Die Baufirma für die Strasse: Plepa-Rrogozhinë, beendet ihre Arbeit

Februar 20th, 2013

SEit 1 Jahr, erhielt die Baufirma kein Geld, und nun wurden alle Bau Maschinen abgezogen.

Insgesamt schuldet die Regierung, ca. 100 Millionen € verschiedenen Baufirmen.

Ikin firmat nga rruga Plepa-Rrogozhinë. Qeveria nuk u ka dhënë lekët prej një viti

Rruga Plepe-GolemNga Xhevo Gradica / Të gjitha firmat që kanë fituar tenderin për të kryer punimet sipas loteve në rrugën Plepa-Rrogozhinë kanë larguar makineritë dhe kanë shkrirë kantieret. Ka 6 muaj që ky segment shumë i rëndësishëm që lidh kryeqytetin me Jugun e Shqipërisë duhet të ishte përfunduar, ndërkohë që është kryer vetëm 1 / 4 e volumit të punës. Data e dorëzimit ishte caktuar 2 shtatori 2012, por deri tani nga tetë lote kanë përfunduar vetëm 2. Të gjitha firmat ndërtuese në këtë segment rrugor kanë lënë punën dhe janë larguar pas pritjeve të gjata për të marrë nga Ministria e Transporeteve lekët për punën e bërë. Firmat janë detyruar të ndërpresin punën pasi nuk kanë pasur mundësi të blejnë materialin dhe as të paguajnë punëtorët për disa muaj duke i vënë në siklet të madh. Situata është cilësuar si shumë e pazakontë pasi mësohet se firmat nuk kanë marrë asnjë lloj përgjigje nga ministri Sokol Olldashi. Fenomeni ndërprerjes së punimeve në rrugë është çështje shumë e njohur në Shqipëri. Të gjitha projektet në proces zbatimi kanë të njëjtin fat anekënd vendit duke shtyrë falimentimin e shumë firmave dhe konfrontimin e tyre me të punësuar të cilët nuk kanë marrë pagat prej një viti.

Gjendja

“Rrezik Vdekje”! Kështu e cilësojnë drejtuesit e automjeteve rrugën nacionale Durrës-Rrogozhinë për shkak të gjendjes në të cilën ndodhet aktualisht kjo rrugë. Rruga në fjalë nisi të zgjerohet në vitin 2009, por edhe pas afro 4 vitesh, vetëm pjesa nga Plepat deri në fillim të Golemit ka përfunduar plotësisht. Pjesa tjetër e rrugës, gjendet e lënë në harresë, diku e gërmuar, duku e shtruar dhe pa ndriçim e tabela sinjalizuese, e diku në gjendje aq të keqe, sa shkakton vetëm aksidente rrugore. Pjesa nga varrezat e Kavajës deri në Gosë është më problematikja. Për shkak të mospagesës së situacioneve, firmat e ndërtimit kanë pezulluar punën dhe e kanë lënë atë në gjendje të mjerueshme. Kanë qenë gjitshej 8 lote për të cilat janë kryer procedurat tenderuese nga ana e drejtorisë së përgjitshhme të rrugëve. Vetëm dy lote kanë përfunduar, ndërsa 6 të tjera janë lënë në harresë të plotë. Drejtuesit e automjeteve shprehen se rruga është mjaft e keqe, ka shumë gropa, kanale në mes të rrugës që rrezikojnë seriozisht jetën e pasagjerëve si dhe automjetet nga dëmtime të shumta. Rruga në fjalë është rruga më e ngarkuar në shkallë vendi, pasi ajo shërben për të lidhur jugun e vendit me Durrësin, Tiranën dhe gjithë veriun e Shqipërisë. Askush nuk jep asnjë shpjegim se çfarë po ndodh me këtë rrugë, ndërsa në disa tebela shihet qartë se afati i dorëzimit të punimeve ishte 2 shtatori i vitit 2012. Drejtoria e përgjitshhme rrugëve që varet nga Ministria e Transporteve, nuk ka dalë në asnjë prononcim se cfarë do të behet më tej, por tashmë dihet se mungesa e fondeve ka bërë që firmat ndërtuese të mbledhin makineritë dhe të shkrijnë kantieret për të punuar diku tjetër. Më e rrëzkishme kjo rrugë është gjatë natës, ku pjesa më e madhe e drejtuesve të automjeteve përdorin dritat e gjata për të ndriçuar rrugën e lënë përgjysmë. Ky fenomen shkakton më pas aksidente, duke qenë se rruga është e gërmuar dhe gjithë gropa përgjatë një gjatësie të konsiderueshme. Plepat deri në Rrogozhinë rruga është rreth 35 km dhe punimet në mënyrë intensive kanë nisur në vitin 2009 për t’u ngadalësuar në vitin 2011 dhe për t’u ndëprerë fare gjashtë muaj më parë, në shtator të vitit 2012. Ministri i Transporteve Sokol Olldashi nuk u ka dhënë asnjë lloj përgjigje për zvarritjen e shlyerjes së situacioneve duke shtyrë kompanitë të shkojnë drejt krizës së pashmangshme. Segmenti rrugor i mbetur përgjysmë është kthyer në një gangrenë si për drejtuesit e mjeteve, edhe për policinë e trafikut rrugor. Janë me dhjetra aksidente, shumë prej të cilave me pasojë vdekjen e shtetasve të cilat janë shkaktuar vetëm si pasojë e ndërprerjes së punimeve. Efektivat e qarkullimit rrugor janë instaluar në këtë segment për të bërë të gjitha përpjekjet në disiplinimin e trafikut i cili vijon të jetë në një gjendje kaotike. Kompanitë e ndërtimit e kanë ngritur zërin e tyre deri në qeveri, duke u bërë të qartë gjendjen kritike. Firmat kanë punuar me paratë e tyre, ndërsa tani që gjithçka ka shterrur në arkat e tyre janë detyruar të largojnë mjetet dhe të prishin kantieret. Ata pranojnë se kjo situatë është shprehje e drejtpërdrejtë e krizës në të cilën është përfshirë vendi. Sot kompanitë e ndërtimit po mendojnë si e sit ë marrin paratë që kanë shpenzuar, pasi thuasje nuk kanë fare shpresë për të vijuar më tej ngase nuk ka më lekë. Shumëkush e ka komentuar këtë veprim si falimentim, pasi janë qindra punëtorë, specialistë, teknikë e inxhinierë që nuk kanë marrë lekët në muaj e muaj me radhë, ndërsa vet firmat kanë pohuar vetëm faktin se po presin të u shlyhen situacionet dhe se do të kthehen në kantiret e tyre në një kohë të afërt.

http://bulevardionline.com/ikin-firmat-nga-rruga-plepa-rrogozhine-qeveria-nuk-u-ka-dhene-leket-prej-nje-viti/

Immer peinlicher wird das Gangster Unternehmen PD Partei in Durres, mit Igli Cares und A. Teliti. Es gibt nur noch Grundstücks Skandale in Durres, wo oft der Name Argita Berisha auftaucht, mit dem Strohmann Gazmend Dibra.

Igli Cares
Gangster Boss in Durres: Igli Cares, Chef der PD Partei

Gjobvënia dhe mashtrimi për kënvështrimin e Igli Carës
Posted by Gazeta Bulevard Editorial Tuesday, February 19th, 2013

turiNga Artur Llana / Ka disa ditë që kreu i PD-së së Durrësit, Igli Cara, ka nisur një propogandë komuniste ndaj gazetës “Bulevard” dhe ndaj meje personalisht. Është shumë shpejtë që unë të flas për detaje që ai po i përdor si propogandë ndaj gazetës edhe pse kurrë atij nuk i ka mbetur shkrim pa u botuar dhe aq më shumë dhe nuk i ka munguar hapësira në këtë gazetë. Ka qenë zgjedhje e klanit të tij ordiner me në krye Telitin që nuk kanë pasur nevojë për gazetën “Bulevard”. Nuk dua të justifikoj asgjë nga vetja ime përveç se zotit Cara dua ti them se në pozicionin që është dhe për institucionin që përfaqëson duhet të ketë kujdes kur nxitohet për të dhënë etiketime. Nuk ndihem aspak keq që më quan nëpër tavolina legen apo komunist pasi për të dyja këto epitete kemi kujt ti referohemi. Im atë nuk qe asnjë ditë komunist dhe është në varr me dy gishta dhe për respekt të të vdekruve të paktën nuk duhet ta deklarojë një gjë të tillë. Se sa komunist jam apo sa komunista ka ai në parti këtë do të na e tregojë koha se kam bërë marrëveshje me veten për të mos dhënë detaje. Gjithsesi në një shoqëri të kriminalizuar ku o duhet të jesh me PD-në ose armik i saj unë kam zgjedhur një tjetër pozicion pasi i kam shërbyer siglës së parë me eshtrat e babës në varr dhe me të gjithë kontributin dhe formimin tim, madje dhe atëherë kur në dogana ose rruheshin mjekrra ose mateshin numrat e sytjenave të grave. …..
http://bulevardionline.com/gjobvenia-dhe-mashtrimi-per-kenveshtrimin-e-igli-cares/

MULLARAJ

Alfred Mullaraj: Pas 23 qershorit Durrësi do të shkëputet nga kthetrat e qeverisë mafioze të Sali Berishës
10:01 am | -Si e komentoni situatën ekonomike në qytetin e Durrësit duke patur parasysh që PS ka komentuar mjaft listat nëpër dyqane madje edhe ato të bukes? -Cdo shqiptar e ndjen se jo vetëm Durrësi por i gjithë vendi ndodhet në varferi ekstreme, numri i atyre që marrin ushqim me listë po shtohet, njerëzit…

01

Prokurorët e Durrësit kanosin banorët e Hamallaj: po firmosët keni 7 vjet burg. Zhduken borderotë e Hamallaj për të bërë manipulimin
Nga Xhevo Gradica  / Banorët në Hamallaj të bashkisë Sukth thonë se fshati turistik në Hamalle po ndërtohet në…

Gazmend Dibra, tritt als Strohmann für Argita Berisha auf, welche ohne Zweifel auch das Verbrechen an der Post zuverantworten hat.

Rexhepi Dilaver – Kemal Mulla 75% Grundstücks Urkunden, direkt gefälscht durch die AKKP in Durres  

 

The criminal enterprise from Salih Berisha: $1.3bn Spirited Out of Albania, Report Says

Kroatia: 15,248 Milliards $ Bulgaria: 5,854, Bosnia: 8,364 Montenegro: 8,364 Rumänien: 8,842

Serbien: 51,443

PDF [1] Download Full Report [High-Res] (4.7 MB)

PDF [2] Download Full Report [Low-Res] (3.3 MB)

PDF [3] Download Executive Summary [Low-Res] (54 KB)

PDF [4] Download Abstract [Low-Res] (32 KB)

19 Dec 12
$1.3bn Spirited Out of Albania, Report Says

Das Deutsche Bank Projekt mit dem Wasser Kraftwerk in Kalivaci

Februar 20th, 2013

Eines der Betrugs Projekte, mit der italienischen- Albanischen Mafia, wo die Deutsche Bank sich schon zurück gezogen hat vor Jahren. Eine Lizenz besteht seit 1997, 3 mal wurden die vertraglichen Termine rund um Betrug gebrochen, bis die Deutsche Bank sich aus dem Projekt zurückzog in 2009.

Ghost HPP in Kalivac
19/02/2013

In 1997, the Albanian government licensed an Italian company (Becchetti) to build the first concessionary hydropower plant in Albania. According to the agreement, the 93 MW HPP should be complete in 2002 in Kalivac, and produce 350 million KW\h annually.

The project that started 16 years ago violated three legal deadlines. In 2000 Becchetti had not started the works on terrain, and the government renegotiated the agreement with the condition to include another investor, since Becchetti had no financial guarantee. But the constructions did not start even this time.

In 2005, the new government led by the Democratic Party warned that the concession would be removed.

“I sent an almost ultimatum to the firm to reconfirm the technical and financial capacities, or we would change agreement”, Ruli declared in November 2006, then Minister of Economy.

The threat remained only a declaration. The agreement was renegotiated and the deadline was postponed until 2011. The government claimed that the agreement improved, making clear the responsibilities of each party, so that the construction would not be delayed. The state decided to expropriate and remove the license, if the company would not realize the investments.

During the negotiations, Becchetti included in the project the renowned German bank “Deutsche Banka”, which bought 45% of the shares. The inclusion of this bank increased the hopes for an end to the lies and delays. Deutsche Bank funded the works for two years, until 2009, and then left due to problems with Becchetti.

After the Germans left, the fate of Kalivac seemed sealed. The HPP remained only on paper and with many problems behind. Last year, a sub-contractual company sued Becchetti for a 2.5 million EUR due payment, saying that were not been able to pay their workers for the job done.

“They don’t pay. They lie! There’s no work to do, no money and we don’t know what will happen with us”, one of the workers declared.

The third deadline of the concession also expired and there’s no one to be held accountable. Kalivac should produce 35 million USD annually, some of which would go to the state budget. But this concession is not the first case when licensed companies withhold our national assets. There are hundreds of HPPs where works have been delayed, causing large damages to the economy, not only for the produced energy, but also for employment and money.  http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=8303

Kalivac, hidrocentrali fantazmë
19/02/2013

Në vitin 1997, Qeveria e asaj kohe i dha një kompanie italiane me emrin beccheti licencën për ndërtimin e hidrocentralit të parë me koncesion në Shqipëri, atë të Kalivacit. Sipas kontratës vepra me fuqi 93 mega duhet të përfundonte në vitin 2002. HEC-i duhet te prodhonte 350 milionë kilovat orë energji në vit.

Projekti i nisur 16 vjet më parë ka shkelur tre herë afatet ligjore. Në vitin 2000, pasi po përfundonte afati i parë dhe ‚Beccheti‘ nuk kishte kryer asnjë pune në terren qeveria rinegocoi kontratën duke vendosur kusht që në projekt të hynte edhe një tjetër investitor, pasi ‚Beccheti‘ nuk kishte garanci financiare. Por punimet nuk nisën as këtë herë.

Në 2005-ën në pushtet erdhi Qeveria e re e demokratëve, që paralajmëroi heqjen e koncesionit.

„I kam dërguar një letër gati ultimative firmës për t’i kërkuar të na rikonfirmojë gjithë kapacitetet teknike dhe financiare që ajo ka për ta vazhduar këtë koncesion, në rast të kundërt ne do të detyrohemi të ndërrojmë kontratë“, pati deklaruar Genc Ruli në nëntorin e vitit 2006, në atë kohë ministër Ekonomie.

Kërcënimi mbeti vetëm deklaratë. Ajo që ndodhi ishte një tjetër rinegocim i kontratës, me një tjetër shtyrje afati, këtë herë deri në vitin 2011. Në atë kohë Qeveria pretendoi se e përmirësoi kontraten duke qartësuar përgjegjësitë për secilën palë, me qëllim që ndertimi të mos zvarritej më tej. Shteti mori persiper shpronësimet dhe lejet e digave, ndërsa kompania duhej të kryente investimet ose do t’i hiqej licenca.

Pas rinegocimit ‚Beccheti‘ afroi në projekt bankën e njohur gjemane ‚Deutcshe Banka‘, e cila bleu 45 për qind të aksioneve të hidrocentralit……. http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=251932

Neue Ermittlungen im Falle: Iso Copa – “kafshesh te dala jashte kontrollit”

Februar 19th, 2013

Interne Quellen der Staatsanwalt in Durres, wie nun auch die Medien, berichten das der Bruder des Präsidenten: Sokol Nishani, die Ermittlungen verhinderte, um höchst rangige Salih Berisha im kriminellen Enterprise zudecken, ebenso weil es die Mörder sind.
Vëllai i Nishanit mbron mafien që vrau Isa Çopën
Die Ermordung des Geheimdienst Offizieres, Iso Copa in der Currila bei Durres, entwickelt sich zum grössten Verbrechen in Albanien, weil erneut höchste Staatsbeamte dahinter stecken. Die Ermordung des Azem Hajdari, durch die Berisha Leibwächter im September 1998, was im letzten Jahrhundert das grössten Staatsverbrechen. Die “Shuaipi” Mafia ist dort aktiv, mit einem illegalen Bau! Ebenso der Gangster Armand Teliti, oderder Kabinets Chef des Salih Berisha: Ouerel Bylykbashi, Alles Ganoven wie auch Agim Hoxha: PD Mitglieder und Mafia Financiers, von Salih Berisha. Ebenso wird ein neuer Staatsanwalt, neue Ermittlungen über den Mord des Gangsters und SP Abgeordnenten Fatmir Xhindi in Fiere, starten.

4/24/2009
Der höchste Bau Polizist und Aufseher Herr Oerd Bylykbashi wird der Korruption in Albanien bezichtigt

Wir haben vor Monaten auf die Fakten hingewiesen, das der verantwortliche Staatsanwalt in Durres, noch die Generalstaatsanwalt in anderen Fällen, überhaupt ermittelt, was ein Licht auf den höchsten Investigativen Staatsanwalt bis vor ein paar Wochen wirft: Sokol Malaj! Der neue Generalstaasanwalt Llala, hat nun neue Untersuchungen angeordnet, mit einem neuen Staatsanwalt, weil neue Fakten vorliegen.

Ein ranghöchster Beamter des Salih Berisha, hat die Morde an S. Konomi und Iso Copa organisiert.

Beweismittel werden gefälscht von den Kriminall Experten aus Tropoje im Innenministerium, wie der aktuelle Fall beweist.

Der neue Generalstaatsanwalt, versucht den Fall nochmal mit neuen Kompetenzen aufzurollen.
http://www.gazetatema.net/web/2013/02/19/rikthehen-hetimet-per-vdekjen-e-agjentit-te-shish-isa-copa/

Es gibt 3 Spektakuläre Morde in Albanien, wobei der Mord an dem Seacement Chef, und Skerdilajd Konomi, absolut technische Profis durchgeführt haben und bei dem Mord an dem Geheim Dienst Offizier Iso Copa, war man sicher, das der ermittelnde Staatanwalt  Sokol Nishani (seit Jahren ein bekannter Krimineller, Bruder des nun Staatspräsidenten Bujar Nishani) den Falls Selbstmord darstellen sollte.

In allen 3 Fällen, geschieht Nichts, wird nicht ermittelt, wie wir vor Monaten hinwiesen.

Nun hat der neue Generalstaatanwalt, die Sache in neue Hände gegeben, denn ein hochrangiger Beamter von Salih Berisha hat die Morde begangen, was wie immer vertuscht werden soll, denn die Banditen treiben sich ja dort auch herum wegen dem Grundstücks Diebstahl der Kallmi Küste, privaten Zone Touristik und der Currila Strände sowieso, inklusive Rruga Taulantia.

Vor 6 Wochen:

Keine Ermittlungen im Mordfall des in Durres ermordeten Geheimdienst Offizieres Iso Copa 

In Albanien hat den Fall Sokol Nishani bearbeitet, was allein schon mehr wie merkwürdig ist, weil er als bekannt dafür war, vor über 7 Jahren mit besten Kontakten zu Kriminellen, wie auch die Ehefrau von Bujar Nishani (richtiger Name: Mehmeti) bei der Mafia südlich Durres, wo man Immobilien hat.

Zeitgleich wurde dem Innenminister und Polizei- Justiz Zerstörer Bujar Nishani von einem US Professor:Korruption vorgeworfen:Kritische Stimmen der EU, zur Non-Konsens Präsidenten Wahl und Prof. Shinas Rama, wirft Bujar Nishani Korruption vor 

Fakt ist, das es keinen Hinweis auf Verdächtige gibt, was durch Ermittlungen des Sokol Nishani und der Tropoje Mafia Direktoren auch verhindert wurde. Und die Justiz, kauft man sich sowieso in Durres, wie die aktuellen 140 Fälle, rund um den nun Ex-Richter Neritan Tabaku zeigt.

Wir zeigen einige Möglichkeiten auf, weil die Staatsanwaltschaft Durres sich weigerte zu ermitteln und niemanden in der näheren Umgebung befragte. Nur ein älterer Militär befrage einige Leute, welche er kannte. Ob Arzt- oder technische Gutachten, oder Mord Ermittlungen! Es wird das geschrieben was gewünscht wird und wofür man kassiert.

A) eine der Möglichkeiten, das militante Tropoje Banditen zuschlugen, denn die Banden verschwanden dann aus der Gegend, nach dem Mord! Sowas fällt auf.

Tropoje Mafia Shiak - Polizei Mafia

illegale Zäune dort in 2011 in der Touristik Zone, durch die Tropoje Banditen Mafia, welche dort wild herum die Natur zerstörte und mit Feuer und Axt alle Sträucher und Bäume zerstörte, für Land Besetzung!

Schutzherr dieser Banditen Banden: Direkt der Polizei Distrik Chef Aleks Hajdari mit seinem Ableger Adem Tahiri, den man erschoss am, 13. September bei einem Kollateral Schaden der Tropoje Mafia, des Bujar Nishani in Shiak. Alles reine Banditen, deren Anhänger, als “Militante” raubend und plünderd durch Albanien ziehen und sofort zuschlagen und auch schiessen. Anhänger von der Mafia Lady Josefina Topalli (Copa Clan), oder Salih Berisha, beide Clans auch für Gross Drogen Handel und illegalem Bauen, wie Grundstücks Raub bekannt.

B) Möglichkeit:

Hat es mit der Cepani Mafia (identische militante Verbrecher, welche mit Pistole herumlaufen)  zutun, welche immer noch illegal einen Teil des Grundstückes in der privaten Zone Touristik besetzt hält, wobei Cepani ein krimineller Clan ist, ebenso aus Nord Albanien und Diplomatik Adviser von Bamir Topi. Oder mit anderen illegalen Grundstücks Gesetzen an den Stränden von Nord Durres, durch die Prominenz der Durres Verbrecher, wie Seferi Efendi, was seine neue Identität ist, denn es ist Sokol Kazazi, wobei der Kabinetts Chef von Salih Berisha: Ourel Bylykabschi, der Schutzherr ist, wie die uralt Mafia des Ex-Richters Agim Hoxha und Stadt Rat in Durres, wo Stapel Weise, fertige Anklagen wegen Betrugs Geschäften rund um gefälschte Urkunden bestehen in Durres seit 10 Jahren, wo es erst nun in 2012, wegen Urkunden Fälschung am Strand von Spille, zur Anklage kam und wo die Bulgarische Mafia ebenso daran beteiligt ist?

Ilir Cepani Mafia

Cepani Mafia mit Grundstücks Besetzung, eine Sache der Staatsanwaltschaft in Durres, wo der Verkauf wie die Legalisierung verboten ist.

 D) Möglichkeit

Hat es etwas mit Ermittlungen im Falle Skerdilajd Konomi zu tun, und dem Diebstahl von 1.000 Hektar Land durch gefälschte Urkunden?Iso Copa ermittelte auch hier, gegen die ganz grossen Verbrecher Geschäfte, wo direkt Salih Berisha und Ilir Meta, ebenso daran beteiligt sind.

E) Möglichkeit

Die Tirana Geldwäsche Mafia der PD Mafia Partei des Salih Berisha, war sehr aktiv überall, vor allem auch in Sarande, aber auch direkt beim Grundstücks Diebstahl in der Gegend, inklusive dem Militär Stützpunkt an der Mord Stelle. Lauter einschlägig bekannte Profi Verbrecher Familien.

19 Shkurt, 2013

Aktualitet / Flash | nga AMA-News

Ekskluzive/ SHBA i ngrin buzëqeshjen Berishës, i hap dhe dosjen Isa Çopa

isa-copa-dhe-makina-e-djegur-2

Sali Berisha duket se ka shkelur “bishtin e tigrit” dhe tani po provon kafshimet. Vetem ne nje jave nuk e kishim pare asnjehere kaq te terbuar Ameriken qe te turfullonte dhe ndeshkonte benjaminin e saj qe e ka perkedhelur prej 22 vjetesh duke e prodhuar edhe si kavie eksperimentale ne Evropen Lindore dhe Ballkanin Perendimor. Sali Berisha dy here u ka kthyer kurrizin duke i prere ne bese, por duket se kete here punet i ka me keq nga cfare e mendojne te gjithe. Ambasadori Amerikan Aleksander Arvizu ka te gjithe te drejten e zotit te nje kombi te madh per te reaguar ne te gjitha format qe deshiron. Pasi Sali Berisha i pegeri ekspertizen e FBI duke ia hedhur ne kosh plehrash apo trajtuar si leter higjenike (Njelloj si Nju Jork Tajmsin pas Gerdecit), injoroi edhe miqte e tij te vjeter qe i thane “burre shteti” pasi vrau 4 te pafajshem ne bulevard. Por i pabesi mbetet i pabese. SHBA-te kane reaguar teper forte, fillimisht duke e paralajmeruar per nacionalizmin me shprehjen Memo “Mos na detyroni t’ju ndeshkojme” dhe kur kane pare se personaliteti i dyfishte i Berishes arriti kulmin, kaluan ne fazen e dyte. SHBA po kerkon me cdo menyre ligjore dhe morale qe te rrezoje Berishen para zgjedhjeve dhe per kete qellim po minon Ilir Meten ne koalicion. Nga krahu tjeter ka plasur skandalin e ekspertit Ndoc Cardaku, i cili kurre nuk e priste qe t’ia fusnin kaq thelle per hir te sherbimit ndaj pushtetit. SHBA tani po i kerkon Llalles qe te prese flete-arrestin, kurse ky ben sikur konsultohet me shtetaret dhe do presim derisa do mbaje e rezistoje. Teksa Llalla heziton, SHBA i ka plasur sot edhe bomben tjeter ne dore Berishes dhe njekohesisht Llallen. Vrasja makabre e Isa Çopes, agjentit dhe oficerit te vjeter te SHISH me 25 vite karriere, i profilizuar per antiterrorin. E kush me mire se amerikanet nuk e di se Copa u vra nga nje zyrtar teper i larte i qeverise se Berishes, i cili e mashtroi, e thirri ne takim ne Durres, e mori peng, e torturoi ne rrethinat e portit dhe me pas e hodhi fshehurazi ne Currila duke sajuar vetevrasje…Agjencia AMA News ka qene e vetmja nder te gjitha mediat qe ka botuar dyshimet per vrasje qe prej tetorit 2011. Ka qene e vetmja qe profilizoi edhe skemen dhe publikoi faktin se Isa Copes i ishte prere gjuha. Pra kishte folur shume per miqte amerikane, aleatit tone me te madh. Copa bashkepunonte ngushte me SHBA dhe per kete shkak e hoqi qafe mafia qeveritare. Shkaku kryesor ishte se Copa kishte zbuluar doren kriminale te Berishes jo vetem ne vrasjen e gjyqtarit Konomi per te cilen aludohet, por edhe perfshirjen ne trafiqe marramendese e te frikshme. Dyshime per trafik lendesh te rrezikshme, per veprime terroriste, trafik armesh dhe mbi te gjitha trafiqe droge nga Irani, te zbuluara nga revista The Times pak jave para se Copa te vritej. Mbase nese Times nuk publikonte artikullin per Iranin dhe lidhjet me Berishen, Copa mund te ishte gjalle sot e kesaj dite. Por nje zyrtar i larte qeverie e tradhtoi dhe e futi ne kurth. Burimet bejne me dije se SHBA i di te gjitha dhe madje siguron prova teper bindese qe pak e nga pak do kryqezojne kryeministrin kokeforte, ndaj edhe sot u kerkuar klasifikimi i ngjarjes nga vetevrasje ne vrasje, nga vrasje ne vrasje per shkak te detyres dhe dosja i kaloi Krimeve te Renda. Mund te themi sot me plote goje ne kuader dhe te investigimit qe agjencia ka bere per muaj te tere, se ky eshte edhe krimi i shekullit shteteror, me hije te mistershme, kulisa politike, mafioze, kriminale, ku nje dore e vetme ka terhequr fijet, pak a shume si ne rastin Trebicka….Ndryshe nje mafioz si Diveroli nuk kishte pse deklaronte qe ne 2007 se “kafshet kane dale jashte kontrollit, ata jane mafia!“. Po Diveroli c’ishte atehere?!. pra duhet llogaritur se ne cilen shkalle ka arritur tani kjo klike “kafshesh te dala jashte kontrollit”. Por duket se per fat te mire, SHBA qe e perkedheli dhe prodhoi, po e cmonton pak e nga pak njeriun qe ka cuar vendin ne kete gjendje prej 22 vitesh kaos, trazira, varferi, konjuktura, spiunazhe, konspiracione, tradhti kombetare, shitje pasurish dhe te tjera…

http://www.ama-news.al/2013/02/ekskluzive-shba-i-ngrin-buzeqeshjen-berishes-i-hap-dhe-dosjen-isa-copa/

19 Shkurt, 2013
Aktualitet | nga AMA-News
AMA News botoi e para se Isa Çopa u vra

1Agjencia AMA News ka qene e para dhe e vetmja qe hodhi dyshime te forta se vdekja e agjentit te SHISH ishte nje vrasje dhe jo vetevrasje sic u hodh versioni zyrtar. kete fakt e konfirmoi edhe prokuoria sot qe e rihapi dosjen duke hetuar tashme per vrasje. me poshte po ripublikojme shkrimin i cili eshte botuar per here te pare me 25 tetor 2011…

Durrës/ Gjendet i djegur oficeri i SHISH, hije dyshimi përvrasje

Gjendet i djegur në makinën e tij oficeri i SHISH-it, Isa Çopa. Trupi i pajetë i 49-vjecarit është gjetur sot pas mesnate rreth orës 01:00, në plazhin e Currilave në Durrës. Sipas bluve të qytetit bregdetar, automjeti tip Opel Corsa i Çopës është spërkatur me benzinë, pastaj është djegur.
Kanë qenë familjarët e këtij të fundit që kanë denoncuar zhdukjen e tij në polici. Policia e ka lokalizuar më pas, duke gjurmuar sinjalet e telefonit të tij.
Policia fillimisht dyshoi se Çopa mund të ishte vetëvrarë. Këto dyshime i përforcoi edhe një mesazh tekst që i ka dërguar të birit në telefon, por gjetja e një të çare në makinën e tij, hedh dyshim tek e shtëna me armë. Në vendngjarje është gjetur edhe një gëzhojë pistolete.
Siç deklaron policia, ai njihet si një person që nuk ka pasur konflikte. Trupi pritet ti nënshtrohet ekspertizës mjeko-ligjore.
Para vdekjes ai i ka dërguar një mesazh në celular djalit të tij ku shkruante: “Bëhu i fortë, ji gjithmonë krenar, mbështetu tek nëna jote. Çaje të ardhmen vetë”. Ky mesazh tekst ka mbërritur në telefonin e të birit në orën 18: 30 të ditës së djeshme, e më pas oficeri i SHISH-it ka fikur telefonin. Familjarët janë alarmuar pas mesnate, kur Isai nuk po kthej në shtëpi dhe kanë sinjalizuar policinë, e cila e gjeti 49-vjecarin të karbonizuar në makinën e tij.
Policia e Durrësit rreth orës 14:00 të mesditës së sotme ka zbardhur detaje të reja në lidhje me vrasjen e oficerit të SHISH-it, Isa Çopa. Policia sqaron se trupi i karbonizuar i tij është gjetur në sediljen e pasme të makinës, ndërsa sipër saj është vërejtur një e çarë.
Policia dyshon se e çara mund të jetë shkaktuar nga të shtëna plumbash. Këtë arsyetim e përforcon edhe gjetja e një gëzhoje pistolete në vendngjarje.
http://www.ama-news.al/2013/02/ama-news-botoi-e-para-se-isa-copa-u-vra/#comment-15008

Kommentar: Warum man ihn dort sucht, wo absolut niemand mehr ist nach Mitternacht, seit Ewigkeiten, wo früher nur das Militär war!

 aus

http://news.albania.de/2012/12/09/warum-ermittelt-die-albanische-staatsanwaltschaft-nicht-im-morde-von-iso-copa/


Bujar Nishani schwätzt wieder über den Kampf gegen die Korruption, wobei er die Zerstörung der Justiz wie Polizei zuverantworten hat und Tropoja Idiote überall eingesetzt hat, oder gegen Geld.

Nishani: Independent prosecutors
The Albanian…

Bujar Nishan – Eduard Halimi, schützen das Justiz Verbrecher Kartell in Albanien

Ndoc Cardaku
Herr Ndoc Cardaku aus Tropoje, Kriminalistik Experte im Innenministerium und williger Befehls Empfänger von Salih Berisha, beim Beweise fälschen und vernichten.

Shemsi Premci, hat bereits darauf hingewiesen. Herr Ndoc Cardakuaus Tropoje, manipulierte die Beweise Kugeln, welche einen der Demonstranten tötete: Herrn Ziver Veizi.

Ex-Geheimdienst Chef Fatos Klosi zum neuen Geheimdienst Chef: Ajazi Lika, der bestätigt, das sein gesamter Lebenslauf gefälscht ist und er auch nie im Auswärtigen Amte gearbeitet hat. Lika hat Kanadischen Pass und warum er zurück gekommen ist aus Kanada, liegt im Dunkel der Albanischen Mysterie.Albanien Sicherheit unter dem Niveau von 1997

Pyschopaten regieren jetzt den SHIS! Erst wirft man die gut ausgebildeten Leute hinaus, die sogar viele Jahre Erfahrung haben, und jetzt merken die Dorf Trottel, das man sich selbst durch pure Dummheit vernichtet hat, also

sucht man neue Leute, welche man ausbilden will.

http://www.shish.gov.al/

Auch hier ist eine 20-jährige vom Ausland bezahlte Ausbildung, Stipendien vollkommen erneut und reine Geld Vernichtung, für den Aufbau krimineller Strukturen. Lehrer, Feuerwehrleute, Ärzte, Technische Leiter, Professoren, Polizei Chefs haben in diesem Albanischen System nur eine Gewissheit: sie haben weder eine Ausbildung, noch Berufs Erfahrung – Alles ist zusammen gefälscht.

Der NATO Partner SHIS, wird in einen privaten Club von kriminellen Idioten umgewandelt, wobei die selbe Idiotie nun dort von Schafshirten einzieht, welche sich dann Direktoren nennen.

Die gut ausgebildeten Personen, früher “tecnicals” genannt, werden nun entlassen, was ein totales Desaster für die NATO darstellt und durch militante, kriminelle Elemente ersetzt, welche oft nur Schafshirten sind und keinerlei Schulbildung und Kultur haben. siehe das totale Desaster überall, wo nun Richter keine Gesetze kennen und korrupt sind, wie der neue US Department of State Report festhält.“

9/23/2012

NATO Desaster mit der Mafia Gruppe des Salih Berisha und dem neuen “Geheimdienst Chef des SHIS“: Ajazi Lika

Nach der Entfernung des Geheimdienst Chefs von Albanien, seiner 12 Direktoren, durch den neuen Chef: Ajazi Lika und mit Hilfe des Lakaien und Polizei wie Justiz Zerstörers Bujar Nishani, werden 80% des Geheimdienst Personal entlassen und durch Neue ersetzt, identisch zuvor in der Justiz, Polizei, Krankenhäuser, Bildung und Schulen. Wie die 4 wichtigsten Polizei Direktoren, in 2009 schon eliminiert wurden, durch die Durres “Eliten“, ermordete man ja den Durres SHIS Direktor ISO COPAletzten Oktober, eine Familie mit sehr guten Namen in Durres, der ja auch als Verbindung der Staatsanwaltschaft und des Geheimdienstes arbeitete. Und da gab es viele faule Eier, wie der Export von Waffen an die Hisbollah und Menschen- Drogen- Export Betrug im Hafen. Er war nicht der erste Geheimdienst Offizier für diese Aufgabe, der ermordet wurde in Durres.

Besonders aktuell natürlich: Die Entführung, Folter und Mord in 1995 u.a. des Mazedonischen Geschäftsmannes und Mafiosi: Remzi Hoxha, macht seit Jahren auch International Schlagzeilen.Einfach lächerlich ist nun das Schreiben des korrupten Oberstes Gerichtes an den Geheimdienst Chef Ajazi Lika: “man hätte keine Beweise, das der damalige SHIK, etwas damit zutun hat“. Kurz gesagt, sind auch hier die Akten verschwunden, wie auch rund um den Mord des Hashim Thaci, an Ali Uka in 1998 in Tirana.

shis Albania

Die wikileaks Cables aus 2007, sprechen deutliche Worte

Mafia Geschäfte, der Albanischen Regierung, man ist Patrone der Verbrecher Banden und gibt neue Identitäten, als Lang Zeit Geschäft, was mit Sokol Kociu schon praktiziert wurde.

Im korrupesten Fussball Verband Europas: wegen Drogen Handel: Fussball Präsident Paro Laçi vom “Partizani” Fussball Club verhaftet 

11/23/2011

Biometric Passports / Identity theft – Albania, where thoughts can be stolen

Eduard Selami in Tirana mit denkwürdigen Treffen

Februar 19th, 2013

Die Kommentare, sind nicht sehr schmeichelhaft über Eduard Selami! Inzwischen ist er ja zurück in die USA gereist. Der führere Fraktions und Partei Vorsitzende Eduard Selami traf sich mit Salih Berisha, wo er noch vor einem Jahr sagte: nur wenn Berisha weg ist, komme ich in die PD zurück und Ende 1994 mit Ermordung bedroht wurde, durch Salih Berisha und das Land verliess.


Eduard Selami në ‚ditë të hallit‘ me jetën në SHBA?

Dalja më e fundit e Eduard Selamit në KLAN i bëri shumëkujt përshtypje dhe çudi, nisur dhe nga qëndrimet kritike të Selamit ndaj Berishës në 17 vitet e fundit.  Por ajo çka shkaktoi diskutime të zgjatura ishte përpjekja për të gjetur motivet e vërteta që e bënë Selamin të bënte këtë ndryshim trajektoreje të papritur. Disa folën për ftesë të beftë dhe këmbëngulëse te Berishës, me qëllimin për…

Eduard Selami në ‘ditë të hallit’ me jetën në SHBA?
19 Shkurt, 2013 | Postuar në: Aktualitet,Kryesore,Politika | Shkruar nga: TemA
Select Language​▼

Eduard Selami

Dalja më e fundit e Eduard Selamit në KLAN i bëri shumëkujt përshtypje dhe çudi, nisur dhe nga qëndrimet kritike të Selamit ndaj Berishës në 17 vitet e fundit. Por ajo çka shkaktoi diskutime të zgjatura ishte përpjekja për të gjetur motivet e vërteta që e bënë Selamin të bënte këtë ndryshim trajektoreje të papritur. Disa folën për ftesë të beftë dhe këmbëngulëse te Berishës, me qëllimin për të penguar negociatat e Selamit me partinë e Bamir Topit. Të tjerë folën për një “shqisë të gjashtë” të Selamit, i cili ka gjetur momentin më të përshtatshëm për të “futur këmbët” dhe për të luftuar për drejtimin e PD në këtë fund të mandatit të dytë e të shumëkonsumuar të demokratëve. Pati dhe nga ata që kapërcyen shumë me imagjinatë duke e shpjeguar mbërritjen e Selamit, si një “direktivë amerikane” etj. A mund të ketë shpjegime të tjera për të mbërritur te shtysat e kësaj lëvizje të Selamit?

E përditshmja “DITA” ka botuar sot informacione mbi jetën e Selamit në Shtetet e Bashkuara në dy vitet e fundit dhe rezultati është befasues: Selami duket në ditë të hallit. Gazeta në fjalë ka botuar faksimile të një dënimi gjykate amerikane ndaj Selamit, i cili është paditur për mosshlyerje të faturës për një shërbim dhëmbësh, e më tej një tjetër faksimile vendimi gjykate ku Selami rezulton i divorcuar dhe i nxjerrë jashtë nga shtëpia. Historia e botuar nga dita tregon një Selam krejt tjetër nga miti i krijuar në Tiranë (edhe emrin e ka të ndryshuar në Edward Selamaj). Sipas gazetës historia në fjalë zbulon arsyen e vërtetë banale të ndryshimit të papritur në qëndrimet ndaj Berishës….http://www.gazetatema.net/web/2013/02/19/eduard-selami-ne-dite-te-hallit-me-jeten-ne-shba/

Gary Kokalary, verurteilt Eduard Selami, wie er sich nun Salih Berisha in den Rachen wirft, der ebenso gut weiss, das Salih Berisha Azem Hajdari ermordet hat, Andere wie Zef Brozi, den damals höchsten Verfassungs Gerichts Präsidenten mit Ermordung gedroht hat usw.. Eduard Selami arbeitete als Fahrer in den USA, wobei Andere wie Shinas Rama, es zum Professor an der Uni von New York brachten. Berisha ist in erheblichen Schwierigkeiten und von Allen geächtet.

“Selami dhe aspirata për të kaluar nga sedilja e shoferit në ndenjësen e pasme”

3

Redaksia Online

Postuar më: 23 Shkurt, 2013 tek Aktualitet

kokalari

Geri Kokalari komenton situatën politike në Shqipëri dhe rikthimin e Eduard Selamit në PD. Në një intervistë për revistën “Java”, aktivisti shqiptaro-amerikan thotë se rikthimi i Selamit është një sinjal se PD-ja është në telashe. Kokalari thotë se me dëshirën për t’u rikthyer në partinë që dikur e largoi, Selami do të ndërrojë vendin në makinë, duke kaluar nga sedilja e shoferit në ndenjësen e pasme luksoze.

“Fakti i rikthimit më bën të ndjehem keq për Selamin, që ka arritur në një stad kaq patetik të jetës së vet. Lajmi i mirë është se kjo përbën një indikacion të fortë se Berisha ndodhet në telashe. Për arsye se kjo tregon një akt dëshpërimi të thellë të të dyve, si Berishës por edhe Selamit. Duket se Berisha po përpiqet të gjejë një injeksion me vitaminën B12, duke menduar se Selami do t’ia rinojë imazhin dhe do të ndihë shmangien e vëmendjes nga natyra kriminale e regjimit të Berishës. Por nëse kjo është plani i lojës së Berishës, duket se është një tjetër nga skemat e tij realisht budallaqe sepse një përqindje e madhe e atyre që kanë të drejtën e votës-ndoshta gati 25 % e tyre syresh ose nuk kishin lindur ose ishin shumë të rinj të kujdeseshin për këtë fakt, kështu që ata dinë fare pak për Selamin. Fatkeqësisht, çfarë njeh shumë mirë ky brez i ri i shqiptarëve është fakti se janë rritur në një vend që drejtohet nga një qeveri e korruptuar, e ku ka shumë pak mundësi ekonomike. Selami është përpjekur të mbajë fytyrën e tij përballë shqiptarëve përmes medias, por që kur la Shqipërinë, ai ka bërë pak, nëse s’mund të themi asgjë ta ndihmonte Shqipërinë- kështu që ai sigurisht s’ka ndonjë kontribut ta meritojë respektin. E njoh Selamin dhe kam folur në disa raste rreth situatës politike në Shqipëri dhe në shumë nga këto diskutime për situatën në vend ndanim neverinë tonë të përbashkët dhe mospëlqimin për Berishën dhe dëmet që ai ka bërë për Shqipërinë. Selami ka jetuar shumë kohë në ShBA për të kuptuar diferencën në mes të një demokracie funksionale dhe kleptokracisë autoritariste, që është shtjelluar nën Berishën. Kështu që fakti se nuk e njeh mirë këtë gjë, demonstron qartësisht se fjalët e Selamit nuk mund të besohen, ndaj në këtë logjikë Selami dhe Berisha janë shumë të ngjashëm. Por kjo gjithashtu më shpjegon tani se pse Selami nuk i përgjigjej ftesave të mia e të bëhej pjesë e një Shqipërie demokratike. Në retrospektivë, me sa duket, ai ishte duke thurur kthimin e tij në Partinë Demokratike dhe kjo ishte pak më shumë sesa një lëvizje egoiste që kish pak të bënte me idealizmin apo me principin. E vërteta është se Selami nuk ka arritur pothuaj asgjë në Amerikë dhe këtë e marr me mënd, pasi ai ka punuar si shofer. Kuptohet s’ka asgjë të keqe në lidhje me këtë, është një punë e ndershme, por sigurisht nga ana psikologjike është një si poshtërim nga qenia një lider politik në atdheun e tij, ku ai do shoqërohej kudo nga shoferi i vet. Ndaj në realitet, kjo përbën tamam edhe dëshirën e Selamit për të ndryshuar pozicionin ku ai ulet në makinë. Që do të thotë se nëse Berisha fiton, ai lëviz nga timoni për t’u ulur në ndenjësen luksoze të pasme, ku mund të luajë i patrazuar video games në iPad e vet. Sepse nuk mund të imagjinoj sesi Berisha do mund t’i japë atij më shumë përgjegjësi në një qeveri të re. Dikush duhet të marrë në konsideratë se janë disa peshkaqenë xhelozë që janë ushqyer nga Berisha dhe që i kanë ngurtësuar pozicionet e tyre brenda sferave të influencës së Berishës në pak vitet e fundit, të tillë si Topalli, Basha, Meta dhe Mediu. Dhe s’do të ketë asnjë dyshim që ata do kenë dhëmbët jashtë në sulm për Selamin sepse realisht nuk i besojnë fare. Por pse ata apo kushdo tjetër vallë mund t’i besoj? Pos të gjithave, Berisha e ndoqi Selamin nga Shqipëria dhe ai u largua në drejtim të SHBA, si një qen me bishtin mes këmbëve. Dhe, ndërsa ishte në SHBA ai do t’i thoshte kujto, që e dëgjonte, se Berisha ishte diktator. Njëherë, madje më tha se ndërsa po udhëtonte në një aeroplan me Azem Hajdarin, vetëm pak muaj para se ai të vdiste, Hajdari i kishte pohuar një të fshehtë se besonte që Berisha kishte qëllim ta vriste. Duke dëgjuar këto fjalë dhe duke ditur se çfarë tipi i rrezikshëm kafshe ishte Berisha, kjo më tregoi se Selami ishte një person egoist, që po priste të rikthehej për të pasur egon e tij të masazhuar me çdo kusht. Por çfarë e bën këtë veçanërisht ofensive, është fakti se Selamit i ish dhënë privilegji i shijimit të lirisë në një demokraci të vërtetë, edhe pse ai tani merr anën me një diktator si Berisha për përparimin e vet. Për hir të egos së tij dhe aspiratës së lëvizjes nga sedilja e pasme e makinës, ku ai mund të qëndrojë me më shumë komfort, unë i uroj vërtetë shumë sukses. Paçka se për aq sa njerëzit e Shqipërisë janë të merakosur, kanë kuptuar se jetojnë në një xhungël dhe që vendi është drejt lëvizjes në drejtimin e një diktature, ku vetëm njerëzit me të ardhme të ndritshme ekonomike janë njerëzit me emra të tillë si Ilir Meta, Shkëlzen Berisha dhe Argita Berisha. Kështu është shpresa ime për shqiptarët që pas zgjedhjeve, Selami do të kthehet atje ku i takon në punën e tij në SHBA si shofer i thjeshtë pas një timoni makine”, thotë Kokalari.

 

http://gazetadita.al/selami-dhe-aspirata-per-te-kaluar-nga-sedilja-e-shoferit-ne-ndenjesen-e-pasme/

Sprengstoff Anschlag auf den Luxus Jeep, eines Polizei Chefs in Skhoder

Februar 19th, 2013

Dem Polizei Direktor Pavlo Vuksani, in Skhoder hat man seine Fahrzeug beschädigt, durch einen Sprengstoff Ladung, wobei die Mafia Polizei mit 250 € Gehalt natürlich private Luxus Jeeps fährt, mit Italienischen Kennzeichen: CJ 771 EM und die Papiere sind total gefälscht, was auch Standard nun wieder ist.


Ein normales privates Polizei Auto in Albanien, bei diesen Spitzen Einkommen der Banditen Polizei

Fotos

Die Banditen sind überall gut bekannt, vor allem wenn sie auf Unbewaffnete schiessen.Wenn man Ziegenhirten Waffen gibt, kann Nichts anderes dabei heraus kommen, wobei die Banditen 1994, sogar dem Italienischen Botschafter seinen Jeep klauten, direkt auf dem Gelände des Präsidenten Palastes bei einem Besuch bei Salih Berisha. Zur Feier des Tages, schwafelt der Präsident Bujar Nishani, das die Staatsanwaltschaft und Polizei besser zusammen arbeiten sollte, wobei ein Bujar Nishani nicht nur die Polizei zerstörte, sondern keine der Abteilungen zusammen arbeitete und wie ein Privat Unternehmen geführt wurde, was sich Banditen und Kriminelle gekauft haben.

Der Polizei Chef Musa Skura, erschossen vor kurzem, war ja selbst der Patrone für den Waffen Handel im Mat Tal, identisch wie der Polizei Präsident von Shiak: Adem Tahiri, Schutzherr der Drogen, Frauen, Waffen Mafia von Shiak, ebenso erschossen bei einem Kollaterall Schaden der Inkompetenz.
Im Mafia Club der Polizei, Justiz und Regierung:Durres Geschäftsmann: “ich habe Angst das sie mich töden”

100 Jahre Banditen Polizei “Police State”: Schweres Feuer Gefecht mit Banditen in Burrel 

Die Banditen Polizei, immer auf tradinonellen Plünderungs Touren auch von Nationalen Kultur Denkmälern.

Top Banditen Polizei Familien des Ndrea Prendi, auf Raubzug erwischt: Nikolle Prendi 

Unser Kommentar: zur angeblichen Vergewaltigung in einem Österreichischen Krankenhaus:

Die Albaner wissen Nichts von DNA Untersuchungen und erfinden deshalb Geschichten, denn der Busfahrer war wohl auch nicht versichert. In Albanien ist die Erfindung von Geschichten, ein Versuch um Geld zuerhalten und in Albanien fälscht das Kriminall Labor sowieso Alles zusammen, und Ärztliche Gutachten über Morde, werden gegen kleines Geld zum Herzinfarkt stilisiert.

austria-and-albania-probe-shocking-allegations-of-sexual-abuse

18 Feb 13
Austria and Albania Probe Hospital Sex Abuse Claims

Angeblich gibt es seit 3 Monaten keine Medizin in den Kinder Krankenhäusern

Februar 18th, 2013

Altes System, über 20 Jahre! Dann erhält man Medikamente geschenckt, direkt von Botschaften erhält man Geld zum Kauf für die eigenen Mafiösen Apotheken, wo dann die hälfte der Apparate und Medikamente sowieso im Sumpf der Arzt Mafia direkt oft in die eigenen Kliniken verschwindet.

Fakt ist aber, was Albaner selbst erzählen und Ärzte: das Leute sterben, weil keine Medikamente, oder qualifizierte Ärzte vor Ort sind.

Das Gesundheits Wesen ist erneut total vernichtet, was ja ein Nard Ndoka, als krimineller Voll Idiot auch schon in 2006 schaffte, unter der Salih Berisha Regierung, heute Vize Innenminister, mit seinen gefälchschten Schul Zeugnissen. Gangster sind Krankenhaus Direktoren, wie Sinojmeri,

Im Mafia geführten Gesundheitswesen in Albanien, wird Telemedizin eingeführt 

Tirana Paediatric without medicine
18/02/2013 19:40

Albania’s biggest hospital is facing a medicine shortage, starting from the most important ones and even thermometers.

The Paediatric Pavilion doesn’t have antibiotics since November, and neither specific medicine for tumour diseases, such as cytostatics.

The children’s parents say they buy everything in the surrounding pharmacies.

“I have bought everything. They had nothing. You’ll do everything for your child”, one of them declared.

The paediatric doctors say they feel bad when telling parents they’ll have to buy the medicine, but it is inevitable.

Hospital sources add that the absence of medicine is due to fund delays.

The state gives $15 million each year, and almost half of it goes for medicine. According to the Tirana Hospital, the tender procedures start right after the funds are given.

http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=8299


Salih Berisha nutzt das Desaster in seiner perversen Denkweise auch nur für PR Reklame, obwohl heute viele Doktoren keine Ärzte sind, sondern wie überall Spinner, die sich ein Diplom in den Mafia Universitäten der Inkompetenz gekauft haben.

Dafür will Salih Berisha und seine Tropoje Banden, die sogenannten „Geschäftsleute“ bewaffnen.

wie in 1997, als er seine Banditen überall bewaffnete und mit LKW’s Waffen abholte in den Militär Lager, danach wurde das Militär aufgelöst, die Polizei, damit jeder plündern kann.

Das Salih Berisha kriminelle Enterprise, zerstört das Nationale Kultur Denkmal: die Schlucht von Bënjës

Februar 18th, 2013

 Der dümmste Taliban – Neanderthaler der Welt: Salih Berisha, zerstört mit seinen Tropoja Banden, Albanien. Keine Gesetze gelten mehr, im Lande ohne Justiz! Gesetze für Nationale Kultur Güter (Gesetz 8906, vom 06.06.2002 für Natur Schutz Zonen), Antike Stätten usw.. Luft Nummern überall, bei den Balkan Talibane, mit dem Lehrmeister Bin Laden und Co..

Die Albanische Justiz, ein Terroristen Projekt der Salih Berisha, Ilir Meta Banden 

In Albanien kassieren ein paar Politiker und Adminstrative Bestechungsgeld, in Albanien wird die Umwelt zerstört, der „saubere“ Strom wird nach Europa exportiert, weil es EU Subventionen gibt, wie es die EVN vorführt, dessen Investment Nichts Albanien bringt, nicht einmal Strom. Hinzu kommen enorme Abschreibungen u.a. auch der Bestechungsgelder, wie es ebenso die EVN vorführt.

9/19/2012

Historic: 20 Jahre kriminelles Enterprise der Salih Berisha Gang

Der Ex-US Botschafter John Withers, sagte vor wenigen Tagen: Albanien ist wie Libyen, oder Ägypten, was noch sehr vornehm ausgedrückt ist.

Salih Berisha
Most criminal of the world: Salih Berisha und was der US Professor Shinas Rama, über diesen Banditen Clan sagt.

Das Salih Berisha Verbrecher Kartell ( Salih Berisha DP Party Mafia)hier im Focus der Geschichte.Das gesamte Land wird zerstört, Antike Stätten, das National Denkmal die Burg von Kruje, die Küste sowieso und die zuständigen Mafiösen Minister wie Ferdinand Xhaferrie, heute Aldo Bumci, der vorherige Adviser Neritan Ceka, schweigen zu der Landesweiten Zerstörung im primitiven Taliban Stile des Salih Berisha. Diesmal will man ein Wasserkraftwerk bauen, obwohl selbst Europäische Experten sagen, das die Schlucht einmalig ist.

mtkrs skandal

Bau Tafel nachträglich in 2012 aufgestellt, bei dem neuesten Verbrechen direkt im Zentrum von Durres, bei der Post, wo der letzte Park vernichtet wird und ein komplettes Antikes Dorf, mit Baubeginn in 2010, für einen angeblichen neuen Bus Bahnhof. Bezahlt wird nie etwas für diese Grundstücke, was Durres, Sarande, Vlore und Tirana konform ist.

Durres Antike Stadt Betonisierung

die uralte Antike Stadt Durres, wo nur auf dem hinteren Teil bei der Post, schon gebaut war Ende 2010.

Minister Aldo Bumci, fährt natürlich mit teuersten Geländewagen durch die Gegend, u.a. Audi Q 6

1/2/2013

Die letzte Antike Stelle und Park wird in Durres zubetoniert

Die Taliban Mafia von Durres vernichtet die letzten Antiken Stätten, den Tourismus und die Stadt   

Per Bau Gesetz, klar verboten: 200 Meter im Umkreis, jeder Antiken Stätte ist totales Bauverbot, aber man baut auch in UNESCO geschützen Innenstätten, auf Antiken Tempeln, wobei Durres eine Taliban Orgie, der Zerstörung geradezu erlebt! Auch in Kruje, begann eine wilde Bau Orgie, bei der Burg, ohne Genehmigungen.

Minister: Aldo Bumci, Ferdinand Xhaferrie, zerstören die Antike Burg: Kruje
Berisha shkatërron Kanionin e Bënjës, i shpallur Monument Natyre (FOTO)

Postuar në: Aktualitet,Kronika |

 

 

Sprache auswählen

 

 

Këto janë disa foto nga Kanioni i Bënjës në Dangëlli, një mrekulli e bukurisë shqiptare. Një klient i pushtetit të Sali Berishës po shkatërron këtë mrekulli natyrore pasi ka marrë leje jashtë gjithë rregullave të ndërtojë Hidrocentralin e Langaricës. Kanioni është shpallur me vendim qeverie Monument Natyre.

Në baze të ligjit nr.8906, datë 06.06.2002 për Zonat e Mbrojtura, të ndryshuar, neni 7 pika 2 dhe neni 8 pika 5 në një monument natyre, zbatohet shkalla e parë e mbrojtjes dhe sipas nenit 18, pika 5, monumentet e natyrës, proëe publike, janë të patjetërsueshme.

Në fotot e kanionit, po të zmadhohen, shihet rruga e hapur si dhe një pjesë e vogël betoni që i takon urës. Shihen dhe formacionet shkëmbore që kanë gërryer gjatë hapjes së rrugës. Një eksperte e BE, e cila e ka vizituar pak kohe më parë këtë zonë, shprehet se “nuk duhet të ndërhyhet absolutisht. Kjo është bukuri e rrallë! Në asnjë vend të Evropës nuk do të bëhej një vepër e tillë!”

Ajo që fitohet është mikroskopike me dëmin që i bëhet kësaj mrekullie natyrore! Ujërat termale në këtë zonë, të njohura si Llixhat e Bënjës, pas ndërhyrjes do të degradohen dhe do të humbasin gjithashtu.

Kryetari i komunës së Petranit, që mbulon zonën, i përket Partisë Demokratike dhe nuk kundërshton dot hapur, pasi e përjashtojnë nga “fondet” e partisë. Ai thjesht është kundër kur e pyet privatisht. E gjitha kjo për një klient të Familjes Berisha. A duhet lënë të shkatërrohet ky Monument i Natyrës?

1

2

3

http://www.gazetatema.net/web/2013/02/18/berisha-shkaterron-kanionin-e-benjes-i-shpallur-monument-natyre/
18 Feb 13
Albania Struggles to Protect its Vandalized Heritage
antike albania kultur
The shepherd scene in the Onufri fresco of the church of Shen Premte in the village of Valsh.
While authorities promise action following the shocking destruction of an ancient fresco by blundering thieves, activists and experts remain skeptical of their pledges.

Kommentar: Die Albanische Polizei, Bürgermeister schützen die Banditen, denn es sind die eigenen Verwandten, welche überall plündern und auch Fresken versuchen abzulösen.

Distrikt Durres gehört und der Präfekt Genc Alizoti, hat im TV herum geweint, wie Antike Stätten zerstört werden, illegal gebaut wird —- ansonsten keine Reaktion. Dafür gibt es TV Aufnahmen, wie er mit dem Gangster Adrian Tragaj und Lefter Koca verkehrt. 75 % aller Grundstücks Urkunden sind dort gefälscht, wie Grundstücks Beamte festhalten.

Unnütze Umwelt Ministerium und MTSK, tragen für den Vandalismus der Umwelt und in Tourismus Gebieten die Verantwortung 

Die Minister schweigen, zu den nun 3 Jahre anhaltenden Zerstörungs Orgien Antiker Kultur und Nationaler Denkmäler! Das MTKRS Ministerium, ist ein Langzeit Sammelplatz für Kriminelle und Rekord Halter in der Unterschlagung der Funds, wie bei Anklagen gegen Adminstrative. Abstell Kammer, der dümmsten Verwandten, krimineller Clans.

Der Minister Aldo Bumci, gab vollkommen illegal für einen 4 stöckigen illegalen Bau bei der Post, sogar nachträglich eine Genehmigung, wo man aber heute bei Stockwerk Nr. 6 ist und das 7 Stockwerk plant.

Kruja

aktuelles Foto, wie der Burg Berg zerstört wird, durch Appartment Blocks, welche ohne Genehmigung durch PD Gangster des Salih Berisha gebaut wird. Die Bylykbashi Mafia, als Kabinetts Chef von Salih Berisha, eine Legende nur bei Urkunden fälschen rund um Grundstücke in Tirana vor allem. In Durres mit bekannten kriminellen Familien, wie Armand Teliti, Shuiapi, Agim Hoxha, Kazazi geschieht das Selbe im Taliban Stil. Der Justiz Minister, eine Witz Figur! Die Polizei Banden, sind wie so oft direkt beteiligt und schützen diese Geldwäsche Bauten aus Beton. Sarande, wurde ebenso durch diese Banden unter Polizei und Justiz Schutz zerstört.

20 Jahre Staats Terror der Salih Berisha Bande: Der neue Report des US Department of State Report

Gary Kokalari: Er nennt Salih Berisha: einen gnadenlosen, pathologischer Lügner!

Berisha Gaddafi

Berisha, 100 mal schlimmer als Gaddafi

Ein vollkommen verrottetes System, von kriminellen Clans, die Stroh dumm sind und extrem kriminell. Viel schlimmer, als jeder Mubarak, Saddam, oder gar ein Gaddafi, der dem Volk Kostenfreie Schulen und Krankenhäuser ermöglichte, wie Zinsfreie Existenz Gründungs Darlehen.

The new US Statedepartment Report:
US Statedepartment – 2011 Human Rights Report – Albania (May 24, 2012)
Albanian a joking court and justiz system: “Many judges issue rulings that do not appear to have any basis in law or fact, leading some to believe that the only plausible explanation is corruption or political pressure.”

Roderich Kiesewetter, und der üble Auftritt von Salih Berisha in München

Februar 18th, 2013

Eine klare Ansage, auf die Non-Stop Skandale der Nonsens Null Justiz in Albanien.

Man hätte vor über 10 Jahren, diese klaren Ansagen machen müssen, statt dessen wurde viel Geld in diese Strukturen gepumpt, für oft windige Geschäfte inklusive Tausender von Geschäfts Visa, für Kriminelle und sogar Terroristen, die auf den Verbots Listen standen.

Salih Berisha ist mit seiner Idioten Polizei, Dumm Adminstration von Gestalten mit Diplomen der Argita Berisha, Sokol Kociu Mafia Universitäten einfach auch noch Hirnlos!

09-mars-2013

Gegen die Nationale Rhetorik der Albaner Mafia: 4 höchst rangige EU – US Politiker 

“EU status depends on justice about January 21st”
16/02/2013

Roderich Kiesewetter, rapporteur for Albania at the largest German party, joined the critics made by the US about the January 21st trial, which found the National Guard officers not guilty for the killing of four protesters.

In an interview for Deutsche Welle, Kiesewetter declares:

“I don’t know the investigation details, but when the Prosecution demands the highest punishment, 23 and 25 years in prison, and the Court acquits the defendants, I think it is a case that needs special investigation. In Germany that would immediately cause the establishment of a Parliamentary Investigation Commission, due to the uncertainties brought by that decision. Yes, we want an independent judiciary in Albania, but between the 25 years to prison request and finding acquitting the defendants there is a huge difference, and that would be understandable for EU countries that want Albania to progress, among which is Germany. That is why I think that a thorough investigation is required, especially when Albania aims to become an EU member and receive the candidate status. They should avoid giving impressions that the verdict might have reached illegal levels”, Kiesewetter declared.

Kiesewetter says that he criticized the behaviour of the Albanian justice authorities since January 21st 2011, and that the investigations cannot end with this verdict. When keeping in mind that Albania is trying to join the EU, this verdict has a special weight.

The Demo-Christian MP adds that EU cannot allow the candidacy of countries that have open irregular matters.

“My appeal for the Albanian authorities is to work together, investigate the events and make a good promotion of their country abroad. The EU is interested to know why this verdict was reached. All details should be given and it must be clear that the Albanian judiciary is interested to resolve cases. Albania cannot afford giving the impression that things are kept hidden here. Without a complete transparency on this case, all countries that support Albania’s EU candidate will withdraw and say: ‘Albania needs more time’. I hope this message will be understood in Albania, and that Albania gets itself together and finds a quick solution in the upcoming weeks”, he added. http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=8287

2/4/2013

Der Pyschopat Salih Berisha, mit seinen Forderungen auf “Gross Albanien” in München

Zitat aus der Deutsch sprachigen Kosovo Presse, was Salih Berisha sagt: ” es kann nicht akzeptiert werden, das Albaner in 5 Staaten gemeint ist der Balkan) leben” Er fordert die Nationale Vereinigung, der Albaner gebiete und Aufteilung, kann in naher Zukunft nicht hingenommen werden.

Der Kosovo ist bekanntlich ein NATO Produkt, weil man Militär Stützpunkte brauchte und gegen die Russen Kriege inzenierte.

Ein NATO Mitglied bekanntlich, 100 mal schlimmer als ein Saddam, Gaddafi, oder Assad!
Ein primitiver Bandit, der wenig Bildung hat und nur seine Klientel Politik, seit 20 Jahren betreibt, als eine Art Terror Organisation, gegen das eigene Volk: auch als militante PD Anhänger und “malok” Tropojaner” Kultur bekannt. Ein Land, was keine Justiz hat, eine Tropoje Polizei, welche ihre Aufgaben nicht kennt, weil man gefälschte Schulzeugnisse hat und das lt. TI, als korruptestes Land Europas gilt.

Salih Berisha, lenckt erneut von seinen kriminellen Umtrieben und seiner Tropoje Banden ab, durch eine Nationalistische Propaganda Show in München (bei der Sicherheits Konferenz), das alle Albaner Gebiete sich vereinigen müssen. Er hält einen Vortrag, das es unnormal wäre, das die Albaner auf 5 Länder verteilt sind, was auch nicht richtig ist: Heute leben viele Albaner auch in der Schweiz, Italien, Deutschland, Griechenland, Türkei, so das ein Salih Berisha auch hier Gebiets Ansprüche hätte, nach seinen Vorstellungen. Sinnlose Konferenzen, hier eine vom Dezember, als Show Einlage, westlicher Abzock Gruppen!

Was sagt Salih Berisha genau, vor versammelten Publikum in München:

“Wir müssen akzeptieren, dass sie die einzigen Menschen, welche in 5 Staaten leben. Eine Nation, die zu Unrecht auf 5 Staaten aufgeteilt ist, eine Nation, die zu einer gemeinsamen Zukunft blicken will. Aber noch einmal, noch in Betrieb ist albanophobia”

Duhet ta pranojmë se janë i vetmi komb që jeton në 5 shtete. Një komb, i cili padrejtësisht është i ndarë në 5 shtete, një komb që dëshiron të shikojë drejt një të ardhmeje të përbashkët. Por, sërish albanofobia është akoma në veprim

Sali Berisha
Kryeminister i Shqiperise


Westliche Journalisten, welche dabei waren, unterrichteten über diesen Skandal auch Albanische Journalisten, wobei auch einige Deutsche Politiker Zwischen Rufe machten, bei so einem Skandal Auftritt, eines kriminellen Volks Terroristen.

Ein westlicher Journalist Tema sagte, dass die Situation beim Sprechen Sali Berisha lächerlich war.

“Ich fürchte, dass er sein Land und sich selbst diskreditiert. Er versuchte Argument für Großalbanien Serben und wie komplette Idioten geben “, sagte Tema eine westliche Journalist, der in der Sitzung war.

Zeit Vertreib der westlichen Parasiten: International Conference on Security in the Western Balkans

Die NATO wusste 1998, das die UCK durch Zivilisten Morde, Entführungen und Terror Anschläge einen Krieg produzieren wollte. 

Vor 2,5 Jahren wurde noch solche Lügen verbreitet, wobei der Hamburger Senat, sogar die Osmanis immer einlud.

Aktuell – Donnerstag 10 Juni 2010 – Erweiterung
Wirtschaftsverbände fordern Rechtssicherheit
Handelsboom zwischen Deutschland und Albanien

Trotz des politischen Chaos in Albanien geben sich Wirtschaftsverbände optimistisch. Das Land habe “enorme Reformfortschritte” gemacht und sei ein “Stabilitätsanker” des westlichen Balkans. Der Handel mit Deutschland könnte noch einmal deutlich anziehen.

Das Handelsvolumen zwischen Deutschland und Albanien könnte sich in wenigen Jahren verdoppeln. Zu dieser Einschätzung kommen die Veranstalter der heutigen Deutsch-Albanischen Wirtschaftskonferenz in Hamburg. Dazu gehören unter anderem die Deutsch-Albanische Wirtschaftsgesellschaft, der Ost- und Mitteleuropa Verein und der Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft.

Edmond Haxhinasto, und die Geschäfte des verhafteten Giuseppe Orsi der Italienischen „Finmeccanica“

Februar 17th, 2013

Wie Berlusconi, vor wenigen Tagen sagte, als sein Freund Giuseppe Orsi, des Italienischen Rüstungs Konzern „Finmeccanica“verhaftet wurde.

update: 2.1.2014: Indien kündigte Hubschrauber Verträge, wegen Bestechung und das Ganze geht wohl vor ein Abitrage Gericht. Berlusconi lässt grüsen und die Kriminellen rund um die US und EU Rüstungs Industrie. 556 Millionen € Auftrags Wert.

„“die Manager von Finmeccanica, Italiens großem Flugzeug- und Waffenhersteller, ausländischen Kunden üppige Bestechungsgelder zugeschoben haben, von denen freilich ein Teil an die Spender zurückfließen musste;““

Kick Back Geschäfte, wurden von den Italienischen Aufbau Helfer in Albanien in 1991 eingeführt, wo es sogar einen Film gibt.

Bestechung im Ausland ist unbedingt notwendig und üblich. Natürlich hat man mit dem Ilir Mann, Minister Edmond Haxhinasto, eine Fabrik in Elbasan geplant, für Hubschrauber Ersatzteile. Andere Italienische Politiker, Regional Vertreter, wurden in der Vergangenheit schon verhaftet, welche direkt mit Ilir Meta, in Betrugs Geschäfte verwickelt waren.Der Durres Vertreter der LSI Partei: Lefter Koka, alle Vlore Politiker, oder die unnütze Ministerin Majlinda Bregu, gehören direkt zur „Sacra Corona Unita“, was nicht neu ist. Italien hatte viele gute Projekte in Albanien, wie auch den AREF Fund, aber Subventions Betrug ist Standard, wie viele Festnahmen zeigen. Nur in Deutschland und Österreich, laufen die Profi Bestechungs Lobbyisten frei herum.

Jetzt muss man wissen, das viele Milliarden Subventionen und Investitionen in Süd Italien schon in den Sand gesetz wurden, und Albanien keinerlei Arbeits Markt, mit qualifizierten Arbeitern, noch Adminstrativen hat, und bei dem Debakel in der Bildung und den Universitäten auch nicht haben wird. Die Lage hat sich inzwischen extrem verschlechtert, wo die „Besten“ auswanderten und die früher gut ausgebildeten Ingenieure, Techniker ebenso das Land verlassen haben. Eine Produktions Fabrik in Albanien zuerrichten, ist ein Unterfangen, was zum Scheitern verurteilt ist.

Eines der vielen Mafia Geschäfte, welche Berlusconi einfädelte, ebenso Versuche rund um Energie und Milliarden schweren EU Subvention Betrug mit der Sizilanischen Mafia, im Projekt „Karaburun“!

Giuseppe Orsi, ist ein Man, der Liga Nord,  von Umberto Bossi, dessen Sohn bei der Universität „Kristal“ ein Diplom erhielt, obwohl er nie in Albanie war. Mafia Universitäten, von Argita Berisha und Sokol Kociu direkt lizeniert, versorgen diese Korruptions Geschäfte auch noch mit Boni für die Familien, was zum Albanischen Service gehört.

Bujar Nishani, und Andere haben ebensolche Fake Diplome bekommen von ausl. Betrugs Universitäten, und wurden deshalb nicht einen cm intelligenter, denn man nennt ihn „Malok“ in Albanien.
“Finmeccanica”, ryshfet për helikopterët. Takimi me Berishën dhe inspektimi i Haxhinastos në Elbasan!

Man hat im Erpressungs Betrugs System so seine Beteiligungen, wie das Weltbank Debakel, rund um Betrug, Bestechung, Privatisierung so zeigte mit den Energie Konzern CEZ, oder bei der Albpetrol Privatisierung mit gefälschten Bank Garantien, welche vom Profi Gangster Frank Wisner, auch noch zertifiziert wurden.

Seriozë! – Ministri i Ekonomisë, Edmond Haxhinasto, ishte shprehur entuziast për investimin e grupit italian dhe seriozitetin e tyre

Kreu i grupit shtetëror italian të industrisë ushtarake “Finmeccanica”, Giuseppe Orsi, është arrestuar me akuzën e korrupsionit për shitjen e 12 helikopterëve për qeverinë indiane. Fakt i pranuar nga vetë kryeministri Mario Monti, i cili shtoi se çështja është në hetim dhe palët janë duke ballafaquar provat. Orsi akuzohet se ka paguar ryshfet për zyrtarët qeveritarë të Indisë si formë për të garantuar shitjen e 12 helikopterëve “AgustaWestland” në momentin që ka qenë kreu i këtij divizioni, sakaq zyrat e kompanisë në Milano janë duke u kontrolluar nga policia financiare. Helikopterët duhet të dorëzoheshin në fund të 2012 dhe janë për transportin e politikanëve indianë. Kontrata u fitua në vitin 2010 dhe vlente 560 milionë euro.

Kompania italiane është e shtrirë edhe në Shqipëri, kryesisht në sElbasan, në fabrikën e çeliqeve, e cila një javë më parë, është vizituar nga ministri i Ekonomisë, Edmond Haxhinasto.

Orsi është një mik i kryeministrit Berisha, i cili pas takimit më 14 tetor 2008, u ra dakord që të investohej edhe në Shqipëri për ndërtimin e pjesëve të këmbimit të helikopterëve. Bashkë me Giuseppe Orsi, ishte edhe ambasadori italian Saba D’Elia. Në ato kohë, grupi italian “Finmeccanica-Agusta”, i njohur për teknologjinë e aeronautikës, shprehu interes për Shqipërinë, jo vetëm si një treg i mundshëm për helikopterë, por edhe si partner në biznes. Kryeministri u shpreh i entuziazmuar për takimin dhe tha se për të tillë investitorë seriozë ka nevojë Shqipëria.

Jo më larg se një javë më parë, ministri i Ekonomisë, vizitoi Kombinatin Metalurgjik në Elbasan, përkatësisht uzinën nr. 12 e më pas Ndërmarrjen e Prodhimit të Çelikut (NPÇ) po në këtë qytet, ku grupi italian ushtron aktivitetin.

Ministri Haxhinasto tha se është me rëndësi të madhe për vendin, interesimi për investime në Shqipëri i një kompanie që i kalon kufijtë e Italisë si “Finmeccanica”. Sipas ministrit “është për t’u vlerësuar që ky grup e shikon tashmë tregun shqiptar si një treg real për investime, për të qenë prezent në të gjithë gamën e prodhimeve që ai jep”.

Kompania italiane, edhe pse është publike, pra e shtetit italian e ka hapur aktivitetin në Shqipëri duke përfituar nga skema e financimeve të qeverisë shqiptare, përmes kredive të buta.

Në një deklaratë të shkurtër “Finmeccanica” shprehu mbështetjen për Orsi dhe tha se shpreson që të qartësohet sa më shpejt që të jetë e mundur pozicioni legal i tij. Orsi u emërua në krye të kompanisë me mbështetjen e Lega Nord në majin e 2011-s në kohën kur Silvio Berlusconi ishte kryeministër. Politikanët e majtë kanë kërkuar prej kohësh dorëheqjen e tij, por ai ka mohuar të ketë shkelur ligjin. Sakaq, aksionet e grupit ranë me 11% në bursën e Milanos.

A.K.

Justiz ist unerwünscht in Albanien!
Begrüssung im Kosovo der Deutschen Bundeswehr 1999 und mit „Heil Hitler“!, wobei Lord Roberston der Ex-NATO Chef selber outete, das die UCK – KLA mehrAlbaner ermordet hat, wie die Serben.

Keine Einladung in den Kosovo, für die „Persona non Grada“ Salih Berisha bei der 5 Jahres Feier

Ex-NATO Chef: Lord Roberston: “the KLA were responsible for more deaths in Kosovo than the Yugoslav [Serb] authorities had been.”

Lord Roberston: Alb.Mafia tarnt kriminelle Aktivitäten durch Ethnische Probleme

Die Verhältnisse seien heute viel schlimmer als vor 20 Jahren, konstatiert Antonio Di Pietro, damals einer der führenden „Mani pulite“-Staatsanwälte, denn „es gibt keine Scham mehr“.

Gjon Gjeka, wurde in Skhoder durch ein Killer Kommando in Skhoder hingerichtet

Februar 17th, 2013

Auffällig an diesem Mord ist, das er erneut durch 2 Personen auf einem Motorrad am hellichten Tage durchgeführt wurde. Gjon Gjeka (50 Jahre), raubte 1997-98 viele Geschäfte in Skhoder aus.

Konflikt që në ’97-ën, ekzekutohet me armë 50-vjeçari
Publikuar më 16.02.2013 | 17:23

Një 50-vjeçar është vrarë me armë zjarri ditën e sotme, në vendin e quajtur Ura e Thive në Shkodër. Policia bën të ditur se viktima është Gjon Gjeka dhe autorët e krimit janë larguar në drejtim të paditur.  Shkak i krimit, sipas të dhënave të deritanishme është një konflikt që viktima ka pasur që në vitet 1997-1998.

Gjon Gjeka

Burime nga vendngjarja bëjnë me dije se viktima Gjon Gjeka nga fshati Bardhaj ka mbetur i vdekur në vend, ndërkohë mësohet se në ekzekutimin e 50-vjeçarit kanë marrë disa persona.

Burime policore nga qyteti verior bëjnë me dije se viktima Gjon Gjeka ishte person me precedentë penal, pasi emri i tij figuronte si autor i disa vjedhjeve gjatë periudhës së trazirave në Shqipëri në (vitet 1997-1998).
/Shekulli Online/Përgatiti: A.D/

“Theti” Blutrache Mord in Skhoder 

2 Tode innerhalb einer Familie in Kucouva, als der Kinder Händler Riza Latifaj, ermordet wurde.