Posts Tagged ‘Grundstücke’

Einkaufscentren, Betrugs Geldwäsche Projekte aus Drogen Gelder oft mit korrupten Bankern verbunden und oft Insolvent

Montag, Oktober 2nd, 2017

Einkaufscentren, Betrugs Geldwäsche Projekte aus Drogen Gelder oft mit korrupten Bankern verbunden und oft Insolvent. Bauschrott als System

Desaster in Tradition: 1.300 Appartment Häuser haben keine Genehmigung

Ein Sokratie Mane Projekt in Durres, auf einem Antiken Römischen Dorfen, auf Öffentlichen Grund: Park 1. Mai, Bäum abgehackt, Beton, wo Minister stark dabei waren, Vangjush Dako ebenso wie immer.

Durres Post: Rechts der Bau des Vangjush Dako, und Sokrati Mane

Durres Post: Rechts der Bau des Vangjush Dako, und Sokrati Mane

Schon vor 10 Jahren waren die ersten Einkaufzentren in Albanien Bankrott, identisch wie in Bulgarien. Fast immer auch Bauschrott Projekte und mit System Betrug mit gefälschten Dokumenten bei den Banken. Desaster in Tradition: 1.300 Appartment Häuser haben keine Genehmigung

Mafia Projekte, ohne Dokumente, des Agim Hoxha, Kazai Mafia als Serfei Efendi auch bekannt in Durres

Mafia Projekte, ohne Dokumente, des Agim Hoxha, Kazai Mafia als Seferi Efendi auch bekannt in Durres

Im Durres Mafia Einkaufs Centrum „Blue Star“ des Lulizm Berisha, tauchen erneut gefälschte Geldscheine auf

Alarm, Einkaufszentren werden mit Drug Money gebaut
Veröffentlicht am 27 September, 2017 02:09

Ich lese vor ein paar Tagen eine Nachricht aus der Zeitschrift „Monitor“, die sich auf die internationale Immobilienagentur „Collier International“ bezieht, zeigt, dass Albanien 235 m² Einkaufszentren pro 1000 Einwohner hat, die über Länder hinausgehen Deutschland, Frankreich, Italien Spanien (siehe unten lapsi.al). Aufbauend auf diesen Daten wurde vor kurzem der Baugenehmigungsboom von Rama-Veliaj, sowohl für große Türme als auch für Wohngebäude, für den Bau neuer Einkaufszentren erteilt. Es wurde gemunkelt, dass dies zu gefährlichen Pyramidenblasen für die albanische Wirtschaft führen könnte, denn auch unter diesen Bedingungen scheinen einige Einkaufszentren bankrott gegangen zu sein, während in den Wohngebäuden die Aussagen von Veliajt (bei der Versprechung von Nullkonstruktionen) überwältigend überlaufen wurden Top der leeren Wohnungen. Im Allgemeinen sah ich, dass die Kommentare zu den Risiken hier gestoppt wurden.

Die erste Hypothese ist, dass diese Einkaufszentren und Türme von Abenteurern gebaut werden, die große Geldsummen von Banken erhalten, von denen einige zum Bau von Objekten verwendet werden, während der Rest in ihre Taschen gesteckt wird. Danach können sie Konkurs erklären, indem sie den Banken einen Gegenstand verweigern, den sie nicht zu einem Preis verkaufen können, um die Beträge, die sie ausgezahlt haben, zu kompensieren. Das Risiko in diesem Fall ist, dass dieser Unterschied von den Bürgern durch den Staat oder, schlimmer, durch die Einsparungen der Kunden bezahlt wird. In diesem Fall sind wir näher an dem Konzept der Finanzpyramiden von ’97.

Die zweite Hypothese ist, dass das Geld, mit dem dieser Turm gebaut wird, nicht von Banken, sondern aus organisiertem Verbrechen, von Drogenhändlern, die nirgendwo zu investieren und zu reinigen schmutziges Geld leichter als in Albanien.

Alarm, qëndrat tregtare po ndërtohen me lekët e Drogës

Lexova para disa ditësh një lajm që buron nga revista  ekonomike “Monitor”, e cila, duke iu referuar agjencisë ndërkombëtare të real estate “Collier International”, zbulon se Shqipëria paska 235 m² sipërfaqe qendrash tregtare për çdo 1000 banorë, çka tejkalon edhe vende si Gjermania, Franca, Italia Spanja (lexo poshte lapsi.al). Duke u nisur nga kjo e dhënë, komentohej bumi i lejeve të ndërtimit që po jep së fundmi dyshja Rama-Veliaj, si për kulla të larta e pallate banimi, si për ndërtimin e qendrave të reja tregtare. Paralajmërohej se këto mund të rezultojnë në flluska piramidale të rrezikshme për ekonominë shqiptare, sepse edhe në këto kushte disa qendra tregtare duken se kanë falimentuar, kurse për sa u përket apartamenteve për banim, rikujtoheshin deklaratat e Veliajt (kur premtoi zero ndërtime) mbi numrin jashtëzakonisht të lartë të apartamenteve bosh. Përgjithësisht pashë se deri këtu ndalonin komentet mbi rreziqet.

Gjykoj se një interpretim i tillë i rrezikut të asaj që po ndodh është i cekët dhe i mangët. Ne na duhet të gjejmë se ku fle lepuri i këtij projekti kaq paradoksal. Si ka mundësi që në një kohë që Shqipëria vjen e boshatiset nga njerëzit dhe varfërohet në blerje, këtu ndërtohet gjithnjë e më shumë sipërfaqe shërbimi për njerëzit? Kaq budallenj qenkan të ashtuquajturit investitorë sa i kthejnë paratë kot së koti në çimento?

Nëse do të thellohemi sadopak, hipotezat më të besueshme janë dy, njëra më e rrezikshme se tjetra.

Hipoteza e parë është se këto qendra tregtare e kulla ndërtohen nga aventurierë që marrin para të madhe borxh nga bankat, një pjesë të të cilave e përdorin për ndërtimin e objekteve, kurse pjesën tjetër e fusin në xhepat e tyre. Pas kësaj, ata mund të shpallin falimentim duke ua lënë bankave objektin që kurrsesi s’do të mund ta shesin me një çmim që të kompensojë shumat që kanë lëvruar. Rreziku në këtë rast është që këtë diferencë ta paguajnë qytetarët nëpërmjet shtetit apo, edhe më keq, nëpërmjet kursimeve të klientëve. Në këtë rast jemi më afër konceptit të piramidave financiare të ‘97-s.

Hipoteza e dytë është se paratë me të cilat po ndërtohen këtë qendra e kulla nuk vijnë nga bankat, por nga krimi i organizuar, shkurt nga trafikantët e drogës që s’kanë se ku t’i investojnë dhe pastrojnë paratë e pista më lehtë se në Shqipëri.

 

Kosovo Mafia Bau Rruga Taulantia, ohne Dokumente: 24 Stockwerke, steht als Bauschrott Ruine zum Verkauf

Kosovo Mafia Bau Rruga Taulantia, ohne Dokumente: 24 Stockwerke, steht als Bauschrott Ruine zum Verkauf

Mund të kemi të bëjmë edhe me një kombinim të të dyjave, por personalisht besoj se peshën më të madhe në bumin e fundit e ka kjo e dyta. Kjo, së pari duke parë se kanabizimi i Shqipërisë ka arritur nivele rekord dhe, së dyti, pasi bankat, sipas ç’kemi lexuar, janë më të kujdesshme për të dhënë kredi me rrezikun që të kthehen në kredi të këqija.

Këtu problemi i problemeve është se si varianti i parë, ashtu dhe i dyti, nuk mund të realizohen pa bashkëpunimin me qeverinë. Sepse është ajo që po jep lejet e ndërtimit pa u shqetësuar as për burimin e këtyre parave, as për faktin se këtu kemi të bëjmë me një rrugë zhvillimi të ekonomisë krejtësisht të gabuar. Pse vallë? Dikush thotë se kjo vjen nga deliri i Edi Ramës që kërkon të identifikohet me kullat që po ngre në Tiranë. Por në këtë rast projekti do të kufizohej vetëm te kullat. Kurse këta po japin leje ndërtimi gjithandej, edhe në vende nga më të pabesueshmet që dukshëm shëmtojnë peizazhin urban, përveçse shkatërrojnë tokën e bukës dhe zhvleftësojnë vlerën e banesave ekzistuese. Pra, pyetja shtrohet: pse kupola e Partisë Socialiste, pasi na premtoi zero ndërtime në Tiranë është lëshuar në këtë masakër urbane? Shpjegimi më i arsyeshëm është se kjo kupolë dhe njerëzit e krimit rreth saj, duke qenë të paaftë të ndërtojë një ekonomi të shëndoshë në Shqipëri, kërkojnë të qëndrojnë në pushtet në sajë të parave të krimit. Për Edi Ramën & Co nuk ka rëndësi se kjo e ashtuquajtur “rritje” nuk është gjë tjetër, veçse rritja e një tumori që po pushton gjithnjë e më shumë trupin e shëndoshë të vendit, as se po u hapin gjithnjë e më shumë dyert e ekonomisë dhe të pushtetit njerëzve të krimit me rreziqe të jashtëzakonshme për demokracinë, as se duke inkurajuar këtë kategori, po shkatërrojnë çdo sistem vlerash në këtë shoqëri. Me dritëshkurtësinë dhe guximin tipik të aventurierëve që jetojnë përditshmërinë pa menduar se ku po i çon rruga që kanë nisur, dhe aq më pak pasojat ndaj të tjerëve, ata kanë llogaritur se kjo para e pisët do të vërë sidokudo në qarkullim ekonominë, do të punësojë ca njerëz, do të shpërndajë ca para. Sigurisht, pa harruar paratë që fusin vetë në xhep, si dhe ato që duhen për propagandën brenda dhe jashtë vendit për të mbuluar krimin që po kryhet. Pra ky projekt, në dukje absurd dhe paradoksal, është një mekanizëm pushteti për pasurimin e kupolës dhe pasurimi për pushtetin. Nga pikëpamja ekonomike, ai na kujton të ashtuquajturën industri që krijoi regjimi komunist me ndihma sovjetike, pastaj kineze, e cila duke qenë krejtësisht jorentabël, i la shqiptarët duarthatë në fund të aventurës.

Çuditërisht, opozita që deri dje ul- ërinte për njerëzit e krimit në Parlament, nuk është dukur të reagojë për këtë projekt, i cili qëndron në thelb të asaj se pse u mbush Parlamenti me njerëz të krimit. As PD, as LSI, as opozitat e reja që lindën nuk po reagojnë ndaj tij. Ku është Ben Blushi, ku është Bojaxhiu? Duket sikur shqiptarët kanë shtypur butonin që i kalon në gjendjen e nënshtrimit total ndaj së keqes, si në kohën e diktaturës, dhe po presin Mesinë të vijë t’i shpëtojë. Kjo është një ëndërr nga e cila duhet të zgjohen sa më parë.

http://www.lapsi.al/ide/2017/09/27/alarm-q-ndrat-tregtare-po-nd-rtohen-me-lek-t-e-drog-s#.WdGccaexXCI