Der Diplomatische Dienst, muss von Nepotismus und Klientel Wirtschaft befreit werden: Lulzim Basha – Edmond Haxhinasto – Salih Beriha – Josefina Topalli gesäubert werden

Albanien betreibt seit Jahren, eine Kamikaze Politik im Diplomatischen Dienst, wo wie überall alle Ernennungs Regeln, über Qualifikation ausgesetzt sind.

Auch die Benennung für Diplomaten, wurden vor Jahren alle Gesetze durch das kriminelle Enterprise des Salih Berisha, später auch erneut Ilir Meta mit Edmond Haxhinasto ausgehebelt.  Edmond Haxhinasto, wird die Ilir Meta Tradition der totalen Korruption, mit bekannten Betrügern und Kriminellen im Ministerium, nun weiter führen. Diesmal erhält er das Transport Ministerium, was als vollkommen korrupt gilt mit Sokol Olldashi, wo die EBRD, Weltbank, IFC, Ermittlungen einleiten wollen, wegen Manipulierung und Bestechung aller Tender in den letzten Jahren, wovon auch mehrere Deutsche Firmen betroffen sind, die im Hafen in den letzten Jahren Aufträge erhielten, oder dort aktiv sind. Die Betrugs Bank, Deutsche Bank, war natürlich auch dort aktiv. Trotz vieler Super Skandale, wird Edmond Haxhinasto, natürlich erneut Minister, wobei der CEZ, Albpetrol Skandal mit der gefälschten Bank Bürgschaft, nur Wenige Skandale aufzeigen.

Der neue Aussenministe Ditmir Bushahit, kündigt an das 70 % aller Diplomaten gehen müssen, weil überhaupt keine Qualifikation vorliegt, noch Selbige eine Voraussetzung und Qualifikation für den Diplomatichen Dienst haben. Gut geschmiert durch die Mafia, oder direkte Verwandte erhielten den Posten, wie vor 20 Jahren, bei Salih Berisha bereits.

Welt Rekord der Dreistigkeit war Josefina Topalli, mit ihre Tochter (Berufs Barsängerin), ihr Freund ein Schlager Sänger, oder ihr  Verwandter aus dem COPA Verbrecher Clan, der Mailänder General Konsull ist und nur Geld erpresst. Ooder gar Prinz Leku.

Das Ministry of Foreign Affairs, ist eine Art Drogen Umschlags Platz, wo man jede Art von gefälschtem Dokument auch besorgen kann und immer gegen cash. Aktiv im Zoll Betrug bei Importen nach Albanien und gefälschten Marken Artikeln wie Zigaretten aus China, Indien nach Albanien und in die Welt.

Wie in allen Institutionen, wurden alle Beförderungs Regelungen und Gesetze, ausgehebelt, ignoriert im Staate, wo keine Gesetze gelten. Besonders peinlich die Betrugs Familie Zhulali, mit dem jetzigen Aussenminister Aldo Bumci, welche auch im Immoblien Gross Betrug aktiv ist, was in Tirana gerade Gerichts anhängig ist.

Rund um die Vettern Wirtschaft der Albanischen “Mafia” Diplomaten

Dei ganz normale Diplomaten Elite der Albaner: Festnahmen im Drogen Handel ohne Ende, wobei der heutige KAS Partner: Tritan Shehu, schon in 1996  – 600 Diplomaten Pässe an die Albaner Mafia verkaufte.
>Luiz Ejlli, “Schwiegersohn” des Mafia Clans “Copa” – Josefina Topalli, wurde in Frankreich mit einer Gruppe verhaftet
Die Tochter von Josefina Topalli: Megi Topalli ist verlobt mit Luiz Ejlli, der Kultur Attache an der Pariser Botschaft ist. Er wurde nun mit einer Gruppe von Albaner festgenommen, u.a. wegen Asyl Betrug.Albansiche Diplomaten: Drogen und Menschen Handel, Besorgung gefälschter Dokumente und Geld Erpressung, wie Schiesseeien der Söhne: Alles normal bei diesen Gestalten, wo nur die Posten noch verkauft werden.

Luiz Ejlli, Pseudo Albanischer Diplomat wieder mal, der zum Erpressung und Drogen Copa Clans der Josefina Topalli gehört, wo wikileaks schon berichtete.

Vollbild anzeigen

Der Ziegenhirte, der nicht schreiben und lesen kann, ist Mailänder General Consul aus dem Copa Clan.

Einer der Kriminellen in der Gruppe von 14 Albanern, war Aldrin Kuqi.

Albanische Botschafter schmuggeln u.a. ganze Container von Zigaretten und anderem Schmuggel Gut nach Albanien, weswegen diese Posten nur an Verwandte von Josefina Topalli und Mafia Bosse verkauft wurden. Geradezu Krankhaft wurden Verwandte in die Posten befördert, natürlich auch bei der Mafia Republik Kosovo, mit den übelsten Verbrechern.

Grundlage ist Erfahrung und Ausbildung und nur 20 % der Diplomaten dürfen ehemalige Abgeordnete, oder Minister sein. Keine öhne, Töchter von Politikern und sonstige vermurkste Verwandte, wie von der Obersten Richterin Shpresa Becaj, oder Aldo Bumci, Neritan Ceka und sonstige menschliche Müll.

 

Diplomatët, reformë 70%, pritet
furtunë mbi ambasadorët

TIRANE –  Shefit të ri të diplomacisë Ditmir Bushati tashmë i del një punë e vështirë për të realizuar, ajo e kthimit të dinjitetit të shtetit shqiptar në botë, përmes përfaqësimit sa më dinjitoz në përfaqësitë diplomatike. Madje kohë më parë me statusin e kreut të Komisionit Parlamentar të Integrimit, Bushati ka deklaruar se “njerëzit që janë emëruar në mënyrë të paligjshme në diplomaci duhet të kthejnë paratë që kanë fituar”, ç’ka paralajmëron furtunë në përfaqësitë tona diplomatike për rikthimin e raporteve ligjore mes politikës e karrierës në emërimin e ambasadorëve.

Në të njejtën linjë ka qënë dhe diplomati më i vjetër dhe më i njohur shqiptar, Bashkim Zeneli, njëherësh anëtar i Këshillit Politik në PS, që nënvizon se nuk mund të merren njerëz nga rruga për t’i futur në diplomaci.

“Ligji nuk është zbatuar deri më sot. Përkundrazi është shkelur në mjaft raste, jo vetëm për titullarët e përfaqësive diplomatike por edhe për diplomatë që nuk i ka lidhur asgjë me përfaqësimin e Shqipërisë në vende të ndryshme. Do të kishte qënë i justifikuar kalimi i 20 përqindshit, në rastet kur vërtetë vendi duhej të përfaqësohej nga personalitete me autoritet, me kulturë dhe të përgjegjshëm në misionin e tyre. Por kur të tillë janë marrë nga rruga, kjo jo vetëm është shkelje e ligjit, por dhe përgjegjësi e të gjitha atyre hallkave që firmosin”, ka qënë deklarata e Zenelit.

Por ai mendon se ligji mund të përmirësohet, në mënyrë që në vende të caktuara dhe për interesa të caktuara, ligji të lerë hapësirë më të madhe, duke dërguar në përfaqësi diplomatike të këtij kalibri personalitete të forta politike. “Megjithatë unë mendoj se kur kandidaturat janë të goditura me personalitete të jetës politike e shoqërore, ligji për shërbimi diplomatik, përpos përmirësimeve të tjera ka nevojë t’i lërë një hapësirë më të madhe përfaqësimit politik në përfaqësitë tona diplomatike. Në momente të caktuara, për interesa të caktuara dhe në vende të caktuara ku interesat tona janë parësore, dërgimi i titullarëve nga radhët e politikës është më shumë se një mesazh i qartë për nevojën e bashkëpunimit të gjithanshëm dhe të partneritetit serioz”, deklaron Zeneli.

Por dhe vetë PS ka deklaruar se do rishikojë emërimet në diplomaci. Arta Dade ka pohuar kohë më parë me statusin e numrit dy të komisionit të jashtëm por dhe si ish-ministre e Jashtme se mbi 70% e emërimeve janë të paligjshme. “PS do i rishikojë këto emërime, diplomatët e sotëm janë emëruar me shkelje flagrante të ligjit, duhet reformë e thellë, dhe duhet respektuar ligji”, ka pohuar ajo. Neni 22 i ligji për shërbimin e jashtëm ka kufizime sa i takon emërimeve në diplomaci. “Numri i personave të emëruar, sipas pikës 2 të këtij neni, nuk duhet të jetë më i lartë se 20 për qind e numrit të diplomatëve, që punojnë në përfaqësitë diplomatike me të njëjtin funksion”, thotë ligji.

HIJE DYSHIMI, KA DIPLOMATE QE KANE SHTETESI TE DYFISHTE

Hije të forta dyshimi se diplomacia shqiptare ndodhet në prag të një “skandali” të përmasave të mëdha. Shkak është emërimi në sferat e larta të përfaqësimit diplomatik të personave që kanë shtetësi të dyfishtë. Në rast se do vërtetohet do përbëjë edhe një shkelje flagrante të “Konventës së Vjenës për marrëdhëniet diplomatike”, në nenin 8, pika 2 e së cilës theksohet se anëtarët e stafit diplomatik të misionit nuk mund të caktohen nga personat që kanë shtetësinë e shtetit pritës.

Në “Rregulloren për shërbimin e jashtëm të Shqipërisë”, të hartuar nga MPJ për zbatimin dhe rregullimin e veprimtarisë së shërbimit të jashtëm sipas përcaktimeve të ligjit të vitit 2003 “Për shërbimin e jashtëm në Shqipëri”, në nenin 18 thuhet se diplomati nuk mund të emërohet në një mision, kur shtetësia e tij apo e bashkëshortes përkojnë me atë të vendit ku ndodhet misioni.

Në mënyrë taksative ekziston pengesa ligjore për vetë ambasadorët dhe diplomatët, që të emërohen në shtetin ku kanë shtetësinë e dyfishtë. Gjithashtu në nenin 27 të ligjit “Për shërbimin e jashtëm”, si kërkesë e parë për emërimin e diplomatëve sanksionohet kushti i banimit të përhershëm në Shqipëri.

LIGJI PËR SHËRBIMIN E JASHTËM TË REPUBLIKËS SË SHQIPËRISË

Neni 22/ Përzgjedhja e shefave të përfaqësive diplomatike
1. Shefat e përfaqësive diplomatike përzgjidhen ndërmjet diplomatëve të karrierës.
2. Në këto poste mund të emërohen edhe ish-anëtarë të Këshillit të Ministrave, ish-deputetë, personalitete të fushave të ndryshme, të cilët plotësojnë kriteret e përcaktuara në këtë ligj.
3. Numri i personave të emëruar, sipas pikës 2 të këtij neni, nuk duhet të jetë më i lartë se 20 për qind e numrit të diplomatëve, që punojnë në përfaqësitë diplomatike me të  njëjtin funksion. Këta persona bëjnë pjesë në shërbimin e jashtëm për aq kohë sa ushtrojnë funksionet në të cilat janë emëruar.

Neni 30/Emërimi në përfaqësitë diplomatike
1. Diplomatët emërohen në përfaqësitë diplomatike të Republikës së Shqipërisë, të akredituara në shtete të tjera, të paktën dy vjet pasi kanë marrë gradën e parë diplomatike (atashe). Ata qëndrojnë me shërbim në të njëjtën përfaqësi diplomatike, si rregull, për një periudhe 4-vjeçare.
2. Procedurat e emërimit në përfaqësitë diplomatike përcaktohen në Rregulloren për Shërbimin e Jashtëm.

Ky shkrim u botua sot në Shqiptarja.com, versioni print, dt.06.08.2013
Redaksia online
– See more at: http://www.shqiptarja.com/home/1/diplomatet-reforme-70-pritet-furtune-mbi-ambasadoret-170581.html#sthash.mo0Oq8Ys.dpuf

Emërimet nepotike,gangrena që
gërryen diplomacinë shqiptare

TIRANE – Emërimet nepotike ka qenë dukuria e thekshme nga mazhoranca e djathtë e drejtuar nga Berisha e cila do rë dorëzojë pushtetin zyrtarisht në shtator, teksa ka humbur zgjedhjet e 23 qershorit.

Familjarë të deputetëve të mazhorancës, ministrave kanë pushtuar Ministrinë e Jashtme, duke bërë që një pjesë e tyre të shërbejnë dhe si objekt barcoletash, për të shpjeguar shkallën e degradimit të diplomacisë shqiptare. Të tillë janë emërimet e dhëndrit dhe vëllait të kryeparlamentares Topalli, në Francë dhe në Itali dhe më pas ky i fundit në Rumani.

Një këngëtar ende pa mbaruar shkollën si dhëndërri i ish-kryetares së Kuvendit, Luis Ejlli është në Francë.

Deputetët e tjerë të PD-së apo politikanë, si Aldo Bumçi, Sherefedin Shehu, Rajmonda Bulku, Jemin Gjana, Gert Bogdani, Ilir Bano dhe Neritan Ceka kanë fëmijët apo të afërmit e tyre të punësuar në Ministrinë e Jashtme ose në shërbimin diplomatik.

Opozita ka ngritur pretendime se këto emërime janë kryer jashtë kritereve ligjore, duke kërkuar ndaljen e dorës së kësaj mazhorance që po shkatërron diplomacinë, por s’ka gjetur përgjigje.

Ky shkrim u botua sot në Shqiptarja.com, versioni print, dt.06.08.2013
Redaksia online
(ar.sh/shqiptarja.com)
– See more at: http://www.shqiptarja.com/politike/2732/emerimet-nepotikegangrena-qe-gerryen-diplomacine-shqiptare-170583.html#sthash.JvJnwpKQ.dpuf

30 Militante, ohne Qualifikation, wurden nun von Aldo Bumci in den Botschaften untergebracht, wobei Aldo Bumci, der „Pudel“ von Salih Berisha bei wikileaks genannt wird, ein Nonsens an Verstand und Kultur wie Kompetenz.

Die Albanische Mafia vergibt nicht nur Lizensen ohne transparente Ausschreibungen, wie es die Weltbank schon vor 10 Jahren vorschrieben und es auch Gesetz ist, sondern verkauft die beschlagnahmten Vermögen der Pyramid Firmen wie VEFA, für ein Trinkgeld und veruntreut diese Gelder. Ebenso werden nun Militär Stützpunkt, ohne Ausschreibungen verkauft und immer für ein Trinkgeld, ca. 10 % des wahren Wertes.

 

Cikli i fenomenit “firma piramidale” dhe nënproduktet e tij, nisi dhe po mbyllet nën qeverisjen Berisha. Të fundmet asete të këtyre firmave, janë duke u shitur këto ditë finale të kryeministrit Berisha në pushtet. Janë 14 ankande për shitje pronash që do të zhvillohen në shpejti, siç raporton Gazeta Shqiptare. Mes tyre do shiten edhe pasuritë e firmave piramidale Xhaferri dhe VEFA, ku bie në sy vlera mjaft e ulët e shitjes së këtyre pronave. Një apartament i fondacionit Xhaferri…

One Response to “Der Diplomatische Dienst, muss von Nepotismus und Klientel Wirtschaft befreit werden: Lulzim Basha – Edmond Haxhinasto – Salih Beriha – Josefina Topalli gesäubert werden”

  1. Gjoka sagt:

    die Familie Topalli, verliert alle Diplomaten Posten, was sowieso ein Witz war.
    Gerdi Bogdani, verlor seinen Druck Posten, als Vize Minister im Ministerium fuer Integrim


    ER beschwert sich nun, obwohl er wie Majlinda Bregu Null Kompetenz hat