Geschichtsfälschung und Betrug rund um das Albanische Könighaus, zuletzt mit Salih Berisha und der 100 Jahr Feier für die „Unabhängigkeit“

Zur 100 Jahr Feier, der Unabhängigkeit, wurde in Tirana ein Denckmal für den selbst ernannten König von Albanien aus dem Hause Zogu aufgestellt, inklusive der üblichen Albaner Mhyten Geschichtsfälschung, das das Hause „Zogu“ bei der Ausrufung der Unabhängigkeit in 1912 in Vlore, Ahmet Zogu dabei gewesen sei. Süd Afrika nahm ihm den Diplomaten Pass, weil er Waffen und Drogen schmuggelte, wie es in den Internationalen Berichten steht. Die Serben, dann die Italiener bezahlten ihn, da er vollkommen korrupt war und seine Migration auch plante, mit dem gestohlenen Staatsvermögen. Eigene Bücher, verklären die Familien Geschichte ebenso. Einzige Haupt Aufgabe war von Zogu, das er viele Politische Gegner ermorden lies. (er albanische Geheimdienst, der zu König Zogs Zeit in der Beseitigung der politischen Gegner von Zog bestand, war auch bei dem Inkrafttreten der Kommunisten weiterhin logisch. (Zogs Geheimdienst bis dato als Herr Dervishi wie andere Historiker nannten es nicht „kriminelle Organisation“, obwohl es bekannt ist, dass Zogu eine Reihe von persönlichen politischen Gegnern wie Gurakuqi, ehemaliger Premierminister Prishtina, Bajram Currin, Ceno Beg Kryeziu beseitigt hat Und viele andere).)

Instagram photo by durresi_jone - ___ Vila Zogut ___ #king #mansion #old #photo #durrsi #durres #shqip #shqiperia #villa #albania #instashqip #lux #luxury #backyard #yard #royal #hill

Zogu Villa bei Fertigstellung und dann wurde aufgeforstet, bis die Demokratie kam.

 

Villa Zogu – Durres in den besseren Tagen um 1992„Die Villa Zogu“ einem Schloßbau von der Durres Bevölkerung geschenckt vor 70 Jahren, wurde von der Bank Zwangsversteigert, hat seit 2016 neue Besitzer, der 518.000 € dafür bezahlte.

Bildergebnis für zogu königshaus albanien, denkmal tirana

Prinz Leka von Albanien hatte mit dem Betrüger Xhillari, der heute von Interpol gesucht wird, eine Geschäftspartnerschaft, auch für die Burg in Tirana.

Eines der Pleite Investements, wobei Leka Zogu, der gepfändet wurde, ebenso mit Alban Yhillari Geschäfte macht.

Bank beschlagnahmt “Prince Leka” seine Villa in Tirana

Leka Zogu do t’i paguajë 3.3 milionë euro biznesmenit Xhillari

Wikileaks
1. The Financial Crimes Task Force of the Tirana Prosecutor’s Office has concluded the investigation of a major property related fraud case that involved the illicit transfer of land titles to a major Albanian builder. The list of those charged includes the Head of Property Restitution Commission, a number of district restitution commission employees, the construction businessman Alban Xhillari and his lawyer……………………….
On February 12, 2008, the Tirana Court, set bail for Xhillari at 100 thousand USD, which he immediately agreed to pay. 2. This case marks the first major investigation into fraudulent practices in the property restitution process in Albania……………….

Bildergebnis für zogu königshaus albanien, denkmal tirana

Das selbste ernannte König Haus Zogu, bezahlt von den Serben und Inzest bei den Zogu Berg Banditen aus MAT

Das selbst ernannte Albanische Königshaus: Zogu, wurde direkt durch die Serben finanziert, kam so an die Macht, als billiger Mord und Banditen Clan. Per Vertrag, durfte das Könighaus nicht einmal eine eigene Aussenpolitik machen und zeigt wie korrupt damals die Herrscher waren und vor Mord nicht zurück schreckten. Alte geheime CIA Dokumente wurden nun veröffentlicht und das der selbst ernannte König Zogu, mit seiner Schwester Zenida, ein inzestösen Verhältniss hatte, sollte auch nicht überraschen, wer die merkwürdigen Traditionen der Nord Albaner kennt.

Sein Sohn war in Internatinalen Waffen- Drogen Schmuggel und Mord verwickelt und in Süd Afrika, wurde ihm deshalb der Diplomaten Status entzogen, so das er dann in Tirana 1997 auftauchte. Sein Sohn ist ein Bankrottuer, wo Vieles in Tirana beschlagnahmt wurde und verkehrt direkt mit berüchtigten Gangstern, wie Alban Xhillari, der Ali – Sokol Kazazi Mafia (auch unter Seferi Efendi bekannt, einem kriminellen Enterprise des Salih Berisha)

15. Zog’s sister, Zenida, is moroinic woman who has tremandous influence over her brother. Zog and Zenida are now having an incestuous affair about which Geraldine knows.

Bei einem kurzfristig angesetzten Reverendum, über eine Republik, oder Monarchie stimmen 40 % für eine Monarchie, nachdem die westliche Demokratie mit Salih Berisha vollkommen gescheitert war und sich später noch weiter versclimmerte, durch die Korrumpierung der Westlichen Institutionen und Privatisierer, wie in allen Balkan Ländern.

Geschichte in Kurzform:

zogu me motrat

„Ahmed Zogu   war ein Feind des Volkes. . Leider wird er  jetzt in Albanien und in Kosova geehrt. Viele Patrioten wurden durch Befehle  von Zogu ermordet. Zogu bekämpfte die  Patrioten des albanischen Vollen welche gegen die serbische Herrschaft in Kosova waren. Ermordet, wurden  36 Aktive Patrioten aus dem  -Komitee  für die  Verteidigung Kosovos-. Ahmed Zogu, ließ   Hasan Prishtina in  Thessaloniki 1933  ermorden. ,Den Namen Hasan Prishtina  trägt heute die  Universität in Prishtina. ,Zogu ließ  Avni Rrustemi in Paris ermorden. Rustemi liquidierte den Verräter, Esat Pasha, der  genau wie heute Hashim Thaqi, Mitrovica verkauft, Zogu befahl die  Ermordung von  Luixh Gurakuqi in Bari  in Italien Ahmed Zogu lies den  Volkshelden   Bajram Curri in Dragobia in Albanien töten. ,Zogu verfolgte und ermordete alle albanischen Patrioten, die Gegner der  jugoslawisch  serbischen  Regimes in Kosova waren. Zogu bekämpfte die Bewegung die von  Azem Bejta gegründet wurde.  Ahmet Zogu schloss vor seiner Rückkehr nach Albanien Ende  1924  ein Abkommen mit  e dem  serbischen König Nikolla Pashiq und verkaufte  Kosova an Serbien. Ahmed  Zogu  schloss einen Vertrag mit 16 Punkten mit Serbiens König Nikolla Pashiq ab. Daraufhin kam er mit Unterstützung der serbischen Armee nach Albanien zurück. Vor 1939 machte Zogu und seine feudale Clique Albanien faktisch zur italienischen Halbkolonie. Bei Beginn der faschistisch  italienischen Invasion floh Zogu feige ins Exil und nahm jede Menge Devisen und Gold mit.“

Ahmet Zogu në Kuvendin e Vlorës

I pari që ka lënë të kuptojë se është thirrur direkt nga Ismail Qemali në Kuvendin Kombëtar të Vlorës, më 1912, është vetë Zogu Mbret në rrëfimin që ka bërë për Ministrin Fuqiplotë të SHBA-ve në Shqipëri, Bernshtain (Bernstein) në vitin 1933: “Një patriot shqiptar, Ismail Qemali,” rrëfen ai, “ftoi të gjithë udhëheqësit e rëndësishëm të takoheshin në një kongres kombëtar në Vlorë. Zogu ishte midis të ftuarve gjithashtu. Pasi përzgjodhi njëzet e pesë burra të rinj si roje të armatosur, ai u nis për në Vlorë…” (King Zog Tells his Story to Herman Bernstein…, chapter three)  Dy vjet më pas, biografi i parë i Ahmet Zogut, Timo Dilo, në botimin “Mbreti ynë në rininë e tij” (1935) shkroi: “Gojë pas goje, kualitetet e rralla të Ahmet Zogut dhe përpjekjet e tij ishin përhapur në çdo vend të Shqipërisë dhe nuk vonon shumë kohë që Ahmet Zogu të merrte thirrje zyrtare nga Ismail Qemali që të nisej për Vlorë me përfaqësue Matin në mbledhjen historike që shpalli Indipendencën Shqiptare.”(f. 17)

……………………………

Në fakt, në Vlorë, Ahmet Muhtar Bej Zogolli mori vesh se Qeveria Kombëtare e Përkohshme e Vlorës kishte emëruar në postin e nënprefektit të Matit, bashkëfshatarin e tij, mësuesin Shyqri Koçi. Sipas kopjeve që ruhen në arkivin e familjes Koçi në Tiranë, lajmin e emërimit në krye të nënprefekturës së Matit, Shyqri Koçit ia kishte komunikuar vetë nënkryetari i qeverisë, Dom Nikollë Kaçorri:

I dashur Mik,

 1. Shyqri Koçi, Katundi Burgajet, Mat

      Shyqri! Andrra dhe dishira jonë, e çfaqun në mes nesh në burgun e Selanikut, u plotësue. Shqypnia u shpall e pavarme. Flamuri u ngrit më 28-XI-1912, ora 4 mbasdreke në Vlonë. Qeveria u formue nën kryesinë e Ismail Bej Vlonës, me nën-kryetar unë dhe Vehbi Efendiu. Me njeri kastile po u çoj dy flamurë, për t’i ngritë në dy vende t’asaj krahine. Qeveria u ka caktuar juve Nënprefekt i Matit… Pra, shpallni edhe aty pavarësinë, ngrini flamurin, organizoni administratën, mbroni krahinën bashkë me atdhetarë tjerë matjanë, nga zaptuesit Serb, n’emen të Qeverisë së Vlonës dhe si i ngarkuemi sajë…

                          Vlonë, Vjeshta III, 16/1328/ 29 Nëntor 1912     

Më 7 Dhjetor 1912, ditën që përfaqësuesit e Matit gjendeshin present në Mbledhje VII të Kuvendit Kombëtar të Vlorës, Shyqri Koçi ktheu këtë përgjigje:

       I Nderuemi, Monsignor Dom Nikolla

          Nënkryetar i Qeverisë së Përkohshme, Vlonë

          Letrën tande, të çueme me njeri kastile… e morëm. Lajmi i dhanë ishte nji sihariq  i madh jo vetëm për neve, por për gjithë popullin matjanë. Flamuri u ngrit në dy vende në Mat, Burgajet e Lis, më 5 Shëndre [Dhjetor]1912…, në mes të nji gëzimi të papërshkrueshëm të popullit, në mes të këngëve e valleve, krizmave të pushkëve dhe buçitjes së lodrave (daulleve). Administrata u krijue dhe filloi punën. Unë mora detyrën e Nënprefektit (Kajmekamit), simbas porosis suej (Qeverisë) dhe Ismail Terziu, nji nga atdhetarët më të mirë të vendit e caktuem Kryetar i Bashkisë së Matit (Mat beledije -reizi). Emrat e memurëve të tjerë do t’ju a lajmëroj ma vonë , me letër tjetër. Vazhdojmë me çeljen e zyrave dhe të shkollave shqipe në Mat…

Burgajet (Mat) 7 Shëndre [Dhjetor] 1912…      

                                                                                   Shyqri Koçi,

                                                                         Nënprefekt i Matit    

Përmbajtja e letrës së Shyqri Koçit tregon se delegatët e Matit në Kuvendin e Vlorës nuk ishin zgjedhur nga ndonjë kuvend krahinor, por sipas ndonjë marrëveshjeje kompromisi midis bejlerëve dhe agallarëve matjanë, siç shkruan studiuesi Ramiz Fiçorri. Por emërimi i mësuesit Shyqri Koçi në detyrën e Nënprefektit të Matit, post shekullor i Zogollëve, duket se ka ndikuar që Ahmet Beu të largohej shpejt nga Vlora dhe të mbante qëndrim armiqësor ndaj Ismail Qemalit dhe Qeverisë Kombëtare të Përkohshme të Vlorës.

(Vijon)

Theater Show im Null Funktion Staat Albanien: die 100 Jahr Feier

Ein Riesen Spektakel, im Staate wo Nichts funktioniert, muss eine Theater Show inzeniert werden, obwohl 90 % der Albaner so eine Feier vollkommen egal ist! Peinlich, wenn alle echten Wissenschaftler, die Geschichts Fälschung von der „Salih Berisha“ Bande rund um das selbst ernannte Königshaus verurteilen, wie der jüngsten Geschichte, ebenso. Arben Puto, ein echter Historiker, wie Andere, verurteilen das ganze Pseudo Historiche Getue und empfehlen, das man Salih Berisha, wie König Zogu, ohne Ehren Seite bei Seite begräbt, als Volks Despoten, die unglaublichen Schaden angerichtet haben.

Selbst die Prominenz der US Politiker, US Lobbyisten und US Berufs Ganoven meidet diese Veranstaltung des Volks Terroristen Salih Berisha und seiner Bande.

……………..

[Image: ipnwgg.jpg]

100 VJET – GEZUAR SHQIPERIA

28 Nentor
1912 – 2012 Heart
Gezuar festen e pamvaresise.

Man feiert seine uralte Tradition einer Banditen Polizei:

Eine alte Tradition eine Banditen Polizei, welche Plünderungen organisiert, wie man auch 1997 sah. Salih Berisha und praktisch alle Innenminister, vor allem Bujar Nishani, Lulzim Basha, Flamur Noka sehen eine Banditen Polizei, als Kult Projekt in 100 Jahren.

Die Geschichte des Banditen Clans Zogu aus dem Bergtal MAT, der mit Hilfe der Serben sein Unwesen in Durres und Albanien trieb.

Heute arbeitet Salih Berisha, mit den identischen Methoden, wie die Stalin Kommuisten des Enver Hoxha und des Banditen Zogu, der alle Oppositionellen beseitigen liess.

“Banditen in Offiziers Rang” auf Seite 156 u.a. heute genannt: Albanische Polizei, Justiz und SHIS.
Michael Schmidt-Neke: Entstehung und Ausbau der Königsdiktatur in Albanien (1912–1939), Seite 156. München 1987. ISBN 3-486-54321-0, abgefragt am 22. Januar 2010

Salih Berisha ist heute eine Gestalt, ohne jede Authorität, was eine Folge ist, wenn man nur Posten Mafiös verkauft, die Justiz ausschaltet, sich mit 80 % uralt Kommunisten umgibt und den Irrsinn der totalen Wirtschafts Zerstörung in 1992 praktizierte und nochmal in 1997. Besser bekannt auch unter „Schock Therapie“, einer kriminellen Idee der Privatisierungs Geschäftemacher rund um Georg Soros, mit der Folge: das Albanische Volk wurde Kriminalitisiert und in eine Partnerschaft u.a. mit der Italienischen Mafia getrieben.

und man die Strom Gebühren der Wasser Werke nicht bezahlt, dafür Millionen Summen hat, für Dekorationen, was der Schwager des sogenannten Bürgermeisters Lulzim Basha organisiert.

Es reicht für eine Schlagzeile

Die Überreste des selbst ernannten König Zogu, wurden nach Albanien zurück gebracht

Für ein Medien Spektakel haben die Albaner immer Zeit, weil man seit Jahren wie ein schlechte Theater Truppe ohne Bildung agiert.

Die Geschichte des Banditen Clans Zogu aus dem Bergtal MAT, der mit Hilfe der Serben sein Unwesen in Durres und Albanien trieb.

Heute arbeitet Salih Berisha, mit den identischen Methoden, wie die Stalin Kommuisten des Enver Hoxha und des Banditen Zogu, der alle Oppositionellen beseitigen liess.

„Banditen in Offiziers Rang“ auf Seite 156 u.a. heute genannt: Albanische Polizei, Justiz und SHIS.

 1. Michael Schmidt-Neke: Entstehung und Ausbau der Königsdiktatur in Albanien (1912–1939), Seite 141. München 1987. ISBN 3-486-54321-0, abgefragt am 22. Januar 2010

Echte Historiker, wie Pellumi kritisieren dieses Regierungs Spektakel, denn irgendetwas Positives hat dieses sogenannte selbst ernannte Königs Haus nie in der Geschichte gemacht, mit Ausnahme Welt weiten Waffen und Sonstigen Schmuggel und die Banditen des Köngis haben damals viele Leute ermorden lassen. Arben Puto oder Rexhep Qoses, bezeichenen ihn als Gangster!  Er gilt als Despot, der für Geld Alles verkaufte, wie die heutigen Tropoje, Kukes, Skrapari  Gangster in Tirana. Historikern gilt er sogar als Verräter Albaniens, durch seine

Guten Morgen Kosova

von A.R. Prishtina am 20.11.2012

Ich habe  ganz gut geschlafen und der Kopf funktioniert bereits wieder. In Prishtina sieht man überall albanische Nationalfahnen, an Autos, an den Fenstern, sowie an verschiedenen Hausmauern. Der hundertste Jahrestag der Unabhängigkeit Albaniens im Jahr 1912 steht bevor. Das wichtige an der Sache ist, dass die UNMIK Fahne Kosovas aus dem Straßenbild

verschwunden ist. Dennoch wird am 28. November in Prishtina nur gefeiert werden. Ich habe allerdings keinerlei Lust zu feiern. Weder ist die Einheit der Nation verwirklicht noch ist die soziale Frage in Albanien und Kosova gelöst. Im Gegenteil, die Armut wird in Kosova und Albanien immer schlimmer. Was wir benötigen ist eine soziale Revolte in Albanien und Kosova. Wenn letzteres stattfindet steht der Einheit der Nation  nichts mehr im Weg. Nur die Arbeiter, Bauern und die verelendeten Massen können die Einheit der Nation erkämpfen, dabei werden sie ihre sozialen Interessen nicht zurückstellen. Die Mafia, die Kapitalisten, sowie der fremde kapitalistische Investor hat weder an der Lösung der nationalen Frage und schon gar nicht an der Lösung der sozialen Frage ein Interesse. Ein Beispiel dafür ist die Würdigung des ehemaligen albanischen Königs Ahmed Zogu durch den albanischen Ministerpräsidenten Sali Berisha vor einigen Tagen. Ahmed Zogu stürzte im Dezember 1924 die fortschrittliche Regierung Fan Noli in Albanien mit tatkräftiger Unterstützung durch die serbische Armee. Damals begann Fan Noli eine demokratische Bodenreform in Albanien und kämpfte zusammen mit Hasan Prishtina, und Isa Bolotini für die Einheit der Nation. Wenn Berisha diesen miesen  Zogu wuerdigt sagt dies viel aus über seine Politik.

Thursday, November 15, 2012

Remains of King Zog repatriated from France to Albania

King Zog's remains are carried from his grave at Thiais, south of Paris, 14 November The exhumation was accompanied by full military honours

Bank, beschlagnahmt dem Mafia Boss, “Prince Leka” sein Vermögen

“Prince Leka” wird Ritter im charitativen Orden des Hauses Savoyen: Santi Maurizio e Lazzaro

Ausstellung zur Gründung der Albanischen Monarchie

1997 in Albanien, mit einer bewaffneten Bande

Leka Zogu: Controversial ‚king of the Albanians‘ who spent most of his life in exile

Als „selbst ernannter König“ ist er wie als Waffen schmuggler in die Geschichte eingegangen.

Leka Zogu: Controversial ‚king of the Albanians‘ who spent most of his life in exile
Thursday 01 December 2011

King Leka I Zogu, who has died aged 72, was the heir to the Albanian throne but never ruled the Balkan state, having been forced into exile as a two-day old baby and only returning when he was well into middle age.

Zogu (centre) flanked by bodyguards and supporters in Tirana's Central Square on his return in 1997Zogu (centre) flanked by bodyguards and supporters in Tirana’s Central Square on his return in 1997

Leka of Albania was one of the most colourful and controversial characters on the 20th century Balkan scene, and one of the la

der selbst ernannte Prince Leka, ein vollkommene unnütze Person, aber mit bester Brittischer Militär Ausbildung

Raporti shokues i CIA-s, 30 shtator 1949: Ahmet Zogu, incest me motrën

DITA

Postuar më: 28 Janar, 2014 tek Aktualitet

King Zog with His Three Sisters in Uniform

Një numër i madh dokumentesh dhe raporte “tepër sekrete” të CIA-s amerikane të viteve 1940-1960 tashmë janë de-klasifikuar. Mes këtij lëmi dokumentesh gjenden dhe raporte tepër interesante në lidhje me informacionet që siguronte në vitin 1949 Agjencia Amerikane e Inteligjencës për mbretin shqiptar të rrëzuar nga froni, Ahmet Zogu. Asokohe Zogu qëndronte më tepër në Egjipt,Aleksandri,  nën mbrojtjen e mikut dhe mbështetësit të tij Mbretit Faruk të Egjiptit.

Por një avokat amerikan në Nju Jork, i quajtur Edgar M. Church mundi që të hynte në kontakt me familjen dhe oborrin e Zogut duke u bërë dhe përfaqësues juridik i interesave të Zogut në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Avokati Church, e krijoi këtë lidhje falë gruas së tij Konteshës Margaret. Margareta ishte kushërira e gruas së Zogut, Geraldinës. Për shkak të kësaj lidhje krushqie, avokati u pajtua nga familja mbretërore për të mbuluar disa çështje të kësaj familje në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Por paralelisht ai mbante në kontakt shërbimin sekret amerikan për të gjitha zhvillimet dhe informacionet domethënëse që ai mësonte në lidhje me Ahmet Zogun dhe oborrin e tij. Janë një numër i madh raportesh dhe informatash që avokati Church i ka kaluar CIA-s duke detajuar të dhëna mbi atë që ndodhte në oborrin e Zogut, tashmë në ekzil.

Raporti i parë, që po e botojmë sot, është hartuar nga avokati Church në mesin e Shtatorit 1949, është administruar zyrtarisht në rangjet më të larta të CIA-s në 30 Shtator 1949 dhe është de-klasifikuar në vitin 2006. Ky raport i hartuar nga avokati amerikan bën një përmbledhje tërësore të situatës financiare të Ahmet Zogut në SHBA, të implikimit të Zogut me nxjerrjen dhe përvetësimin e floririt të shtetit që asokohe ishte në vlerën e 3 milionë dollarëve si dhe për disa aspekte tronditëse në jetën private të Zogut. Krushku amerikan i Ahmet Zogut, njëkohësisht dhe agjent i CIA-s pranë tij, raporton ndër të tjera se mbreti shqiptar kishte një marrëdhënie incesti me njërën nga motrat e veta duke e identifikuar të motrën si Zenida, që korrespondon me Senijen. 

Madje avokati amerikan i raportonte CIA-s se bashkëshortja e mbretit, Geraldina kishte dijeni të plotë mbi këtë fakt. Më pas avokati amerikan lë të nënkuptohet se vetë Geraldina ‘argëtohej” me një bashkëpunëtor të Zogut, të identifikuar si Alexander De Villa (a.k.a Skënderi).  Në raportin e tij, avokati Church detajon dhe rrethin e ngushtë të bashkëpunëtorëve të Zogut dhe përshkruan edhe karakteristikat e tyre, ndërsa në fund të këtij raporti ai nënvizon se Zogu do e ketë shumë të vështirë të arrijë ambiciet e veta politike nëse nuk del nga influenca femërore. Më poshtë teksti i plotë i përkthyer në shqip dhe i marrë nga dokumenti autentik i CIA-s amerikane:

 

Klasifikimi SEKRET/ Vetëm për zyrtarë të Shteteve të Bashkuara 

AGJENCIA QENDRORE E INTELIGJENCËS (CIA)

Raporti Nr. 00-B-8501-49
CD Nr. G-162
Çështja 2860
Data e Regjistrimit: 30 Shtator 1949
Nr i faqeve: 3

Shteti: Shqipëria
Subjekti: Mbi Statusin Personal dhe Financiar të Ish-Mbretit Zog
Vendi ku u sigurua:( ….)
Data kur u thith nga burimi: Në mesin e Shtatorit 1949

VLERËSIMI MBI INFORMACIONIN:
Gjykimi mbi zyrën nga ka ardhur: Nuk mund të gjykohet
Opinioni i burimit mbi përmbajtjen: Me shumë gjasa informacion i vërtetë

 

BURIMI: Një avokat i suksesshëm, i moshës 38 vjeç, i angazhuar me një zyrë ligjore shumë të njohur në SHBA. Nëpërmjet lidhjeve familjare, ai ndodhet shumë pranë mbretit Zog dhe vepron si përfaqësuesi i tij ligjor në Shtetet e Bashkuara.

Asetet e ish-Mbretit Zog përfshijnë:

a)      108 mijë dollarë në “National City Bank’ Ne$ York”

b)       Afërsisht 5 mijë dollarë në “Garantee Trust Company”

c)       Një ndërtesë dhe truall në Aleksandri, Egjipt,  e vlerësuar 40 mijë Lira Egjiptiane

d)      Bizhuteri të kurorës shqiptare që kapin një vlerë rreth 100 mijë dollarë, ndoshta dhe më tepër.

e)      Rreth 450 mijë dollarë, të mbetura nga rezervat e arit të cilat Zogu i mori nga Shqipëria dhe i çoi në Egjipt dhe që në total vlerësohen si 3 milionë dollarë.

2. Zogu ka një farë detyrimi moral për t’iu gjendur gjyshes së gruas së tij, duke i dhënë çdo muaj një shumë prej 115 dollarësh. Ai nuk ka detyrime të ngjashme në Shtetet e Bashkuara me sa kam unë dijeni. Në shtete të tjera, ai ka përgjegjësinë dhe kujdestarinë për gruan e tij, katër motrat e tij dhe kunatin e tij, John Apony, i cili është i shtruar në një sanatorium për tuberkulozin në Siçili.  Përveç këtyre detyrimeve, unë nuk mendoj që Zogu mund të ketë të tjera detyrime. Miku i tij i ngushtë, Mbreti Faruk, nuk do ta lejonte asnjëherë që ai të hynte në borxhe në Egjipt.

3. Zogu nuk ka burim të ardhurash në SHBA përveçse interesit që përfiton nga llogaria e tij bankare. Nuk mendoj se ai merr ndonjë të ardhur nga shqiptarët në Shqipëri apo në SHBA.

4.  Të vetmet pagesa që ai i kryen rregullisht janë për gjyshen e gruas së tij. Këto pagesa ai i kryen çdo dy muaj ose çdo tre muaj.

5.  Zogu nuk ka kryer asnjë tërheqje apo depozitim domethënës të ardhurash në llogarinë e tij bankare që prej Prillit të vitit 1949.

6. Në kuadër të grupimit të tij politik, çështjet financiare i janë lënë në dorë Kryeministrit të tij dhe Truprojës Sotir Martini. Martini rrallë herë largohet prej tij dhe mbikëqyr të gjitha bizneset e Oborrit. Punët e pista të Zogut i janë besuar kontit Alexander De Villa. Zogu përpiqet shumë me vetëmenaxhimin, ndërsa të gjitha përkthimet  ia bën bashkëshortja e tij Geraldina.

7. Në kompaninë ligjore ku punoj, jam i vetmi që mbuloj bizneset e Zogut. Shumica e komunikimeve të mia me Zogun bëhet nëpërmjet letërkëmbimit  me Geraldinën, asnjëherë me Zogun drejtpërdrejt. Çështjet urgjente komunikohen direkt me telegraf. Korrierët nuk përdoren asnjëherë ndonëse unë kam ngritur një sistem i cili mund të përdoret në raste urgjente.

8. Të vetmet kontakte aktive të Zogut në Shtetet e Bashkuara mbahen me  gjyshen e bashkëshortes së tij, gruan time, me mua vetë si dhe me shtetasin John Blackburn i cili është bashkëshorti i Virginias, motrës së Geraldinës. Në një letër të fundit që Geraldina i ka dërguar gjyshes së saj, ajo i shkruan se Zogu është përqendruar fort  në një grup shqiptarësh, ose disa grupe shqiptare, të cilët ndodhen aktualisht në SHBA. Një pjesë e kësaj letre thoshte:

“Bashkëshorti im i dashur është tepër i shqetësuar për çdo detyrë shoqërore. Gjërat, siç edhe mund ta kesh kuptuar, nuk është se po na shkëlqejnë,  për më tepër atë e bluan fakti se fuqitë nuk kanë për ta dëgjuar atë, apo nuk kanë për ta përdorur fare atë; dhe se kanë formuar një farë Komiteti Shqiptar, i cili nuk ka lidhje fare me realitetin në Shqipëri, e që përbëhet nga ca marioneta që përplasen ndërmjet vetit. Gjithsesi ata po shkojnë në Uashington dhe të paktën Shqipëria do mund të përfaqësohet, pavarësisht nivelit të ulët të përfaqësimit. Kjo lëvizje mund të shkaktojë dhe shkëndijën për të plasur lufta apo trazira atje në tre javët e fundit, por nuk ka për të ndodhur nëse rusët tregohen më të fuqishëm se krahu tjetër. Financiarisht dhe ne nuk është se kemi përfituar ndonjë gjë”.

Në kontekstin e kësaj letre, unë besoj se Zogu mund të shtyhet për tu bërë më miqësor dhe i lidhur me grupin që përmend Geraldina në këtë letër.

9.Përfaqësuesit ligjorë të Zogut jashtë vendit, unë nuk i njoh. Unë e kam kuptuar se ai ka një avokat në Aleksandri i cili më pas shikon në mënyrë të hollësishme të gjitha dokumentet që unë përgatis për Zogun.  Por unë nuk e di si quhet ky avokat.

10.   As firma ime ligjore dhe as unë personalisht nuk kam kontakte në Shqipëri, por unë besoj se Zogu ka kontakte në vijimësi me nëntokën dhe rrjetin shqiptar. George Gog, i cili drejton policinë e pallatit të Zogut, mundet që të hyjë e të dalë nga Shqipëria.  Anëtarët e rrjetit të tij shpesh lëvizin nga Shqipëria në Egjipt.

11.   Nuk ka pikë dyshimi se regjimi aktual në Shqipëri, ka pretendime kundër Zogut, pasi e bëjnë përgjegjës se ka marrë nga Shqipëria 3 milionë dollarë flori’. Zogu nga ana e tij thotë se i ka shpenzuar këto para për mbajtjen e Oborrit të tij në ekzil dhe se i ka shpenzuar me korrektesën më të madhe. Vetëm 450 mijë dollarë flori’ i kanë mbetur tani. Askush nuk e ka të qartë atë që ka ndodhur vërtetë, si në kuptimin ligjor apo dhe të tjera aspekte.

12.   Geraldina, gruaja e Zogut, është tërësisht e përkushtuar ndaj tij, pavarësisht veprimeve të tij të pamatura.

13.   Kontesha Margaret Sherr-Thoss është një nga kushërirat e Geraldinës dhe vajza e nënës birësuese të Geraldinës. I ati i Margaretës ka qenë Shefi i Inteligjencës Ushtarake Gjermane gjatë Luftës së Parë Botërore dhe tani jeton në Klagenfurt, Austri.

Mamaja e Margaretës, ishte amerikane dhe u detyrua të bëjë vetëvrasje nga Gestapo, gjatë Luftës së Dytë Botërore.  Margareta është vajzë e lezetshme, por ajo s’mund të japë ndonjë ndihmë me aq gjëra sa di. Vëllezërit e saj, që të dy qytetarë amerikanë, janë shumë të pamatur.

14.   Gjyshja e Geraldinës, Madame De Strahl d’Ekna, e moshës 82 vjeç, jeton në Shtetet e Bashkuara. Ajo nuk ka ndonjë ndikim mbi Zogun, por përpiqet vazhdimisht që të bindë atë dhe Geraldinën që të vijnë në SHBA. Ajo ka një imagjinatë të spikatur dhe sapo ka shkruar një libër mbi Zogun të cilin kërkon ta tregtojë si skenar për realizimin e filmave.

15.   Motra e Zogut, Zenida (Senija), është një grua idiote e cila ka një ndikim të tmerrshëm mbi të vëllanë. Zogu dhe Zenida kanë një lidhje incesti aktualisht, lidhje për të cilën Geraldina nga ana e saj ka dijeni.

16. Konti Alexander De Villa, i njohur me nofkën “Skënderi”,  është operatori i Zogut për punët e pista. Ai ka namin se është sjellë në Oborrin Mbretëror për të argëtuar Geraldinën, ndërsa Zogu nga ana e tij plekset me Zenidën. De Villa është gjysmë francez dhe gjysmë shqiptar, babai i tij ka qenë ambasador në Francë. Ai është një njeri shumë malinj dhe i pandershëm në kulm. Në vitet e kaluara ai ka trafikuar drogë në Francë , të cilën e fuste në valixhet diplomatike.  Ai është një mik i ngushtë i Farukut dhe po përpiqet që të organizojë me të nxjerrjen jashtë Egjiptit të  450 mijë dollarëve flori’ të mbetur aty.

17. George Gog është Shefi i Rojave të Pallatit të Zogut, përgjegjësi për sigurinë. Ai është gjë e sigurt (siç e quajnë shqiptarët), i pashëm, tipik ushtarak dhe relativisht i ndershëm.  Ai shkon e vjen nga Shqipëria dhe mban kontaktet me rrjetin atje.

18. Kemal Bej Mesari, është kujdestari i Oborrit. Ai mban një palë syze-teke, pëlqen veshjet sportive dhe vepron si spiun i Zogut. Kur e vizitova për herë të parë Zogun, Mesari më pa dhe më dëgjoi mua në hollin e hotelit për 2 orë përpara se të prezantohej vetë dhe të më shoqëronte për në pallat.

19. Planet e Zogut në të ardhmen përfshijnë marrjen e një shtëpie në Francë në verën e vitit 1950 dhe rikthimin në Aleksandri në dimër. Fiksimi i tij është të kthehet në Shqipëri dhe të dëbojë sovietikët. Ai kërkon mbështetje  materiale ushtarake dhe këshilla  nga SHBA, por mendon se mund të sigurojë edhe mbështetjen e arabëve të fuqishëm për të ngritur ushtrinë e tij. (Ai është shumë i afërt me Farukun dhe Ibn Saud). Zogu i ka përzemër çështjet ushtarake dhe do ishte shumë komod të diskutonte për to me një oficer ushtrie të rangut kolonel ose dhe më lartë. Nëse Zogu do të jetë efiçent, ai me patjetër duhet të shkëputet nga ndikimi femëror dhe të mendojë më tepër si të kryesojë ndonjë projekt ushtarak  që do çlironte Shqipërinë. Ai më ka thënë se do të donte të luftonte për Shqipërinë, atje ku populli i tij po e kërkon. Më tej ai më tha se do përballej me një plebishit dhe se do të ikte jashtë Shqipërisë nëse do dilte i mundur.

 

(vijon nesër)

zogu me motrat

* * *

SHËNIM

Çfarë po botojmë dhe pse e botojmë

Habjon Hasani

Një numër relativisht i madh dokumentesh dhe raportesh sekrete të CIA-s amerikane janë de-klasifikuar dhe një pjesë e mirë e tyre pasqyrojnë aktivitetin zbulues të këtij shërbimi në Oborrin-Ekzil Mbretëror të Mbretit Zog nga viti 1949 e në vazhdim. Përmbajtja e informatave që u shkonte krerëve të shërbimit inteligjent amerikan mbi Mbretin Zog, familjen e tij dhe qerthullin e bashkëpunëtorëve të ngushtë në disa raste shfaqet tronditëse. Nuk e kemi pasur aspak të thjeshtë vendimin për botimin e këtyre materialeve. Dilema qëndronte në faktin se në raportet sekrete te CIA-s ka detaje dhe elementë të rëndësishëm mbi situatën financiare dhe politike të Zogut, por pjesë të raportit ishin dhe informacione të ndjeshme që lidheshin me aspekte intime të jetës së tij. Nëse do botonim një raport të cunguar dhe të censuruar atëherë më mirë të mos e botonim fare. Fundja një dokument sekret, i de-klasifikuar tashmë, e ka vlerën në tërësinë e informacionit të tij. Por duke disponuar këto raporte sekrete të shërbimit inteligjent amerikan dhe duke vlerësuar materialin në tërësinë e tij vendosëm ta publikojmë dhe këtë vendim e kemi marrë mbi disa arsye të cilat ja kemi borxh lexuesit për t’ia sqaruar. Së pari, nuk ka asnjë dyshim mbi autenticitetin e këtyre raporteve. Pra, nuk ka kurrfarë dyshimi, se këto materiale janë ofruar nga shërbimi inteligjent më i fuqishëm i planetit, CIA, si materiale të de-klasifikuara që dikur, sipas CIA-s, përbënin informacione të një rëndësie të veçantë. Së dyti, në njëfarë kuptimi, edhe nëse DITA nuk do i botonte këto raporte, ato do ishin dhe do mbeteshin publike, pasi mund të gjenden tashmë në bibliotekën elektronike të CIA-s, nga cilido qytetar i planetit që ka një kompjuter funksional dhe internet. Së treti, pjesa e raporteve ku jepet informacion mbi jetën intime të Ahmet Zogut, e cila është dhe pjesa që na shkaktoi dilemën, merr një tjetër përmasë kur është objekt i shërbimeve inteligjente. E thënë ndryshe, nëse për njerëzit e thjeshtë informacionet mbi jetën intime janë thjesht çështje kurioziteti apo “skandalesh”, nuk ndodh kështu për shërbimet inteligjente dhe kuadrot e tyre. Ata i shohin shumë më ftohtë këto lloj informacionesh. Për shërbimet sekrete, është pjesë e procedurës së punës që për cilindo subjekt që ata duan ta vendosin nën kontroll, të dinë çdo detaj, çdo intimitet, çdo dobësi, pasi në këtë mënyrë evidentohen më mirë edhe pikat e dobëta të subjektit dhe duke ia ditur këto dobësi kontrolli ndaj tij mund të shtohet dhe intensifikohet më tej. Së katërti, këto informacione CIA i ka marrë në rrugë operative, pasi kishte agjent të sajin një avokat amerikan të quajtur Edgar M.Church. Ky i fundit përveç lidhjes së krushqisë me Zogun, përfaqësonte interesat e Zogut në SHBA. Ndonëse vetë CIA nuk ofron publikisht nga ana e saj një analizë informacioni mbi besueshmërinë e këtij agjenti, është fakt se për vite me radhë i është referuar atij dhe se informacionet e dërguara prej tij mbi Mbretin Zog i kanë shkuar drejtuesve më të lartë të kësaj agjencie. Së fundi, me të dhënat e ofruara deri më tani e vetmja gjë që dimë të sigurt, është fakti se CIA ka vendosur të ekspozojë në formë të de-klasifikuar, disa dokumente dikur sekrete, që lidhen me aktivitetin e mbretit Zog në vitin 1949. Në filozofinë e shërbimeve inteligjente asnjëherë nuk mund të kesh siguri maksimale, shpesh ajo çka serviret nuk është ashtu siç duket. Por megjithatë, raporte sekrete të shërbimit inteligjent më të fuqishëm të botës mbi Mbretin Zog, nuk janë diçka që mund t’i neglizhosh dhe të bësh sikur nuk ekzistojnë ndërsa janë të ofruara faqebotës, publikisht.

 

 

Faksimile e raportit sekret të CIA-s

1

 

2

 

3

 

4

 

5

Raporti në fjalë mund të lexohet në anglisht, në linkun: http://www.foia.cia.gov/sites/default/files/document_conversions/1705143/OBOPUS%20BGFIEND%20%20%20VOL.%2014%20%20%28BGFIEND%20OPERATIONS%29_0037.pdf

Tags:

One Response to “Geschichtsfälschung und Betrug rund um das Albanische Könighaus, zuletzt mit Salih Berisha und der 100 Jahr Feier für die „Unabhängigkeit“”

 1. Insider sagt:

  Tarnung für Drogen- Geldwäsche- und Waffen Geschäfte in Nord Albanischen, und Terroristische Aktionen.

  Die aktuelle NATO Konferenz, dient in Tradition der Tarnung der Destabilisierung des Balkans, als MI6, SAS, CIA Operation mit Verbrecher Clans. Die Historischen Fakten sind eindeutig, wie die Durres Hotels der US Verbrecher Banden.

  NATO Lügen bis heute: Dies zur Geschichtfälschung der NATO, der Albaner Mafia.

  Ex-NATO Chef: Lord Roberston: “the KLA were responsible for more deaths in Kosovo than the Yugoslav [Serb] authorities had been.”

  Kosovo: a template for disaster

  Die US Faschisten mit ihren erfundenen Mhyten Geschichten, wollten für den Nationalhelden aus Skhoder: Prek Cali, ein Denckmal errichten in Vermorsh in den Albaner Bergen, was von der Baupolizei abgerissen wurde. Natürlich vollkommen illegal, im dortigen National National Park, ohne Zustimmung der Gemeinde und Grundstücks Besitzer. Original US Mafia Stile, das Sahit Muja, mit Gestalten des Senators Eliot Engels und des US Verbrecher Clans Nr. 1: Gambino mit HillaryClinton, welche sich mit US Pass in Nord Albanien schon lange tummeln, vom Waffen Schmuggel und Drogen Anbau leben. siehe auch die realen Hintergründe der Reise des Franz Josef Strauss nach Albanien in 1987. Organisierung Entwicklungshilfe, grosser Mercedes,Milch Fabrik, gegen Waffenschmuggel in den Kosovo, als Partner von Terroristen und Banditen.

  Nachdem Rückzug der Osmanen aus dem Balkan, war ein Macht Vakuum vor allem in Nord Albanien, was die Serben nutzten mit gekauften Albaner Clans um 1912-1913. Jeder Demokratie versucht wurde durch die gekauften Banditen Clans aus dem Hause Zogu, Prec Noli in Albanien schon vor 100 Jahren zunichte gemacht.

  Prec Cali, war ein kleiner Banditen Führer, in den Nord Albanischen Bergen, welche als Volks Verräter, direkt wie King Zogu, private Abkommen mit den Serben abgeschlossen, dafür auch Geld erhielten und Befehle der Serben entgegen nahmen, um die Gegend zu kontrollieren. Für Geld ging Alles, als die Serben Skhoder, Teile von Nord Albanien damals besetzten und willige Albaner Banditen einkauften.

  Geschichts Fälschung Gedenken der „Holocaust“ Industrie der Albaner Mafia in Tirana

  Bildergebnis

  „Nazi“ Nachfolge Organisationen genannt „Diaspora“ haben eine Krisen Sitzung in Tirana

  Fotoporteti

  Prek Cali

  Vermosh, IKMT prish shtëpinë e heroit, banorët në protesta: Turp
  15/09/17
  Foto 1 nga 7

  Banorët e Vermoshit në Malësinë e madhe janë ngritur në protestë ditën e sotme pasi Inspektoriati Ndërtimor i Bashkisë ka prishur shtëpinë e heroit kombëtarë në Shkodër, Prek Cali. Sipas banorëve ky është një turp kombëtarë. “Me shembjen e ndërtimit na kanë vrarë për të dytën here! Nuk e kuptojmë kush e ka dhënë këtë urdhër!!! Turp kombëtar”, janë shprehur banorët. Shembja e shtëpisë së heroit vjen me pretendimin se nuk ka leje ndërtimi, ndërsa ndërtimi i shtëpisë së Calit është bërë nga paratë e diasporës në Amerikë.

  Das Haus Zogu, war in Waffen und Drogen Geschäfte aktiv in der Neuzeit. Kriminelle kaufen sich überall ein, auch vorbestrafte Drogen Händler sind Leiter des angeblich königlichen Reitstalles in Albanien

  Ein promineter Tirana Geschäftsmann: Ohrid Izet ist der Hintermann, der in einer grossen Luxus Villa residiert mit Reitstall, was auch Nichts Neues ist. Geschäfts Modelle der Albaner, wie man vor 15 Jahren schon von der Familie Hasanbeliu, oder gar Dashamir Gjoko – SHIK wusste. Ohrid Izet, ist der

  Sohn des prominenten Ali Ohrit, Leiter des Königlichen Hofes des Könighauses Zogu, was dann wieder einmal in Drogen Schmuggel verwickelt ist. Trotz Bankrott und Pfändung von Immobilien, ist damit das selbst ernannte Königshaus erneut in Waffen- oder Drogen schmuggel verwickelt.

  Drogen Handel der Albanischen Prominenz: Der „Copa“ Clan mit Parlaments Präsidentin Josefina Topalli und das Königs Haus mit Izzet Ohrid