Warning: Declaration of gtw::widget($args) should be compatible with WP_Widget::widget($args, $instance) in /homepages/25/d13395495/htdocs/clickandbuilds/WordPress/news_albania/wp-content/plugins/gtw/gtw.php on line 258

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /homepages/25/d13395495/htdocs/clickandbuilds/WordPress/news_albania/wp-content/plugins/gtw/gtw.php:258) in /homepages/25/d13395495/htdocs/clickandbuilds/WordPress/news_albania/wp-includes/feed-rss2-comments.php on line 8
Kommentare zu: Die merkwürdigen Beteiligungen des Gjergj Bojaxhi, am TIS Parkhaus in Vlore, wo Klage erhoben wird auf Rückzahlung http://news.albania.de/2017/07/02/die-merkwuerdigen-beteiligungen-des-gjergj-bojaxhi-am-tis-parkhaus-in-vlore-wo-klage-erhoben-wird-auf-rueckzahlung/ Fri, 13 Apr 2018 08:56:30 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.5 Von: Gjoka http://news.albania.de/2017/07/02/die-merkwuerdigen-beteiligungen-des-gjergj-bojaxhi-am-tis-parkhaus-in-vlore-wo-klage-erhoben-wird-auf-rueckzahlung/comment-page-1/#comment-56372 Tue, 04 Jul 2017 21:48:33 +0000 http://news.albania.de/?p=10917#comment-56372  

Gjergj Bojaxhi, woher er 250.000 $ hatte, um in ein Betrugs System mit der TIS Firma in Vlore, was ein privates Geschäft eher war. Aber Gjergj Bojaxhi, war Manager der Betrugs Ölfirma Everest Sh.P.K. welche die noch schlimmere Betrugs Firma Petrofilera kontrollierte mit vielen Jahren extrem Zoll Betrug, ebenso Umwelt Schäden. Er sagt das dieses Geld für eine Betrugs Firma ein grosser Fehler war.

Die merkwürdigen Beteiligungen des Gjergj Bojaxhi, am TIS Parkhaus in Vlore, wo Klage erhoben wird auf Rückzahlung

Profil Gjergj Bojaxhi/ Nga akuzat për pastrim parash e deri tek skemat e fajdeve

640x480 Gjergj Bojaxhi

Pasi bëri një dorëheqje fallco nga SFIDA (zytarisht nuk ka qënë asnjëherë kryetar), Gjergj Bojaxhi i është rikthyer jetës së tij private plot dritëhije. Puna e parë për të, ishte nisja e një procesi gjyqësor duke paditur kompaninë fituese të parkimeve në Vlorë, Tis Park. Padia e depozituar në Gjykatën e Tiranës, lidhet me një kontratë huaje me interes, ose e thënë ndryshe dhënie para me fajde.

Bojaxhi i ka dhënë administratorit të Tis Park, Bashkim Shalla rreth 225 mijë dollarë. Ai pretendon paratë nuk i janë rikthyer ndërsa në padinë e tij, kërkon dhe interesat mbi borxhin.

Pikërisht këtu lindin sërish dyshimet për paurinë e Gjergj Bojaxhi. Teksa ka propoganduar në media kundër oligarkëve dhe klientëve të pushtetit, në fakt Bojaxhi rezulton të jetë i lidhur me një koncesion, që është kthyer në shqetësimin më të madh për qytetarët e Vlorës.

Tis Park u krijua në vitin 2015 për të menaxhuar parkimet në Vlorë por dhe pse zyrtarisht kjo kompani ka statusin aktive në QKR prej më shumë se 2 muaj nuk e ushtron akivitetin e menaxhimit të parkimeve në qytetin bregdetar. Në një investigim të kryer më herët nga mediat, ky koncesion i cili u dha nga ish kryebashkiaku kontrovers Shpëtim Gjika, ka privatizuar 25 rrugë kryesore dhe dytësore. Asokohe, Kontrolli i Lartë i Shtetit nisi hetimet pasi kjo kontratë koncesionare i ka shkaktuar dëm buxhetit të shtetit me vlerë prej 2.1 miliard lekë, ndërsa është një shërbim diskriminues edhe ndaj buxhetit të shtetit.

Përveç shkeljeve të këtij koncesioni, mister mbetet edhe fakti sesi themeluesi i Partisë SFIDA ka arritur të jetë kaq i pasur saqë të japë hua 225 mijë dollarë.

Këtu nis edhe zhveshja e jetës fallco të Bojaxhi, i cili vrapon në këmbë nëpër Tiranë me një çantë shpine dhe rroba të lira. Ai njeriu i thjeshtë në pamje të parë, nuk është aq i sinqertë sa shfaqet. Si një fajdexhi që jep para me interes, Bojaxhi ka krijuar tashmë imazhin e një politikani të rremë përballë qytetarëve. Nga njëra anë denoncoi parkimet nëntokësore në Tiranë dhe nga ana tjetër, Bojaxhi ndihmon me para një koncesion parkimi që është kthyer në ferr për qytetarët vlonajtë.

Bojaxhi fshehu pasurinë e tij

Që prej janarit 2017, drejtuesi i partisë SFIDA, Gjergj Bojaxhi, ka sulmuar fort thuajse të gjithë klasën drejtuese politike, duke i akuzuar si njësoj të korruptuar dhe të paaftë. Ai deri para pak dit

ësh drejtonte indirekt partinë e re SFIDA, pasi zyrtarisht në KQZ kjo parti ka një tjetër kryetar, Hektor Ruçin.

Në bilancin zyrtar financiar që partia “SFIDA” ka dorëzuar në KQZ, rezulton se shpenzimet vjetore për 2016-ën janë krejt modeste. Totali i shpenzimeve të kësaj partie nuk i kalonte 4 mijë dollarët për gjithë vitin 2016.

sfidaaaa

Duket sikur bilancet financiare të SFIDA-s përkojnë me devizën e saj si një parti e formuar nga themelues modestë e të ndershëm.

Por nga ana tjetër, të dhënat e paraqitura zyrtarisht nga SFIDA, bëjnë një kontrast të fortë me të dhënat dhe shifrat që dalin nga një tjetër bilanc financiar.

Nëse shqyrton të dhënat financiare të kompanisë “Everest OIL”, ku zoti Bojaxhi ka shërbyer si administrator, ndërsa disa familjarë të tij janë aksionerë, del se shifrat nuk janë aspak modeste. Janë shifra të rëndësishme madje.

everestiii

Vetëm për vitin 2014, totali i të ardhurave nga shitja e kësa

j kompanie arrinte 180 miliardë lekë ose 160 milionë dollarë. Për vitin 2015 totali i të ardhurave nga shitjet arriti në 6.9 miliardë lekë, afro 65 milionë dollarë. Do të mjaftonte ky kontrast mes të ardhurave të kompanisë së zotit Bojaxhi dhe shpenzimeve mikroskopike të SFIDA-s, që zoti Bojaxhi të sqaronte njëherë se cila është pasuria e tij, e krijuar në këtë sistem që ai e denoncon çdo ditë.

Sa i pasur ishte zoti Bojaxhi kur u kthye në Shqipëri në vitin 2005?
Si u shtua pasuria e tij deri në vitin 2013?
Si u shumëzua pasuria e tij nga fitimet e kompanisë së naftës “Everest Oil” pas vitit 2013?

Zoti Bojaxhi nuk kursen akuzat për kundërshtarët politikë nga tribuna e partisë modeste SFIDA. Por ndërsa e bën këtë, kompania e tij e naftës shton fitimet çdo ditë në këtë sistem të korruptuar (sipas zotit Bojaxhi).

I akuzuar edhe në të kaluarën

Dy vite më parë, prokuroria nisi hetimet ndaj kompanisë që administron zoti Bojaxhi, pasi dyshohej se ishte e implikuar në një skemë të pastrimit të parave. Hetimet u përqendruan ndaj “Petrolifera”, e cila kontrollohet nga kompania “Everest Oil”, në pronësi të familarëve të Gjergj Bojaxhi.

Historia nis me periudhën kur Bojaxhi negocionte në emër të qeverisë shqiptare një marrëveshje me kompanitë e huaja të naftës. Më pas nga negociator i qeverisë “Berisha”, Bojaxhi del bashkëpunëtor dhe aksioner në biznesin e tregtim të karburanteve. Ai akuzohet se ka transferuar miliona euro në zonat offshore.

“Po ashtu në llogari janë depozituar cash nga Gjergj Bojaxhi gjate viteve 2012-2015 26,083,621 USD (ku përshkruhet se kryesisht janë tërheqje nga llogari në banka të tjera). Ndërsa rreth 100 milion USD janë atellite hyrëse nga llogari të tjera të shoqërisë Everes Oil. Debitimet e llogarisë janë kryesisht për pagesa për kompaninë Sllovake, Eni Slovenija, d.o.o., me të cilën ka lidhur kontrata çdo vit për blerje produkte të naftës. Për këtë kompani janë transferuar fondet prej afro 170,740,000 USD” – thuhet në një raport të policisë.

Bojaxhi është përpjekur të ruajë profilin e një politikani pa lidhje me sistemin, madje ai e denoncon fort sistemin. Por të dhënat mbi pasurinë e tij personale dhe të familjarëve të tij, tregojnë se zoti Bojaxhi është ‘de facto’ një prej oligarkëve të vendit, i strukturuar fort në biznesin e naftës.

Përdhosja e kauzave të SFIDA

Bojaxhi garoi në këto zgjedhje më 25 qershor. me partine e themeluar prej tij SFIDA, por nuk arriti te futet ne parlament. Ai pretendonte, se kjo forcë politike kishte mbledhur rreth vetes vetëm njerëz të ndershëm, që duan të punojnë për një Shqipëri ndryshe, jashtë rrethit të interesave të partive tradicionale.

Por faktet flasin ndryshe, pasi e kaluara e vetë kryetarit dejure Bojaxhi, jo vetëm mbart akuza për pastrim parash dhe lidhje me oligarkët, por nga ana tjetër janë përdhosur edhe ato pak ideale që ngriti SFIDA në këto zgjedhje. Rrëzimi i oligarëkeve, mbështetja e pronës publike, shkëputja e lidhjes biznes-politik, ishin disa nga premtimet e Bojaxhi më 25 qershor. Votuesit nuk i besuan, madje nuk i dhanë as votat që ai kishte marrë në Tiranë në 2015, ku

kandidonte për Kryetar Bashkie. Asokohe, Bojaxhi morri 16 mijë vota në Tiranë, ndërsa dy vite më pas, më 25 qershor 2017, nuk arriti të merrte më shumë se 2400 vota.

Bashkëpunëtorët e tij më të ngushtë e braktisën Bojaxhi, jo vetëm për të kaluarën e tij të errët, jo vetëm për premtimet boshe por edhe për shkak se ai u vu në qendër të akuave edhe për përvetësim të donacioneve të fushatës “Ne-Tirana” në vitin 2015.
http://boldnews.al/2017/07/03/profil-gjergj-bojaxhi-nga-akuzat-per-pastrim-parash-e-deri-tek-skemat-e-fajdeve/

]]>
Von: Insider http://news.albania.de/2017/07/02/die-merkwuerdigen-beteiligungen-des-gjergj-bojaxhi-am-tis-parkhaus-in-vlore-wo-klage-erhoben-wird-auf-rueckzahlung/comment-page-1/#comment-56370 Mon, 03 Jul 2017 14:36:39 +0000 http://news.albania.de/?p=10917#comment-56370 siehe Identisch und Zeitgleich aus 2012 und überall in Albanien: Alles ist gefälscht, Firmen Offshore Firmen.

Freie Fahrt beim illegalem Bauen in Tirana, des Drogen Gangsters Armand Lilon und Besnik Sulaj und Partner von Edi Rama

Wie bei allen Genehmigungen damals in Vlore, waren Unterschriften im Gemeinderat gefälscht ein Standard Modell der Profi Gangster überall an der Küste, vor allem in Durres usw.. wo man sich Unterschriften kauft, in Tirana bis heute ebenso Willkür Entscheidungen trifft, ohne Stadtrat Beschluß und Rechts Aufsicht. Oft werden 2 Ausführungen geschrieben. 1 Ausführung nach Wünschen des Bauherren, oder total gefälscht, die Orignial Ausführung war max. vom Gemeinderat bestimmt. Gjergj Bojaxhi, bedauert diese Entscheidung, welche damals im persönlichen Bereich lag, sagt: jeder trifft einmal eine falsche Entscheidung im Leben.
Edi Alikaj: Ihre Verbindung mit Tispark, die Unterschrift des Parkgebühr in Vlora, war die korrupte Konzession mit gefälschten Unterschriften auf dem Gemeinderat, ohne das Volk zu fragen, gab, und Sie haben George unterstützt mit Mitteln … Wie erklären Sie sich? Haben Sie eine direkte Verbindung? Sind Sie nach dieser Firma?
Antwort: Eee … nicht überrascht, es gibt Zeiten, und jeder macht die falschen Entscheidungen im Leben, ob es mit der Politik ist … hm … wenn unsere Karriere, wenn unsere Finanzen … also Ihre Frage viel Raum sein kann, aber ist sehr persönlich und ich glaube nicht, dass es sich mit dem Thema zu tun hat, die wir heute hier versammelt sind ‚Herausforderung‘.

VIDEO/ Bojaxhi shmang pyetjen për borxhin 225 mijë USD: ‘Janë gjëra personale’

VIDEO/ Bojaxhi shmang pyetjen për borxhin 225 mijë USD: ‘Janë gjëra personale’

16:15, 03/07/2017

Gjergj Bojaxhi, kryetari i dorëhequr i partisë SFIDA, në një video konferencë live me ndjekësit e partisë në 23 mars 2017, është gjendur ngushtë, nga një komentues i cili i ka përplasur Bojaxhiut, çështjen e Tispark.

Në vitin 2016 Bojaxhi i dha 225 mijë USD hua me interes shtetasit Bashkim Shalla, ky i fundit është pronar i kompanisë ‘Tispark’ e cila menaxhon koncensionin e shumë debatuar të parkingjeve në Vlorë. Pak ditë më parë Bojaxhi e ka paditur Shallën për mos kthimin e borxhit.

Por në muajin Mars, një komentues i quajtur Edi Alikaj i shkruan Bojaxhiut se mbështetja e tij për këtë kompani nuk ishte korrekte, pasi koncesioni ishte korruptiv.Edi Alikaj

Bojaxhi duke qenë se ishte live, nuk mund të shmangte një përgjigje dhe i tha komentuesit se kjo ishte një çështje personale, duke mos dashur të japë detaje.

Çështja ‘Tispark’ -Reagimi i Bojaxhiut:

Edi Alikaj: Lidhja juaj me Tispark, firmën e parkimeve me pagesë në Vlorë, qe më koncesion korruptiv, me firma fallco në këshill bashkiak, pa u pyetur qytetarët u dha, dhe ju Gjergji i keni mbështetur me financim…Si e shpjegoni ? A keni lidhje direkte? A jeni ju pas asaj firme?

Gjergj Bojaxhi: Edi Alikaj keni bërë një pyetje, e cila është shumë personale, por ju siguroj…ëëë… që…ëë.. si të thuash…ë.., çdo gjë që ne bëjmë si qytetar në nivelin personal…ëëë.. është në përputhje me ligjin, në përputhje me moralin, dhe bëhet duke paguar të gjithë taksat dhe detyrimet që ne kemi ndaj shoqërisë.

Ëëë…mos u habisni ka dhe raste dhe secili prej bën vendimmarrje të gabuara në jetë, qoftë kjo dhe me politikën…ëë…qoftë me karrierën tonë, qoftë me financat tona… Kështu që pyetja juaj mund të jetë me shumë vend por është shumë personale, dhe nuk besoj se ka të bëjë me temën që ne jemi mbledhur sot tek ‘Sfida’.

Image

 

Lexo edhe:

]]>