Gjergj Bojaxhi, seine Immobilien in Farke, der unerklärliche Reichtum und ein Anschlag auf die Fahrzeuge

Gjergj Bojaxhiu, war nicht nur höchster Bau Inspektor in Albanien, sondern betreibt auch den illegalen Alpinisten Verein, der nie eine Lizenz im Ministerium, oder bei Gericht beantragt hat, aber hohe Geldsummen abkassierte, für dieses private Reise Unternehmen. Eine Erklärung über das Vermögen der Familie wurden nie nachgekommen. Immerhin gehört Gjergj Bojaxhi, zu der intelligenteren Seite der Adminstration in Albanien, was sich oft ebenso im Vermögen niederschlägt.

HIDAA – High Inspectorate of Declaration and Audit of Assets , wo nun die Leiterin entfernt wird, welche als Schutzschirm, für die kriminellen Berisha Zirkel arbeitete.

Nun vertuschte man, das es einen Anschlag im Hof seiner kleinen Villen Siedlung in Farke gab, wo 2 Autos verbrannt wurden. Woher die Familie Gjergj Bojaxhi, nicht nur Villen bauen konnte, sogar nun nochmal 2 grössere Villen baut, liegt in der Natur der Albanischen Bau Inspektoren und Grundstücks Agentur Mitarbeiter, welche alle unerklärlichen Grundbesitz sich selber malen und Grundstücke des Staates privat verkaufen. Schnell eine Mauer ziehen, die Hälfte an Migranten, oder die Mafia wie dumme Ausländer verkaufen und schon ist das Haus finanziert.

Gelder vom Ministerium, erhielt dieser private Bergsteiger Verein.

Shoqata Dajti Alpino-Turistik
Shoqata Dajti Alpino-Turistik

Die Mafia MTKRS Minister: Bujar Leskaj, Ferdinand Xhaferi, Ylli Pango, überwiesen 6 Millionen $ an Phantom Sport Verbände

Er schwieg, als Analaphabeten, ohne jede Schule Polizei Direktoren wurden und die Jobs in den Grundstücks Agenturen erhielten, wo es zu einer in der Welt einmaligen Orgien von Landraub kam, weil diese primitiven Idioten, Anaalpabeten waren, und Nichts kapierten und Gesetze ebenso nicht. Förderung des Landraub Terrorismus mit 8.200 Toden inzwischen. Schweigen, als Kriminelle Analphabeten, Richter und Staatsanwälte wurden.

Artan Lame: Anklagen gegen die ALUIZI Grundstücks Mafia in Sarande: illegale Dokumente auf Antiken Boden, in der Küsten Verbots Zone

Für die Zerstörung von Teilen des illegal errichteten Ortes Hamallaj, mit grossen Polizei Einsätzen, für die Salih Berisha Landraub Mafia und vielen illegalen Grundstücks Geschäften dort, wurde er angezeigt. Seine Aktionen richteten sich nur danach, wo die Berisha Leute, selbst Grundstücke rauben wollten, mit gefälschten Dokumenten, vor allem im Golf von Laze und Dhermi, wie Ksamli.
Kallëzimi ndaj Gjergj Bojaxhi nuk ndal prishjet në Hamallaj

Tërhequr më 07 Korrik 2014

Inspektoriati Ndërtimor Urbanistik e cilëson të pakuptimtë padinë penale ndaj kreut të Inspektoriati Gjergj Bojaxhi nga banorët e fshatit Hamallaj në Durrës. “Kallëzimi penal ndaj INUK, nga banorët posedues të objekteve të paligjshme në Hamallaj, është një veprim i pakuptimtë, që kompromenton edhe më tej pozicionin e tyre”- thuhet në deklaratë. Në këtë sqarim të Inspektoriatit Ndërtimor Urbanistik, shkruhet më tej se kallëzimi penal nuk i krijon asnjë pengesë këtij inspektorati për të vënë në vend ligjin dhe vendimin e pakthyeshëm të ekzekutimit përfundimtar të vendimeve për prishje të ndërtimeve pa leje në atë zonë. Sipas INUK, ky kallëzim i inkurajon ata në vënien në jetë dhe përpara përgjegjësisë penale të këtyre shtetasve, pasi në Kodin Penal, çdo ndërtim i paligjshëm, parashikohet si vepër penale dhe përveç ndëshkimit me gjobë dhe prishjes, dënohet me burgim nga një deri në pesë vjet. Banorët e Hamallajt, që u përleshën para pak ditësh me forcat e policisë ndërtimore për prishjen e ndërtimeve të tyre pa leje, paraqitën sot një padi penale në prokurorinë e Durrësit kundër kreut të Inspektoriatit të Ndërtimit, Gjergj Bojaxhi.

http://news.al/lajme/artikull/iden/1046893502/titulli/Kallezimi-ndaj-Gjergj-Bojaxhi-nuk-ndal-prishjet-ne-Hamallaj

Gjergj Bojaxhiu über Richter, die jedes Gesetz ignorieren als Partner der Vlore Bau Mafia: Der Fall der Isufi – Lulzim Basha

Gjergj Bojaxhi: Berisha’s governing was a waste of time, DP – a rural party and a militant employing agency

Im Neanderthaler Land, weit hinter den Taliban zurueck: Berisha blockiert ein Bergsteiger Budget um Gjergj Bojaxhi

22 Janar 2014 – 07:13

Tiranë,atentat Gjergj Bojaxhiut i djegin makinat në oborr të vilës

TIRANE– Mëngjesi i së dielës për “demokratin” Gjergj Bojaxhi erdhi plot frikë: Dy makinat që kishte parkuar në oborr ishin shkrumbuar thuajse tërësisht. Burime konfidenciale pranë Policisë së Shtetit thanë për gazetën “Shqiptarja.com” se ngjarja ka ndodhur 3 ditë më parë në vilën e Bojaxhinjve, në Farkë të Madhe, ndërsa ish-zyrtari i lartë i Partisë Demokratike, ka preferuar ta kalojë gjithçka në heshtje, duke kërkuar prej organeve kompetente mosxjerrjen e informacionit.

Ajo se çka ndodhur në të vërtetë me mjetet, që në foto ngjasojnë si hekurat e një “Range Rover” dhe “Fiat”, por që markat mbeten të pakonfirmuara, ende mbetet e panjohur. Ekspertët janë duke përcaktuar nëse bëhet fjalë për zjarrvënie apo shpërthim me tritol, nisur edhe nga dëshmitë e pronarit. Deklaratat e Gjergj Bojaxhiut në polici do të ndihmonin në përcaktimin e shkaqeve, por ai ka vendosur ta kalojë në heshtje.

Hetimet
Një grup i posaçëm hetimor është ngritur me urdhër të strukturave kompetente policore dhe ato të prokurorisë për të përcaktuar më qartësisht atë ç’ka ndodhur, duke mbledhur fillimisht provat e mjaftueshme që do ta klasifikonin më pas edhe rëndësinë e ngjarjes, nisur nga kërcënimet e mëparshme, nëse ka pasur dhe pasojat e shpërthimit, si ato fizike, pra dëmtimi i mjeteve, ashtu edhe ato psikologjike, pasi imazhi i gjetjes së makinave të shkrumbuara rëndon në gjendjen emocionale të gjithkujt

Në vendngjarje kanë mbërritur ekspertët e policisë, të cilët bënë matjet, morën copëzat e nevojshme për analiza laboratorike dhe momentalisht ndodhen në fazën e ndarjes përfundimtare të ngjarjes si “krim kundër pasurisë së personit”, që në këtë rast trajtohet nga Antikrimet apo “akt terrosit” që do ta merrte sektori i Antiterrorit. Mungesa e deklaratave të Bojaxhiut si dhe ngutja për ta kaluar gjithçka në heshtje, nisur edhe nga frika apo pasiguria që shkakton një ngjarje e tillë, kanë bërë që zbardhja e shpëthimit të 2 mjeteve, të vështirësohet së tepërmi.

………

Shkrimi u publikua sot (22.01.2014) në gazetën Shqiptarja.com (print) – See more at: http://www.shqiptarja.com/home/1/tiran-atentat-gjergj-bojaxhiut-i-djegin-makinat-n–oborr-t–vil-s-196994.html#sthash.JgwjnRlK.dpuf

Noch ein Sprengstoff Anschlag auf einen Bau Unternehmer, welche alle mit gefälschten Papieren arbeiten.  

Das Auto des Berisha Gangster: Xhemal Cela, Eigentümer der berüchtigen Bau Firma: Enigma: Hochhäuser in Tirana, wo 300 ohne Papiere gebaut wurden, ebenso illegale Bauten in Plepa, mit der Dulaku Gruppe ebenso, Golem, Mali e Robit. Die Banditen bauten sogar auf Universitäts Gelände, nennen sich Bau Ingenieure, kennen aber kein Lot und Wasser Waage.

Seien Banditen Bauten, stehen ganz oben, bei Fels von Kavaje, zum Abriss, neben den illegalen Construktionen in der Currilla.

Der Präfekt von Durres, bereitet mit 4 Arbeits Gruppen, die Anzeigen und den Abriss gegen die vielen illegalen Bauten vor

Die Regierung, will illegale bebaute Tausend Hektar Land im Golf von Laze, durch die Berisha Banden enteignen und zerstören

Das Albanische Militär bereitet in der Studenten Stadt von Tirana, eine Sprengung eines illegalen Hochhauses vor

Direkt in Plepa bei dem Militär Stützpunkt, wo im Umkreis, die komplette Prominenz der Kosovo, Albanischen, Mazedonsichen Verbrecher Banden, irgendwo illegal auf gestohlenen Grundstücken bauten, inklusive den US Gangster wie S. Muja, oder auch die Albanische Dulaku Gruppe und der Umschlags Platz für gestohlene Autos war natürlich auch nicht weit.


Das Auto von Xhemal Çela , direkt verwandt mit dem Tropoja Cela Polizei und Drogen Clan, des Salih Berisha.

Es gibt Tausende von Hektar Land, und Milliarden von Euro, die eine Seite von der Registrierung oder noch schlimmer, Fälschung und ersetzt seine legitimen Eigentümer ( staatliche oder private ) an einen anderen Eigentümer abgerissen beraubt. In diesem Fall wird der nächste Besitzer derjenige, der “ Chef “ , der ein Freund der Chef oder seine Familie bestellt sein . Natürlich , die Dinge nicht so einfach ist und dass ein guter Teil der Personen, die unter Eigentums durch gefälschte Briefe Albaner fühlen oder gefühlt haben sie versteckte Spuren hatte . Aber können Flecken und Eigentum Karten keine Spur von Wiedergutmachung Führer, der denkt , dass vielleicht die Dinge nicht mehr geschlossen geöffnet verstecken. Zur Kompensation , diese Führer oder aus dem Gefängnis überwiesen , wenn in seinem Gefolge Funktionen oder abgestuft , in der sie „denken“ , dass sie dazu dienen , sich von den Gottlosen zu schützen und Fälschungen . Kürzlich schlug Prime Rama , dass die Eigenschaften werden überprüft und verteilt Titel gefragt, die Nachbarländer , vor allem Italien – Dokumentation für alle Ländereien und Immobilien erworben während Italien in Zusammenarbeit mit König Ahmet Zogu , vor und während der Besatzungszeit . Es muss gesagt werden , dass Italien eines der Messe, in denen Eigenschaften für militärische Zwecke verwendet und hat soziale Wiedergutmachung jeden Cent .

Landraub als Geschäft, schlimmer wie die Taliban, vor allem in Verbots Zonen, an der Küste, Parks, ja Universitäts Geländen und Schulen, wie Krankenhäuser

Ja si i falsifikon AKKP-ja pronat e shtetit shqiptar

Posted By Gazeta Telegraf On 21/01/2014 @ 11:32 In Aktualitet,Kryesore | 2 Comments

Është koha që shteti, të nisë hetimet, të kthejë pronat në origjinë, banditët e “veshur” me pushtet të futen në qelitë e dënimit

Ardhja e demokracisë dhe periudha 23-vjeçare që kemi lënë pas, jo vetëm që nuk po e zgjidh lëmshin e krijuar, por përkundrazi e ka ngatërruar edhe më shumë atë. Nën justifikimin e ‘Katovicës’ drejtuesit e AKKP-së ndër vite janë shkaktarët kryesorë të grabitjes dhe tjetërsimit të pronës së shqiptarëve dhe sidomos të shtetit shqiptar. E theksuam këtë të fundit, pra pasurinë e shtetit, jo vetëm se ajo është pasuria e të gjithë qytetarëve të saj, por edhe për faktin se ajo është vënë në shënjestrën e grabitjeve dhe është trajtuar si mall pa zot. Kjo, pasi vetë zoti kanë qenë Drejtuesit e AKKP-së, të cilët janë emëruar nga partia me qëllimin final për t’i shërbyer liderëve të partisë. Janë me mijëra hektarë tokë dhe miliarda euro që grabiten me një të grisur të faqes së regjistrit apo më keq, të falsifikimit të saj dhe zëvendësimit të pronarit legjitim (shtet apo privat) me një tjetër pronar. Në këtë rast, pronari tjetër do jetë ai që ka urdhëruar “Shefi ”, që është miku i shefit apo familjarëve të tij. Sigurisht, gjërat nuk bëhen kaq lehtë dhe se një pjesë e mirë e atyre që marrin pronat e shqiptarëve duke falsifikuar letrat mendojnë apo kanë menduar se i kanë fshehur gjurmët. Por, njollat e hartave dhe pronave nuk i fsheh dot asnjë gjurmë e asnjë drejtuesi të kthimit të pronave, i cili mendon se gjërat që mbyllen mbase nuk hapen më.  Për kompensim, këta drejtues ose falen nga burgu, kur janë në prag të saj ose gradohen në funksione, të cilat  ata “mendojnë” se do iu shërbejnë për të mbrojtur veten nga zullumet dhe falsifikimet. Kohët e fundit, Kryeministri Edi Rama hodhi idenë se do verifikohen pronat dhe tapitë e shpërndara, duke i kërkuar shteteve fqinj -por sidomos Italisë- të gjithë dokumentacionin për tokat dhe pronat e blera gjatë kohës që Italia bashkëpunonte me Mbretin Ahmet Zogu, para tij dhe gjatë pushtimit. Duhet thënë se, Italia është një nga shtetet më korrekte, ku pronat që ka përdorur për qëllime ushtarake dhe sociale i ka dëmshpërblyer qindarkë për qindarkë. Madje, këto prona quheshin të ekzekutuara apo të blera nga shteti italian vetëm atëherë, kur botoheshin në Fletoren Zyrtare. Të interesuar për këtë deklaratë të Kryeministrit Rama, si dhe mbi bazën e ankesave të shumë qytetarëve, ne i kërkuam arkivave të Ministrisë Mbrojtjes Italiane hartat dhe dokumentet për pronat që shtrihen  nga “21 Dhjetori”, tek fusha e aviacionit, ish-Shkolla e Partisë, uzina “Tirana”, Spitali Ushtarak deri tek mbikalimi. Janë me të vërtetë trondiste faktet, të cilat janë servirur dhe që përbëjnë kulmin e babëzisë së bandave të tokave. Prona, të cilat vetë shteti italian i kohës i ka dëmshpërblyer, janë firmosur nga pronarët, janë derdhur frangat në numrat e llogarive bankare dhe në fund ka dalë edhe në Fletoren Zyrtare, që kjo pronë ka kaluar për llogari të shtetit italian. Atëherë, lind pyetja për këta zotërinj të Agjencisë së Kthimit të Pronave, ku e kanë gjetur kurajën të falsifikojnë dosjet dhe tua kthejnë atyre që i kanë marrë paratë dhe që në rastin konkret kanë marrë edhe ca para nga blerësit e vërtetë, biznesmenë dhe familjarë të pushtetarëve të lartë të shtetit që sapo u larguan më 23 Qershor. Dokumente, ku Ministria e Punëve Botore i drejtohej Këshillit të Ministrave dhe kjo e fundit Mëkëmbësit të Përgjithshëm të Madhërisë së Tij Viktor Emanuelit III. (Për hir të Zotit e Vullnetit të Kombit, Mbret i Italisë dhe i Shqipnisë, Perandor i Etiopisë). Këto të fundit janë fraza të shkëputura nga koka e shkresave që shoqëronin dekretet e shpronësimit dhe pagesat në llogaritë bankare, si dhe gazetën zyrtare, N.Port. datat dhe fletët e hipotekës. Investigimi i shtrirë në pjesën e “21 Dhjetorit”, Zogut të Zi, Shkollës së Partisë, uzinës “Tirana” dhe “Dinamo”, fushës së aviacionit, Spitalit Ushtarak, është një skandal, nga i cili nuk do të shpëtojë nga burgu asnjë që pretendon se është i fortë dhe i mbrojtur. Madje, edhe vetë pronat e kishës katolike janë shpronësuar dhe kisha ka marrë paratë në këtë zonë. Është koha që shteti, shërbimet e specializuara, krimi ekonomiko–financiar i Policisë së Shtetit, të nisin hetimet, të kthejnë pronat në origjinë dhe banditët e “veshur” me pushtet të  futen në qelitë e birucat e vuajtjes së dënimit.


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/ja-si-i-falsifikon-akkp-ja-pronat-e-shtetit-shqiptar/

– Gazeta Telegraf – http://gazetatelegraf.com –

Alarmohen qytetarët: Klinikat private, ku na drejtojnë mjekët, po na rrjepin nga lekët

Posted By Ledjana SALIU On 20/10/2013 @ 11:32 In Sociale | No Comments

Poliklinika Qendrore e Tiranës, 4 vjet pa aparaturat e rëntgenit, Grafi-Skopi

Që prej katër vjetësh mungon shërbimi i radiografisë apo radioskopisë në Poliklinikën Qendrore të Tiranës. Ndërsa qytetarët hidhen si “topa futbolli” nga mjeku i familjes te Poliklinika dhe nga aty te privati. Edhe pse shumë qytetarë janë pagues të rregullt të sigurimeve shëndetësore, atyre u duhet që për këto shërbime, që duhet t’i marrin falas, të paguajnë aq sa i ka tarifat klinika private. Më konkretisht, shumë qytetarë që duan të bëjnë radiografi/skopi në Poliklinikën Qendrore, shprehen të alarmuar se orientohen nga mjekët e kësaj poliklinike drejt një klinike private, pikërisht pas ndërtesës së Poliklinikës Qendrore. Ndërsa mjekët specialistë të Radiologjisë së Përgjithshme në këtë Poliklinikë e mohojnë këtë fakt dhe shprehen se i drejtojnë pacientët te Poliklinika nr.1 (iraniani) ose te Dispanseria. “Ne nuk japim radiografi, ne bëjmë radiografi, ne s’kemi interes t’i çojmë tjetërkund”, shprehet një mjek specialist i radiologjisë. Madje ata shkojnë më tej, duke thënë se ndoshta është pikërisht kjo klinikë private shkaku që nuk u është vënë aparatura që prej 4 vjetësh, me gjithë insistimin e vazhdueshëm të tyre. Ndërsa drejtoresha e Poliklinikës Qendrore, Blerta Gjoni e pyetur për këtë problem tregon se, që në momentin e parë që është vënë në këtë pozicion drejtues e ka shprehur në Ministrinë e Shëndetësisë këtë problem dhe i kanë thënë se janë në pritje të firmës fituese të tenderit për aparaturat. “Siç e shihni dhe vetë, më në fund sot na erdhën përfaqësues të firmës fituese, që do të sjellin aparaturat, për të parë ambientet. Janë 7 mjekë me tre specialitete që e kërkojnë me patjetër urgjentisht këtë ambient. Por, këto janë procedura që varen nga ministria, pra, kush e fitonte tenderin. Por shqetësimi im sot është se, ky ambient duhet të izolohet, se nëse nuk ndiqet kjo procedurë, unë nuk mund t’i vë në përdorim aparaturat, pasi më duhet të mbroj të gjithë të tjerët. Dhe këtë unë e pres qoftë nga ASHR-ja, qoftë nga Ministria e Shëndetësisë. Ne duam vetëm OK-in nga Ministria e Shëndetësisë se si do të bëhet izolimi; me të ardhurat dytësore; apo të na e bëjnë ata nga pjesa e rikonstruksionit. Është nxitëse që të ripërsëritet kërkesa jonë për ribërjen e izolimit të ambientit. Unë sonte do të bëj shkresën që na kanë ardhur nga firma fituese dhe po shikojnë kushtet sesi do të vendoset aparatura, si dhe vënien në dijeni që të bëhet tenderimi për izolimin nga Prokurimi Publik. Ne jemi të gatshëm të pranojmë çdo propozim, vetëm që aparatura sa të vijë, të funksionojë”, shprehet Gjoni. Ndërsa përfaqësuesi i firmës fituese shprehet se ky shërbim nuk do të vonojë më shumë se janari.

Mamografia falas

Në 1 tetor, në ditën e parë të muajit për ndërgjegjësimin e grave dhe vajzave për kancerin e gjirit, Ministri i Shëndetësisë, z. Ilir Beqaj, ka urdhëruar që tarifat për shërbimet mjekësore të ofruara për të sëmurët me sëmundje tumorale të bëhen zero. Me qëllim rritjen e mundësive për parandalimin e kancerit të gjirit, Ministri Beqaj fton vajzat dhe gratë e çdo moshe dhe profesioni të mos hezitojnë, por të bëjnë të gjitha ekzaminimet e mundshme të vetëkontrollit për diagnostikimin dhe kurimin e hershëm, të cilat mund të shpëtojnë jetë. Por ndërsa shkon në poliklinikat e Tiranës nuk të rezulton kështu. Nëse pyet te informacioni, të thonë që këtë shërbim e merr falas, vetëm nëse ke një rekomandim nga mjeku i lagjes. Drejtoresha e Poliklinikës Qendrore, Blerta Gjoni siguron se mamografia ofrohet falas për të gjithë, pasi “është parandaluese e sëmundjeve të kancerit me rrisk të lartë të jetës”. Gjoni shprehet se kushdo qytetar që nuk gjen këtë realitet është i lutur t’ia parashtrojë asaj dhe nëse konstatohet se ka shkelje, atëherë do i mëshohet procedurave të parashtruara nga ligji. “Ka hallka zgjidhëse në problematikat që dalin. Pasi, kur është thënë falas, duhet të bëhet falas”, shprehet Gjoni.

QSUT-ja nuk ka pambuk

Të flasësh për mungesë barnash në Qendrën Spitalore Universitare “Nënë Tereza” tashmë nuk është një risi. Pothuajse çdo ditë vijnë lajme se në këtë spital mungojnë ilaçe të ndryshme apo informacione se është prishur një pajisje e caktuar, por asnjëherë nuk ishte diskutuar apo dëgjuar se në qendrën më të madhe terciare në vend mungon edhe pambuku. Në urgjencën dhe në pavijonet e QSUT-së mungon prej muajsh alkooli, pambuku dhe medikamentet më të thjeshta të ndihmës së parë. Për një pensionist, i cili ka bërë analizat në spital, është absurd fakti që pasi të shpohet në krah, i duhet të vrapojë në farmacinë afër për të blerë pambuk dhe leukoplast për të ndaluar gjakderdhjen. Pasi, nga pikëpamja financiare, kostoja nuk është shumë e lartë, por ajo që paguajnë më tepër pacientët është stresi dhe ankthi i mungesave nga më absurdet.

Spitali Rajonal Vlorë nuk bën analiza

Spitali Rajonal i Vlorës nuk bën analiza. Ky është shqetësimi i përditshëm i pacientëve të këtij spitali, të cilët duhet të vrapojnë në klinikat private të mjekëve për t’i bërë ato, ndryshe askush nuk u shërben. Pacientët në spitalet shtetërore shikohen si “viktima” të burimit financiar, të cilët mbushin xhepat dhe portofolët e njerëzve me bluza të bardha. Spitalet shtetërore janë kthyer si private, pasi ilaçet merren me lekë, shërbimi paguhet, analizat bëhen në klinikat private të mjekëve. Atëherë pse na u dashka të shkojmë në një spital shtetëror, kur çdo gjë paguhet?

 

 

 


Article printed from Gazeta Telegraf: http://gazetatelegraf.com

URL to article: http://gazetatelegraf.com/alarmohen-qytetaret-klinikat-private-ku-na-drejtojne-mjeket-po-na-rrjepin-nga-leket/

 

HIDAA – High Inspectorate of Declaration and Audit of Assets

 

Inspectorate of Declaration and Audit of Assets and Conflict of Interests started to function upon the law no. 9049 dated 10.04.2003 “On the Declaration and Audit of Assets, Financial Obligations of the Elected and certain Public Officials”. Read more

Comments are closed.