Top Journalist: Enver Robelli, über die Kathastrophe erneut mit „Edi Rama“

Der selbe menschliche Müllhaufen, von Dumm Kriminellen, Verbrechern, vollkommen korrupt und mit einem Nepotismus – Klientel System der Albaner Mafia.
Deutliche Worte von Enver Robelli, der sogar in der SZ schreibt, sich durch kriminellen Politiker und Drohungen nicht einschüchtern lässt. Edi Rama und die Mafia Medien in Tirana, welche hart angegriffen werden von Enver Robelli,

Peinlich wie immer die Verbrecher Organisation  KAS, der CDU, welche mit Tritan Shehu verkehrt, ihn einlädt, der als Vollstrecker von Salih Berisha die „Koha Jone“ Redaktion in 1997 niederbrennen liess, welche mit Deutschen Steuer Geldern aufgebaut wurde. Profi Verbrecher wie Lulzim Basha, gehört zu den korrupten Kreisen der KAS.

Verantwortlich die kriminellen Banden, der Finanz Mafia, des Betrugs Aufbaues, welch unverdrossen den Non-Stop Betrug weiter finanzieren, weil die Hälfte des Geldes in ihre Taschen wandert. Jüngste Artikel der KFW, Angela Merkels Verbrecherischen Mafia und Terroristen Partner bis zu den korrupten KfW Geschäften.

 

 

Filipika e Edi Ramës


Filipika e Edi Ramës

Edhe ju, zoti Rama, jeni shumë i vonshëm në këtë debat dhe po reagoni vetëm kur gjithnjë e më shumë njerëz edhe brenda partisë suaj po e humbin durimin me mënyrën se si qeverisni dhe si komunikoni me publikun. Megjithatë, problemi që keni prekur ekziston dhe është shumë e nevojshme që skena mediale të pastrohet prej hajdutëve.

Nga Enver Robelli

E dëgjova dhe pastaj edhe e lexova fjalimin e rrufeshëm të Edi Ramës kundër degradimit të skenës mediale shqiptare. Në shumë pika kryeministri i Shqipërisë ka të drejtë. Por duke parafrazuar «Faustin» e Johann Wolfgang von Goethes duhet thënë: «Haberin, zoti Rama, po e dëgjoj, por zor të të besoj». Ju flisni kundër «analistëve e portalistëve», që profesionin e tyre e keqpërdorin për të prodhuar gënjeshtra e për të linçuar kundërshtarët në politikë apo biznes. Dhe bëni mirë që e hapni këtë temë. Për fat të keq ka shumë «analistë dhe portalistë» të tillë nga Saranda në Suhadoll.

Duke imituar filozofët antikë ju mbani një filipikë, pra një fjalim me pasion, kundër një murtaje publike. Por në filipikën tuaj, zoti Rama, ka një hile, një mungesë sinqeriteti. Ju si kryeministër dhe polemist i zoti flisni tek tani kundër murtajës mediale, pasi mediat kanë nisur t’ju dalin nga dora, madje edhe t’ju godasin ashpër me fakte dhe pa fakte. Flisni për gazetarët manipulues në fund të mandatit tuaj, tash kur në vendin tuaj po rritet presioni dhe po lulëzon marihuana. (Për këtë problem së fundi nuk shkruan portalet armiqësore shqiptare, por vetë revista «The Economist», e cila po ashtu ka një portal).

Për të prekur thelbin e problemit që ju zoti Rama keni me mediat: pikërisht kjo strukturë «analistësh dhe portalistësh» të cilët tani po i demaskoni e mallkoni është garda me të cilën ju keni bërë dhe bëni politikën, të cilët ekipi juaj i ndërsen kundër oponentëve politikë, qofshin ata brenda- apo jashtëpartiakë, me këtë soj «analistësh» ju bridhni në vizita brenda dhe jashtë vendit, i merrni për dore, shkoni në studiot e tyre, i përkëdhelni, shkëmbeni batuta me ta. Meqë ende jeni me përshtypjet nga vizita në Serbi, duhet përmendur se serbët e kanë një thënie: «Kasno Janko na Kosovo stiže». Pra, vonë Janko arriti në Kosovë. Bëhet fjalë për Jankon që s’mbërriti në Betejën e Dytë të Kosovës të vitit 1448. Këtë betejë e zhvilluan hungarezët dhe shqiptarët kundër osmanëve dhe nga historianët seriozë konsiderohet më e rëndësishme se ajo e vitit 1389, që keqpërdoret për mitin serb.

Edhe ju, zoti Rama, jeni shumë i vonshëm në këtë debat dhe po reagoni vetëm kur gjithnjë e më shumë njerëz edhe brenda partisë suaj po e humbin durimin me mënyrën se si qeverisni dhe si komunikoni me publikun. Megjithatë, problemi që keni prekur ekziston dhe është shumë e nevojshme që skena mediale të pastrohet prej hajdutëve. Këta hajdutë nuk do të kishin vend në skenën mediale nëse politika nuk do t’u kishte krijuar rrethanat për një simbiozë ku vegjetojnë politikanët, (b)analistët dhe mafiozët.

Publiku nuk është i verbër. Publiku pyet. Si u bë që në Shqipëri e Kosovë, ndër vendet më të varfra në Europë, të krijohet një strukturë «analistësh» që punojnë si dama të eskortit, krijojnë pasuri të paligjshme, kanë llogari të majme bankare, vila, vetura të shtrenjta, orë «Rolex» apo «Patek Philippe»? Kjo strukturë u krijua me ndihmën e politikanëve, të cilët vendosën të ndajnë një copë nga resurset shtetërore edhe për «analistët». Njëra dorë lan tjetrën. Një poshtërsi plotësohet me poshtërsinë tjetër.

Për fjalimin e fundit të zjarrtë kundër mediave Rama mori si shkas debatin që zhvilloi në Prishtinë. Por hallin e vërtetë Rama e ka në Tiranë. Andaj edhe sikur në Prishtinë t’i nxirreshin përpara tre gazetarë kinezë dhe tre holandezë – Rama prapë do të ofendonte. Në këso situatash ka vetëm një ilaç: ose je i përgatitur me fakte për çdo eskalim të situatës dhe ia kthen me tarifën e njëjtë, ose del nga studio.

Për fat të keq prej vitesh në ambientet tona mediale ka nisur periudha postfaktike dhe kafehania është zëvendësuar me studio televizive. Publiku më shumë u dashka t’i besojë ndjenjave dhe spekulimeve se sa fakteve. Qëllimi arsyeton çdo mjet. Mjeti nuk zgjidhet. Jetojmë në demokraci dhe secili ka të drejtë të thotë mendimin e tij, por askush nuk ka të drejtë që faktet e fabrikuara t’i prezantojë si të vërteta sublime, siç po ndodh shpesh në studiot tona televizive. Aty fillon dhe mbaron gazetaria të cilës nuk po i beson më gati askush. Pothuaj se nuk ka më gazetarë që kryejnë punën klasike: raportimin nga terreni. Kur keni lexuar një reportazh të mirë në ndonjë medium shqiptar? Apo një portret mësuesi nga ndonjë fshat i humbur i Kukësit? Korrespondentë nga provinca gati se nuk ka më. Bota sillet e rrotullohet në studiot televizive të Tiranës dhe Prishtinës, ku moderatori luan rolin e dominës me kamxhik në dorë duke iu grahur do burrave që blegërojnë si delet në fushë.

Kjo situatë bizare ka deformuar edhe pritjet e publikut. Është krijuar bindja se gazetaria bëhet pa financa dhe gazetarët jetojnë nga ajri, andaj shumë lexues e edhe më shumë klikues mendojnë se për t’u informuar nuk duhet paguar asnjë cent. Për shkak të këtij keqkuptimi gjithnjë e më shumë gazetarë të mirë mendojnë të largohen nga ky profesion ose janë larguar tashmë, ndërkohë që skena po mbushet me tyxharë të pistë, të cilët gazetarinë e shfrytëzojnë si trampolinë për t’u kacavjerrë diku në pushtet apo për t’ju vënë gjoba bizneseve.

Prodhim i këtij sistemi medial është edhe Edi Rama. E ka ushqyer dhe ushqehet nga ky sistem medial, i cili i tillë ka qenë edhe në kohën kur në pushtet ishte Sali Berisha. Për ta kopjuar këtë sistem u treguan shumë të zellshëm edhe turma tyxharësh medialë në Prishtinë. Kështu u dha edhe një dëshmi: jemi një! Por jo në punë të mbara. Dialogplus

SHPËRNDAJE NË:

Non Stop Weltbank Betrugs Projekte rund um die Durres Kanalisation, Urbanistik Pläne, Wasser, Strassen und Grün Anlagen

Schon wieder eine neue Firma, will Abwasser Probleme lösen, mit neuen Sammlern. Ein rein Mafiösen Projekt der Weltbank, denn offiziell ist der Abriss vo über 100 illegalen Bauten und Lokalen versprochen, aber Nichts geschieht,und Anzeigen wegen illegalem Bauen sind Luftnummern bei einer vollkommen kriminellen Staats- und Bau Polizei. das 10te Projekt in 20 Jahren. Man finanziert also weiter die Zerstörung des Landes, belohnt die Verbrecher mit neuen Geldern. Edi Rama: Durres – Wahlkampf Leiterin „Natasho Paco“ eine langzeit Kriminelle schon als Präfektin

Eine vollkommen kriminelle und korrupte Bau Polizei, zuständige Polizei Direktoren: Dalleadyshe BICI – Polizei Direktor: Ervin Hasrama

Wasser das alte Problem in Durres die vom BMZ, KfW, GTZ finanzierte Mafia erlebte vor 10 Jahren schon ein Desaster, wurden rausgeworfen und jetzt kommt die Pseudo Betrugs und Bestechungs Firma PWT Consult im korrupten System der Weltbank nochmal nach Durres, wo mit Garantie vor über 10 Jahren nur Geld verschwand und heute identisch.

Und dann Umwelt Probleme i Shiak – Shkozet, mit dem Alt Batterie aufbereiten, einem uralt Problem im Umweltschutz. *

Prezantohet sistemi i ri i kanalizimeve të ujërave të zeza për Durrësin

Postuar: 28/10/2016 – 15:52

Në prani të përfaqësuesve të Bankës Botërore, në Bashkinë e Durrësit është prezantuar projekti i ndërhyrjes në sistemin e kanalizimeve të ujërave të ndotura për qytetin. Projekti në fjalë është hartuar nga firma “Spectrum Engineering Consultants S.a.r.l” dhe synon përmirësimin e gjendjes higjienike dhe mjedisore kryesisht për zonën e vjetër të qytetit të Durrësit përmes ndërtimit të një sistemi të përshtatshëm të transportit të ujërave  të ndotura si dhe ndërtimin e dy stacioneve të pompimit. Financimin e këtij projekti e ka marrë përsipër Banka Botërore, përfaqësuesit e së cilës kanë qenë të pranishëm gjatë prezantimit së bashku me drejtues të drejtorisë së përgjithshme të Ujësjellës Kanalizime si dhe Ujësjellës Kanalizime Durrës. Projekti në fjalë, pasi të zbatohet në terren, pritet të zgjidhë përfundimisht edhe problemin e përmbytjeve të shpeshta që ndodhin gjatë reshjeve me intensitet të lartë në zona të ndryshme të qytetit. Kjo pritet të arrihet pasi projekti i ri ka planifikuar ndarjen e sistemit të ujërave të shiut nga ai i ujërave të ndotura që është edhe problemi kryesor i kanalizimeve në qytetin bregdetar. Projekti i ri ka parashikuar ndërtimin e kolektorit kryesor të ujërave të ndotura nën nivelin e kanalizimeve të ujërave të shiut, çka do të thotë se punime më të thjeshta në të ardhmen për kanalizimet e ujërave të shiut. Nga ana tjetër kolektorët e rinj janë projektuar në thellësi më të mëdha se ata ekzistues që mundësojnë kapjen e shkarkimeve dytësore.

Projekti

Seksioni numër 1 i projektit lidhet me kolektorin e ri (CO-1) fillon në zonën e Brrylit, pranë restorant “2 Kitarat”. Ai mbledh ujërat e ndotura që vijnë nga zona e Currilave dhe zona pranë bregut të detit. Ky kolektor përbëhet nga tre tuba me diametra 500, 560 dhe 630 mm. Gjatësia totale e tij shkon në 1080 metër linear. Kolektori në fjalë përfundon tek stacioni i pompimit nr 8, pas dy kullave në fillim të shëtitores “Taulantia”. Në këtë zonë mbledh ujërat që vijnë nga linjat sekondare të tubacioneve që derdhen në këtë vend. Thellësia mesatare e pusetave është 4.87 m dhe minimalja 2.8 m. Kolektori përfundon tek stacioni i pompimit nr 8, i cili është parashikuar që të ndërtohet i ri.

Seksioni nr 2, ose kolektori (CO-2) nis nga stacioni nr 8 dhe përfundon tek stacioni nr 7 me gjatësi totale 2241 metër linear. Ky kolektor nis nga zona pas dy kullave, ecën anash godinës së BKT-së. Në këtë pikë tubi me presion shkarkon në kolektorin e dytë kryesor (CO-2), i cili me gravitet dhe pjerrësi vazhdon deri në stacionin e ri të pompave nr 7. Kolektori me gravitet kalon përmes linjës në rrugën “Myfti Kodra”-Stacioni i Trenit-rruga “Jahja Ballhysa”-rruga “Abdyl Ypi”-stacioni nr 7 në rrugën “Hysen Kërtusha” në afërsi të stadiumit. Ky kolektor përbëhet nga 5 tuba të dimensioneve të ndryshme që variojnë nga 400 mm deri 1200 mm. Në këtë kolektor thellësia maksimale e pusetave është 5.18 m dhe minimalja 2.7 m.

Seksioni nr 3, ose kolektori (CO-3) përbëhet nga një tub me presion me diametër 710 mm. Ai fillon tek stacioni nr 7 dhe përmes rrugës “Vllazërimi” në zonën e ish-Kënetës, përfundon në stacionin e pompimit nr 9, i cili ndodhet në fillim të rrugës “Jezerca”. Thellësia maksimale e pusetave përgjatë këtij kolektori është 2.96 m dhe minimalja 1.83 m. Gjatësia totale e tij është 1340 metër linear. Nga kjo pikë ujërat e ndotura shkojnë tek impianti i trajtimit në Shënavlash, ku pas procesit të pastrimit, me rrjedhje të lirë shkojnë në det në zonën e Porto Romanos.

Stacionet e pompimit

Stacionet aktuale kanë pësuar dëmtime të shumta të mureve mbajtëse dhe strukturave prej betoni. Për këtë arsye stacionet e pompave ekzistuese do të shemben dhe do të ndërtohen stacione të reja prej betoni të armuar. Stacionet nr 7 dhe nr 8 do jenë të reja dhe në ta do të instalohen pompa zhytëse. Stacionet do të pajisen me sensor niveli për të kontrolluar punën e pompave të zhytura bazuar në nivelin e ujit të ndotur që ndodhet në këto stacione.

Projekti në fjalë është hartuar duke  marrë parasysh rritjen e popullsisë së Durrësit deri në vitin 2040. Pasi të miratohet në të gjitha instancat që parashikon ligji, projekti në fjalë pritet që të nisi për t’u zbatuar në muajin mars të vitit të ardhshëm.

http://durreslajm.com/sociale/prezantohet-sistemi-i-ri-i-kanalizimeve-te-ujerave-te-zeza-durresin


Invasion Truppe der Kosovo und Mazedonischen, Rumänischen wie Bulgarischen Mafia hat Albanien den Rest gegeben.Verbrecher, welche die Politik finanzieren, wie die Kriminellen rund um die „Vollga“, oder „Splendid“ Lokale und Disco zerstörten Vieles.
Die Wasser Behörde von Durres holzt die letzten Bäume dort ab vor wenigen Jahren im Auftrage der Regierungs Mafia mit Ourel Bykylbashi, Salih Berisha, Agim Hoxha im Bezirksrat von Durres
Die Wasser Behörde von Durres holzt die letzten Bäume dort ab vor wenigen Jahren im Auftrage der Regierungs Mafia mit Ourel Bykylbashi, Salih Berisha, Agim Hoxha im Bezirksrat von Durres

Ndotja e rrezikshme që shkakton fabrika e riciklimit të baterive në Durrës

Postuar: 29/10/2016 – 08:41

Banorët e lagjes 14 në Shkozet të Durrësit, ankohen prej vitesh për ndotjen mjedisore që u sjell një fabrikë e cila riciklon bateri makinash.

Pas ankesave të tyre, “Fiks Fare” u drejtua drejt Shkozetit, ku sipas banorëve, furrat e kësaj fabrike gjatë shkrirjes së mbetjeve të baterive shkaktojnë një ndotje të lartë, shumë të rrezikshme për shëndetin e tyre.

Ata gjithashtu pohojnë para kamerës së “Fiks Fare” se ky subjekt punon më së shumti natën dhe të shtunë e të diel, kur dhe institucionet shtetërore janë pushim. Gazetarët mësuan se kjo fabrikë është në pronësi të subjektit “Somet” Sh.p.k me administrator Aldo Gaeta. Në bazë të dokumentacioneve të paraqitura nga subjekti “Somet” Sh.p.k pranë ISHMT-së Durrës, parametrat mjedisorë të ndotjes janë brenda kufijve të lejuar. Këtë dokument e ka lëshuar një studio e ngarkuar nga vetë subjekti Eko-Studio-Projekt, pasi këto matje bëhen me vetëmonitorim në bazë të rregullave.

Në filmimet që bënë gazetarët e “Fiksit”, shihen qartë punonjës që punojnë pa veshjet e duhura të punës edhe pse kanë të bëjnë me helme. Por në Drejtorinë e Mjedisit në bashkinë Durrës, kryeinspektori i Mjedisit shprehet se në bazë të dokumentacionit që ky subjekt ka paraqitur me ekspertizën, e cila vjen nga një studio e licencuar nga shteti, nuk mund të merret asnjë masë. Por kryeinspektori shprehet se pas ankesave të banorëve do të bëjnë sërish kontrolle në këtë subjekt.

Kështu më datë 26.10.2016, Drejtoria Rajonale e Mjedisit Durrës së bashku me Inspektoratin Shtetëror të Mjedisit dhe Pyjeve ushtruan një kontroll mbi subjektin në fjalë. Siç pohon edhe Kontjana Kuçi, drejtoresha e DRM-së, Durrës nga kontrolli rezultoi se subjekti “Somet” Sh.p.k ka aplikuar për rishikim të kushteve të lejes ekzistuese, aplikim i cili është refuzuar ne QKB. Duke parë faktin se subjekti në fjalë në vazhdim nuk ka marrë asnjë masë për riaplikim, përfaqësuesit e ISHMP-së Durrës urdhëruan pezullimin e menjëhershëm të aktivitetit të subjektit “Somet” Sh.p.k deri në pajisjen sipas ligjeve në fuqi me Leje mjedisi të tipit B. /Top Channel

/portali DurresLajm/

Noch mehr Millionen für die Weltbank und Albaner Mafia

The World Bank will fund 63.8 million EUR o urban infrastructure projects in southern Albania, from the Coastline and to cities such as Gjirokastra, Berat, Permet, to assist the local tourism.

kjo

Investimet 4 herë në të njëjtën rrugë dhe miliardat e çuara dëm

HULUMTIM/

 

Rruga “Pavarësia” në zonën e Plazhit në Durrës, i është nënshtruar prej disa muajsh ndërhyrjeve për rehabilitimin e saj, ku po realizohen 3 investime të njëherëshme.

I pari është zbatimi i projektit për “Rikualifikimin e hapësirave në dy anët e rrugës “Pavarësia” (Loti 2)”; i dyti është projekti prej 1.5 milion euro, i qeverisë shqiptare për ujin e pijshëm; i treti është projekti i Bankës Botërore, prej 5 milion euro, që do të disiplinojë ujërat e zeza.

Këto punime vijnë pas ndërtimit të korsive të biçikletave, gjelbërimit dhe ndriçimit në këtë rrugë, në vitin 2014, si dhe pas realizimit të lotit të parë të projektit për “Rikualifikimin e hapësirave në dy anët e rrugës “Pavarësia”, nisur në vitin 2015.

Në muajin prill të këtij viti, kryebashkiaku i Durrësit bëri me dije në mbledhjen e Këshillit Bashkiak, se investimi i vitit të kaluar nuk prishet. Të vetmet prishje sipas tij, do të ishin bandat e trotuareve anash rrugës së pemëve, që do të dërgoheshin për përdorim në një vend tjetër.

Ndërkohë në fotografitë e realizuara nga Ishull.com, në po këtë muaj, ndryshe nga deklarata e kryebashkiakut, tregojnë se rruga nuk ishte çarë vetëm anash trotuareve, por edhe në mesin e saj, duke u kthyer në tërësisht të pakalueshme, e duke pasuar me shkuljen e bordurave anës trotuareve, prishjen e kuadrateve të gjelbra të lulishteve dhe vendet e parkimit, si dhe të korsisë së biçikletave, të ndërtuara vetëm pak muaj më parë.

 

 

Korsitë e biçikletave paraqesin edhe një prbolematikë tjetër, atë të mungesës së gjërësisë dhe shtrimit të saj me pllaka dhe jo asfalt, çka sjell dëmtimin e biçikletave nga tronditja që krijon kalimi mbi kanalet e pllakave.

A ishte në dijeni të projekteve që do të zbatoheshin në këtë rrugë qeveria shqiptare dhe Bashkia Durrës?

 • 20 dhejtor 2013, Banka Botërore i miratoi një kredi prej 85.3 milionë dollarë amerikanë Shqipërisë, për investime në Ujësjellës-Kanalizimet e Durrësit.

Projekti kishte si qëllim përmirësimin e rrjetit ekzistues të ujësjellës-kanalizimeve në rajonin e Durrësit, përfshirë zonën problematike të plazhit, duke filluar nga Ura e Dajlanit deri në Plepa.

 • 16 janar 2015, kryeministri, ministri i transporteve dhe financave, së bashku me kryebashkiakun, u takuan në Bashkinë e Durrësit, ku u firmos kredia e marrë nga Banka Botërore.
 • Nisja e punimeve për rikualifikimin e rrugës “Pavarësia” në Plazh, u bë me nxitim në qershor të vitit 2015, vetëm pak ditë para zgjedhjeve lokale.

Më herët, më 14 qershor 2015, kandidati për mandatin e tretë në krye të bashkisë Durrës, prezantoi përpara banorëve të zonës së plazhit, tre projekte.

“Në muajt e ardhshëm nis projekti prej 3.5 milionë dollarë, për rikualifikimin e të gjitha daljeve drejt detit si dhe ndërtimin e shëtitoreve të reja, parqeve dhe këndeve të lojërave për fëmijë.

Një projekt tjetër prej 1 milion dollarë për mbylljen e kanalit të hapur ka filluar dhe sipër kanalit ne do të ndërtojmë një rrugë të re për zonën tuaj.

Projekti më i ri për ujin e pijshëm me fonde të Bankës Botërore nis shumë shpejt, që në muajin shtator të këtij viti. Nga ana tjetër në të njëjtën periudhë nis edhe investimi për kanalizimet e ujërave të zeza me vlerë 4 milion euro për zonën e banuar, janë kanalet sekondare dhe terciale që do të lidhen me kolektorin kryesor për të shkuar në impiantin e trajtimit të ujërave të zeza në Shënavlash”, ishin këto premtimet që dha kryebashkiaku në detyrë përpara banorëve.

Në fakt këto projekte po realizohen të gjitha, por pasi u bë një investim për krijimin e korsive të biçikletave, gjelbërimin dhe ndriçimin, si edhe një prej fazave të rikualifikimit të rrugës “Pavarësia”, megjithëse qeveria e dinte se do të kryheshin punime në të, e si pasojë sot kemi çarjen e rrugës së rikonstruktuar dhe punimet me ritme të ngadalta.

 

Sa kushtoi realizimi i korsive të biçikletave, gjelbërimit dhe ndriçimit të rrugës?

Këto investime nisën pranë fundit të vitit 2014 dhe sipas dokumentit të Qendrës së Botimeve Zyrtare, vlera e plotë e projektit ishte 204.528.312 lekë, dhe në vitin 2014 u investuan 141.769.818 lekë.

Nuk dihet nëse vlera e mbetur e projektit u investua në vitin 2015, pra 62.758.494 lekë.

Sa kushtoi faza e parë (Loti 1) e projektit?

Rikualifikim i hapësirave në të dy anët e rrugës Pavarësia dhe sistemimet e rrugëve dalëse në plazh, sipas Agjencisë së Prokurimit Publik, kushtoi 291,612,000 lekë.

Ndërkohë tabela e punimeve, vendosur në fillim të rrugës, shkruan se vlera e objektit është 228.271.305 lekë me TVSH.

 

screenshot_1g

Sa kushtoi faza e dytë (Loti 2) e projektit?

Rikualifikimi i hapësirave në të 2 anët e rrugës “Pavarësia”, kap vlerën 142,667,000 lekë.

Pra sipas institucioneve publike, një total që shkon në mbi 6 miliard lekë investim (638.807.312 lekë).

A ka pasur parregullsi?

Raportin Përfundimtar të Auditimit të kryer në Bashkinë Durrës nga Kontrolli i Lartë i Shtetit, për periudhën e veprimtarisë 1 janar 2013, deri më 31 dhjetor 2014, konstatohet dhe rekomandohet;

Gjetje: Për 4 prokurime me vlerë mbi 100 milion lekë secili, me fond limit total 751,450,468 lekë, për objektet “Rikualifikimi i Nënkalimit dhe Rotondës tek Ura e Dajlanit dhe në Plepa Durrës”…“Realizimi i korsive të biçikletave, gjelbërimit dhe ndriçimit në rrugën “Pavarësia”, nuk ka kryer oponencë teknike, në kundërshtim me ligjin nr. 8402, datë 10.09.1998, i ndryshuar, neni 6;

Ankesat nga kompanitë pjesëmarrëse në tender

 1. Në projektin për “Realizimin e korsive të biçikletave, gjelbërimin dhe ndriçimin e rrugës “Pavarësia”, sipas publikimit të materialit të Komisionit të Prokurimit Publik (KPP), më 11 korrik 2014, në këtë institucion është protokolluar ankimimi i operatorëve ekonomik privat “Nika” shpk & “Gjikuria” shpk, ndaj prokurimit publik të Bashkisë së Durrësit.

Gjithashtu po për këtë prokurim operatori ekonomik “Currishpk, e ka ankimuar në KPP vendimin e Bashkisë Durrës për t’i skualifikuar nga gara.

Aktualisht na rezulton se ndryshe nga vendimet e tjera që publikohen në kuadër të transparencës së dhënies së fondeve publike, ky vendim është fshirë nga faqja e Komisionit të Prokurimit Publik.

 1. Në fazën e parë (Loti I) të projektit për “Rikualifikimin e hapësirave në dy anët e rrugës “Pavarësia”, në vitin 2015, operatori ekonomik “Vler-Invest” sh.p.k. ka kërkuar në Komisionin e Prokurimit Publik (KPP) shfuqizimin e vendimit të Bashkisë Durrës për skualifikimin nga gara, me argumentin se ka paraqitur një ofertë anomalisht të ulët.

Për këto ankimime Komisioni i Prokurimit Publik i dha të drejtë Bashkisë Durrës, duke mbështetur argumentin se këta operatorë kanë pasur mangësi në dokumentacionin e paraqitur.

Vendimi mbi ankimimin e operatorit ekonomik “Vler-Invest” sh.p.k., gjendet në faqen online të Komisionit të Prokurimit Publik.

Reagimi i qytetarëve, biznesit dhe opozitës mbi investimin

Sipas përfaqësuesve të biznesit, punimet krijuan pengesa në qarkullimin e mjeteve dhe si rrjedhojë numri i pushuesve ka qenë i ulët. Kjo solli që për rreth dy muaj përgjatë kësaj vere, të ndërpriteshin punimet.

Ndërsa banorët ngritën shqetësimin se po rikonstruktohet një rrugë e cila nuk kishte disa muaj që e kishte përfunduar këtë proces, duke i bërë apel bashkisë të mos abuzojë me fondet publike.

Përfaqësuesi i opozitës në Këshillin Bashkiak, Armand Teliti, deklaroi në muajin prill se e gjithë rruga po çahet për të vjedhur fonde, por kjo bën që të dështojë turizmi dhe të pengohet puna e biznesit.

Po në këtë muaj, kreu i Partisë Demokratike në Durrës, deklaroi se e ka denoncuar në Prokurori kryetarin e bashkisë, për shpërdorim të fondeve për investime publike në rrugës “Pavarësia”.  

 

 

Investimet 4 herë në të njëjtën rrugë dhe miliardat e çuara dëm

Eine Tradition: Betrugs Entwicklungs-, Infrastruktur Projekte, wo man auch schnell mal Libyen, Kosovo, Syrien, Irak kaputt bombt, um danach hohe Milliarden Summen stehlen zukönnen. Die KfW ist ebenso sehr aktiv dabei, die EBRD, EIB, IFC und USAID Banken. Tourismus, EU und Weltbank Mafia zerstören Albanien: 60 % der Wälder sind vernichtet

Trotz 100 % Betrug und Bauschrott in den UNESCO geschützen Städten, gibt es nochmal Millionen, welche direkt in den Mafia Kanälen der Weltbank und krimineler Clans verschwindet.

World Bank, 63.8 million EUR for Berat, Gjirokastra and Permet

Mafia Banker und ihre faulen Kredit Sicherheiten: Straffrei

die privaten Gerichtsvollzieher berichten, das die Banker nicht vor Gericht gestellt werde, für die vielen faulen Kredite, ohne jede Sicherheit. Eine Kredit Ausfall Qoute von 23 % spricht Bände, vor allem von Firmen Krediten, über 50 % von Mafia Baufirmen. Die Weltbank wieder Lehrmeister: Offshore Firmen, als Investoren, die nur Millionen an Betrugs Krediten, Steuerschulden hinterlassen mit ihren 3-fach Bilanz Systemen.

Adrian Fullani, Ex-Präsident der Bank ist so ein Beispiel, wie die Verbrecher Clan sich selbst bedienen, nicht einmal einfachste Sicherheits Maßnahmen funktionierten. Skandale auf Skandale. Die Mafia Familie Collaku, dabei in vielen Positionen: Dorian Collaku, Ex-Sicherheits Chef der Bank,ist der Ehemann von der Nichte des Adrian Fullani und so konnte man ungehindert stehlen.

Ariane Fullani, Mafia Richterin der grossen Verbrecher Kartelle

Beispiele: nachdem Credins Bank System, oder

Der Betrugs Müll von USAID, Michael Granoff, AAEF Fund wurde beschlagnahmt: Das Mafia Hotel „Imperial“ des Agron Xeka

Werden Kredit Sicherheiten gepfändet, stellt sich in Hunderten von Fällen heraus, das es die Kredit Sicherheiten, Grundstücke, Fahrzeuge, nicht gibt, es fiktive Vermögen waren mit gefälschten Dokumenten, was nahezu 100 % vor allem bei Firmen Krediten ist, wie Banker vor Jahren schon in privaten Gesprächen mitteilten. Bei Krediten verlangten Banker immer 10 % private Provision, unter Berisha die eigenen Mafia Adviser 20 %.

Banken System Betrugs Fall: Freispruch im Kredit Betrugs Fall der Firma: „Floryhen“ von Sami Gjergji

Kreditë e këqija/Dhoma e Përmbaruesve Privatë: Bankat janë bërë të paprekshme!

f6

Nga Boldnews.al

Vetëm pak ditë përpara seancës parlamentare, Dhoma e Përmbaruesve Privatë në një thirrje të fundit apelon për anullimin e projektligjit që zhvlerëson kolateralin e kredimarrësve dhe që favorizon indirekt bankat e nivelit të dytë.

Në një tryezë të organizuar nga Dhoma e Përmbaruesve Privat, kryetari i saj, Tedi Malaveci shprehu shqetësimin për lobimin që bankat e nivelit të dytë po i bëjnë qeverisë për miratimin e këtij ligji. Sipas Malavecit, bankat e nivelit të dytë janë përgjegjëset për rritjen e kredive të këqija, dhe në pamundësi për t’i mbledhur ato, po ia faturojnë klientëve.

“Askush nuk flet për shkakun kryesor dhe që është keqmenaxhimi që i është bërë portofolit të kredive nga vetë institucionet bankare për mëse 1 dekadë. Ne kemi hasur me qindra raste huadhëniesh me shkallë garancie inekzistente, madje qesharake apo kolaterale fiktive. Janë dhënë kredi me kolateral “det” ndërsa nga ne përmbaruesit është kërkuar që ta rikuperonim këtë kredi sikur të ishte në tokë!”– u shpreh Malaveci.

Kryetari i përmbaruesve privat shkoi edhe më tej duke thënë se bankierët janë të paprekshëm pasi sipas tij, për kreditë e këqija të gjithë mbajnë përgjegjësi përveç bankave.

“Çuditërisht, duket sikur vetëm bankat janë të përjashtuara nga përgjegjësia që mund të kenë të gjithë aktorët e kësaj situate. Në asnjë rast nuk kemi dëgjuar ndonjë problematikë që shfaq apo i atribuohet vetë sistemit bankar në këtë vend. Shumë prej nesh këtu por edhe jashtë kësaj salle janë të kompleksuar prej një perceptimi shumë të rëndë publik ku dëgjohet vetëm për gjyqtarë, avokatë, politikanë, mjekë apo edhe gazetarë të korruptuar por në asnjë rast nuk kemi dëgjuar për një bankier të tillë. Nuk kemi dëgjuar ende një bankier, psh. Drejtues të lartë banke të korruptuar (CEO) apo një bankier të nivelit të kredidhënies ose kredindjekjes së tyre, që është i tillë.”- thekson Malaveci i cili shton gjithashtu se bankat i ruajnë fitimet e tyre, pavarësisht rënies së ekonomisë.

“Po të marrim të mirëqënë faktin se, bankat që ushtrojnë aktivitetin sot në vendin tonë operojnë nën një liri absolute, është se ato i transferojnë humbjet diku brenda sistemit të tyre dhe pikërisht tek klientët e tyre, tek kredimarrësit. Pra tek ata që më vonë mund të kthehen shumë shpejt ose janë kthyer në debitorë”– tha Malaveci i cili publikoi edhe tabelat e analizave ku Shqipëria renditet e fundit në rajon për nivelin e lartë të “kredive të këqija”.

grafi-2grafi-1

Por kjo deklaratë e Malavecit që shprehte qëndrimin kundër projektligjit të qeverisë për zhvlerësimin e kolateralit, nuk u prit mirë nga zv. Ministri i Drejtësisë Eridian Salianji. Ky i fundit u shpreh i sigurtë që ligji do të marrë votat e nevojshme në parlament, ndërsa nuk la më hapësira për diskutim.

“Ta bëjmë njëhërë ligjin, pastaj të mendojmë zgjidhjet. Ne si ministri jemi për tju kontrolluar juve. Përmbarimi i shëndosh sjell edhe një bankë të sigurtë. Hajde të ulim kreditë e këqija bashkarisht”– u shpreh Salinanji i cili u rreshtua në krahë të bankave të nivelit të dytë.

Ndërkohë i vetmi përfaqësus nga sektori i bankave ishte zyrtari i lartë i Bankës së Shqipërisë, Denis Dërralla. Ky i fundit në fjalën e tij justifikoi rritjen e “kredive të këqija” duke kundërshtuar çdo argument të Dhomës së Përmbaruesve Privatë.

http://boldnews.al/2016/10/24/kredite-e

Hunderte illegaler Hotel- Appartment  Bauten auch erneut unter Edi Rama, Ilir Meta, mit Klement Balili, dienen nur dem Kredit Betrug der Geldwäsche. Alles war im Detail in 2000 auch schon bekannt mit dem AAEF Fund der American Bank of Albania.

Ministerin E. Gjermeni über illegale Bau Genehmigungen und 425.000 illegale Bauten

KAS Rentner Treffen mit Bernd Borchardt im: Mafia Hotel „Xheka Imperial“ des Agron Xheka

KAS Meeting, Steuer finanziert wie immer einem Geldwäsche Projekt der Deutschen: War gestern in Tirana, auch mit PR Show: Hans-Joachim Fuchtel : „Merkels Gauleiter“

KAS ist eine Art Club, fuer Arbeitslose, Berufslose, welche viele Millionen vernichten muessen auch in Bordellen im Ausland. Die kriminellen Umtriebe mit Verbrechern sind eine Legende, wie bei FES. Gestalten ohne Beruf, koennen so wie bei den EU Banden, auch im Ausland Frauen finden und als Arzt Therapie, fuer Profil Neurothiker, was Programm ist.

KAS Modell u.a. in Gesundheitswesen, wo nur etwas zusammen gelogen wird, und angeblich entscheidende Fortschritte gemacht hat, um erneut Geld Diebstahl zuvertuschen mit Unfugs Konferenzen.

Idiotie Betrugs Bereich der EU, wo man ständig „Entscheidende Fortschritte“ macht.

»Der Fall Erdogan – Wie uns Merkel an einen Autokraten verkauft«
Berlin
02.11.2016, 19:00 Uhr
https://www.jungewelt.de/termine/index.php?id=20124

Nennen wir es Förderungs Projekt, einer Gross Gangster Familie im Drogenhande, des Terrorismus von Dubai, VAE, bis Europa.

Im Februar 2016 beschlagnahmt (das Hotel des Drogen Barones: Agron Xeka: Xheka Imperial – Carlsberg), wegen Kredit Dokumenten Fälschung, bei der Geldwäsche und Betrugs Bank der Amerikaner in 2007-2008 American Bank of Albania, einem typischen Betrugs Projekt von USAID – AAEF Fund. Die Kredite wurden auch hier nicht bedient.

Dann wurde das Bank Verbrecher Imperium, wo auch Bin Laden Financier Yassin Kadi 35 Bankkonten hatte, schnell mit gefälschten Bilanzen an die Italiener verkauft, der ganz normal 100 % Banken Betrug der Amerikaner. Engste Verbindungen zur peinlichen von Verbrechern kontrollierten KAS, der CDU, welche nur Müll absondert in Tirana, sich Gangster nur treffen. Neuer Bürositz der KAS, natürlich Bin Ladens illegal errichteten Büro Hochhäuser in Tirana, mit Griechischen CIA Partnern des Georg Tenet.

Im beschlagnahmten Luxus Hotel  Xheka Imperial,  der Verbrecher Famile Agron Xheka, muss sich nun Thomas Schrapel – KAS,  mit eine unnützen Rentner Truppe, der Partei Buch Hofschranzen zelebrieren, wobei Bernd Borchardt nun Vertreter der OSCE eine Rede halten muss, um eine Kosten intensiven Reise Club der KAS und Albanischen Mafia zuunterhalten. Bernd Borchardt, hat durchaus Verdienste als er die Deutsche Botschaft nachdem Vis Skandal säuberte und das als Berufs Anfänger.

Ansonsten unternahm Bernd Borchardt, Nichts gegen die kriminelle Deutsche Bestechungs Lobby, rund um die Maföse DAW, oder KfW, tauchte auch auf bei dem Flugplatz Theater als Promoter des Verbrechers Salih Berisha auf. Keine Reduzierung der vollkommen aufgeblähten Deutschen Botschaft, dann im Kosovo ein Milliarden teures EULEX Theater und nun leitet er vollkommen überbezahlt, Steuerfrei die unnützte und ebenso aufgeblähte OSCE Botschaft, einer Kader Schmiede, für Betrug, Korruption und Lehrwerk Stat krimineller Politiker.

Berlinwasser und die KfW. Über 1 Milliarde € in die extra gegründeten Betrugs Consult umgeleitet, mit inkompetenden Leuten, wo die PWT nur eine der Firmen Neu Gründungen damals war von RWE, Berlinwasser, mit vielen Skandalen im Ausland. Eigenes Büro, im vollkommen korrupten BMZ, wo man Mafiös die Gelder verteilte. Noch vor der Bernd Borchardt Zeit: Einfach mit System gestohlen mit inkompetenden Neu Gründungen von Phantom Firmen.

„Die KfW-Sprecherin räumte unterdessen weitere Zahlungen an die BWI ein: „Die KfW Entwicklungsbank hat insgesamt seit 1999 eine Summe von 1,087 Mio. Euro Berlinwasser International AG und Töchter ausgezahlt. Vereinbart sind Direktleistungen in Höhe von rund 1,2 Mio. Euro, ausgezahlt sind bisher 1.087 Mio. Euro“. Bisher hatte die KfW lediglich von 300.000 Euro für Beratungsleistungen gesprochen.

Die Lehrmeister der Korruption und des Betruges kamen mit der Banken Mafia, aus den NATO Ländern.

Fatos Lubonja: Ausl. Botschafter kassieren 10-15 Tausend € und machen Nichts (mit Reise Spesen oft noch sehr viel mehr)

Dann machte Nigel Farage (Video) er einen Seitenhieb gegen das vollgefüllte Plenum, denn er sagte: Ich weiss, fast keiner von euch ist je einer anständigen Arbeit im Leben nachgegangen.“ Sie hätten kaum Arbeitsplätze geschaffen oder einen Betrieb geführt.

25 Jahre das vollständige Versagen der Deutschen CDU Banditen in Albanien

Man protestiert, wie in einer Kindergarten Show, das die Öffnung der Kommunistischen Dateiern, trotz Gesetz nicht geschieht. Real geht es um gut dotierte Parteibuch Hofschranzen Posten im Stile des Friedbert Pflüger und niemand hat das Geld, die längst gesäuberten Dateien zu betreuen.

Tagung in Anwesenheit der Rentner Betrugs Reise Truppe der KAS, einem der unnützen KAS Projekt um den Verbleib von Geldern zu erklären. Club Treffen: Friedbert Pflüger: Als Hofschranze abgerichtet

Kryetari i Prezencës së OSBE-së në Shqipëri, ambasadori Bernd Borchardt, shprehu sot kritika në adresë të politikës përsa i takon hapjes së dosjeve të Sigurimit të Shtetit.

Photo of Xheko Imperial Restaurant

Hotel Xheka Imperial

Im Februar 2016:

Der Betrugs Müll von USAID, Michael Granoff, AAEF Fund wurde beschlagnahmt: Das Mafia Hotel „Imperial“ des Agron Xeka

Wie Italienische Medien berichteten, gehoert Agron Xeka, zu den Gross Drogen Haendlern, die auch in Dubai oft sind, den VAE, wie Steinmeier und Clemens von Goetze, dem Geldwaesche Zentrum der Welt. Ein Camorra Mann, wobei ja die Deutsche IRZ-Stiftung das „Camorra“ System kopiert hat. Die Xheka Familie kommt aus den korrupten Mafia Staats Institutionen, was normal ist.

Tausende von illegalen Bauten durch die Betrugs Projekte der Amerikaner mit der USAID, AAEF Mafia an der Autobahn, welche laengst zum Desaster fuehrte.\

http://news.albania.de/wp-content/uploads/2013/03/aaef-neu.png
Der Albanian American Enterprise Fund, verkaufte wie hier mit einem Foto aus 2001 bewiesen ist, iillegal Gewerbe Grundstücke direkt an der Autobahn Durres- Tirana!

Fakten Lage: Festnahmen in Italien und die Edi Rama, Ilir Meta Mafia konnten erneut den Drogen Export um 400 % steigern

1996 die Peinlichkeit der KAS-CDU, wo man total gefälschte Wahlen bestätigte

Ein paar Tage nach der Wahl, als Albanien eine schlechte Presse hatte, flog der Kieler Politologe Werner Kaltefleiter ein und bestätigte nach Durchsicht der Unterlagen, daß die Wahl hinreichend frei und fair abgelaufen sei. In Albanien gilt Kaltefleiter als Autor des Wahlgesetzes, was dieser dementiert. Aber er verteidigt das Gesetz, das praktisch eine neue Einheitspartei schuf, als strategisch geschickt:

über die korrupten Geschäfte der „Eliten“ und wie korrupte Botschafter, EU, „Experten“ Millionäre wurden

Parteistiftungen: Der geschickt getarnte Selbstbedienungsladen von Merkel und Co.

Hans-Joachim Fuchtel : „Merkels Gauleiter“ organisiert Bestechungs, Kick-Back KfW Geschäfte

Vollgas beim Bestechen, einer kriminellen Deutschen Regierung, welche nur Auslands Bestechungs kennen. Man will auch Müll Entsorgungs-, Wasser  Projekte wieder finanzieren, 100 % Betrugs Projekte bisher, wie die Peinlichkeit des Becker Projektes zeigte, oder Berlinwasser. Parade Beispiele, wie man viel Geld stiehlt. Berlinwasser war vor allem auch ein CDU Mafia Geschäft in Deutschland in der Welt. Neue Vertriebs Offensive korrupter Deutscher Politiker, wie schon im Visa Skandal, für den Albanischen Drogen- Waffen. Frauen und Kinderhandel in Deutschland.
"Mafia-Kratie" Edi Rama
„Mafia-Kratie“ Edi Rama
Rückblick, wie man dreist im BMZ ein Büro unterhielt, um hohe Geldsummen mit Consults zustehlen, dreister wie die Mafia.

Berlinwasser und die KfW. Über 1 Milliarde € in die extra gegründeten Betrugs Consult umgeleitet, mit inkompetenden Leuten, wo die PWT nur eine der Firmen Neu Gründungen damals war von RWE, Berlinwasser, mit vielen Skandalen im Ausland. Eigenes Büro, im vollkommen korrupten BMZ, wo man Mafiös die Gelder verteilte.

„Die KfW-Sprecherin räumte unterdessen weitere Zahlungen an die BWI ein: „Die KfW Entwicklungsbank hat insgesamt seit 1999 eine Summe von 1,087 Mio. Euro Berlinwasser International AG und Töchter ausgezahlt. Vereinbart sind Direktleistungen in Höhe von rund 1,2 Mio. Euro, ausgezahlt sind bisher 1.087 Mio. Euro“. Bisher hatte die KfW lediglich von 300.000 Euro für Beratungsleistungen gesprochen.„

Früher als es noch eine Aussenpolitik gab, hätte man zuerst darauf bestanden, das der Albanische Staat seine Garantie Verträge, Gesetze für Investoren einhält und nicht die kriminellen Banden für eigene Geschäfte, oft KfW, GIZ und Co. belohnt.
Das jeder Richter und Staatsanwalt, wie praktisch alle Institutionen reine Raub, Betrugs, Diebstahls Institutionen sind, interessiert die absurde Deutsche Regierung der Lüge, des Betruges nicht mehr: General Günzel erklärt dieses System des Verbrechens der Politik.
Die sechsminütige Erklärung gleicht einem verbalen Rundumschlag und stellt eine Kriegserklärung an die herrschende politische Klasse dar. Einem Verbrecher Club, der Massenmorde mit Terroristen  sogar im Ausland finanziert.
Mit dem korrupten Enterprise macht man Geschäfte: Damian Gjiknuri, wobei die Vorgänger seit 15 Jahren identisch kriminell waren.
 Deshalb kann aus Albanien Nichts werden, weil Kriminelle keine Justiz wünschen, jede Justiz, durch immer neue Korruptions Geschäfte verhindern, dann mit dem extrem kriminellen Edi Rama, der eine lange Karriere als Drogen Baron hat, in der Geldwäsche und heute Chef eines Idiotie Clubs ist, er sich Regierung nenn.
Diesmal erhält der Al Capone des Balkans, eine Einladung zum 28. November nach Berlin, um das Bestechungs Geschäft der KfW zufeiern. Angela Merkel versucht das die Gangster um Edi Rama, auch die Eröffnung der EU Beitritts Gespräche feiern können, wobei die Absicht im Berliner Gangster System ist, das man dann möglichst viel Geld unterschlagen und stehlen kann, wie bei dem Balkan Stabilitäts Pakt mit Bodo Hombach, eine reine Betrugs- Bestechungs Maschine.
Bodo Hombach; Kinderkrankenhaus Tirana
Bodo Hombach; Kinderkrankenhaus Tirana
Kick Back Geschäfte, der Bananen Republik Deutschland, obwohl das auch in Deutschland strafbar ist. Das FBI ermittelte das Edi Rama, 80.000 $ für ein Foto erhielt, Martin Schulz bezahlt an Dritan Prifti 70.000 € Bestechungsgeld.

Auf einem vom FBI wieder gestellten Video wird das Geld für die Ilir Meta LSI Partei aufgeteilt.

Vize Minister Leonard Beqiraj (mit Dritan Prifti: Energie Minister, erhielt das Geld direkt von Martin Schulz, unterhält sich das es für ein Investment seit im Energie Geschäft für 4-500.000 € und von Martin Schulz erhalten. Die vollkommen korrupte von Rothschilde, CIA eingekaufte Angela Merkel, hat eine 100 % nur ageschriebene „Diplom“ Arbeit, welche keine Anforderung für eine Dissertation erfüllt. Eine Betrügerin. Dumme und kriminelle Leute, umgeben sich mit noch Dümmeren: Edi Rama und die Hirnlosen Angela Merkel Berater, Gangster wie Josef Ackermann, oder Hirnlos Roland Pofalla (Sohn einer Putzfrau und eins Ziegenhirten, sind Augenfällig.

"Mafia-Kratie" Edi Rama
„Mafia-Kratie“ Edi Rama
Edi Rama, dessen kriminellen Partner, Freunde, Financiers vor allem aus dem Drogengeschäft auch jedem Deutschen Journalisten, Deutschen Polizisten vor Ort bekannt war vor 10 oder 15 Jahren, der EU Polizei ebenso.
In griechischen Medien wurde Fuchtel als „Merkels Gauleiter“ bezeichnet. [5
im Dezember 2013 wechselte Fuchtel als Parlamentarischer Staatssekretär in das Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung.[2] Er ist zudem Aufsichtsratsvorsitzender der Deutschen Investitions- und Entwicklungsgesellschaft, einer Tochtergesellschaft der KfW, die Projekte in Entwicklungsländern unterstützt.
Einfach peinlich, weil es System ist, das der Korruptions Bringer: Hans-Joachim Fuchtel als „Merkels Gauleiter“  dann zur Show eine Justiz fordert. Schmieren Theater von Berufs Kriminellen.

Albania’s challenges, Germany urges the implementation of judicial reform

“Albania should implement the Judicial Reform; and fight crime and corruption as soon as possible.” This was the appeal made by the German State Secretary, Hans-Joachim Fuchtel. The German Secretary said that the levels of unemployment and emigration remain a …

Judicial reform, Ambassador of Austria: Implementation of reform is important

The Ambassador of Austria commented on the vetting law today, declaring that he hopes the issue will be solved soon after it is sent to the Venice Commission. The Austrian Ambassador considers the implementation of the Judicial Reform to be …

Kryeministri Edi Rama konfirmoi sot vizitën që do të zhvillojë më 28 Nëntor në Berlin, ku pritet të takohet me Kancelaren Angela Merkel. Në takim kryefjalë… VIDEO

So wird Albanien nie ein Staat werden, wenn man mit Kriminellen immer neue Verträge macht, Selbige finanziert. siehe auch Berlinwasser Geschäfte, wo über 1 Milliarde € lt. Sprecher der KfW vor Jahren im Sumpf der Tochterfirmen von Berlinwasser verschwanden, welche man Mafiös gründete. Deshalb gründet die KfW Mafiös G,bH’s, Consults muss dann keine Auskunft geben, im „Camorra“ Stile.

Und weil der Minister so schön korrupt ist, erhält er neue Verträge mit der KfW, erneut für eine Strom Leitung nach Mazedonien, wo die Vorgänger Regierung mit Salih Berisha und Ridvan Bode diese Geschäfte als Deutsche Mafia bezeichnet hat im Albanischen Parlament. Die Betrugs- Erpressungs Geschäfte von Fraport, durch den korrupten Wolfgang Schäuble, mit eine kriminellen Firma, welche durch Auslands Bestechung vor 10 Jahren schon bekannt war rundet das Bild ab.

Deutscher Flughafenbetreiber in Griechenland: „Sie sind Eroberer, keine Investoren“

SPIEGEL ONLINE – Wirtschaft – 24.10.2016

Die Frankfurter Firma Fraport übernimmt die Kontrolle über 14 griechische Flughäfen – sehr zur Empörung der Luftfahrt-Gewerkschaft. Sie stellt sich mit aller Macht gegen die vermeintlichen Invasoren. mehr…

Batutat mes përfaqësuesit të KFW dhe kryeministrit/ Gjermani i mahnitur nga Tirana e pastër, përgjigjia e Ramës…

Postuar: 28/10/2016 – 12:21

Nuk kanë munguar batutat në takimin e sotëm mes përfaqësuesit të KFW dhe kryeministrit Rama, gjatë firmosjes së marrëveshjes me Gjermaninë për intekonjeksionin mes Shqipërisë dhe Maqedonisë.

Teksa mori fjalën e rastit, përfaqësuesi gjerman vlerësoi ndryshimet pozitive që konstatoi në Shqipëri, duke veçuar Tiranën e pastër që gjeti.

“Unë mund të konstatoj ndryshimet që janë bërë, kur erdha në mesnatë, ishte një habi dhe shihja me admirim njerëzit që pastrojnë rrugët dhe mendova se ne kemi gjera për të përmirësuar në Gjermani, gjeta qytet të pastër”-tha ai.

Pas tij fjalën e ka marrë kryeministri Rama, i cili duke falënderuar Gjermaninë për ndihmën e çmuar jo vetëm monetare, por në sferën e administrimit të parave, nuk e la konstatimin e përfaqësuesit gjerman pa një koment.

“Faleminderit për komplimentet për Tiranën e pastër, duhet t’ju korrigjoj se nuk ma merr mendja që jemi në fazën që ju të mësoni nga ne për pastërtinë e qytetit. Ka qenë një kohë para shumë vitesh që mendohej se ishim të dytët pas Gjermanisë, një luan i vogël ekonomik, por besoj se kemi vite dritë që na ndajnë dhe sa më shumë të përfitojmë nga drita e diturisë suaj aq më mirë është për ne”- tha Rama.

Sipas tij konkurrenca mund të vlejë vetëm në një fushë, në futboll.

“Kur vjen puna te konkurrenca ne mund t’ju mundim në futboll më shumë se kaq ne nuk besoj se do arrijmë ndonjëherë, e megjithatë edhe nëse nuk ju mundim, edhe në skuadrën tuaj kombëtare ka një kontribut direkt shqiptar. Mustafi nuk është juaji, është joni, Gjermania ka fanelë më hijerëndë, sidoqoftë në këtë bashkëpunim bilateral ai për Gjermaninë ka peshën e interkojeksionit që ne sot firmosim, madje rrezik se është më i shtrenjtë se interkonjeksioni”- tha Rama.

/Agjensia e Lajmeve Sot News/

Mafia total

INVESTIGIME

 • Nga Boldnews.al Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) ka hapur mirë thesin e…

  Nga Boldnews.al

  Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike (OSHEE) ka hapur mirë thesin e parave për ti shpërndarë te oligarkët e pushtetit. Nga një hulumtim i Boldnews.al në Agjencinë e Prokurimit Publik rezulton se OSHEE ka vendosur të shpenzoj mbi 6.2 miliard lek për tendera publikë.

  Do të jenë pikërisht 18 tendera që do tu shpërndahen kompanive si dhe do të “justifikojnë” këtë shifër galopante për ekonominë e vendit tonë. OSHEE i ka shpërndarë këto para në 8 qytetete, përkatësisht në Berat, Burrel, Shkodër, Durrës, Tiranë, Fier, Kavajë dhe Gjirokastër.

  Këto 6.2 miliard lekë, ose përafaërsisht 4.6 milion euro kanë nisur të shpërndahen për kompanitë fituese që në fillim të muajit tetor ndërsa do të paratë do të shkojnë të gjitha në denstinacion brenda 11 nëntorit të këtij viti.

  Në një përllogaritje të thjeshtë, OSHEE përdor mbi 150 mijë euro në ditë nga paratë e konsumatorëve shqiptarë për tenderave që shkojnë kryesisht për oligarkët pranë pushtetit. fondet publike për të hapur tendera.

  Edhe pse në listën fituese ka qytete të mëdha, për çudi pjesën më të madhe të tortës e merr Burreli, ku OSHEE ka alokuar mbi 2.9 miliard lek për rikonstruksion të rrjeteve elektrike.

  Në qytetin bregdetar, aty ku Administratori i OSHEE Ardian Çela ka mbajtur postin e zv. Kryetarit të Bashkisë së Durrësit, janë zhvilluar edhe tendera për vlerësimin e ndikimit në mjedis të investimeve në energjitik. Janë rreth 25 milion lek që do të shkojnë për studime, ndërkohë që sot ka me mijëra shqiptarë që nuk janë në gjendje të paguajnë energji elektrike qoftë edhe për një poç të vetëm.

  Boldnews.al ka denoncuar edhe muaj më parë këtë praktikë të OSHEE për të bërë qoka me fondet publike nëpërmjet tenderave për vlerësimin e ndikimit në mjedisi. Ardian Çela ka zgjedhur vetëm qytetin e Durrësit për të shpallur herë pas here tendera të këtij lloji. Kjo edhe për shkak të lidhjeve të tij në të kaluarën, por edhe në të tashmen.

  Duket se Durrësi do të vijojë të mbetet destinacioni ku mund të realizohen tendera të dyshimtë dhe të zhduken fondet publike të OSHEE.

  Më poshtë të gjitha tenderat e OSHEE nga 3 tetor – 11 nëntor:

  OSHEE Berat – 12 964 214 lekë për ndërtim rrjeti dhe kabina elektrike – Tenderi më 7 nëntor

  OSHEE Berat – 91 476 787 lekë për ndërtim rrjeti TU me kabëll ABC në kabinat e Fiderit – Tenderi më 11 nëntor

  OSHEE Burrel – 51 405 099 lekë për rikonstruksionin e rrjetit të ri elektrik në Agjensinë Burrel dhe Njësinë Laç – Tenderi më 8 nëntor

  OSHEE Burrel – 237 391 834 lekë për ndërtim i rrjetit të ri elektrik në autostradën Laç – Mamurras, Loti I – Tenderi më 11 nëntor

  OSHEE Shkodër – 3 221 373 lekë për rikonstruksionin e rrjetit TU në kabinën Shelqet 1, Fidri Lavatriçe Vau-Dejes – Tenderi më 31 tetor

  OSHEE Shkodër – 9 328 762 lekë për ndërtimin e rrjeteve ajrore TM, Kabinës Shtyllore Gropa e Portës, fidri Zagore, Bogë, Koplik – Tenderi më 31 tetor

  OSHEE Shkodër – 8 776 970 lekë për rikonstruksionin e dy kabinave Qendër Balldre dhe rikonstruksioni i Rrjetit TU me kabëll ABC Balldre Lezhë – Tenderi më 31 tetor

  OSHEE Shkodër – 35 523 784 lekë për ndërtimin e Fidrit të Ri”Mes” kabllore 20 kV – Tenderi është fituar më 6 tetor

  OSHEE Shkodër – 39 918 720 lekë për rikonstruksionin e fidrit 2 Gurra nga linje ajrore ne kabllore 20 kV – Tenderi është fituar më 6 tetor

  OSHEE Shkodër – 4 500 000 lekë për blerje kabëll TM Al 3x(1x185mm2 ) dhe mufte kabëlli të Thatë 20 kV – Tenderi është fituar më 3 tetor

  OSHEE Durrës – 1 200 000 lekë për vlerësimin e ndikimit në mjedis – Tenderi më 31 tetor

  OSHEE Durrës – 1 380 000 lekë për vlerësimin e ndikimit në mjedis – Tenderi është fituar më 4 tetor

  OSHEE Durrës – 8 750 122 lekë për rikonstruksionin nga ana ndërtimore të kabinave Agjencia Durrës – Tenderi është fituar më 17 tetor

  OSHEE Tiranë – 9 775 370 lekë për rikonstruksionin dhe kalimin nga 6 KV ne 20 KV i Kabinës Elektrike Duhani – Tenderi është fituar më 10 tetor

  OSHEE Fier – 3 923 474 lekë për ndërtimin e rrjetit TU me kabëll me vetëmbajtje ABC – Tenderi është fituar më 24 tetor

  OSHEE Fier – 49 990 200 lekë për blerje matësash elektronik 50-300 Volt Monofazë – Tenderi është fituar më 12 tetor

  OSHEE Kavajë – 51 534 911 lekë për investim në rrjetin elektrik në qytetin e Kavajës – Tenderi është fituar më 12 tetor

  OSHEE Gjirokastër – 2 314 022 për ruajtjen dhe shoqërimin e vlerave monetare gjatë transportit nga KNK drejt filialeve të Bankave për Qarkun Vlorë – Tenderi është fituar më 14 tetor

  GJAKU I SHQIPTARËVE/ OSHEE hap thesin për oligarkët, mbi 6.2 miliard lek tendera për 40 ditë

Die Albanische Eisenbahn vor dem Bankrott

Der Treibstoff Lieferant, will die Bankkonten sperren lassen, wegen ausstehenden Verbindlichkeiten.

Haupt Ursache: 25 Jahr Missmanagement, wie in allen Behörden in Albanien und Inkompetenz, wobei man den Fehler machte noch unter Berisha und Luan Rama, den wichtigen Kopf Bahnhof in Tiranan zuschliessen, für ein Betrugs Immoblien Projekt, identisch wie Stuttgart 21. Klientel Politik durch Dumm Kriminelle Minister, können nur zum Ruin führen.

Der durchaus fähige letzte Manager Genc Alizoti, trat wegen einem privaten Sex Skandal zurück, wo die Frage ist, wer das outete und verbreitete.

Genci Alizoti, einer der letzten fähigen Beamten in Albanien, verstarb am 17.2.2017 : 51 Jahre und hatte sein Haus in der illegalen Besiedlung in der Rruga Taulantia,: Rruga e Viles, bei der Schule

Durres: unbekannter Mafiosi baut unter der Villa Zogu, beim Krankenhaus, wo Politik Verbrecher vor allem ihre villen haben

2014: Kann Genc Alizoti die Albanische Eisenbahn noch retten

Hekurudha Shqiptare në prag kolapsi, bllokohet transporti i udhëtarëve dhe mallrave (VIDEO)

Postuar: 27/10/2016 – 17:50

Prej tre javësh, drejtori i Hekurudhës Shqiptare ka dhënë dorëheqjen, e po prej kaq kohe Hekurudha Shqiptare është bllokuar tërësisht.

Kompania e karburanteve, e cila i ka dhënë borxh hekurudhës 2.4 miliardë lekë karburant për lëvizjen e trenave deri 20 ditë më parë, ka kërkuar në gjykatë bllokimin e të gjitha llogarive bankare.

Bllokimi i llogarive ka bërë që prej 20 ditësh të mos qarkullojë më asnjë tren mallrash apo pasagjerësh në vend, duke sjellë falimentimin e këtij transporti. Nëpërmjet një peticioni drejtuar Ministrit të Transporteve, Sokol Dervishaj, sindikata e pavarur e Hekurudhës Shqiptare, i kërkon Ministrisë të ndërhyje urgjentisht, përpara se të përballet me protesta masive të 1300 punëtorëve që ka ky sektor.

Kreu i kësaj sindikate, Osman Meta, shprehu edhe shqetësimin e përgjithshëm te punonjësve, te cilat kanë mbi 5 muaj që nuk u paguhen detyrimet e sigurimeve shoqërore.

Hekurudha në vite, nga keqadministrimi, ka përfunduar në pikë të hallit. Ringritja e këtij sektori do të mundësonte të ardhura më të shumta për ekonominë, rritjen e transportit të pasagjerëve, uljen e qarkullimit në rrugët e mbingarkuara dhe si rezultat do të ndikonte edhe në uljen e aksidenteve të shumta rrugore.

/portali DurresLajm/

Video:

Albanien, wo Morde wie von „Iso Copa“ nicht ermittelt werden

Die Medien haben die erneute Frage, warum im Mord Fall Iso Copa nur Show Ermittlungen existieren, durch den kriminellen Sokol Nishani. Praktisch hat die gesamte Staatsanwaltschaft keine Funktion, arbeitet als Erpressungs System um Ermittlungen zu verhindern. Zur Show, schreibt man dann Berichte, was man von dem identischen korrupten EU System (s. Ausführungen von Wolfgang Hetzer)kopiert hat. Dort arbeitet man auch nur für Phantom Projekte und Berichte um sich selbst zufeiern. Inkompetenz und Korruption soll verschleiert werden.

Im „Camorra“ identischen System der Deutschen IRZ-Stiftung schreibt zu dem Verbrecher Staat Albanien, ohne Justiz und Implementierung von Gesetzen: das

Ergebnisse, die sich sehen lassen können

Die Arbeit der IRZ ist lohnenswert angesichts der großen Bedeutung einer rechtsstaatsorientierten internationalen Zusammenarbeit. Die Ergebnisse ihrer Arbeit können sich sehen lassen.“ Machen Sie sich auf diesen Seiten ein umfassendes Bild der vielfältigen Projekte der IRZ.“ http://www.irz.de/%C3%BCber-uns

Man ist sogar stolz, auf einen derartigen Verbrecher Staat, ein Grund das Verbrecher Imperium: IRZ-Stiftung aufzulösen auch wegen dreister Dummheit und Ignoranz.

Die eigene Existenz, hohen Gehälter enormen Reise Spesen werden so begründet.

Die Phantom Staatsanwalt Ermittlungen, welche nur zur Show gemacht werden, sind inzwischen normal: Straffrei: die Geschäfte des Energie Ministers Damian Gjiknuri

Die 17-jährige Tochter Eni Llalla des Generalstaatsanwaltes, Hirnlos und ohne Bildung will in Karlsruhe studieren.
Eni LLalla
Die 17-jährige Tochter: Eni Llalla: private teure Schule zuvor in der Türkei, Chartier Uhr, usw. Teure Uhren, Dubai Einkaufs Tour und Autos sind typische Geschencke, der Albaner Mafia, an Polizei Chefs, Politiker,  Richter, Staatsanwälte.

Deutschland und der Generall Staatsanwalt „Adriatik Llalla“, ein Skandal

Man ist auch zu dumm, um Ermittlungen zuführen und hätte hier die qualifizierten Fragen erhalten von aus. Experten.

Vor Jahren auch auf Grund von Ermittlungen des Militärs wurde festgestellt, das Iso Copa dort gegen die Berisha Mafia ermittelte, korrupte Richter, Minister, Salih Berisha über illegale Bauten, gefälschte Dokumente und gefälschte Grundstücks Urkunden.

Die Forensiker, die Experten haben einen Fragen Kathalog erstellt, was ermittelt werden sollte und an die Polizei gesandt. Es geschah nur nie etwas.

Wir haben 2012 schon festgestellt, das übehaupt nicht ermittelt wird, durch den Gangster Sokol Nishani, der sich Staatsanwalt in Durres schimpft. Warum ermittelt die Albanische Staatsanwaltschaft nicht im Morde von Iso Copa! v.9.12.2012

Vor Jahren auch auf Grund von Ermittlungen des Militärs wurde festgestellt, das Iso Copa dort gegen die Berisha Mafia ermittelte, korrupte Richter, Minister, Salih Berisha über illegale Bauten, gefälschte Dokumente und gefälschte Grundstücks Urkunden.

Motor war der Gangster Ourel Bykybashi, dessen Klientel überall in der Rruga Taulantia, Currilla, Kalmi illegal verkaufte und die Umwelt zerstörte. Die Zustände sind unverändert kriminell in Albanien, schlimmer wie 1997-98.

Mafia Boss: Ourel Bykylbashi und seine „Splendid“ Lokale und Disko Mafia in Durres

Keine Ergebnisse im Mord Fall: Iso Copa: Eliminierung des Mörders Krenar Hasanaliaj

Aktualitet NGA ELTON QYNO 
26 Tetor 2016 – 07:36 | përditesuar në 09:11
Dosja e pezulluar SHISH
dhe policia harrojnë Isa Çopën

Janë mbushur 5 vjet nga ekzekutimi mafioz i agjentit të Shërbimit Informativ Shtetëror Isa Çopa në zonën e Currilave në Durrës.Babai i një djali, dikur ish-efektiv i policisë është kujtuar në datën 24 tetor 2016 vetëm nga të afërmit e tij, ndërkohë hetimet për vrasjen kanë mbetur të pezulluara.

Dosja e Isa Çopës, vijon të qëndrojë e “mbërthyer” nga misteri, ndërkohë nga ana e Prokurorisë së Krimeve të Rënda nuk është arritur të zbardhet asnjë nga pistat e hetuara, që mund të kishte sjellë zbulimin e autorëve të këtij krimi, mjaft mirë të organizuar.

Gazeta “Shqiptarja.com” është interesuar dje lidhur me fatin e kësaj dosje në prokurori, por burimet pranë kësaj të fundit thanë se dosja është pezulluar pak vite më parë dhe se i është dërguar policisë për të kryer një sërë shërbimesh me qëllim identifikimin dhe më pas zbulimin e autorëve të këtij krimi.

Burimet shtuan se deri në këtë kohë, policia por qoftë dhe SHISH nuk kanë sjellë asnjë inforamcion të ri për këtë çështje, që mund të shërbejë për rihapjen e dosjes dhe vijimin e hetimeve në një pistë konkrete.Si institucioni i SHISH dhe Policia e Shtetit kanë haruar tashmë dosjen e vrasjes së zyrtarit të tyre, duke mos bërë asnjë raportim në Prokurorinë e Krimeve të Rënda.

Raporti nga Mynihu
Një laborator me ekspertë të mjekësisë-Ligjore në Mynih të Gjermanisë, i caktuar nga prokuroria për kryerjen e analizave me qëllim përcaktimin nëse Isa Çopa ishte vetëvrarë apo vrarë, ka dalë në konkluzjonin se agjenti i SHISH është ekzekutuar më parë dhe më pas është djegur brenda në makinën e tij, tip “Opel Corsa”. Sipas raportit disa faqesh të përpiluar në gjuhën gjermane dhe që është përkthyer pranë Ministrisë së Drejtësisë e që tashmë ndodhet në duart e prokurorëve, zv/drejtori i SHISH-it në Durrës dhe shef i kundërzbulimit për të huajt, është vrarë dhe jo vetëvrarë. “Nga kryerja e analizave laboratorike në shtetin gjerman, është arritur në konkluzion se Isa Çopa është dhunuar fillimisht, është goditur disa herë në kokë me sende të forta, ç’ka i kanë shkaktuar thyerje të kafkës dhe dëmtime të trurit. Më pas mendohet se në gjendje asfiksie është vendosur në sediljen e pasme të makinës së tij të llojit “Opel Corsa”. Makina nga brenda dhe jashtë është spërkatur me benzinë dhe më pas i është vënë flaka. Viktima edhe pse i goditur në kokë dhe me dëmtime të mëdha në kafkë, ka vazhduar të marrë frymë edhe në kohën që makina po digjej.Në mushkëritë e tij ekspertët kanë gjetur bluzë.

Hetimi
Për gjurmimin e çështjes përveç efektivëve të policisë së Durrësit janë angazhuar edhe kolegë të viktimës Çopa, të cilët nën drejtimin e dy prokurorëve të çështjes, janë përqendruar në dy pista hetimore: Atë për shkak të punës si zv/drejtor i SHISH-it dhe shefi i kundërzbulimit dhe dyshimeve për hetimet operative që Çopa kishte nisur për disa të huaj, investitorë në gjirin e Lalëzit. Trupi i pajetë i oficerit të kundërzbulimit në drejtorinë e SHISH-it në Durrës, u gjet mesnatën e 24 tetorit 2011, në rrugën pranë ish-repartit ushtarak të Currilave. Hetuesit zbuluan se makina e oficerit, tip “Opel Corsa”, është spërkatur me benzinë dhe i është vënë flaka. Për pasojë, viktima ishte shkrumbuar tërësisht. Isa Çopës fillimisht i është prerë gjuha, më pas është goditur në kokë me sende të forta dhe kur ka qenë ende gjallë është vendosur në makinë, së cilës i kanë vënë flakën dhe e kanë djegur. Ekspertiza,ka evidentuar se Çopa ka marrë një plagë në kokë dhe se plumbi ka qënë i pistoletës së shërbimit. Plumbi ka qënë tejshkues, ndërkohë që ka dalë mbi kabinën e makinës.

Raportimi
Si institucioni i SHISH dhe Policia e Shtetit kanë haruar tashmë dosjen e vrasjes së zyrtarit të tyre, duke mos bërë asnjë raportim në Prokurorinë e Krimeve të Rënda.

Një plumb
Ekspertiza,ka evidentuar se Çopa ka marrë një plagë në kokë dhe se plumbi ka qënë i pistoletës së shërbimit. Plumbi ka qënë tejshkues, ndërkohë që ka dalë mbi kabinën e makinës.

Redaksia Online
XH.K/shqiptarja.com 
Alter Standard der Albanischen Sicherheit: man baut Drogen Ringe auf: Enkel von „Iso Copa“ wurde verhaftet

Noch ein Skandal Richter: Guximtar Boçi: Gjorokastre

 

Emisioni investigativ „Stop“ ka denoncuar në mbrëmje një aferë seksuale ku është përfshirë kreu i Gjykatës së Gjirokastrës, Guximtar Boçi.
Profilet/ Gruaja, gjyqtari dhe çështja
Gjyqtari: Do të ndahemi me plumba
Nis hetimi, Unioni: Ne distancohemi!

Zustände ähnlich wie in Deutschen Krankenhäusern: Patienten sterben durch falsche Ärzte und Privatisierung

Die Privatisierung zerstörte das vor wenigen Jahren noch sehr gute Dachauer Krankenhaus, wo man einfach kein Pflege Personal hat, vor kurzem auch noch den Wahnsinn machte: die Küchen Versorgungs Leistungen, an einen privaten Catering Service zugeben, mit der Folge das noch mehr Aufwand geschah, das Essen ebenso zur Kathastrophe wurde.

Original Albanische Zustände bei den Helios Kliniken, was mehrfach von allen anderen Gesundheitsträgern kritisiert wurde. Möglich durch korrupte CSU Politiker im Landrat und dem Ex-CSU Landrat von Dachau mit einer Betrugs Firma den Helios Kliniken.

Ein System, das noch nie funktionierte, aber Pseudo und Möchtegern Manager, müssen ihre Inkompetenz austoben. Eine vollkommen inkompetende Pflegeleitung, welche nicht ihren Job kannten, noch das System erinnert in Deutschland an die Zustände in Albanien, wo unverändert viele Gestalten mit falschen Diplomen und gefälschten Ausbildungen herum laufen, inklusive des Gangsters ohne Hirn: Bujar Nishani, der sich Staatspräsident nennt.

Landrat Stefan Löwl, Betriebsratschef Claus-Dieter Möbs, Pfleger Matthias Gramlich und Moderator Patrick Lohner (von links) im Gramsci.

Podiumsdiskussion im Café Gramsci Desaströse Zustände im Dachauer Krankenhaus

Wie die Helios Amper-Klinik geführt wird, legte Claus-Dieter Möbs offen. Der 7-Punkte-Plan sieht beispielsweise vor, dass Klinikchef Engelbrecht und Pflegedirektor René Marx die Zimmer kontrollieren sollen. „Das sind alles Maßnahmen, die von Helios gesteuert sind“, so Möbs, „das ist eine reine PR-Kampagne. Engelbrecht ist eine Marionette von Helios.“ Zwar verstünde Engelbrecht die Sorgen des Personals, „aber er darf es nicht verstehen, sonst fliegt er“, so der Betriebsratschef. Genau das ist Bernward Schröter passiert. Der beim Personal überaus beliebte Klinikchef sei Ende 2014 „vor die Tür gesetzt worden“, so Möbs.

Im Juni 2011 ermittelte die Staatsanwaltschaft Berlin wegen mutmaßlichen Abrechnungsbetruges gegen die Helios Kliniken GmbH.[9]

Skandali, mjekut me diplomë false i vdes pacienti në dorë (Video)

Skandali, mjekut me diplomë false i vdes pacienti në dorë (Video)

66

SHPËRNDARJE

26 Tetor 2016 • 22:03 •

Ardi Hyso është një qytetar në Përmet, i cili pretendon se, për shkak të neglizhencës së mjekut Kiço Stefanidhi, babai i tij humbi jetën.

Ai ngre pikëpyetje edhe në lidhje me kualifikimin e mjekut dhe dyshon, se moskompetenca e mjekut, ka qene shkaku i vërtetë i vdekjes së të atit.

Ardi Hyso: Ju drejtova TV Klan, Stop-it, për arsye se nuk po gjej dot drejtësi. Më datën 23.9.2013 është shtruar babai im me temperaturë në urgjencën e spitalit të Përmetit. ka qenë orë 8 e 30 në darkë. Atu u ndodh doktor Kiço Stefanidhi, pasi e shtoji pa bërë asnjë lloj analize e la në dhomë dhe nuk i vajti asnjëherë.

Të nesërmen, pasi komunikova me babanë, më thotë që është gjendje gripale. në orën 12 është lëvizur me ambulancë nga spitali drejt shtëpisë pasi mungonin ilaçet e tensionit. Këtë nuk kuptoja si nuk ka ilaçe tensioni spitali i Përmetit. Gjatë kësaj kohe nuk ka pasur asnjë ndihmë nga ana e doktorëve dhe infermierëve. Në datën 24, ora 6 marr në telefon se babai kishte vdekur. E kishin gjetur të vdekur poshtë krevatit.