Renato Omeri in Vlore hingerichtet, Mitglied eines prominenten Verbrecher Clans, mit Mafia Verbindungen der Drogen Kartelle des Edi Rama und Ergys Hoxha

Während mit einem Fahrrad an einer Bar in Vlore vorbei fuhr, wurde der Polizei bekannte Kriminelle Renato Omeri erschossen, was bewaffente Kriminelle in Touristik Zentren zeigt.

Dieser Mord geht aber in die höchsten Regierungs Kreise, andere Morde von Regierungs nahen Drogen und Verbrecher Clans.

Bildergebnis für Renato Omeri

Im Dezember 2015, wurden zwei der Super Verbrecher des Albanischen Staates, und Polizei Apparates hingerichtet: Durres: 2 Berufs Kriminelle wurden vor der Hafen Einfahrt erschossen bei der Rruga Taulantia: Endri Caushaj und Ervin Kodra

Nun wurde heute der Neffe des damals hingerichteten Endri Caushaj: Renato Omeri in Vlore hingerichtet, als er mit dem Fahrrad an einer Mafia Bar im EU finanzierten lungomare Projekt vorbei fuhr. Polizei bekannt, auch unter den Namen: Marjen Xhaferaj und Alias Marjen Omeri, was Standard ist, denn nicht einmal das Zivile Geburten Register hat heute ein Funktion, noch das Wahl Verzeichnis, was ein Hindernis wäre, beim Identitäten Wechsel für kriminelle Raubzüge nach Europa.

Gazment Collaku, galt als Mörder von Endri Caushi und Ervin Kodra, wurde ein Jahr später entführt, gefolter und ermordet wohl durch Ex-Polizei Direktor, Super Mafiosi: Ervin Dalipaj , 

wo Haft Befehl  ausgestellt wurde, der dann in 2017 mit teuersten Super BMW hingerichtet wurde und als Beifahrer noch ein Mörder. Peinlich, das diese gesuchten Mörder unter dem Polizei Schutz standen, mit besten Beziehungen zu dem Kriminal Polizei Adviser des Edi Rama: Ergys Hoxha, und  Samir Tahiri,

Edi Rama Adviser: gab dem gesuchten Mörder, das teuerste in Albanien befindliche KFZ, mit dem Kennzeichen: Kennzeichen: AA 111 OI. Versicherungs Zulassung, lief des AUDI S8 auf Ergys Hoxha.

Ähnliches Foto

Ergys Hoxha: in 2014 Chef der Anti Korruptions Polizei, wo Institutionen direkt von Kriminellen, wie die Bau Polizei übernommen wurde. (die komplette Baupolizei wird wohl entlassen, in der neuen Regierung)

Die Attentäter wurden damals gefilmt, welche vor dem üblen Mafia „Port Side“ Bar – Restaurant in Durres (Currila Zweistelle) Appartment Turm (genau 2), des Sabri Godo, Partner im Drogen Handel des im Mai 2002 eliminierten Drogen Barones, US Botschafter Josef Limprecht.

US Botschafter Josef Limprecht: elminiert 19.5.2002 in Nord Albanien, nach einer Nacht mit einer jungen Prostituierten, in einem Terroristen Camp in Nord Albanien

 

Immer wenn die EU, Weltbank, KfW etwas finanziert, sind es reine Mafia Geldwäsche, Betrugs Projekte, für die übelsten Verbrecherbanden, so das es nicht verwundern kann. Das wird umgehend in Verbrecher Zentralen umgewandelt, so auch hier in Luxus Bars, wie in das Golden Eagle Lokal.

Bildergebnis für Renato Omeri

Renato Omeri

Im Verbrechens Zentrum Albanien die Rruga Taulantia, bei der Hafen Einfahrt, der ebenso unter Kontrolle von Kriminellen ist seit ca. 7 Jahren, wurde heute Abend: Endri Caushi, Ervin Kodrën in ihrem BMW X7 erschossen, mit 30 Kugeln. Die gesamte Umgebung ist Zentrum krimineller Clans, rund um Ourel Bykylbashi der auch dort lebt, in Mitten seiner Verbrecher als Splendid Mafia bekannt. siehe auch die HInrichtung von Leonhard Murati in Durres.


y

Der Historische Angriff der Britten mit den Partisanen des Enver Hoxha auf die Deutschen Stellungen in Spille /Himari im Juli 1944

 

 

Të pathënat e zbarkimit të forcave britanike në Spile të Himarës në korrik ’44

July 30, 2017 14:37

Të pathënat e zbarkimit të forcave britanike në Spile të Himarës në korrik ’44

 Nga Marenglen Kasmi

 Në një raport sekret të hartuar nga regjimenti i këmbësorisë 523 i Wehrmacht-it gjerman hidhet dritë mbi një tentativë të dështuar të forcave britanike për të zbarkuar në Spile të Himarës, më 28-29 korrik 1944. Po ashtu, kjo ngjarje përshkruhet edhe në dokumentet britanike të luftës, konkretisht në raportin e hartuar nga kapiteni i misionit britanik, B. R. Ensor.

Raporti gjerman jep një përshkrim të detajuar për gjithë luftimet e kryera, ndërsa raporti i hartuar nga kapiteni Ensor për këtë ngjarje ka një karakter më përgjithësues dhe raportuesi rri larg detajeve.

Zbarkimi britanik në Spile është përshkruar shkurtimisht edhe në Historinë e Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare (LANÇ) – që është nxjerrë nga “Rreziku Anglo-amerikan për Shqipërinë” i Enver Hoxhës. Ajo që bën përshtypje në historiografinë e para vitit 1990 është mos trajtimi i luftimeve thuajse tre ditore mes gjermanëve dhe forcave partizane të brigadës XII, sidomos në fazën e organizimit të kundërsulmit gjerman për të rimarrë bazën e humbur në Spile. Detaje të këtyre luftimeve botohen sot për herë të parë.

***

Marenglen Kasmi

Pikësëpari duhet përcaktuar natyra e operacionit britanik në Spile në 28-29 korrik 1943.

Kapiteni Ensor shkruan se “Më 14 korrik u informova që një sulm i shpejtë komando do të bëhej në fund të korrikut ndaj garnizonit gjerman në Spile. Partizanët nuk u informuan për arsye sigurie, por një gjë e tillë ishte thuajse e pamundur, sepse të gjitha masat duheshin marrë së bashku me partizanët. Kësisoj, partizanët u informuan jo në detaje se, diçka e veçantë do të ndodhte në Spile në datën 29 korrik. Si pasojë, ata duhej të kapnin kodrat përreth qytetit, për të parandaluar evakuimin e gjermanëve”.

Ndryshe nga sa më sipër, në Historinë e LANÇ-it shkruhet se kryetari i misionit britanik i propozoi Komandës së Ushtrisë Nacionalçlirimtare të bënin një zbarkim simbolik të një komandoje britanike në Spile të Himarës. Gjithmonë sipas këtij versioni, Enver Hoxha lejoi komandon aleate të sulmonte garnizonin gjerman të Spilesë, me kusht që më pas të largoheshin menjëherë. Ndërkohë, brigada XII partizane do të mbikëqyrte aksionin dhe do të ndërhynte në rast nevoje. “Ta bëjmë së bashku këtë aksion, – i propozova Palmerit. – Ju faleminderit, – tha ai. E bëjmë vetë” shkruan Enver Hoxha te “Rreziku anglo-amerikan për Shqipërinë”.

Që Enver Hoxha i trembej prezencës së madhe të forcave anglo-amerikane në Shqipëri është e vetëkuptueshme. Kjo gjë nuk mund të ishte në favor të tij pas lufte. Ajo që për të ishte e rëndësishme ishte marrja e ndihmave nga aleatët për ushtrinë partizane, por pa u cenuar interesat e tij. Siç pohon edhe Reginald Hibbert, Enver Hoxha ishte tepër dyshues ndaj propozimeve të anglezëve, qoftë edhe për aksionet më të vogla në Shqipëri që mund të kryheshin nga forcat britanike.

Siç edhe kapiteni Ensor theksonte, për arsye sigurie partizanët nuk mund të njoftoheshin më përpara për aksionet që do të ndërmerreshin. Ky fakt e bënte edhe më mosbesues Hoxhën ndaj britanikëve. Por, që Enver Hoxha ishte në gjendje t’u diktonte britanikëve se si duhej të kryenin operacionet e tyre nuk përkon plotësisht me realitetin. Aq më tepër kur, Enver Hoxha, në shtator 1944 mori një mesazh personal nga Komandanti Suprem i Aleatëve, gjenerali Willson, mos dëshira e Hoxhës që forca të posaçme angleze të kryenin operacione në Shqipëri u kapërcye plotësisht.

Kësisoj mund të themi se, nisma e forcave britanike për të organizuar një sulm ndaj garnizonit gjerman të Spilesë në Himarë, u mor në kuadër të një plani të hartuar nga Komanda Aleate e Forcave Tokësore në Adriatik, për të ndërmarrë operacione amfibe kundër bregdetit të Jugosllavisë dhe Shqipërisë. Planifikimi i këtyre operacioneve nisi në maj 1944. Një element i rëndësishëm i tyre ishte rikonjicioni në thellësi i vend zbarkimeve.

Pra, goditja dhe asgjësimi i një garnizoni të vogël gjerman siç ishte ai në Spile, i mbrojtur nga vetëm 65 ushtarë gjermanë, që vepronin të shkëputur nga forcat e tjera gjermane, sepse rrugëkalimi nëpër qafën e Llogarasë ishte tepër i ekspozuar nga sulmet partizane, nuk mund të ishte qëllimi kryesor i komandës britanike. Sidoqoftë, ajo që duhej të testohej ishte jo vetëm organizimi i mbrojtjes së bregdetit nga gjermanët, por më kryesorja, duhej të kuptohej serioziteti i mbrojtjes së vijës bregdetare nga gjermanët në rast të një zbarkimi të aleatëve. Kjo gjë do të kuptohej nga mënyra se si do të vepronte komanda e regjimentit gjerman në Vlorë, në varësi të së cilës ishte edhe garnizoni i vogël gjerman i Spilesë. Sigurisht që këtë gjë e lexonte saktë edhe Enver Hoxha.

Në vazhdim, Shtabi i Përgjithshëm i UNÇ urdhëroi brigadën XII që të ndiqte aksionin e brigadës komando britanike në Spile. Shtabi i brigadës vendosi që, në këtë aksion të merrte pjesë batalioni i 4-t, me një efektiv prej 150 partizanësh. Kjo forcë u konsiderua si e mjaftueshme sepse plotësohej raporti 1:2, duke pasur parasysh se komanda partizane mendonte se në garnizonin e Spilesë ishin 80 gjermanë. Në fakt, siç do ta shohim edhe më poshtë, në Spile ishin vetëm 65 ushtarë gjermanë.

Përsa i përket bashkëpunimit të forcave partizane me misionin britanik, në kuadër të këtij aksioni, raporti gjerman jep disa të dhëna, të cilat më së shumti kundërshtojnë versionin e dhënë në Historinë e LANÇ-it. Sipas raportit, në fund të muajit qershor, forcat partizane u përqendruan në zonën e Spilesë – kështjella e Borshit (10 km në juglindje të Spilesë) ku u konstatuan më se njëherë lëvizje dhe punime për hapje llogoresh etj.

Partizanët zunë pozicion në kodrat në verilindje të Spilesë dhe qëllonin bazën e Spilesë pothuajse çdo ditë me mortaja. Kjo tregon se partizanët ishin në dijeni të planit dhe që ata ishin përfshirë qysh para zbarkimit në mënyrë aktive në këtë plan. Gjithsesi, Enver Hoxha e mohon këtë gjë. Gjatë gjithë kësaj kohe, njësitë e regjimentit 523 të Wehrmacht-it, vrojtuan në distancë të ndryshme kohore anije armike në afërsi të bregdetit, por pa u afruar pranë bazës gjermane në Spile.

Po ashtu, bashkëpunimin me partizanët e pohon edhe kapiteni Ensor, kur shkruan në raportin e tij: “Urdhrat i morëm me radio. Përsa i përket rolit tonë, kapitenit Newell dhe mua (Ensor) na dhanë pesë detyra, të cilat duhej të realizoheshin brenda katër orëve, duke filluar nga ora 0 (ora e fillimit të aksionit). Dy nga këto punë duhej të kryheshin në vende që ndodheshin dy ditë larg Spilesë. Kjo tregon që shtabi planëzues nuk i njihte mirë faktet, përsa i përket kohës dhe hapësirës, si edhe vështirësive që krijoheshin nga mungesa e lëvizshmërisë dhe organizimit të furnizimeve. Për këto arsye, ne ishim të detyruar të vepronim si më poshtë:

Kapiteni Newell do të vazhdonte drejt bregut për të sjellë anijet dhe qëndroi me trupat që do të drejtonin operacionin (O.C. troops) përgjatë gjithë operacionit; unë duhej të minoja rrugën në veri të Himarës dhe me partizanët të vazhdoja në pozicionet partizane, në të cilat, sipas urdhrit të kapitenit Newell ishin tërhequr gjithë trupat britanike. Më pas do të organizohej një sulm partizan mbi Spile, për të asgjësuar gjithë forcat gjermane të mbetura, për të pushtuar Spilenë dhe Himarën, për të marrë pozicionet e tyre dhe për të frenuar çdo kundërsulm të mundshëm të forcave gjermane. […]Urdhrat e mi ishin të hidhja rrugën në erë në orën 03.15 të datës 29 korrik. Përgatitja për vendosjen e minave filluan në orën 18.30 të datës 28 korrik. Ne hapën gropat në shkëmbinj, por nga 10 gropa që duhej të hapja, unë hapa vetën 4 të tilla. Rezultati ishte çuditërisht i mirë, duke pasur parasysh që gropat ishin të cekëta”.

Por çfarë thotë raporti i Wehrmacht-it gjerman për këtë ngjarje, i cili në disa aspekte konfirmon versionin britanik, ndonëse kapiteni Ensor e ka përshkruar aksionin në vija të përgjithshme?

Baza gjermane ishin ndërtuar jashtë qendrës së banuar, në kodrat në verilindje të Spilesë, për të zmbrapsur sulmet nga ana e tokës dhe njëkohësisht për të kontrolluar dhe siguruar gjirin e Spilesë. Ajo ruhej  nga dy toga të kompanisë 3 të regjimentit 523, me një forcë prej 65 gjermanësh. Po ashtu në garnizon ishin edhe tre italianë që ndihmonin gjermanët.

Detyra e kësaj kompanie gjermane ishte përcaktuar nga Urdhri i Divizionit të Këmbësorisë 297, Ia, Nr. 1770/44 sekret, datë 13.7.1944:“Duhet të mbrohet baza e Spilesë. Në rast se, për shkak të forcave superiore të armikut të ardhur nga toka ose nga deti, mbrojtja e bazës është e pamundur, forcat e bazës duhet të shmangen deri në Llogara, pasi të kenë shkatërruar të gjitha instalimet mbrojtëse. Pastaj, Qafa e Llogarasë duhet të mbrohet deri në fund nga gjithë kompania”.

Më 28.7.1944, ora 21:00, garnizoni i bazës së Spilesë dëgjoi afrimin e disa zhurmave të anijeve nga Perëndimi. Komandanti i bazës, togeri Mönch (Mënsh) urdhëroi gatishmërinë e shkallës së parë. Andej nga mesi i natës, artileria e anijeve armike qëlloi disa herë mbi rripin bregdetar midis Porto-Palermos dhe kalasë së Borshit. Njëkohësisht gjithë bregdeti në zonën e Spilesë u ndriçua me një projektor. Mesa duket, në atë kohë filloi zbarkimi i anglezëve në gjirin e Porto Palermos.

Deri në orën 04:00 të mëngjesit të datës 29.7.1944 si nga deti dhe toka ishte qetësi, përveç disa të shtënave sporadike.

Me fillimin e muzgut, rreth orës 04:00 të mëngjesit, dy destrojerë armiq u shfaqën në gjirin e Spilesë, afro 6 km larg bregut. Në orën 05:00 destrojerët filluan me gjithë grykat e topave të qëllojnë mbi bazë. U goditën qendra e kompanisë dhe kuotat 110 dhe 128.

Pas zjarrit që hapën dy destrojerët, në gjirin e Spilesë u shfaqën 4 anije zbarkimi dhe dy anije të shpejta. Më vonë u panë edhe 6 anije të tjera të shpejta (motovedeta), të cilat mesa duket kryenin funksionin e mbrojtjes së operacionit. Gjatë gjithë kohës së operacionit, krejt rripi bregdetar nga kalaja e Borshit deri në Dhërmi, vazhdimisht kontrollohej nga 10 aeroplanë armiq, në fluturim të ulët. Aeroplanët ndërhynë në luftë tokësore me armët e bordit.

Rreth orës 05:30, zjarri i artilerisë armike kaloi në kuotat 115 dhe 128, në lokalitetin e Spilesë. Në këtë kohë filloi sulmi i forcave tokësore angleze nga ana e tokës dhe pikërisht nga drejtimi i lindjes dhe verilindjes, prej kuotave 128 dhe 115. Anglezët sulmuan me 2 deri 3 batalione.

Në fillim anglezët mundën të thyejnë pozicionet e togës 1 në kuotën 115, por me urdhër të komandantit të kompanisë, togerit Mönch, me kundërsulm të menjëhershëm nga drejtimi i kuotës 128 edhe me mbështetjen e mitralozit të rëndë, armiku u tërhoq me humbje të rënda. Forcat britanike sulmuan edhe dy herë të tjera. Edhe këto dy sulme u sprapsën. Vetëm në sulmin e tretë të anglezëve, që u krye njëkohësisht kundër kuotave 128 dhe 115, forcat superiore të anglezëve, në luftime të ashpra trup me trup, mundën të nënshtrojnë garnizonin, i cili pjesërisht mbrohej vetëm më kondakun e pushkës dhe arriti të pushtojë kështu pozicionet e togës I-rë.

Skema e zbarkimit në Spile

Gjatë kësaj kohe pozicionet e togës II-të dhe të vendkomandës së kompanisë vazhdimisht rriheshin nga artileria e anijeve. Pozicionet e togës II-të rriheshin njëkohësisht nga zjarri i mortajave nga kuota 120 (2 km në juglindje të Spilesë).

Pas marrjes së kuotave 128 dhe 116 armiku me krahun e tij të majtë përparoi nëpër grykën në perëndim të kuotës 128 drejt Spilesë. Në orën 09:00, pozicioni i vendkomandës së kompanisë u sulmua. Ndërsa sulmi nga ana e Spilesë u spraps, britanikët e afruar nga kuota 115 mundën të shtyjnë garnizonin e bazës në drejtim të veriperëndimit drejt qendrës së kompanisë.

Në këtë kohë u vrojtuan zbarkime të reja në Porto Palermo me katër anije të mëdha zbarkimi.

Dy destrojerë anglezë që ndodheshin në gjirin e Spilesë, rreth orës 10:00 u kthyen në drejtim të veriperëndimit dhe u larguan. Garnizoni i bazës supozonte se, në gjirin e Himarës do të ndodhnin zbarkime të tjera. Sipas dëshmisë së nëntogerit Haberl zbarkimi u krye.

Gjatë zbarkimit në gjirin e Himarës, anglezët filluan të transportojnë të plagosurit e tyre me anijet e vogla në drejtim të perëndimit.

Deri në orën 11:00 qendra e kompanisë u mbrojt me këmbëngulje.

Por, kur presioni i armikut u bë shumë i fortë, komandanti i bazës, togeri Mönch dha urdhër të shkatërrohej radioja 5-vatëshe që ndodhej aty dhe të tërhiqeshin në pozicionet në veri-perëndim, mbi Spile. Gjatë tërheqjes, togeri Mönch u plagos rëndë në një krah nga një predhë shpërthyese dhe i vetëm u tërhoq deri te qendra e mjekimit, ngritur në një grykë rreth 600 metër në jug të bazës. Gjatë sulmit të kryer nga partizanët pasdite vonë, ai u kap po aty rob.

Pjesa tjetër e ushtarëve gjermanë, nën komandën e drejtuesit të trupës së kompanisë, rreshterit Libsch (Libsh), u shkëput dhe u vendos në pozicionet në veriperëndim. Rreth orës 12 filloi përsëri sulmi i armikut nga ana e juglindjes. Këto sulme u sprapsën në vazhdimësi. Pasi mbrojtja gjermane qëndroi, britanikët e ndërprenë sulmin dhe rreth orës 14:00 filluan të ngarkojnë trupat nëpër anije, duke marrë me vete edhe robërit, të plagosurit dhe të vrarët.

Rreth orës 17:00 anijet angleze ishin larguar nga gjiri i Spilesë dhe vazhduan rrugën me shpejtësi të madhe drejt veriperëndimit.

Sapo u larguan forcat britanike, rreth orës 17:15, forca të shumta partizane i sulmuan gjermanët nga drejtimi i Himarës dhe lartësitë 128 dhe 115. Pozicionet gjermane u bombarduan me zjarr të fortë këmbësorie dhe murtaje. Garnizoni, që tanimë përbëhej nga vetëm 3 nënoficerë dhe 24 ushtarë, u mbrojt deri në rënien e errësirës.

Presioni i partizanëve u bë aq i fortë, saqë kishte rrezik që ata të vërshonin mbi bazë. Përveç kësaj, garnizonit i ishin mbaruar thuajse gjithë municionet. Kësisoj, duke shfrytëzuar errësirën, gjermanët kërkuan të shkëputeshin nga luftimi dhe të tërhiqeshin përgjatë bregdetit, deri në qafën e Llogorasë.

Rreth orës 20:30, nën zjarrin e fortë partizan, gjermanët munden të tërhiqen me luftim përmbi kuotën 101 (0.5 km në perëndim të Spilesë) dhe të largohen kështu nga partizanët që sulmonin. Nga kuota 101 garnizoni i bazës së Spilesë nisi kthimin përgjatë bregdetit përmbi pikën 99 (Panajo) dhe 88 (Vanova) deri në pikën 12 në gjirin e Himarës. Këtu, disa pjesë të garnizonit u qëlluan me armë këmbësorie nga partizanët që ishin pozicionuar në gryka. Rreth orës 24:00, garnizoni në arrati u ndesh afër Jalit të Vunoit me nëntogerin Schwarzmann (Shvarcman), i cili në kohën e sulmit drejtonte autokolonën e furnizimit nga Vlora në Spile, por që pas sulmit të partizanëve kishte urdhëruar të fshiheshin kamionët në Llogara dhe vetë me disa ushtarë të tjerë u nis për të njohur situatën. Ai mori komandën e trupave të mbetura nga garnizoni i Spilesë dhe marshoi me ta përgjatë bregdetit deri në grykën e Iliasit, ku arritën në orët e mëngjesit të datës 30.7.44.

Për shkak se kudo kishte partizanë, gjatë ditës nuk ishte e mundur të vazhdohej deri në qafën e Llogarasë. Prandaj, nëntogeri Schwarzmann, vendosi që të pritej nata.

Në kohën që nëntogeri Schwarzmann kërkonte një strehim në gjirin e Iliasit për të kaluar ditën, ai u pikas nga partizanët. Trupa u shpërnda. Nëntogeri Schwarzmann dhe 5 ushtarë ranë në duart e partizanëve, ndër të cilët kishte edhe shumë gra.

Pjesa tjetër e trupës u fshehën në shpellat e grykës së Iliasit. Partizanët gjatë gjithë ditës vazhduan kërkimin, por nuk i gjetën gjermanët, me përjashtim të një grenadieri, të cilin pasi e morën gjatë në pyetje, e vranë.

Rreth orës 18:00 partizanët, duke thirrur me zë të lartë, u tërhoqën në drejtim të Vunoit. Garnizoni gjerman i rraskapitur (ata kishin 3 ditë pa ujë), u grumbulluan përsëri dhe filluan marshimin drejt Qafës së Llogarasë. Në orën 19.00 ata u takuan me grupin e luftimit Poileke, që ishte dërguar nga Vlora për t’u ardhur në ndihmë.

Për shkak të ndërprerjes së plotë të ndërlidhjes midis Spilesë dhe komandës së regjimentit në Vlorë, ndërkohë që edhe linja telefonike midis Qafës së Llogorasë dhe Vlorës ishte ndërprerë, regjimenti deri më 29 korrik, ora 09:02, nuk kishte asnjë dijeni për luftimet në Spile. Në orën 09:02, një fonogram i hapur i bazës së Spilesë u kap nga qendra e ndërlidhjes së regjimentit, ku shkruhej: “Armiku po sulmon”. Njëkohësisht regjimenti mori edhe një njoftim të tërthortë nga qendra e ndërlidhjes së aviacionit në Tiranë, prej stacionit të ndërlidhjes së aviacionit në Qafën e Llogarasë se, në gjirin e Spilesë ishin vrojtuar grumbullime anijesh të armikut dhe pikërisht dy destrojerë, gjashtë motovedeta dhe dy anije të tjera të mëdha. U njoftua gjithashtu, se bregdeti i Spilesë po goditej prej orës 05:00 nga artileria e anijeve. Që këndej u supozua se armiku kishte nisur një operacion të gjerë zbarkimi kundër bazës së Spilesë.

Regjimenti i transmetoi njoftimet e marra menjëherë divizionit, në Tiranë. Divizioni me telegram urdhëroi që për sqarimin e gjendjes në bazën e Spilesë të niset një njësi zbulimi në forcën e një kompanie pushkatarësh nga Qafa e Llogorasë në Spile. Në zbatim të këtij urdhri, regjimenti formoi një grup luftimi, me komandant kapitenin Poileke, i cili ishte komandant i bat. I. të regj. gr. 523. Nën komandë atij ju vendosën forca të shtab-batalionit I, të regj. gr. 523 si edhe kompania e përforcuar 1 e regj. gr. 523.

Meqenëse rruga nga gjiri i Dukatit deri në Qafën e Llogorasë që nga orët e para të mëngjesit të datës 29 korrik vazhdimisht kontrollohej nga aeroplanët aleatë, transportimi i motorizuar i grupit Poileke në qafën e Llogarasë mund të bëhej vetëm me rënien e errësirës. Në orën 23:00, grupi i luftimit Poileke u nis nga Vlora dhe arriti rreth orës 04:00 të datës 30 korrik në Qafën e Llogorasë.

Më 30.7.44 grupi i luftimit Poileke rreth orës 06:00 u nis nga Qafa e Llogarasë drejt Palasës, ku konstatoi se nuk kishte partizanë. Në orën 13:45 arritën në Dhërmi. Këndej, në vijën e kuotave 309-241 (0.5 km në jug dhe jugperëndim të Iliasit) u konstatuan lëvizje të forcave partizane. Kur gjatë përparimit të mëtejshëm pjesët e avancuara të grupit luftarak arritën në lartësitë e përmendura, gjermanët ranë në zjarrin e armëve të partizanëve. Meqenëse zjarri partizan ishte në rritje, grupi i luftimit, me të cilin rreth orës 19.00 u bashkuan edhe pjesë të garnizonit të Spilesë në tërheqje, gjatë natës kaluan në mbrojtje në kuotën 309 dhe 341 (1 km në perëndim dhe 1 km në jugperëndim të Iliasit).

Për të siguruar suksesin e kundërsulmit, ditën tjetër, grupi i luftimit Poilekeu përforcua me urdhër të divizionit nga kompania e 6-të e regjimentit 522 dhe me baterinë malore 2 të regjimentit të artilerisë 297.

Kompania 6 e regjimentit grenadier 522, e cila me datë 30 korrik ora 23.55 arriti në Qafën e Llogarasë, u dërgua më 31 korrik, ora 00.15 me transport të motorizuar deri në Dhërmi dhe që andej, në orët e mëngjesit të datës 31 u nis për t’u takuar me grupin e luftimit. Në orën 06.15 me grupin e luftimit u takua edhe bateria e 2-të e regjimentit të artilerisë 97.

Në të gdhirë të datës 31 korrik, njësia e zbulimit e dërguar nga grupi Poileke në drejtim të Vunoit, në orën 07.45 ra në zjarr mitralozi nga kodrat një km në veriperëndim dhe perëndim të Vunoit. Gjatë luftimit që u zhvillua këtu, një nënoficer u vra dhe një ushtar u plagos.

Në bazë të urdhrit të dhënë nga regjimenti me radio për të vazhduar sulmin deri në Spile, grupi i luftimit nisi sulmin drejt Vunoit. Grupi i luftimit i ndarë në pikën 666 (0.5 km ne veriperëndim të Vunoit) arriti në bllokun rrugor që mbrohej me këmbëngulje nga partizanët.

Grupi i djathtë mundi të pushtojë në orën 17.00 Vunoin.

Nga Vunoi shihej se kuota 403 (2.5 km në veri të Himarës) ishte zënë nga forca të shumta partizane. Forcat e brigadës XII partizane, që ndërkohë ishin tërhequr në vijën e kuotave 548-369-403 (2.5 km në lindje të Vunoit), u sulmuan në orën 19:00 edhe njëherë nga grupi i luftimit Poileke. Më orën 20:30 grupi i luftimit kishte arritur deri në kuotën 302 dhe në Manin e Skutarait, ku gjermanët organizuan mbrojtjen gjatë natës.

Natën, në të gdhirë të datës 1 gusht, me grupin Poileke u bashkua kompania e 5-të e përforcuar e regjimentit grenadier 522 me transport të motorizuar. Vendkomanda e regjimentit u transferua në Qafën e Llogorasë. Më 1 gusht me një telegram të divizionit, grupi i luftimit mori urdhër të përparonte me çdo kusht drejt Spilesë, për të sqaruar gjendjen e atjeshme, të rimerrte Spilenë dhe ta mbante atë. Regjimenti dha urdhër që, 2 kompani dhe bateria malore të shkëputeshin nga rruga Vuno-Himarë dhe të përparonin në drejtim juglindje gjatë bregdetit deri në Spile. Për sigurimin e krahëve të lihej në kuotat e arritura kompania 5 e regjimentit grenadier 522.

Në orën 05:15, grupi i luftimit gjerman arriti një km në veriperëndim të Himarës. Meqenëse, rezistenca e partizanëve në rrugën e Himarës ishte pakësuar, pjesë të vogla të grupit vazhduan rrugën për Himarë gjatë rrugës automobilistike. Bateria e 2-të e regjimentit të artilerisë 297 siguroi përparimin nga pozicionet e zëna dy km në lindje të Vunoit.

Trupat që përparonin gjatë rrugës në orën 05:45 ranë në zjarr të fortë të partizanëve. Përparimi i mëtejshëm i gjermanëve gjatë rrugës automobilistike u bë i pamundur. Pjesë të grupit të luftimit, që përparonin gjatë rrugës vazhduan sulmin ndaj Himarës përmbi kuotën 517 dhe rreth orës 10:00 pushtuan Himarën. Prej andej vazhduan në drejtim të Spilesë, ku arritën në orën 14:00. Grupi i luftimit u vendos në pozicione mbrojtje dhe mori kontakt me pjesën e grupit të luftimit, që përparonte në rrugën Vuno-Himarë.

Partizanët u tërhoqën në drejtim të Kuçit.

Një urë rrugore e hedhur në erë nga partizanët (në fakt, nga kapiteni Ensor), afër Himarës, me urdhër të grupit të luftimit, u rindërtua nga popullsia.

Si anglezët ashtu edhe partizanët i morën me vete të vrarët dhe të plagosurit e tyre. Për këtë arsye, raporti gjerman nuk jep një numër i saktë për humbjet e partizanëve dhe britanikëve. Sipas thënieve të banorëve të fshatit Dhërmi, humbjet kane qenë të mëdha,si për anglezët,  ashtu edhe për partizanët- shkruhet në raportin gjerman. Kjo përforcohet nga deklaratat e një grenadieri, i cili nga vendi ku ishte fshehur, mundi të shikonte anglezët që transportonin të vrarët dhe të plagosurit e tyre me barelë, mbi të cilat shumë herë ishin vendosur dy vetë. Sipas tij, ishin rreth 150 të vrarë e të plagosur, të numëruar prej tij. Ky grenadier, i cili këto të dhëna ja kishte thënë rreshterit Libsch, në grykën e Iliasit ra në dorë të partizanëve.

Gjermanët patën në këto luftime 10 të vrarë, dy të plagosur dhe 45 të humbur. Po ashtu u plagos lehtë dhe një nënoficer. Gjithashtu, gjatë rrëzimit të një kamioni u plagosën lehtë edhe 14 ushtarë (përndrydhje dhe kontuzione)…………..

http://www.gazetadita.al/te-pathenat-e-zbarkimit-te-forcave-britanike-ne-spile-te-himares-ne-korrik-44/

Der Griechische Staatspräsident, warnt die Albaner, das man die Landräuberei in Süd Albanien nicht akzeptieren wird

Keine EU Mitgliedschaft, was die Profi Kriminellen und eingekauften Verbrecher wie der EU Ratten: Federica Mogherini – Johannes Hahn, Knut Fleckenstein, mit allen Mitteln und gegen alle EU Regeln organisieren wollen.

Die Berufs Verbrecher der EU, NATO, USA akzeptieren jedes Verbrechen in Albanien, inklusive der massiven Dokumenten Fälschung  rund um Grundstücks Räubereien und daran beteiligt ist jeder Ministerpräsident in Albanien (Ausnahme Panteli Mjako) viele Minister, Richter, Staatsanwälte und Administrative.

Weltbank Projekte mit der Consult und Albaner Mafia und wieder rund um Wasser

Ungeheure Millionen Summen werden mit der Albaner Mafia gestohlen, wo der bei der EU gut dokumentierte (vor 10 und 15 Jahren schon) Drogen Schmuggler: Edi Rama  heute beim Wild West der illegalen Bautätigkeit und dem Grundstücksraub, wichtiger Partner der EU und Berliner Mafia ist.  EU, KfW, Edi Rama Mafia, welche Milliarden mit Grundstücks Betrug und Diebstahl vernichten: „Green Coast“, Pellum Petritaj, Samir Mane, EUROCoL Sh.P.K.,Edi Rama,

Die Ehefrau des Langzeit Gangsters Adrian Cela, hat als Vermögen ein 149.000 € teures Auto angegeben, und die OSHEE, Elektriv Firma braucht ständig neue Kredite.

Mafia Duo: Edi Rama – Adrian Cela

25 Jahre Grundstücks Mafia aus Tirana, in Süd Albanien und auch mit Hilfe der OSCE und USA

Das Weltbank Projekt:  Integrated Coastal Zone Management & Clean-Up Project (APL #1)

sollte einmal Ordnung bringen, Hunderte illegaler Construktionen der Neuzeit wurden abgerissen, aber heute ist es durch die KfW Verbrecher und aus der EU noch viel Schlimmer an der Küste.

Hohe Millionen Summen, welche mit der Albaner Mafia vernichtet wird, wie die Küstenwälder, Meeres Biologie inklusive Dynamit Fischern bis heute in Lezhe, Süd Albanien und Cap Karaburun

Project for Integrated Urban and Tourism Development (PIUTD),
Albania  –  November 15, 2016

Image

Integrated Urban and Tourism Development

The project aims to improve urban infrastructure, enhance tourism assets, and strengthen the capacity of institutions to support tourism at local level in the south of Albania, a key tourism destination.

Southern Coastal Development Plan – Strategic Environmental …

Ein schwerer Verstoss diese Landräubereien direkt auch durch Ilir Meta, seiner Ehefrau, Berisha Banden, oder heute durch illegale und gefälschte Baugenehmigungen von dem Langzeit Gangster Edi Rama.

Ungeheure Ländereien, im Besitz alter Griechischer Familien wurden bis heute besetzt, bebaut, wo die Ksmali Inseln nur ein kleiner Teil ist.

Der Himari Bürgermeister Gjergji Goro verlor die Griechische Staatsbürgerschaft, nach „Taliban“ identischen Zerstörungen des Griechischen Kulturgutes

 

 

from Diversity in International Affairs

WELCOME REMARKS

Jim Lindsay: Senior Vice President, Director of Studies, and Maurice R. Greenberg Chair, CFR

Strikte Pavlopoulos Nachricht für den Abriss in Himara „Provokative Verletzung des Rechts auf Eigentum“Himara 28. Juli 2017 Der Präsident der Republik, Prokopis Pavlopoulos, befasste sich mit der Konferenz Keynote-Welt Council of Foreign Epirus Preveza. Zum Abschluss seiner Rede. Bezeichnet Pavlopoulos auf den Fall der Abriss im Dorf Dhermi Himara. Details schloss seine Rede wie folgt: „Wir sollten, werden jedoch vergessen und die griechische nationale Minderheit, die Frau jede Art von Rechten sollten vollständig im

Projects

benachbarten Albanien respektiert werden, wie in der Tat Bürger geziemt in dem Rechtsregime zu leben. Denn nur Länder, die wirkliche Staaten Gesetz die Mindest erfüllen und offensichtlichste Voraussetzung für den Beitritt zur großen Familie der europäischen Nationen und der Europäischen Union sind.

Griechenland hat immer eingeschaltet, mit mütterlicher Liebe, das Aussehen unserer Mitbürger und versichert ihnen, dass, wie sie respektiert und befolgt Verehrung der europäischen und internationalen Recht, ein ähnliches Verhalten von Albanien erwartet, wenn es das werden will, künftiges Mitglied der Europäischen Union. Und hier muß ich mit Nachdruck sagen, dass die provozierenden Verletzung des Rechts auf Eigentum, die insbesondere durch das völlig willkürlich Abriss von Gebäuden, die zu unseren eigenen Leuten auf Seiten der albanischen Behörden stattfindet, weit weg von förderlich für die europäische Perspektive Albanien. „

Freitag, 28. Juli 2017

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου για τις κατεδαφίσεις στην Χιμάρα «Προκλητική παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία»Himara 28 Ιουλίου 2017Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απηύθυνε την εναρκτήρια ομιλία του Συνεδρίου Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού στην Πρέβεζα . Στο κλείσιμο της ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην περίπτωση των κατεδαφίσεων στο χωριό Δρυμάδες της Χιμάρας .Αναλυτικά έκλεισε την ομιλία του ως εξής:«Δεν πρέπει, όμως, να λησμονούμε και την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, της οποίας κα κάθε είδους δικαιώματα πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά στην γείτονα Αλβανία , όπως, άλλωστε, αρμόζει σε πολίτες που διαβιούν σε καθεστώς κράτους δικαίου . Διότι μόνον οι χώρες που γνησίως συνιστούν κράτη δικαίου πληρούν την ελάχιστη και πλέον αυτονόητη προϋπόθεση για την ένταξή τους στη μεγάλη οικογένεια των ευρωπαϊκών λαών , την Ευρωπαϊκή Ένωση.Η Ελλάδα έχει πάντοτε στραμμένο, με μητρική αγάπη, το Prokopis Pavlopoulosβλέμμα της στους Ομοεθνείς μας και τους διαβεβαιώνει ότι , όπως η ίδια σέβεται και τηρεί με ευλάβεια το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο , αναμένει ανάλογη συμπεριφορά και από την Αλβανία, εφόσον αυτή επιθυμεί να γίνει στο μέλλον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και εδώ οφείλω να επισημάνω με έμφαση ότι η προκλητική παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία , η οποία συντελείται από πλευράς αρχών της Αλβανίας ιδίως μέσα από την παντελώς αυθαίρετη κατεδάφιση κτιρίων που ανήκουν σε Ομοεθνείς μας , κάθε άλλο παρά ευνοεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας . »
29 Korrik 2017 – 20:15 | përditesuar në 20:40
Shembjet në Dhërmi,Pavlopulos: T’i vendosim kushte Shqipërisë

Presidenti grek Prokopis Pavlopulos, në një fjalim në Kongresin e Këshillit Botëror të Epiriotëve të Diasporës, mbajtur në Prevezë, i ka çuar një mesazh edhe Shqipërisë, duke kërkuar që ajo të respektojë të drejtat e minoritetit etnik grek, si një kusht i qartë për anëtarësimin në BE.

Nuk duhet të harrojmë edhe minoritetin etnik grek, çdo të drejtë e të cilit duhet të respektohet plotësisht në Shqipërine fqinje, ashtu siç u takon qytetarëve që jetojnë në një shtet të së drejtës.

Sepse vetëm vendet që janë me të vërtetë shtete të së drejtës plotësojnë minimumin dhe tashmë kushtin e qartë për integrimin në familjen e madhe të popujve evropianë”, ka deklaruar Pavlopulos.

Me dëshpërim, ai është shprehur se ato që po shihen kohët e fundit në Shqipëri nuk janë shenja pozitive.

“Ato që po shohim kohët e fundit, e themi me të vërtetë me dëshpërim, nuk janë shenja të mira.

Sepse ato që po ndodhin sot dhe që janë totalisht të paligjshme, sidomos shembja e shtëpive, tregojnë se një pjesë e shtetit të së drejtës dhe të respektit të të drejtave themelore, që është respekti tek prona, sepse prona është e drejtë themelore, e cila mbrohet nga e drejta kombëtare e çdo vendi, por edhe e drejta kombëtare, kur shohim pra këto fenomene themi se ekziston një shkelje e të drejtave themelore, pra shkelje e shtetit të së drejtës”, ka vijuar Pavlopulos.

Ai ka shtuar se, Greqia i sheh gjithnjë me dashuri nëne bashkëkombasit e saj dhe i siguron ata se ashtu si ajo respekton dhe ruan me nder të drejtën europiane dhe ndërkombetare, pret të njëjtën sjellje nga Shqipëria.

“Nëse Shqipëria dëshiron të bëhet anëtare e BE-së, shembja e ndërtesave që u përkasin minoritarëve grekë nuk favorizon aspak perspektivën europiane të saj”, ka përfunduar fjalimin presidenti i Greqisë.

Redaksia Online http://shqiptarja.com/aktualitet/2731/shembjet-n–dh-rmipavlopulos-t–39-i-vendosim-kushte-shqip-ris–433122.html
l.q/Shqiptarja.com

http://shqiptarja.com/aktualitet/2731/shembjet-n–dh-rmipavlopulos-t–39-i-vendosim-kushte-shqip-ris–433122.html

Petitioning European Council

Petitioning European Council
The land in Himara belongs to the people of Himara! Land and property registration NOW! Signe now this petition to the European Councile, for the registration of properties to the only and single eligible owner: the PEOPLE of Himara.

Himara Community of USA, Addresses Himarra Property Issues with US State Department / Ambassador

Himara Community of USA, Addresses Himarra Property Issues with US State Department / Ambassador
The Honorable John F. Kerry Secretary of State U.S. Department of State Dear Mr. Secretary: We are writing to inform you of issues affecting United States citizens who have vested interests in the municipality of Himarra, Albania, and to express our concern about their long outstanding and unresolved problems regarding property rights. Over 1500 US citizens of Himarrioton descent are disenfranchised of their rights to the ownership of their family properties which were confiscated in 1945 by the communist regime. They have been attempting to claim their family properties since the end of the communist period without success due to the laws and policies of the Albanian government which a) fail to address ownership rights of pre-1945 landowners, b) fail to address the rights of owners who were forced to emigrate to the United States for economic or political reasons, and c) fail to address the rights of those with dual citizenship who have attempted to claim their properties as Albanian citizens.

As long as human rights and civil liberties are violated in Himara Region primarily property, Greec

As long as human rights and civil liberties are violated in Himara Region primarily property, Greec
Himara Associations: Athens to block the status of Albania, if Tirana, does not solve the property issue Two associations based in Himara, „The Himara Community“ and „Sea Coastal Association“ have asked in a statement distributed to the media this afternoon that Greece „should block the candidate status for Albania“ if Tirana, will not solve the problems of Human Rights and particularly the issue of the properties in Himara Region. The statement takes into consideration the visit Tirana following day of E.Venizelos the Greek Deputy Prime Minister also heads the Presidency of the European :

Albania minorities object to territorial division

Albania minorities object to territorial divisionProjects
Albania’s civil society is calling on officials to diffuse tensions and protect minorities from discrimination and potential violence as a result of the decision to scrap the existing municipalities and create a new territorial administration. The government reduced the 384 local government units to 65, effectively creating entirely Albanian-majority municipalities. Greek, Macedonian and other minority representatives said the government’s move violates their rights and international norms.

Fatos Lobonja: Albania needs formatting not to rebirth

Fatos Lobonja: Albania needs formatting not to rebirth
Fatos Lobonja, in an interview for the program „PULS“ the ProjectsKohaVision in Kosovo, there appeared criticism of developments in Albania. According Lubonja Albanians as a society still can not be consolidated. The reasons, according to him, are corrupt Albanian political elites on all sides, inside and abroad. He said they did not thirst for power leaves organize and move forward. Edi Rama’s arrival at the head of government, according Lubonja, will not change the image of Albania, because Rama is associated with the oligarchs and organized crime. “ He should answer that elite and non-citizens of Albania „, Lobonja estimates.

The Himara Community and Coastal Association : Himara and the Ionian Coastal territory, is control

The Himara Community and Coastal Association : Himara and the Ionian Coastal territory, is controlProjects
Berisha government approved the strategic Development Plain of Himara Region , but in fact its territory, does not controlled by the state, but by the Albanian mafia groups and clans, using paramilitary units formalized as “ private police effectively “ Two official associations,that of the fall of communism, are fighting for the legitimate rights of the Ionian Coast Region and in particular of Himara Region. The Himara Community and The Coastal Association, have come in commoner conclusions, alarming that the region is heading towards breaking the ethnic balances as a result of missing of control by the Albanian State and re-forcing officially by the Albanian Mafia.

„Kakome Case“ again to the Albanian Tribunals

"Kakome Case" again to the Albanian Tribunals
The Greek Community continues to „constant war“ with the Albanian government to protect property. The apathy of Athens, to respond to the robbery of the properties in just the time, that OSCE, under the process of the registration of property in Ionian Coast, from European taxpayers, without any trasparence, is favoring according to Albanian law, alienation of property, of the Greek community , with the false documents.

Gines: The Himara Region, 7500 issues for civil and criminal proceedings for robbery properties

Gines: The Himara Region, 7500 issues for civil and criminal proceedings for robbery properties
While the total population in Himara Municipality, does not exceed 12 thousand inhabitants, a source from the prosecution of Vlora, shows that the problems of ownership at the squirrels region have reached the 7500 court proceedings and special investigations, which marks a world record, by how a country like Albania, could not manage the right of ownership, in one of the areas attacked by the Albanian mafia and international. However, the U.S. Department Report for 2004 on human rights in Albania, states clearly that in the Himara Municipality, the community lands and the Orthodox Church, was robbed by a Courts with false documents, supported by the Office of Propetry Registration in Albania.

In Albania, at 20 years post-dictatorship, 8 thousands murders, for the issue of property

In Albania, at 20 years post-dictatorship, 8 thousands murders, for the issue of property
The shocking data, are given by the Prosecutor General, to the Albanian press Shocking facts which, in the wake of Albania rank Civil War, the high level of killings, including the year 1997 Through the Albanian press, Attorney General, has published shocking facts about the increasing number of murders in Albania, especially for issues of ownership. Clic on photo ….

Die Albanische Regierung versucht den Scherbenhaufen der Weltbank Betrugs Privatisierungen und Projekte zu reparieren

Mafia Duo: Edi Rama – Adrian Cela, wo die Ehefrau ein 149.000 € teures Auto hat

Die Albanische Regierung versucht den Privatisierungs Sumpf, der Lobby Mafia und die gescheiterten Privatisierungs Mafia Monopole neu in Funktion zubringen. Selten wurde in der Welt, ein Land so schnell korrumpiert, durch die Internationalen Geldgeber und Lobbyisten und teilweise direkt durch EU Premier Minister u.a. aus der Tschechei und Griechenland. Jeder Idiot, der keine Arbeit fand, tauchte als Experte auf, versuchte den grössten Unfug umzusetzen.

Bestechungs und Betrugs Experten in Hamuburg: 10.10.2016:Hamburg: Hans Jürgen Müller, Edi Rama

Im Herbst feierte die Weltbank Gangster Lady Jane Armitrage, Ehefrau von Richard Amitrage, dem Welt Drogen Gangster im Langzeit Turn des CIA und Haupt Figur auch in der Iran Contra Affäre rund um Waffen- Geldwäsche und Drogenhandel und Banken Betrug im BCCI Skandal. Echte Experten des Betruges, Geldwäsche aus Waffen und Drogen Handel und Weltweit unterwegs. Georg Soros durfte da auch mit mischen, als Partner der Deutschen SPD vor allem und Steinmeier und Co.! Und die Bestechungs Kathastrophe des Chaos im Hafen von Durres, wo die Weltbank einmal vernünftig anfing, bis die Lobbyisten und inkompetende Poltiker und Diplomaten sich einmischten. Schutz Zonen, welche nie umgesetzt wurden.

20 year partnership
Albania – World Bank: 20 Years of Working Together
The World Bank celebrated the 20th anniversary of its activity in Albania… Learn more >

Wo sind die Milliarden verblieben, für Wasser Infrastruktur der Weltbank, KfW, GTZ und Co. in Albanien?

Luxus Bauten der „Ziegenhirten“ Bürgermeister, EU Betrug ohne Ende und ein Staat, der nicht einmal die Müll Abfuhr organisieren kann

Landraub, illegales Bauen, wird von kriminellen Politik Zirkeln als „Spontan Economic“ verkauft. Teilweise wird mit Vorsatz Chaos produziert, weil die korrupten EU und Weltbank Banden, dann noch mehr Geld geben, was spurlos verschwindet.

Jedes Abfall Management ist an dem Idiotie Programm der EU und Weltbank mit der Dezentralisierung gescheitert, denn was soll man in einem kleines Land Dezentralisieren, wenn man nicht einmal Minister hat, mit Minimal Intelligenz. Die Schweizer Programme vor 3 Jahren.
https://www.youtube.com/watch?v=26TqKtL5QXk

Privatisierung eine Betrugs Idee, der absoluten Idiotie, denn noch nie hat eine Müll Abfuhr in Albanien funktioniert, private Müll Deponien u.a. eine Idee korrupter Deutscher Mafiosi und der Entwicklungshilfe mit der Firma Becker, sind mehr wie peinlich und gingen im Betrugs System der KfW, Staatlicher Garantien unter, dienten nur der PR Show für die jeweilige Regierung.

Ist doch logisch, das die Müll Abfuhr Gelder nur gestohlen werden, wenn Dumm Kriminelle und Vorbestrafte Drogen Händler auch noch Partner der Deutschen ist, wie Fatmir Mediu und die Bushati Müll Deponie der Firma Becker.

Manipulation und Lügen: http://www.heise.de/tp/bild/43/43237/43237_1x.jpg
Fatmir Mediu, Dr. Fatmir Mediu, Franz Jung. Agron Duka, Geht direkt zu Rheinmetall als gekaufter Politiker

Eine Doku, denn die Bürgermeister sind nur an die Millionen der EU interessiert, wo man gemeinsam mit der EU Politik Mafia Millionen mit nicht einmal genehmigten Luxus Plätzen stiehlt, oder an Wasserleitungen für Kriminelle, die irgendwo wie bei Durres, Shengin, Ksamli Inseln illegale Hotels und Lokale bauten mit enormen Umwelt Folgen.

In Verantwortung der EU Mafia: Das Infrastruktur „Ksmali“ Desaster mit Betrugs Firmen aus Italien und den Drogen Bossen, wie dem Balili Clan

Juli 27th, 2017

Gut finanziert und geschmiert war auch hier die Profi Gangster der LSI Partei und dem Frankenstein der Albanischen Politik mit Ilir Meta, durch das kriminelle Enterprise der aufgeblähten EU Botschaften, Ausbildungs Stätten für Betrug, und Kriminelle. Die EU, KfW, Weltbank kopiert nur das Original „Camorra“ und „Nghradeta“ System!

Der Non Stop Skandal einer vollkommen von Kriminellen EU Botschaft, EBRD Vertretung erneut:  das Rathaus von Sarande verweigerte die Abnahme

29 Korrik 2017 – 16:44 | përditesuar në 17:28
Në “Paris” të Kamzës, aty ku mbretërojnë mbeturinat

Kjo është rruga “Paris”…

Në fakt nuk ndodhemi në asnjë zonë franceze siç mund të na gënjejë emërtimi.

Pamjet na kthejnë menjëherë në realitet. Jemi në bashkinë Kamëz, aty ku emërtimet e rrugëve dhe panorama mjedisore janë në kontrast të thellë.

Banorët e kësaj rruge, gati në qendër të kësaj bashkie janë të revoltuar për këtë ndotje të lartë, ku mbeturinat jo vetëm që nuk pastrohen, por edhe digjen.
Shenjat e djegieve nëpër mure janë të dukshme….

“Këtu ne na kërcënohet jeta, dritaret nuk i hapim se po ti hapim, na vijnë gazrat kanceroz, kushedi sa herë kam marrë policinë se do na digjet dhe shtëpia. Landfill është këtu? Kam dy fëmijë të vegjël.
Është një gjende e padurueshme edhe në Afrikë nuk ndodh kjo”
, thonë banorët.

Banorët tregojnë me gisht bashkinë dhe e akuzojnë si përgjegjëse e neglizhencës, teksa vetë kanë pastruar mbeturinat disa herë.

“E kam pastruar tre herë këtë, tre herë”, thotë një banorë.
Më të rrezikuar janë fëmijët e shumtë të kësaj rruge, të cilët, këtë fushë me mbeturina, e kanë edhe fushën e tyre të lojës.

“Ne na shqetësojnë sepse ka mbeturina dhe rrezikojmë për ndonjë sëmundje”, thonë fëmijët

Banorët e kanë për këtë gjendje edhe një argumentim politik.

“Bashkia është në gjumë total as nuk donë t’ia dijë. Këtu qendra dominon e majta dhe ai nuk ka investuar fare këtu, ne na ka diskriminuar që kur ka marrë pushtetin”, shprehen banorët.
Sipas banorëve të rrugës “Paris” problem ngelen bodrumet poshtë pallateve, që janë mbushur me ujëra të zeze, të cilat nuk kanë nga dalin.

Report TV pyeti Bashkinë Kamëz se pse kjo zonë është katandisur në këtë gjendje. Zyrtarisht, bashkia thotë se situata është rënduar për shkak të disa zjarreve të rëna në disa venddepozitime mbeturinash dhe se po punohet 24 orë pa ndërprerje për normalizimin e situatës.

http://shqiptarja.com/Sociale/2750/n–paris-t–kamz-s-aty-ku–mbret-rojn–mbeturinat–433097.html

Fachkräfte Import nach Deutschland, das waren 42.000 Albanische Asylanten und dann sieht es auch in Deutschland so aus

Im Privatisierungs Wahn der EU, was überall nur Verbrecher Strukturen förderte und aufbaute

In Fiere brennt es ebenso, weil überall die Leute den Müll anzünden, weil die Müll Abfuhr zwar das Geld kassierte, nun aber in Urlaub ist

Schweigen der EU Verbrecher Organisation, zu den Non-Stop Betrugs Infrastruktur Projekten in Albanien für kriminelle Real Estage Geschäfte

Im Solde der dümmsten Mafia der Welt, welche man auch noch Rudelweise in der EU Botschaft, auch bei der Weltbank und der KfW beschäftigt und fast immer Regierungs Klientel ist, welche so die Dümmsten mit Jobs versorgt, ein Albanisches uraltes System.

Kaum zu glauben wie dumm man sein:

 

 

EU deported 42.600 Albanian asylum seekers in 2016

EU deported 42.600 Albanian asylum seekers in 2016

The number of Albanian asylum seekers who have been deported to their home country last year was 42.600. This is the figure that was recently published by the European Institute of Statistics (EUROSTAT) in relation to the process of the deportation of asylum seekers from its territory.“As in 2015, Albanians (42,600) topped the list of non-EU citizens returned in 2016, ahead of citizens of Ukraine (22 600), Iraq (17 100), Kosovo (13 000), Serbia (12 200) and Morocco (9 900)”, the Eurostat report says

Meanwhile, the last report of the European Office for Asylum published a few weeks ago, stated that Albania was among the ten countries with the highest number of asylum requests toward the EU.

According to this report, for last year, 32.855 Albanian nationals applied for asylum in the EU member countries, occupying 3% of the total of requests and being among countries of the world known for being in conflict, such as Syria, Afghanistan and Iraq. /balkaneu.com/

aus Heft 34/2007Außenpolitik: Wir kamen, sahen und versagten
56 % der Albaner wollen inzwischen auswandern, weil der „Failed State“, keine Perspektive, noch Schulen, Ausbildung und Kultur für die Kinder bieten kann. Man finanziert kriminelle Betrugs Projekte, verhindert jede Kontrolle, wohin das Geld geht, und produziert nur noch Bauschrott, Phantom Betrugs Projekte in Milliarden Höhe und die übelsten OK Leute, sind Partner der US, Brüssler und Berliner Politiker.

Ex-Justiz Minster Ylli Manjani über Edi Rama Show: “the chief of evil”, als er die 35 Grundstücks Direktoren nun zum Rücktritt aufforderte

Ex-Justiz Minster Ylli Manjani über Edi Rama Show: “the chief of evil”, als er die 35 Grundstücks Direktoren nun zum Rücktritt aufforderte

Betrugs Motor sind die EU, KfW, USAID-AAEF Fund in Albanien, weil man nur mit kriminellen Partnern Milliarden stehlen kann, wie jüngst das Ksmali Desaster erneut zeigte, in 100 % Verantwortung auch lt. den EU Ausschreibungen und im System der Betrugs Infrastruktur Projekte, welche das Land zerstören mit Bauschrott.

Einfach peinlich das von den Dummen und korrupten EU Gestalten finanzierte Langzeit Betrüger, Drogen Boss: Edi Rama, mit seinen peinlichen Non-Stop PR Shows, wo er sich selbst mit einem Club von Idioten umgeben hat, wie Endri Fuga.  EU Partnerschaft mit dem Gangster Edi Rama im Show Programm der Denunziation: 17.200 Anzeigen : 100 Anzeigen bei der Staatsanwaltschaft

Manjani: Edi Rama, shefi i së keqes, nuk vetohet, është vetë Vettingu

 

Brand in den beschlagnahmten Appartment Blocks des Edi Rama Partner: Gangster: Sait Fishta in Velipoje

Die Gangster Syndikate, sind direkt durch die EU, Weltbank, KfW finanziert, wo jede Wasser- und neue Strom Leitung, einen Schub gibt für kriminelle Kartells und Clans mit der Politik, dort umgehend Geldwäsche Bauten zu errichten, was die EU und Weltbank auch noch als Erfolgs Story verkauft.

Die nächste Touristik Kathastrophe und wieder wurden dort alle Pinien Wälder mit gefälschten Papieren vernichtet. Nicht die erste Gasflaschen Explosion, denn alte Italienische Gasflaschen, welche ausgemustert werden, als Metall Schrott nach Albanien verkauft, werden dort wieder benutzt. Und dann stehen die Gas Flaschen auch noch in geschlossenen Räumen in Lokalen, mit allen Folgen und jeder raucht im Restaurant, obwohl verboten.  Alles komplett illegal, in illegalen Gebäuden gebaut, weil Albanien schlimmer wie in 1997-98 ist. Komplette billigst und unsinnige Plastik Einrichtungen und Deckenverkleidungen. Der Mafiosi Besnik Zejnuni und Inhaber, des Lokales wird in Tirana an seinen schweren Verbrennungen 2 Tage später sterben.

Explosion in Velipoje, a gas leak from 1,000 liter gas tanks injures 4 people/ 28 July 2017

Gas Explosion in einem Mafia Restaurant, in den beschlagnahmten Mafia Projekten des Edi Rama Partners: Sait Fishta, wo ganze Pinien Wälder abgeholzt wurden, für diese Verbrecher Banden

Velipojë, restoranti në flakë pas rrjedhjes së gazit, 4 rëndë/VD

Momentet e panikut, pushuesi: Flakët të frikshme
Mjeku i QSUT: Babë e bir në gjendje kritike 
ISHTI: Zjarri nga çisterna, bombola s’ka shpërthyer


Billigstes Brennbares Material wurde in den Restaurants verbaut, was nicht verwundert, denn es sind total illegale Lokale, wie zu 95 % an der Küste Albaniens und mit gut geschmierten Politikern, Administrativen als Partner. Fast nie wird Strom und Wasser bezahlt.
FOTO/Ja çfarë mbeti pas zjarrit tragjik në restorant

Velipoje, nje nga te plagosurit pas shperthimit te bombolave ne hotel

Velipoje, nje nga te plagosurit pas shperthimit te bombolave ne hotel
Një rrjedhje gazi e shkaktuar në çisternën e bodrumit të një restoranti në Velipojë ka shkaktuar përfshirjen nga flakët dhe për pasojë janë lënduar rëndë 4 persona. Të plagosur rëndë në QSUT janë pronari i resortit, Besnik Zejnuni dhe djali i tij, Hektor Zejnuni si dhe 19-vjeçarja nga Kosova, Saida Spahija.
Dëshmitarët rrëfejnë momentet e panikut: Flakët të jashtëzakonshme</ strong>
VIDEO  FOTO
Sait Fishta – Velipoje

Ermittlungen gegen die Edi Rama Mafia Partner Partei: PDUI, mit S.Idrizi, Sait Fishta, Shkëlqim Murati, Fatos Hoxha, Robert Bano

Sait Jakup Fishta

Sait Fishta, Kandidat für die SP Partei des Edi Rama, engsten mit  bekannten Gangstern Tom Doshi, bekannt und jedem Verbrecher.

Klare Aussage: US Botschafter: Albanische Minister, Abgeordnete, Richter, sind korrupt und inkompetend

Leere Sprueche in Tradition: Fälschung von Grundstücks Dokumenten an der Küste Edi Rama: Usurpatoren entfernen

Sait Fishta, ist aktuell, Kandidat auf den Posten des Vize Partei Chefs, der Edi Rama Partei: SP. 50.000 Euro muss Sait Fishta Kaution hinterlegen, um der Verhaftung zu entgehen, der auch in Shengin bereits in die illegalen Bauten verstrickt ist, wo es hohe Bussgelder fuer den Ex-Buergermeister (procedim penal kryekomunarit Salvador Kaçaj) gab.

Die illegal errichteten Mafiosi Bauten (9 Gebäude) des Sait Fishta wurden in Velipoje beschlagnahmt

update: 76.8.2017

Der Vater erlag seinen Brand Verletzungen bereits, nun starb auch der Sohn: Hektor Zenuni, in einer Türkischen Spezial Klinik an seinen Brand Verletzungen.

Ein Problem wie immer der Bildung, des IQ, weil die meisten Albaner Ignoranten sind, functional illerate und Nichts kapieren, das man nicht einen grossen Gastank illegal im Keller installieren kann und von den jährlichen Toden, kann man auch Nichts lernen, will auch Nichts lernen.

Shpërthimi i Velipojës, vdes nga plagët edhe i biri i pronarit të lokalit, Hektor Zenuni

10:55, 07/08/2017

Një lajm i kobshëm ka mbërritur në familjen Zenuni në Velipojë: ka vdekur nga plagët e rënda në spital edhe Hektor Zenuni, djali i  Besnik Zenunit.

Hektor Zenuni ishte dërguar në Turqi për mjekim të specializuar.

At e bir u plagosën rëndë nga shpërthimi në lokalin Cavaliero në kompleksin turistik „Fishta“ në Velipojë më 28 korrik 2017. I pari u godit nga gazi dhe flakët, babai, Besnik Zenuni, në 95% të trupit. Ai nuk mundi t’u mbijetojë plagëve, kurse djali i tij, Hektori, që po ashtu u plagos nga shpërthimi, dha më shumë shpresa për shërim pasi u dërgua jashtë vendit. Fatkeqësisht, Hektor Zenuni ndërroi jetë.

1 / 6

Lexo edhe:

 

Proteste wegen der Wasser Preis Erhöhung, wo die EU Projekte bis heute nur verseuchtes Wasser liefern kann

Die Wasser Preis Erhöhung ist durchaus vollkommen berechtigt, bei den bisherigen extrem niedrigen Preisen.

Einfach peinlich, wenn jeder Wasserrohre anzapfen kann, end sich das Trinkwasser mit Abwasser vermischt und das seit 20 Jahren. Hohe Millionen Summen der EU, die keinerlei Verbesserung für die Bevölkerung von Tirana je brachten, identisch in Durres usw.. und oft hat man Tagelang überhaupt kein Wasser, ein gutes Geschäft für die Tankwagen Mafia, die dann Wasser verkaufen kann. Rekord an verseuchten Bade Strände in Europa und das in Tradition, weil die EU illegal die Zerstörung mit ebenso illegalen Betrugs Projekten überall finanziert, wie die Ksamli Inseln gerade erneut aufzeigten.

Wild West Wasser Anschlüße in Tirana Juli 2017
3 hours ago

Tirana Deputy Mayor Resigns over Water Price

Tirana Deputy Mayor Resigns over Water Price

A day after the Municipal Council took the illegal and invalid decision to increase the water price, in which the Socialist Party was “assisted” by two defectors from the LSI, Deputy Mayor Brunilda Paskali…

4 hours ago

PD sërish protesta për çmimin e ujit, ja çdo ndodhë pasditen e sotme tek Bashkia e Tiranës

The Democratic Party will protest in front of Tirana’s Municipality for the water price raise

13:44, 28/07/2017

The Democratic Party will return to protests, this time against the Municipality of Tirana, which decided to raise the price of tap water by 44%. The Democrat councilors did not participate in the council meeting where the raise of price was approved, protesting outside the building, supported by citizens.

Their protest will continue today at 18:00. In their request sent to police for the rally permit, PD councilors say one thousand citizens are expect to join the protest.

The Council of the Tirana Municipality voted the business plan drafted by experts from the Municipality, USAID and Tirana Aqueduct.
Council of the Tirana Municipality voted the business plan drafted by experts from the Municipality, USAID and Tirana Aqueduct.

informacioni se një mjet lundrues tip motoskaf, po rrezikohej të mbytej në vëndin e quajtur “Kepi i Mërtesës” Ksamil. Menjëherë me marrjen e këtij njoftimi, shërbimet e policisë kufitare Sarandë (2 patrulla) janë nisur në drejtim të adresës së këtij informacioni në Ksamil, ku është konstatuar motoskafi me emrin “Bayener Boa”, me flamur Anglez, në pronësi të shtetasit B.S., i cili kishte pësuar defekt në motorra. Në bordin e motoskafit ndodheshin 6 shtetas, pushues nga mosha 26 deri në 32 vjeç, të cilët u shpëtuan dhe u nxorën në breg të Ksamilit.”

Nga hetimet proceduriale të policisë, ka rezultuar se mjeti lundrues kishte dalë në det konform rregullave ligjore.

Policia sqaron se motoskafi ishte në pronësi të shtetasi me iniciale B.S dhe kishte pësuar një defekt në motor.

 

„Elite Tourismus“: Tuberkolose Fälle in Durres und die Bürger beschweren sich, über den Abwässer Gestank der See Promenade

Die vollen gefälschten Daten der Albanischen Behörde, wobei die stinkenden Ufer Promenaden wie in Durres nicht gesehen werden und diese Betrugs Institution, mit Parteigängern der Idiotie ist natürlich EU finanziert.

Stacionet e Monitorimit të Bregdeteve
tiran
http://www.akm.gov.al/bregdete.html

EU Umwelt Behörde 2016
39,7 % der Bade Strände sind verseucht

2016:
EU Umwelt Behörde warnt vor den Bade Stränden in Albanien: 39,7 % gefährlich verschmutzt
2017: More European sites meet excellent bathing water quality standards than ever before

More than 85 percent of bathing water sites monitored across Europe in 2016 met the most stringent ‘excellent’ quality standards — meaning they were mostly free from pollutants harmful to human health and the environment, according to the annual bathing water quality report published today. Over 96 percent of bathing water sites met minimum quality requirements set out under European Union rules.

Image © Peter Kristensen

It is encouraging to see that more and more bathing water sites across Europe are meeting the highest quality standards. This helps Europeans make better informed choices about the bathing sites they plan to visit this summer. It also shows the effectiveness of our environmental policies and the practical benefits to human health protection and our daily lives when excellent data collection and analysis are conducted.

Hans Bruyninckx, EEA Executive Director

The report from the European Environment Agency (EEA) and the European Commission confirms a positive 40-year trend of increasingly cleaner water at beaches and swimming spots across Europe. The assessment compiled analyses of water sampled at more than 21 000 coastal and inland bathing sites and gives a good indication where the best sites with the highest water quality are likely to be found thtiranis summer. Bathing water is sampled and monitored for contamination by faecal pollution from sewage or livestock.

As in recent years, the vast majority of Europe’s swimming spots can boast good quality water. In 2016, 96.3% of sites met the minimum ‘sufficient’ quality requirements set out in the EU’s Bathing Water Directive. This is up slightly from 96.1% in 2015. More than 85% (85.5) of bathing water sites met the directive’s most stringent ‘excellent’ water quality standards, up from 84.4% in 2015.

Karmenu Vella, European Comissioner for the Environment, Maritime Affairs and Fisheries, said: ‚The excellent quality of European Bathing Water sites is not by chance. It is the result of hard work by dedicated professionals. It shows the importance of nurturing EU policy that promotes green jobs. This year our European Green Week, 29 May – 2 June, will celebrate this investment. Water technicians, flood protectors, environmental chemists, waste water managers – all play an essential role in keeping bathing water quality high‘.

Hans Bruyninckx, EEA Executive Director, said: ‚It is encouraging to see that more and more bathing water sites across Europe are meeting the highest quality standards. This helps Europeans make better informed choices about the bathing sites they plan to visit this summer. It also shows the effectiveness of our environmental policies and the practical benefits to human health protection and our daily lives when excellent data collection and analysis are conducted.‘

The report covers bathing water locations across the EU, Albania and Switzerland. European bathing waters are much cleaner than forty years ago when large quantities of untreated or partially treated municipal and industrial waste water were discharged into water. Alongside the report, the EEA has also published an updated interactive map showing the performance of each bathing site. Updated country reports and information on the directive are available at the EEA and the European Commission bathing water websites.

Other key findings:

  • All reported bathing water sites in Austria, Croatia, Cyprus, Estonia, Greece, Lithuania, Luxembourg, Latvia, Malta, Romania, and Slovenia achieved at least ‘sufficient’ quality in 2016.
  • In five countries, 95% or more bathing waters were assessed as being of ‘excellent’ quality: Luxembourg (all 11 reported bathing sites), Cyprus (99%of all sites), Malta (99% of all sites), Greece (97% of all sites), and Austria (95% of all sites).
  • In 2016, 1.5% (1.4% for EU countries) of bathing water sites were rated as having ‘poor’ water quality. Between the 2015 and 2016 bathing seasons, the absolute number of bathing waters classified as ‘poor’ dropped from 383 to 318 (from 349 to 302 for EU countries).
  • The highest number of bathing sites with ‘poor’ water quality were found in Italy (100 bathing water sites or 1.8%), France (82 sites or 2.4%) and Spain (39 sites or 1.8%)

Background

Faecal contamination of water continues to pose a risk to human health, especially if it is found at bathing water sites. Swimming at contaminated beaches or lakes can result in illness. The major sources of pollution are sewage and water draining from farms and farmland. Such pollution increases during heavy rains and floods due to sewage overflow and polluted drainage water being washed into rivers and seas. All EU Member States, plus Albania and Switzerland, monitor their bathing sites according to the provisions of the EU’s revised Bathing Water Directive. The legislation specifies if the bathing water quality can be classified as ‘excellent’, ‘good’, ‘sufficient’ or ‘poor’, depending on the levels faecal bacteria detected. Where water is classified as ‘poor’, Member States should take certain measures, like banning bathing or posting a notice advising against it, providing information to the public, and suitable corrective measures.

Skandal Schlusslicht in Europa bei den verseuchten Stränden, und Nichts geschieht. Gefälschte Statistiken der Tirana Behörde und Erstmalig, denn früher wurde sogar oft gewarnt an bestimmten Stränden zubaden.

Eine aktuelle EU Graphik spricht Bände, über die Albanischen Strände. Die Verschmutzung und Verseuchung der Strände und der Küste ist Beispiellos bis heute, was mit dem Kosovo Krieg und Geldwäsche Bauten begann, als Wirtschafts Faktor der Schlüssel bis heute.

For more information on EU Green Week 2017 please go here www.eugreenweek.eu

EU Umwelt Behörde warnt vor den Bade Stränden in Albanien: 39,7 % gefährlich verschmutzt