Author Archive

Primitiv Mafiosi Ferdinand Xhaferrie und seine neue Skandal rund um die Mueseums Mafia

Freitag, Juli 6th, 2012

Die Tourismus Mafia des Ministeriums, hat natuerlich auch den Ticket Verkauf der Muesen unter Kontrollen, wo 80% der Gelder in die eigene Tasche wandern, in Coopertion  mit Mafia Tourismus Agenturen! Das angebliche Albanische Forschungs Institut (Qendrën e Studimeve Albanologjike QSA.) ist natuerlich ebenso unter Mafia Kontrolle um die Funds zu stehlen. Der Ex-Minister Ferdinand Xhaferrie,  ist auch hier verantworlicht, wenn jeder Posten durch imkompetente und Kriminelle besetzt wird.

Irgendwelche Auslaender Funds bezahlen schon diese Kriminellen, in einer extremen Art und Weise.

Selten gab es in so kurzer Zeit, eine total Zerstoerung des Tourismus durch PD primitiv Gangster und schlimmer wie die Taliban: die Zerstoerung der Antiken Staetten in Albanien, auch der UNESCO geschuetzten Staedte.

Von dem PR Chef der Kosovo Todesschwadronen, Bin Laden Partner wie Ferdinand Xhaferrie, war Nichts Anderes zu erwarten.

Die Schande Albaniens Neritan Ceka, Ferdinand Xhaferrie, Aldo Bumci – das Kathastophen Ministerium: MTKRS

Das Kathastrophen Ministerium MTKRS

05 Korrik 2012 – 07:19

Kulture Nga DHURATA HAMZAI
Bileta “relike”, korrupsion në
Muzeun Arkelologjik shqiptar

 

Bileta që administrohet nga Qendra e Studimeve Albanologjike (QSA), që u jepet vizitorëve për të parë Muzeun Arkeologjik Kombëtar, në shkelje të plotë të ligjit dhe jashtë çdo standardi, u zbulua një ditë më parë nga Auron Tare gjatë shoqërimit të një grupi vizitorësh të huaj. Pasi blemë dje një biletë të tillë, ku shkruhej shuma vetëm me 1 dollarë (konvertimin e vlerës e bënte vetë biletashitësja!!!; mori 100 lekë), kërkuam edhe arsyet e përdorimit të kësaj bilete-relikte nga koha e komunizmit. Pamë se bileta është pjesë e një problematike më të madhe që përfshin Muzeun Arkeologjik dhe vetë kupolën drejtuese, Qendrën e Studimeve Albanologjike QSA.

Përveç problemeve që nisin që mungesa e rinovimit, ku në muzeun arkeologjik nuk janë reflektuar në stenda zbulimet e bëra që nga viti 1981, nuk ka asnjë procedurë korrekte që të provojë numrin e turistëve dhe shumën e saktë të biletave ekzistuese, atyre të shitura e atyre të pa shitura.
Bileta shkruan vetëm „Biletë Hyrjeje“, por nuk thotë se ku hyn vizitori, në cilin institucion.

S’ka as emrin e institucionit që të jetë në varësi, siç e ka Galeria Kombëtare e Arteve, e cila aktualisht përdor një biletë me kod të fshehtë, logo të qartë të institucionit dhe atij që e ka në varësi MTKRS. Bileta e Muzeut Arkeologjik mban sipër emrin e një institucioni fantazmë që ka ekzistuar shumë para viteve ’90, shumë kohë përpara se të krijohej si institucion më vete edhe vetë Ministria e Kulturës (1992). Bileta ka vetëm një vizatim me motive etnografike. Me sa duket është motivi i qilimit shqiptar. Ngjyra e saj është violetë e mbyllur, por duket si e fshirë nga uji.

Mban shënimin me vlerën 1 dollarë dhe vetëm një Nr. Serie: njëzetë e shtatë mijë e gjashtëqind e tre (Nr. 27603), por nuk ka as ISBN, as emrin e shtypshkronjës ku është prodhuar, ku kjo e fundit të jetë e licencuar për ta bërë këtë punë. Megjithëse bëhet fjalë për një relikte të rrallë të kohës së komunizmit, që përdorej vetëm për turistët në atë kohë, nuk vihet re asnjë shenjë apo kod sekret, që ta veçojë këtë biletë nga një copë letër e rëndomtë. Ajo mund të fotokopjohet lehtë në çdo fotokopjuese elektronike, por edhe nga një shtypshkronjë artizanale.

(aq/shqiptarja.com)

 12 Jahre Mafia Betrug: 6 Direktoren des MTKRS Ministerium’s werden angeklagt

Museums Wächter auf Albanisch: ohne das es bemerkt wurde, verschwinden wertvollste Antike Vasen 

Das Mafia Banditen Ministerium MTKRS, schützt unverändert keine Kultur Güter, Antike Stätten – “Zone Touristik” 

Gegen eine Klinik in Vlore, wird ebenso nun Anklage wegen Korruption erhoben!

Vlorë, pezullohen nga puna drejtoresha dhe 2 mjekë të Spitalit Psikiatrik, akuzohen për korrupsion

 Gjykata e Vlorës ka pezulluar sot nga puna drejtoreshën e Spitalit Psikiatrik të Vlorës dhe dy mjekë të tjerë pasi abuzuan me kempin. Burime të policisë bëjnë me dije se drejtoresha Antonela Aga

Und zum Lulzim Basha Betrugs Kartell gehoert der Uni Direktor von Tirana, der in alter  Tradition die Treibstoff Depots pluendert und falsch abrechnet, wie die Staatskontrolle feststellt

Dhori Kule i kryeqytetarit Basha, abuzime dhe me karburantin

Thellohet skandali në Rektoratin e Universitetit të Tiranës. Pas abuzimeve me tenderat dhe dietat në raportin e Kontrollit të Lartë të Shtetit evidentohen shkelje edhe More…

Langzeit PD Mafiosi Fahri Balliu, im Spiegel mit der Bestechungs Firma „Alpine“

Donnerstag, Juli 5th, 2012

Die Salih Berisha, Adviser Mafia als Partner der Mafia „Made in Austria“ (400 Milliarden Euro. wurden mit der Banken Mafia im Osten und im Balkan versenkt, was eine Art Welt Rekord Monopol der Austria Mafia)  Deshalb forcieren diese Gestalten ja auch den Kosovo, denn nur im Rechtsfreien Raum, kann man soviel Geld verdienen)!

Motor des Bestechungs Motoren ist direkt die EBRD Bank, wo Deutschland den groessten Anteil an dieser EU Bank Bank hat. Man finanziert direkt Bestechungsgelder in Millionen Hoehe wie in diesem Falle, was auch die verschwundenen 3 Milliarden  Euro im Kosovo erklaert, was vertuscht wird.

Wir berichteten schon vor Jahren ueber die Mafioesen Umtriebe im Bestechungs Karussel des Wolfgang Grossruck, Strabag, wie so oft und Details auch von „Alpine“ Aber erst vor kurzen, begannen hier Ermittlungen der Staatsanwaltschaft, obwohl Selbige lt. Parise Anti Korruptions Konvention, wegen Auslands Bestechunge umgehend Ermittlungs Verfahren starten muesste.

Der komplette Original Artikel ist heute mit Details nur in der Print Ausgaben. Wird spaeter ergaenzt, weil weitere Profi Ganoven wie der Kabinetts Chef von Salih Berisha, ebenso beteiligt sind.

Ra rruga e sapondërtuar
18 mln euro ekstra Fahri Balliut
Ra rruga e sapondërtuar 18 mln euro ekstra Fahri Balliut
Lexo sot në gazetën “Shqiptarja.com”/Deputetët dhe drejtorët e PD-së kanë justifikuar dje rritjen e faturës së rrugës Levan-Vlorë edhe me 18 milionë euro të tjera, me rrëshqitjen e rrugës. Sipas tyre faji është i qeverisjes së PS-së në 2004 që ka lënë një projekt ku mungonte stabilizanti, që mban trasenë e rrugës, ndërsa deputetët e PSsë thanë se këto punë i ka bërë sekseri i qeverisë, Fahri Balliu.

Rund um den Privatisierungs Betrug, wo keine Gelder in die Staatskassen flossen, wo die Oel Firmen mit Betrugs Bilanzen und Buchhaltung nie Gewinne machen usw.. Alles mit Hilfe der Profi Verbrecher der EBRD.

REPUBLIKA E SHQIPËRISË
KUVENDI
Komisioni për Veprimtarinë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin
Dokument parlamentar
PROCESVERBAL
Datë 04.07.2012, ora 11:10
Drejton mbledhjen
Jemin Gjana – kryetar komisioni
Rendi i ditës:
1. Miratimi i procesverbalit.
2. Projektligji „Për ratifikimin e marrëveshjes ndryshuese nr. 2 në marrëveshjen e huas ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) për financimin e projektit të ndërtimit të rrugës Levan-Vlorë“.

Marrin pjesë:
Jemin Gjana, Ardian Turku, Sybi Hida, Besnik Dushaj, Eduard Shalsi, Besnik Baraj, Ilir Bano, Ismail Hoxha, Artan Gaçi, Aurel Bylykbashi, Blendi Klosi, Selami Xhepa, Bedri Hoxha, Ramiz Çobaj, Osman Metalla, Kreshnik Çipi, Rrahim Çota.

Të ftuar:
Ernest Noka – zëvendësministër i Ministrisë së Punëve Publike dhe Transportit.
Ylli Gjoni – nëndrejtor i Drejtorisë së Rrugëve në Ministrinë e Punëve Publike dhe Transportit.

HAPET MBLEDHJA
Miratohet procesverbali.

Jemin Gjana – Sot në rendin e ditës kemi diskutimin e projektligjit „Për ratifikimin e marrëveshjes ndryshuese nr. 2 në marrëveshjen e huas ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) për financimin e projektit të ndërtimit të rrugës Levan-Vlorë“.

Besnik Baraj – Sikur të bëhej në ’44-ën kjo rrugë, mund të thuhej që nuk ishte parashikuar shtresa e stabilizantit, por të thuhet sot, pas një eksperience kaq të madhe, më duket e çuditshme. Megjithatë, kam këto pyetje, para se të bëj edhe një lloj komenti. Si është e mundur që me përvojën që keni, të kërkoni sot rritjen me pothuajse 50 për qind të çmimit, për shkak se nuk keni parashikuar vlerësime reale të kostos në një zonë, ku nuk ka as tunele, as male për të hapur, por është thjesht një zonë fushore dhe kodrinore? Më duket e papranueshme.
Së dyti, a keni ndonjë një përvojë të ngjashme që inflacionin apo rritjen e çmimeve në përgjithësi ua reflektoni në proces, në rrugë e sipër kompanive të ndryshme, apo kjo është një kompani kliente e qeverisë sot?
Së treti, si është e mundur që sot Shqipëria nuk është më pronë e shqiptarëve? Puset e naftës nuk janë pronë e tyre, minierat e kromit nuk janë pronë e tyre ose asete të ndryshme gjithmonë e më shumë nuk janë më pronë e shqiptarëve. Si është e mundur që sot buxheti i shtetit, me gjithë privatizimet masive të veprave strategjike, nuk ka para për t’i uluar shpenzimet për rrugët që po ndërton vendi ynë, por, përkundrazi, po i vë një litar në qafë jo vetëm brezit tone, por edhe brezave të ardhshëm. A mund të ma thoni këtë, sepse nuk arrij ta kuptoj?

Eduard Shalsi – Që në vitin 2007, kur u bë inaugurimi i fillimit të punimeve, ende pa u lidhur kontrata, para zgjedhjeve vendore të vitit 2007, pati një ndjeshmëri të lartë ndaj përzgjedhjes së fituesit, mënyrës së përzgjedhjes së tij, madje edhe çmimit të tij. Asokohe u kërkua shpjegim se bashkimi i kompanive fituese ishte shumë afër me njerëz të pushtetit, madje u tha se çmimi ishte thjesht e vetëm për të shpallur fituese atë kompani që u shpall e tillë. Në tenderin e atij viti morën pjesë disa kompani dhe disa prej tyre u skualifikuan për shkak të çmimit, i cili u konsiderua i lartë, sot, 6 vjet më pas, dua t’ju pyes: në kontekstin e sotëm, ku u shpall fituese një kompani e cila ende pas 5 vjetësh apo 6 vjetësh nuk ka realizuar projektin, cila është përgjegjësia dhe e kujt është ajo? Ndërkohë që në kontratë, në deklarata publike është shpallur se rruga do të inaugurohej për 24 muaj. Pra, kush mban përgjegjësi për vlerësimin e ofertave të asaj kohe dhe shpalljen e fituesit?

Ernest Noka -Po filloj me pyetjet që u bënë nga zoti Baraj. Pyetja e parë lidhej me shtresën e stabilizantit.
Si ka mundësi që nuk ishte parashikuar një shtresë stabilizanti, në kushtet e sotme, kur aftësitë dhe kompetencat e shqiptarëve dhe kryesisht e qeverisë janë të tilla që nuk duhet ta kishin lejuar? Vërejtja është me vend. Edhe unë ndaj të njëjtin shqetësim me ju zoti Baraj që normalisht projekti nuk duhej të ishte hedhur në tender, pa u verifikuar fortësia përkryerja e këtij projekti. Sa për dijeni, ky projekt ka qenë realizuar në kohën kur në pushtet ka qenë Partia Socialiste, në vitin 2004. Ka qenë bërë dhe ka qenë aprovuar nga Drejtoria e Përgjithshme e Rrugëve e asaj kohe. Nuk duhet të harrojmë që ky projekt për një kohë të konsiderueshme ngeli në sirtar, pasi u në ato kohë u bënë diskutime shumë të sensibilizuese nga parlamenti, qoftë nga opozita e sotme, sepse nuk po fillonte të realizohej ky projekt, por u bënë projekte të tjera, siç ishte Rruga e Kombit. Duke qenë se projekti mbeti në sirtar Drejtoria e Rrugëve e asaj kohe nuk e shqyrtoi siç duhet dhe kur erdhi momenti që ky projekt të riaktivizohej meqë kishte kaluar shumë kohë, mbase, unë nuk kam qenë në atë kohë që të them se kush e ka pasur përgjegjësinë ta kontrollonte, mungoi shtresa e stabilizantit, e cila mungoi edhe në preventivin përkatës, që për një rrugë është shumë e domosdoshme dhe e papranueshme të bëhet pa këtë shtresë. Kur e vumë re se mungonte e reflektuam në preventivin përkatës, bashkë me vlerën përkatëse.

Ylli Gjoni – Një sqarim të mëtejshëm, shtresa e stabilizantit është hequr në mënyrë koshiente nga projektuesi në vitin 2004. Ai kishte bërë një llogaritje për jetëgjatësinë e rrugës 10 vjet. Ndërkohë në të gjitha standardet ndërkombëtare një autostradë e kësaj kategorie minimalisht jetëgjatësinë e ka 20 vjet. Me mungesën e shtresës së stabilizantit, që është shtresa kryesore që absorbon ngarkesat tërheqëse të rrugës, është e detyrueshme të bëhet 20 vjet. Pra u detyruam ta shtojmë. Pra nuk është një gabim i projektuesit, por ai e ka menduar në mënyrë koshiente për ta bërë 10 vjet. Kështu që është e patolerueshme në standardet tona dhe ndërkombëtare që të lejohet një autostradë pa stabilizant. Kur e kuptuam këtë fakt për ne ka qenë një shok dhe kjo gjë u kuptua relativisht vonë.

Ernest Noka -Prokurimi që u bë në vitin 2007, u bë me të gjitha kushtet e marrëveshjeve ndërkombëtare dhe kushtet e zbatimit të ligjit shqiptar. u përzgjodh një kompani, e cila, në asetet e saj i kishte të gjitha nekuizitet e nevojshme për të kryer punimet; ofroi një çmim që, në kushtet e ligjit shqiptar, por edhe të rregullave të prokurimit të BERZH-it, të Bankës Botërore etj., fituese është gjithmonë kompania që ofron çmimin më të ulët, u përzgjodh pikërisht ajo dhe jo kompanitë e tjera, që i kishin çmimet më të larta. Me sa di unë, kompania fituese është „Alpin“, e cila, në vitin 2007 i kishte të gjitha kushtet për të shkuar në kërkesë për ofertë dhe që i përmbushte të gjitha kushtet ligjore për t’u përzgjedhur. Pas 6 vjetësh nuk është mbyllur akoma dhe arsyet janë ato që tha zoti Bano. Kur ka një mungesë në projekt, është e detyrueshme që projektin ta rishohë ai që e ka bërë në bazë të kushteve, por ky projekt kërkon kohën e vet të miratimit, qoftë nga shteti shqiptar, qoftë nga donatori.

Ylli Gjoni -Përveç organizimit të dobët, ju rikujtoj që kompania në vitin 2010 është detyruar të ndryshojë 100% stafin. Në një kohë kur kishin kaluar afatet e përfundimit të veprës ka ardhur një kompani tjetër ALPINE e Greqisë, që punon tani. ALPINE ekzistuese ka ikur totalisht nga kontrata. Pra, është ceduar e drejta për ta ndërtuar rrugën një kompani tjetër, e cila për fatin tonë deri më sot ka arritur në masën 99,99% të punimeve dhe për dy javë vepra mbaron totalisht. Kjo ka qenë problematika e tyre e brendshme, ndërsa e jona përgjithësisht është problematik e shpronësimeve.

Artan Gaçi – Unë mendoj se thelbi i vonesave, i zgjatjeve të qëllimshme, i ngritjes së kostos dhe qëllimi, është diçka që ju, ne e dimë dhe publiku e di, ishte kërkesa për rritjen e financimit. Mes kompanisë ALPINE në Austri dhe qeverisë shqiptare qëndron një problem tjetër. Është i njëjti faktor, me forma të ndryshme lokale, por identik, që qëndron midis mosrealizimit të urës së Sicilisë me Italinë. Në qoftë se ura e Mesinës nuk realizohet, nuk realizohet se nuk do qeveria apo populli i Sicilisë, por sepse në mes është mafia, e cila e bllokon prej vitesh. Kjo është evidente. Edhe në Shqipëri është i njëjti faktor, mafia, por me një formë tjetër, që qëndron ndërmjet interesave dhe kompanisë, e cila mund të jetë serioze.

Eduard Shalsi -Në rast se do t’i referoheni asaj se çfarë është thënë, madje dhe shkruar në vitin 2007 teksa përzgjidhej kompania „Alpine“, do të kuptoni se çdo shqetësim dhe çdo dyshim i hedhur sot janë provuar katërcipërisht. Ka disa media dhe u sugjeroj edhe kolegëve, edhe juve, që të bëni një risearche dhe, lehtësisht, mund të provoni se çfarë është thënë në vitin 2007. Madje do t’ju rikujtoj edhe një letër ankese të njërës prej kompanive pjesëmarrëse, e cila e konsideronte të pajustifikueshëm çmimin e ofruar dhe, për pasojë, paralajmëronte qeverisë shqiptare që shumë shpejt do të vinte te një çmim tjetër, sepse ishte e pamundur që rruga të realizohej me ofertën e paraqitur. Që në fillim, dyshimi ka qenë që pas një kompanie me emër fshiheshin sekserë shumë afër pushtetit. Kjo është deklaruar që në vitin 2007 dhe është provuar vazhdimisht, vit pas viti. Është një diskriminim i kompanive vendase, të cilave u mohohen pagesat për punime të kryera, ndërkohë që për kompani të huaja axhustohet edhe norma e inflacionit. Ky diskriminim lë shteg përsëri dhe i jep të drejtë çdo dyshimi të hedhur që në vitin 2007, që pas kompanisë „Alpine“ kishte interesa korruptive dhe përfituese të sekserëve të pushtetit. Është krejtësisht e papranueshme që çdo dyshim i hedhur 5 vjet më parë dhe i justifikuar plotësisht sot, të anashkalohet pa nxjerrë asnjë përgjegjës. Në fakt, ne e dimë që nuk jeni ju përgjegjësit e vërtetë. Ata janë shumë sipër jush dhe ndodhen në krye të shtetit. Janë ata që nuk kanë lejuar marrjen e masave që në hapat e parë të fillimit të investimit. Janë ata që kanë lejuar që një vepër e tillë e rëndësishme të zvarritet me vite, pa asnjë lloj justifikimi. Kjo është arsyeja e vërtetë, e cila fshihet pas një periudhe kaq të gjatë investimi. Ju rikujtoj se çdo dyshim dhe çdo akuzë e hedhur në vitin 2007, sot është plotësisht e justifikuar. Sekserët dhe përfituesit e pushtetit kanë penguar realizimin e veprës. Janë po këta njerëz, të cilët ulën fillimisht çmimin e kontratës për të fituar tenderin dhe për të arritur në një fazë të dytë. Çfarë do t’u thuhet kompanive të cilat u skualifikuan që në vitin 2007? E dyta ka qenë me një vlerë prej 50 milionësh dhe të tjerat vijonin përtej kësaj shifre, kur t’u tregohet sot se kishin të drejtë. Shifrat ishin të pakalkuluara dhe projekti ishte i gabuar. Askush nuk mund të mbaj përgjegjësi, sepse përgjegjësi i vërtetë është ulur në karrigen e Kryeministrit.

Artan Gaçi – Kanë sjellë për të aprovuar një shtesë të projektit prej 17, 3 milionë eurosh. Unë jam kthyer ditën e dielë nga Vlora. Krahu që është hapur ka qenë i asfaltuar prej kohësh, por kishte rënë dhe ta thyente makinën në mes. Ura kishte rënë. Ka një cilësi jashtëzakonisht të dobët. Ju mund të shkoni atje. Ajo rrugë është bërë në baltë. Nuk ka stabilizantë. Krahu tjetër ishte duke u asfaltuar dhe vijëzuar, pra ishte duke u mbaruar. Dukej bukur pa u përdorur, kur të përdoret do ta shikoni kur të bëhet gropa-gropa. Po bëjmë shtesë 17,3 milionë euro dhe një nga zërat që po justifikohet kjo gjë është se do të shtohet stabilizanti, por atje në rrugë ishin vendosur edhe vijat e bardha. Ku do të shtohet stabilizanti?
Kaq garanci ka pasur kjo firmë, ndërkohë që 99,9 për qind e firmave të tjera nuk kanë marrë lekët e rrugëve që kanë kryer dhe kanë qenë me preventiv të fiksuar. Kaq garanci ka kjo firmë që investon 17,3 milionë euro pa kontratë dhe pa projekt? Cila qenka kjo firmë, që ka këtë garanci pa pasur një lidhje direkte me Kryeministrin dhe me sekserët e tij? Kjo gjë është shumë qesharake. Këtu kuptohet që 17,3 milionë euro shkon te sekseri i qeverisë.

Jemin Gjana – Kush është dakord me projektin në parim? Dakord.
Miratohet.
Neni 1.
Miratohet.
Neni 2.
Miratohet.
Kush është dakord me projektin në tërësi?
Miratohet.
Mbledhja mbyllet.

(aq/shqiptarja.com)

Viele Orte in Albanien haben eine Mafia Justiz – Albania Courts Lenient Towards Corrupt Judges

Donnerstag, Juli 5th, 2012

siehe US Department of State Report von 2012 – „Richter kennen keine Gesetze und sind total korrupt“ siehe wikileaks! Das es ueberhaupt so ein Urteil gibt ist eine Sensation, denn vor allem in Sarande und Durres, wie in Tirana in weiten Teilen ist die Justiz nicht existent. Viele Urteile, werden in den Berufungen erneut ungueltig erklaert, was mit Bestechungsgeld und absurden Gutachten erklaert wird. siehe der Fall des Langzeit Gangster Ilir Meta und des Gangsters Fatmir Kajolli in Fiere, der nicht an Italien ausgeliefert wird.

20 Jahre Staats Terror der Salih Berisha Bande: Der neue Report des US Department of State Report

Fatmir Kajolli, Langzeit Verbrecher zu 40 Jahren Haft in Italien verurteilt, w/ Drogen, Kinder und Frauen Entfuehrungen, Schmuggler Boot, Aufbau der Verbrecher Organisatinoen in Italien im TV !

04 Jul 12 / 09:38:26
Albania Courts Lenient Towards Corrupt Judges

Albanian courts continue to issue lenient verdicts in cases involving corruption in the judiciary, hobbling Albania’s fight against the phenomenon.

Besar Likmeta

BIRN

Tirana

Judges in Tirana’s Disctrict Court read verdict | Photo by : Hektor Pustina/AP

A court in the city of Fier earlier this week freed three suspects found guilty of a an attempt to bribe Albania’s Supreme Court.

Although prosecutors proved that the three defendants attempted to influence a verdict in a murder trial, they won’t serve time in prison after their sentences were suspended on humanitarian grounds.

The presiding judge suspended the sentences on the grounds that all three defendants had young children.

The three defendants tried to influence the Supreme Court trial of Vilson Millaraj, who had been sentenced to 20 years in prison for murder.

“From the interceptions [phone tapping] it emerged that two of the suspects were collecting huge sums of money to resolve the case in Millaraj’s favor,” prosecutors said in February.

“The person promising to resolve the case in the Supreme Court, Agron Lumeshi, is a relative of the presiding judge [Gani Dizdari],” they noted.

Although the Supreme Court on May 11, 2011 upheld the sentence imposed on Millaraj, prosecutors maintain that the suspects had been informed that they were under surveillance and that they were notified of the court’s ruling the day before it was issued.

Prosecutor’s believe the Supreme Court judges were tipped off too that the case was under investigation, prompting them to uphold the ruling. They have appealed the ruling against the three defendants.

The case against Dizdari’s nephew was one of the highest profile corruption cases involving Albania’s highest court, which has been under fire from the public and the media, accused of using dubious procedural grounds to close several corruption cases against government ministers.

Prosecutors in Albania are severely hampered in investigating judges because the latter have immunity under the law.

Albania’s General Prosecutor Ina Rama has called several times for a constitutional amendment to restrict the immunity of judges, in order to strengthen the fight against corruption in the judiciary.

Speaking before the law commission in parliament last week, Rama underlined that even in those few cases where they have been able to collect strong evidence and send corrupt judges and prosecutors to trial, courts have issued not guilty verdicts.

“There is a sort of corporatism between judges to protect each other and prosecutors [indicted for corruption],” Rama said.

“They don’t view the case as an indictment against a judge or prosecutor but rather as an indictment against a friend or colleague,” she concluded.  http://www.balkaninsight.com/en/article/albania-s-corporative-courts-lenient-on-corruption

Vermögens Aufstellung von Richtern und Staatsanwälten, teilweise sogar in Millionen € Höhe, geschenckte Autos werden von einem Durres Richter angegeben usw..

Emrat e zyrtarëve borxhlinj

Bedri Hoxha, deputet                                                 10 milionë e 256 mijë e 500 lekë hua

Andis Harasani, deputet                                 80 mijë dollarë hua

Arben Malaj, deputet                                      20 mijë dollarë dhuratë

Spartak Braho, këshilltar në Kuvend              5 milionë lekë hua

Gazmir Spahija, drejtori i Tatimeve                30 mijë dollarë dhuratë bashkëshortes

Agron Meçe, drejtor kabineti AKBN                         18 milionë lekë dhe 10 mijë euro hua

Elona Stavri, gjyqtare                                                 65 mijë euro hua

Nejla Peka, juriste në Kryeministri                 15 mijë euro hua

Haki Mustafa, kreu i njësisë 11                       20 mijë euro hua

Albert Zerani, doganier                                   6 mijë euro dhuratë

Agim Selita, kryekomunar                              8 mijë euro hua

Eda Kaja                                                         automjet dhuratë

Mustafa Meçaj                                                14 mijë euro hua

Selami Zalli, këshilltar Gjykata e Lartë           400 mijë lekë hua 15 500 euro dhe 6 mijë dollarë  dhuratë

Olsian Çela, prokuror                                      2 milionë e 400 mijë lekë hua pa interes

Elvin Gokaj, prokuror                                     Shtëpi banimi me sipërfaqe 57m2 dhuratë

Xhemal Saliaj, prokuror                                  17 mijë euro hua për një periudhë 3-vjeçare

Petrit Çano, prokuror                                      7 milionë e 500 mijë lekë hua për apartament

Milan  Laska, prokuror                                    10 mijë euro hua pa kontratë noteriale dhe pa interes

Ardian Nezha, prokuror                                  55 mijë euro hua për apartament

Arens Çela, prokuror                                       5 mijë euro dhe 1 milion e 430 mijë lekë hua

Mariola Mërtiri, prokurore                              2 milionë e 260 mijë lekë dhuratë

http://www.mapo.al/2012/08/19/zbardhen-emrat-e-zyrtareve-te-zhytur-ne-borxhe-dhe-dhuratat-luksoze/

Die Deutsche Botschafterin Carola Muller-Holtkemper, schreibt einen Brief gegen „Nazi“ Tendenzen

Montag, Juni 25th, 2012

Carola Muller-Holtkemper, hat sich hier auch gegen die neue Partei Red und Black, klar Positioniert. Sie kritisierte deren Faschischtische Umtriebe. Geschäftsfälschungen rund um Kresniq Spahiu. Kresnqi Spahiu, ist einer der übelsten Versager der Politik rund um die Null Funktion der Justiz.

Albanische Medien hier aus den USA sogar, berichten von einem Ultirmanum!

Die Albaner Faschisten, aus den USA wollten nun auch noch Hitlers „Mein Kampf“ nachdrucken und in Albanien vertreiben, über einen ihrer dubiosen faschistischen Verlage in den USA. Die Verlags Rechte liegen beim Staate Bayern. Die schlimmsten Faschisten und Nazi Albananer, haben ihren Ursprung heute in der Albaner Mafia, mit US Verbindungen, welche Allesk Korrumpieren, für ihre Real Estage Mafia Geschäfte, rund um Geldwäsche. 2003 warnte schon das FBI, vor der Albaner Mafia verbunden mit dem US Mafia: Genove- Gambino-Luchese und welche Politiker dahinter stecken in New York, ist leicht heraus zufinden.

Die Botschafterin drohte nun in einem Schreiben dem Verlag „shtepiaelibrit“, mit einer Klage des Freistaates Bayern, falls der Verlag nicht umgehend die Raub Kopien von „Mein Kampf“ zerstören wird.

Mein Kampf

Titel Story sogar! Gut gemacht!

Die Folgen wären wirklich verherrend in Albanien, wenn bei dieser geringen Bildung, auch noch Adolf Hitler zum Vorbild wird und die Albaner Weisheiten mit so einem üblen Buch angereichert werden. „Heil Hitler“, hört man heute noch aus Ausländer immer wieder in Albanien und Kosovaren begrüssten die Deutsche Bundeswehr in 1999, mit „Heil Hitler“ Ruden und SS Flaggen.

Carola Muller-Holtkemper

Gjermania: ‚Asgjësoni‘ librin e Adolf Hitlerit

Albanien und seine Justiz in neuen Statements, durch die Generalstaatsanwaltschaft

Freitag, Juni 8th, 2012

Richter und Staatsanwälte können nicht von der Politik ernannt werden, denn jede Ermittlung und Anklage läuft ansonsten ins Leere. Die Generalstaatsanwälting Ina Rama erklärt, das man 2 korrupte Staatsanwälte angeklagt hat, und die Richter haben die Anklage zurückgewiesen. Nichts Neues in Albanien, über die korrupte Justiz!

Das Amerikanische Mafia System ist überall gleich! Nur Gangster übernehmen die Politik. Taiwan war der Vorreiter im US Desaster System, des Betruges und der Pyramid Systeme, eines Null Wert Dollars.

Jun 8, 2012

6:16 am

Taiwan gangster politician 2012 06 07

Taiwanese politics: gangsters‘ paradise?

 

In Taiwan, gangsters don’t just bribe the politicians. They become them.

Die Justiz hat in Albanien Null Funktion, und durch die Grundstücks Non-Stop Skandale ist die Justiz auch total unterbesetzt und finanziell schlecht ausgestattet. Überall laufen Gestalten herum, bis zu Vize Justiz Minister, ja Minister seit Jahren, die Null Ahnung haben und nur die inkompetenz und erbärmliche Adminstrative Verwaltung immer wieder erneut bestätigen.

Der neue US Department of State Report gibt Auskunft: „Richter kennen keine Gesetze usw. und sind oft vollkommen korrupt“

Nach cder teuren EU EURALIUS Mission, ging es so richtig entgültig bergab mit der Albanischen Justiz, welche man als Humbug einer kriminellen Klasse bezeichnen sollte. Man entsandte wie bei der OSCE, abgehalfterte Dritt-klassige Leute!

Trial Procedures

……….

Civil Judicial Procedures and Remedies

Individuals and organizations may seek civil remedies for human rights violations; however, courts were susceptible to corruption, inefficiency, intimidation, and political tampering. Many court hearings were held in judges’ offices, which contributed to a lack of professionalism and opportunities for corruption. These factors undermined the judiciary’s authority, contributed to controversial court decisions, and led to an inconsistent application of civil law.

………

Section 4. Official Corruption and Government TransparencyShare  <

The law provides criminal penalties for official corruption; however, the government did not implement the law effectively, and officials frequently engaged in corrupt practices with impunity.

Corruption in the executive branch was widespread and pervasive. The education system remained corrupt, and officials sometimes required bribes from students for them to matriculate or pass examinations. Doctors and other medical personnel frequently demanded payment to provide what should have been free government services. As in other sectors, high-profile defendants usually were found not guilty, even in the face of overwhelming evidence. While numerous low and mid-level officials were prosecuted and often convicted for corruption, prosecuting higher level officials remained problematic.

The government prosecuted corrupt officials and managed complaints regarding corrupt police through the ombudsman and the Internal Control Service of the Albanian State Police. However, broad immunity provisions for judges, members of parliament, and other high-level officials prohibit not only prosecution but any use of investigative measures, hindering the government’s ability to prosecute high-level corruption.

The government’s task force against organized crime coordinated anticorruption activities. The prime minister headed the task force, which included several ministers and heads of independent state-owned agencies, such as the public electricity company, and representatives of the police and intelligence organizations.

…………..

Corruption in the judiciary is pervasive. Many judges issue rulings that do not appear to have any basis in law or fact, leading some to believe that the only plausible explanation is corruption or political pressure. Broad immunity enjoyed by judges prohibits prosecutors from investigating corruption allegations until they make a public request to the High Council of Justice to lift the accused judge’s immunity, and receive its approval. Few judges have been prosecuted for corruption because most criminal investigations must remain secret, at least initially, in order to be successful.

…………..
http://tirana.usembassy.gov/press-releases2/2012-press-releases

http://www.state.gov/j/drl/rls/hrrpt/humanrightsreport/index.htm?dynamic_load_id=186322

!

Die Amerikaner unterstützen ebenso die Generalstaatsanwältin, welche erklärt, das sie gegen Richter die jeden angeklagten korrupten Staatsanwalt freilassen, Nichts machen kann.

Prosecution of high rank officials
07/06/2012

Prosecution of high rank officials

On the second day of the Conference for the Supreme Court reforms, the General Prosecution gave its stance about the cases that will be treated in initial jurisdiction of the MPs and Ministers, when they are the ones who give the approval for them in Parliament. 

Prosecutor Kujtim Luli declares that if the election of the Supreme Court members will still be conducted by politics, then the way they are prosecuted must change.

“The Constitution and the Code of Procedure foresee an initial jurisdiction of the Supreme Court in which it prosecutes the cases against constitutional subjects, such as the President, who decrees the Supreme Court member, and the Chairman of the Council of Ministers, Ministers and MPs, who approve the appointment of this judge. This situation that is closely related with the initial jurisdiction has created and is creating a series of problems with the accusations that have been raised and represented by the prosecutors in the Supreme Court, especially for the public perception about the impartiality of judges and the solution of those cases. Referring to the discussion that was held on the first day of the conference, if the legal and constitutional situation for the election and appointment of the Supreme Court members. In the framework of this reform, which will expected to remain unchanged, regarding the way how the Supreme Court members are elected, we think that it is necessary to make the constitutional and legal changes, for reducing the prosecuting level of these constitutional subjects in the Court of Appeals or Court of First Degree”, 

The representative of the General Prosecution mentioned another concern regarding some decisions of the Supreme Court, which are not unifying. 

“We have noted and we still note that some decisions from the Penal College of the Supreme Court, such as the initial and reviewing jurisdiction, not only do not guarantee a correct interpretation and implementation of the law in all judicial levels, but they do not guarantee it even within the same collage, a situation that creates contradictory and disorienting effects in all judicial levels”, Luli declared.

The General Prosecution representative asked the General Prosecution to be granted the right to demand the unification or change of the judicial practice in the Supreme Court United Colleges, so that a category of penal colleges can be reviewed by a Penal College. According to the General Prosecution, the article that demands the explanatory arguments of the verdicts not later than 30 days, which, according to Prosecutor Luli, has not been implemented. http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=6043

Ina Rama: Gjykatat penalizojnë Prokurorinë 
07/06/2012 18:40 Facebook


Ina Rama: Gjykatat penalizojnë Prokurorinë

E ndodhur në Shtetet e Bashkuara për një vizitë, kryeprokurorja shqiptare, Ina Rama foli për disa nga cështjet më të ndjeshme me të cilat po përballet institucioni i sistemit të drejtësisë që ajo udhëheq. 

Korrupsioni 

Kryeprokurorja Rama fajësoi sistemin gjyqësor i cili sipas saj në situatën në të cilën ndodhemi, ka penguar agresivitetin e prokurorisë duke dhënë vendime “të padrejta” sidomos në cështje që lidhen me korrupsionin.

Sa i përket këtij fenomeni ku dyshohet se janë përfshirë zyrtarë të lartë shtetërorë, kryeprokurorja tha se Prokuroria ka çuar në gjykatë 3 cështje, dy për shpërdorim detyre dhe një tjetër për korrupsion. Në të tre këto cështje, sipas zonjës Rama, gjykatat kanë vlerësuar se akuzat e ngritura nga prokuroria janë të paqena.

..

http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=236206

Der hohe Abgesandte des EU Kommissars Stefan Fülle: Stefana Sanini hat ohne Presse Konferenz Tirana wieder verlassen, was schon einmalig dramatisch ist.

Die ersten Genossenschaften werden gegründet und das grausame Schicksal der Bären in Albanien

Donnerstag, Juni 7th, 2012

Man gründet wieder Genossenschaften, was 20 Jahre zu spät kommt, nachdem kriminellen Schwachsinn, der Georg Soros Methode, das man alle Kolchosen zerschlug und 100 Tausende von Arbeitern ohne Existenz dastanden. Lieber wurde im Interesse der EU Lebensmittel Überschüsse, jede Art von Lebensmittel inklusive Wasser nach Albanien exportiert, oft mit EU Steuergeldern.

Skhoder gründet Genossenschaften und Landwirtschaftliche Kooperativen.

http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=236165&ref=fp

Die Bären und deren grausame Schicksal auch in Albanien unverändert, identisch teilweise bei Hunden, welche von Restaurants an der Küste in Gattern gehalten werden, wo man sich dann Einen aussuchen kann. Mit Schmiergeld kann man Alles machen in Albanien – Nichts Neues!

Vier Kilometer von Voskopoja essen wir im Garten eines rustikalen Restaurants zu Mittag. Der junge Bär in seinem viel zu kleinen Käfig diente als Touristenattraktion. Jeder der dies liest und nach Albanien kommt, sollte immer wenn er sowas sieht den Wirtsleuten klar machen, das sowas Tierquälerei ist und keine Attraktion. Aber die Albaner sind anscheinend noch nicht soweit, darauf selber zu kommen.

Das Ikonenmuseum von Korca ist eigentlich das Museum mittelalterlicher Kunst von Albanien und hat mehr als 6500 Exponate in seinen Lagern. Ausgestellt sind davon gut 50, Ikonen aus den Epochen vom 13. bis zum 18. Jahrhundert und ich beginne, Muster zu erkennen.http://www.windweit.de/2008/06/vackopone/Nachts wird es hier oben bereits empfindlich kalt und wir sind sehr froh, dass in unserem durchaus passablen Zimmer mit schönem Bad die Zentralheizung funktioniert.

Hundekuchen kommt auch bei Bären gut an!

Hundekuchen kommt auch bei Bären gut an!http://www.umdiewelt.de/Europa/Osteuropa/Albanien/Reisebericht-1132/Kapitel-2.html

In Sarande betreiben wieder Roma’s mit Baby Bären ihre Foto Shows, was extremste Tier Qualerei ist. In Durres, mit ausgewachsenen Bären, zieht man auch im August in der Hitze über die Strände, für Fotos.

Arusha Sonja dhe turizmi në Sarandë

14

Nga Auron Tare

 

Sigurisht që shumëkush që do lexojë këto radhë do më thotë se po tallem me ju apo po bëj shaka. Fatkeqësisht nuk kisha me vete një aparat fotografik të mirë për të bërë foto me cilësi, por kisha disa miq të mi dëshmitarë të kësaj ndodhie në shëtitoren e Sarandës.

Një arushë e vogël ishte lidhur me zinxhirë për hekurash të bulevardit të Sarandës dhe disa persona, të cilët ftonin fëmijët të bënin foto me të, e qëllonin here pas here që ariu i shkretë të kërcente sipas dajres që i binte një jevgjit me kollare. Si zakonisht shqipot që kalonin aty qeshnin e gajaseshin me arushën. Të huajt që kalonin ne bulevard tmerroheshin me barbarinë shqiptare dhe iu vinte keq për vuajtjet e ariut.

E pyeta të zotin, mirë që e torturonte lidhur me zinxhirë dhe e përdorte për foto (5 mijë lek një foto), po nuk kishte frikë se ariu mund të egërsohej dhe të kafshonte ndonjë fëmijë?

-Jo, më tha, ka plot fëmijë që vijnë për foto dhe prindërit i lënë me dëshirë.

Mirë qe ky fakiri rom nxirrte bukën me arushën e vogël, po prindërit që sillnin fëmijët për foto me të nuk i kuptoj se çfarë mësimi ju jepnin fëmijëve.

Nejse, dhashë e mora që t’i thosha të ikte, po e kuptova qe kjo qenka punë e përditshme. Mora policinë e bashkisë dhe atë të rendit, që për hir të së vërtetës erdhën me vrap, mirëpo e pashë që ata nuk po e bindnin pronarin të largohej. Një grua mesa duket i tregonte disa dokumente policisë.

U afrova dhe i pashë. Gruaja iu thoshte policëve që arusha ishte e regjistruar ne bashki dhe nxori nga çanta një dokument të firmosur nga veterineri i bashkisë.

-Unë kam edhe licencë si biznes i vogël, më thotë kur unë u çudita nga dokumenti i bashkisë.

-Jam e regjistruar dhe paguaj taksa për ariun që të dal përditë këtu. Unë nuk iki, më tha, se jam në rregull. (FOTO)

Dukej që me të vërtetë duhej të ishte ne rregull me bashkinë dhe shtetin. “Unë kam një vit që punoj me ariun,” këmbëngulte gruaja rome dhe nuk ikte.

Mirë që këta rom nxjerrin bukën e përditshme duke torturuar kafshën e gjorë, po Bashkia në Sarandë si ka mundësi që lejon një barbari të tillë ditën për diell? Pretendimi i të qenit qytet turistik është një fjalë e madhe, por duhet edhe të sillesh si një vend që me të vërtetë kërkon të jesh vend turistik. Në çdo vend të qytetëruar nuk mund të lejohen barbari të tilla, aq me tepër të lejuara edhe nga Bashkia e qytetit.

Shqipëria, që ka firmosur me qindra konventa për mbrojtjen e asaj apo kësaj shpeze, kafshe të gjore apo luleje në zhdukje, nuk mund të lejojë këto shfaqje, të cilat janë të denja për shoqëri mesjetare, të cilat nxirrnin kënaqësi nga torturimi i kafshëve.

Nuk di ç’të them më, prandaj po e mbyll për një apel në ndihmë të arushës Sonja, e cila mirë që është rrëmbyer në ndonjë mal dhe do përfundojë jetën e saj në ndonjë kasolle, por që Bashkia e Sarandës të ndalojë urgjent këtë shfaqje primitive nëpër bulevardet e saj.

 http://www.gazetatema.net/web/2012/06/04/arusha-sonja-dhe-turizmi-ne-sarande/

Teurer Reise Kaspar: Edmond Haxhinasto ist erneut in Brüssel

Mittwoch, Juni 6th, 2012

Edmond Haxhinasto, hat wohl einen Gehirnschaden. Seit 2 Jahren erzählen ihm Alle und Non-Stop, das die EU und USA, eine Funktion des Staates fordern, wo in Wirklichkeit Richter nicht einmal Gesetze kennen und Banditen unter dem Schutz von Polizei Chefs: „Zone Touristik“ zerstören und besetzen, noch dazu in ausländischen Besitz, was ein klarer Terroristischer Angriff ist.

Wahrscheinlich kann er sich satt essen in Brüssel, denn die Hygiene der Albaner Lokale ist ja nicht besonders hoch. Speis und Trank im Ausland, auch ein Reise Grund.Shulz ultimatum Haxhinastos: Duam vetëm president konsensual !

Martin Schultz erzählt also nun erneut einem Edmond Hachinasto Ultimativ, die Forderungen der EU und ebenso ein Konsens Präsident.

Die Mafia ist Non – Stop am Reisen: hier der Cabinetts Chef des Terroristen Salih Berisha und seiner Komiker Gestalten, welche keine Gesetze kennen in einem Banditen Staat pure. Dagegen sind Leute wie Mubarak, Saddam, Gaddafi nochrichtige Volks Tribune.

Wie das Verfassungs Gericht in anderer Sache entschieden hat: Solche Verträge sind ungültig, weil der Aussenminister nicht berechtigt ist solche Verträge zunterschreiben. Es gibt viele Verträge, welche irgendein Minister mal unterschrieben hat, ohne Rechtsgültigkeit. Sowas muss ratifiziert werden und darf nur vom Präsidenten unterschrieben.

Albania, EU, Sign Agreement On Security Cooperation

The European Union and Albania have signed a framework agreement on the participation of Albania in EU crisis management operations across the world, according to an EU statement issued Tuesday.

The agreement was signed in Brussels on Tuesday by Pierre Vimont, the Executive Secretary General of the European External Action Service (EEAS), and Albania’s deputy Prime Minister and Foreign Affairs Minister Edmond Haxhinasto.

Albania is already a partner in the area of the EU’s Common Security and Defense Policy (CSDP). The two sides had earlier negotiated „ad hoc arrangements“ for Albania’s participation in two EU military operations, namely EUFOR Tchad/RCA in Chad and the Central African Republic, and EUFOR Althea in Bosnia and Herzegovina.

The agreement signed Tuesday „will set out a legal framework for possible future Albanian participation in the full range of EU-led military operations and civilian missions, and represents a step towards more structured cooperation between the EU and Albania in the security field,“ the EU statement said.

The new agreement also sets a legal framework for future Albanian participation in EU’s on-going and future EU crisis management efforts across the world and eliminates unnecessary delays in cases where Albania accepts invitation to participate in EU operations.

„The agreement comes in response to Albania’s strong desire to contribute with personnel and assets to the EU efforts, offering enhanced effectiveness and flexibility in response to future crises,“ the statement added.

Capo der Tirana Mafia: Aurel Bylykbashi – Schutzherr für Geldwäsche und Zerstörung der “Touristik Zone” in Albanien

Peinlich:: SPD Heini / Martin Schultz: Schultz: This government failed und das Albanische Justiz Desaster

Kaspar Edmond Haxhinasto in Canada: Mr. Haxhinasto’s arrival went virtually unnoticed in Ottawa. 

Einzige Regierungs Aktion: Reisen und die gesamte Adminstration, vertrödelt die Zeit, kostenlose Einladungen zuerhalten.

Regierungs Gelder, für Lobbying in den USA: nun darf Salih Berisha in die USA reisen

Noch so eine Unsinn Ministerin und noch dazu verwandt mit der Top Mafia „Sacra Corona Untia“: Mafia Ministerin Majlinda Bregu

Nach Jahren der Zerstörung Antiker Stätten, will man in Restoration investieren

Montag, Mai 28th, 2012

Albanien ist das einzige Land, wo gezielt Antike Stätten, UNESCO geschützte Stätte zerstört werden durch illegale Bauten, wie ebenso die Küste und Küsten Wälder.

Restoration of five mosques

28/05/2012 

Restoration of five mosques

The project for the restoration of 5 culture monuments was presented in five different castles in Albania. 

This project was an idea of the Ministry of Culture, Tourism, Youth and Sports, and will be realized in cooperation with the Turkish Agency for Cooperation and Coordination, which will be the main sponsor of this initiative.

“This is a 4 million EUR package that the Ministry of Culture has signed with the TIKA foundation for restoring religious objects and cultural monuments in different areas of Albania, such as the mosque at the Peze Castle, which is 600 years old, and other monuments in Elbasan, Berat, Korce and Kruje. This is only the first part of the project”, declared Minister Aldo Bumci.

The Preze Castle Mosque is only one of the culture monuments that have been chosen for renovation. Together with the Pazar Mosque in Kruje, the Plumb Mosque in Berat, the Nazireshe Mosque in Elbasan and the Iljaz Bej Mirahori in Korce, were all chosen for their historical values.

According to the Minister, the second phase will include other cultural monuments and will be realized in cooperation with the Turkish Agency for Cooperation and Coordination, which operates in Albania since 1992. http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=5947&ref=fp.

Die Durres Zerstörung, führt in den Ruin! Man baute sogar in der Verbots Zone A, im Antiken Teil von Durres! Professor Afrim Hoti, alle Kultur und Antiken Direktoren, sind seit Jahren entsetzt, was militante kriminelle Horden der Politik an Zerstörung verbreiten, vor allem u.a. dem sogenannten Minister und PR Mann der Berufs Killer der Todeschwadronen des Kosovo: Ferdinand Xhaferrie.

Durrësi drejt shkatërrimit
20/05/2012 20:00

Ndonëse ka resurse ndër më të mirat të turizmit në vend, qoftë edhe të atij arkeologjik, Durrësi vazhdon t’i neglizhojë ato ose në rastin më të keq, vazhdon t’i shkatërrojë.

Zhvillimi i është lënë në dorë vullnetit të lirë të subjekteve, të cilat e kanë shndërruar bregdetin e Durrësit në një zonë të shkatërruar nga ndërtimet, me dhe pa lejë, duke mos toleruar as brezin e rërës.

Një nga arkeologët më të njohur të Durrësit Afrim Hoti, thekson pozicionin e Durrësit në botën mesdhetare, për të nxjerrë në pah nevojën për zhvillim të studiuar.

…….
http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=235085

Die Abwässer der Mafia Hotels und Tausender illegaler Lokale krimineller Clans der Politik. Albanien das Negativ Bespiel der Welt, ebenso wurden alle Warnungen vor 10 Jahren ignoriert, wie alle Gesetze

100.000 fach in Albanien: Irgendjemand baut wild herum, auf Öffentlichen Grundstücken, Strassen, Bürgersteigen und fällt deswegen auch jeden Baum. Hier wird abgerissen, was sehr selten ist.

25.5.2012: 20 Jahre Staats Terror der Salih Berisha Bande: Der neue Report des US Department of State Report

Former US ambassador in Tirana, John Withers

“Unfortunately, the Albanian leaders, even when they are at the age of Prime Minister Berisha or Lulzim Basha, they lack of this trust. It has a vital importance for Albania to find other leaders, men or women, young or old, from whatever religion or ethnicity, but that have democracy fire is still shining”, Withers” Top-Channel

Einzige Tätigkeit der Null Hirn Regierung: Konferenzen und Einladungen organisieren

Montag, Mai 28th, 2012

 Je mehr Konferenzen, für vollkommen unnütze und parasitäre Gestalten und NGO’s, desto weniger funktioniert in Albanien.

Lauter unnütze Leute, die keinen Job finden und von Einladungen zu solchen Konferenzen, oder Reisen leben. In der Arbeitszeit, werden vor allem auch kostenlose Einladungen im Ausland organisiert, wo es inzwischen einen unglaublichen Reise- und Konferenz Zirkus, für diese vollkommen unnützen Leute gibt. Der Bildungs Minister Myqerem Tafaj, hat die gesamte Bildung ruiniert, weil überall wie auch in der Justiz und den Krankenhäusern, nur noch Kriminelle und Null Verstand Parteigänger als Direktoren eingesetzt werden.

23.5.2012: Der Ministerrat beschliesst, das Teile der Lizensen für die Privat Universität „Kristal“ ausgesetzt werden

Albania and Austro-Hungary, conference in Shkoder
26/05/2012


Albania and Austro-Hungary, conference in Shkoder

On the 100th year of independence, the Social Science Faculty and the Institution of Albanology Studies, with the support of the Austrian Consulate of Honor in Shkoder, held a conference at the University presidency premises, with topic: “Albanians and Austro-Hungary in the end of XIX century and until the first decades of XX century. 

Shkoder professors discussed topics of interest that are related with the education policies of Austro-Hungary, such as “the Austro-Hungarian albanologists under the study of the Italian scholar, Carlo Tagliavini”, from Mimoza Priku, “Austro-Hungarian Education Policy in Northern Albania”, from Rokin Daberdaku, and “Austro-Hungarian scholars and their researches in Albania”, from Mahir Hoti.

An interest was shown for the works that are related with the support of Austro-Hungary over the Albanian matters, such as the stance of the Austro-Hungarian Empire about the Albanian southern border issue in 1913 and 1914, from Romeo Gurakuqi.
Austro-Hungary, and especially the city of Shkoder, have an old and friendly connection, where the supportive contribution of Austro-Hungary can be felt over many years. 
 http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=5927&ref=fp

25.5.2012: 20 Jahre Staats Terror der Salih Berisha Bande: Der neue Report des US Department of State Report

YLLI ÇABIRI

http://www.zoominfo.com/#!search/profile/person?personId=1401491231&targetid=profile

 

The Fund
www.balkanfund.org, 12 Mar 2012 [cached]

Mr. Ylli Cabiri President, Human Development Promotion Center, Tirana

 

The Fund
www.balkanfund.org, 22 April 2010 [cached]

Mr. Ylli Cabiri President, Human Development Promotion Center, Tirana

 

Written by Balkan Fund PDF Print E-mail
The Fund
The European Fund for the Balkans is a multi-year joint initiative of European foundations designed to undertake and support initiatives aimed at bringing the Western Balkans closer to the European Union through grant-giving and operational programmes and, as such, is focused on individuals and organisations from Western Balkan countries.

BACKGROUND

The European Fund for the Balkans is established in June 2007 as a multi-year joint initiative of European Foundations including the Robert Bosch Stiftung, the King Baudouin Foundation, the Compagnia di San Paolo and the ERSTE Foundation.

The Fund is designed to undertake and support initiatives aimed at bringing the Western Balkans closer to the European Union through grant-making and operational programmes and as such is focused on individuals and organisations from the Western Balkans region.

As a direct follow-up to the International Commission on the Balkans (2004-2006), the Fund embodies the “member-state building strategy” which includes the development of functioning state administrations and constituency-building as main priorities.

OBJECTIVES

More specifically, the Fund’s objectives are:

  • to encourage broader and stronger commitment to the European integration of the Western Balkan countries and societies;
  • to strengthen the efforts undertaken by a range of stakeholders in this process with a view also to developing effective policies and practices in the region and in the EU and
  • to support the process of member-state building as envisaged by the International Commission on the Balkans, in particular by building constituencies in the societies of Southeast Europe who will be offered an opportunity to experience and learn about Europe.

PROGRAMME AREAS

The Fund’s strategy is articulated along four main strands:

1.    ENVISIONING EUROPE

 

20% Zinsen werden inzwischen wieder im Albanische Bau Betrugs Modell gezahlt

Sonntag, Mai 20th, 2012

Die Pyramid Betrugs Firmen lassen grüssen und wie Nikolin Jaka mit seiner Bande nun warnt, führt das ganze zum scheitern der Albanischen Wirtschaft. Die Banken haben den Betrugs Baufirmen der Mafia und Land Besetzung die Geldmittel praktisch verweigert, weil 50% aller Immobilien Kredite faul sind. Also leiht man sich Geld, nun erneut für 20% Zinsen, wie der Vorsitzende der Industri- und Handelskammer ausführt.

Die Albanischen Schrottbauten der Mafia, sind sowieso nur eine Art Peinlichkeit der Dummheit einer kriminellen Politiker Klasse, die Strohdumm ist. Jetzt werden sehr junge Idioten halt auch mal Vize-Minister, obwohl man keinerlei Ahnung hat, sondern nur gefakte Diplome und keinerlei Erfahrung und Bildung hat.

Der Tourismus, die Küste, die Antiken Stätten sind zerstört durch illegale Land Besetzung, militanter Banden, produktive Arbeitsplätze gibt es nicht, denn sogar rund um die Fischerei, wird Alles vernichtet im Dreck, der Politischen Mafia.

20,1 % Kredit Ausfaelle in Albanien – Ndalon kredia për shtëpi, rritet ajo për veshje, edukim dhe makina

Riaktivizohen fajdet, interesat deri në 20%
17 Maj 2012 |

Nikolin Jaka: T’i jepet fund, po falimentojnë. Financat të shlyejnë overdraftet

Në kushtet kur bankat kanë shtrënguar kreditë, bizneset në vend kanë gjetur një zgjidhje të shpejtë, por të kushtueshme dhe me pasoja të rënda. Fajdet, fenomeni që rrezikoi dhe dëgjoi një komb në 1997-n, po rikthehen frikshëm 15 vjet më pas, kur ekonomia, sipas kryeministrit, po lulëzon, madje tri herë më shumë se vendet e rajonit.

Përfaqësues të shoqatave të ndryshme dhe sipërmarrës me peshë në ekonomi pranojnë faktin se, në shumë raste, individë në sektorin e privatit i janë drejtuar fajdeve. Zgjidhjen e gjejnë te “personi që ka para” dhe përkundrejt interesit vjetor që shkon deri në 20 për qind, mund të marrësh shumën e nevojshme.

Të parët janë ndërtuesit në listë dhe më pas, vijnë nga sektori i hidrokarbureve. Nuk ka të dhëna sa subjekte janë të zhytura në këtë skemë, por dihet tashmë publikisht se janë sektorët më të prekur nga fenomeni i borxheve, zanafilla e të cilit është vetë shteti.

Kryetari i Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë, për Qarkun e Tiranës, Nikolin Jaka, pranon me keqardhje ekzistencën e fenomenit të fajdeve në botën e biznesit. “Është e natyrshme, kur shteti u ka borxhe, biznesi gjen një zgjidhje të mesme. I drejtohet dikujt për të marrë hua, kundrejt interesit”, tregon Jaka. Kreu i dhomës thotë se nuk disponon të dhëna për shumat apo për numrin e subjekteve, pasi “askush nuk raporton”, por kërkon që t’i jepet fund, para se falimentimi të përhapet me të madhe.

Të paktën për ndërtuesit e projekteve publike, pretendohet se qeveria ka borxhe që arrijnë në 10 miliardë lekë. Shoqata pranon faktin se shumë operatorë kanë punuar me ritme të larta, për të ndërtuar shkolla, rrugë, spitale, ujësjellës, sipas kërkesës së qeverisë, por paratë mungojnë dhe pjesa dërrmuese mbetet e pashlyer. Për këtë çështje, si Ministria e Transporteve ashtu dhe ajo e Financave, sqarojnë se nuk kanë asnjë likuidim të pashlyer, të paktën për atë pjesë që parashikon buxheti. “Këtu kemi problemin se askush nuk pranon të thotë hapur sesa borxh i ka shteti, në mënyrë që të rakordojmë të dhënat dhe të gjejmë zgjidhjen”, ankohet Maksim Muçi, kreu i Shoqatës së Ndërtuesve.

Edhe karburantet nuk mbeten pas. Sipas shoqatës, bazuar nga të dhënat e marra në rrugë të ndryshme, qeveria u ka borxhe të paktën 2.5 miliardë lekë. Ky sektor është infektuar nga ndërtimi, i cili në formë zinxhir ka shtrirë efektet negative në linjat e tjera të ekonomisë. “Po futemi në një zinxhir të rrezikshëm fajdesh, si zgjidhje për të pasur likuiditet të momentit”, thonë anëtarë të Shoqatës së Hidrokarbureve.

Nuk mund të dalësh me përfundimin e sigurt se shteti është plotësisht fajtor, por zanafilla e fenomenit të fajdeve në kohët moderne të ekonomisë, rrjedh nga vetë arka e shtetit. Bizneset thonë me plot gojën se qeveria u ka borxhe për punë të kryera të dy viteve më parë, kurse në banka kanë kreditë për të shlyer, pikërisht për projektet publike të shtetit. Për këtë arsye, kreditë e këqija kanë prekur majat, në nivel rekord 20 për qind, ose gati sa 1 miliard dollarë, ku biznesi mban peshën kryesore.

Për këtë qëllim, Dhoma e Tregtisë së Tiranës po harton platformën e saj, cila do t’ia paraqesë Ministrisë së Financave për të likuiduar ato kompani që shteti u ka borxhe. “Për këtë do të ishte e udhës që kjo ministri të gjejë formulën e bashkëpunimit me bankat e nivelit të dytë, për t’u bërë likuidimin nëpërmjet over-drafteve”, thotë Jaka. E thënë ndryshe, biznesi sugjeron se borxhet që u ka qeveria, të kalojnë direkt te bankat, pikërisht tek ato kredi të pashlyera, me anë të një marrëveshje të posaçme.

“Freie Fahrt”, für Verbrecher – die illegalen “Immunitäts Gesetze” für Albanien Investoren 

Der Vorsitzende der Industrie- und Handelskammer: Nikolin Jaka, fordert Straffreiheit fuer Wirtschafts Verbrechen aller Art 

 

Today News Agency – Economy

 

Economic Crisis, Albanian consume falls alarmingly

b_95_75_16777215_0___images_Politika_berisha-bode.gif In the last quarter of last year, the retail sales index, which is the closest index of consume increased negligibly by 0.2% compared to 2010. The poor performance of last year was not casual or temporary. INSTAT official data show that this is a trend which started earlier. In 2010 the retail sales index not only did not rise, but compared to 2009.

Why have Albanian families reduced expenses on consume?

The authorities, like the government, and the Bank of Albania say that individuals, frightened by the crises prefer saving. The statement is explained by the relatively high increase of bank deposits. In the latest report of the Bank of Albania one can trace other reasons.

Bank experts have estimated for the first time the available incomes of families for  a period of several years. 
Figures show that Albanian family incomes have grown with a high pace in 2007, but started to plummet from that year on, before the crisis began. As bank data show, the annual growth of real incomes for individuals shrank from 7% in 2006 to 5% in 2008 to fall in the minimal level of 3.7% in the last year.  
The available incomes are incomes of individuals which are left after one pays taxes to the government. In 2007, when incomes received the first blow, the Albanian government enacted the flat tax which raised the fiscal burden on most individuals, in some cases over three times. 
All citizens who received a lower income than 140 thousand leks a month were forced to pay more taxes. Although the government claimed it would raise wages to neutralize the flat tax effect, the ripple effect of the international crisis held the balance sheet on the negative as incomes fell. 
Apart from tax increases, the available incomes in the economy have shrank because of the fall of remittances of emigrants, but also from the increasing number of foreign companies which have sucked the money out of the domestic market. 

According to official data, the remittances have fallen from 952 million Euros in 2007, to 693 million Euros in 2011. The benefits transferred out of the market by foreign companies increased from 4 to 8 times more.