Waffen Skandale ohne Ende, wo an alle Verbrecher Regime der Welt geliefert wird

update: 26.10.2013

Waffen und Munition an die Serben, kein Problem bei Salih Berisha ! Alles ist seit langem bekannt! Warum die EU trotzdem weiter Geld in dieses kriminelle Enterprise, eines billigen Banditen und Volks Terroristen pumpte, wäre eine gute Frage!

8/6/2010

Ablehnung und hohnvolle Verachtung für EU Diplomaten und Aufbau Experten im Balkan

Mali i Zi nxjerr (zyrtarisht) të palarat e Arben Imamit

Postuar më: 26 Tetor, 2013 tek Kopertina

1

Vazhdimisht vitet e fundit mediet kanë bërë publiket lidhjet e forta Shqipëri-Serbi për sa i përket importit, eksportit dhe tranzitimit të armatimeve dhe lëndëve shpërthyese. Viti 2012 nuk mund të bënte përjashtim nga ky “rregull”.Gjatë këtij viti me gjithë zhurmën në shtyp dikasteri Imami ka vazhduar me intensitet marrëdhëniet me serbo-sllavët.

Më poshtë do të analizojmë rast pas rasti këto raporte simbioze shqiptaro-serbe  në Ministrinë e Mbrojtjes së Shqipërisë kryesisht gjatë vitit 2012, por jo vetëm. Shqipëria në vitin 2012 ka eksportuar kundrejt EUC (certifikatës së përdoruesit fundor) për në Republikën Demokratike të Kongos 60 (gjashtëdhjetë) armë me kalibër mbi 20mm, me vlerë  16 700 Euro. Në fakt armët janë eksportuar më parë në Serbi duke kaluar tranzit në Mal të Zi. Biznesmenët serbë të armëve, të njëjtat armë shqiptare ua kanë shitur kongolezëve për 59  mijë e 159 Euro. Theksojmë se në dokumentin kongolez EUC theksohet qartë, që shitësi është Shqipëria dhe blerësi është Ministria Kongoleze e Mbrojtjes, Çarmatimit dhe Veteranëve të Luftës. Serbët në këtë rast janë thjesht sekserë. Diferenca e çmimit është 42 mijë e 439 Euro pra trefish i çmimit të eksportit nga Shqipëria. Për tu eksportuar armët shqiptare në Kongo domethënë në Afrikë, në jug të Shqipërisë, duhet më së pari të ngjiten në veri deri në Serbi, tranzit nëpër Mal të Zi e më pas të zbresin përsëri në jug. I kujtojmë ministres Kodheli se vartësit e paraardhësit të saj Imami i kanë shkaktuar një dëm ekonomik prej 42 mijë e 439 Euro arkës së shtetit ose sepse janë budallenj(ua kanë hedhur serbo malazezët) ose se janë maskarenj,  se kanë ndarë Eurot me sivëllezërit e tyre sllavë. Budallenjtë pushohen nga puna, ndërsa maskarenjtë dërgohen në prokurori.

 

Drejt Ukrainës……………………http://gazetadita.al/26-tetor-2013/

 

Der Gerdec Skandal und nun der naechste Waffen Skandal
16 Jul 12 / 09:40:50
Albanian Army Accused of Spying on Opposition

Opposition MPs accuse army spy agency of illegal eavesdropping and arms trafficking and say the Minister of Defence is blocking a parliamentary probe into the allegations.

Besar Likmeya

BIRN

Tirana Socialist opposition MPs in the National Security Commission in parliament have launched a probe, requesting documents from the Ministry of Defence in relation to allegations of arms trafficking and illegal eavesdropping by the army’s spy agency, SHIU.

“Certain elements [in the ministry] have strayed away from the legal framework and engaged in corrupt practices of armed trafficking… maybe even anti-constitutional activity like illegal [phone] interception,” Socialist MP Ilir Gjoni said this week.

Gjoni accused the Minister of Defence, Arben Imami, of blocking the request for information from parliament, calling it a breach of the civilian control of the armed forces.

“It is unfortunate and is alarming that our Ministry of Defence, which represents our country in NATO… acts like an abusive and corrupt institution,” he added.

The head of SHIU, Colonel Ylli Zyla, resigned on July 5, following media reports linking his wife to arms traders. The media has also raised questions about the sale of phone-tapping equipment by the agency.

Data published by the Authority for the Control of Exports, which licenses arms sales, show that Albania has sold hundreds of tons of ammunition, explosives, artillery missiles, mortars and RPGs to countres as diverse as Montenegro, Yemen, the US, Burkina Faso and the Democratic Republic of Congo.

The Ministry of Defence has meanwhile called the accusations of Socialist MPs „childish“.

…………….

http://www.balkaninsight.com/en/article/albania-s-army-accused-of-spying-on-opposition

Detajet e “aktivitetit luftarak” të qeverisë drejt zonave të nxehta
ARD KOLA

Kemi 100 mijë tonë municione dhe armatime, të trashëguara nga sistemi komunist dhe që Shqipërisë nuk i bëjnë punë për forcën ushtarake që disponon. Një pjesë ka nisur të shkatërrohet dhe pjesa tjetër, po shitet në çdo shtet ku paraqitet oferta, pavarësisht nga vjen, e kemi mik, partner apo kundërshtar.

Një raport i detajuar i Agjencisë së Kontrollit Shtetëror të Import-Eksportit të Mallrave Ushtarake (krijuar pas Gërdecit dhe shkrirjes së MEICO-s), tregon qartë aktivitetin luftarak të qeverisë shqiptare, në vitet 2008 deri në 2011-n, ku bien në sy tonelatat e fishekëve, mortajave dhe predhave drejt vendeve të ndryshme. Panorama tregon dy anët e aktivitetit, i cili, në vitet 2010-2011, pësoi rritje të konsiderueshme, për shkak edhe të kompanive private të licencuara nga shteti shqiptar. Shqipëria shet kryesisht fishekë, lëndë plasëse, predha, etj., dhe blen pistoleta, mitraloza dhe snajper. Shitjet i kemi të përqendruara kryesisht në shtetet si Mali i Zi apo Çekia, kurse armët i blejmë në Itali, ku, mesa duket, qeveria shqiptare do të ketë lidhur marrëveshje speciale, pasi është vendi kryesor nga ku furnizohet Policia e Shtetit dhe Garda e Republikës.

……………….

Tregtarët e armëve

MEICO

“ARMS & B”

“Klik Ekspo Group”

Ministria e Mbrojtjes

Ndërmarrja shtetërore “Uzina e Lëndëve Plasëse Mjekës”

“Albafire”

“Shila Dreams”

“Eni-Arb”

“M.S Import-Eksport”

“American Capital Group”

KEON

“Babasi COO”

“Trust Partners”

Licencuar në vitin 2011

“Military Sistems Trade Company”

“Horanlliu” sh.p.k

“TMC-Albania” sh.p.k

Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit

UNIMESKO

“Nitro-Chem”

Ndërmarrja shtetërore “Kombinati Mekanik Poliçan”

“Deutsche Marketing Gesellschaft” ++

“A&A Security Survey”

“Caswick”

….

http://gazeta-shqip.com/lajme/2012/07/16/shqiperia-zoti-i-luftes/

Waffen – Salih Berisha – Ali Evsen

Der AEY – MEICO- Gerdec Skandal

 

Die MEICO Waffen Lieferungen an die Hisbolla gegen Drogen und die Folgen: viele CIA Spione verhaftet und ermordet

Die CIA Bande, welche auch Albanien und den Kosovo ruiniert hat, für ihre Waffen- und Drogen Geschäfte, haben nun ein grossen Problem, weil über ihre Waffen LIeferungen aus Albanien an die Hisbolla und 2 der wichtigsten CIA Spionage Netze in Nah-Ost aufflogen, wo Einige schon hingerichtet wurden. Diese Geldwasch Gelder aus dem Drogenhandel, fehlen nun den Albanischen Mafia Politikern. Der ermittelnde Albanische Geheimdienst Offizier Iso Copa, wurde ja vor einem Monat ermordet, weil er diesen Mafia Geschäften rund um Salih Berisha und seiner Bau Mafia im Wege stand.

Die CIA Systeme: Waffen gegen Drogen: heute mit der Hisbolla, gestern in der Iran Contra Affäre

Orden für Dummheit und Geld Gier, für Frank Wisner, weil es einfach mehr wie dumm ist, wenn man als CIA Legende, einen Posten in Beirut (Trustee, the American University of Beirut) hat, und immer sind die Drogen Geheimdienst Leute ja als Vize getarnt. Jeder kann leicht Geheimdienst Leute, enttarnen, wenn man weiss, wie die Gestalten arbeiten und der frühere CIA Offiziert vor Ort Robert Bear, gibt da gerne Auskunft. Diese Leute sind so strohdumm, was seit Jahren bekannt ist und schon bei Georg Tenet, einen Höhepunkt erreichte, der wohl Jod Mangel in seiner Kindheit hatte, weil er in der Albnischen Hafenstadt Himari geboren wurde und 1948, mit Mutter von einem Britischen U-Boot aus dem Land gebracht wurde. Von der Albaner Mafia, immer gut mit jungen Frauen versorgt, bis zum plötzlichen Ableben, wie der Fall des US – Botschafter Josef Limprecht in Peskopje eindrucksvoll Mitte Mai 2002 zeigte.

Education/ Diplom criminal: Word enemy Nr. 1 for drug and arms buseniss
Drogen – Wallstreet und CIA im Frank Wisner Drogen Kartell
Frank Wisner, with his Iran contry friend: John Negroponte and Daniel Fried.
Die CIA Systeme: Waffen gegen Drogen: heute mit der Hisbolla, gestern in der Iran Contra Affäre

November 26, 2011 Hinterlasse einen Kommentar Kommentare lesen

Waffen gegen Drogen: 12 CIA Agenten wurden im Iran festgenommen, welche aus Albanien Waffen besorgten

Wild schiessender Tropoje Bandit des Salih Berisha Clans: Dritan Berisha, (2006 aus dem Polizeidienst entfernt) taucht als Diplomat auf

Die Skandale des Salih Berisha – Ilir Meta – Lulzim Basha – Edmond Haxhinasto
Der Mafia Clan, rund um die Familie Gjoka (SHIAK), Minister Ridvan Bode, Minister Sokol Olldasi und Salih Berisha

++ das wuerde bedeuten, das eine GTZ Firma, auch noch Waffen Lieferungen organisiert.

Felix Meier zu Selhausen’s Overview

Current
  • Entwicklungsstipendiat at Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ). German International Cooperation
Past

Comments are closed.