Albanien beginnt neu auch in der Bildung: Die Idiotie Universitäten, um Analphabeten produzieren

Heute findet der zweite Teil der schriftlichen Prüfungen statt, um die Posten der 12 Regionalen Bildungs Direktionen zubesetzen. 230 Personen haben sich beworben, denn inzwischen ist das Schul System, die Mafia Universitäten eine Ausbildungs Stätte für Idioten und Analphabeten. Das Albanische Bildungs Sytem, wie die DAAD, eine einzige Kathastrophe.

 

Ministerin Lindita Nikolla, ist auf dem richtigen Wege, das enorme Desaster in der Bildung wieder in Ordnung zubringen.

Die privaten Mafai Universitäten will man nun kontrollieren, wo die meisten der Fakuläten in Albanien, nie eine Lizenz hatten, ebenso etliche angebliche Universitäten nicht, inklusive der Arben Frroku Mafia Universität.

Das Bildungsministerium hat ein Verfahren für die Neubewertung aller privaten Akkreditierung der Hochschulen eingeleitet – See more at: http://www.shqiptarja.com/hom
Ein Super Skandal, der Verblödung eines Volkes, wenn primitiv Kriminelle die Bildung leiteten, in den letzten Jahren, was Berisha gewollt ist, und schon 1996 bekannt war, das ein Salih Berisha und Konsorten sich vorstellen.
Der Betrug an Tausenden von Studenten mit ungültigen Diplomen, durch Betrugs Universitäten in Albanien

Ein deutliches Zeichen, was vor allem in der Justiz fehlt, das man vor einer Ernennung eines Staatsanwaltes, oder Richters, die Personen zuerst einmal qualifizierten Tests unterzieht. Viele kennen bekanntlich nicht einmal Basis Elemente von Gesetzen. Viele Berisha Lehrer und Professoren, haben die Bildung unter dem Stand eines Kindes und wissen Nichts, weil alle Schul Zeugnisse und Diplome gefälscht und gefakt sind.  Ein spezielles EU und US System ist, das man die Null Transparenz kritisiert, bei Ernennungen, trotzdem aber mit vielen Millionen diese primitiven Dumm Enterprise finanziert.

Der einzige Weg, so einen Neu Anfang mit Test auf Qualifikation zubeginnen.

Ein echter Neuanfang wird versucht, wobe eine Schlüsselrolle bei der Vernichtung der Bildung im Balkan, die DAAD hat und damit automatisch in die Rolle einer Profi Kriminellen Institution kommt, welche schlimmer wie die Camorra arbeitet, identisch bei sogenannten Justiz Aufbau, der ebenso im totalen Debakel endete. Der Kopf der DAAD, ist genauso marode, wie die Deutsche Entwicklungs Politik und der Justiz Aufbau im Ausland, was man sehr schnell in einem Gespräch vor Ort erkennen kann. Statt die DAAD Experimente zu beenden, wird Mafiös und mit viel krimineller Energie seit Jahren, nur Geld vernichtet, um den eigenen Apparat zubeschäftigen, was dann Camorro Stile ist. Ulrich Grothus und  Dr. Simone Burkhart, leiten die Abteilung Strategie, was besser Idiotie heissen sollte und sind und waren nie kompetent für solche Posten und viel zu jung ebenso. Das Idiotie Modell aus Deutschland, übernahm der korrupte Minister und Ziegenhirte: Myqerem Tafaj gerne.

Im Artikel, über die Vernichtung der Albanischen Bildung, werden viele Details festgehalten, wie totale Idioten Professoren werden, wo es 10.000 gibt. Ebenso auf das kriminelle Chaos bei den privaten Universitäten, welche nur noch die Funktion haben, Diplome zuverkaufen. Das Albanische Volk, macht erneut Witze, über diese Zustände, wie jemand Professor wird. Unter Salih Berisha, wurde jede Art von Personal Rat, ausgeschaltet und nur noch Mafiöse Klientel Politik, für Geld wurde erneut betrieben, mit der Folge das nun in vielen Bereichen Albanien Schlusslicht ist in der Welt.

Besonders peinlich, wie mit Deutscher Unterstützung der DAAD, dieses kriminelle Enterprise, erneut das uralte Kommunistische System auch der Politik Propaganda erneuern konnte in den Schulen. Ein Land, wo Studenten schon demonstrierten, wegen der schlechten Bildung an den Universitäten.

Typisch, wo erneut die Berisha Mafia zuschlägt: Die Universitätten, Kristal, Europäische Uni, Justicia, Lurasi, oder UFO, sind Muster Beispiele der Mafia.

Der Skandal Bau – Real Estage Mafia, der Mafia Universität “UFO” mit Jamber Maltezi in Durres

11/5/2012

Mafia Minister Mygerem Tafaj, errichet nun ein Kommunistisches Schulbuch Monopol

Drejtoritë Arsimore rajonale sot testimi i 230 kandidatëve

Der Kosovo erkennt keine Diplome der “European Universität Tirana” an

Der Skandal Bau – Real Estage Mafia, der Mafia Universität “UFO” mit Jamarbër Malltezi – Berisha in Durres

Erstaunlich die DAAD, Deutsche Partner des Mafia Minister Myqerem Tafaj . Man wurstelte weiter, obwohl schon vor 5 Jahren dieser Spiegel Artikel erscheint und Fakten seit fast 20 Jahren bekannt sind.

Studium in Albanien: „So bekommt ihr nur Esel“

 

Hapën dyert Universitetet që prodhojnë analfabetë – Albanische Universitäten produzieren nur Analphabeten

blog | | Nga Ago Nezha

Ku jemi dhe ku vemi me këto universitete?!

Arsimi, është fytyra e kombit. Kombet e qytetëruara, janë të arsimuar në breza. Ne kemi fatkeqësinë që tradita në arsim të jetë tepër e varfër. Kur krahason ditëlindjen e universitetit tonë me universitetet e botës, qoftë edhe me ato të vendeve lindore, ndihesh inferior moralisht dhe i varfër shpirtërisht. Shkolla, është themeli i çdo shoqërie të zhvilluar. Në Shqipëri, krahas shkatërrimit dhe deformimit të  historisë, të traditës, të ekonomisë, të moralit, të familjes, në këta 22 vjet “demokraci”, me vandalizmin që karakterizon politikën shqiptare, shkatërruan shkollën, në themelinë e saj, një nga pasuritë më të çmuara që trashëguam nga sistemi që lamë pas. Një shoqëri e rebeluar, që është mësuar ekstremisht për të mohuar gjithçka të krijuar nga paraardhësit, pa pohuar në një stad më të lartë standarde të reja, është e destinuar të vdesë pa lënë gjurmë. Ardhja në pushtet e “çetës së komitëve” të Berishës, në strategjinë e zbatuar për të aplikuar projektin sllavo-ortodoks, kishte si objektiv edhe shkatërrimin e arsimit, nëpërmjet liberalizimit të tij ekstrem, e barabartë kjo me degjenerimin e shkollës. Kjo strategji, është kopje e projektit të akademikut serb, Vasa Çubrilloviçit, për asgjësimin e shqiptarëve të Kosovës nëpërmjet eksodit drejt lindjes dhe Shqipërisë, që krahas masave shfarosëse, ai skicoi edhe degjenerimin e arsimit, për të mbjellë padijen dhe injorancën në popullsinë kosovare. Me projektin e tij ogurzi, Çubrilloviçi synonte të shkatërronte edhe Akademinë e Shkencave, institucionet arsimore e kulturore, median, artin, kulturën dhe gjithë inteligjencën kosovare, për të qenë i lirë të vepronte në terrin e dijes, me njerëz injorantë. Këtë strategji okulte ka përdorur pushteti i kolonizatorëve të dijes në dekadën e fundit, duke e kthyer shkollën nga një institucion mësimi e formimi, në një ambient dëfrimi, që ngjan me kazinotë që perënduan. Çdo objekt mund ta shembësh nga themelet, siç po ndodh me shumë godina që prishin planimetrinë e qytetit, por arsimi kërkon një apokalips të thelluar që mund ta bëjnë vetëm mendje të mençura, intelektualët më të zëshëm të kombit. Po të kujtojmë thënien kineze se: kush mendon për një vit mbjell një farë, kush mendon për dhjetë vjet mbjell një pemë dhe kush mendon për 100 vjet arsimon popullin, na duhet të reflektojmë thellësisht, për të krijuar një arsim me fytyrë shqiptare.

Universitetet tona kanë marrë revanshin të prodhojnë analfabetë me diploma pa dije arsimore, shkencore e profesionale. Këto kontingjente, i gjen sot të shpërndarë në tërë sektorët e jetës, qofshin ato shtetërore, apo private. Sot, ke jo pak kuadro nga universitete shtetërore e private, që kanë diploma universitare, madje edhe tituj e grada shkencore, që punojnë në administratën e lartë të shtetit dhe që nuk dinë të bëjnë një program pune, një analizë, raport, apo një plan biznesi, për t’ua përcjellë aktorëve privatë, ose fermerëve në zonat rurale.

 

Modelet e universiteteve private

Një syth i veçantë në këtë analizë mund të ishin universitetet private.

Universitete private, në tërësinë  e tyre, janë ndërtuar sipas modeleve dhe profilit të pronarit të universitetit dhe jo sipas parametrave dhe kritereve që kërkon një shkollë e lartë. Po të udhëtosh nëpër universitetet private, jo si soditës, por si mësimdhënës, do të shohësh, që secili prej tyre ka filozofinë e tij të ndërtuar mbi bazën e fitimit, por jo të shkollimit elitar. Në konceptin e disa prej pronarëve të universiteteve, shkolla e lartë konsiderohet një biznes që të sjell fitim, si gjithë bizneset e tjera, që stafi akademik nuk ka liri akademike të implementojë metoda mësimdhënieje bashkëkohore, jashtë kritereve që ka vendosur tutori. Stafi akademik ndërrohet dhe qarkullon në mënyrë dinamike për të prishur ekuilibrat e brendshëm dhe për të qenë i trysnuar se po ngriti pretendime, një ditë do gjendet i përjashtuar nga puna. Një pjesë të konsiderueshme e stafit mësimdhënës u mohohet paga dhe denigrohen si të jenë robër të pushtetit të pronarit. Disa universitete, duke qenë nën juridiksionin e pronarëve të firmave të ndërtimit, mbledhin paratë e studentëve dhe ngrenë pallate, duke mos paguar stafin pedagogjik. Do mjaftonte ky fakt po të kishte shtet, për të gjykuar ministri i Arsimit, se a duhet të lulëzojnë këto gjemba që janë mbjellë në truallin e arsimit, për motive klienteliste dhe nepotike. Një filozofi disi unike, që funksionon te pronarët e universiteteve private, është se e ndërrojnë përbërjen e stafit për çdo semestër, për të krijuar konfuzion dhe çoroditje, që ata të mos kenë mundësi të orientohen te kërkesat e tyre të mohuara. Ka universitete, që heqin pedagogë me tituj e grada shkencore dhe marrin pedagogë të rinj, pa eksperiencë, për t’i paguar minimalisht, pavarësisht nga aftësia e tyre mësimdhënëse. Për t’u përgatitur një pedagog me aftësi të shprehura  mësimdhënie, i duhet një kohë relativisht e gjatë dhe një eksperiencë e fituar në procesin e vazhdueshëm mësimor. Manovrat e pronarëve me stafin pedagogjik, janë spektakolare. Ata, i kanë kthyer universitetet private në lojëra fati. Shembujt për ilustrim janë të shumtë. Universitetet shtetërore, në ndryshim nga ato private, jo vetëm që kanë një staf më të kualifikuar, por pedagogët e lëndëve kanë një stazh të gjatë pune dhe janë të afirmuar dhe nuk lëvizin sipas oreksit të drejtuesve. Ajo që duhet luftuar në universitetet shtetërore është virusi i mitmarrjes, që e kanë kthyer vlerësimin e notës në pazar. Një tjetër dukuri, që e vret demokracinë në shkollat private, është se ato nuk përfillin hierarkinë drejtuese, duke filluar nga rektori, dekanët, pa folur që s’bëhet fjalë për shefa katedrash. Në universitetet private, më shumë vlerësohet stafi i administratës, që janë të besuarit e pronarit, se profesorët, apo drejtuesit. Ky vizion e degjeneron misionin që ka arsimi i lartë dhe e ka kthyer atë në një kompani biznesi. Ka universitete, ku infrastruktura është e përshtatshme për një repart ushtarak, apo kooperativë prodhuese. Por, për fat të keq, këto universitete, janë akredituar nga Ministria e Arsimit në rrugë korruptive. Në ndryshim nga të parët, gjejmë universitete private që kanë infrastrukturë model, që s’e ka as shtetërori. Në këto raste, me të drejtë mund të themi se arsimi i lartë në tërësi, është në një krizë të thellë cilësore, jo vetëm privati, por edhe shtetërori, kanë degjeneruar në prodhimin e kuadrove analfabetë. Për të provuar këtë të vërtetë të hidhur në realitetin e arsimit shqiptar, i sugjeroj opinionit shoqëror, të shikojnë provimet e studentëve, që megjithëse kopjojnë (kjo është një çështje njohur), mënyra se si shkruajnë në formë, pa folur për përmbajtjen, është tepër e vështirë t’i korrigjosh, se nuk lexohet shkrimi. Nuk ka më fatkeqësi për një shoqëri në zhvillim, që paguan injorancën me para, madje dhe me euro. Egoja primitive, provinciale, që po garon shëmtuar te familjet në mjedisin shoqëror shqiptar, që medoemos ta pajisë fëmijën me shkollë të lartë, pavarësisht sa dije përfiton dhe a është i përgatitur për jetën, është një aventurë pa sens. Shumë mirë, mund të arsimohen fëmijë që s’kanë prirje për studime të larta në shkolla profesionale, që t’u hapet perspektivë edhe për t’u punësuar. Është mbushur Shqipëria me juristë, ekonomistë e specialistë bujqësie, që kur i pyet në auditorë pse s’mësoni, të ndërgjegjshëm të përgjigjen njëzëri: “kur të mbarojmë ku do shkojmë?!” Kjo është një pyetje retorike. Diplomomania është kthyer në një sëmundje pa shërim. Ka një eksperiencë të çmuar të para viteve 1990, me shkollat profesionale, që përgatisnin specialistë në të gjitha fushat teknike. Mjafton të kujtojmë Politeknikumin “7 Nëntori”, në Tiranë, Liceun Artistik, shkollën e mesme bujqësore në Kavajë, që ishte në traditën e shkollës  amerikane të Fullcit, etj. Këto shkolla të mësonin jo vetëm teorikisht, por edhe praktikisht. Të gjitha proceset e punës prodhuese kryheshin në praktikë nga nxënësit. Kjo metodë bënte të mundur që të përgatiteshin mjeshtër prodhimi shumë të aftë, që i shërbenin fuqimisht ekonomisë dhe individit. Këtë kategori specialistësh nuk e gjen sot në asnjë profesion.

* SHQIP

 http://respublica.al/opinion/2013/11/10/hapen-dyert-universitetet-qe-prodhojne-analfabete

Andere Fakten belegen, das 57 % der Albanischen Jugend schon “functional illiterate”,   sind, also Nichts mehr verstehen, was man ihnen vorliest, oder das Gelesene nicht mehr kapieren und damit wie im Artikel geschrieben, viele Albaner dümmer wie Tiere sind.

Albanische Medien berichteten schon im Januar, das in Test, Albaner unter dem niveau von Tieren liegen, wie Delfine, Elefanten oder Affen. Schweizer Medien, berichten, das die Albaner sich beim Haus Bau weigern, überhaupt Lot und Wasser Waage zu benutzen, mit allen Folgen, das alle Wände schief sind. Das war bereits das Niveau der alten Ägypter, oder Maya’s

Studentet Shqiptare ngelen ne klase, pike me te ulta ne teste te ndryshme sesa studentet e vendeve te tjera, disa kafshe.

15 Janar, 2013

studentet

studentet

Teste te ndryshme logjike, psikologjike dhe verbale kane treguar qe studentet Shqiptare jane te fundit ne bote ne krahasim me studentet e tjere te te njejtes grup moshe, e madje kane pike me te ulta edhe sesa disa kafshe te caktuara, si pershembull delfinat, elefantet dhe majmunet.

Gjate testit te permanences se objektit, u pa qe shume nga keta studente nuk e kuptojne qe objektet vazhdojne te ekzistojne, edhe pasi ato nuk mund te shihen ose degjohen. Nje test te tille nuk e kalojne dot edhe shumica e kafsheve, pervec nje numri shume te vogel kafshesh inteligjente te permendura me larte.

Studentet shqiptare kane gjithashtu pike shume te uleta ne testimet e kryera ne lëndën e drejtshkrimit të gjuhës shqipe, fizikë, matematikë, kimi, biologji, letërsi apo gjuhë.

Keto fakte alarmante e kane zgjuar nga gjumi Ministrine e Arsimit dhe Shkences (MASH) e cila ka ngritur nje grup pune te perbere nga akademike, politikane, veterinere dhe pedagog universitetesh, te cilet pasi jane testuar ne lendet e lartpermendura i jane perveshur punes.

Dicka duhet bere sa me shpejt, perpara se studentet shqiptare te ngelen mbrapa edhe kafsheve te tjera, si derrit, kalit, gomarit, etj – kafshe keto qe akoma kane pike me te ulta se sa ata.

http://kokqepa.com/2013/01/

Die Vernichtung des Albanischen Bildungs System: negativ Rekord: 57 % der 15 jährigen Albaner sind “functional illiterate”
Real dürften es bei Männer, sogar 90 % sein, welche nicht verstehen was sie lesen. Angebliche Minister, Direktoren und Experten, haben max. die Intelligenz eines 3-jährigen Kindes, was 3 Fremd Sprachen kennt und ansonsten keinerlei Bildung, weil man lern unfähig ist. Man nennt es “functional illiterate”, wenn jemand etwas liest, oder anhört, aber Nichts versteht und unfähig ist, sich kundig zumachen. Geeignet, nur für die eintönige Arbeit im Steinbruch, oder Ziegen hüten.  Albanische Universitäten, rangieren ganz hinten in der Internationalen Weltrank Liste. denen der Geldwäsche und des Betruges an Studenten. Immer sind Politiker in den Vorständen.

Über die Durres Universität, ebenso einem Produkt der Deutschen DAAD und GTZ, wird deutlich in den Medien geschrieben: Man machte Bildung lächerlich mit diesen Idioten, welche sich Rektor nennen. In allen Bereichen hatte die DP Mafia Idioten eingesetzt, mit gefakten Diplomenen, welche ihren Authismus zelebrierten, der absoluten Dummheit. Den neuen CEZ Wasser Direktor, musste man umgehend absetzen in Durres, weil er der vollkommene Idiot war.

7/27/2013

PD Partei: Wegen Autismus und Inkompetenz, wurde der Leiter der CEZ Energie Behörde in Durres abgesetzt: Neritan Goles

KLSH në universitetin e Durrësit. Ja skandalet që do të kontrollohen
Posted by Slideri, Top Lajmet Friday, November 15th, 2013

14505781Hije dyshimi të rënda për Universitetin e Durrësit, njerëzit që punojnë aty dhe aq më shumë mënyra se si menaxhohet nga ish drejtorë tatimesh që kryejnë auditin apo edhe nga kancelarë që kanë të punësuar deri në dhjetë pjestarë familje. Rektori , është i vetmi shakaxhi që sodit mashtrimin me arsimin e durrsakëve duke mbledhur rreth vetes njerëzit e paaftë. Kontrolli i Lartë i Shtetit do të zbresë së shpejti në Universitetin e Durrësit, ndërsa burimet nga ky institucion kanë bërë me dije se gjeografia e kontrollit do të prekë gjithçka parashikuar këtu edhe tenderat që janë bërë duke ndërtuar një universitet të rrethuar nga kanale fekalesh. Lajmi është bërë i ditur për gazetën “Bulevard” nga burime të KLSH, ndërsa duket se Universiteti i Durrësit është treguesi më i madh i një piramide vjedhjesh, punësimesh dhe tenderimesh, gjë e cila do të kalojë në sitën e KLSH-së . Prej kohësh ky universitet është përfolur për mënyrën se si janë marrë pedagogët në punë, për nepotizmin dhe lidhjet e drejtuesve me PD, gjë e cila ka bërë që në vend të pedagogëve të emërohen militant deri edhe në masakrim të pozicionit të punës. Por duket se KLSH-ja do të verifikojë edhe tenderat që janë bërë në këtë institucion, ku skandali më i madh është ai i ndërtimit të një korpusi universitar në mes të kenetës i rrethuar nga kanale fekalesh, pa asnjë linjë autobuzash dhe për më shumë me dilema edhe për hipotekimin e kësaj godine. Aktualisht KLSH-ja ka të sigurtë një fakt që kjo ndërtesë është pa hipotekë dhe nxënësit që shkojnë të mësojnë atje e dijnë mirë se më shumë se sa klasat i tregojnë lokalet që po ngrihen përreth. Universiteti i Durrësit është bërë qesharak për nivelin e dobët të mësimdhënies, madje deri në inegzistencë, për klanet brenda stafit dhe aq më shumë për lidhje nepotike me njerëz që bëjnë të fortin kur në fakt duhet të bënin të zgjuarin. Rektori , i zgjedhur me një diferencë të ngushtë votash duket se është marrë peng nga listat e PD-së, që i kanë dërguar ish pushtetarët, ndërsa po shijon kënaqësinë e punësimit të tyre edhe me faktin se ministrja ka pezulluar edhe konkurset që janë bërë për emërimet e reja në këtë institucion. Rektori në fakt është në ditën e tij më të zezë, pasi ende nuk e ka kuptuar se duke mbledhur rreth vetes një kancelar që ka shtatë të punësuar të familjes me në krye babain, dhe aq më shumë një ish punonjës shiku dhe tatimesh si kreu i auditit i këtij institucioni nuk po bën asgjë më shumë veçse po strehon palo pedagogë që janë pushuar nga puna në universitete të tjera me shkelje të rënda për ta shkatërruiar imazhin e këtij universiteti. Burime nga KLSH-ja po gjithashtu edhe nga prokuroria e Durrësit, e cila ka një dosje denoncimesh, kanë bërë të ditur se do të nisë një fushatë kontrolloi dhe hetimi ku në qendër të vëmendjes janë rektori, kancelari dhe shefi i auditimit.

Short URL: http://bulevardionline.com/?p=6986

3 Responses to “Albanien beginnt neu auch in der Bildung: Die Idiotie Universitäten, um Analphabeten produzieren”

 1. Balkansurfer sagt:

  Nachdem praktisch alle Universitäten ziemlich ruiniert sind, werden praktisch nur noch 800 Studenten der Tirana Universität für das Master Studium zugelassen. Keine Privaten Unis mehr, ebenso keine Regionalen Unis, wo man z.B. von Durres, weiss, das dort sogar Idioten Professoren nur noch sind. Alles PD Parteigänger, die zuvor Ziegenhirten waren.

  Gazeta Shqiptare Online URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=140696
  Fakulteti i Drejtësisë, 800 fituesit e masterit
  (Dërguar më: 14/11/13) Ermelinda Hoxhaj

  Fakulteti i Drejtësisë, Universiteti i Tiranës, ka shpallur ditën e djeshme 800 fituesit e ciklit të dytë të studimeve, në master shkencor dhe profesional me kohë të plotë dhe të pjesshme. Ajo që bie në sy në përzgjedhjen e kandidatëve fitues në Fakultetin e Drejtësisë është se në listën e kandidatëve të shpallur fitues janë përzgjedhur vetëm studentët që kanë mbaruar studimet në Universitetin e Tiranës. Sipas dekanit të këtij fakulteti, Altin Shegani, kjo përzgjedhje është bërë duke ju referuar shkresës së rektorit të UT-së, Dhori Kule, me nr.2681/12 datë 11.11.2013, ku për këtë fazë janë shpallur fitues vetëm kandidatët që kanë mbaruar studimet në Universitetin e Tiranës. Duke lënë kështu jashtë listës së fituesve, dhjetëra kandidatë që kanë mbaruar studimet në universitetet private, por edhe ata që kanë mbaruar në universitetet publike në rrethe, edhe pse kanë mesatare të larta. Në Shkencat Penale janë 162 fitues në master shkencor, 37 studentë fitues në master profesional me kohë të plotë janë si dhe 31 fitues në master profesional në part-time. Në e Drejtë Publike janë 171 fitues në master shkencor, 27 në master profesional me kohë të plotë si dhe 32 në master profesional me kohë të pjesshme. Në e Drejtë Civile janë 177 fitues në master shkencor, 38 kandidatë fitues në master profesional me kohë të plotë si dhe 58 fitues në master profesional me sistemin me kohë të pjesshme. Ndërsa në EU Bisness Low kanë fituar të drejtën e studimeve në master profesional, 71 kandidatë. REGJISTRIMI Në lidhje me regjistrimin, në shkresën e tij dekani i Drejtësisë, Altin Shegani, shpjegon se duke u bazuar në udhëzimet e rektoratit të UT-së, për të formalizuar procesin e regjistrimit, kandidatët duhet të paraqiten personalisht pranë sekretarive mësimore të fakultetit dhe të dorëzojnë në origjinal diplomën e ciklit të parë të studimeve, ose diplomë të integruar të nivelit të dytë, nëse ka mbaruar me sistemin 4- vjeçar. Afati i regjistrimit për kandidatët fitues është deri më datë 19 nëntor, brenda orarit zyrtar të punës, duke nisur nga ora 8:00-16:00.
  (listen mund ta lexoni ne Gazeta Shqiptare ne pdf)

 2. Balkansurfer sagt:

  über 100 idioten sind bie der Durers Universität angestellt, nachdem 23. Juni, einem PD Mafia projekte, und eventuell wird sogar vom Ministerium die Uni geschlossen, statt diese Leute zufinanzieren.

  Ministrja e arsimit paralajmëron rektorin e Durrësit: Ndal punësimin e paligjshëm
  Posted by Gazeta Bulevard Slideri, Top Lajmet Thursday, November 28th, 2013

  44_2Rektori i Universitetit të Durrësit ka marrë një ultimatum nga ministrja e Arsimit lidhur me punësimet në këtë universitet dhe i ka kërkuar Memës të ndalë vrullin e punësimit pasi po shoqërohet me shkelje të rënda. Lajmi është bërë i ditur nga burime brenda universitetit të Durrësit të cilat kanë shtuar se kjo përplasje është e pazakontë përsa i përket kompetencave, por është e zakontë duke njohur një njeri të dobët si rektori i cili për të qëndruar në pozita komode është gati të bëjë servilin me këdo ministër pa e ditur se universiteti ka një autonomi ku nuk mund të ndërhyjë askush. Burimet kanë bërë me dije se para zgjedhjeve të 23 qershorit të këtij viti, ku Mema ishte i reshtuar në formacionin militant të PD, kishte deklaruar se nëse nuk fiton PD-ja universiteti i Durrësit rrezikon të mbyllet. Në fakt nuk ka qenë dhe fare pa lidhje kjo deklartë edhe pse Mema e ka pasur fjalën për vendet e punës që i kishte caktuar ministria emrat që ia kishte dërguar Cara për t’i punësuar. Me një urdhër të ministrisë para 23 qershorit ishin caktuar 103 vende për t’u punësuar në universitet si vende shtesë, gjë e cila nuk është realizuar në këtë masë edhe për faktin se ishin vende akademike dhe nuk kishin njerëz për të punësuar ose më saktë nuk kishin mundësi për të bërë marrveshje për t’i marrë qokën atyre që do të punësoheshin. Kështu janë punësuar vetëm 63 duke lënë bosh 40 vende që sipas të gjithë gjasave nuk do të kenë më mundësi për t’u plotësuar edhe për faktin se tashmë ministrja ka ndërhyrë dhe ka kërkuar për të ndërprerë emërimet, ndërsa të fundit janë ata që kanë dalë nga selia e PD. Po ashtu burimet nga Universiteti kanë bërë të ditur se janë rreth 157 vende në administratë që janë bërë shtesë po që ende askush nuk mund të dijë se sa është numëri i atyre që janë punësuar. Ministria e Arsimit dhe Sporteve edhe pse nuk ka kompetenca për të urdhëruar një gjë të tillë, ia ka dalë mbanë duke i kujtuar Memës se me mënyrën se si ka vepruar në emërime mund të jetë objekt i disa institucioneve të tjera për hetime për shkelje në pozicionin e tij. Kështu Mema është detyruar të mbyllë të gjithë kuotat për punësim dhe tashmë ai po kërkon paqe me Ministrinë e Arsimit dhe Sporteve edhe duke shkelur ligjin që duhet ta zbatojë vetë. Të gjithë punësimet e bëra nga Mema përveç se sfondit politik kanë pasur edhe një kosto të lartë financiare ku në fakt nevojat nuk janë për një numër të tillë pedagogësh apo administrate sipas burimëve. E gjitha kjo është bërë në kundërshtim me statusin e universitetit ku vetë rektori dhe njerëzit përreth tij kanë diktuar emërimet. Po ndërsa situata finaciare e universitetit është në ditën më të keqe, rektori ka pranuar të dorëzohet pa kushte përballë ministres e cila nuk ka të drejtë të ndërhyjë në autonominë e universitetit, por që ka gjetur hallkat ku të kapet për të paralizuar një universitet që duhet të hetohet për gjithçka. Ndërsa ministrja ka kërkuar hetim dhe kontroll në këtë universitet, Mema ka kërkuar të ndërrojë pozicion duke u bërë servile i ministres e cila për fat të keq dhe të mirë ka zënë në grackë emërimet e fundit të rektorit.

  Short URL: http://bulevardionline.com/?p=7174

 3. Balkansurfer sagt:

  Man muss praktisch total neu beginnen auch mit neuen Schul Büchern, was sogar die Bildungs Ministerin sagt.

  Bei Prüfungen muss es andere Frage Bögen geben, weil nur ankreuen es ermöglicht, das Analphabeten sogar die prüfungen bestehen. Eine der westlichen Idioten Vorstellungen, wie Bildung in Albanien funktionieren soll, wo die Lehrer zuletzt gefakte Diplome hatten, im Berisha Stile.

  Andere verbreiten Zeit gleich, das die Albaner das 17 intelligentest Volk der Erde ist, was eine Original Kommunistische Progaganda ist, wenn Albaner wohl als einziges Volk der Erde, nicht einmal Lot und Wasser Waage kennen und von Schwerkraft noch nie etwas gehört haben. identischer Bau Schrott wird dann produziert.

  Popujt më inteligjentë, shqiptarët në vend të 17

  10 janar 2014 – Një studim i kryer së fundmi ka treguar se me koeficientin mesatar të inteligjencës prej 90 IQ, shqiptarët mbajnë vendin e 17-të, së bashku me boshnjakët dhe kroatët në listën e 113 vendeve të botës. Vendin e parë me inteligjencën mesatare prej 108 IQ e ka Singapori, pasuar nga Koreja e Jugut, Japonia, Italia, Islanda, Mongolia, Zvicra, Austria, Kina dhe Luksemburgu.

  Sa i përket fqinjëve tanë, më të zgjuarit janë qytetarët e Maqedonisë me 91 duke zënë vendin e 16-të, ndërsa serbët renditen të 18-it me koeficientin 89 IQ. Nga ana tjetër e monedhës qëndrojnë dhe ata më pak inteligjentë. Ata janë Guinea Ekuatoriale, Santa Luçia, Mozambiku, Gaboni dhe Kameruni.

  http://www.durreslajm.com/lifestyle/popujt-m%C3%AB-inteligjent%C3%AB-shqiptar%C3%ABt-n%C3%AB-vend-t%C3%AB-17