU Berichten in Albanien von Abwässern verseucht sind.

Edi Rama: Durres – Wahlkampf Leiterin „Natasho Paco“ eine langzeit Kriminelle schon als Präfektin

illegale Bauten, Geldwäsche, Edi Rama’s Mafia Polizei: Dalleadyshe BICI – Polizei Direktor: Ervin Hasrama

Lefter Koka, zerstört erneut Durres, Wälder, Parks mit seinen illegalen Bauten

Bekanntes Mafia Hotel von West nach Ost, wo verurteilte Verbrecher ihre illegalen Hotels und Bars bauten.
Shqipëria ‘zjen’ nga kriza politike, por shikoni çfarë i bën detit Vangjush Dako në Durrës…
Postuar më: 27 April 2017 20:58

Pikërisht në momentet kur kriza politike në vend është në kulmin e saj, diku puna dhe betony nuk ndalen, madje as brenda në det…

Në plazhin e Durrësit po ndodh ajo që nuk mund të imagjinohet.

Ambientalisti dhe Inxhinieri Sazan Guri ka marrë guximin të denoncojë një tjetër shkelje sipas tij të bërë nga kryebashkiaku Vangjush Dako.

Prof. Guri argumenton se një ndërtim pa leje mjedisore dhe pa project po hedh beton në buzë të detit në plazhin e Durrësit, gje e cila sipas tij, është në kundërshtim të plotë me të gjitha ligjet.

Nëpërmjet një statusi në profiling e tij në Facebook, Prof. Sazan Guri shkruan:

“Ore qytetare, ore prokurore, ore biznesmen, ore pushtetare, ku po ju con mushka? Keni pare e degjuar te betonizosh ujt e detit, reren e plazhit, pa leje ndertimi, pa leje mjedisi, pa pyetur qytetaret, jo per qellim publik, jashte planit te territorit?

Shifni dhe flisni vete. Na thoni ca te mbrosh me para ne kete vend, ku cdo dite pillet nje moster me te tmerrshme se nje dite me pare!”.

http://www.mapo.al/2017/04/shqiperia-zjan-nga-kriza-politike-por-shikoni-cfare-i-ben-detit-vangjush-dako-ne-durres/1

Skandale ohne Ende, schlimmer wie die Taliban und Co.

Das Laze Resort will als Wahlkampf Gründen nun eine Edi Rama Firma: Edil-Al übernehmen, der Dulaku Brüder, welche vor über 10 Jahren schon etliche Projekte machen wollte, aber wegen den Wild West Zuständen in Albanien, nie ein Projekt begann. Solange keine Gesetze gelten in Albanien, keine Staatsgarantien, ist das Projekt mit 5 Sterne Hotel nur eine der vielen Luftnummern in Albanien, denn Geldwäsche Appartment Bauten stehen, ebenso alle leer, inklusive Milliarden Geld Versenkung korrupter EU, KfW Leute in Infrastruktur Projekte, wo nur Gelder gestohlen werden. Inzwischen haben 1.300 illegel gebaute Appartment Blocks keinerlei Dokumente, vor allem in Tirana und Durres: EU, Weltbank, KfW finanziert.

Die Geldwäsche Immobilien mit gefälschten Dokumenten der Drogen-, Banken Finanz Mafia sind unverkäuflich in Albanien

Resort turistik në Gjirin e Lalzit, Rama: I pari me pesë yje, do të punësohen 1500 persona


Resort turistik në Gjirin e Lalzit, Rama: I pari me pesë yje, do të punësohen 1500 persona

Kryeministri Edi Rama mori pjesë sot në nisjen e punimeve për ndërtimin e një kompleksi turistik me pesë yje në Gjirin e Lalzit.

Rama tha se menjëherë pas nisjes së punës, do të punësohen 600 persona, ndërkohë që pas përfundimit të punimeve punësohen në vazhdimësi 1500 persona.

“Është struktura e parë me pesë yje në vend. Mezi presim të shohim investimin tjetër në zonën e Dhërmiut. Edhe aty ambicia është po kjo, për të ndërtuar një tjetër resort me pesë yje. Jemi afër të finalizimit të disa proceseve të tjera që nga Divjaka deri në Kepin e Stillos”, u shpreh kreu i Qeverisë gjatë ceremonisë.

Kompleksi turistik në Gjirin e Lalëzit, do të ndërtohet nga Kompania Edil Al. I pagëzuar me emrin “San Pietro Resort”, projekti synon që në gjithë sipërfaqen e truallit prej 350.000 m², do të jenë të ndërtuara 140.000 m² sipërfaqe ndërtimi nga të cilat, 98.600 metër katror do të jetë fshati turistik, një rezidencë e ndërthurur me vila dhe apartamente dhe 41.400 m² do të jetë hoteleri dhe resort.

International bekannt: Der Albanische Tourismus und die Beton und Dreck Küste, der Geldwäsche Mafia

Samstag, Juli 20th, 2013

Altes Thema, weil komplette Öffentliche Gehewege, Park Zugänge, Parks wie hier in dem in 2011 neuen Öffentlichen Parks mit illegalen Lokalen zugebaut wurden im Schnell Gang, andere illegale Lokale in der Currilla, Rruga Taulantia, Rruga Deshmore nicht abgerissen wurden, weil in der Hand von der Shullazi, Kodra, Splendid Mafia, krimineller Gangs wie Shuaipi usw. und obwohl es Edi Rama versprochen hat. Wo ist die Bau Polizei, Stadt Polizei, Staatsanwaltschaft in Durres oder die Rathaus Mafia mit 80 % Idioten, 40 % Kriminellen und der Karriere eines Verbrechers als Buergermeister: in 2000 Bau Polizist, in 2005 Grundstuecks Chef ab 2007 Buergermeisters der Vernichtung von Durres durch Beton und mit Kriminellen!

Negativ Welt Rekord, wo Migranten seit Jahren sagen: die sind verrueckt!

EU Umwelt Behörde 2016
EU Umwelt Behörde 2016

EU Umwelt Behörde warnt vor den Bade Stränden in Albanien: 39,7 % gefährlich verschmutzt

Edhe Vangjush Dako i Ramës përfundon në Prokurori! Kallëzohet penalisht nga PD, ja akuzat e shumta

Idiotie Buergermeister von Durres, der als verrueckt gilt, aber die Alternativen sind noch schlimmer: Vangjush Dako

Strafanzeige gegen den Buergermeister Vangjush Dako, wegen Duldung illegaler Bauten

Promenade Durres durch illegale Spiel Unternehmen, Lokale, Staende besetzt in der uebelsten Art, wo man gerade die Lokale abreissen wollte und den Unfug eigentlich schon vor Jahren stoppten

Digital Camera

Digital Camera

Digital Camera

24 Stock illegaler Hochhaus Bau der Vangjush Dako. Peloshi Mafia steht zum Verkauf und bricht irgendwann zusammen, weil ohne Beton Ruettler gebaut.

Digital Camera

Rruga Deshamore - Durres

Alles voll von illegalen Lokalen der Oeffenttliche Park in der Rrugs Deshmore vor dem Museum, was Edi Rama versprach abzureissen, mehrfach im TV Ende 2013, 2014 und noch schlimmer wurde es.

Statt wie versprochen abzureissen macht man Alles noch schlimmer:

Chris Brown Konzert: am 8. Juli in Durres und Idotie, Mafia Umwelt Zerstörung durch Vangjush Dako ohne Ende

Digital Camera

Das Strategische Projekt des Mafia Bosses Lefter Koka und vom „Al-Capone“ Edi Rama in der Currilla nach einem Jahr.

Digital Camera

Digital Camera

Verbrecher Stadt Durres mit Vangjush Dako, wo Alle Posten der Stadt Polizei an Kriminelle verkauft werden.

Real Rathaus Durres Mafia (Vangjush Dako), wo sich Dumm Kriminelle eingekauft haben und ihre illegalen Lokale, Appartment Häuser promoten an der Küste, inklusive Abwasser Einleitung ins Meer, von 22.000 illegalen Küsten Bauten der Albaner Mafia: Achurim Qehajaji, Einer von 40 % vorbestraften Kriminellen im Rathaus und der 90 % die vollkommen inkompetend sind, mit gefälschten Schulzeugnissen und Diplomenen. Sturzdumme Politik Kreise, wo 39,7 % der Strände verseucht sind ein einmaliges Desaster was die kriminellen Rathaus Verwaltungen verursacht haben, kriminelle Tourismus Minister und direkt Edi Rama, Ilir Meta, Arben Ahmeti, Florinje Koka u.a. mit dem illegalen Hotel Bau in 2014-2015 des „Pablo Escobar“ des Balkans: Klement Balili.

Rathaus Mafia, mit Achurim Qehajaji: verkauft Umwelt Zerstörung der Kallmi - Currilla Küste als Tourismus Politik: praktisch ist jedes Lokal, Appartment Gebäude in Mafia Hand und illegal

Rathaus Mafia, mit Achurim Qehajaji: verkauft Umwelt Zerstörung der Kallmi – Currilla Küste als Tourismus Politik: praktisch ist jedes Lokal, Appartment Gebäude in Mafia Hand und illegal

Heutige Abriss in Durres, aber wie lange? von 20 Lokalen.

Nis prishja e lokaleve në hyrje të Durrësit (Video)

Postuar: 30/05/2016 – 13:46

20 lokale që kanë zaptuar lulishten e fëmijëve në hyrje të Durrësit, kanë nisur të prishen nga Inspektorati Ndërtimor Urbanistik i bashkisë së Durrësit.

Duke zaptuar pak nga pak lulishten, lokalet kishin mbërritur deri në trotuar, me karriget e me tavolinat e tyre.

Këtë të hënë, pasi ishin lajmëruar pesë ditë më parë, nisi aksioni, ndërsa ishin vetë pronarët e lokaleve luksoze që kanë nisur prishjen e çative e largimin e materialeve dhe orendive. Në mbështetje të inspektoratit ishte edhe policia e rendit, megjithëse nuk është dashur ndërhyrja e policisë pasi nuk pati reagim kundërshtues nga ana e pronarëve të lokaleve”, tha Artur Çela, drejtor i Inspektoratit Ndërtimor Urbanistik në Durrës.

I fortë ka qenë reagimi qytetar në lidhje me prishjen e lokaleve.

“Më herët duhet të ishin prishur. Janë të vonuar. Lokalet na zunë fillimisht vendin tonë të pensionistëve e nuk na lanë ku të rimë. Lulishtja u ndërtua për qytetarët, jo për lokalet”, shprehen të moshuarit.

Prindërit e fëmijëve thonë se kur u zaptuan nga lokalet, u hoqën lodrat e fëmijëve.

“Hoqën lodrat dhe vit pas viti rrëmbyen çfarë u doli përpara. Erdhën me karrige deri në trotuar. Na zunë frymën lokalet”.

“Faleminderit që po i prishin, më shpejt t’i kishin prishur. Pronarë grykës, që morën lulishten e qytetarëve, e bënë me karrige sikur ta kishin të babait. E harruam që kjo ishte lulishte që u ndërtua për qytetarët”, thanë banorët.

Bregu i detit në plazh, lulishtja në hyrje të Durrësit, dhe shëtitorja “Taulantia”, janë tri vendet e vetme ku fëmijët e qytetit të Durrësit kanë mundësi të argëtohen e të luajnë me njëri- tjetrin, në fëmijërinë e tyre. Prindërit ankohen vazhdimisht se fëmijët nuk kanë ku të argëtohen, sepse edhe ato pak vende që ishin, janë zënë e nuk ka mbetur asgjë nga hapësirat e dikurshme.

K.H.

/portali DurresLajm/

Video:
Bashkia e Durrësit prezanton strategjinë e planifikimit të territorit 2015-2030

DSC_0036Bashkia e Durrësit ka prezantuar në një dëgjesë publikë strategjinë e planifikimit të territrit 2015-2030. Në këtë dëgjesë kanë marrë pjesë kryetari i Bashkisë së Durrësit Vangjush Dako, ambasadori zviceran në Shqipëri Christof Graf, arkitektë, urbanistë, ambientalistë, anëtarë të këshillit bashkiak, përfaqësues të shoqërisë civile dhe institucioneve vendore e qëndrore, përfaqësues të të gjitha grupeve të interesit dhe qytetarë të Durrësit që kanë zhvilluar një dialog mbi përparësitë dhe investimet e parashikuara për bashkinë e sapozgjeruar. Në këtë dëgjesë Bashkia e Durrësit paraqiti dhe diskutoi një strategji të re territoriale të dizenjuar me mbështetje nga Programi i financuar nga Zvicra për Decentralizimin dhe Zhvillimin Vendor (DLDP) dhe me ndihmesën e Institutit për Bashkëpunim dhe Zhvillim(CDI). Kryebashkiaku i Durrësit Vangjush Dako foli mbi planet e ardhshme të zhvillimit për Durrësin. Ai deklaroi se vizioni afatgjatë i kësaj strategjie është që Durrësi do të rimarrë rolin e tij historik si platformë shkëmbimesh rajonale ndërsa vizioni afatshkurtër është shndërrimi i Durrësit në një qendër zhvillimi ekonomik tërheqëse për investimet e huaja si dhe shndërrimi në një qendër urbane policentrike që ofron shërbime cilësore ndaj qytetarëve të Durrësit dhe vizitorëve. Kryebashkiaku Dako deklaroi se Bashkia e Durrësit e ndërton strategjinë e zhvillimit me banorët e Durrësit dhe në shërbim të tyre dhe është prioritet i Bashkisë komunikimi i rregullt me qytetarët dhe mbështetja e iniciativave qytetare për zhvillimin socio-ekonomik të qytetit. Kryebashkiaku Dako deklaroi se ne vazhdojmë me intensitet të lartë punën për të realizuar qëllimin tonë të Durrësit të së ardhmes. Ambasadori zviceran në Shqipëri Christof Graf, shteti i të cilit mbështet këtë strategji, në fjalën e tij ju referua dëgjesave publike si një nga instrumentet e dobishëm për të rritur dialogun dhe që lejon qytetarët të shprehin pikëpamjet dhe shqetësimet e tyre: “Unë përsëris këtu atë që kam thënë në disa raste së fundmi: që një demokraci funksionon vetëm kur banorët vendorë dhe autoritetet përfshihen në dialog, komunikojnë hapur dhe ndërveprojnë vazhdimisht. Një vendim-marrje që konsideron opinionin publik çon në rezultate më të mira në afat të gjatë.”

Strategjia territoriale doli nga koncepti i Zonave Funksionale i cili i sheh bashkitë jo vetëm nga pikëpamja administrative por edhe nga ajo zhvillimore e cila konsideron faktorë socialë, ekonomikë dhe rajonalë. Ekspertiza zvicerane mbështeti draftin e parë të strategjisë që më pas u adaptua nga Bashkia Durrës. Një listë projektesh e cila mund të implementohet në zonën e Durrësit u identifikua dhe u propozua nga DLDP dhe Bashkia e Durrësit. Kjo listë e cila përfshin opinionin e ekspertëve dhe institucioneve u diskutua edhe me qytetarët. Si strategjia ashtu dhe lista e projekteve u konsultuan në Ministrinë e Zhvillimit Urban, Agjencinë Kombëtare të Planifikimit të Territorit dhe ekspertë të pavarur. Strategjia territoriale u prezantua më pas nga drejtori urbanistik i Bashkisë së Durrësit Adhurim Qehajaj dhe më pas u diskutua me pjesëmarrësit në formë pyetjesh e komentesh. Historikisht Durrësi ka ndjekur evolucionin e fluksit të shkëmbimeve Evropë – Bizant / Lindje. Territori shqiptar është bërë relevant vetëm 100 vitet e fundit. Porti si platformë shkëmbimesh i ka ofruar qytetit flukset jetësore: mallra, energji, ujë, burime natyrore, ushqime etj. Qyteti i ka ofruar këtyre flukseve, shërbimet e nevojshme për aktivitetet ekonomike përkatëse. Bashkia e Re, i shton Qytetit-Port edhe territorin bujqësor si dhe disa minizona urbane. Synimet kryesore të kësaj strategjie janë:

 

Strategjia Urbane për Durrësin synon:
1) Rrashbulli si lagje e Durrësit: tashmë një fakt në terren;
2) Qyteza KIS (Katund i Ri – Sukth): krijon kontinuitet urban, sinergji, ulje shpenzimesh, etj
3) Pol sub-urban Shkafane – Kullë: përgjigje ndaj zhvillimit të Shkafanes dhe pozitës gjeografike të Kullës në qendër të akseve lidhës të Bashkisë së Re;
4) ish këneta, si zonë mbështetëse e Zonës Industriale Porto Romano: zonë e urbanizuar për banim e shërbime mbështetëse për 30,000 të punësuarit e ZIPR;
5) Shën Pjetër – Lalez: për turizëm cilësor
6) Kallmi si turizëm elitar dhe mushkëri e blertë e Durrësit

 

Strategjia e Turizmit ka këto synime:
1) Durresi: vitrina e Shqipërise për vizitorët e krocierave;
2) Mbrojtja dhe promovimi i parqeve natyrore / valorizimi i hinterlandit për vizitorët lokalë dhe kombëtarë;

3) Turizmi i detit dhe rërës: cilësor në Lalëz dhe Kallm dhe popullor në pjesën tjetër;
4) Mbrojtja dhe valorizimi i pasurisë historike dhe arkeologjike
Strategjia për Ekonominë:
1) thjeshtimi i procedurave të regjistrimit të ndërmarrjeve (one-stop-shop / dixhitalizimi / etj) dhe mbulimi i gjithë territorit me to;
2) kontekst fiskal avantazhues dhe logjistikë mbështetëse bashkëkohore sidomos në aksin Durana, Shkozet, ZIPR dhe PI Rrashbull;
3) ngritja e Qendrave të Mbështetjes për NVM dhe promovimin e tyre (fokusuar në shitje, marketing, networking, shërbime administrative / financiare, etj)
4) ngritja e strukturave pritëse speciale dhe procedurave fast-track për investitorët e mëdhenj.

 

Strategjia për Bujqësinë
Toka bujqesore zë rreth 70% të territorit të Bashkisë së Re. Strategjia synon:
1) ruajtjen e fondit të tokës bujqësore nëpërmjet bllokimit të lejeve të ndërtimit dhe regjistrimit;
2) rritjen e eficiences së aktiviteteve bujqësore, nëpërmjet rritjes së rendimenteve, specializimin në kultura me vlerë të lartë, kompletimi i zinxhirit të vlerës, etj;
3) Krijimin e tregjeve dhe rrugëve lidhëse për inkurajimin dhe mbështetjen e zinxhirit të vlerës të produkteve bujqësore drejt aktiviteteve me vlerë të shtuar të lartë

 

Strategjia për Ujin
Durrësi është shumë i pasur me ujëra: deti, rezervuarët, lumenjtë, ujërat nëntokësore, por vuan nga problemet e ruajtjes dhe përdorimit eficient.
Strategjia synon:
1) mbrojtjen nga uji (vërshimet / erozioni lumor dhe detar / ngritje e nivelit të detit dhe ujërave nëntokësore;
2) promovimi i turizmit gjatë brigjeve ujore (det, lumej dhe rezervuare);
3) mbrojtja e ujërave nga ndotja;
4) furnizimi i popullatës me ujë të pijshëm: projekti i BB)

Strategjia për Infrastrukturën

Bashkia Durrës është në kryqëzim të akseve infrastrukturore evropiane të transportit dhe energjisë.
Strategjia synon:
1) shndërrimin e Durrësit në një nyje shkëmbimi moderne ku ndërthuren akset infrastrukturore evropiane, rajonale dhe kombëtare, nëpërmjet: – promovimit dhe lobimit në Qeveri, Rajon dhe BE, dhe – ndërtimit të infrastrukturës plotësuese / lidhëse / mbështetëse përgjate akseve dhe nyjeve evropiane;
2) lidhja dhe shërbimi i territorit me infrastrukturë bashkëkohore
3) ofrimin e një infrastrukture moderne urbane për të gjithë qytetarët e Bashkisë

 

Bashkia e Durrësit po e projekton të ardhmen e qytetit në nivel rajoni evropian ku prioritet do të jetë kontakti direkt me BE dhe me Komitetin Evropian të Rajoneve. Ajo do të ndërtojë strukturat, procedurat dhe ekipet përkatëse që do të mundësojnë vendosjen e Durrësit ne axhendën e zhvillimeve dhe projekteve kombëtare dhe ndërkombëtare që në dizenjimin e tyre si dhe të krijojë procedurat fast-track për këto shërbime.

 

 

 

Short URL: http://bulevardionline.com/?p=15851

Abwässer gehen dort ins Meer, von allen illegalen Bauten dort und diese Hochhäuser sowieso, wo man erneut direkt an den Gehweg gebaut hat, keine Bau Gesetze kennt, ohne Genehmigung das Geldwäsche Projekt der Gangster Gruppe des Ouerd Bykylbashi (geschützt durch Immunität als Abgeordneter, weil Hundert von Anzeigen vorliegen, wegen Ausstellung gefälschter Kompesiserungs und Grundstücks Papiere als Grundstücks Chef in Tirana) baute, ohne Rücksicht auf die Bau Abstände zur Strasse, zum Nachbarn, oder mit Beton Rüttler. Bauschrott der Extra Klasse, wie fast überall, weil er reine Geldwäsche Projekte der Mafia DP Partei des Salih Berisha war. Identisch die Splendid Lokale der Albaner Mafia aus Tirana in Durres, die Disco im National Park Touristik gebaut, in Lehm Böden wo ein wertvolles Biotop zerstört wurde sind ein Super Skandal. Alles mit gefälschten Papieren aus Tirana, den sogenanten Kompensations Papieren, wo sich Berisha Leute reich rechneten und ihre Klientel, wo Tausende von Hektar Land überall gestohlen wurden. In Durres darf sich die Politik Idiotie austoben, wo es immer nur um Geldwäsche, Betrug, Diebstahl vor allem von EU Geldern und Umwelt Vernichtung geht. Aktive Mittäter wie Skerdilajd Konomi, oder Dritte wie Iso Copa wurden eliminiert.

Geldwäsche, Drogen Handel, Diebstahl, Inkompetenz und Betrug, ist das einzige Wirtschafts Programm der Albanischen Regierung. Abriss Versprechen leere Show Nummern wie immer.

Präfekt Genc Alizoti, der Bürgermeister Vangjush Dako, bestätigen in 2013, das es neue 110 illegale Bauten an der Küste in Durres gibt. Straf Anzeige wurde gestellt, eine Task Force eingesetzt, gegen die Besetzung der Strände protestiert, viele Versprechen und Nichts. Vom Bürgermeister Vangjush Dako wurde das ebenso im Interview bestätigt: Nichts geschieht wie immer in Albanien, nur dumme Sprüche und Kinder Theater Show.

Wenn alle Warnungen ignoriert werden, die Polizei und Sicherheit ein Witz sind, sollte man sich nicht wundern, bei der dümmsten Regierung der Welt.

Jamarber Malltezi, Argita Berisha
Jamarber Malltezi, Argita Berisha, Expertin für Geldwäsche und Betrugs Firmen, wie u.a. Damir Fazllic, und die weitere Verwandte Frau Shpresa Brecani, ist überall auch bei den Top Mafia Bossen der „Sacra Corona Unita“ wie Albino Prudentino, Buchhalterin und Teihaberin.

Der Schwiegersohn von Salih Berisha: Jamarber Malltezi, organisierte schon vor seiner Tätigkeit für die Weltbank, welche im Peinlichkeits Debakel endete, Grundstücks Betrügereien in Tirana und Gross Projekte mit Landesweit bekannten Verbrechern. Die Weltbank gilt in Albanien als vollkommen korrupt, denn auch die Privatisierungen gingen praktisch alle im Bestechungs Sumpf der Dreistigkeit unter. Jeder Verbrecher, Mörder, Terrorist erhält einen Orden von dem sogenannte präsidenten Bujar Nishani: “Medaljen e Mirënjohjes“ so auch per dekret: Jamerber Malltezi.

Albanien: Wie ein Paradies am Mittelmeer zerstört wird

Von 

Von Strandidylle keine Spur mehr: Dicht an dicht stehen in Vlora die riesigen Appartementhäuser. Foto: imago stock&people

Albaniens Ionische Küste, vor kurzem noch letztes unberührtes Paradies am Mittelmeer, hat in kürzester Zeit die schlimmsten Bausünden der Côte d’Azur und der Costa Blanca nachgeholt…………………

Das wäre schön. In nur drei Jahren ist das beschauliche Städtchen mit seinen Moscheen und türkischen Basargassen zwischen klotzigen Appartement-Häusern so gut wie verschwunden. Zum Meer hin entstand gegen alle Pläne und gegen alle Vernunft ein ganz neues Stadtviertel aus sechs- bis achtstöckigen Türmen, alle mit Balkon und alle mit Meerblick – jedenfalls so lange, bis das nächste noch näher an den Strand gebaut wurde. Das meiste steht leer.

…………….

Albaniens Ionische Küste, vor kurzem noch letztes unberührtes Paradies am Mittelmeer, hat in kürzester Zeit die schlimmsten Bausünden der Côte d’Azur und der Costa Blanca nachgeholt. Mit tatkräftiger Mithilfe selbstloser internationaler Geldgeber: Die Weltbank finanzierte den Bau einer Küstenstraße bis kurz vor die griechische Grenze. Die neue „SH 8“ gab der Küste den Rest.

Überall bauten die Gemeinden Stichstraßen an die beschaulichen Buchten, die bis dahin nur vom Meer aus erreichbar waren. Dort gibt es weder Toiletten noch Abfalleimer oder irgendeine Form von Stranddienst; nur ein Kassenhäuschen, in dem jemand Eintrittsgeld nimmt. „Wenn wir da baden gehen“, sagt der Mitarbeiter einer internationalen Organisation in Tirana, „dann nehmen wir immer eine Rolle schwarze Müllsäcke mit.“ Die erste Stunde wird dann mal aufgeräumt.

Verantwortlich für das Programm der Weltbank war Jamarber Malltezi, Schwiegersohn des im Juni abgewählten Premierministers Sali Berisha. Schon 2007, als der Boom begann, hatte der umstrittene Geschäftsmann gegen den ausdrückliche Verpflichtung alte, angeblich illegale Häuser an der Ionischen Küste massenhaft abreißen lassen – und so Platz für die selbsternannten Strandhüter geschaffen…………………

AUTOR

http://www.fr-online.de/panorama/albanien-wie-ein-paradies-am-mittelmeer-zerstoert-wird,1472782,23755188.html

Skandal Nummer: Jamarber Malltezi, der die führende Rolle im Grundstücks Raub an der Albanischen Küste spielte! Alles Show, die wollen die Grundstücke selber stehlen, und Bamir Topi war ebenso aktiv dabei in 2008, sagten einheimische Albaner und so kam es auch.

last tactic is only an effort for making the Prosecution follow the government’s line and lead ‘soft’ investigations for the sensible cases of Gerdeci and Fazllic, which have harmful implications for the government. There is another hit for the Prime Minister, when his son-in-law Jamarber Malltezi was accused of abusing with the World Bank funds for personal interests for the Development of the Southern Coastline Plan.

http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=2406&ref=lajme

 

70 % weniger Touristen in 2012, jetzt nochmal 50 % und praktisch alle Hotels stehen leer. Dafür kommen ein paar Einheimische zurück weil nun weniger Abwasser der Taliban Hotel Besitzer, inklusive Odeta Nishani ins Meer geleitet werden.

Shifrat e INSTAT për lëvizjet e njerëzve për jashtë vendit ashtu edhe për brenda vendit janë nga më të ulëtat. Sezoni turistik, megjithëse në kulm të tij, është shumë i dobët në krahasim me vitin e shkuar. Mendohet deri në fund të sezonit të jetë 50 për qind më dobët. Ka disa faktorë që kanë ndikuar për keq në këtë degë të ekonomisë: Në radhë të parë, kriza financiare, në radhë të dytë, moti jo i favorshëm, por çfarë e ka dëmtuar së tepërmi Durrësin, Golemin, Shëngjinin, Velipojën dhe…

19 Korrik, 2013

“Dhëndri i Berishës po shkatërron bregdetin !”

3Një nga gazetat e njohura në Gjermani, Frankfurter Rundschau, ka përgatitur një reportazh për Shqipërinë, duke theksuar se një parajsë në Mesdhe po shkatërrohet nga ndërtimet pa kriter.
Gazetari Norbert Mappes- Niedik shkruan se një parajsë e paprekur në brigjet e Jonit, brenda një kohë të shkurtër ka nisur të zbatojë ato mëkate që kanë prekur Cote D’Azur dhe Costa Blanca.
Sipas gazetarit, shkatërrimi i bregdetit të Jonit po bëhet edhe me ndihmën vetëmohuese të institucioneve ndërkombëtare, siç është Banka Botërore.
“Përgjegjës për programin e Bankës Botërore është Jamarbër Malltezi, dhëndër i kryeministrit të larguar me votë, Sali Berisha. Që në vitin 2007, kur nisi bumi, biznesmeni i diskutueshëm vendosi vetë kundër angazhimeve eksplicite për të shkatërruar shtëpitë e vjetra, mesa duket pa leje,” shkruan gazetari.
Sipas tij, tanimë është vonë.
“Numri në rritje i turistëve të huaj, për të cilin gëzohet qeveria, në fakt është më shumë i përbërë nga shqiptarë besnikë dhe kosovarë. Turistët me çanta në shpinë dhe motorristët vijnë kalimthi dhe largohen të tmerruar. Kompanitë e mëdha të udhëtimeve nuk e kanë askund në axhendë këtë vend”.
Për të ilustruar tmerrin e ndërtimeve që ka përfshirë këtë zonë, ai sjell shembullin e Ndriçim Metajt, që ndërtoi një shtëpi të bukur dhe të re, por përpara i mbiu një rrokaqiell.
Më pas gazetari përshkruan vuajtjet e Ndriçimit nëpër shkallët e gjyqësorit për të kërkuar të drejtën.
Ai u ankua deri në shkallët më të larta, madje edhe tek ministri i Drejtësisë, aktualisht president, Bujar Nishani.
“Të gjithë gënjejnë,” thotë Ndriçim Metaj.
Sipas gazetarit, edhe drejtuesit vendorë mund të jenë të implikuar në korrupsion, ose nuk kanë fuqi të reagojnë.
“Lidhja me partitë është e rëndësishme, por ngjyra e partisë është njësoj: kryebashkiaku i Vlorës, Shpëtim Gjika është socialist, dhëndri i Berishës është demokrat”.
Sipas gazetarit, ndërtimet kanë pushtuar çdo skutë, madje edhe zonat moçalore.
“Ndërtohet kudo, ku dikush mund të shkojë sa më shpejt në det. Por edhe për zonat moçalore, dhëndri me përvojë i Berishës e ka gjetur zgjidhjen: ku nuk ndërtohet, turistët pasanikë italianë gjuajnë çdo gjë që fluturon ose që lëviz në tokë”,
Referuar zgjedhjeve të qershorit, gazetari shkruan se një kryengritje popullore ka shporrur qeverinë e korruptuar dhe tani qëllimi është Europa.
Marre nga TEMA

Postuar: 19/07/2016 – 19:05
Wasserleitungen werden repariert, welche oft billig nur dicht unter die ERde verlegt wurden

“Ujësjellës Kanalizime Durrës është duke punuar me intensitet të lartë për të rikthyer në normalitet furnizimin me ujë të qytetit të Durrësit. Që nga mëngjesi i ditës së sotme lagjet e qytetit nuk janë furnizuar me ujë për shkak të difekteve të shumta në tubacionin kryesor”,- thuhet në një njoftim të ndërmarrjes së Ujësjellësit.

“Amortizimi i tubacionit kresor ka detyruar UKD-në që të stakojë pompat në Fushë-Kuqe me qëllim riparimin e tyre. Nga mëngjesi deri rreth orës18.00 janë riparuar 10 difekte në pjesë të çara të tubit në zonën e Sukthit dhe Shkafanes, ndërkohë që janë edhe 8 të tjera për t’u riparuar në zonën pranë rezervuarit të Tarinit. Në këtë zonë paraqitet vështirësia më e madhe, pasi aty tubacioni gjendet mes një pylli dhe UKD është detyruar që të hapë një rrugë pasi nuk ka një të tillë për të shkuar fadromat në vendin ku është shfaqur difekti”,- vijon më tej njoftimi.

Nga ana tjetër, punimet po kryhen në një zonë kënetore që sjell përsëri vështirësi në përfundimin e difekteve në një kohë sa më të shpejtë.

“Brigada e avarive me 22 persona në total po punon maksimalisht që gjatë mbrëmjes së sotme të riparohen edhe difektet e mbetura dhe të lëshohet uji. Në zonën ku tubacioni kryesor me diametër 700 mm ka pësuar çarje kanë punuar 3 grupe saldimi, ndërkohë që për riparimin e difekteve UKD ka vënë në dispozicion 3 fadroma, 2 kamionë dhe 2 karro-ofiçina”,– përfundon njoftimi i UKD-së.

 

/portali DurresLajm/

Na bëni like në facebook!:

Universität Durres: Ferdinand Xhafferie erkärt die Verbrechen des Mafia Bürgermeisters Vangjush Dako und seine Beton Geschäfte

Donnerstag, April 21st, 2011

 Die Stadt Grenze (Gelbe Linie), wird den Studenten in Durres erklärt, wer verantwortlich ist für den Diebstahl, der Strände vor der Universität, durch Ferdinand Yhafferie, der vor wenigen Tagen noch Sport, Kultur und Tourismus Minister war. Die Vernichtung der Strände, Zerstörung der „Zone Touristik“, Bäume fällen an der Küsten für Aktionen, auch noch auf fremden Privat Grundstücken und ausserhalb der Stadt Grenze, sind ein einmaliger Fall, von hoch Kriminalität durch einen Bürgermeister, oder besser gesagt: Profi Gangster Boss: Vangjush Dako, der aus der Drogen Metopole SHIAK kommt.Nur extrem dumme Total Idioten, können sowas machen, wobei im April 2002, bereits der Premier Minister Pandelj Majko und der Minister Fatmir Yhafaj in Durres, klar sagten, das das Rathaus hochkrminelle ist, weil auch auch noch Antike Stätten zubetoniert, welche durch Gesetz, wie „Zone Touristik“ total geschützt sind. Pandilja Majko, und Fatmir Yhafai, sind in der selben Partei SP, wie Vangjush Dako, der ersichtlich von niemanden Unterstützung erhält, für seine kriminellen Machenschaften. Vangjush Dako, gehört zu den grossen Verbrechern Albaniens, als Geldwäsche Motor, der Super Drogen Clans aus SHIAK, dem Gjoka, Hekuran Hoxha, Agim Hoxha Clans, notorischen Verbrecher Clans, eng mit dem Kosovaren „Lul“ Berisha und den Partner wie Lefter – Nard Koka, Agron Duka, Spartak Braho (dem Paten von Durres)  und Fatos Nano, wie Ilir Meta verbunden.

Ferdinand Yhaferie, erklärt den Studenten, die offizielle und amtliche Stadtgrenze (Gelbe Linie, mit neuen Umgehungsstrassen), und warum der noch Bürgermeister und Mafia Boss: Vangjush Dako, ausserhalb der Stadtgrenze, Bäume fällen lässt, und illegal herumbaut in der „Touristik Zone“, was mehr wie ein Verbrechen ist. Der Verbrecher versuchte, sogar 1-2 km nördlich davon,noch mit den kriminellen Horden der Natasha Paco, Grundstücke zuverkaufen, obwohl Ihnen Nichts davon gehört und die Stadt Durres dort Nichts zu Sagen hat.

Debati i plotë mes Ferdinand Xhaferrit dhe Vangjush Dakos para studentëve

Hinzu kommt die komplette Zubetonierei, sämtlicher Strände mit illegalen Lokalen, vor der Universität und den Mafiösen Diebstahl der Strände, inklusive eines Gestankes, der im Sommer 2010 schon stark bemerkbar war, wo es nur 8 illegale Restaurantes und 10 illegale Lokale gab.

Die Studenten haben nun verstanden, wer Ihnen die Strände stiehlt (den Gestank) und für den kriminellen Wahnsinn des Rathauses, wo enorme Profite gemacht wurden, durch Beton finanziert über das Stadt Budget. Durres dürfte einer der wenigen Städte sein, wo man nun den SP Kandidaten wohl zum Teufel jagt, bei soviel Verbrechen, inklusive bauen in der Antiken Stadt Durres erneut.

TV Diskussion, zwischen dem Super Verbrecher und Mafia Vertreter Vangjush Dako, der Haupt Verantwortlicher ist, für die Zerstörung von Durres, den Tausenden von illegalen Lokalen, Bars, Hotels, welche sämtliche Strände verseuchen und zerstört haben, damit Vangjush Dako und Co. hohe Geldbeträge für die Mafia wäscht und über die eigenen Baufirmen, vor rund um die SHIAK Drogen Metropole.

Null Argumentation, des Bürgermeisters Vangjush Dako, warum Alles zubetoniert wird und die Stadtgrenze überschritten wurde. Vangjush Dako, faselt etwas von Kommunistischen Methoden, als vor aller Augen, er auf die Gesetzes und Rechts Fakten hingewiesen wird, und warum illegal Bäume, Wälder, durch die Stadt vernichet wird an der Küste und Beton und nochmal Beton. Terroristischer Grundstücks Diebstahl ist eine Paranoia, der Durres Bürgermeister.

In der Verbrecher Hochburg SHIAK, woher der paranoide Profi Verbrecher Vangjush Dako herumkommt als Geldwasch Stelle, der Agim Hoxha, Dashamir Gjoka, Hekuran Hoxha Drogen Verteilstellen, randalieren, wie bei jeder Wahl, die militanten Verbrecher der SP und der Anhänger rund um Agron Duka, Vangjush Dako und Kollegen.

Mit den Milliarden, welche in illegale Hotels und Appartment Blocks flossen, finanzierten die Verbrecher rund um die SP Partei, allen voran: Fatos Nano, Ilir Meta, Agron Duka, Bizgha, ihre Verbrecher Kartelle. Hier in Kavaje, machen diese Heimatlosen Kriminellen der SP Partei, ebenso durch ihre Militanz nur noch Ärger.

Alles Beton in Durres und illegale Lokale vor allem direkt vor der Universität, wie über die „Gelbe“ Stadt Grenze hinausgehend, wie man gut sieht. Keine Stadtgrenze, privat Grundstück, noch „Zone Touristik“ wird respektiert, die paranoiden Kriminellen der Stadtverwaltung, ein uraltes Thema, schon vor 10 Jahren.

21 Prill 2011 – 21:16 |Dako e Xhaferri debat në auditorin e Universitetit të Durrësit
Dako e Xhaferri debat në auditorin e Universitetit të DurrësitDURRËS- 90 minuta debat mes kandidatëve për kryetar bashkie në qytetin e Durrësit. Debati është zhvilluar në ambjentet e Universitetit Aleksandër Mojsiu. Vizionet që kandidatët Vangjush Dako i PS dhe Ferdinand Xhaferri i PD kanë për qytetin në 4 vitet e ardhshëm, e parë kjo edhe në raport me Universitetin, kanë qënë pjesë e këtij debati. Gjatë përballjes mes dy kandidatëve nuk kanë munguar as akuzat e ndërsjellta ndaj njëri-tjetrit.Dako është shprehur edhe njëherë kundër ndërtimit të tecin dhe portitSHIAK Mafia Boss: Vangjush Dako (money laundering in beton)të peshkimit në Durrës, projekte që sipas tij, ka ndërmend të realizojë rivali Xhaferri.
“Ne do të respektojmë të gjithë investitorët, por duke zbatuar mirë normat e mjedisit, normat europiane dhe jo ndërtime tecesh e porte peshkimi, të cilët ndotin qytetin dhe nuk i japin asnjë perspektivë 3-T së zotit Xhaferri, tregti, turizëm, transport”,- tha ai.Ndërsa Xhaferri, në replikë ka premtuar se do t’i kthejë qytetarëve durrsakë e studentëve të qytetit Bregdetar, Bashkinë, që sipas tij ,Dako e ka lënë pas dore duke u marrë me bizneset e tij private-
“Këtu mo zotëri fillon vizioni në 4 vite, duke u marrë me punët e tua ti krijove indiferentizmin qytetar. Qytetarët durrsakë, studentët panë një kryetar që meret me biznesin e tij dhe nuk i shkon qytetarit tek Bashkia, tek vendi ku duhet të shkojë për të parë c’ndodh me shkollë, me pastrimin, me gjelbërimin. Ky është prioriteti ynë, t’u kthejmë qytetarëve bashkinë”,- u shpreh kandidati i PD.Gjatë debatit Dako shënjestroi përsëri Xhaferrin, duke e quajtur gënjeshtar, që bën premtime të rreme se do sjellë eshtrat e Ismail Qemalit në vend, ndërsa shtoi se, Xhaferrit nuk i falet që është ministër Kulture dhe nuk di asgjë pëe figurën e Ismail Qemalit.
“Është cështje besimi. Nuk mund t’i besosh bashkinë, celsat e një qyteti një njeriu që të gënjen. Është ministër Kulture dhe nuk di asgjë për eshtrat e Ismail Qemalit. I fal këtë gjë, se nuk e ka kulturën e duhur po nuk ia fal gënjeshtrën që thotë se po bën tratativa për të sjellë eshtrat, ky është një mashtrim i madh. Ky nuk është njeri njerëzor”,- nënvizoi Dako.Xhaferri nuk nguroi ta akuzonte Dakon se si kryetar bashkie, ka lënë pas dore universitetin dhe sot gënjen studentët.
“Ky zotëria po gënjen studentët, nuk gënjehet e ardhmja, ke 4 vite që ke shkuar vetëm njëherë në këshillin administrativ të Universitetit dhe më flet sot për qytetin”,- përfundoi Xhaferri.Pas debatit, të ashpër të dy kandidatët janë parë së bashku në kafenenë e universitetit duke konsumuar një kafe.
(m.a/BalkanWeb)

Kommentar: Die Verbrechen des Mafia Partei SP (inklusive LSI Partei heute mit Ilir Meta und Lefter Koca) hat den Durres Tourismus vernichtet und die stinkende und verseuchte Strände als Resultat hinterlassen. Hinzu kommt ein enormer Grundstücks Diebstahl, wie der 2004 Skandal rund um Vasil Hila bewiesen hat und der Vorgänger Bürgermeister.

Nun wird immer mehr bekannt, über die Verbrecher Gang, des Vangjush Dako, der direkt zu den Drogen- Geldwäsche Kartellen aus SHIAK gehört. Er stellt Personen ein, für seine Firmen und illegale Bauten, damit er Wahlstimmen erhält, was seit Monaten bekannt ist, aber erst durch eine Anzeige ins Rollen gekommen ist, vom „Porto Germane“!

Die Verbrecher haben schon vor Jahren, sogar gefälschte Urkunden verkauft, sogar im NATO Stützpunkt CommWest, in der Currilla, wo heute der Marine Generalstab ist. Und jetzt machen die selben Leute weiter, kaum aus dem Gefängnis frei rund um Vasil Hila und den SHIAK Verbrechern, auch rund um die Verbrecher Gangs „Lul“ Berisha, mit Lefter Koka, Agron Duka und Fatos Nano.

Vangjush Dako, ist voll kriminell, extrem primitiv und es verwundert, warum der Präfekt Genc Alizoti diesen Beton Wahnsinn nicht stoppt!

Fakten Lage, der Verbrecher Stadt, einer Idioten Mafia, wo erneut der Name des früheren Bürgermeister Miri Hoti auftaucht, als Ilir Meta Supstrakt der dümmsten Mafia. Golem eine „Prioritäts Touristik Zone“, wurde vollkommen illegal zugebaut und zerstört.

Alte Tradition von Terroristen Banden:: man baut illegal irgendwo::, schon unter dem Ilir Meta, Bürgermeister Miri Hoti, wo 2004 auch 25 Haft Befehle auch gegen Miri Hoti ausgestellt wurden. Der Transport Minister, zu den aktuellen illegalen Hochhaus Bauten, gegen jedes Gesetz, ohne Baugenehmigung in 2009:

Rund um die illegalen Bauten, wo die Regierung nur Sprüche macht, und korruptiv versagt hat.

2009, wurde die komplette Stadt Polizei in Durres verhaftet, wegen Geld Erpressungen bei illegalen Bauten, wie auch Taxi Fahreren. Live Erlebnisse, mit dieser dummen Banden, liegen vor.


25 Prill 2011 – 18:12 | Shqiperi
Xhaferri: Në 4 vite Dako punoi për biznesin e tij, jo për durrsakëtDURRES- Kandidati i mazhorancës për kryetar Bashkie në Qytetin e Durrësit, Ferdinand Xhaferri akuzoi sot rivalin e tij socialist, Vangjush Dako se në 4 vitet e qeverisjes nuk ka punuar për qytetarët, por për të mbështetur biznesin e tij. Xhaferri i bëri këto deklarata gjatë takimit me banorët e lagjeve 14 dhe 17 në qytetin e Durrësit.“Ja kush është fotografia e Vangjush Dakos. Këto janë firmat që kanë marrë paratë e qytetarëve durrsakë dhe i kanë cuar beton në firmën e tij 3D. Për 4 vite në vend që të gjente punë për qytetarët, gjeti punë për kompanitë e tij. Në 4 vite në vend që të përkrahte ata që duan përkrahje sociale, përkrahu firmën e tij, në 4 vite në vend të të mbështeste biznesin, mbështeti vetëm biznesin e tij”, tha Xhaferri, duke treguar një listë me emrat e firmave, që sipas tij janë favorizuar nga Dako, duke iu dhënë tendera.
(m.a/BalkanWeb)