Author Archive

Die Betrugs Universitäten in Tirana sind fest in Hand der Familie Berisha und Mafiosi wie Tonin Gjuraj und Nora Malaj

Sonntag, Mai 13th, 2012

 Die Tochter Argita Berisha, arbeitet als Dozentin an der Kristal Universitaet, ebenso der beruechtigte Schwiegesohn Malltezi und die Luft Betrugs Nummer mit der New York Universitaet mit Tonin Gjuraj ist genauso peinlich, wie die „Software Experten“ der Betrugs Universitaet „Kristal“ im „Ilir Meta Prozess. Andere Politiker, PD Abgeordnete sind dort ebenso taetig, was Alles ueber die Nonsens Bildung in Albanien sagt, wo kriminelle Clans, mehrere Ministerien total uebernommen haben und ein primitiv krimineler Premier Minister Salih Berisha mit dem Gangster Ilir Meta nur fortsetzt, was vor vielen Jahren begonnen hat.

Allgemein bekannt, das die Bildung im Bodenlosen Nichts verschwunden ist, wie der Zustand der Krankenhaeuser, wo Auslands Albaner ebenso vollkommen entsetzt sind.

Geleitet wird die Mafia Universität Kristal, wo Leute wie Sokol Kociu untergebracht sind die Super Mafia Bosse im Drogen Schmuggel, direkt von der Vize Ministerium im Bildungs Ministerium: Nora Malaj.

Deshalb sollte ja auch diese Mafia Unveristäten mit Nonsens Diplome, auch noch Staatlich gefördert werden, wie ein Regierungs Dekret zeigt.

Man nennt sich Minister, aber von was? Identisch der sogenannte Arbeitsminister, der nicht einmal weiss was er tut und was seine Aufgabe ist.

Minister Myqerem Tafaj und der totale Absturz der Bildung wird immer peinlicher 

Liste der merkwuerdigen Fake Diplome, vieler Politiker!

 

Politike Nga Arben Rrozhani 11 Maj 2012 – 07:56
Share

Share

Skandali i diplomave te Kristal
dy deputetë juristë për një vit

 

Të tjera rreth shkrimit

Pesë deputetë diploma te „Kristal“

Tahiri përkthyes i Zanit

VIDEO

Diploma e Bossit, Spiro: Nuk e kam firmosur

PS: Tafaj të japë llogari për diplomën e Renzo Bossit

VIDEO – Parodia e rrëfimit të Troftës

TIRANE- Shumica e deputetëve të Kuvendit të Shqipërisë, janë pajisur vitet e fundit me gradën shkencore “Doktor”, apo tituj të tjerë shkencorë. Dy prej tyre, të diplomuar në universitetin ‚Kristal‘, e kanë marrë diplomën në një vit akademik. Kjo thellon më tej skandalin e diplomave që janë lëshuar në mënyrë fiktive nga ky Universitet. Deputeti i PS, Skender Hasa, i qarkut të Elbasanit, rezulton të jetë diplomuar në vitin 2005-2007 në universitetin Kristal, në degën Juridik. Ndërsa ai i PD Rahim Çota, po i qarkut të Elbasanit, sipas CV-së zyrtare të prezantuar në faqen online të Parlamentit, rezulton të jetë diplomuar në vitin 2006 po tek Kristal.
Të dhënat e publikuara në faqen zyrtare të Kuvendit si dhe historiku i krijimit të këtij universiteti flasin qartë se dy deputetët nuk kanë kryer ciklin normal të studimeve. Kjo për faktin se Universiteti ‚Kristal‘ i ka hapur dyert për herë të parë në Dhjetor të vitit 2005. Studentët e parë pra janë regjistruar në Dhjetor 2005 dhe në Qershor 2006 është zhvilluar sezoni i parë i provimeve në këtë universitet, në degët Farmaci, Stomatologji dhe Juridik.

Gazeta Shqiptarja.com publikoi sot një listë prej 43 emrash të deputetëve, përfshi këtu dhe kryetaren e parlamentit, Jozefina Topalli të cilët vitet e fundit kanë mbrojtur doktoraturën apo diplomave të mëparshme I kanë shtuar dhe diplomën për juristë.

Rritja e tyre profesionale, në shumicën e rasteve, ka ndodhur vitet e fundit, në kohën që ata kanë qenë të zënë me angazhime shumë të mëdha politike, duke ushtruar mandatin e tyre të deputetit.

Jozefina Çoba Topalli (49 vjeçe)-Mbaroi studimet e larta në Matematikë dhe Drejtësi në Universitetin „Luigj Gurakuqi“, Shkodër. Studioi për Marrëdhënie Ndërkombëtare në Universitetin e Padovës, në Itali dhe u diplomua për master „Administrim publik“ dhe master në „Studime europiane“ në Universitetin e Tiranës. Në vitin 2010 merr gradën shkencore „Doktor“.

Arben Ahmetaj (43 vjeç) M.A. Tregti Ndërkombëtare dhe Diplomaci Patterson. Universiteti Kentucky, SHBA, Diplomuar dhjetor 1996.
B.S. Universiteti i Tiranës, Shqipëri.

Enkeled Alibeaj (39 vjeç)1993-1997: Diplomohet në Fakultetin e Drejtësisë 2000: Merr titullin „Magjistër“, në Shkollën e Magjistraturës.

Ledina Alolli (37 vjeç)1993-1997: Universiteti „Fan S. Noli“, Fakulteti i Ekonomisë, Dega Marketing. 2003-2005:Universiteti „Neofilt Rilski“ Bllagoevgrad, Bullgari. Master Adminsitrim-Biznesi, MBA 2005-2009: Universiteti i Tiranës, Fakulteti Ekonomik. Grada „Doktor i Shkencave Ekonomike“.

Ndriçim Babasi (45 vjeç)-2002 Akademia e Rendit Publik, Doktor i Shkencave Policore.

Taulant Balla (35 vjeç)-Studimet e larta dhe ato pasuniversitare në degën e Shkencave Politike dhe Marrëdhënieve Ndërkombëtare në Universitetin „Al.I.Cuza“, Iasi – Rumani. Eksperienca studimore në disa qendra universitare në Konstanz, Londër dhe Paris.
Doktoraturë në Shkencat Politike.

Besnik Baraj (56 vjeç)-Shtator 76- qershor 1981: Kryer studimet në FSHN, dega Kimi Industriale. 1988: Doktor i Shkencave
1994: Prof. i Asociuar 2001: Profesor

Astrit Beci (46 vjeç)-1984-1989: Fakulteti Mjekësi e Përgjithshme, Universiteti i Tiranës. 1999-2001: Master në shëndet publik, shkolla kombëtare e „shëndetit publik“.

Ilir Bejtja (46 vjeç)-1984-1988: Universiteti i Tiranës, Fakulteti Ekonomik, Dega Biznes. 2010-2012: Universiteti „Aleksandër Moisiu“ i Durrësit, Shkolla e Doktoraturës Doktor i Shkencave Ekonomike në Profilin Marketing.

Marko Bello (51 vjeç)- 1981-1985: Diplomohet në degën Gjuhë Frënge, në Fakultetin Histori-Filologji, Universiteti i Tiranës.
1985-1987: Kurs pasuniversitar për Diplomaci, Universiteti Shtetëror Tiranë. 1997-2000: Doktor i Shkencave Juridike dhe Mardhënieve Ndërkombëtare ne Fakultetin e Drejtësisë “ Nicolae Titulescu“, pranë Universitetit Shtetëror të Krajovës, Rumani.

Sali Berisha (67 vjeç)-Në vitin 1989 iu dha titulli Profesor në Universitetin e Tiranës.

Luçiano Boçi (45 vjeç)-1985-1989: Universiteti „A. Xhuvani“, Elbasan, dega Gjuhë-Letërsi. 09.07.2004: „Doktor i Shkencave“

Ridvan Bode (53 vjeç)-1979-1983: UB Tiranë, diplomuar Financier i Lartë. 1992-1995:Përfundon ciklin e thelluar të studimeve pasuniversitare në Montpellier, Francë dhe fiton titullin „Master of Science“, në opsionin „Kërkim shkencor“ me vlerësimin „Cum Maxima Laude“.

Majlinda Bregu (38 vjeç)-2001-2004: 1992-1996: Diplomë në Shkenca Sociale, Fakulteti i Shkencave Sociale, Universiteti i Tiranës. Doktoraturë, Universiteti i Urbinos, Itali në „Sociologjia e fenomeneve kulturore dhe procesit normativ“.

Astrit Bushati (50 vjeç)-1996: Universiteti i Tiranës, Fakulteti Juridik. 2002: Kolegji i Mbrojtjes në Akademinë e Mbrojtjes.
2003: Master në „Administrim Publik“, Fakulteti Ekonomi.

Aurel Bylykbashi (46 vjeç)-1990-1995: Universiteti Politeknik i Tiranës, dega Inxhinieri Mekanike. 1995: Specializim për Diplomën e Inxhinierisë në Universitetin Politeknik të Barit, Itali. 2004: Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Drejtësisë, dega Juridik.

Ramiz Çobaj (51 vjeç)-1981-1985: Universiteti Bujqësor i Tiranës, Fakulteti Ekonomik. 1994-2000: Universiteti „Luigj Gurakuqi“ Shkodër, Fakulteti i Drejtësisë. 1993-1997: Akademia e Lartë e Rendit, Tiranë.

Ded Dedaj (43 vjeç)-1990-1992: Akademia e Rendit, Instituti i Policisë, Tiranë. 1992-1995: Instituti i Kulturës Fizike, Tiranë.
2003-2007: Fakulteti Juridik, Universiteti i Tiranës.

Leonard Demi (58 vjeç)-1986: Universiteti i Elbasanit, dega „Gjuhë-Letërsi“. 1992: Gradën „Doktor i Shkencave“.

Tom Doshi (46 vjeç)-2005: Universiteti Shtetëror i Tetovës, dega Juridik.

Besnik Dushaj (43 vjeç)-1997: Fakulteti i Drejtësisë, Universiteti „Luigj Gurakuqi“, Shkodër. 2007: Studime pasuniversitare „Master në Drejtësi“, Universiteti i Prishtinës

Jemin Gjana (52 vjeç)-1971-1975: Fakulteti Ekonomi Agrare.
1988-1990: Master në Ekonomi Agrare.

Eglantina Gjermeni-1986-1990: Diplomë në Histori, Fakulteti i Historisë dhe Filologjisë, Universiteti i Tiranës. 2002-2005: Doktoraturë në Punë Sociale, Fakulteti i Shkencave Sociale, Universiteti i Tiranës, Tema e doktoraturës- „Migrimi femëror në Shqipëri“.

Adriana Gjonaj (58 vjeçe)-Studime universitare në inxhinieri mekanike. Mbajtëse e titullit akademik „Profesor“ në informatikë.
Gradë shkencore „Doktor“ në automatizëm në Universitetin Politeknik të Tiranës.

Ilir Gjoni (50 vjeç)-1981-1985: Universiteti Shtetëror i Tiranës, diplomuar për Gjuhë-Letërsi Angleze, Tiranë
2002- 2004: Shkolla Pasuniversitare e Marinës së SHBA, Monterey, CA Master në Çështje të Sigurisë Kombëtare

Eduart Halimi (40 vjeç)-1991-1995: Fakultetit i Drejtësisë Tiranë. Akademia e Policisë Tiranë, korrespondencë.
1997-2000 Shkolla e Magjistraturës, Tiranë.

Ismail Hoxha (53 vjeç)-1984: Inxhinier, diplomuar në Universitetin e Tiranës. 1996: Doktor i Shkencave, Universiteti „La Sapenza“ Rome, Itali. 2007: Profesor, Universiteti Politeknik i Tiranës.

Paulina Hoxha (58 vjeçe)-1987: Diplomuar në Universitetin e Tiranës, Fakulteti Histori-Filologji, dega Histori-Gjeografi
1997: Fiton gradën „Doktor“. 2005: Fiton titullin „Profesor i Asociuar“

Vasilika Hysi (49 vjeçe)-1981-1985: Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Shkencave Politiko-Juridike, diplomuar në degën Drejtësi.1993- Eshtë dhënë grada shkencore „Doktor“.
1999- Eshtë dhënë titulli akademik „Profesor i asociuar“, në fushën e drejtësisë.

Kastriot Islami (60 vjeç)-Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Shkencave të Natyrës, dega „Fizikë Speciale“. 1999: Merr titullin „Profesor“. Studime post-doktorate, Universiteti i Giessenit, Gjermani.

Gjovalin Kadeli (48 vjeç)-Fakulteti Juridik „Luigj Gurakuqi“, Shkodër. Fakulteti i Shkencave Shoqërore: dega Marrëdhënie Ndërkombëtare.

Ervin Koçi (37 vjeç)- 1993 – 1997: Fakulteti Ekonomik Tiranë, dega Administrim – Biznesi. 1998 – 2005: Fakultetin Juridik Tiranë (korrespodencë).
2002 – 2004: Master për Administrim Publik (MPA), pranë Fakultetit Ekonomik, Tiranë.

Mimi Kodheli (48 vjeç)-1982-1986: Fakulteti i Ekonomisë, Dega Financë, Universiteti i Tiranës. 2006-2010: Doktoraturë (PhD) në Ekonomi dhe Financa Ndërkombëtare, Universiteti i Veronës, Itali.

Lefter Koka -Arsimi i Lartë, Fakulteti Ndërkombëtar i Shkencave Juridike, Strugë.

Ylli Lama-Arsim i lartë, Juridik

Agim Leka (51 vjeç)-1971-1976: Studime në Fakultetin e Shkencave Politike Juridike, Dega Filozofi, Universiteti i Tiranës.
Diplomuar me Titullin: „Punonjës i shkencave politike dhe juridike“. Regjistruar në Ciklin XXV „Dottorato Di Ricerca in Filosofia“, Universita Degli Studi Di Verona, Italy. Dekreto Rettorale nr 445/1/2009.

Piro Lutaj -1982- Akademia „Skënderbej“, Tiranë. 2004- Universiteti i Shkodrës, Fakulteti i Drejtësisë.

Pandeli Majko (45 vjeç)-Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike; Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Drejtësisë.

Arben Malaj (51 vjeç)-Fakulteti i Ekonomisë, Universiteti i Tiranës. Profesor i Asociuar i Shkencave Ekonomike.
Senior Fellow, Harvard University, Center for Business and Government.

Lefter Maliqi (40 vjeç)-1987-1991: Shkolla e mesme ushtarake „Skënderbej“ 1991-1993: Akademia e Forcave Tokësore „Skënderbej“
1993-1996: Akademia e Policisë Tiranë. Fakulteti Juridik.

Mark Marku (46 vjeç)-1990-1994: Diplomimi, në degën e Gjuhë-Letërsi, Fakulteti i Historisë dhe Filologjisë Universiteti i Tiranës. 2010: Doktor i Shkencave të Informimit dhe Komunikimit. Universiteti Pantheon-Assas, Paris 2, Sorbone, Francë.

Ilir Meta (43 vjeç)-Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Ekonomisë. Master për Integrimin Ekonomik, Universiteti i Tiranës.

Osman Metalla (48 vjeç)-1978-1982: Akademia e Detarisë, Vlorë.
1983-1986: Akademia e Marinës, Vlorë, Komandues detar.
2006-2008: Master, Administrim Publik, Fakulteti i Ekonomise, UT.

(sg/shqiptarja.com)

12 Maj 2012 – 19:10

Share

Share

Zv/ministrja e arsimit shefe
e departamentit në Kristal

 

Të tjera rreth shkrimit

Dokumenti zyrtar i Nora Malajt

Skandali, dy deputetë juristë për një vit

TIRANË – Universiteti “Kristal” i përfshirë në skandalin me diplomën e Renzo Bossit ka në stafin e tij një prej drejtuesve më të lartë të Ministrisë së Arsimit.
Zv.ministrja Nora Malaj, bazuar në dokumentat zyrtarë të ministrisë së arsimit, aktualisht „rezulton“  drejtuese e departamentit të Psikologjisë – Sociologjisë në këtë universitet jo – publik. Këtë fakt Shqiptarja.com e zbuloi në CV që shoqëron emrin e Nora Malaj në faqen online të Ministrisë së Arsimit.
Sipas këtij materiali, zv.ministrja Malaj prej tre vjetësh është drejtuese në këtë universitet, por njëherësh ka qenë pedagoge edhe në universitete të tjera të vendit.

EKSPERIENCAT E PUNËS
1987-1992 Redaktore shkencore, në Sektorin e enciklopedisë, në Shtëpinë botuese ”Enciklopedike”, Tiranë
1992-1997 Mësuese në gjimnazin “Qemal Stafa”, Tiranë
1998-2002 Drejtuese në gjimnazin “Qemal Stafa”, N/drejtore
2002 – 2005 Kryetare e Komitetit për Mundësi të Barabarta, “Ministria e Punës dhe Çështjeve Sociale”
2005 – 2008 Drejtues në Institutin e Monumenteve të Kulturës, N/drejtore
2008 në vazhdim Shefe e departamentit të psikologjise- sociologjisë, universiteti jo publik “Kristal”, Tiranë
2005 – 2006 Pedagoge e jashtme në Universitetin e Shkencave sociale, Elbasan, dega letërsi2006 – 2008 Pedagoge e jashtme në Universitetin “Luarasi”, Tiranë
2004-2006 Pedagoge e jashtme dhe bashkëpunëtore e Universitetit të Europës Juglindore”, Maqedoni, Tetovë

Pyetja që lind është: A ka patur dijeni ministria e arsimit dhe Nora Malaj për diplomimin aq të diskutuar të Renzo Bossit në Shqipëri?


KRISTAL: NË VEND TË MALAJ-T U EMËRUA ALBANA CENOLLARI
Universiteti “Kristal” ka reaguar pas publikimit në faqen zyrtare të ministrisë së arsimit të CV-së së zv.ministres Nora Malaj. Sipas deklaratës së përcjellë online për Shqiptarja.com. Malaj ka mbajtur postin e shefes së departamentit vetëm për disa muaj.
“Zj. Malaj ka drejtuar këtë departament vetëm për 6 muaj Tetor 2008-Mars 2009. Ajo u lirua nga kjo detyrë në kohën që garonte për deputete në zgjedhjet e 2009, si rrjedhojë e politikave të institucionit. Duke ju uruar suksese, ju informoj që prej Prill 2009 unë drejtoj këto dy departamente”, shkruan Albana Canollari, drejtuesja e departamenteve prej afro 3 vjetësh.

EKSPERTËT E VIDEOS META – PRIFTI
Sipas një investigimi të bërë nga gazeta “IDEA”, edhe 2 prej ekspertëve e videos Meta – Prifti që rrëzuan ekspertizën e ekpertit amerikan për videon Meta-Prifti, në Gjykatën e lartë, janë sërish staf i këtij universiteti. Ardian Pollo, (shef i Departamentit të Elektronikës në Universitetin Kristal) dhe Ermal BEQIRI, (drejtor i Teknologjisë së Informimit në Rektoratin e Universitetit të Tiranës dhe pedagog informatike në Universitetin Kristal.

(aq/shqiptarja.com)

8.5.2012: Die Staatsanwaltschaft eroeffnet ein Verfahren rund um das Diplom der „Kristal“ Universitaet fuer den Sohn von Umberta Bossi

Eine ehemalige Vize Bildungsministerin ist dort taetig und ebenso wurden die Experten fuer Software im Bestechungs Gerichtsfall des Ilir Meta von der Universitaet gestellt.

12 Maj 2012 – 19:10
Share
inShare
Zv/ministrja e arsimit shefe
e departamentit në Kristal
Të tjera rreth shkrimit
Dokumenti zyrtar i Nora Malajt
Skandali, dy deputetë juristë për një vit
TIRANË – Universiteti “Kristal” i përfshirë në skandalin me diplomën e Renzo Bossit ka në stafin e tij një prej drejtuesve më të lartë të Ministrisë së Arsimit.
Zv.ministrja Nora Malaj, bazuar në dokumentat zyrtarë të ministrisë së arsimit, aktualisht “rezulton” drejtuese e departamentit të Psikologjisë – Sociologjisë në këtë universitet jo – publik. Këtë fakt Shqiptarja.com e zbuloi në CV që shoqëron emrin e Nora Malaj në faqen online të Ministrisë së Arsimit.
Sipas këtij materiali, zv.ministrja Malaj prej tre vjetësh është drejtuese në këtë universitet, por njëherësh ka qenë pedagoge edhe në universitete të tjera të vendit.

EKSPERIENCAT E PUNËS
1987-1992 Redaktore shkencore, në Sektorin e enciklopedisë, në Shtëpinë botuese ”Enciklopedike”, Tiranë
1992-1997 Mësuese në gjimnazin “Qemal Stafa”, Tiranë
1998-2002 Drejtuese në gjimnazin “Qemal Stafa”, N/drejtore
2002 – 2005 Kryetare e Komitetit për Mundësi të Barabarta, “Ministria e Punës dhe Çështjeve Sociale”
2005 – 2008 Drejtues në Institutin e Monumenteve të Kulturës, N/drejtore
2008 në vazhdim Shefe e departamentit të psikologjise- sociologjisë, universiteti jo publik “Kristal”, Tiranë
2005 – 2006 Pedagoge e jashtme në Universitetin e Shkencave sociale, Elbasan, dega letërsi2006 – 2008 Pedagoge e jashtme në Universitetin “Luarasi”, Tiranë
2004-2006 Pedagoge e jashtme dhe bashkëpunëtore e Universitetit të Europës Juglindore”, Maqedoni, Tetovë

Pyetja që lind është: A ka patur dijeni ministria e arsimit dhe Nora Malaj për diplomimin aq të diskutuar të Renzo Bossit në Shqipëri?

KRISTAL: NË VEND TË MALAJ-T U EMËRUA ALBANA CENOLLARI
Universiteti “Kristal” ka reaguar pas publikimit në faqen zyrtare të ministrisë së arsimit të CV-së së zv.ministres Nora Malaj. Sipas deklaratës së përcjellë online për Shqiptarja.com. Malaj ka mbajtur postin e shefes së departamentit vetëm për disa muaj.
“Zj. Malaj ka drejtuar këtë departament vetëm për 6 muaj Tetor 2008-Mars 2009. Ajo u lirua nga kjo detyrë në kohën që garonte për deputete në zgjedhjet e 2009, si rrjedhojë e politikave të institucionit. Duke ju uruar suksese, ju informoj që prej Prill 2009 unë drejtoj këto dy departamente”, shkruan Albana Canollari, drejtuesja e departamenteve prej afro 3 vjetësh.

EKSPERTËT E VIDEOS META – PRIFTI
Sipas një investigimi të bërë nga gazeta “IDEA”, edhe 2 prej ekspertëve e videos Meta – Prifti që rrëzuan ekspertizën e ekpertit amerikan për videon Meta-Prifti, në Gjykatën e lartë, janë sërish staf i këtij universiteti. Ardian Pollo, (shef i Departamentit të Elektronikës në Universitetin Kristal) dhe Ermal BEQIRI, (drejtor i Teknologjisë së Informimit në Rektoratin e Universitetit të Tiranës dhe pedagog informatike në Universitetin Kristal.

(aq/shqiptarja.com)
http://www.shqiptarja.com/aktualitet/2731/zv-ministrja-e-arsimit-shefe-e-departamentit-ne-kristal-dokumenti-zyrtar-i-nora-malajt–skandali-dy-deputete-juriste-per-nje-vit-81627.html

http://www.mash.gov.al/File/CV%20NORA%20MALAJ.pdf

New York Times, über die Betrugs Universitäten in Tirana, welche Mafiös organisiert sind

Die angebliche Universität New York – Tirana, hat zuviel Ausehen in den USA erregt, weil Tausende von diesen gefälschten Diplomen auftauchten mit Null Bildungs Albanern und so gibt es den nächsten Artikel in der New York Times, über die Betrugs Maschinerie, der Albanischen Regierung, welche diesen Mafiösen Betrug nicht beendet, obwohl wie im Teil I, bewiesen die Fakten dem Minister bekannt sind.
New York Universität - tirana
Man wirbt für die falschen Titel

Die Peinlichkeit, das ständig Voll Idioten Minister und Direktoren in der Adminstration werden, liegt auch in Mafiösen Geschäften, rund um Diplome, auch mit Fakultäten, die nie existiert haben in Balkan Ländern. Die Albanischen Beispiele, der Pseudo Universitäten durch Berufs Betrüger aus dem Politischen Lager sind nur peinlich für ein Land, wobei es etliche angebliche US Universitäten gibt in Albanien und dem Kosovo, wo man Luft Nummern Diplome erhält, womit man allerdings auch Präsidentin des Kosovo werden kann. So kann man gut verstehen, das in Weltbank Reports, wikileaks cables die erbärmliche Bildung und Arbeits Erfahrung, immer wieder festgehalten ist, was Investoren abschreckend ist. sogenannte Minister, haben oft selber Fake Diplome von solchen Bildungs Stätten, weswegen nie etwas Positives geschieht.

Part I: Der Betrug an Tausenden von Studenten mit ungültigen Diplomen, durch Betrugs Universitäten in Albanien

Universität New York – Tirana

Part II:

The New York Times

 

 • February 12, 2012

  In Albania, Can a U.S. Diploma Deliver?

  TIRANA, ALBANIA — Rising above the dingy back streets of the Albanian capital, the silhouette, instantly recognizable, shines out like a promise: the Statue of Liberty, symbol of America, land of opportunity — and also the logo of the University of New York, Tirana (U.N.Y.T.), where students pay more than $32,500 for what a sign in the lobby describes as “the only real European and American education” in the country.

  On its elaborate Web site, U.N.Y.T. paints a glowing picture of students enjoying a typical American university experience — complete with student union, college sports, and campus social life — without having to ever leave Albania. Although known locally as “New York University-Tirana” — the name listed on its official charter from the Albanian government — the school has no connection with the campus in Greenwich Village. Nor does it have a dining hall, dormitories, gym, or stadium — the Web page covering sports has been “under construction” for more than a year. The photograph of a library, featured on the cover of the school’s handsomely printed brochure, was in fact taken elsewhere, school officials concede.

  Bevis Fusha for the International Herald Tribune

  The entrance to the University of New York, Tirana.

   

  But the classes are in English. And thanks to an arrangement with the State University of New York this private Albanian institution does offer its 650 students the chance to acquire an American diploma. By paying the for-profit U.N.Y.T. an extra $100 per credit, for the first three years plus an additional $5,000 for the final year, students can graduate with a degree from Empire State College, a division of SUNY based in Saratoga Springs devoted to adult education and nontraditional learning.

  Known by various labels — “validated” or “franchised” degrees, “supported programs,” or branch campuses — such arrangements between universities in the United States, Britain or Australia and various private providers in the developing world have become increasingly common.

  While students in Tirana seem satisfied, critics say that with a revenue structure based on tuition fees, and an admissions process subject to the need to recruit paying customers, all too frequently these arrangements deliver the form, but not the substance, of an academic education.

  Armand Kapllani, a 2007 Empire State/U.N.Y.T. graduate now studying at Southern Methodist University in Dallas said that many of his courses were pitched at the level of an American high school. “We didn’t even learn how to use a financial calculator. You are graduating with a degree in finance and you don’t know how to use the calculator,” he said.

  But Gavin Lowder, director of international programs at SUNY Empire State, says U.N.Y.T. is held to “the same academic guidelines as the rest of the college. There are no separate standards for our Tirana program.”

  Konstantine Giakoumis, U.N.Y.T.’s deputy rector, said in an interview that “the curriculum is jointly drafted and approved by committees of both universities.”

  On a recent visit to the Albanian campus, SUNY’s influence seemed more like a label than an active presence. The overwhelming majority of courses are taught by local faculty members hired without any input from SUNY, who also have little say over the content. Of 15 Empire State courses offered in the autumn 2011 catalogue, only three appear to be taught by instructors with doctorates. “Our teachers are not SUNY faculty. Not directly,” said Mr. Giakoumis. Empire State College, he added “does not have centrally managed exams.” Instead exams are set and marked by the faculty in Tirana.

  Faculty members teaching SUNY courses “are expected to be approved by the program director,” Mr. Lowder said in an e-mail. “As part of the approval process, résumés are reviewed and approved. Where possible, faculty are interviewed prior to the semester,” he said. But he admitted that faculty teaching U.N.Y.T. courses “are not subject to Empire State review or approval.” For example, Mr. Giakoumis holds a bachelor’s degree from Athens University and a doctorate from the Center for Byzantine, Ottoman and Modern Greek Studies at the University of Birmingham, yet teaches both U.S. History and Diplomatic History.

  Asked about the claim that the school offers an “American education,” school officials said that “the description is echoing the university’s concerned and concentrated efforts to adopt the best models from well-established American universities.

  Mr. Kapllani said a group of three to four faculty members from SUNY visited the campus “once — or maybe twice — a year.”

  According to Mr. Lowder, a team from Empire State last visited Tirana in October; the second visit this year is scheduled for the end of February. “Because of budget constraints, the program director does not make visits outside of the team visits unless absolutely necessary,” he said.

  To students, what matters is the credential the prestige of an American degree. And on that score Mr. Kapllani had no complaints. “I had a wonderful time there when I was a student. A degree from U.N.Y.T. is quite respectable and it opens many doors in Albania,” he said.

  Anisa Vrenozi, currently a junior, said “My studying experience in this university has been an excellent one, and I think I have made the best choice choosing this university.”

  But Philip Altbach, director of the Center for International Higher Education at Boston College, says student satisfaction may not be the right measure. The demand for American or British credentials is so high, regulation so lax, and the opportunity for profit so tempting that when universities “balance their educational missions against their business interests” education often loses, he said. American universities, he said, had “a special responsibility to make sure we live up to our own standards” in any overseas venture.

  On paper, the 13-page Memorandum of Understanding between SUNY and the University of New York, Tirana, supplied on request to a reporter, appears to spell out high standards. Although students can take as many as 96 credits, or about three years’ worth of courses, from U.N.Y.T. and need only 32 SUNY credits to graduate, all students “must fulfill the specific requirements set forth in the E.S.C. guidelines for the degree and the specific major.”

  These include SUNY’s general education requirements and all pre-requisite courses for a student’s chosen major. Albanian faculty members teaching E.S.C. courses appointments are subject to joint approval by both institutions. Student progress is also monitored by both institutions, and Empire State’s Academic Program Director is “authorized to review grade distribution in all courses and for all faculty.”

  On the ground in Tirana the picture is less reassuring. Although the memorandum describes both schools as “partners,” the precise nature of the relationship between SUNY and U.N.Y.T. is difficult to pin down. U.N.Y.T. is itself part of the New York College Group — logo: the Statue of Liberty in blue silhouette over the initials NYC — a Greek company with outposts in Athens and Thessaloniki and other branches in Prague and Belgrade.

  William Lawton, director of the Observatory on Borderless Higher Education, a London-based research institution that monitors academic exchange, said “there are different levels of control, from validation and franchising up to branch campus. Basically in franchising the home institution provides the curriculum; in validation they don’t.”

  ……..

  But in the past year “validation” has become a badge of dishonor in British academic circles because of a series of scandals at the University of Wales, which was shown by the BBC to have validated bogus degrees at Fazley International College, a university named after its founder, a Malaysian pop star, and to have allowed students at Rayat London College, a private school offering University of Wales M.B.A. courses, to pay for qualifications. The damage to its reputation was so great that the university, founded in 1893, closed its doors in October.

  According to Judith Eaton of the Council for Higher Education Accreditation in Washington, U.S. universities “do not have the legal authority to accredit or otherwise sanction (‘validate’) the awarding of a degree by another institution.” Any joint arrangements “would come within the purview of accrediting organizations” that review the home campus, she said.

  Empire State College, like the rest of SUNY, is accredited by the Middle States Commission on Higher Education, based in Philadelphia. Richard Pokrass, a spokesman for the organization, said in an e-mail, “SUNY/Empire State College is accredited by our Commission, but University of New York, Tirana, is not. UNY-Tirana is approved by our Commission as an ‘other instructional site‘ for SUNY/Empire State College.”

  Asked whether the accreditors had ever seen his campus, Mr. Giakoumis said “I believe inspectors travelled to Greece and Prague, but not to Tirana.” Mr. Pokrass later confirmed that “‘Other instructional sites’ are typically not visited.”

  On a brief visit at the end of January, a reporter watched Keler Gjika listlessly take a class on Advanced Finance through practice questions from Damodaran online, a popular Web site maintained by Aswath Damodaran, a professor at the Stern School of Business at New York University.

  As students stared inertly at the projected screen images, the exercise seemed a long way from an American classroom — and also in striking contrast to the atmosphere at the European University of Tirana, another private college on the other side of the city. All the classes there were in Albanian, but the lively discussion in classrooms and cafeteria, and the well-stocked — and busy — library suggested an institution where curiosity was as important as credentials.

  Despite its offering only an Albanian degree, the rector, Tonin Gjuraj, said the school had no trouble filling its 2,500 places. “Albania was a poor countsaid Mrry. An isolated country. People are eager to get ahead,” . Gjuraj, a former Albanian ambassador to Israel.(Albanian Diplomat Mafia) Darjel Sina, who teaches law, described the school’s tuition of $3,300 a year — or $7,900 for a three-year course for those who pay in cash — as “not cheap. But it’s not expensive.” For popular fields like medicine, law or finance, the competition at Albania’s public universities, where tuition is $200 to $530 a year, is intense. The large number who fail to secure a place guarantees a demand for private providers.

  Kevin Kinser, an expert on cross-border education at SUNY Albany (which is not connected to E.S.C.), said the U.N.Y.T. connection with Empire State College “is a way of developing legitimacy — a branding issue. The conflict comes into it when the public institution asks, why should we devote any attention to serving individuals outside our constituents? What we’ve found in our research is that if it’s out of state, it’s out of mind.”

  Although both Mitch Leventhal, SUNY’s vice chancellor for global affairs, and Gavin Lowder, the director of Empire State College’s international programs, declined to be interviewed, Mr. Lowder did answer questions by e-mail. “This program is not funded by taxpayer dollars,” Mr. Lowder said. “It is a self-funded program. In addition, the program provides opportunities for Empire State College faculty to have international experience, which enhances teaching and learning.’‘ He insisted that faculty “are hired only in consultation with E.S.C.” and that the curriculum “is in accordance with college guidelines.”

  It is also profitable. For every four-credit Empire State course offered at U.N.Y.T. collects $1,200 — the price is fixed in dollars — of which it keeps $384. The balance is passed along to SUNY, along with 68 percent of portfolio fees ($315), orientation ($50), telecommunication ($100 per term) and an assessment fee for transfer credits of as much as $1500. This year, U.N.Y.T. enrolled 111 students in Empire State courses; there are similar arrangements for New York College’s campuses in Greece and the Czech Republic.

  With no investment needed for buildings or teaching staff, and the promise of regular returns, such arrangements are increasingly popular with cash-strapped Western universities. In Albania, a country still emerging from long years of isolation under the Stalinist dictator Enver Hoxha, U.N.Y.T.’s promise of “a guarantee for your future” will always find plenty of takers. But as Mr. Lawton, of the Observatory on Borderless Higher Education, warns, “the financial risk is inverse to the risk to reputation.”

  “SUNY is at the leading edge of commercialization, but in these days of financial pressure others will be close behind,” said Philip Altbach. By relying on self-assessment, he warns, “American accreditors are leaving the fox to regulate the chicken coop.”

  http://www.nytimes.com/2012/02/13

  D.D. Guttenplan (12 February 2012), In Albania, Can a U.S. Diploma Deliver?, The New York Times, retrieved February 14, 2012

  http://www.unyt.edu.al/unyt/index.php?pg=contact

  13 Shkurt, 2012 Sociale | nga AMA-News
  Pas trafikut të armëve, NYT merret dhe me universitetet private në Shqipëri
  Gazeta e njohur amerikane, New York Times
  Salih Berisha education Mafia: Tonin Gjuraj

  Tonin Qjuraj

  Tonin Gjuraj, wurde Botschafter, obwohl das Diplomatische Gesetz vorschreibt, das man mindestens 15 Jahre im Auswärtigen Amte und in Diploamtischen Missionen gearbeitet hat, was wieder einmal Alles sagt, weil solche Posten praktisch auch unter Salih Berisha, direkt an die Mafia verkauft werden. Lebensläufe, Arbeits Tätigkeiten sind wilde gefälschte Storys, wie immer in Albanien und wertlos, wie auch sein Professoren Titel.

  Universität of New York, Tirana

  Wichtigste Produktiv Tätigkeit in Albanien: Handy Bomben bauen – Fälschungen aller Art
  Mit gefälschten Diplomen zur 2. höchsten Polizistin —–> Präsidentin des Kosovo aufsteigen: Atifete Jahjaga

  Man kauft sich Schul Zeugnisse und Titel in Albanien

  Albanian Lawyers Attack ‘Corrupt’ Choice of Judges

  Tausende von gefälschten Diplome und Titel der Mafia Universität Tetova, sind erneut Schlagzeilen

  7 Hoch Schul Lehrer der neuen Uni in Kamzes, sind der Korruption angeklagt.

  7 Direktoren der Steuer Behörde wegen gefälschten Diplomen angeklagt.

  Österreich anerkennt Diplome
  Wissenschaftler und Bildung in Albanien und Mazedonien: Null Ahnung – und ein typischer Albaner Vorfall mit einer Fähre

  Albanien – Kosovo:: mit einem Null Bildungs Stand und selbst ernannten Partei Buch Lehrer

  Wilson Tirana

  Die Mafia Schule “Wilson” in Tirana, wo Neanderthalter ohne Kultur und Bildung, Lehrer sind, was nur noch von der Tetova Universität getopt wird, des Berufs Verbrechers Fadil

  Der Geheimdienst SHIS, verhaftet wieder einmal einen angeblichen Terroristen

  Freitag, Mai 11th, 2012

  Der letzte verhaftete Terrorist, wurde dann von Gericht freigesprochen.

  Allerdings haben etliche Kosovo Terroristen, rund um „Drenica“ Bars, die Familie „Kapiti“ und Hotels im Raum Durres, auf ueber 1.000 Hektar gestohlenen Grundstuecken, vor allem in Golem und Plepa. Die Gestalten morden ja munter weiter auch in 2009, wie die Familie Gani – Skender Kapiti zeigte.

  Albanian Secret Service, arrests an Albanian Islamic, with twin-size bombs

  „SHQIP“ Newspaper

  http://gazeta-shqip.com/lajme/2012/05/10/sherbimi-sekret-pranga-praktikantit-mysliman-me-dy-bomba-celulare/

  Terrorism Denis Shmilli, suspected for some attacks. Even the CIA is cooperatingSuspicions have arrested an Islamist terrorist Albanian who was caught with two bomb-size, detonators of which was carrying. His arrest came after two months of surveillance by the secret service, while the explosives were hidden in kasat the door. Denis Shmilli is captured near the place called „9-storey“ in Tirana, while investigations are kept secret by the police. Investigative group suspects that he is involved in several terrorist acts in Tirana, but also in other cities. But during questioning, he is showing silent and refused to cooperate with the group.ArrestCapital, police sources announced that a few days ago a tip came from the State Information Service for a person suspected of terrorist acts. On the basis of this operation is kept under observation Shmilli Denis, about 35 years, who move on foot. 01:30 o’clock Wednesday morning, in the area known as the 9-storey building, civil servants, the police have intervened to control Shmillin Denis. Agents of the Police Directorate of Tirana, during the personal search, found and seized as material evidence in two detonators with wire, and a mobile phone connected to them, by which activated blast. Immediately made his ban, while the items seized were put aside, when experts are called antieksplozivë. They were able to deactivate the system built by the partners of the police and within a short time fully realized his identity and finding a settlement. According to data from the investigation team, he had taken a house near the Black Bird. From control at home, is not initially found nothing illegal, and during the examination by experts, it is noticed that the front door kasat were problems. When they have dug, they found two explosives inside the cell.DoubtsTritolit quantity, linked so sophisticated and ready for explosion, was seized by the investigative group, while Shmilli, which is thought to originate from Poliçan, was questioned for hours. He refused to tell anything, at least until the middle of the night, while the fingerprints were taken in his apartment and seized some suspicious evidence. According to the investigative team, further verification of results that Shmilli known as a person who regularly follow Muslim rituals, according to police, called the Muslim intern. His capture was carried out before the event Wednesday morning when a Palestinian citizen was killed by still unidentified persons, after an explosive eruption mechanic. Investigative group has strong doubts that he is involved in some criminal event with explosives, both in Tirana and abroad, but this is expected to be confirmed after analyzing all the evidence gathered to. Police have accompanied his relatives and continue the investigation to fully bring the criminal activity.SISState Information Service announced confidentially they had over two months to gather information on the detained person, who has established many strong links with several people with criminal records, while it is one of the few occasions when a Muslim believer, caught with evidence in hand. Furthermore, according to information from the SIS, he planned to throw his home in the wind, not to find evidence that the police continue to accumulate. Some time ago, for acts related to terrorism another Muslim was arrested but later released after his charges were not proved by the prosecution. But religious bickering and accusations have been even earlier in the Muslim community, while the SIS has kept under observation, especially young people educated in these countries.
  Inquiries: For two months, the Albanian Islamic kept under surveillance by the SIS, who found the apartment very incriminating material

  dick-marty-s-immunity-may-prevent-him-from-testifying-in-medicus-case

  10 May 12 / 14:25:00
  Marty Testimony in Medicus Case Undecided

  Dick Marty’s immunity from appearing in legal proceedings as a former member of the European Parliament and the Council of Europe Rapporteur may prevent him from testifying in the Medicus case.

  Haradinaj
  Anwerbe Stelle von den SChwarz Hemden der UCK Terroristen und heute in Besitz der Verbrecher Familie von Ramuz Haradinaj, welche 1998 schon im Raum Durres viele Kosovaren ermordete.
  Tahiri
  ( Në nderim të UÇK-së: Skender Kapiti, Xhevahir Spahiu, Naim Kapiti, Bedri Tahiri und Ilir Malindi )

  Fotos des Gangsters Kartells!

  thaci
  Eine von 6 Bars, welche ebenso illegal gebaut wurden von der Verbrecher Familie von Hashim Thaci und US Gangsters, welche die Bar DRENICA direkt zum Umschlags Platz von Drogen und Waffen machten.

  aus BF

  Hotel Reklame des Verbrecher Clans Kapiti auf youtube

   

  Auch rund um die EULEX Ermittlungen kommt hier die Verbrecher Familie Kapiti zu Worte, welche wie alle Kosovo Terroristen, sehr verhasst ist in der Bevoelkerung in Durres

  Haradinaj
  Anwerbe Stelle von den SChwarz Hemden der UCK Terroristen und heute in Besitz der Verbrecher Familie von Ramuz Haradinaj, welche 1998 schon im Raum Durres viele Kosovaren ermordete.
  Tahiri
  ( Në nderim të UÇK-së: Skender Kapiti, Xhevahir Spahiu, Naim Kapiti, Bedri Tahiri und Ilir Malindi )

  Fotos des Gangsters Kartells!

  thaci
  Eine von 6 Bars, welche ebenso illegal gebaut wurden von der Verbrecher Familie von Hashim Thaci und US Gangsters, welche die Bar DRENICA direkt zum Umschlags Platz von Drogen und Waffen machten.

  aus BF

  Kosovo – Nord Albaner, primitiver als Taliban, wie die Fotos zeigen!

  Salih Bersiha und seine Nord Albaner, wie die Mehrheit im Kosovo, sind weit hinter jeder Taliban Kultur zurück geblieben, wo Frauen Null Rechte haben.

  Afghanistan Kultur

  Taliban Kultur, wo Frauen immerhin nicht als Last Vieh missbraucht werden und die Kosovo – Nord Albanische Kultur, wo Frauen schlechter wie Tiere behandelt werden.
  Albanische Tradition

  Albanien Kultur

  Afghanistan – Kosovo / Nord Albanien! Kultur und Gast Freundschaft absolut Null

   

  Verseuchte Straende durch die Politische Idioten Mafia und die Ermordung des Anuar Rizvik in Tirana

  Donnerstag, Mai 10th, 2012

  Weit reichende Verseuchung der Straende in Albanien, oft mit ueber 400% zu hoher Faekalien und Chemie Verseuchung in Albanien stellt erneut das Albanische Gesundheits Institut fest. Einzige noch saubere Straende sind rund um Dhermi in Sued Albanien und Golem, Kavaje, Durres Mafia wie immer hoch kriminellen 1.000 fach ueberhoehten Werten. Albanische Verbrecher, welche sich Politiker nennen betreiben nur diese Art von Geschaeften: Schmuggel aller Art, durch den Hafen Durres, Vlore usw.. Grundstuecksraub, Umwelt und Wald Vernichtung und die gestohlenen Grundstuecke, werden mittels Faelschungen an Dritte verkauft.Tourismus Interesse hat die kriminelle Kaste der Politik nicht, wie die Fakten zeigen, sondern man investiert nur in Beton und illegale Bauten, wozu die Waelder an der Kueste abgeholzt werden.

  Mos u lani këtu!

  Nga 

   

   Ervin Qafmolla

   

   

   

  LISTA E PLAZHEVE TË NDOTURA – Me afrimin e sezonit turistik, pushuesit janë përgatitur që tani, në mos me rroba banjoje, të paktën shpirtërisht, për t’u turrur drejt rërës së nxehtë dhe blusë së detit. Por shifrat e ndotjes që po botojmë janë mëse alarmante. Nga Shkëmbi i Kavajës në Radhimë, nga Qerreti tek Currilat, e deri tek qish-blloku në Vlorë, ndotja e ujit është e jashtëzakonshme

   

   

   

   

   

   

  Intestinal Enterococus nuk është turist latin, por e gjen kollaj në Durrës, Golem, Vlorë, Sarandë etj. Është një lloj bakteri, ndër shumë të tjera të rrezikshme që gjenden me bollëk, jo vetëm nëpër gropa septike e qenefe bregdetare, por edhe në vetë ujërat e “bekuara” të bregdetit shqiptar. Bregdeti në fjalë,vërtet numëron 316 kilometra, por një pjesë e mirë e tyre, sidomos kilometrat më të frekuentuar, janë molepsur nga lloj-lloj mbetjesh mikroskopike që shkaktojnë një larmi sëmundjesh shumë të përzieshme.

  Rritja e vrullshme e ndërtimeve në zonat bregdetare, rritja e numrit të banorëve dhe mungesa e infrastrukturës që mundëson shkarkimin e ujërave të zeza jo te plazhi përballë, por në mënyrën e përshtatshme, renditen ndër faktorët kryesorë që kanë sjellë një ndotje alarmante të plazheve shqiptare. Ndotja e lumenjve, të cilat shumë fshatra e disa qytete i përdorin pa teklif si kolektor shkarkimi të tualeteve përkatëse, gjithashtu dërgojnë në det, sasi të bollshme lënde organike, si dhe një vëllim shumë të madh mbetjesh të ngurta, si qelq, plastikë etj., krahas mbetjeve industriale, bujqësore e blegtorale.

  Me nder… turizëm

  Dy nga treguesit më të rëndësishëm të cilësisë së ujrave detare, të cilët lidhen me mikroorganizma të ndotjes fekale janë: koliformet fekale (Fecal Coliforms – FC) dhe enterokoku intestinal (Intestinal Enterococus – IE). Fokusi bie kryesisht mbi këta dy indikatorë pasi derdhja e papërpunuar e ujërave të zeza në det është burimi më i madh i ndotjes si dhe vatër e sëmundjeve infektive. Nga të dhënat e Institutit të Shëndetit Publik, plazhet më të ndotura janë në Durrës, Kavajë, Vlorë e Sarandë. Ndërkohë që me cilësi më të mirë paraqiten Borshi, Dhërmiu, Shëngjini, Velipoja e Himara.Të gjitha plazhet e monitoruara nga ISHP kanë një prezencë të FC – 50 mbi normën e lejuar prej 100.

  Të dhënat janë mbledhur e bërë publike nga Open Data Albania (ODA), dhe përmbajnë tregues deri në fund të vitit 2010. Ndërkohë, Institutii Shëndetit Publik ka përfunduar edhe analizat për vitin 2011, si dhe për fillimin e këtij viti, por raporti nuk është publikuar nga institucionet përkatëse. Të kontaktuar nga Java, zyrtarë të këtij institucioni janë shprehur se analizat pas vitit 2010 tregojnë përmirësime të lehta në disa plazhe, por megjithatë shtuan se nuk ishin të autorizuar të publikonin të dhënat. Megjithatë, “përmirësimet e lehta” vështirë se mund të sjellin ndryshime drastike në situatën që pasqyrohet në vijim.

  Plazhi i Durrësit

  Plazhe të tëra në Durrës duhet të ishin mbyllur nga institucionet, duke qenë se ndotja është në nivele të frikshme. Në këtë mënyrë, institucionet shqiptare mund t’u kishin kursyer vëllezërve të tyre nga Kosova e Maqedonia, si dhe bashkëqytetarëve më pak të informuar e moskokëçarës, rrezikun e infeksioneve.

  Në zonën e Durrësit, shumë të ndotur paraqiten sidomos plazhet pranë Torres, Plepat dhe Ish-Kampi i Pionerëve, rreth 10 herë mbi normën e lejuar. Në raportin e MMPAU, theksohet se nga 21 plazhet e vrojtuara në Durrës, 90% klasifikohen Cilësi e Dobët dhe 10% prej tyre si Cilësi e Mjaftueshme. Këto përfundime e rendisin Durrësin si zonën me plazhet më të ndotura në vend.

  Sipas praktikës së institucioneve përgjegjëse, të gjitha plazhet që i përkasin kategorisë Cilësi e Dobët kanë nevojë për ndërhyrje të menjëhershme, deri në mbyllje të tyre, pasi përbëjnë rrezik për shëndetin publik. Ndotja në plazhet e qytetit të Durrësit është përkeqësuar shumë nga mungesa e kanalizimeve të ndërtimeve të reja, sidomos në zonën e Plazhit.Në të shumtën e rasteve situata është zgjidhur me gropa septike. Mirëpo ndërtimi i tyre në zona ranore dhe jo sipas parametrave bën që këto ujëra të derdhen krejt të papërpunuara në det.

  Plazhi i Kavajës

  Të dhënat e publikuara nga ODA tregojnë se edhe Kavaja paraqet një situatë të rëndë dhe rrezik epidemish. Plazhi i Kavajës ka rezultuar në 10% të stacioneve të monitoruara me Cilësi të Shqkëlqyer, 50% me Cilësi të Mirë, ndërsa në 40% të tij me Cilësi të Dobët, me domosdoshmëri për ndërhyrje të menjëhershme. Plazhet më të ndotuara janë ai i Golemit dhe zona e Vaporit të Mbytur, që janë gjithashtu edhe ndër plazhet më të populluara.

  Megjithatë, zonat në fjalë mbeten shumë të preferuara nga pushuesit, të cilët gjatë verës popullojnë spitalet me infeksione të rrezikshme bakteriale, por që për “të mos përhapur panik” institucionet shëndetësore i raportojnë në media pa asnjë përjashtim si “raste helmimi ushqimor”. Në disa raste është vërtet helmim ushqimor, por më mirë të mos ngrihen aludime mbi llojin e ushqimit.

  Plazhi i Vlorës

  Vlora e kaltrisë së Detit Jon, përveçplazheve ftuese, shquhet edhe për sjelljen baritore të kamerierëve, ngarjenhisterike të makinave nga vendasit, mungesa e një kulinarie të përshtatshme si dhe mangësi të tjera me karakter turizstik (mund të ofendohen por janë të vërteta). Por sikur të mos i mjaftonin këto, “Përrlae Jugut” ka dhe një hall serioz me fekalet që shkarkohen lirisht në det. Plazhi i qytetit të Vlorës paraqitet shumë i ndotur.Sidomos zona e Shkollës së Marinës është jashtë cdo parametri të mundshëm dhe burim i jashtëzakonshëm infeksionesh. Në këtë zonë prej jo më shumë se 800 metrash, raportohet se mund të numërohen me sy të lirë të paktën 6 kanale të ujërave të zeza, që derdhen drejtpërsëdrejti në det. Ai është 15 herë më i ndotur se norma e megjithatë është mjaft i frenkuetuari në stinën e verës.

  Plazhi i Ri paraqitet gjithashtu në nivele fekalogjenesh shumë shqetësuese. Për më tepër, bashkia e Vlorës e ka shpallur këtë të fundit “Plazhi Publik”. Bashkia ka bërë një punë të mirë në ofrimin e çadrave falas, rojeve bregdetare dhe kushteve të tjera të përshtatshme për pushuesit. Ndërkaq, sipas ODA-s në të numërohen 4 kanale të ujërave të zeza që shkarkohen në det.Burime e përmendura pranë ISHP-së pohuan se gjendja e kanaleve në Vlorë është“përmirësuar”, por nuk treguna entuziazëm mbi “larjen në këto plazhe”. E ndotur përtej para­metrave paraqitet edhe zona e Plazhit të Vjetër. Ndaj, nëse ndodheni në Vlorë mos notoni me gojën hapur dhe mos u puthni. Nuk është bukur dhe as romantike.

  Ndërkohë, ndotja dhe kallaballëku në plazhet masive i ka shtyrë shumë pushues të kërkojnë destinacione alternative.Kërkesa në rritje për destinacione si Shëngjini, Gjiri i Lalzit, Jala, etj, si dhe shtrimi i rrugëve ka ngjallur interesin e ndërtuesve edhe për këto zona. Ndaj, nuk është e largët dita, në mos ka mbërritur, që fekalet të pushtojnë edhe këto ujëra. Ngadalë, por vendosmërisht.

  Përgjigja institucionale

  Duhet pranuar se në fund të vitit 2011 dhe në fillim të këtij viti, qeveria ka nisur një fushatë kombëtare për përmirësimin e gjendjes mjedisore në Shqipëri. Një sërë bashkish e komunash janë përballur me gjoba serioze për mënyrën sesi i trajtojnë plehrat e qytetit. Më problematiket paraqiten Korça dhe Vlora. Ministria e Mjedisit ka nisur një kryqëzatë të vërtetë ndaj pushtetit lokal. Rreth 45 kryetarë bashkish e komunash në të gjithë vendin janëgjobitur vëndçe nga institucionet mjedisore. Gjobat variojnë nga 500 mijë deri në një milion lekë. Nga numri total i penalizimeve, 15 gjoba kanë marrë bashkitë, ndërsa pjesa tjetër u përket kryekomunarëve. Ndërsa shumica kanë mbyllur gojën, disa prej shkelësve kanë dalë edhe në ekrane televizionesh, duke pretenduar se gjobat janë tëNë rast se edhe pas kësaj mase administrative shkeljet do të vazhdojnë, ndaj krerëve të pushtetit vendor do të ketë deri edhe kallëzime penale. Për më tepër, inspektorët mjedisorë që mëparë ishin krejt të padukshëm, tashmë kanë mprehur dhëmbët. “Nuk do të ketë tolerancë më. Inspektorët tanë do të vijojnë punën për të evidentuar çdo rast të shkeljes së ligjit”, citohet në media, kryeinspektori i Mjedisit, Ilir Bala. Kohë të këqija për disa, dhe ndoshta disi më të mira për shëndetin publik.

   http://www.revistajava.al/kryesore-speciale/201258/mos-u-lani-ketu

  7.5.2012: Die ersten Raub Ueberfaelle auf schlafende Touristen in Nord Albanien

  Das Mafia Umwelt Ministerium von 4 prominenten Verbrecher Clan kontrolliert, weigert sich die Chemie und Oel Einleitung im Mafia Hafen der „Porto Romana“ zu kontrollieren, welche durch ebenso illegale Bauten auch die Fischerei Schutz Zone der Currilla bis zur Porto Romana zerstoert. Aber diese Leute sind wohl auch zu dumm, Gesetze zu verstehen.
  aus 10/8/2005
  Die Porto Romana, nördlich von Durres versinkt im eigenen Dreck
  Der Ex-Palaestinenser Fuehrer Anuar Rizvik, einer der absolut uralten Investoren in Albanien mit der SeaCement Fabrik, wurde mittels der ueblichen Tritol Bombe in Tirana getoedet in der Naehe der US Botschaft. Eines der wichtigsten Weltbank Projekte damals ab 1996, mit der ersten Teil Privatisierung des Hafens von Durres, wo die Firma SeaCement, des Anuar Rizvik, eine neue Zement Fabrik errichten konnte und damals die einzige gute Zement Qualitaet in Albanien anbieten konnte. Weil Albanien 10 Zement Fabriken hat, oft von kriminellen Bankern rund um die Geldwaesche finanziert, was eine Ueber Kapazitaet von 600 % bedeutet, inklusive Konkurrenz zu den vielen Italienischen Mafia Zement Fabriken, wird eine Ermordung durch Konkurrenten vermutet. Alternativ, geht es um alte illegale Grundstuecks Geschaefte, der Mafia Regierung des Fatos Nano in Fushne-Kruje und dortigen illegal angesiedelten Verbrecher Clans. Bekannt wurde die Fabrik auch vor Jahren, als man 300 Chinesische Arbeiter einschleuste, welche eine wesentliche bessere Arbeits Moral und Qualitaet haben, als einheimische Personen, welche nur Caffee und Raki trinken kennen und Null Bildung haben.

  Der uralt Investor Anuar Rizvik, wurde in Tirana – Albanien in die Luft gesprengt

  Fatmir Xhafai über die Schrott Justiz, die Peinlichkeit der Polizei und dem Tourismus bankrott

  Mittwoch, Mai 2nd, 2012

  Die peinlichste Justiz der Welt, wo sich Mörder, Gangster, Drogenbosse bei Ministern und Richtern freikaufen.

  Albanien: US Professor Nikolla Pano, über die korrupte und inkompetente Justiz

  Pyschopaten wie Salih Berisha und Konsorten sabotieren die Justiz Reform in Albanien, in der Denkweise Antiker Berg Banditen Stämme  

  Selbst Parlaments Gesetzes Abstimmungen, werden gezielt gefälscht und ohne Hemmung (wie erneut rund um die Wahl des Elvis Cefa), durch die mit geringer Geistesgabe und Intelligenz ausgestattete sogenannte Parlaments Präsidention: Josefina Topalli, aus der Familie der COPA im Raum Skhoder, wo Verwandte ohne Schulbildung es auch dann zum General Konsul in Mailand bringen und die Tochter eine Bar Sängerin, Diplomaten Status hat in Paris. Salih Berisha wollte 1996 den höchsten Verfassungrichter ermorden, denn dann Politisches Asyl in den USA erhielt. Wie der ehemalige Justizminister Fatmir Xhafai ausführt, wurde ebenso das Verfassungs Gericht inzwischen mit den Methoden des Salih Berisha ruiniert, indem keine Richter mehr bestellt werden können. Frühere höchste Verfassungs Gericht Präsidenten, fälschten selber Grundstücks Urkunden und waren 100% käuflich, wie Thimjo Kondi.

  Zef Brozi, Ex-Verfassungsrichter in Albanien, über die Stalin Methoden gegen die Justiz in Albanien

  Analysten über die Mafia Justiz in Albanien und dem Freispruch für Ilir Meta

  Die Touristen Troika der Peinlichkeit: EU Ettore Sequi – OSCE Wolfgang Wohlfahrt – US Alexander Arvizu

  US-Professor Shinasi Rama: Der Staat Albanien, ist im Dienste der Mafia-Clans und arbeitet gegen das eigene Volk 

  Selvi Becaj, Tochter der Shpresa Beçaj (Verfassungs Gericht Albanien) klagt auf Wieder Einstellung als “Diplomatin” 

  Alles wird sabotiert, weil die EU Drittklassige Alzheimer geplagte Gestalten entsendet.

  Pyschopaten wie Salih Berisha und Konsorten sabotieren die Justiz Reform in Albanien, in der Denkweise Antiker Berg Banditen Stämme 

  Und dann der erneute Skandal, rund um die Polizei, wo jeder Idiot aus Nord Albanien, ohne Schule nun Polizei Direktor ist und erneut die erfahrenen Direktoren entlassen wurden, oder selbst gingen.

  Verantwortlich: Cecil Craig

  Der Innenminister Bujar Nishani und Cecil Craig (Ire), ein typischer abgehalfteter EU Polizei Chef, der Alles zu Grund richtete!

  20.4.2012: Peinlichkeit der EU Polizei Mission PAMECA III: die dümmsten Kriminellen werden hohe Polizei Chefs in Albanien

  Seit 2003, bestanden hier Haft Befehle, inklusive Kindes Entführungen, Sex Sklaven Handel und Schmuggler Boots Chefs, seit 1995 aktiv im Geschäft und früher.

  Mafia Clan of Democratic Party of Albania

  Prime Minister Sali Berisha

  1. kukRexhep ARAPI, resident in Katund Sukth, nicknamed “KEPI” has a criminal record as follows:
  1. In the year 1991 (in March) he has killed at the Port of Durrës, for feud issues the citizen A. Cyrbja, resident in the Katund Sukth village; has been arrested for this crime in 1994 and has been released because of lack of evidence.
  2. In April 1997, in collaboration with Gëzim Aleksin, resident in K.Rruget Shijak (arrested for armed robbery, convicted for 12 years in prison, is being tried as a member of the ‘Kanun’ band) have kidnapped for the purpose of profit the business partner of Lul Alimadhi (The Shoe Firm in Qendër Sukth) and has released him after taking the fee of 150 million Italian liras.

   Bevor: Fatos Nano (Ilir Meta Drug Allegations

  Gjoka Super Market-Shiak! 15 years drug and prostitutions center

  The Gjoka Supermarket is the main center for the trafficking of drugs that comes from Turkey and Macedonia and the supply base for many criminal groups in Durres and Tirana and also the location where the cars that will be traveling to Italy and carrying drugs are supplied. Dashi currently owns an armored vehicle which has the licence plate: DR 51 90 C. It must be noted that Dash Gjoka is the main source of supply for all the drugs suppliers in Albania because it is a well known fact that a close friend and financial supporter of I.M, S. Olldashi. The latter meets with Gjoka almost every week. Oftentimes, the Democratic Party MPs Bamir Topi, Ridvan Bode, S. Olldashi etc come to dine or to supply in this supermarket, since they are close friends with Dashi.
  The main and most loyal soldier of his is his driver, the citizen Artan Rami Bode, resident in Xhafzotaj, the newphew of the MP Ridvan Bode. He is also engaged in settling jobs for Dashi as far as the drug and women traffic goes, being a key figure. Artan, together with his Dashi’s older brother, Nazmi (called Nexhi) make the rules by smuggling merchandise from the Durres Port, both have been members of the Voting Center commission no.1402 for Mr. Olldashi.
  Other friendly relationships of Gjoka are Hekuran Hoxha (Roni) and Fundim Dedja, both sentenced in Italy and other countries, for drug trafficking aimed at the Italian territory. Currently Gjoka is the head of the area Xhafzotaj Commune-Shikaj and even more, where all drug traffickers are supplied only by him. Strong evidence suggests that he has an arsenal of sophisticated weapons in his residence and a high security vault containing millions of Euros in Cash. It must be noted that Gjoka’s drugs goes through the port of Durres and Vlora and almost each cargo that is stopped in Italy is Gjoka’s and all the arrested men are his as well.

  ………….

  http://www.albca.com/aclis/modules.php?name=News&file=print&sid=1264

  Im Verbrecher Staat des Salih Berisha, kann Nichts mehr verwundern und über die kriminell agierende Tochter Argita Berisha und Lulzim Basha, wird auch inzwischen immer mehr geoutet.

  Der Schwer Verbrecher Fatmir Kajolli verhaftet: guter Freund der Minister: Fatmir Mediu, Sokol Olldashi, Enkeled Alibeaj

  Die Kajolli Mafia, welche auch das Umwelt Ministerium kontrolliert, ist ebenso identisch mit der Polizei Direktion von Fiere, wie weitere Festnahmen beweisen.

  Operations “Harvest”, wo nun erst seit 2003 bestehende Haft Befehle vollstreckt werden: Die Fatos Nano und Ilir Meta Polizei, war mit der Albaner Mafia vollkommen identisch. Schwerst Verbrecher, vor Ort natürlich: Geschäftsleute. Agron Xhafa, Bruder des sehr prominenten damaligen Bau- und Tourismus Mnisters: Fatmir Xhafa, danach bis 2005: Justiz Minister, wurde wegen Gross Drogen Handel und Verbrechens in 2001 ebenso bereits in Italien über die US DEA festgenommen.

  Alexander (Genti) Rakipaj , 36 Jahre alt, wohnhaft in Lushnje.

  Erjon Xhafa , im Alter von 33 lebt in Šulaj Fier.

  http://www.ama-news.al/2012/04/te-denuar-per-trafik-droge-ne-itali-biznesmene-ne-fier-dhe-lushnje/

   Eine komplette Nonsens Polizei, welche sich sogar weigert auf Befehl des Salih Berisha und seiner Lakaien: Haft Befehle auszuführen.

  Komplette eine Nonsens Polizei! Der aktuelle EU Bericht!

  Albania

  Details
  Published on Friday, 20 April 2012 08:56
  Written by SOT NEWS
  Hits: 16

  f The Police Assistance Mission of the European Community to Albania has drawn a detailed report sinking the Ministry of the Interiors and the State Police while belying all the propaganda of the power on the alleged success of the police in the fight against crime and trafficking.

  SOT newspaper is in possession of a copy of the full PAMECA report of more than 100 pages which analyses the failures and successes of the police. Differently from the utopian depiction of the old propaganda of the Ministry of the Interiors, the mission states eleven reasons why the Albanian police has failed.

  1. The lack of a data processing directorate to lead and control and take responsibility for the collection and control of intelligence;
  2. Lack of computers for all state police officers connected with Memex system;
  3. Lack of standard operational procedures to control police information;
  4. Lack of a logistic server based on geographic division;
  5. Insufficient knowledge on scientific evidence.
  6. Lack of consuming articles for the Directorate of the Scientific Police;
  7. Insufficient capacities for DNA tests;
  8. Unfair division of tasks among specialists (some bear the brunt);
  9. The failure of the police can be also attributed to the lack of willingness from the chiefs to ensure a consistent and increasing intelligence supply from the police officers as well as the inquiring structure experts.
  10. Lack of civil recruits knowledgeable in certain fields of science and technology;
  11. -The State Police can be intruded by the power in decision making processes.

  Risks:
  1-Budget caps hamper the efficient enlargement of Memex system
  2-Lack of funds to acquire the computer program for analysis specialists in districts
  3-Lack of coherent procedures in compliance with the European Convention for Human Rights to control and use intelligence and Secret Human Resources of Information
  4-Fund shortage in the Scientific police Department
  5Lack of approved procedures in exchanging information
  6-Low motivation and insufficient financial treatment

  http://www.sot.com.al/english/index.php?option=com_content&view=article&id=14143:pameca-sinks-the-police-here-are-11-reasons-why-crime-is-flourishing-in-albania&catid=162:koka-politike&Itemid=466

   Mörder, Gangster werden freigelassen, für den Wahlkampf:

  Der Berufs Verbrecher Emiljano Shullazi, Mörder von Arjan Selimi – “Inis Gjoni” unterwegs für Salih Berisha und Lulzim Basha im Wahlkampf 

  Die Touristischen Investitionen der Migranten sind im Tausender Paket im Bankrott, wie diese Ausführung deutlich macht.

   

  Ne prag te sezonit te ri turistik ne Shqiperi,

  kryeministri Berisha po lobon per turizmin:

  „Welcom turist, we spik berish“.

  Agimi GreqiApr 20, 2012 05:11 PM

  Ne humnere ekonomike e ka shnderruar turizmin ky delenxhi. Mijera biznese familjare te lidhura direkt me turizmin jane ne faliment prej vitesh.
  Ky na numeron edhe ne refugjatet si turista, sa here qe vijme ne Shqiperi, per krishtlindje, pashke apo per pushime. Pushime i thencin se gjithmone EVRO eshte me e lire dhe mbetemi rradhave per te bere dokumentat.
  tani qe remitancat jane ulur ndjeshem, nuk i ze me ne goje emigrantet z. Salih!

   

  Das Albanische System, der Non-Stop Landräuberei und Grundstücks Urkunden Fälschungen! 75% der AKKP Grundstücks Urkunden im Raum Durres, sind gefälscht. Komplett über 90%, links – rechts der Autobahn, komplett an der Küste, mit Ausnahme der im Urbanistik Plan erwähnten wenigen „Zonte Touristik“ Dokumente, mit dem Gesetz 7655. Bau Gesetze kenn man nicht und werden gezielt ignoriert.

  ABUZIMI ME LEGALIZIMET-TASK FORC NE TIRANE NIS HETIMIN PAS DISA DENONCIMEVE

  Enver Hoxha Kommunist beim PPE – Kongress und Mord Drohungen im Albanischen Parlament

  Donnerstag, April 12th, 2012

   Kaum vom PPE Kongress zurück, wo er den üblichen Müll verkündet, geht es im Albanischen Parlament wieder mit Mord Drohungen weiter.

  Mord Drohungen im Albanischen Parlament durch Salih Berisha: Berisha kërcënon deputetët socialistë: Jua bëj prapë si me “21 janar” 

  Berisha Parlament Mord

  Kriminellster Politiker der Welt in einem Staate wo keine Gesetze mehr gelten: Salih Berisha.

  Das Mafia Parlament in Tirana, fälscht mit Josefina Topalli sogar Gesetzes Abstimmungen
  Nur 69 Abgeordnete waren anwesend, wo dann Josefina Topalli und die Berisha Partei 73 Stimmen daraus machten.

  Heute gab es eventuell eine erneute gefälschte Parlaments Abstimmung, weil plötzlich doch eine elektronische Abstimmung stattfand. TVAO, META, KOKA waren nicht anwesend.

  Insider: Sali Berisha ist ein kommunistischer Diktator und nicht der Motor eines “Wirtschaftswunders”
  Er nennt Salih Berisha: einen gnadenlosen, pathologischer Lügner!

  PPE Kongress, Berisha in Aktion

  Besonders lustig seine Ausführungen, das es keine Vorfälle gab, gegen Ausländische Touristen. Es wurde halt auch nur ein 74-jähriger Grieche, direkt auf dem Hotel Park Platz ermordet, mindestens 2 junge Reise Gruppen, wurden überfallen in Nord Albanien in Diber, Ausländer wurden bedroht in Durres, durch kriminelle Extremisten. Taschen Diebstahl ist auch ein Thema, wie die kriminellen Lokale, wo sogar der Gesundheit Minsiter Vasili, vor dem Besuch der Saison Lokale warnt. siehe Warungen auch der Botschaften, vor Reisen in Nord Albanische Gebiete.

  Berisha in Brussels
  11/04/2012 23:17

   


  Berisha in Brussels

  The European Popular Parties in Brussels held a conference in support of their sister parties in Balkan. Invited to speak about the opportunities and challenges of the of the stabilization and association process. Prime Minister Berisha spoke on what he underlined as achievements of Albania in economy, tourism, health and war agaisnt poverty, crime and corruption, without forgetting the opposition as a problem. 

  “There is a record statistic with a lower serious crimes level than the average of the EU. Last year we had more than 4 million tourists and none of them had any problem with our country. …..

  Joseph Daul, President i PPE në Parlamentin Europian:

  “We have worked hard and we are still working with justice, corruption and organized crime, but also the human traffics. We are very sensible on these matters and I know, because I am following you very closely, that you are playing the European game.” ……..

  http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=5418

  comment: Josef Daul real: die schwätzen 20 Jahre immer den selben Müll

 • Berisha: We will remove immunity
 • Die Immunitäts Probleme, will der Enver Hoxha Kommunist (siehe Interview mit Gary Kokolari) Salih Berisha auch erneut seit über 5 Jahre lösen.
  Er nennt Salih Berisha: einen gnadenlosen, pathologischer Lügner!

  Peinlichkeit der Dummheit: Endira Bushati – Chefin des Nationalen TV in Albanien

  Die Medien werden immer einseitiger, auch „Panorama“ verkündet nur noch den Berisha Müll. Viel der wirklich guten Journalisten mussten teilweise, wegen Bedrohung das Land verlassen, und sind ausgewandert. 1 Million Albaner haben Albanien verlassen.

  US IREX Medien Index: Die Freiheit der Albanischen Medien, wird immer geringer, mit der repressiven Methodik des Berisha Regimes
  A growing number of media outlets have succumbed to dependence on political
  parties, mainly the ruling party. Now independent media and journalists are a rare
  species, near extinction

  Heute im Parlament!
  Ab 1:40 wo Salih Berisha, massive Drohungen ausspricht, mit einem neuen 21. Januar, was man auch als Geständniss vorsätzlicher Morde sehen kann, am 21.1.2012

  Die Wahl des Elvis Cefa, zum Vize Präsidenten hätte lt. Parlaments Recht und Verfassung, mittels Wahl Urne durchgeführt werden müssen. Eine elekrtonische Wahl ist nicht gestattet.

  Elvis Cefa ist vollkommen inkompetent auf dem Niveau eines kleines Kindes und einer der Haupt Verantwortlichen, für gefälschte Grundstücks Urkunden an der Küste, vor allem für die gefälschten Urkunden für Ortsfremde Banditen und Kriminelle am Strand von Spille, wo Alles für ungültig erklärt wurde, lt. Staatsanwaltschaft und viele Anzeigen gegen Elvis Cefa u.a. laufen. Elvis Cefa, kennt überhaupt keine Gesetze und sich kundig zumachen als Chef der Grundstücks Agentur AKKP, dazu war er nicht in der Lage. In Verantwortung des Berufs Gangsters: Elvis Cefa, liegt dieses Baum Massaker durch diese gefälschten Urkunden, und Bau Gesetze, wie ein Küsten Abstand, werden seit 1993 ignoriert.

  Die Politik Mafia zerstört die wichtigten Küsten Strände und Wälder von Vlore 

  Elvis Cefa ligjëroi dhe vulosi skandalin e Spillesë

  Ish-kreu i Agjencisë së Kthimit dhe Kompensimit të Pronave, Elvis Cefa, kandidati i mazhorancës për anëtar i KLD-së, ka firmosur vendimin për të spostuar një pronë More…

  alter Freund der Enver Hoxha Familie, wo die Tochter vor allem auch für Ilir Berisha, die Ehefrau viel Respekt hat.

  Liliana Hoxha: Berisha ishte mik i familjes, fotot i nxori Nexhmija si luftë brenda llojit

  Liliana Hoxha: Berisha ishte mik i familjes, fotot i nxori Nexhmija si luftë brenda llojit

  1913/04/2012 21:54

  Nusja e djalit të Enver Hoxhës, Liliana Hoxha shprehet se vit në varrin e diktatorit shqiptar janë vendosur më pak […]

  Aktuelle Sprengstoff Anschläge, schlimmer wie in 1997: gegen den Mafia Boss: Sami Neli usw.

  Samstag, April 7th, 2012

  Salih Berisha/Ilir Meta/Fatos Nano – Mafia: Tradioneller Partner der “Sacra Corona Unita” und “N’drangheta”

  http://news.albania.de/__oneclick_uploads/2011/10/gaddafi-salih-berisha.jpg

   Wir berichten ja schon länger über den Schrott Haufen, der Nord Albanischen Polizei Direktoren, welche reine Banditen Clans sind.

  Albanien: Treibstoff Schmuggel und Diebstahl mit Begleitschutz der Polizei Direktoren 

  Shefi i Krimeve të Rënda në Policinë e Burrelit, Sami Neli

  Schafs Hirten Junge, wird Kriminal Polizei Direktor plötzlich! Albanians Super Polizei!Sami Neli, ist so ein Gestalt: Kriminal Direktor von Burrel, wie Mafia Bosse sich auch nennen in Albanien seit 2009 wieder und zuvor bis Ende 2005.Über diese Gestalt, gibt es nicht einmal eine Info auf der website des Innenministeriums, noch ein Foto im Moment. Eine der typischen Gestalten, welche mit gefälschten Ausbildungs Papieren und Schulzeugnissen aus Nord Albanien ernannt wurde.

  Typische Banditen Behausung des Polizei Direktors: Alles muss auch im Erdgeschoss vergittert sein und alle Kriminellen, ziehen hohe Mauern um ihre besetzten und gestohlenen Grundstücke. über 2 Meter hohe Mauern und dann kommt nochmal 1 Meter Stacheldraht! Albanien und seine korrupte und kriminelle Polizei, Motor der Landräuberei, des Diebstahls und Patrone der grossen Bosse und Mörder, wie bei Lul Berisha und Dritan Dajti als Beispiel. Gegen die bekannten Banden in Burrel und Kriminellen unternahm die Polizei sowieso Nichts, denn man war ja verwandt und kassierte Schmiergeld.


  Burrel, tritol banesës së Shefit të Krimeve

 • Foto link
  Albanische Polizei Direktoren (über 80 % sind aus Nord Albanien wieder)sind erneut so extrem dumm, das man wie man sieht: eine uralt Bauweise aus dem 18. Jahrhundert verwendet, welche vollkommen sinnlos und Hirnlos ist, bei den heutigen Energie Preisen und geringen Kosten, einer vernünftigen Bauweise. Das man sich bei Dritten kundig macht, über das Internet, geht bereits über die Intelligenz hinaus.

  In Burrel, wo bekanntlich nur extrem Dumme Leute leben, welche irgendwo weit hinter den Neanderthaler Wissen leben, bekannt rund um den Dick Marty und UN Bericht, über die KLA – UCK Verbrecher Banden mit Organen.wurde gegen den Stadt Mafia Boss: Sami Neli, ein schwerer Sprengstoff Anschlag gegen sein Haus verübt. In Position des Kriminal Direktors von Burrel, und im Salih Berisha Styl: leicht erkenntlich, illegal gebautes realtiv neues Haus, auf fremden privat Grundstücken in Burrel. 8.000 Tode gibt es in Albanien, mit derart kriminellen Methoden und so ein Kriminal Direktor der Polizei, bringt noch mehr Verwandte in den Ort, und stiehlt noch mehr Grundstücke und bebaut Selbige illegal, wie es die Salih Berisha schon 1992-2002 die Tirana Innenstadt verwüsteten und in den Bars,Drogen- Frauen Handel betrieben, ein Spezial Geschäft der Berisha Polizei und Justiz Ganoven, der Frauen Handel.

  Typisches Haus: auf gestohlenen Grundstück, illegal gebaut, Styl: Nord Albanischer Berg Hirte: Chef der Kriminal Polizei Burrel:  Sami Neli identisch mit Banditen, in alter Tradition des Salih Berisha.

  07/04/2012 10:20
  Burrel, tritol pranë shtëpisë së shefit të krimeve

  Një sasi e madhe tritoli ka shpërthyer në afërsi të banesës së shefit të krimeve të rënda, Sami Neli, në Burrel. Ngjarja ka ndodhur mbrëmjen e djeshme, kur të gjitha pjesëtaret e familjes Neli ishin brenda në shtëpi, por fatmirësisht nuk ka pasur të dëmtuar.

  Sipas policisë, materiali eksploziv ishte vendosur rreth 5 metër nga banesa dhe ka shkaktuar dëme të konsiderueshme materiale.

  Policia ka nisur hetimet për identifikimin e autorëve. Pista kryesore është ajo e sulmit për shkak të detyrës.

  Po sot, një shpërthim i ngjashëm ndodhi edhe në Fushë-Arrëz, ku banesa e Leonard Dodës pësoi dëme materiale, por pa të lënduar.  / G.N. 

  In der Kosovo – Nord Albanischen Verbrecher Hochburg Fushne-Kruje, auch für UCK-KLA Verbrechen bekannt aus dem Dick Marty Bericht, für Drogen Labore und Eisenbahn Schienen Diebstahl, gab es auch einen Sprengstoff Anschlag.

  Fushë- Arrëz, eksploziv në derën e një banese

  Fushë- Arrëz, eksploziv në derën e një banese

  007/04/2012 08:10

  Një shpërthim eksplozivi ka tronditur mëngjesin e sotmën qytetin e Fushë-Arrëzit. Sipas policisë, materiali eksploziv ishte vendosur në derën e […]

  Immer noch gibt es neue Morde, rund um Shullazi, einem der Wahlkampf Helfer der Mafia Partei des Sailh Berisha, der frühzeitig aus dem Gefängniss frei kam.

  Gilmando Dani, Freund des Polizisten Mörders Dritan Dajti und des Emiljano Shullazi wurde angeschossen 


  07 PRILL 2012 – 09:10

  Shoku i Emiliano Shullazit i 
  shpëton atentatit në Yzberishit

  Shoku i Emiliano Shullazit i shpëton atentatit në Yzberishit

  Hasmëria mes dy grupeve kriminale në Tiranë nuk ka të përfunduar. Duket se pas vrasjes së shtetasit Arlind Fuga, shok i shtetasit Gilmando Danit dhe Emiljano Shullazit, lista e zezë e vrasjeve ka vijuar me eleminimin e shtetasit Pajtim Serjani ( ne foto Emiljano Shullazi)

  Im Salih Berisha Reich der Terroristen: Sprengstoff Anschlag gegen den Vize Polizei Chef von Tirana

  Die vielen toden Ausländer, welche ermordet wurden und wie illegales bauen der Mafia das Land zerstört 

  Kosovo Mafia Mitglied Gentian Zguri (richtiger Name: Gashi) wurde in Durres, mit Schall Dämpfer hingerichtet 

  Eine Bande von Verbrechern rund um Emiliano Shullazin, wurde festgenommen 

  Super Polizei, welche seit 2003 ihre Radar Geräte nicht eichen, keine Alkohol Kontroll Geräte mehr haben, aber dafür illegale Taxi Vereine hochziehen, die natürlich niemand mehr kontrolliert.

  Zero Kultur und Kompetenz: Auf Grund Politischer oder privater Verbindungen erhält man Jobs als Direktor


  Order situation is not promising in conditions when the territory is not controlled by the police. This is the analysis that make the former head of state police that Andrew Pjerin and investigative journalist, Artan Hoxha, given recent events, to register bank and property assault, or kidnapping and shootout between rival gangs, the heart of the capital. Lack of vision where it charges the policy of the State Police all responsibility for crime is increasing according to Andrew why the prospects look grim. According to Hoxha and Andrew, another problem is that the police are awarded positions as political rewards.

  Deutsche Botschafterin Holtkemper, über neue extrem „Nationalistische Parteien“

  Donnerstag, April 5th, 2012

  Holtkemper: Next preseident, according to Constitution
  05/04/2012

  Holtkemper: Next preseident, according to Constitution

  The nationalist tones used by the new political parties in Albania should be avoided, because they remind the past of Balkan, that, according to the German Ambassador, Karola Muller Holtkemper, have deteriorated the conflicts to the point of ethnic confrontations.

  “The new political parties could take their values after seeing their impact on the electorate. I want to express my concern about the nationalist propaganda that they are transmitting. The harsh nationalistic tones should be avoided, because they remind the past of Balkan”, Holtkemper declared.

  During a meeting in Korce, where she saw the progress of the Canalization Project and another project for the construction of an implant for processing polluted waters in Korce, the German diplomat also commented the work that has been made by the political parties for the Electoral Code.

  The German ambassador repeated the stance of the state she represents for holding presidential elections in full accordance with the Albanian Consitution.

  http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=5340&ref=fp

  Kresniq Spahiu, mit seiner neuen Partei: verbreitet, faschistische Parolen, Gross Albanien und ebenso die alte falsche Mythen Geschichte der Albaner. Kresniq Spahiu, hat die alten Kriegstreiber Kriminellen hinter sich, welche ihre Mafia Geschäfte, im Deckmantel des Nationalismus treiben wollen.Vor allem hat Kresniq Spahiu, absolut Nichts zustande gebracht in 10 Jahren, als Vize Präsident der Albanischen Gerichts Kontrolle. Er machte nur PR-Show, ohne jeden positiven Effekt, wie im Kommunistischen System.

  Hier hat dann Kresniq Spahiu durchaus Recht, weil das Land total zerstört wird.

  RBA: We will resolve the property issue

  RBA: We will resolve the property issue

  Under the motto “Government destroyed property”, the Red and Black Alliance, together with two associations of former landowners organized a meeting in which they discussed about the solution of this problem.

  Kreshnik Spahiu, leader of the Red and Black Alliance, declared that during these 22 years, the political parties that have led Albania have completely destroyed the Albanian landowners’ properties.

  “We are in a situation where people are felt betrayed, the chain of the legal and sub-legal acts deriving from Law 7501, which in fact was a national betrayal for plunging the Albanian society into a chaos that puts the territory competely out of control, and makes Albania the first state in Europe that doesn’t control its own territory. This has caused the Albanians to not be able to get their property recognized, properties that they inherited from their parents and that has been won with blood and hard work from their predecessors”, Spahiu declared.

  Agim Toro, General Secretary of the Justice for Property Association declared that the cost of the failure to compensate the property of the legal owners mounts up to 30 billion EUR.

  “We will never forgive the politics for leaving Albania outside the EU after 20 years of democratic governing. This happened because the communist mentality for assessing the property keeps being the same as in the past”, Toro declared.

  The associations of the former landowners signed a declaration for joining the Red and Black Alliance. The propositions and suggestions that will come out of this meeting will be attached to the RBA program that will be presented for monitoring at the National Assembly that will be held on May

  4 Kosovaren festgenommen, welche Albanische Biometrische Pässe wollten

  Sonntag, März 25th, 2012

  Alles war wie immer zusammen gefälscht, aber die 4 Kosovaren fielen auf, weil sie den Dialekt des Kosovo sprachen und sich auch so verhielten. Etliche der Banditen erhielten auch Albanische ID Karten, um für Salih Berisha zu wählen. siehe das Fälschungs System des Ferdinand Poni, Vize Innenminister und zugleich Vertreter einer kriminellen Familie, wo Fälschung von Urkunden, wie Grundstücks Urkunden ein Langzeit Thema ist.

  Man muss 100.000 € an die Mafia Regierung bezahlen und hat Reise Freiheit in Europa!

  Capo Balkan Mafia: Salih Berisha, offeriert Albanische Pässe für die Internationale Mafia

  24 Mars 2012 – 15:01 | Shqiperi

  Passport falsification
  24/03/2012 


  Passport falsification

  The dialect has betrayed a 18 year old girl from Decan, Kosovo, during her attempts for receiving an Albanian passport under another identity. 

  The Kamez Police employee has immediately notified his colleagues for making further verifications that led to the arrest of the girl and her three helpers, while the police is looking for two others. Credible sources said for Top Channel that Fatlinda Tetaj, a 18-year-old girl from Decan, Kosovo, was trying to take an Albanian passport for joining her fiancé with residence in Belgium.

  Through another person from Has, Albania, who was the mediator in this role, they have found a Kamez family to which they promised 2000 EUR in exchange of the new identity, more specifically, Fatlindja Tetaj, who would take the name of the girl from Preza, Tatjana Matraku.

  The identity theft problem was identified a few months earlier, bringing the change of the rules for the biometric passport. Since the role of the local police inspectors for verifying the claims was removed in the new process, after the new scheme was discovered, this process was returned again to the police, for the necessary controls.

  The office against the Financial-Economic Crime confirmed that there were dozens of cases with people that applied with another identity, mainly under an agreement with someone that would sell the identity for money.http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=5204 Falsifikonin pasaportat biometrike, pranga 4 personave

  TIRANE-Një operacion policor i koduar “Aplikantja” ka vënë në pranga 4 persona, ndërsa dy të tjerë janë shpallur në kërkim nën akuzën e falsifikimit të dokumentave, vulave dhe stampave për prodhimin e pasaportave biometrike.

  Në një konferencë për shytyp , Policia e Tiranës përmes zëdhënëses së saj Alma Katragjini bëri me dije se janë arrestuar:
  shtetasit, Luan Tetaj, 40 vjeç, Qëndrim Beqaj, 22 vjeç, Fatlinda Tetaj, 18 vjeç, Pranvera Lika ,62 vje. Ndërkohë që janë shpallur në kërkim edhe dy persona të tjerë.

  Sipas policisë, këta shtetas në bashkëpunim me njëri – tjetrin kanë bërë të mundur prodhimin e pasaportës biometrike të Fatlinda Tetës, duke përdorur identitetin e shtetases Tatjana Matraku, banuese në Tiranë.
  Po kështu, policia tha se po të njëjtën shtetas po përgatisnin prodhimin e një pasaporte biometrike me gjeneralitetet e një banoreje të Tiranës, të cilët kundrejt vlerës prej 2 mijë eurosh do t`ia shisni disa kosovarëve.

  Zëdhënesja e policisë së kryeqytetit, Alma Katragjini, tha se pas verfikimeve të bëra është konstatuar se grupi nuk ka mundur dot ta çojë deri në fund punën e tij.

  (d.b/BalkanWeb)

  Kosovo Mafia Mitglied Gentian Zguri (richtiger Name: Gashi) wurde in Durres, mit Schall Dämpfer hingerichtet 

  (richtiger Name: (Armando Andoni), aber weil er vom FBI gesucht wurde und Albanien die Auslieferung verweigerte, erhielt der prominente Verbrecher, den Namen: Arjan Selimi! Identisch bei dem von Interpol gesuchten Super Verbrecher: Daut Kadriovski

  Sokol Kociu: sein guter Freund Drogen Boss: Moerder Arjan Selimi und Freund von “Inis Gjoni” wurde in Tirana erschossen 

  Eng mit der Mafia Regierung in Tirana verbunden: Der Berufs Kriminelle Sokol Doçi, wurde in Tirana hingerichtet 
  Europol, über die wichtige Rolle, im Drogen und Waffenhandel der Albanischen Politiker und deren Mafia Clans
  Mafia Clan of Democratic Party of Albania
  Bevor: [26] Fatos Nano (Ilir Meta Drug Allegations

  SP Mafia: Drogen Verhaftung in Kroatien Leonard Sterkaj, Bruder des MB Paulin Sterkaj 

  Reise Warnungen selbst für Innenstadt von Tirana und die Banden von Sukth – Xhafzotaj – Shijaku

  Ausländischer Investor: “banditët ordinerë” und Interpol Suche, nach Banditen mit erkauften “biometrischen Pässen” 

  Festnahmen im Schul Zeugniss Verkauf und rund um die Wirtschafts Krise 

  Die Regierung sagt, es gibt wohl 500 falsche Biometrische Pässe! Wir sagen, das es mindestens 2.000 solcher Pässe gibt, weil das ein uralt Geschäft von Salih Berisha und seiner Banden ist.

  Die EU hat von dem kriminellen System des Salih Berisha und der Ilir Meta / Mafia genug

  Mittwoch, März 21st, 2012

  Heute ist Salih Berisha im Parlament wieder ausgerastet, als Gramoz Ruck, fragte: ob er Salih Berisha eifersüchtig ist, das Edi Rama, vom US Statedepartment eingeladen wurde, was er in 7 Jahren nicht erreicht hat.  Die peinliche Parlaments Präsidenin Josefina Topalli, musste sich mangels Bildung, natürlich Non-Stop in solche Reden einmischen.

  „RUCI: JENI XHELOZË PËR VIZITËN E RAMES NË SHBA. TOPALLI: JU KENI 20 VJET QË BËNI RIFRESH“

  Fule annuls visit to Tirana; Albania out of the European agenda

  b_95_75_16777215_0___images_Politika_stefan-fule.gif The European Union has definitely excluded Albania from the European agenda as it has distanced itself away from anti-western government of Premier Berisha. After the President of the European Commission Jose Manuel Barroso, Philip Gordon and Ashton, it is the Commissioner for Enlargement Stefan Fule who anulled his planned visit to Tirana. Sick and tired of Premier Berisha and the Albanian political class in general, the Commissioner Fule held a visit in Macedonia and Kosovo on the integration process of the two countries, while Albania was once again erased from his agenda. 

  During his meeting with Gruevsky, Fule called for the process of reforms and EU-Macedonia dialogue to continue. 

  But for the first time Fule did not mention Albania at all. Meanwhile, Fule’s spokesperson Peter Stano said a few days ago that the commissioner should at least visit Tirana for once.

  “His visit planning is scheduled so that the commissioner will visit at least once the countries under his purview. The same logic can be used in Albania’s case, on which we are planning a visit of the commissioner, but the exact date has not been said yet. As mentioned, this month he will visit Skopje and Prishtina”, said Stano.  

  Annulling Fule’s visit in Tirana is done at a time when Brussels refused to give Berisha’s government candidate status for the third time in a row, as a sign to condemn his greed of institutional gripping and installing corruption in the country. As a matter of fact, Brussels definitely excluded Albania from the agenda on the very wake of 21 January government ordered murders. 

  While claiming EU candidate status, Premier Berisha ordered the killings of innocent protesters in the middle of the boulevard. Since 21 January, Premier Berisha has neither been received nor visited by any European political figure. A few days before 21 January, Fule addressed Berisha a letter appealing him to start the dialogue with the opposition and to implement the 12 critaria. As many other letters, and appeals, that letter was not followed by any reply. 

   No one to visit Premier Berisha

  The European Union does not recognize Sali Berisha as a Prime Minister of Albania, while the third refusal was a clear message for him resign and pull out. The last visit of the Premier in Brussels was a humiliating record as he was not received by no one. Not only was the Albanian Premier not received by any European political figure, but he was not even expected by the porter of the edifice where the PPE summit took place. He went to Brussels to say that Serbia deserved the candidate status and the one to blame for the Albanian failure was Edi Rama.

  Yet, being ignored by Barroso, Ashton, and lately Philip Gordon, is a clear message of disapproval.

   

  Fule annuls visit to Tirana; Albania out of the European agenda
  Lempert: Albania is led by more or less the same elites as in the Communist regime; there is no actual democracy

  Monika Kryemadhi, will in Albanien erneut die Super Gangster Frauen wie Ingrid Shuli, alternativ Natascho PACO installieren
  Die Top Gangster Braut Monika Kryemadhi sitzt in einer Regierungs Kommission fuer die Besetzung der Praefekturen.

  Monika fordert nun erneut, die hoch kriminelle Ingrid Shuli (u.a. die Mafia Oel Tanks mit illegale Importen im Hafen von Durres) als Transport Ministerin in 1998 (Ehemann verkaufte Jobs in der Regierung und die Familie ist im Drogen GEschaeft usw..)

  Alternativ fordert Monika die Position fuer Natasho PACO, wo eines der illegalen Lokale bei der Universität abgerissen wurde im Juli 2008. Diese vorherige Praefektin, ist eine totale Mafioese Familien mit vielen illegalen Construktionen. Diese Familie ist total mit der Super Albaner Mafia mit Lefter KOca und Ingrid Shuli verbunden.


  Mehr Info ueber die Ilir Meta – Monika Super Mafia
  und Info

  Die CIA Agentin und Gangster Braut Monika Kryemadhi erhält auch einen Posten in der Regierung um deren Geldwäsche und Betrugs Reale Estage Unternehmen “ARIGONS” lukrativ weiter zu führen

  Die Ehefrau von dem Mafia Boss IIlir Meta,
  die CIA Agentin Monika Kryemadhi und Profi Verbrecherin und Geldwäsche Expertin der Skrapri Bande, erhält auch einen Posten in der Regierung um deren Geldwäsche und Betrugs Reale Estage Unternehmen “AGIKONS” lukrativ weiter zu führen! In alle Bau Betrügereien ist Monika Kryemadhi und Ilir Meta, vor allem auch im Raum Durres verwickelt, inklusive der direkten Erpressung auf Bestechungs Geld (man nennt Beide auch Miss und Mister 10%) so geschehen bei Durres Einwohner, welche ein Strand Grundstück haben wollte. Peinlicherweise hatte Ilir Meta, nie die gesetzliche Kompetenz, solche Grundstücke zu verteilen.

  Immer dabei, das Verbrecher Ehepaar Ilir Meta, mit seiner Gangster Braut Monika Kryemadhi und Profi Verbrecherin und Geldwäsche Expertin der Skrapri Bande und in Sarande u.a. mit der Baufirma “Agikons”!

  Nun wurde bei der neuen Regierungs Umbildung auch seine Frau gut versorgt, welche Teilhaberin der Geldwäsche Mafia Baufirma “Agikons” ist und vor allem in Süd Albanische wild und illegal herum baut, nachdem es bei Durres klare Konfrontationen mit ausl. Investoren gab. Man lebt von geklauten Grundstücken und gefälschten 7501 Urkunden, die sich jeder max. selbst ausstellt., mit fiktiven Fake Verkäufern.

  Man hat ja inzwischen 8.000 Tode Tode rund um illegale Grundstücks Besetzungen, als eine Art Plünderungs Feldzug, primitivster Politiker Banden, vor allem aus Nord Albanien. Selbst UNESCO Welt Kultur Erbe, werden zubetoniert, für oft sehr wenig Bestehungsgeld und alle Bäume vor allem abgeholzt und Küsten Biotope zerstört. UNESCO: Berat – Gjrokastre

   17.3.2012: Ex-US Botschafter: John Withers, über die „Gerdec“ Ermittlungs Sabotage :: Salih Berisha und Lulzim Basha sind keine Demokraten

  Mafia Braut: Monica Kryemadhi – Ehefrau des Bosses der Skrapari Bande: Ilir Meta im Interview

  Mafia Boss Spartak Braho, übergibt gestohlene (aus dem Archiv der General Staatsanwaltschaft) Video Bänder der Presse 

  Wenn die Skrapar Bande von Ilir Meta mit Edi Rama verbündet 

  US Statedepartment stellt erneut fest, das der Drogenhandel ein Problem der Albanischen Politik ist 

  In einem Österreichischen Krankenhaus stirbt die in der Mafia Regierung tätigte Kultur Ministerin: Esmeralda Uruci, nach einem eigentlich recht harmlosen Auto Unfall auf der sogenannten Autobahn Durres Tirana. Mit hotmail adresse unterwegs, auch als Vize Direktorin der Universität von Durres, wo ziemlich Alles fest in Hand der LSI Mafia rund um Ilir Meta und Lefter Koka ist.Die Mafia Lady, hatte nicht einmal eine Uni email Adresse erhalten. Nach Natashko Paco, gibt es etliche Frauen in Durres, in der sogenannten Politik, welche die Geschäfte der Mafia betreiben.

  Esmeralda Uruçi. Vice Rector “Aleksandër Moisiu” University of Durrës (Albania). E-mail: esmeraldauruci@hotmail.com
  Ndërron jetë ish ministrja e Kulturës, Esmeralda Uruçi

  Ish ministrja e Kulturës, Esmeralda Uruçi ka ndërruar jetë në spital, në moshën 51-vjeçare. Mësohet se shkaku i vdekjes është sëmundja e meningjitit, ndërsa nuk mësohen detaje të mëtejshme. Esmeralda Uruçi u plagos rëndë në një aksident të ndodhur në 17 dhjetor të 2011. Ngjarja e rëndë ndodhi në autostradën Tiranë- Durrës, ku mbeti i plagosur edhe bashkëshorti i Uruçit. Esmeralda Uruçi është diplomuar në Fakultetin Ekonomik dhe atë të Drejtësisë dhe ka qenë pedagoge dhe autore e disa teksteve dhe projekteve shkencore. Ajo ka mbajtur postin e ministres së Kulturës në kohën e qeverisjes socialiste.

  Short URL: http://www.gazetarepublika.al/?p=8324

  Wie wird Berlin entscheiden: Freie Fahrt für die Albanischen Drogen Diplomaten???
  llir meta drogen
  Zu erwähnen sei, das unter Ilir Meta’s Regierung, der Drogen Export nach Italien kurzzeitig um über 300% anstieg, wie es aus Italienischen Statisken hervor geht. Hinzu kam ein ziemlich übler Kinderhandel, Grundstücks Diebstahl und Verkauf gefälschter Grundstücks Titel an der Küste, verbunden mit Geldforderungen. IIir Meta ist Motor der Albanischen Land Mafia.

  DW: Wenn Volks Terroristen die “Kultur der Straflosigkeit” in Albanien zelebrieren 

  update: 24.3.2012! Staats Begräbniss, für jemanden der Null Qualifikation hatte, identisch wie Ilir Meta, ihr Partei Chef und die Studenten in Durres, hielten von dieser inkompetenten Frau absolut Nichts!

  Rückblick 1995: Die Spezialität des Salih Berisha war schon immer, das er nur die Dümmsten in hohe Regierungs Posten, von Admiral, bis zum Minister einsetzte und die Präfekten sowieso.

  Fun Facts About Our New Allies
  The Progressive Review (Washington), 22 June 1999
  http://www.brasscheck.com/yugoslavia/directory/62399a.html

  “Albania … offered NATO and the U.S. an important military outpost in the turbulent southern Balkans (in the 1990-96 period Albania opened its ports and airstrips for U.S. military use and housed CIA spy planes for flights over Bosnia)…. The U.S. played a major role in the DP’s 1992 electoral victory, and it then provided the new government with military, economic, and political support. In the 1991-96 period Washington directly provided Albania $236 million in economic aid, making the U.S. the second largest bilateral economic donor (following Italy)…..Following Berisha’s visit to the U.S. in March 1991, Washington began supplying direct assistance to the DP, including donations of computers and cars for the 1992 electoral campaign. William Ryerson, the first U.S. ambassador, stood next to Berisha on the podium at election rallies. The U.S. failed to criticize, and at times encouraged, the new president as he purged critics of his policies within the judicial system, police, and the DP—often through illegal means. By 1993 DP loyalists and family members held most of the prominent positions in Albania’s ministries, institutes, universities, and state media. Citing the threat of communism’s return, Berisha successfully instilled fear in the population and discredited his rivals. The U.S. embassy in Albania contributed to the polarization of Albanian politics by refusing to meet most of the opposition parties (former communists as well as others) for the first two years of DP rule. This one-sided view of democratization helped Berisha dismantle most political alternatives, some of which were moderate and truly democratic.

  Hat Salih Berisha Kontakte und Geschäfte mit dem Serbischen Geheimdienst UDB?

  Sonntag, März 18th, 2012

  Taulant Balla, oder ein Ngjela haben selbst Mafiöse Verbindungen (auch zu Mördern, wie Gani Kapiti) und sind mit Sicherheit kein Maßstab, wenn es um Politische Äusserungen geht. Beide unterstellen Salih Berisha, das er Kontakte zum Serbischen Geheimdienst hatte, was wir hier einmal im Detail beleuchten, weil wir seit 1994 auch vor Ort waren. In Albanien sind alle Storys verwirrend, weil die Familien auch noch unter vielen Namen operieren. Viele neue Details, Vieles was gut bekannt war, wird noch deutlicher auch die Ermordung des Azem Hajdari.

  Aber die Familie des Salih Berisha hat eine Geschäfts Beziehung zu  Damir Fazllic, dem Serbisch-Bosnischen UDB Geheimdienst Chef damals, organisierte den Treibstoff Schmuggel mit dem Serbischen Geheimdienst, traf sich mit „Arkan“ dem Schlächter!

  Man lieferte damals im Auftrage des US Geheimdienstes Waffen nach Bosnien in 1995, und diese alten Verbindungen mit Waffen Schiebereien mit Damir Fazllic u.a. gehen bis heute weiter. update: nun wird unser damaliger Bericht am 30.9.2012 bestätigt, das man weiterhin im Waffen Geschäfte sich tummelt.

  Arben Imani Damir Fazllic

  update: 30.9.2012: Waffen Geschäfte mit Arben Imani 

  Deshalb wurd 1995 in Skhoder, so auch Baskhim Gazidede! Deshalb wurde Remzi Hoxha ermordet, weil er von dem Treffen wusste, was ein Unendlichkeits Prozess inzwischen ist.


  Çdo ditë Shqipëria blen energji elektrike nga kompania “Rudnap” ku është aksioner Fazlliç si dhe kryen veprime shit-blerje me dy kompani të tjera serbe pas të cilave mendohet se qëndron sërish Fazlliç.
  ………………………..
  http://www.shekulli.com.al

  Damir Fazllic Geschäfte! Die Firma Rundap im Balkan!

  Ebenso dient als Drehscheibe, für Waffen,Drogen, wo Salih Berisha mit dem Gangster Ali Evsen vor kurzem hinflog, um diese Geschäfte in alterTradition zu intensivieren. Salih Berisha ist gut bekannt, das er u.a. den Treibstoff Schmuggel während dem UN Embargo gegen Jugoslawien organisierte u.a. mit Agron Musaraj, Azem Hajdari, Fatmir Mediu ( der in Mailand vor Gericht stand mit seinem Freund dem Drogenboss:  Gazmend Mahmutaj , wie auch schon damals Waffen nach Kabul 1995 flog, bzahlt mit Drogen, eine seiner Spezialitäten von Geschäft. Vor kurzem war er ja für neue Drogen-Waffen Geschäfte in Baku, mit seinem Freund Ali Evsen, weil Baku und Tiflis ebenso eine Drehscheibe ist für Geschäfte auch mit den Iranischen Revolutions Garden, was ja Bill Clinton und Reagon als besondere Art der Geschäfte rund um die Iran Contra Affäre sah. Der ermordete Geheimdienst Offizier Iso Copa nach CIA und Mi6 Informationen), war diesen Geschäften auf der Spur und hatte zuvor schon die Waffen Geschäfte auch an die Hisbollah auffliegen lassen, oft über Häfen im Schwarzen Meer, wo dubiose Öl Tanker ja oft den neuen Hafen in der Porto Romana anlaufen. Iso Copa hatte einen guen Ruf in Durres, im Gegensatz zu den Ratten, was sich dort Politiker und Präfekt nennt. Albanischer Artikel dazu! Salih Berisha, hat eine unglaubliche Anzahl von Freunden und Financiers, aus dem Drogen- Waffen Handel und sonstigen kriminellen Geschäfts Freunden um sich! Tropoje war die Waffen Lieferungs Drehscheibe in den Kosovo seitdem Franz Josef Strauss Besuch in Albanien 1987, vor allem mit dem Haklaj Clan, der dazu vom Staats Präsident Ramiz Aliu, beauftragt war, wo im Gegenzug Entwicklungshilfe aus Bonn kam.

  Salih Berisha lieferte selbst Waffen über sein Elternhaus in Tropoje, genauso wie Azem Hajari. Im Februar 1998, war ein Britisches TV Team dort und pünklich für die News, geriet eine Kolonne mit Maultieren und Waffen in einen Serbischen Hinterhalt, was Weltweit ausgestrahlt wurde. Man brauchte ja Tode, für einen NATO Angriff und damals sprach jeder in Albanien offen darüber, das Salih Berisha das organisierte, mit seinen Kontakten zum Serbischen Geheimdienst.

  Konfirmohet lajmi i AMA, Shqipëria ndihmon Iranin në trafikun e drogës

  Staatsbesuch in Baku am 17.2.2012, der Drogen und Waffen Drehscheibe:

  Der Gangster Salih Berisha mit Ali Evsen

  Waffen Geschäfte des Salih Berisha Freund: Ali Evsen, dem seine Flugzeuge beschlagnahmt wurden

   


  Flash-
   / Politik | von AMA-News

   

   

  12 Mars, 2012

  Flash / Politikë | nga AMA-News

   

  Dokumenti/ Berisha agjent i UDB-së Jugosllave… ?!

   

  Në dosjet sekrete të ish-UDB fshihen dokumente të përfshirjes së Sali Ram Berishës në shërbimet sekrete jugosllave. Ky është pretendimi i sekretarit të grupit parlamentar socialist, Taulant Balla, i cili përmes një dokumenti të publikuar në profilin e tij në “Facebook” akuzon kreun e qeverisë se ka bashkëpunuar me shërbimet sekrete të huaja. “Nëse një ditë do të hapen dosjet sekrete të ish-UDB (sigurimit jugosllav) patrioti i madh Sali, do të kërkonte azil politik në Kubë ose Venezuelë. Deri atëherë do duhet të presim. Në dosjet e ish-UDB fshihen dokumente të përfshirjes së Sali Ram Berishës në shërbimet sekrete jugosllave”, – shkruan Balla dje nw profilin e tij nw FB.

  Ditët e fundit në politikën shqiptare është rihapur debati i dosjeve dhe ka pasur akuza nga të dyja palët për bashkëpunim dhe tradhti të vendit. Mbi këtë situatë, deputeti i Partisë Socialiste shpjegon se Fan Noli ka pasur fatin e madh të mos ta ketë njohur Sali Berishën për shkak të epokave të ndryshme. Por sipas tij, “përshkrim më të gjetur për një tradhtar si Saliu që e shet veten për patriot nuk mund të ketë tjetër”. Deputeti socialist citonte njw fjalim të Nolit në parlamentin shqiptar në vitin 1924, ku mes tw tjerash, ish-kryeministri i Revolucionit tw Qershorit shkruan: “Këtu (në Shqipëri) brenda një dite si me magji tradhëtori bëhet patriot dhe patrioti tradhëtor. Këtu si më thoshte një mik është më mirë që njeriu të jetë tradhëtor e të shikojë interesat e tij sepse kështu do të jetë i sigurt që të nesërmen do të proklamohet patriot i madh”.

  Scrutiny Commission on Berisha, Ngjela demands Berisha-UDB links be disclosed

  b_95_75_16777215_0___images_Politika_spartak-ngjela-mad.gif The Serbian state intelligence file documents recording Berisha as an agent of the former Yugoslav UDB have shocked the Albanian politics. As the Prime Minister admitted the fact in silnce, the Albanian politicians demand the case be thoroughly investigated, as an anti national and humiliating act. The chairman of the Party for Law and Justice Spartak Ngjela declared yesterday that a parliamentary scrutiny commission must be set up to investigate on Premier Berisha as an UDB agent.

  Ngjela emphasized that disclosing the links of the current Albanian Prime Minister and Yugoslavian services is a task of the Parliament. He emphasized that the opposition lawmakers are convinced in the facts they have published, they should demand a special inquiring commission to investigate on Berisha’s role as a former UDB agent and a close association of the former politburo.

  “An inquiring commission must be set up to investigate on Berisha’s links with the UDB. There is a reasonable doubt. If the SP lawmakers having vented a batch of accusations against the head of the cabinet as a former UDB agent will provide actual and legally sufficient evidence on what they have claimed, there would be nothing left to do but setting up an inquiring commission to verify and specify his links with the Serbian intelligence service”, Ngjela declared. Among others, he also cast doubt on Berisha’s active links and relations with the Albanian communist politburo and his close Serbian links.

  Meanwhile, the SP lawmaker, also member at the Commission of Security Piro Lutaj declared that the Albanian opposition is in possession of the file which verifies that Sali Berisha has been an UDB agent. Lutaj emphasized that the opposition will denounce and report other facts in the Parliament, which confirm the current Albanian Premier has been recruited by the Yugoslav secret service, exploiting his relations with the politburo and Hoxha family.

  However, another SP lawmaker Balla confirmed the difficulty of disclosing the files in the Belgrade archives.

  Translated by Albi Bushi

  Berisha und Freunde in 1994, als das Treibstoff Embargo in Kraft trat.

  Direkt vom Serbischen Geheimdienst Chef zur Verfügung gestellt, der ohne einen Pass vorzuzeigen durch die Pass Kontrolle in Rhinas damals in 1994-1995 marschieren konnte, weil er dieses Schwarzen Cadillac (Foto aus 2008 / Durres, inzwischen wurde er abgewrackt), mit Fahrer dem Innenminister Agron Musaraj zur Verfügung stellte, der dann 1997, zur Prostituierten Transporten zum “Hotel Florida” u.a. genutzt wurde, rund um die Familie Hasanbeliu, “Ben” Hasani”, heute in Fake hohen Adminstrations Posten erneut in der Mafia Regierung (u.a. Umwelt Ministerium weil man ja mit Minister Fatmir Mediu, damals Geschäfte machte)

   

  Rruga Taulantia, direkt im Mafia Zentrum von Durres, wo die Mafia Firma PESPA, mit der Kosovo Mafia Familie Syla,  ihren illegalen Hochhaus Bau hat, mit Duldung von dem Gangster Boss Salih Berisha.

  Legendärer überlanger Lincoln Cadillac, für den Albanischen Innenminister Agron Musaraj, aus dem Hause des Salih Berisha, bezahlt mit Fahrer direkt vom Serbischen Geheimdienst Chef, der sehr gut Deutsch ebenso sprach und der ohne Ausweis Kontrolle am Flugplatz Rhinas durch die Sperren ging und allgemein bekannt war, als Geschäfts Partner des Salih Berisha und Freunde in 1994, als das Treibstoff Embargo in Kraft trat. Das Fahrzeug, wurde wohl ca. in 2008 verschrottet, wegen Motoren Schaden.

  Salih Berisha, Alexander Meksi, Azem Hajdari, Fatmir Mediu,  Baskhim Kopliku, Agron Musaraj, schmuggelten halfen Milosovic bei den Balkan Kriegen ganz entscheidend, als sie für 750 Millionen $ (unversteuertes Öl) nach Serbien schmuggelten, über den Grenz Übergang Hani e Pot, nach Montenegro. Der Serbische Geheimdienst Chef, flog mit der Ungarischen Flug Gesellschaft MALEV nach Tirana und konnte an der Pass Kontrolle vorbei einreisen, so bekannt war er am Flugplatz: Ebenso sprach der Herr, fliessend Deutsch u.a.!

   Nette Schlagzeile: Erion Isufi Schwager des Aussenministers hat Damir Fazllic betrogen. Kommentar: Immer die Verwandten der Politischen Mafia, welche denken das sie machen können was sie wollen. Erion Isufi ist mit Deutschen Geschäfts Visa ausgestattet, was nicht verwundert und ist wie bewiesen in Top Drogen- Waffen Schmuggel und in die Geldwäsche verwickelt sowieso Betrug.

  aus

  Balkanforum

  Das der CIA hinter den erneuten Waffen- Drogen Geschäften hinterher war, stand 2010 in der Albanischen Presse und der Gangster Rezart Taci, schlug darauf den Autor zusammen mit seinen Body Gards!

  Monday, October 18, 2010  Mero Base: Berisha links with Islamics
  Abdul Latif Saleh, his sponsor Democratic Party of Salih Berisha

  The selected person of “Allah” in Tirana, friend of Sali Berisha. The meeting in Istanbul with close Arab friend of the Albanian president, who will help to raise the press plunged into crisis.

  Strange that there were links between DP officials and representatives of Islamic world came to Albania in the early 90s and who were later accused by the Americans as financiers of terrorism.


  Damals ging es um Waffen, welche der CIA, teilweise über die Iranischen Revolutions Garden nach Bosnien lieferte, inklusive Afghanistan Schlächter, inklusive Kopf abschneiden und heute geht es um Energie Geschäfte, wie auch Öl Geschäfte, wo Wesley Clark an Bankers Petroleum beteiltigt ist.

  Alles dreht sich immer nur um Geschäfte!

  US Botschaft in Tirana: “Die Politiker arbeiten nicht für das Volk” 

  “State Capture” der Internationalen Mafia in die Albanische Politik 

  US State Department: Albanien das Land der Geldwäsche 

  Robert Elsie: man müsste verrückt sein um in Albanien zuleben 

  109 Leibwächter in Lezhe braucht nun schon Salih Berisha: Der Polizei Befehl: gezeichnet Colonel: Kolin Gjoka und bei der Familie Gjoka, weiss man gleich, das die Drogen Mafia im höchsten Polizei Dienst sitzt, was auch nichts Neues ist, wenn man andere Namen dort hört, wie Muca,  Selmanllari! Direkte Partner des Sokol Kociu, der Polizei Mördern: Dritan Dajti — Nichts Neues aus Albanien.

  MUAJI MARS/ Kalendar i krimeve të Sali Berishës, që prej vitit 1992…

  EKSKLUZIVE/ Berisha në 
  Lezhë me 109 gardistë
  EKSKLUZIVE/ Berisha në Lezhë me 109 gardistë
  Kryeministri Berisha ka zhvilluar një vizitë të “blinduar” në qytetin e Lezhës javë më parë, pikërisht më 2 mars, ditën e “Besëlidhjes së Lezhës”. Gazeta „Shqiptarja.com“ boton sot  dokumentin ekskluziv të Gardës që përmban të gjitha masat e marra për të shoqëruar kryeministrin në qytetin ku Skënderbeu është prehur për herë të fundit.”. (Në foto: Kryeministri Berisha në 2 mars në qytetin e Lezhës)

  Direkte Verbindung zu Internationalen Verbrecher Gangs; Islamischen Terroristen hat Salih Berisha mit Damir Fazllic, einem der übelsten Betrüger und Gangster im Balkan.

  Bin Laden und Co.

  Die Osmanis sind auch extreme Geldwäsche für direkte Bin laden Leute und Islamische Terroisten auf dem Balkan. Hamburg lässt grüssen mit Atta! Und Salih Berisha, wie Damir Fazllic, spielt ebenso eine wichtige Rolle für die Bin Laden Truppe auf dem Balkan, wobei die Osmanis die Hamburger Geldwäsche Strategen sind, mit der OK direkt verbunden. böse

  All are connected to imam Omar Behmen. Their funding comes from various sources, but all have in common the Swiss enterprise called “Phoenix,” owned by Qazim Osmonaj.

  Another man worth mentioning is Abdullah Duhayman, a Saudi citizen, the founder of the “Islamic Balkan Center” Zenica, Bosnia. Duhayman is one of the main contacts and financiers of Ekrem Avdiu of Kosovska Mitrovica, a veteran of the Bosnian war and the founder of UCK’s mujahid’din unit “Abu Bakr Sadeq.” Basha in cooperation with Damir FazllicCitizens of Bosnia-Herzegovina need help, because they cannot fight against this pestilence alone. One should be careful to differentiate the extremists from the Muslim population in general; one of the extremists’ goals is to foment conflict between all Muslims and modern civilization. This is what the leaders of Al-Qaeda in Kosovo are doing. According to expert information, the top extremists in the area are: Ramush Haradinaj, Hashim Taqi, Ilaz Selimi, Ahmed Krasniqi (Haradinaj’s enemy), Setmir Krasniqi (organized crime) Muxhar Basha, Snu Lumaj, Ismet Bexhet, Remi Mustafa, Nazmi Bekteshi, Xhimshit Osmani, Ramadan Dermaku, Luzim Aliju i Baylush Rustemi. All are connected to imam Omar Behmen. Their funding comes from various sources, but all have in common the Swiss enterprise called “Phoenix,” owned by Qazim Osmonaj. Another man worth mentioning is Abdullah Duhayman, a Saudi citizen, the founder of the “Islamic Balkan Center” Zenica, Bosnia. Duhayman is one of the main contacts and financiers of Ekrem Avdiu of Kosovska Mitrovica, a veteran of the Bosnian war and the founder of UCK’s mujahid’din unit “Abu Bakr Sadeq.”http://whitepaper.prohosts.org/whitepaper.htm

  aus

  http://balkanblog.org/2010/02/06/bin-ladens-helfer-in-albanien-valentia-leskaj-verbunden-mit-den-deutschen-lobbyisten/

  Citizens of Bosnia-Herzegovina need help, because they cannot fight against this pestilence alone. One should be careful to differentiate the extremists from the Muslim population in general; one of the extremists’ goals is to foment conflict between all Muslims and modern civilization. This is what the leaders of Al-Qaeda in Kosovo are doing. According to expert information, the top extremists in the area are: Ramush Haradinaj, Hashim Taqi, Ilaz Selimi, Ahmed Krasniqi (Haradinaj’s enemy), Setmir Krasniqi (organized crime) Muxhar Basha, Snu Lumaj, Ismet Bexhet, Remi Mustafa, Nazmi Bekteshi, Xhimshit Osmani, Ramadan Dermaku, Luzim Aliju i Baylush Rustemi. All are connected to imam Omar Behmen. Their funding comes from various sources, but all have in common the Swiss enterprise called “Phoenix,” owned by Qazim Osmonaj. Another man worth mentioning is Abdullah Duhayman, a Saudi citizen, the founder of the “Islamic Balkan Center” Zenica, Bosnia. Duhayman is one of the main contacts and financiers of Ekrem Avdiu of Kosovska Mitrovica, a veteran of the Bosnian war and the founder of UCK’s mujahid’din unit “Abu Bakr Sadeq.”

  Citizens of Bosnia-Herzegovina need help, because they cannot fight against this pestilence alone. One should be careful to differentiate the extremists from the Muslim population in general; one of the extremists’ goals is to foment conflict between all Muslims and modern civilization. This is what the leaders of Al-Qaeda in Kosovo are doing. According to expert information, the top extremists in the area are: Ramush Haradinaj, Hashim Taqi, Ilaz Selimi, Ahmed Krasniqi (Haradinaj’s enemy), Setmir Krasniqi (organized crime) Muxhar Basha, Snu Lumaj, Ismet Bexhet, Remi Mustafa, Nazmi Bekteshi, Xhimshit Osmani, Ramadan Dermaku, Luzim Aliju i Baylush Rustemi. All are connected to imam Omar Behmen. Their funding comes from various sources, but all have in common the Swiss enterprise called “Phoenix,” owned by Qazim Osmonaj. Another man worth mentioning is Abdullah Duhayman, a Saudi citizen, the founder of the “Islamic Balkan Center” Zenica, Bosnia. Duhayman is one of the main contacts and financiers of Ekrem Avdiu of Kosovska Mitrovica, a veteran of the Bosnian war and the founder of UCK’s mujahid’din unit “Abu Bakr Sadeq.”
  http://whitepaper.prohosts.org/whitepaper.htm


  Erion Isufi!

  An der Sache ist der Schwager von Albanischen Aussenminister (nun Inneminister) Lulzim Basha, beteiligt Herr Erion Isufi, der bekannt ist für Drogen und Frauen Handel und eng mit dem Osmani Clan in Hamburg zusammenhängt.

  ‘Rrëfej Berishën e nëntokës serbe’

   

  16

   

  QERIM KELMENDI – INTERVISTE

  Postuar më: 21 Shkurt, 2013 tek Kopertina

  gazeta dita cover

  Intervistoi: HABJON HASANI

  Qerim Kelmendi është një ndër themeluesit e LPK-së që më pas njihej gjerësisht si UÇK-ja. Kur ishte veprimtar i LPK-së ai mbante pseudonimin “Shpirtmadhi”, ndërsa me krijimin e UÇK-së  ai njihej me nofkën “Dema”. Madje është njeriu i parë në radhët e UÇK-së që është plagosur në një betejë me forcat serbe, gjatë një përplasje të ndodhur në vitin 1996.  Ai tashmë jeton në Kosovë me familjen e tij, por që prej fillimit të viteve 90’ ai ka ardhur në Shqipëri me mision si pjesë e grupit të rezistencës së Kosovës dhe ka vazhduar të luajë role të dorës së parë brenda rezistencës dhe UÇK-së deri në vitin 1999, kohë kur pushtuesi serb u tërhoq nga Kosova. Kelmendi ka qenë për shumë kohë krahu i djathtë i Zahir Pajazitit njërit prej komandantëve më kryesorë të UÇK-së sëbashku me Adem Jasharin. Më pas gjatë viteve 97-99 Kelmendi është angazhuar në mënyrë direkte nëpërmjet kontakteve me shërbimin sekret shqiptar për furnizimin me armë të UÇK-së. Në intervistën ekskluzive për “DITA”-n ai rrëfen detaje të këtyre kohëve duke vënë theksin sidomos tek roli i ish-Presidentit Berisha për të shkatërruar dhe goditur strukturat e rezistencës në Kosovë, duke e akuzuar madje Berishën edhe për një takim që sipas Kelmendit ai ka zhvilluar me Zhelko Raznatoviç Arkanin në Shkodër në vitin 1992. Më tej Kelmendi hidhet në ngjarjet mes viteve 1997-1999 ku ndër të tjera sqaron edhe rolin e Berishës dhe Bukoshit gjatë luftës së Kosovës, ndërsa vrasjen e Azem Hajdarit ai e konsideron si një lojë të stisur nga qeveria serbe dhe Berisha për të krijuar luftë civile në Shqipëri, si e vetmja mënyrë për të eleminuar aktivitetin e UÇK-së brenda Kosovës. Gjatë intervistës, Kelmendi përmend edhe natyrën e lidhjeve mes UÇK-së dhe familjes Haklaj në Tropojë, veçanërisht Fatmir Haklajt. Qerim Kelmendi ka punuar ngushtë edhe me heroin e luftës Ilir Konushevci si dhe me Adrian Krasniqin në krijimin e bazës së nevojshme luftarake për ushtarët e UÇK-së. 

  Zoti Kelmendi, gazeta “DITA”  botoi dje  pjesë nga një libër i studiuesve James Pettifer dhe Miranda Vickers ku përmendet roli i Berishës në raport me themeluesit e UÇK-së në fillim të viteve 90’ por edhe më pas. Në libër përmendet fakti se kur Berisha ishte President në Tiranë u arrestua Adem Jashari dhe Zahir Pajaziti. Përmendet dhe një antentat ndaj Hashim Thaçit ku mbeti i vrarë shoku i tij i dhomës gazetari Ali Uka. Ju keni qenë ndër themeluesit kryesorë të UÇK-së asokohe, i konfirmoni ju këto analiza dhe cili ka qenë aktiviteti i kësaj organizate në fillim të viteve 90’ në Shqipëri?

  Qerim Kelmendi

  Qerim Kelmendi

  Në fund të vitit 1991,në dimrin e egër të këtij viti,një grup i ish-antarëve të LPK-së(Lëvizja Popullore e Kosovës), një organizat ë klandestine në Kosovë, ne jemi nisur maleve të Gjeravicës, dhe mbetëm në dëborë dhe nuk mundëm të depërtojmë në Shqipëri. Për peripecitë e atij udhëtimi dhe të udhëtimeve tjera nuk do marrë kohë të rrëfehem sot. Në janar të vitit 1992, në përpjekjen tjetër, po në borën mbi një metër, ia dalim të shkojmë në Shqipëri. Në Shqipëri,  meqënëse shkuam sëbashku me vëllain e Adrian Krasniqit (tani i shpallur Dëshmor dhe Hero),  pra me Ilir Krasniqin, i cili në atë kohë ishte antar i LPK-së u vendosëm tek një familjar i afërt i Ilir dhe Adrian Krasniqit, pra u vendosëm tek vëllezrit Besnik, Agim, Lul dhe Edi Krasniqi (i aksidentuar në vitin 1992 në komunikacion dhe i vdekur). Kjo familje shqiptare e Kosovës ishte detyruar të shpërngulej nga Kosova për në Shqipëri, gjatë aksionit famëkeq të armëve, që e drejtonte krimineli i atëbotshëm Rankoviçi, në vitin 1956. Në Bajram Curri kemi ndejtur dhe u çlodhëm me sa mbaj mend nja dy-tre ditë. Iliri dhe Ramadan Kastrati qëndruan në Bajram Curri ndërsa unë dhe Sali Kelmendi (djali i vëllait tim) vazhduam rrugën në Tiranë sepse misioni konsistonte në vendosjen e lidhjeve të organizatës tonë, për të parë mundësitë, se si mund të organizonim bartjen e armëve në Kosovë.

  Në Tiranë takova vëllain tim Ibrahim Kelmendi, që është i njohur për opinionin si themelues i LPK-së sëbashku me Kadri Zekën dhe Jusuf Gërvallën. Kur shkuam atje ishte koha e kaosit dhe u skandalizuam me situatën në Shqipëri. Në Shqipëri ishim nisur me kërkesën e Nënkrytarit të LKP-së, Dega Jashtë Vendit, pra ishim nisur me kërkesë të Muhamet Kelmendit, i cili kishte dërguar mesazhe përmes dikujt tjetër, me qëllim që antarë të LPK-së të vinin e të organizonin bartjen e armatimit nga Shqipëria në Kosovë. Koha dhe hapësira kur shkuam në Shqipëri ishte plot kaos, me zhvillime të neveritshme politike, me gangsterë që kishin përçudnuar jetën e shqiptarëve në Tiranë e gjetiu. Me Ibrahim Kelmendin (vëllain tim) u dakorduam që të takohemi me një oficer të Kosovës, që kishte qenë i burgosur në Jugosllavi. Meqë Xhafer Jasharaj kishte afërsi dhe miqësi me Zv.Kryeministrin e Kosovës Ramush Tahirin, na propozoi që t’i trokasim në derë dhe me ndërmjetësimin e Jashar Salihut, në Sheshin Skënderbej, aty tek një qoshe e çimentos, ku ishte tregu  i valutës, takohem me Zv. Kryeministrin Ramush Tahiri. Natyrisht nuk kishte nevojë të prezantohesha meqë mestar i takimit tonë ishte oficeri Xhafer Jashari.

  Të them të drejtën, Ramush Tahiri më mirëpriti dhe e vlerësoi gatishmërinë e të rinjve të LPK-së që kishin filluar të mendonin për armatosjen e njësiteve. Z.Ramush Tahiri më tha se në Shqipëri është një situatë kaotike dhe sugjeroi që të presim zgjedhjet e 22 marsit të vitit 1992 dhe të shpresojmë se po fiton Sali Berisha , (që konsiderohej në atë kohë si dora jonë) dhe nëse fiton Sali Berisha atëherë çështja e armatimit të grupeve në Kosovë do të jetë një çështje e lehtë teknike. Ramush Tahiri më propozoi që takiBshtisë, shpesh na kanë dëmtuar duke na konfiskuar armë të shumta. Fatet e një Kombi thuhet se dalin nga dyert e tragjedisë së tij dhe tragjedia e ngjarjeve të marsit 1997, thyrja e depove,  ishte fati më i madh që krijoi rrethanat për t’u organizuar UÇK-ja dhe për të fituar Kosova. Thyerja e depove dhe rënia e familjes  Jasharaj janë dy tërmete të dhimbshme që ia kthyen faqen dhe fatin e mirë historisë së Kosovës. Jo më kot thuhet, fat në fatkeqësi.

  A ka patur një luftë mes dy linjave të tregtimit të armëve drejt Kosovës në vitin 1998. Një linjë ku ishte influent Azem Hajdari e Bujar Bukoshi dhe një tjetër linjë që drejtohej nga familja Haklaj dhe shteti shqiptar?

  Berisha nuk e ka mbështetur Bukoshin por kanë bashkërenduar veprimet në të gjitha periudhat, dhe se a do jenë bashkë apo nuk do jenë bashkë nuk varej nga ata, sepse e kanë patur urdhër të jenë bashkë. Qeveria Bukoshi-LDK dhe partia e Sali Berishës, veçanërisht Sali Berisha