Archive for the ‘Kultur-Tourismus Sport’ Category

Albanian’s Narkotic Judge Mafia and „Porto Palermo“ and the gangster: Nikollaq Neranxi

Donnerstag, Dezember 19th, 2013
http://www.lajme.gen.al/photos/10/03/nikollaq-neranxi.jpg
Mafia Boss: Nikollaq Neranxi: Party: LSI – Ilir Meta

Thursday, December 19, 2013
Tense the situation in Porto Panormo, Himara

A citizen from Himara with name V Rapos, has sold 20 building permits, to the narcotic groups from Lazarati and Tepelena

The Historically Himariot Code, does not allow selling property, to persons who are not resident in Himara Region, but within family

Former socialist MP and former minister of education in Albania, is equipped with planning permission in July this year from Himara Municipality, while the law has prohibited building permits issued on Law 7501

Himara . The situation has deteriorated in recent days Puerto Panormo, a territory that includes the greatest beauties of the Himara Region, as well the Base of the Naval Force, where according to information, around 20 licenses, are in process of construction, which are building a quarter with the new owners (mercenaries) ,  all members of the Albanian Mafia Narkotic of Lazarati and Tepelenë, in Southern Albania.

Permits which are forbidden by the Albanian government, as they are contrary to the law approved, make responsible, the Himara Municipality, after information, establish that the former Socialist MP, former Minister of Education of Albania , E. Rukaj, is equipped with this permit, in July this year .

The only citizen of Himara in this the new Quartier, is former MP from Himara, Nikollaq Neranxi who is fighting for this scandal, all others are not resident from Himara .  Nikollaq Neranxi, is a Land Mafia Gangster from the party Ilir Meta.

3/14/2009

Abgeordnete der LSI Partei = Skrapar Bande Herr Nikollaq Neranxi verliert seine Immunität wegen Schmuggel

The resident citizens owners, V. Rapos and K. Bolanos, from Himara, have benefited from the Albanian Court about 150 ha in Puerto Panormo, but Judges, Prosecutors, Politicians, Police Director, Lawyer, have benefited by sharing this large “ cake “ , to sell to customers that have been from Lazarati and Tepelena, as the famous places of cultivation of marijuana in Albania .

 http://smarkos.blogspot.de/2013/12/tense-situation-in-porto-panormo-himara.html
 Mafia Gangster: Nikollaq Neranxi and the scanal in the beach of jale

Neranxi për Jalën

TIRANË – Deputeti Nikollaq Neranxi ka përsëritur dje akuzat për qeverinë shqiptare, në lidhje me skandalin e Jalës. “Zbulimi i përgjegjësisë së personave të palës shqiptare në lidhje me këtë projekt të Bankës Botërore ka për ta cënuar edhe më tepër imazhin e administratës së qeverisë “Berisha”, brenda dhe jashtë vendit”, – ka thënë Neranxi, duke shtuar se media prestigjioze “Fox News”, por edhe titullarët e Bankës Botërore e kanë në fokus këtë çështje. Ai shtoi se denoncon prej dy vitesh skandalin me tokat në Himarë, për të cilat ka akuzuar kryetarin e bashkisë, Vasil Bollanon, si person të implikuar në këtë aferë. “Akti barbar i ndodhur në fshatin e Jalës tronditi gjithë opinionin publik të vendit”, – shtoi Neranxi dje në Kuvend.

 

http://www.korrieri.com/Aktualitet/691.html

 

Viele Gemälde der National Gallerie sind als Leihgaben an die Berisha Regierung verschwunden

Freitag, Dezember 13th, 2013

Das Bilder verschwinden ist auch eine Tradition in Albanien. Jetzt sucht die National Galerie erneut ihre ausgeliehenden Bilder, vor allem an Ministerien, welche teilweise spurlos verschwanden, was bei Tropoje Banditen des Salih Berisha, Tradition ist.

Unter Franz Josef Strauss, erhielt Bayern, viele Ikonen als Leihgaben von Albanien, welche vollkommen vergessen waren unter der Berisha Regierung, welche 1997 im Chaos unterging, weil Inkompetende Spinner schon damals überal Generäle, Minister, Direktoren wurden. Erst im Jahre 2.000 kamen die Ikonen unter der Mafia Regierung des Ilir Meta zurück in Begleitung eines Deutschen Polizisten. In Albanien wurde Geld erpresst durch die Albanische Polizei mit Hilfe des Dolmetschers der Deutschen Botschaft, weil die Albanische Regierung, Polizei Begleitung forderte, welche natürlich bezahlt werden musste.

Der Taxifahrer Joschka Fischer und sein Staatssektretär Ludgar Vollmer, organisierten damals ihr Mafia Geschäft mit der Bundesdruckerei, was im Visa Skandal und den Partnerschaften rund um Drogen Barone unterging. Deutsche Geschäfte damals!


Festnahme des Geschäfts Partner von Ludgar Vollmer in Albanien, u.a. Vize Innenminister Bujar Himci im Oktober 2002. Nennen wir es gut korrumpiert, inklusive fast 1.000 neuer Identitäten mit diesen Pässen, für gesuchte Kriminelle und Tausende von Geschäfts Visa an die Albaner Drogen Mafia.
Albanische Ikonen auf Ausstellungen in Deutschland
Im Jahre 2000 brachte ein Klein LKW, Ikonen zurück nach Tirana, welche seit Franz Josef Strauss Zeiten in München gelagert waren und eine Leih Gabe von Präsident Aliz Ramja noch waren. Man hatte ganz einfach diese Ikonen vergessen, weil Salih Berisha 1992, die gut archivierten Kultur Güter bis zu diesem Zeitpunkt in einem Verbrecher Sumpf untergehen liess. Die Fachleute wurden entlassen, wie überall auch beim Militär und durch Analphabeten und “Malok” Idioten aus Tropoje, Kukes und Skhoder ersetzt, welche praktisch keinerlei Bildung und Schule hatten.

 

Gazeta Shqiptare Online

“Galeria po kërkon veprat nga institucionet e shtetit”

(Dërguar më: 13/12/13) Fatmira Nikolli

A janë zhdukur vepra nga fondet e Galerisë Kombëtare të Arteve? Kjo e fundit ka nisur prej ditësh mbledhjen e veprave, që ndër vite iu ka dhënë institucioneve të ndryshme për ekspozim. Bëhet fjalë për piktura të shpërndara para 1990-ës. Drejtori i GKA-së, Artan Shabani, në një intervistë për “Gazeta Shqiptare” tregon se afatet e kontratave kanë mbaruar, por kthimet nuk janë bërë. Dyshimet se disa prej tyre janë zhdukur duken të forta. I pyetur se çfarë do të bëhet në rast se rezultojnë mungesa, Shabani përgjigjet: “Prokuroria do të bëjë punën e vet”.
Z. Shabani, në cilat institucione janë shpërndarë veprat, që më herët u përkisnin fondeve të Galerisë Kombëtare të Arteve?
Në Presidencë, në Drejtorinë e Shërbimeve Qeveritare të Shqipërisë, në Ministrinë e Jashtme dhe në Kryeministri. Pra, në të gjitha këto institucione, në zyra apo nëpër korridore ndodhen vepra nga fondet e Galerisë Kombëtare.
Si i kanë marrë veprat nga ju? Në ç’vit bëhet fjalë?
Këto vepra kanë dalë që para viteve 1990. Punimet e autorëve që u morën nga Kuvendi kanë dalë në vitin 1981. Institucioneve të ndryshme, ambasadave, shërbimeve qeveritare, zyrtarëve të lartë, iu jepeshin vepra arti për t’i prezantuar në ambientet e tyre. Por, kjo bëhej në bazë të një kontrate e ashtu siç ne e dimë, çdo kontratë ka një datë skadence, gjë që në fakt ka ndodhur. Nga ana tjetër, këto kontrata duhet të kishin edhe një konsekuencë, që do të thotë në rast humbje, duhet të kenë një sigurim. Ajo që do të bëjmë ne tani e tutje do të jetë edhe sigurimi, që do të thotë, se nëse do të japim vepra nga fondi i galerisë, do të kërkojmë sigurim. Me këmbëngulje ne do të kodifikojmë të gjithë këtë koleksion, të gjithë këtë arkivë, ta restaurojmë dhe ta rivlerësojmë nga ana monetare.
Cila është vlera e këtyre veprave?
Kemi për çdo vepër titullin, emrin e autorit dhe institucionin të cilit i është dhënë. Secila prej tyre që do të vijë, do të kalojë në laborator për t’u parë se në çfarë gjendje është.
Më pas do i bëhet një rivlerësim i përgjithshëm, për të ditur nëse për shembull 5000 vepra arti janë 300 milionë euro, 500 milionë euro apo 750 milionë euro. Kuotacioni i veprave të artit nuk është asnjëherë i njëjtë, në kohë të ndryshme ka vlera të ndryshme. Kam vënë re që shumë vepra kanë një kuotim që nuk është në shifra reale. Nga vitit 1990 në vitin 2000, apo tani, çmimet kanë ndryshuar në varësi të ndryshimit të vlerës së parasë, kushteve ekonomike etj. Në këtë kuptim, për mendimin, GKA mund të ketë një vlerë që i tejkalon 300 milionë euro. Kjo duhet parë.
Kur të gjitha veprat të mblidhen do të ketë një ekspozim të tyre?
Të gjitha do të ekspozohen. Shpresoj që veprat nuk do të mungojnë, por në rast se kjo ndodh, në vend të tyre ne do të shkruajmë cilët janë autorët dhe imazhin e veprës. Kjo bëhet për një arsye të thjeshtë: mund të ketë njerëz që një vepër që ne na mungon e kanë blerë nga njerëz që po i quajmë trafikantë apo nga njerëz të pavetëdijshëm dhe nuk e dinë se ne e kërkojmë. Më tej, unë do t’i propozoj shtetit që të ketë një amnisti që do të zgjasë dy muaj për vepra që kanë humbur, në mënyrë që kush i ka ato, t’i kthejë, në të kundërt, prokuroria do të bëjë punën e vet.
Deri tani, a keni dijeni për vepra që mungojnë?
Ne kemi dijeni për vepra që mungojnë, por se cilat janë ato mund t’i japim më saktësisht në momentin që do të përfundojnë procesi i kthimit të tyre. Shumë gjëra gjejnë justifikim me emrin 1997, shumë të tjera me emrin tranzicion e në fund janë ato që gjejnë justifikim me emrin korrupsion. Ka ardhur momenti që gjërat duhen bërë me transparencë.

URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=141748

Die Mafia Lady der Inkompetenz: Odeta Nishani tritt zurück im Tourismus Ministerium

Dienstag, Dezember 10th, 2013

Albanien ist das einzige Land der Welt, wo man zu dumm für Tourismus ist, wo es einmal gute Experten vor 10 und 20 Jahren schon einmal gab. Die selbst ernannte Durres Bürgerin, hat ein extrem schlechtes Image auch in Durres und niemand braucht diese „Direktoren“ des Nichts im neuen Bau- und Tourismus Ministerium. Statt Geschichten zu verbreiten, hat in Wirklichkeit Odeta Nishani, einen Job bei der Zentral Bank angenommen, bei Adrian Fullani, der selbst schwer kritisiert wird von der Staats Aufsicht.

Odeta Nishani hat typisch wie ihre Mann gefakte Titel: Diesmal titullin “Master në Menaxhim Turizmi”, obwohl das vollkommener Unfug ist, denn das Albanien sich auch jeder Grund Basis für Tourismus Kenntnisse verweigert, haben die letzten Minister ebenso bewiesen. Ein Club der Dummen und Inkompetenden, was besonders lustig wurde mit Klodian Pajuni, ein weiterer Welt Rekord der Dummheit wurde. Ein typischer Mafia Verschnitt aus Durres.

pajuni.jpg

Klodian Pajuni, ( drejtori i Agjencisë Kombëtare të Turizmit )

Die gute Frau, schwafelt etwas von „Professionalität“, wobei es ein Schimpfwort wird, wenn diese dummen Banden, überhaupt von Arbeit reden und schreiben. Ihr angeblicher Rücktritt war überfällig, neben der Ausschaltung auch der anderen Direktoren in Tirana. Unnütze und inkompetende Gestalten, welche Posten im Ministerium bekamen, bereits unter der Ilir Meta Regierung vor über 10 Jahren, waren immer gehasst, bestensfalls geduldet. Dies galt vor allem für Verwandte aus der Politik. Odeta Nishani, ein Markenzeichen, für eine Null Tourismus, Kultur Politik, welche es nicht mehr gab im Ministerium, mit dieser Art von Klientel Politik.

Bujar Nishani in einem Interview, bestätigt nur auf welchem Niveau man arbeitet: Seine Frau Odeta hat die vollkommen unsinnige Mitgliedschaft in der Welt Tourismus Organisation organisiert, was nur nutzlose Konferenzen organisiert werden, und jeder normale Tourist schon mehr weiss. Ein einziger Vertrag, mit einem Reise Veranstalter, ist mehr wert für ein Land, als die Mitgliedschaft in diesen Parasitären Unfugs Organisationen.

„Fusha në të cilën është investuar në administratë dhe drejtoria përkatëse e cila për fat të keq u shkri, ka qenë një nga investimet kryesore të Organizatës Botërore të Turizmit.“

Es gibt Tausende von vollkommen sinnlosen und unsinnigen Organisationen, wie das Welt Wirtschafts Forum ebenso, wo Regierungen hohe Gebühren zahlen, für Nichts.

Ministeriums Mitglieder erhielten illegale Grundstücke im National Park für Tourismus (Kallmi) nördlich Durres, wo über 1.000 Hektar Land, vollkommen illegal an die Parteigänger verteilt wurden mit der üblichen Umwelt Verwüstung und Abwasser Entsorgung.

http://news.albania.de/wp-content/uploads/2013/03/durres-kalmi-mafia.png

Nachdem die dümmsten Kriminellen der Welt, den Tourismus ruiniert hatten in Albanien, tritt die Mafia Lady: Odeta Nishani zurück, aus dem Verbrecher Clans der Nishani, welche die Polizei und Justiz ebenso ruiniert hatten.

Odeta Nishani, war zuständig für die Fälschung der Statistiken im Ministerium, wo niemand die Frau brauchte. Eine der Peinlichkeiten, welche Direktor in den Ministerien wurde, wo Viele gefakte Diplome hatten und vor allem Inkompetenz zum Standard wurde. Der Rücktritt wurde auf ihrer facebook Seite veröffentlicht, denn Spielereien wie kleine Kinder auf facebook sind oft die einzigen Fähigkeiten. Ihr Mann Bujar Nishani, zerstörte die Justiz und Polizei, was Geschichte ist.

Zu den Taliban ähnlichen Orgien, den eigene illegalen Shops und Lokale in Durres, hört man von einer Odeta Nishani absolut Nichts.

Der Gangster Oerd Bylykashi, und Bedri Lluka wurden wegen Urkunden Fälschung in Durres angezeigt.

Schlimmer wie die Taliban, verwüsteten diese Banden Albanien und die Antiken Stätten.

Das MTKRS, war ein Sammelbecken der dümmsten Albanischen Politiker, welche Nichts von Tourismus noch der Kultur und Antike verstanden und im Sport nur Mafiösen Strukturen in der Berisha Regierung aufbauten.

Die MTKRS Minister Mafia unterschlug alle Gelder für die Renovierung des Durres Museum’s

MTKRS-Direktor Klodian Pajuni, will mit “Cannabis” Freigabe neue Touristen gewinnen. Griechen untersuchen die Geldwäsche

Das Mafia MTKRS Minister in Albanien mit der Tradition die Antiken Stätten zu zerstören

Das Betrugs Projekt des MTKRS: “European University of Tourism” schliesst

Durres versucht die Banditen von den Stränden zu vertreiben und die Kathastrophe mit dem MTKRS Ministerium

12 Jahre Mafia Betrug: 6 Direktoren des MTKRS Ministerium’s werden angeklagt

Die Schande Albaniens Neritan Ceka, Ferdinand Xhaferrie, Aldo Bumci – das Kathastrophen Ministerium: MTKRS

Das Mafia Banditen Ministerium MTKRS, schützt unverändert keine Kultur Güter, Antike Stätten – “Zone Touristik”

10 Dhjetor, 2013

Gruaja e Presidentit i hyn politikës, dorëhiqet si drejtoreshë Turizmi dhe akuzon

odetaBashkëshortja e Presidentit të Republikës, jep dorëheqjen nga posti i drejtoreshës së Tregut dhe Statistikave të Turizmit në Ministrinë e Turizmit. Lajmin e ka bërë të ditur vetë zonja Nishani në faqen e saj në Facebook.
Këtë vendim ajo shprehet se e ka marrë duke e gjykuar fyese dhe të papranueshme atmosferën e krijuar në institucionin ku punon. “Duke e gjykuar fyese dhe të papranueshme këtë atmosferë, me keqardhje largohem nëpërmjet dorëheqjes së parevokueshme nga Ministria”, shprehet Odeta Nishani, e cila pas ndarjes së MKTRS tashmë ndodhet në varësi të ministres Eglantina Gjermeni.
Fillimisht ajo argumenton situatën dhe atmosferën, sipas këndvështrimit të saj, që është krijuar në Ministrinë e Kulturës. “Arroganca dhe tensionimi artificial bazohen në kërkesa, të cilat dëshmojnë mungesë vizionesh, mosnjohje të realitetit dhe të punës së bërë deri tani. Presioni psikologjik, trysnia e vazhdueshme, pretendime absurde, shkrirja e strukturave ekzistuese dhe krijimi i strukturave të reja, të mbivendosura me institucionet e varësisë po përdoren në menyrë që njerëzit të vetëlargohen nga puna, e shoqëruar kjo edhe me prishje kontratash, duke përfituar nga statusi i ri i ministrisë pas ndarjes së MTKRS-së (Ministrisë Turizmit Kulturës Rinisë dhe Sporteve)”, shkruan Zonja e Parë.
Sipas saj, thënë thjesht, etika është baza e komunikimit në administratë, në shoqëri, në shkollë e kudo në sferat e jetës. Kur ky parim cënohet, komunikimi gjymtohet ose bëhet i pamundur.
Më poshtë postimi i plotë në “Facebook” i Odeta Nishanit:
E thënë thjeshtë, etika është baza e komunikimit në administratë, në shoqëri, në shkollë e kudo në sferat e jetës. Kur ky parim cënohet, komunikimi gjymtohet ose bëhet i pamundur.
Natyra e administratës publike karakterizohet nga hierarkia, e cila sipas rangut menaxhon të menduarit dhe të vepruarit në shërbim të taksapaguesve dhe të vetë shtetit, por gjithshka duhet të funksionojë në një kuader etik.
Arroganca dhe tensionimi artificial bazohen në kërkesa, të cilat dëshmojnë mungesë vizionesh, mosnjohje të realitetit dhe të punës së bërë deri tani. Presioni psikologjik, trysnia e vazhdueshme, pretendime absurde, shkrirja e strukturave ekzistuese dhe krijimi i strukturave të reja, të mbivendosura me institucionet e varësisë po përdoren në mënyrë që njerëzit të vetëlargohen nga puna, e shoqëruar kjo edhe me prishje kontratash, duke përfituar nga statusi i ri i ministrisë pas ndarjes së MTKRS-së (Ministrisë Turizmit Kulturës Rinisë dhe Sporteve).
Duke e gjykuar fyese dhe të papranueshme këtë atmosferë, me keqardhje largohem nëpërmjet dorëheqjes së parevokueshme nga Ministria.
Gjej rast të falenderoj përzemërsisht të gjithë bashkëpunëtorët e mi në këto vite për profesionalizmin, përkushtimin, ndershmërinë dhe rezultatet e arritura, të cilat sfidojnë çdo nihilist dhe nihilizëm qëllimor. http://www.ama-news.al/2013/12/

26 Personen werden angeklagt, welche illegale Molen bei Vlore und Orikum errichteten

Donnerstag, Dezember 5th, 2013

In Orikum, haben Viele für ihren illegalen Küsten Lokale nun auch die Abriss Bescheide erhalten und protestieren.
Die PD hatte bekanntlich genau diesen Ortsfremden Banditen und Umwelt Vernichtern, eine Legalisierung nach den Wahlen versproche und die Begründung der Demonstration ist wie immer die Selbe: „man hätte schliesslich einen Antrag auf Legalisierung gestellt, obwohl die Gesetze, keine Legalisieurng ermöglichen und es sogar ausdrücklich per Gesetz nicht möglich ist.“

Land Raub als Regierungs Politik, durch Orts fremde Banden, weil man auch als einziges Land der Erde, zu dumm und kriminelle für Tourismus ist, oder die Antiken Stätten zu bewahren als Tourismus Attraktion. Eudard Halimi und Salih Berisha verbreiten diese kriminelle Rechts Information: das lt. Verfassung das Eigentum geschützt ist und jeder der illegal Land besetzt, einen Antrag auf Legalisierung stellen kann. Wild West als Programm einer eine Verbrecher Partei.

Das Grundstück Chaos mit 8200 Toden, 500.000 illegalen Bauten und 17 Milliarden € Schaden

Nach über 1,5 Jahren, ist man mit der Anklage der 26 Personen auch nicht weiter gekommen, weil die Justiz korrupt ist, die Staatsanwälte Idioten sind, dank Berisha und Co., wobei die Meisten nicht einmal schreiben können. Dafür haben die Vorbereitungen der Sprengung des Isufi – Basha Komplexes begonnen in Vlore.

12/3/2013

Der illegale Mafia Bau der Familie des Lulzim Basha – Isufi in Vlore, wurde heute enteignet

Pronarët, tubim para Bashkisë së Orikumit

5 Dhjetor 2013 | : Aktualitet | Autor:

Revolta

Protesta e banoreve te OrikumitPronarë dhe posedues objektesh përgjatë vijës bregdetare të Orikumit kanë protestuar dje paradite para dhe në ambientet e Bashkisë së Orikumit pas vendimit të INUK-ut për fillimin e aksionit për prishjen e objekteve përgjatë vijës bregdetare nga Radhima në drejtim të Llogorasë. Ata kanë kërkuar të takohen me kryetarin e Bashkisë së Orikumit për të mësuar prej tij një plan konkret për zonën, duke kërkuar të kenë dijeni për projektin që prek pronat e tyre dhe njëherazi kanë kërkuar dëmshpërblim për objektet e prishura, për të cilat një pjesë disponon dokumentacion. Pronarët, si dhe banorët e zonës së Radhimës, Orikumit dhe Llogorasë janë mbledhur brenda Bashkisë së Orikumit, ku kërkonin që objektet e tyre të legalizoheshin. Pronarët kanë vazhduar të qëndrojnë brenda ambienteve të Bashkisë së Orikumit për dy orë rresht, ku kërkesat e tyre ishin, mosprishja e godinave të tyre, të cilat janë kryesisht lokale dhe restorante. Ata u shprehën se protestat do të përshkallëzohen në rast se nuk u plotësohen kërkesat e tyre. Nga ana tjetër, INUK dhe INUV Vlorë kanë vijuar me prishjen e ndërtimeve pa leje gjatë vijës bregdetare, që sipas të dhënave nuk janë ndërprerë asnjë ditë, pavarësisht se nuk ka pasur shumë ankesa. http://gazeta-shqip.com/lajme/2013/12/05/pronaret-tubim-para-bashkise-se-orikumit/

 

 

Nach 20 Monaten, wird nun gegen 26 Personen Anklage erhoben im Distrikt Vlore, für illegalen Molen Bau, illegalem Bauen, Umwelt Zerstörung und Küsten Zerstörung. Es werden ebenso Verfahren eingeleitet, wegen Amts Missbrauch (die haben einfach Bestechungsgeld kassiert und wie immer weggeschaut, bzw. durch Verwandte aktiv so Grundstücke bebaut. gegen die Bau Inspektoren von Orikum und Vlore, die zuständigen Grundstücks Beamten, wie Umwelt Inspektoren.

Alles sind PD Salih Berisha militante Banden, welche sich wie überall mit illegalen Lokalen an der Küste einen Terror in den letzten Jahren entfachten gegen die einheimische Bevölkerung.

Die Anklage auf Grund Umwelt Verschmutzung und illegalem Bauens.

Më konkretisht ka filluar procedimi penal për veprat në ngarkim të 26 shtetasve

për veprat penale “Ndërtim i paligjshëm” dhe “Ndotja e ujërave” parashikuar nga

nenet 199/a dhe 203 të Kodit Penal me iniciale si më poshtë:


Überwiegend handelt es sich um Banditen Clan Banden, welche sich in den letzten Jahren illegal in Orikum niedergelassen hatten, identisch wie in Durres, wo Clan Chefs zuerst in der Verbrecher Hchburg Spitale sich illegal niederliessen, oft bei der Polizei anheuterten und in der nächsten Welle illegale Lokale in Brylli, Currila bauten mit Waffen Gewalt und mit Hilfe einer vollkommen kriminellen Polizei und Stadt Verwaltung, wie Justiz.

Bei einer Funktion des Staates, hätte man umgehend und sofort die Wald, Baum, Küsten Zerstörung durch Kriminelle aus der PD Partei vorallem gestoppt. Niemand kann die Schäden noch beheben und es wurden schon bis zu 45.000 € Bussgelder ausgesprochen, welche dann nie gezahlt werden, weil ein korrupter Richter, die Bussgelder aufhebt. Albanien live!

Vlora, Meeresverschmutzung Gebühren

Vlorë, akuza për ndotjen e detit
18/06/2012

26 persona banorë në Vlorë dhe në Orikum janë paditur në Prokurori se kane hedhur inerte në det apo ndërtuar mole përgjate bregut të detit.

http://www.ama-news.al/2012/06/paditen-per-ndotje-te-detit-ne-vlore/

Keiner stoppte den Wahnsinn dieser Verbrecher in Durres, Vlore, oder Sarande. Die neuen Polizei Chefs, fast immer aus Tropoje, Kukes, Burrel mussten neue Lokale bauen, Grundstücke illegal besetzen, wie man es in alter Tradition auch links – rechts der National Strasse bei SHIAK nach Skhozet – Durres zum Hafen machte, als man direkt für die SHIAK Drogen Kartelle, vor über 15 Jahren arbeitete. Alle Luxus Villen dort, sind von Polizei Offizier Familien, die einmal im Hafen gearbeitet haben.

An diese Alte Tradition von Leute wie Fastos Skelaj, persönlicher Leibwächter für Salih Berisha muss man anknüpfen. Fatos Skelaj, schoss bei einem privaten Besucht in einem Lokal auf einen unbewaffneten Kellner, der auf das gesetzliche Rauchverbot hinwies.

Terror gegen die Bevölkerung: Keine Staatsanwälte, Baupolizei, Gesetze stoppt die militante Banden

Die Molen wurden im Oktober 2010 schon gebaut, wie in Durres, die Salih Berisha Mafia, ebenso alle Gesetze und Grundstücks Rechte ausser Kraft gesetzt hat.

Profi Gangster in Aktion:

Fotoporteti

Der Salih Berisha PD Abgeordnete Kresniq Cipi von Vlore, baute direkt am und im Meer, ein 10-stöckiges Appartment Haus, wo nun abzuwarten ist, ob er unter den Angeklagten ist. Identisch wie in Durres und Sarande, eine Terroristische Aktion der PD Partei, rund um Geldwäsche und illegalem Bauen, wie Grundstücks Diebstahl. 2 Appartment Häuser an der Achse Vlore – Orikum wurden vom Schwager von Lulzim Basha gebaut, was bisher ebenso verschwiegen wird.


Vlorë, akuza për ndotjen e detit – Top Channel… von TopChannelAlbania
Adviser Chef, des Salih Berisha: Ourel Bylykbashi

Die Adviser Mafia des Salih Berisha, Bamir Topi – Cepani Mafia, wollten die ganze Küste unter sich aufteilen in einem Banditen Feldzug und parzellierten auch ihre Grundstücke vor alle Augen in Nord Durres im Touristik Park, wie der Zone Touristik. Die Cepani Verbrecher Bande, war die Erste, welche unter der Salih Berisha Regierung – Bamir Topi, einen uralten Küsten Wald mit Bulldozer zerstörte, um ein Grundstück zustehlen ab März 2006.

Man versucht zu retten, wozu es 10 Jahre zu spät ist, weil mangels Bildung, die meisten Albaner Alles vergessen, was man je gelernt hat.

15.6.2012: Durres versucht die Banditen von den Stränden zu vertreiben und die Kathastrophe mit dem MTKRS Ministerium

Der Bürgermeister von Sarande Stefan Cipa, erklärt das durch die kriminellen Bau Mafia Banden, welche alles ohne Papiere zubetioniert haben: Sarande keinen Touristen Status mehr hat. Parkplätze gibt es auch kaum, weil Alles betoniert wurde.


In Fiere gibt es Festnahmen rund um einen Führerschein Fälschungs Ring! Dazu braucht man also 15 Jahre, bis so ein Verkaufsring für Führerscheine auffliegt in Fier. siehe Mafia Boss Kajolli in Fiere.
-Emiljano Mone, i biri i Sandrit dhe Gjena, i datelindjes 13.12.1982, lindur ne Fier, dhe banues ne Fier,  masa e sigurimit personal “ Arrest në burg”, e parashikuar nga neni 238 i  K. Pr. Penale, i dyshuar per vepren penale te “Korrupsionit pasiv i personave qe ushtrojne funksione publike, ne bashkepunim, parashikuar nga neni 259 e 25 i K.Penal.

– Bujar Tahiri, i biri i Gani dhe Anife, i datelindjes 01.02.1954, lindur ne Vlore dhe banues ne Fier,  masa e sigurimit personal “ Arrest në burg”, e parashikuar nga neni 238 i  K. Pr. Penale, i dyshuar per vepra peanle te Korrupsioni aktiv i personave qe ushtrojne funskione publike, dhe ushtrimi i ndikimit te paligjshem ndaj personave qe ushtrojne funksione publike, parashikuar nga nenet 244 dhe 245/1 parg i pare i K.Penal

– Dylaver Shyti, i biri i Llazi dhe Kristulla, i datelindjes 31.03.1969, lindur ne Levan Fier dhe banues ne Dermenas Fier, masa e sigurimit personal “ Arrest në burg”, e parashikuar nga neni 238 i  K. Pr. Penale, i dyshuar per vepren penale te “Ushtrimit te ndikimit te paligjshem ndaj personave qe ushtrojne funksione publike, parashikuar nga neni 245/1 parg i pare.

–  Emiljano Bushi, i biri i Ymer-it dhe Dallandyshe, i datelindjes 27.01.1984, lindur ne Fier, dhe banues ne Fier,  masa e sigurimit personal “ Arrest në burg”, e parashikuar nga neni 238 i  K. Pr. Penale, i dyshuar per vepren penale te “Korrupsionit pasiv i personave qe ushtrojne funksione publike, ne bashkepunim, parashikuar nga neni 259 e 25 i K.Penal.

 Xhevair Caushi, i biri i Halil, i datelindjes 20.11.1955, ne Fier, dhe banues ne Fier,  masa e sigurimit personal “ Arrest në burg”, e parashikuar nga neni 238 i  K. Pr. Penale, i dyshuar per vepren penale te “Korrupsionit pasiv i personave qe ushtrojne funksione publike, ne bashkepunim, parashikuar nga neni 259 e 25 i K.Penal..

–  Paskal Bello, i biri I Andon, dhe Theodhora i datelindjes 29.03.1966, lindur ne Shtyllas, Fier, dhe banues ne Fier,  masa e sigurimit personal “ Arrest në burg”, e parashikuar nga neni 238 i  K. Pr. Penale, i dyshuar per vepren penale te “Korrupsionit pasiv i personave qe ushtrojne funksione publike, ne bashkepunim, parashikuar nga neni 259 e 25 i K.Penal..

 Vladimir Nebiaj, i biri i Maliq dhe Nexhipe, i datelindjes 11.12.1955, lindur ne fshatin 31 korrik, Fier, dhe banues ne Kuman Fier,  masa e sigurimit personal “ Arrest në burg”, e parashikuar nga neni 238 i  K. Pr. Penale, i dyshuar per vepren penale te “Ushtrimit te ndikimit te paligjshem ndaj personave qe ushtrojne funksione publike, parashikuar nga neni 245/1 parg i pare.

http://www.ama-news.al/2012/06/patenta-false-vale-arrestimehs-ne-fier/

Lulzim Basha und seine neuen Polizei Chefs, duldeten das Massaker auch in Vlore, vor allem ebenso in Sarande und in Durres: Ein rein kriminelles Enterprise, mit dem die Wahlkampf Financiers der Albaner Mafia belohnt wurde. Staatsanwaltschaft und Polizei Chefs, hatten Anweisung Nichts gegen den Land Raub der Ortsfremden Verbrecher Banden zu unternehmen.

Berisha fal pallatet në det të Bashës, procedon 26 të tjerë

Berisha fal pallatet në det të Bashës, procedon 26 të tjerë

Direkt daran beteiligt als Schutzherr, der Kabinetts Chef der kriminellen Organisation des Salih Berisha, aber auch der Cepani Mafia mit Bamir Topi.Adviser Chef, des Salih Berisha: Ourel Bylykbashi

update: 10.8.2012

Man macht weiter mit der illegalen Entsorgung von Müll und Lehm im Meer, was enorm die Fisch Gründe zerstört und das in Mitten der Touristen Saison.

Keine Reaktion der Behörden! wie in 2011, weil es Partei Gänger sind!

Ein Urbanistik Experte berichtet über das illegale Bau Chaos in Durres, mit Gangstern wie Sokol Kazazi, Agim Hoxha und PD Kollegen

10 Gusht 2012 – 12:08
ANALIZE NGA PROF.AS.DR.ROMEO HANXHARI
Requiem. Vdiq një plazh në Vlorë

Në Vlorë vdiq një plazh. Ishte me rërë, ishte i ri. Dhe ashtu quhej, “Plazhi i ri”. E mbuluan me baltë. E mbuluan me dhé. E varrosën. Filluan t’i hedhin dhé që një javë më parë. Ia hodhën dheun me kamionë, me dhjetëra kamionë. I hodhën aq shumë dhé, saqë deti u bë baltë dhe llohë në qindra metra tej bregut, e dukej sikur qante me lot inati për plazhin që ai vetë kish krijuar me shekuj dhe që njerëzit e atij qyteti po ia vrisnin brenda ditës. Ja, kështu me vajtim kisha bërë ndër mend të shkruaja para një jave kur kalova buzë ishplazhit dhe pashë detin e nxirosur nën pushtetin e ruspave që i hidhnin baltë. Pastaj ndërrova mendje. “S’ka kuptim të vajtosh një gjë që bëhet në sy të të gjithëve dhe në mes të ditës”, thashë. Dhe këtë ia thashë edhe një mikut tim hotelier vlonjat që më vinte në sedër me: “Hë, ku jeni ju ambientalistët?!”……..

…..

http://www.shqiptarja.com/analize/2709/requiem–vdiq-nje-plazh-ne-vlore-110849.html

3 ertrunkene Personen bei Durres

Donnerstag, November 28th, 2013

2 Albaner starteten südlich Durres, zum fischen und rammten wohl eine der Ansteuerungs Tonnen, wo in Folge ihr Boot sank und die beiden Personen ertranken. Albanische Seeleute, Kapitäne, Fischer, kennen als Einzige in der Welt, keine Marine, oder Seemanns Knoten kennen keine Navigation oft und murksen sich wie die Richter und Staatsanwälte, welche keine Anklagen formulieren können, noch technisch schreiben, durch das leben.

 
Durrës, mbyten dy peshkatarë
Dy peshkatarë  nga Durrësi dyshohet të kenë humbur jetën ne ujërat e Adriatikut pas pëmbysjes së barkes timthumb (7)së tyre mbrëmjen e së mërkurës. 

Trupi i njerit prej peshkatareve eshte gjetur naten e kaluar, ndersa sherbimet e policise se kufirit te mbeshtetura dhe nga Guardia di Finanza jeten paraditen e te enjtes trupin e peshkatarit tjeter.

Ndue Gjoka dhe Ram Metalia ishin nisur nga sektori Apollonia i plazhit te Durresit drejt Golemit per peshkim, po rreth ores 20.00 te se merkures kane humbur kontaktet me familjaret.

Trupi i pajete i peshkatarit Ndue Gjoka, 53 vjeç, baba i 4 femijeve, u gjet prane kalates 0 te portit detar te Durresit i shtyre nga dallget. Jo larg tij u gjet edhe barka. Ndersa trupi i peshkatarit Ram Metalia u gjet ne zonen e Currilave.

Peshkataret dyshohet se nuk i kane mbijetuar ujerave te ftohta detare, pas permbysjes se barkes e cila mund te jete perplasur me nje nga bovat sinjalizuese ne det. Gjoka dhe Metalia, dy kryefamiljare, e perdornin peshkimin si menyre jetese per te siguruar te ardhura per familjet e tyre nga shitja e peshkut. http://www.durreslajm.com/aktualitet/durr%C3%ABs-gjendet-edhe-kufoma-e-peshkatarit-t%C3%AB-dyt%C3%AB-ram-metalia

Der leblose Körper des Britten Mark Aykroyad, wurde bei Pish Palla 16 sm entfernt von der Küste im Meer gefunden.

Durrës, gjendet i mbytur në bregdet një shtetas britanik
Vendi – 28/11/2013 17:34

 

Trupi i pajetë i një personi u mesditen e sotme në zonën e Bishtit të Pallës në bregdetin e Durrësit.

Kufoma është gjetur 16 milje larg bregut, ndërkohë që vetëm në orët e pasdites policia ka mundur të bëjë identifikimin e kufomës.

Sipas policisë gjatë kontrollit të kufomës në një nga xhepat u gjet një dokument, sipas të cilit kufoma i përket një shtetasi britanik, Mark Aykroyad 67-vjeç.

Shtetasi britanik dyshohet se mund te jete nje nga anglezet e mbytur ne 5 tetor ne kanalin e Korfuzit. Ne 5 tetor te ketij viti, ne ujërat greke, humben kontaktet dy angleze 50 dhe 67 vjeç qe udhetonin me velieren “Pulau Tiga”, me flamur te Britanisë së Madhe.

Ata ishin me pushime ne Greqi dhe do udhetonin ne 5 tetor drejt Sirakuzes, Itali por humben kontaktet me familjaret nga Kanali i Korfuzit. Ne 10 nentor, nje anije ruse qe udhetonte ne det te hapur prane Prevezes gjeti te permbysur dhe te demtuar keqazi velieren e anglezeve, por trupat nuk u gjeten kurre.

Ndërkohë nga ana e policisë vijojnë hetimet për zbardhjen e plotë të ngjarjes.

In Vlore hat man mit den grossen Abriss Aktionen begonnen

Samstag, Oktober 26th, 2013

update: 26.10. Die illegalen Bauten verhindern den freien See Blick der echten Anwohner und der alten Gebäude, wie auch in Sarande und Durres, wo Politik Verbrecher für Geld Alles illegal zubauen liessen. Typisch für diese Bauten, das es zentrale Mobil Funk Antennen hat, denn Politik, Verbrechen und die Mobil Funk Betreiber sind eine Langzeit Einheit. siehe auch Mobil Funk Antennen, vor über 10 Jahren auf dem illegal errichteten Gebäuden des Sabri Godo – American Bank of Albanien Filiale am Hafen Eingang in der Rruga Taulantia. Nach diesem Abriss wurde der Appartment Komplex des Lulzim Basha, Yaferrie Isufi gesprengt. Alle Dokumente waren gefälscht, wobei der Bürgermeister mitwirkte auch bei der Protokoll Fälschung und Berusha Notare, Grundstücks Verkauf beglaubigte, wo die Unterzeichner bis zu 14 Jahren verstorben waren.

 

Task-Force for illegal constructions Gefälschte Stadt Rats Sitzungs Protokolle, wo man sich eine einfache Baugenehmigung besorgt, dann die Dokumente austauscht und ganz wo Anders, etwas Grosses baut auf gestohlenen Grundstücken. Das System in Durres, Sarande, Vlore und was durch dreiste Dummheit oft auffliegt, denn auch die Richter und Justiz ist an solchen Dingen direkt beteiligt und erhält Appartments. Anklage Schrift.  Noch dreister und dümmer war das Mitglied des Bezirks Stadtrates Agim Hoxha und der Gangster Sokol Kazazi, in Durres, der schon wegen den Dokumenten Fälschunge an den Stränden von Spille angeklagt ist und seit 10 Jahren nur als Profi Fälscher bekannt ist. Identisch der Kabinetts Chef des Salih Berisha: Ouerel Bylykbashi, der plötzlcih auch Grundstücke in Durres besitzt, wie Eduard Halimi, die Familie Nishani, oder die Gangster Braut: Albana Voski, die direkt aus dem Kosovo importiert ist, als Enver Hoxha Bekannte.

Der höchste Bau Polizist und Aufseher Herr Oerd Bylykbashi wird der Korruption in Albanien bezichtigt

Heute wurde der dreiste Bau der Gangster: Mustafa Tartari, Artan Ferati Alex Ahmataj , mit der Firma Deco System Sh.P.K., gesprengt und eine Erklärung der Sprecherin der Generalstaatsanwaltschaft Florinda Ballauri,,gibt es auch dazu. Ein Anfang, denn es gibt Tausende von illegalem Bauten an der Küste, teiweise sogar auf privaten Geländer und davon 2.500 illegale Bauten vor allem der Eduard Halimi, Bujar Nishani, Salih Berisha, Ilir Meta Verbrecher Kartelle. Wann die schwersten Fälle an der Albanischen Küste aufgearbeitet sind, welche oft in 2010 bereits angezeigt wurden, wird die Zukunft zeigen.

Vlorë, shembet me shpërthim të kontrolluar ndërtesa pa leje në Skelë


Redaksia Online


shperthimi
Ashtu siç ishte paralajmëruar, sot pak pas mesditës është realizuar shpërthimi i kontrolluar i ndërtesës shtatëkatëshe pa leje në zonën e Ujit të Ftohtë në Vlorë. Shembja është realizuar me anë të shpërthimit me eksploziv, ndërsa tashmë pritet pastrimi i territorit nga…
Vlorë, Shpëtim Gjika merret i pandehur,falsifikoi leje ndërtimi – See more at: Stellung der General Staatsanwaltschaft mit TV und Anklage Schrift.
Das besondere an diesem dreisten Bau ist aber der Standard Betrug, denn die Protokolle der Sitzungs Protokolle der Stadt Vlore (in 2010) wurden gefälscht, wo dann immer jemand in der Stadt Verwaltung, Mafia Anwälte aktiv sind. Alles wurde im Auftrage von Salih Berisha und

Der Innenminister Saimir Tahiri Morgen um 11.00 Uhr  am 27.10.2013 soll das 7-stöckige Gebäude in Vlore gesprengt werden, nachdem die Vorbereitungen abgeschlossen sind. Die Polizei sperrt die Srassen ab, rund um das Gebäude, ab 07.00 Uhr bis 16:00 Uhr orës 07:00 e deri në orën 16.00 të datës 27 Tetor 2013, do të ketë regjim të kufizuar të qarkullimit të mjeteve dhe këmbësorëve në rrugën “Çamëria” në qytetin e Vlorës             Das sehr grosse Gebäude, wurde auf einem Park gebaut, ohne jedes Dokument, was Standard ist in Albanien. Die Bauherren, Verantwortlichen sind oft auch zu dumm, überhaupt einen Antrag stellen zukönnen, weil “functional illiterate”, denn selbst Richter und Staatsanwälte, haben kein Basis Wissen über Gesetze. Heute vormittag, wurden vor allem in Skele – Vlore Strassen abgeriegelt und man hat begonnen, Sprenglöcher zubohren. Der illegale Bau, wird Einer der Ersten sein, welche gesprengt werden Makina e policisë afër pallatit në zonën e Skelës AULONA 2 Miiitär vor Ort, was die Sprengungen organisiert. FOTO AULONA 1 Typisch diese illegalen Appartment Häuser am Wasser, mit Politischen Beziehungen, hat man die Lizensen der Mobil Funk Betreiber, für Antennen aus Dach, was eine sichere Einnahme Quelle ist, und SP Politiker erhielten vor 10 Jahren, die Burg von Lezhe gemietet, wo heute dann die wichtigsten Nord Albanischen Funk Antennen stehen. Vor Jahren wurde in Vlore schon von der Regierung mitgeteilt, das keine angeblich per Gericht bestätigte Papiere gelten, welche im Standard Geschäft des Betruges, mit falschen Zeugen zusammen gefälscht wurden. Es waren schon in 2009: 700 illegale Küsten Bauten und viele Hotels ebenso. Man wird sehen, was umgesetzt ist, aber nach der Ersten Sprengung in Tirana, von einem Banditen Bau, dürfte auch ein ökonomisches System des Abrisses durchführbar sein. Aber die Haftung des Verursachers ist ebenso im Gesetz geregelt, inklusive der Baufirmen, welche illegale Bau arbeiten durchführen. Mangels Justiz, welche Partner bei Landraub ist und oft Appartments geschenckt bekommen, wie die Politiker geschieht im Desaster der Albanischen Justiz Nichts und es wird auch Nichts geschehen, mit einem Justiz Minister Nasiq Nako, ausser dem üblichen leeren Geschwätz: „Reformen sind nötig“ Eine PR die über 10 Jahre schon anhält. Website des Edi Rama, wo man illegale Bauten anzeigen kann: http://stoprrenimit.com/ für illegale Bauten auf Antiken Grund, rund um Kultur Zerstörung: http://shpetothesarin.com Nachdem der ersten Profi Sprengung eines illegalen Gebäudes in Albanien in Tirana, werden Reklame Tafeln entfernt   Die Mafia Familie des Lulzim Basha, mit dem Schweigervater: Isufi einem der berüchtigsten Gangster der VEFA Pyramid Firma. Der Palast soll auch gespengt werden, denn die Bau Gesetze sind eindeutig: Abstand zur Küste, Höhe usw.. Andere PD Abgeordnete, haben ebesno direkt an der Küste gebaut, illegal, Grunstücks Raub als System und Umwelt Vernchtung 22 Tetor, 2013

Pallatit të Bashës në Vlorë, po i vjen radha për tritol

pallati i lulit okAksioni për prishjen e ndërtimeve pa leje pritet të rinisë sërish ditën e nesërme.Aksioni do të përqëndrohet në objektet e ndërtuara pa leje përgjatë vijës bregdetare, ndërsa sot Policia e Rendit dhe ajo Bashkiake kanë rrethuar me shirit të verdhë godinat e shënjestruara për t’u shembur.Mes objekteve është edhe një pallat 7-katësh i projektuar për ndërtimin e një hoteli, i cili aktualisht është ende i papërfunduar. Objekti pritet të shembet me lëndë plasëse.

In Durres, will man ab 10. Dezember mit Abriss Aktionen der illegalen Lokale in der Currila etc.. beginnen. 30.000 illegale Bauten entlang der National Strassen und Bahn Linien sollen ebenso abgerissen werden Die Albanische Regierungs und Justiz Mafia, mit Hunderten Hektar, gestohlenen Grundstuecken durch die Politiker Mafia mit Skerdilajd Konomi und Kollegen Direkt beteiligt überall, inklusve korrupter Richter: die Adviser Mafia des Salih Berisha 6/17/2012

Die Regierungs Adviser Mafia in Albanien: Zonja Guxholli, Ourel Bylykbashi, Glori Husi, Cepani, Seferi, Kociu

Bujar Nishani, Langzeit Klientel Politiker und Polizei- und Justiz Terrorist in Albanien Im ersten Meeting, rund um den Küsten Plan der Albanischen Regierung, waren Vertreter der Gemeinden eingeladen, welche praktisch nie Gesetze kennen, jede Zusammen Arbeit seit 20 Jahren verweigern. Ein Neu Beginn, der Zusammen Arbeit, und klare Vorgaben, das Alles was illegal ist, abgerissen wird. Es sind Tausende von illegalen Bauen an der Küste, wo allein der Gangster Eduard Halimi für den Wahlkampf schon 2.500 Legalisierungen versprach, den Profi Kriminellen, die in Touristik Zones gebaut haben. Einen Finanzierungs Fonds, wird es geben, für diese Abriss Aktionen, wo die Weltbank finanzierten Pläne und Abrisse, heute bei Ksmali zusehen sind, als Schande ausländischer Geld Verschwendung, um die Berisha Familie zufinanzieren.

Plani për bregdetin, Gjermeni: Fund ndërtimeve pa leje

Plani për bregdetin, Gjermeni: Fund ndërtimeve pa leje
Ministrja e Zhvillimit Urban dhe Turizmit, Eglantina Gjermeni, zhvilloi një takim me kryetarët e njësive të qeverisjes vendore, për të diskutuar për fillimin e procesit të Planit të Integruar të Bregdetit, si edhe hapat që duhet të ndërmerren në këtë drejtim. Gjermeni tha se qëllimi kryesor i Planit të Integruar për Bregdetin është harmonizimi i të gjitha planeve vendore, në funksion të planifikimit dhe zhvillimit të qëndrueshëm në të gjitha njësitë vendore të zonave bregdetare. Ministrja Gjermeni u shpreh se do të ndërhyhet me të gjitha ndërtimet e paligjshme, sidomos ato në zonat bregdetare, ndërsa theksoi se në çdo rast nevojitet një bashkëpunim i ngushtë mes strukturave të qeverisë dhe atyre të pushtetit lokal. Në takim u theksua se përpara hartimit të Planit të Integruar për Bregdetin, do të nënshkruhet një marrëveshje bashkëpunimi me njësitë vendore. Nisja e procesit të hartimit të Planit të Integruar për Bregdetin, u vendos në mbledhjen e parë të Këshillit Kombëtar të Territorit (KKT), në 8 tetor.
Wednesday, October 23, 2013 – 18:09

– See more at: http://sot.com.al/politike/plani-p%C3%ABr-bregdetin-gjermeni-fund-nd%C3%ABrtimeve-pa-leje#sthash.w3uuWOy1.dpuf

Im Privatisierten Hafen von Vlore, herrscht wie in Durres die Mafia und Nichts funktioniert mehr. Fähren fahren wann sie wollen, obwohl die Passagiere und LKW’s verladen sind, verlässt die Fähre nicht den Hafen.

Abkommen zwischen dem Umwelt Minister Lefter Koka und Innenminister Saimir Tahiri

Mittwoch, Oktober 23rd, 2013

Nach über 20 Jahren, ein erster Schritt um die illegale Bebauung und Abholzung der Küste und der National Parks zustoppen.

Praktisch sofort brachte die Cooperation die ersten Erfolge, auch als illegale Holz LKW’s beschlagnahmt wurden, u.a. in Kukes oder hier in den National Parks bei Mirdite


Diese Anarcie ist seit über 20 Jahren gewollt von Salih Berisha, weil man Geld von der EU erhält, u.a. für das Umwelt Ministerium, zuletzt 140 Millionen €, wo die Gelder verschwanden.

Der Innenminister Saimir Tahiri, gehört schon jetzt zu den Erfolg reichen Ministern der neuen Regierung und zeigt deutlich auf, was für ein kriminelles Enterprise unter der Salih Berisha Regierung, ein Bujar Nishani vor allem installiert hatte.

Und wo sind diese Gelder? welche die EU und EBRD, mit Vorsatz und vollem Wissen, dem kriminellen Enterprise des Fatmir Mediu zur Verfügung stellte.

Unfug des Monats: Die EU gab 140 Millionen € für die Umwelt und den Mafiosi: Fatmir Mediu

Die Gründung einer Task Force, auch rund um illegales Bauen an der Küste, Umwelt und kriminellen Banden, welche die National Parks und die Küste verwüsten schreitet voran.
Ein entsprechenden Abkommen, unterzeichneten das Umwelt Ministerin, mit Lefter Koka und der Innenminister Saimir Tahiri, wo die Welt und die Bevölkerung bis heute nicht verstehen kann, warum im Privaten Club, der Berisha Banditen und Verbrecher, die Mininisterien nicht cooperierten, jeder Polizei Direktor der aufgelösten Abteilung: Wirtschafts Kriminalität nur einen Erpressungs Club betrieb und seine eigene Null Bildung und Inkompetenz zelebrierte.

Sequi: Në 7 vjet, BE i ka dhënë qeverisë 140 milionë euro vetëm për mjedisin
Die wilden Jagd Metzeleien, auch in den Schon Zeiten, will der Minister beenden, aber das Fischerei Gesetz gibt es wie Forst Gesetze, oder Bau Gesetze, was nie angewendet wurde. Die Verantwortlichen, inklusive Richter sind zu dumm, haben ihre Posten nur erkauft, wo es vor 1996 eindeutig besser war in Albanien, ja auch noch bis 2007, bis die letzten echten Experten, wegen den kriminellen Umtrieben das Land verliessen.

Der Jäger Verband, verlangt das die sinnlosen Gemetzel endlich aufhören

„Environment, national emergency“

Gramsh, prerja e pyjeve, dëmtohen 10 hektarë
19/10/2013

 

Gramsh, prerja e pyjeve, dëmtohen 10 hektarë

Fjala masaker ndaj pyjeve nuk mund te pershkruaje plotesisht ate cka ka ndodhur ne Grabove dhe Valamar te rrethit te Gramshit.

Mbi 10 hektare pyje jane prere pa kriter dhe vazhdojne te priten. Edhe pse kjo eshte nje zone e mbrojtur si monument natyre ne nje vendim qeverie te vitit 2002, akush nuk ka mundur ta mbroje ate. Todi Buzo nje nga banoret e Graboves se siperme qe prej vitesh ka investuar ne kete zone per zhvillimin e turizmit malor, shprehet se shteti nuk ka treguar interes per pyjet e e kesaj zone, por kane qene vete banoret qe e kane mbrojtur me sa kane mundur. Madje ai shton se vete drejteoria pyjeve e ka lejuar shfrytezimin pa kriter ne kete zone.

Nderkohe banoret shprehen se prerja e pyjeve ne kete zone eshte bere gjithmone e mire organizuar nga ajo qe ata e quajne “mafia e pyjeve”.Grabovaret njihen si mjeshtra ne punimin e drurit dhe sipas tyre ajo çka ka mbetur eshte mbrojtur nga vete ata.
/ Top Channel

 

ein Abkommen zwischen dem Umwelt Ministerium und dem Innenministerium wurde unterzeichnet, das man das fällen von Bäumen in Wäldern kontrolliert, wobe eine neue Task Force POlizei diese Banden stoppen soll.

 

Tahiri-Koka, marrëveshje për
mbrojtjen e pyjeve dhe parqeve

TIRANË – Mbrojtja e pyjeve dhe rikthimi i parqeve në identitet, është në fokusin e një marrëveshjeje të firmosur mes Ministrisë së Mjedisit dhe asaj të Brendshme. Marrëveshja është nënshkruar nga dy ministrat, Sajmir Tahiri dhe Lefter Koka, në ambientet e hotel “Tirana Internacional”.  Për këtë qëllim do të ngrihet edhe një Task Forcës për të rikthyer parqeve kombëtare në identitet.
Gjatë nënshkrimit të marrëveshjes, ministri i Brendshëm, Sajmir Tahiri tha se, “jemi duke nënshkruar këtë marrëveshje si një shenjë e vetëdijes për njohjen e problemit. Aktualisht kemi një situatë alarmante për mbrojtjen e mjedisit dhe pyjeve”. Sipas tij, është trashëguar një kaos institucional dhe mungesë bashkëpunimi mes institucioneve.
“Prerja e pyjeve po bëhet haptas edhe nga organizata jashtë kufijve. Me këtë marrëveshje hedhim hapin e parë për adresimin e problemit,” tha Tahiri. Sipas ministrit të Brendshëm, task-forca synon bashkërendimin profesional.
“Jemi në kushte pune peër parandalimin e prerjes së paligjshme dhe dënimin e të gjithe atyre që dëmtojnë mjedisin dhe ndërtimin e një baze të dhënash për ruajtjen e fondit pyjor. Jemi duke koordinuar me departamentet e Policisë së Shtetit për parandalimin dhe ndëshkimin e paligjshmërisë”, ka deklaruar Tahiri.
Me këtë marrëveshje mes dy ministrive, ndërtohen instrumentat e bashkëpunimit dhe urat e komunkimit edhe me qytëtaret, sepse kjo është një luftë e përbashket për ruajtjen e mjedisit. – See more at: http://www.shqiptarja.com/Aktualitet/2731/tahiri-koka-marreveshje-per-mbrojtjen-e-pyjeve-dhe-parqeve–183546.html#sthash.H8L9SWAZ.dpuf

 

Man will auch die Jagd neu ordnen, denn im Moment wird Alles sinnlos abgeknallt.

 

Entela Resuli

-…………….

S.O.S/ Specie ne zhdukje

……….

http://shekulli.com.al/web/p.php?id=13814&kat=104 3/25/2012

http://shpetothesarin.com/ : Anzeige für illegale Tätigkeiten rund um Kultur Gütern in Albanien

Mittwoch, Oktober 9th, 2013

Nach dem grossen Erfolg von www.stoprrenimit.com , für Anzeigen illegaler Bauten, macht das Kultur Ministerium eine eigene neue Anzeige Website:

 

http://shpetothesarin.com/

URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=139099

Korrupsioni e ndërtimet, 1071 denoncime online

(Dërguar më: 09/10/13) Darina Tanushi

Plot 1071 denoncime janë shënuar në por talet e hapura deri më tani nga dikastere të ndryshme, që nga ajo që hapi fillimisht kryeministri Edi Rama, “Stop Rrënimit” dhe deri tek ajo e Ministrisë së Kulturës, “Shpëto thesarin”. Denoncimi online është bërë tashmë në modë. Pas asaj që u lançua nga kryeministri Edi Rama, ku ftohen qytetarët të denoncojnë për ndërtimet pa leje, ishte Ministria e Drejtësisë, që hapi një portal tjetër, ku fton qytetarët të denoncojnë korrupsionin. Ndërsa më në fund Ministria e Kulturës hapi faqen e fundit, ku kërkon që të denoncohen rastet e shkatërrimit dhe keqtrajtimit të objekteve të trashëgimisë kulturore, por edhe më gjerë se kaq. “Stoprrënimit.com” ishte faqja e parë që ka brenda saj rreth 990 denoncime për ndërtime pa leje, kryesisht në qytetet kryesore dhe në bregdet, por jo vetëm. Nisma e Partisë Socialiste e ndërmarrë në fillim të muajit gusht vazhdon të ketë klikime dhe publikime të reja, nga qytetarë nga të katër anët e vendit. Qytetarët kanë dërguar aty ankesa nga më të ndryshmet, jo vetëm për ndërtimet pa leje. Kështu, sheh aty foto nga plazhi i Durrësit, ku problemi që denoncohet ka të bëjë me tregtimin e mallrave me gomar në plazh. Një tjetër qytetar, nisur nga sezoni i plazhit quan të padrejtë faktin që qytetarët paguajnë 500 lekë për një çadër. Më tej, denoncimet vazhdojnë me hedhjen e plehrave në zonat bregdetare, krijimin e universiteteve private pa kriter, vendosjen e antenave të ndryshme mbi tarracat e pallateve apo kioskat e biletarive në hyrje të portit të Durrësit. Ndërkaq, në serinë e madhe të fotove dhe videove janë edhe shtesat e kateve pa leje ngjitur me pallatet ekzistuese. Ndërkaq, në portalin e hapur nga Ministria e Drejtësisë dhe që u bllokua për pak ditë nga Komisioneri për Mbrojtjen e të Dhënave Personale janë tashmë 39 raste denoncimi. Me titullin “Stop Korrupsionit në Drejtësi”, në këtë faqe, Ministria e Drejtësisë u bën thirrje qytetarëve: “Denonco korrupsionin, denonco shkeljet e ligjit, denonco sjelljet që bien ndesh me etikën profesionale, denonco rastet e fshehjes së pasurisë së gjyqtarëve, prokurorëve”. Po kështu bëhet thirrje të denoncohet edhe korrupsioni i “çdo nëpunësi që ushtron detyrën në zyrat e përmbarimit shtetëror ose privat, Drejtorinë e Përgjithshme të Burgjeve dhe institucionet e ekzekutimit të dënimeve penale, Agjencinë e Kthimit dhe Kompensimit të Pronave…., etj. dhe në fund, 42 denoncime vijnë në portalin e hapur nga Ministria e Kulturës, me titullin “Shpëto thesarin”. Ndërkaq, edhe Bashkia e Tiranës në faqen e saj zyrtare ka një hapësirë me titull “Rregulloj qytetin tim”. Aty ftohen banoret e kryeqytetit të raportojnë shqetësimet, që ndeshin gjatë jetës së tyre të përditshme.

In Gjorokastre, giessen die antikes Pflaster mit Beton aus, so verrückt sind diese Leute, damit ihre LKWs fahren können.www.stoprrenimit.com die neue Website, wo es über 1.000 Anzeigen mit Videos oder Fotos gibt.

 

schlagzeile, das über 1.000 Anzeigen mit Fotos und Videos nun vorliegen, was die Zerstörung des Landes auch anzeigt.

stoprrenimit

http://stoprrenimit.com/, die Website wo man illegale Bauten direkt melden kann bei der neuen Regierung

Umfangreiche gestohlene Kirchen Güter wurden in Tirana sicher gestellt. Amantis wurde geplündert

Mittwoch, Oktober 9th, 2013

Geschichte und Fakten: Die Berisha Mafia Polizei, Liri Berisha persönlich, das Ministerium sind und waren die Akteure dieser Verbrecher Banden, welche die Berisha Partei PD finanzierten. Kein Staat, für das primitive Banditentum.

Eine erste grosse Polizei Aktion in Tirana, wo man auch hier einen deutlichen Wandel sieht, das sich die Polizei neu aufstellt unter der neuen Regierung. Über 1.200 gestohlene Kirchen Güter wurden beschlagnahmt. Hunderte von Ikonen wurden gefunden. Praktisch teilweise komplette Kirchen Einrichtungen. Arben Spaho und Gjergji Thimo, wurden verhaftet.


Das die Neanderthaler Polizei aus Tropoje, selbst Kultur los war und ohne Bildung, waren diese Banden selbst nur auf Raub Züge um ihre illegalen Lokale überall zu finanzieren. Antike Stätten wurden zubetoniert und Kirchen ausgeraubt. Die Berisha Regierung, vollkommen kriminelle war aktiv in der Zerstörung der Antiken Stätten, und Küsten dabei. Oft sogar der Motor. Auch bei der Zerstörung des UNESCO Welt Kurltur Erbes: Berat und Gjorokastrie.

Fotos

Die MTKRS Minister Mafia unterschlug alle Gelder für die Renovierung des Durres Museum’s denn dieses zuständige Mafia Ministerium von kriminellen Voll Idioten und dummen Ministern, ist schon einmalig in der Welt gewesen, besonders als Ferdinand Xhaferrie und Aldo Bumci Minister wurden und diese peinliche Gangster des Durres Stadt Rates: MTKRS-Direktor Klodian Pajuni, dort auch noch General Direktor wurde, machte man den Bock zum Gärnter und dann immer die selben Deutschen Ganoven als Partner auf den Messen.

Ohne juristisch belangt zuwerden, organisierte das sogar der Stadtrat von Durres, welche auch nie Gespräche mit den wenigen echten Museums Direktoren führten.

Das Betrugs Projekt des MTKRS: “European University of Tourism” schliesst

Der Profi Gangster des Stadtrates von Durres: Edjon Abbas wurde verhaftet, wegen Hehlerei von Antiken Kunst Werken

1 / 7

StartStop
Rama: Ishte një thesar në duart e trafikantëve, ikonat e vjedhura
Ja 1077 veprat gati për tu trafikuar
FOTO/ Veprat në Galerine e Arteve – See more at: http://www.shqiptarja.com/#sthash.der5J3ir.dpuf
Art work illegal traffic
09/10/2013

Art work illegal traffic

Several police vans were used to transport several stolen art works from the bases of traffickers to the Gallery of Arts.

After this triumph of the police against this ruining traffic of the cultural heritage, Prime Minister Edi Rama declared that the battle against crime has just started. But he still thinks that the cultural heritage is in crisis, promising that the entire government will be dedicated to protect it at any cost.

“The afct that a treasury of these proportions, equal to a complete museum, until last night was being kept by criminals, ready to send them abroad, as they have done with many other cultural treasuries, speaks for the alarming, scandalous and unacceptable situation of our country’s security, not only for the people’s life and property, not only for the public assets as a territory, but also for this irreplaceable treasury”, Rama declared.

The Prime Minister thanked the police officers who were part of the biggest mission ever held in Albania in this sector, and also recognized that there is a very large gap between the police officers’ salary and the millions of Euros that the art works are worth. Rama declared that these police officers have done a great service to their country….

http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=10114

“Gener 2″ Geldwäsche Firma des Salih Berisha, über Bashkim Ulaj, zerstört Antike Stätten

Vandals attack the Greek antic town, Amantia in South East of Vlora

12 Jahre Mafia Betrug: 6 Direktoren des MTKRS Ministerium’s werden angeklagt

 

update: 12.10.2013

aus Raub Grabungen wurden weitere Antike Gegenstände beschlagnahmt

 

Kunstraub in Kirchen

Seit dem Ende der kommunistischen Herrschaft sind in Albanien immer wieder Kunstschätze aus Kirchen gestohlen worden. Jetzt hat ein brutaler Kunstraub zum ersten Mal öffentliche Empörung ausgelöst.

Ikone von Onufri aus dem 16. Jahrhundert (Foto: picture alliance) Ikone des Malers Onufri aus dem 16. Jahrhundert

Mit Messern und Äxten zerstörten Kunsträuber im Januar denkmalgeschützte Fresken in einer kleinen Kirche bei Elbasan in Zentralalbanien. Sie hatten versucht, die Wandmalerei zu entfernen und sie dabei zerrissen. Im Februar fielen Räuber in gleicher Weise über eine Kirche im südlichen Himara her. In beiden Fällen ging es um orthodoxe Kirchen, deren reich geschmückte Innenräume auf Kunsträuber besonders anziehend wirken.

Viele der zerstörten Werke stammten von Onufri, einem berühmten Ikonenmaler des 16. Jahrhunderts. Er gilt als Aushängeschild der mittelalterlichen Kunst in Albanien. Deshalb war die Empörung in den Medien und vor allem unter Archäologen sehr groß.

Keiner der Kunsträuber wurde bislang gefasst

Porträt von Gjergj Frasheri, Archäologe und Restaurator in Tirana, Albanien (Foto: Privat / Frasheri)<br />
Archäologe Frasheri macht sich Sorgen um das albanische Kulturerbe

Doch das Problem ist nicht neu: „Seit 20 Jahren sind in orthodoxen Kirchen im Süden Albaniens kontinuierlich Ikonen und andere Objekte aus Kircheninnenräumen von historischem Wert entwendet worden. Im Jahr 1990 gab es noch über 12.000 inventarisierte Ikonen im ganzen Land. Heute weiß niemand, wie viele davon übrig geblieben sind“, beklagt der albanische Archäologieprofessor und Restaurator Gjergj Frasheri. Seiner Meinung nach tut der Staat zu wenig für den Schutz des Kulturerbes. Keiner der Kunsträuber wurde bislang gefasst und zur Rechenschaft gezogen………..

http://www.dw.de/kunstraub-in-kirchen/a-16756873
 

Rund um die Geschichte der Villa Zogu – Durres und der Familie Tedeskineve, Konsul von Venedic

Mittwoch, Oktober 9th, 2013

 

06 Tetor 2013 – 10:00
Katër perlat arkitekturore të Durrësit në mëshirë të fatit
Katër perlat arkitekturore të Durrësit në mëshirë të fatit
Share
Aktualitet NGA GEZIM KABASHI 06 Tetor 2013 – 09:55
Vila e Tedeskinëve, ringjallet banesa 170-vjeçare në Durrës
Vila e Tedeskinëve, ringjallet banesa 170-vjeçare në Durrës

– See more at: http://www.shqiptarja.com/aktualitet/2731/0/1#sthash.1sRxA9Ys.dpuf

 

Vila e Zogut rrezikon të shembet

Posted By Artur AJAZI On 06/01/2014 @ 11:32 In Rrethet | 1 Comment

Erozioni dhe rrëshqitja e dherave plasarit banesat dhe lokalet në Currila

Shiu i rënë gjatë fundvitit të kaluar, ka regjistruar  situatë të rënduar në qytetin e Durrësit, sidomos në zonat e Currilave, në Kodrën e Vilës së Zogut, si shkak i rrëshqitjeve masive të dherave, duke rrezikuar banesat dhe lokalet. Kështu, ka pasur rrëshqitje në Kodrën e  Vilës së Zogut, kryesisht  në zonën e Currilave. Pas reshjeve të shiut, masive dherash kanë rrezikuar banorët e zonës, pasi po përkeqësojnë situatën në Kodrën e Vilës dhe lokalet të ndërtuara poshtë saj. Gjatë viteve të fundit janë regjistruar rrëshqitje masive dherash nga Kodra drejt Currilave. Disa banesa rrezikojnë rrëshqitjen, pasi fenomeni i erozionit është thelluar së tepërmi në këtë zonë si pasojë e reshjeve të shiut që prej ditësh nuk kanë pushuar. Problemin e tyre edhe kësaj here banorët  e kanë ngritur  tek bashkia, pasi rreziku i tyre shtohet sa herë që bie shi.  Duke e parë nga afër situatën e krijuar, bashkiakët u shprehën se “për zonat ku ka rrëshqitje ka një projekt me vlerë 2 milionë euro, por që fle në sirtarët tanë, pasi ne si bashki nuk kemi fonde, projekti konsiston në mbjelljen e pemëve me qëllim ndalimin e erozionit”.  Sipas urbanistëve “problem financimi është dhe dëmshpërblimi që kanë kërkuar 200 familje që pësuan përmbytje nga shiu vitin e kaluar, familje të cilat janë nga zona e plazhit, Shkozetit dhe ish-Kënetës”. Grupe pune nga bashkia janë duke evidentuar dëmet dhe fatura financiare do t’i kalojë Këshillit Bashkiak për miratim. Nga ana e tyre  familjet pretendojnë se, “nga përmbytjet e çdo viti jo vetëm që po na shkatërrohen të mbjellat, por uji futet  në banesat tona, na ka shkatërruar mobilie dhe pajisje elektro-shtëpiake”.  Zona e Currilave dhe kodrës së Vilës së Zogut, pothuajse çdo vit pëson rrëshqitje masive të dherave dhe ka krijuar çarje duke rrezikuar banesat, lokalet dhe kryesisht edhe vetë vilën, e cila mbetet një pasuri e madhe me vlera të pallogaritshme.   

 


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/vila-e-zogut-rrezikon-te-shembet/