Posts Tagged ‘Sokrati Mane’

Einkaufscentren, Betrugs Geldwäsche Projekte aus Drogen Gelder oft mit korrupten Bankern verbunden und oft Insolvent

Montag, Oktober 2nd, 2017

Einkaufscentren, Betrugs Geldwäsche Projekte aus Drogen Gelder oft mit korrupten Bankern verbunden und oft Insolvent. Bauschrott als System

Desaster in Tradition: 1.300 Appartment Häuser haben keine Genehmigung

Ein Sokratie Mane Projekt in Durres, auf einem Antiken Römischen Dorfen, auf Öffentlichen Grund: Park 1. Mai, Bäum abgehackt, Beton, wo Minister stark dabei waren, Vangjush Dako ebenso wie immer.

Durres Post: Rechts der Bau des Vangjush Dako, und Sokrati Mane

Durres Post: Rechts der Bau des Vangjush Dako, und Sokrati Mane

Schon vor 10 Jahren waren die ersten Einkaufzentren in Albanien Bankrott, identisch wie in Bulgarien. Fast immer auch Bauschrott Projekte und mit System Betrug mit gefälschten Dokumenten bei den Banken. Desaster in Tradition: 1.300 Appartment Häuser haben keine Genehmigung

Mafia Projekte, ohne Dokumente, des Agim Hoxha, Kazai Mafia als Serfei Efendi auch bekannt in Durres

Mafia Projekte, ohne Dokumente, des Agim Hoxha, Kazai Mafia als Seferi Efendi auch bekannt in Durres

Im Durres Mafia Einkaufs Centrum „Blue Star“ des Lulizm Berisha, tauchen erneut gefälschte Geldscheine auf

Alarm, Einkaufszentren werden mit Drug Money gebaut
Veröffentlicht am 27 September, 2017 02:09

Ich lese vor ein paar Tagen eine Nachricht aus der Zeitschrift „Monitor“, die sich auf die internationale Immobilienagentur „Collier International“ bezieht, zeigt, dass Albanien 235 m² Einkaufszentren pro 1000 Einwohner hat, die über Länder hinausgehen Deutschland, Frankreich, Italien Spanien (siehe unten lapsi.al). Aufbauend auf diesen Daten wurde vor kurzem der Baugenehmigungsboom von Rama-Veliaj, sowohl für große Türme als auch für Wohngebäude, für den Bau neuer Einkaufszentren erteilt. Es wurde gemunkelt, dass dies zu gefährlichen Pyramidenblasen für die albanische Wirtschaft führen könnte, denn auch unter diesen Bedingungen scheinen einige Einkaufszentren bankrott gegangen zu sein, während in den Wohngebäuden die Aussagen von Veliajt (bei der Versprechung von Nullkonstruktionen) überwältigend überlaufen wurden Top der leeren Wohnungen. Im Allgemeinen sah ich, dass die Kommentare zu den Risiken hier gestoppt wurden.

Die erste Hypothese ist, dass diese Einkaufszentren und Türme von Abenteurern gebaut werden, die große Geldsummen von Banken erhalten, von denen einige zum Bau von Objekten verwendet werden, während der Rest in ihre Taschen gesteckt wird. Danach können sie Konkurs erklären, indem sie den Banken einen Gegenstand verweigern, den sie nicht zu einem Preis verkaufen können, um die Beträge, die sie ausgezahlt haben, zu kompensieren. Das Risiko in diesem Fall ist, dass dieser Unterschied von den Bürgern durch den Staat oder, schlimmer, durch die Einsparungen der Kunden bezahlt wird. In diesem Fall sind wir näher an dem Konzept der Finanzpyramiden von ’97.

Die zweite Hypothese ist, dass das Geld, mit dem dieser Turm gebaut wird, nicht von Banken, sondern aus organisiertem Verbrechen, von Drogenhändlern, die nirgendwo zu investieren und zu reinigen schmutziges Geld leichter als in Albanien.

Alarm, qëndrat tregtare po ndërtohen me lekët e Drogës

Lexova para disa ditësh një lajm që buron nga revista  ekonomike “Monitor”, e cila, duke iu referuar agjencisë ndërkombëtare të real estate “Collier International”, zbulon se Shqipëria paska 235 m² sipërfaqe qendrash tregtare për çdo 1000 banorë, çka tejkalon edhe vende si Gjermania, Franca, Italia Spanja (lexo poshte lapsi.al). Duke u nisur nga kjo e dhënë, komentohej bumi i lejeve të ndërtimit që po jep së fundmi dyshja Rama-Veliaj, si për kulla të larta e pallate banimi, si për ndërtimin e qendrave të reja tregtare. Paralajmërohej se këto mund të rezultojnë në flluska piramidale të rrezikshme për ekonominë shqiptare, sepse edhe në këto kushte disa qendra tregtare duken se kanë falimentuar, kurse për sa u përket apartamenteve për banim, rikujtoheshin deklaratat e Veliajt (kur premtoi zero ndërtime) mbi numrin jashtëzakonisht të lartë të apartamenteve bosh. Përgjithësisht pashë se deri këtu ndalonin komentet mbi rreziqet.

Gjykoj se një interpretim i tillë i rrezikut të asaj që po ndodh është i cekët dhe i mangët. Ne na duhet të gjejmë se ku fle lepuri i këtij projekti kaq paradoksal. Si ka mundësi që në një kohë që Shqipëria vjen e boshatiset nga njerëzit dhe varfërohet në blerje, këtu ndërtohet gjithnjë e më shumë sipërfaqe shërbimi për njerëzit? Kaq budallenj qenkan të ashtuquajturit investitorë sa i kthejnë paratë kot së koti në çimento?

Nëse do të thellohemi sadopak, hipotezat më të besueshme janë dy, njëra më e rrezikshme se tjetra.

Hipoteza e parë është se këto qendra tregtare e kulla ndërtohen nga aventurierë që marrin para të madhe borxh nga bankat, një pjesë të të cilave e përdorin për ndërtimin e objekteve, kurse pjesën tjetër e fusin në xhepat e tyre. Pas kësaj, ata mund të shpallin falimentim duke ua lënë bankave objektin që kurrsesi s’do të mund ta shesin me një çmim që të kompensojë shumat që kanë lëvruar. Rreziku në këtë rast është që këtë diferencë ta paguajnë qytetarët nëpërmjet shtetit apo, edhe më keq, nëpërmjet kursimeve të klientëve. Në këtë rast jemi më afër konceptit të piramidave financiare të ‘97-s.

Hipoteza e dytë është se paratë me të cilat po ndërtohen këtë qendra e kulla nuk vijnë nga bankat, por nga krimi i organizuar, shkurt nga trafikantët e drogës që s’kanë se ku t’i investojnë dhe pastrojnë paratë e pista më lehtë se në Shqipëri.

 

Kosovo Mafia Bau Rruga Taulantia, ohne Dokumente: 24 Stockwerke, steht als Bauschrott Ruine zum Verkauf

Kosovo Mafia Bau Rruga Taulantia, ohne Dokumente: 24 Stockwerke, steht als Bauschrott Ruine zum Verkauf

Mund të kemi të bëjmë edhe me një kombinim të të dyjave, por personalisht besoj se peshën më të madhe në bumin e fundit e ka kjo e dyta. Kjo, së pari duke parë se kanabizimi i Shqipërisë ka arritur nivele rekord dhe, së dyti, pasi bankat, sipas ç’kemi lexuar, janë më të kujdesshme për të dhënë kredi me rrezikun që të kthehen në kredi të këqija.

Këtu problemi i problemeve është se si varianti i parë, ashtu dhe i dyti, nuk mund të realizohen pa bashkëpunimin me qeverinë. Sepse është ajo që po jep lejet e ndërtimit pa u shqetësuar as për burimin e këtyre parave, as për faktin se këtu kemi të bëjmë me një rrugë zhvillimi të ekonomisë krejtësisht të gabuar. Pse vallë? Dikush thotë se kjo vjen nga deliri i Edi Ramës që kërkon të identifikohet me kullat që po ngre në Tiranë. Por në këtë rast projekti do të kufizohej vetëm te kullat. Kurse këta po japin leje ndërtimi gjithandej, edhe në vende nga më të pabesueshmet që dukshëm shëmtojnë peizazhin urban, përveçse shkatërrojnë tokën e bukës dhe zhvleftësojnë vlerën e banesave ekzistuese. Pra, pyetja shtrohet: pse kupola e Partisë Socialiste, pasi na premtoi zero ndërtime në Tiranë është lëshuar në këtë masakër urbane? Shpjegimi më i arsyeshëm është se kjo kupolë dhe njerëzit e krimit rreth saj, duke qenë të paaftë të ndërtojë një ekonomi të shëndoshë në Shqipëri, kërkojnë të qëndrojnë në pushtet në sajë të parave të krimit. Për Edi Ramën & Co nuk ka rëndësi se kjo e ashtuquajtur “rritje” nuk është gjë tjetër, veçse rritja e një tumori që po pushton gjithnjë e më shumë trupin e shëndoshë të vendit, as se po u hapin gjithnjë e më shumë dyert e ekonomisë dhe të pushtetit njerëzve të krimit me rreziqe të jashtëzakonshme për demokracinë, as se duke inkurajuar këtë kategori, po shkatërrojnë çdo sistem vlerash në këtë shoqëri. Me dritëshkurtësinë dhe guximin tipik të aventurierëve që jetojnë përditshmërinë pa menduar se ku po i çon rruga që kanë nisur, dhe aq më pak pasojat ndaj të tjerëve, ata kanë llogaritur se kjo para e pisët do të vërë sidokudo në qarkullim ekonominë, do të punësojë ca njerëz, do të shpërndajë ca para. Sigurisht, pa harruar paratë që fusin vetë në xhep, si dhe ato që duhen për propagandën brenda dhe jashtë vendit për të mbuluar krimin që po kryhet. Pra ky projekt, në dukje absurd dhe paradoksal, është një mekanizëm pushteti për pasurimin e kupolës dhe pasurimi për pushtetin. Nga pikëpamja ekonomike, ai na kujton të ashtuquajturën industri që krijoi regjimi komunist me ndihma sovjetike, pastaj kineze, e cila duke qenë krejtësisht jorentabël, i la shqiptarët duarthatë në fund të aventurës.

Çuditërisht, opozita që deri dje ul- ërinte për njerëzit e krimit në Parlament, nuk është dukur të reagojë për këtë projekt, i cili qëndron në thelb të asaj se pse u mbush Parlamenti me njerëz të krimit. As PD, as LSI, as opozitat e reja që lindën nuk po reagojnë ndaj tij. Ku është Ben Blushi, ku është Bojaxhiu? Duket sikur shqiptarët kanë shtypur butonin që i kalon në gjendjen e nënshtrimit total ndaj së keqes, si në kohën e diktaturës, dhe po presin Mesinë të vijë t’i shpëtojë. Kjo është një ëndërr nga e cila duhet të zgjohen sa më parë.

http://www.lapsi.al/ide/2017/09/27/alarm-q-ndrat-tregtare-po-nd-rtohen-me-lek-t-e-drog-s#.WdGccaexXCI

„Sokratie Mane“, zerstört die letzten Alten Bäume im Orts Zentrum von Durres, wo er ein Antikes Dorf zubetonierte mit gefälschten Dokumenten

Mittwoch, April 5th, 2017

Gestohlene Grundsücke, gefälschte Grundstücks Dokumente seit über 17 Jahren: Sokratie Mane in Durres.

Jetzt leitet man durch die illegalen Bauarbeiten mit dem Projekt „Segel“ auch noch die Abwässer der Stadt Durres, illegal über eine alte Regen Rinne in das Hafen Becken von Durres, was nicht nur fürchterlich stinkt, sondern die weitere Verlandung des Hafens, der teilweise schon unter 9 Meter tief ist beschleunigt. Tonen von Dreck wurden durch die Rathaus Mafia, erneut inklusive Antiker Frakmente ins Meer gekippt, was ein Taliban Skandal Erster Güte ist.

EU finanziert: Vangjush Dako, Agim Xhelili, Cullaku die Taliban Truppe zerstört die Stadt Durres und die Antiken Städten

Februar 23rd, 2017
Das Dezentralisierungs Desaster der EU, was nur zu kriminellen Strukturen überall führte.

Markenzeichen von Durres, der EU Politik ist: Alle Schatten spendete Bäume, welche oft die kompletten Strassen abdeckten, Plätze müssen gefällt werden, auch mit Gelder der UN Organisationen. Phantom Bauten des Betruges, wie der Strabag Bau mit dem neuen Fischereihafen, wo Strabag Nichts weiß.
Fadil Ago, erklärt diese Verbrechen, als Verantwortlicher, wobei die kriminelle Durres Polizei, Stadt Polizei, Rathaus diese Verbrechen deckt.


Einfach vernichtet, die Bäume in Durres, links die illegalen Auto Verkaufs Einheiten des Sokrati Mane.

Das Diebstahl Mafia Imperium des Betruges: des Suma Chakrabarti, EBRD Präsident

Identische Autoren, welche das Römische Dorf zubetonierten, inklusive Salih Berisha, Ferdinand Xhaferie, Aldo Bumci, Sokratie Mane, ein Langzeit Gangster in Durres, der seit über 20 Jahren, der Capo der illegalen Strassen Händler ist, wo Handys, Uhren etc. fot im Ausland gestohlen verkauft werden und ein Landesweites Vertriebs Netz besteht. Dort sollte mal ein Bus Bahnhof gebaut werden, was sowieso nie geschah, wie Kinder Krankenhäuser in der Currila.

Phantom Kampf gegen „Schwarz Arbeit und Firmen“Steuer – Sokratie Mane und Vangjush Dako – Durres

Mitten in der Nacht, wurden die Schatten spendenden Bäume im Orts Zentrum von Durres abgeholzt, für ein illegales Bauprojekt der Salih Berisha, Vangjush Dako Mafia mit Sokratie Mane im Hintergrund, welcher heute der Haupt Eigentümer ist. Bekannt auch für gefälschte Küsten Grundstücks Dokumente in der Curriala, rund um den „Vasil Hila“ Skandal. Geldwäsche Projekte, Umwelt Vernichtung ist ein System der korrupten EU Banken und des IFC: Weltweit.

Hauptgrund: die illegalen Gebäude, wurden zu weit gebaut, praktisch fehlte jeder Bürgersteig im Ortszentrum rund um die Post. Die restlichen Bäume und Parks sollen ebenso vernichtet werden, EU finanziert mit dem Gangster Vangjush Dako vorneweg und dem korrupten Verona Bürgermeister Flavio Tosi, der Geld braucht für den eigenen Wahlkampf. Im Hintergrund sind immer EU Politiker die Geld brauchen, wie beim Skenderbeu Platz Projekt.

Hintermann der korrupten EU Banden, für das Skenderbeu Projekt.

Patrick Janssens (2012)das von Patrick Janssens :: SP Partei Chef in Belgien.

Priten gjatë natës pemët gjysmëshekullore, autorët të njëjtët që shkatërruan “Pompein” shqiptar

KOMENT/

Qielli mëngjesin e sotëm nuk ishte ai i një dite më parë. Kthjelltësia dhe qetësia pranverore ja kishte lënë vendin një mjegulle të lehtë dhe erës që frynte në çdo cep të qytetit. Ashtu si për vite me radhë, që nga fëmijëria e deri më sot, gjarpërimi në rrugicat e ngushta të Durrësit më ndihmon për të shkurtuar distancat. Duke ecur në rrugën e automjeteve, se nuk më bën zemra të shkel mbi trotuarin me mermer të shtrenjtë, ndërtuar mbi rrënojat e lagjes romake dhe kushedi se sa qytetërmieve të mëvonshme. Pranvera i kishte dhënë hijeshi rrugës dhe diçka mungonte nga një ditë më parë. Mbi trotuar dergjeshin trungje pemësh. Fërkimi i syve nuk pati rezultat.„Sokratie Mane“, zerstört die letzten Alten Bäume im Orts Zentrum von Durres, wo er ein Antikes Dorf zubetonierte mit gefälschten Dokumenten

“I kanë prerë gjatë natës”, ishin fjalët telegrafike si në raste vakish, që lëshoi kambisti me para në dorë. Ato të mallkuara na infektuan qytetin me beton dhe nuk na lanë pikë dinjiteti.

Untitled-1

8 rrape gati 50- vjeçar mungonin përbri tortuarit të pallatit luksoz, ku metri katror kushton sa në qëndrat e kryeqyteteve të njohura të botës. Asnjë informacion mbi ngjarjen. Asnjë njoftim paraprak nga institucionet apo individët, se këto pemë do të priteshin. Asnjë dëgjesë publike, ku të sqaroheshin rrethanat e prerjes së këtyre pemëve.

Por çuditërisht gjatë ditës, kryetar i Degës së Shërbimeve në Ndërrmarrjen e Gjelbërimit të bashkisë Durrës, deklaroi për “Durrës lajm” se cikli biologjik i këtyre rrapeve kishte ardhur në fund dhe bashkia vendosi që të përshtas një bimësi tjetër në këtë zonë.

Prerja u bë natën, e mbjellja e “shkopave” të rinj dekorativ ditën. Çudi e madhe! Qeveria vdes të dhurojë spektakël me shembjen e ndërtimeve pa leje në mes të ditës, duke bllokuar gjysmën e qytetit, e pemët na i priska natën!

Unë nuk jam ekspert i kësaj fushe, por çudi më bën fakti se përse pemë të tjera në këtë zonë ose në qytet, janë prerë në trungjet e tyre, për t’i rigjeneruar. Por megjithëse në fillim të Pranverës, nuk u pa e udhës që të përdorej kjo metodë.

8 pemë brenda një nate!!! Të 8-ta kishin në nevojë për rigjenerim?! Të 8-ta ishin fiks në gjatësinë e trotuarit që kalon përbri pallatit të ndërtuar mbi lagjen romake!!! Pema me diametrin e trungut më të madh ishte në hyrje të pallatit!!! Asnjë prej të 8-ve nuk i shpëtoi “efektit domino”. Asnjë raport i bërë publik, me ekspertizën përkatëse.

DSC_0140

Hyrja e pallatit

Përpara disa muajsh puna me vëzhgimet në terren të Ishull.com, më çoi në lagjen “Çinore” të qytetit të Shijakut. Në mes të lagjes gjendet një pemë e llojit plep, që banorët e quajnë çinore, nga ka marrë edhe emrin lagjia. U mrekullova kur e pashë. Banorët ankoheshin se kishin frikë se mos pema rrëzohej, pasi përpara disa vitesh zgavrën e saj e kishin djegur fëmijët duke luajtur.

Për rastin vura në dijeni Agjencinë Kombëtare të Zonave të Mbrojtura, që më bëri me dije se “Çinari” është shpallur Monument Natyre në vitin 2002 dhe është në gjendje të mirë fitosanitare dhe pas verifikimit në vend nga grupi i specialistëve, nuk paraqet rrezik eventual.

Trungjet e pemëve që u prenë mbrëmjen e djeshme në Durrës, ishin të plota dhe në ngjyrë “të artë”, në dukje të pakalbura dhe pa asnjë zgavër brenda tyre. E megjithatë sipas zyrtarit të bashkisë, pemët na paskan qënë burim aksidentesh. Mëkati i vetëm i tyre ishte se ishin buzë rrugës dhe se ndonjëherë u shkëpuste ndonjë degë nga fortunali. Po harroi bashkia Durrës se është përgjegjëse për mirëmbajtjen dhe gjendjen e tyre në këto vite.

DSC_0129

Epo çudi e madhe! Të reagojë bashkia Durrës brenda ditës dhe në prononcim për mediat, zor se bën vaki. Në mbi 1 vit aktivitet në Ishull.com, më rezulton se institucioni më problematik në kthimin e përgjigjeve, është bashkia Durrës. Një qytetar më tregonte se si kishte 6 muaj që priste përgjigje nga bashkia, ndërkohë që një të tillë e kishte marrë në kohë nga kryeministria dhe ministria e Drejtësisë.

Po a besohet tek bashkia Durrës, që shkeli vendimin e Gjykatës Administrative duke betonizuar hapësirën përreth gjetjeve arkeologjike tek “Veliera”. Po kjo bashki dhe po të njëjtët funksionarë firmosën në vitin 2010 që të jepej leja e ndërtimit për këtë kompleks pallatesh, 20.000 mijë metër katrorë, në zemër të Durrësit. Duke varrosur nën beton lagjen romake dhe pemët shekullore që vetëm në foto bardhë e zi i shohim.

IMG-20160702-WA0000

Po a i besohet bashkisë Durrës dhe institucioneve të arkeologjisë, që muajin e kaluar sipas vëzhgimit të Ishull.com, firmosën lejen për ndërtimin e një pallati tjetër nga po e njëjta firmë ndërtimi, në një tjetër zonë arkeologjike të qytetit. Po si mundet një bashki që të jetë e zonja të pres pemët dhe jo t’i kërkojë llogari firmës ndërtuese të pallatit, që përpara disa ditësh çau asfaltin e saposhtruar nga bashkia dhe futi kabllot e korrentit. Sot pirgu i inerteve dhe gropa e hapur qëndron si memorial i të “të paprekshmëve”.

8 pemë janë 8 humbje të mëdha në memorien historike të qytetit, pasi për mbi 50 vite breza të tërë janë rritur duke kaluar poshtë këtyre pemëve dhe nën tingujt e mrekullueshëm të mijëra zogjve. E sa për ndotjen që shkaktonin zogjtë sipas përfaqësuesit të bashkisë Durrës, më mirë glasat e zogjve në kurriz, se sa betoni që endet mbi kokat tona.

E nesërmja për mua do të jetë një ditë edhe më e zymtë. Madje do vendos të mos kaloj më tek ajo rrugë. Dyert e mortit aty janë hapur për institucionet e shtetit, arkeologjinë dhe mjedisin…ndërkohë që po përgatitet leja e ndërtimit për një tjetër monstër betoni në zonën aty ngjitur…

DSC_0198

Pemët në foto u prenë natën e djeshme

 

Abwasser wird nun durch eine alte Regen Rinne in den Hafen geleitet, was noch idiotischer ist, weil der Hafen sowieso verlandet und heute schon zu wenig Tiefgang hat, weil Millionen an Lehm, Bauschutt und Dreck ins Meer geleitet wird.

Durch den Bau der „Segel“ Projektes des Bürgermeisters, leitet man halt die Abwässer in den Hafen, was ein Skandal von Tausenden ist, was diese Taliban Kriminellen des Rathauses dauernd produzieren.

Situatë alarmante në portin e Durrësit, shpërthejnë ujërat e zeza

Postuar: 05/04/2017 – 14:43

*Ujërat e zeza janë shkarkuar brenda akuariumit të portit duke sjellë ndotje masive të ujit!

Ajo çfarë ka ndodhur në portin e Durrësit mëngjesin e sotëm është një situatë e paprecedentë.

Nëpërmjet një tubacioni i cili nuk dihet prej ku e ka pikën e nisjes në det kanë përfunduar mijëra litra mbetje urbane duke krijuar ndotje masive brenda basenit ujor.

Ishin peshkatarët të cilët ngritën alarmin se gjatë mëngjesit të sotëm ishin bërë shkarkime masive nëpërmjet tubacionit të kanalizimeve të ujrave të zeza brenda portit të Durrësit, duke shkaktuar ndotje dhe një erë kutërbuese në të gjithë portin.

Një prej peshkatarëve, tha për “DurrësLajm” se shpeshherë ka patur shkarkime por mëngjesin e sotëm shkarkimet kanë qenë shumë të larta e të paprecedenta. Madje peshkatarët thonë se u është dashur të braktisin anijet për shkak të erës së rëndë dhe ndotjes së ujit të detit.

Ndjekim deklaratën.

K.H.

/portali DurresLajm/

Video:
Na bëni like në facebook!: