Porto Romana, Damir Fazllic und die Mafia Geschäfte der Familie Salih Berisha, rund um ein Gas Monopol

Hintergründe des Grundstücks Betruges der Argita Berisha, welche 3 Millionen € für ein Grundstück in der Porto Romana wollte vom Pakistanischen Investor Zafar Ansar, obwohl das Grundstück nie im Besitz des Damir Fazllic, und seiner Geldwäsche Firmen war. Weitere Details wurden bekannt, auch die Verträge mit Damir Fazllic, der offensichtlich versucht in Mafia Style, die Grundstücke dort vor Junit 2013 zu verkaufen, wo er nie etwas dafür bezahlt hat, im kriminellen Enterprise des Salih Berisha.
ILir Karcini, wollte mit Mord sich dort einkaufen.
ROTARY Club Kosovo – Albanien: Ansammlung von Auftragsmördern, Verbrechern, Drogenbosse: Ylvi Beqaj, Hazir Gashi, Ilir Karçini

Gute Frage, woher Damir Fazllic, angeblich Eigentümer dieser Grundstücke ist, oder war?

Ein weiteres Betrugs Geschäft gab es dort durch die GTZ, mit dem Profi Betrug, einer angeblichen Industrie Zone Spitale, wo nie ein Auftrag der Albanischen Regierung bestand, nur durch die von der GTZ aufgebaute halb Staatlichen Investoren Betrugs Agentur: AlbInvest.

Akten Zeichen: 7200 Js 240318/08 INTB gez. Oberstaatsanwalt Frankfurt Bush

Zafar Ansar: My introduction to Argita Berisha

Peinlich, was für Pläne die Technische Universität von Delft ablieferte. Ein alte Fehl Planung, welche ca. im Jahre 2000 schon begann.

Master plan Porto Romano Bay, Albania – 2010
Technical University of Delft
Department of Civil Engineering
Chair of Ports and Waterways

This study is the final report of my Master Thesis ‘Master plan Porto Romano Bay, Albania’. It has
been conducted as the graduation project of my study in the section Hydraulic Engineering in the
Chair of Ports and Waterways of the Civil Engineering Department of the Technical University in
Delft.

Uni Delft Master Plan Porto Romana

Alternative 2, welche genauso ein Unfug ist, wie die beiden anderen Alternativen. Mehrere Seiten im Gutachten, nimmt die dortige Pump Station, sogar mit Foto ein. Je nach Funktion und Notwendigkeit, sind dort 2-4 grosse Pumpen im Betrieb, um die dortige Gegend von Kenete, Hamalaj, Spitale zu entwässern, weil über 1.000 Hektar unter dem Wasser Spiegel liegen. 1.000 Tonnen, Erde, Abwässer, Feststoffe, Lehm werden dort ins Meer gepumpt. Bei den Plänen der Holänder, wurde diese jährliche Verlandung nicht berücksichtigt. In der Realität, haben Praktiker dann die Süd Mole gebaut, aber die Pump Station liegt nun ausserhalb des Hafens Becken, wie es notwendig ist.

Für 1,7 Millionen verkauft Damir Fazllic, Manager der Langzeit Gangster Erion Isufi, Schwager von Lulzim Basha, über einen Notar, ohne das Vermögens Werte wie Grundstücke angegeben sind.

Das diese Firma gefälschte Grundstücks Urkunden hat, wurde schon von der General Staatsanwaltschaft festgestellt, weil alle Bankkonten in 2008 beschlagnahmt waren. Geldwäsche wurden von der General Staatsanwaltschaft festgestellt und die Salih Berisha Mafia Polizei mit Bujar Nishani, verweigerte Damir Fazllic, zu einer Vorladung der Generalstaatsanwaltschaft zubringen.


Langzeit Thema ist ebenso dort: ein Thermo Kraftwerk zubauen, auch für Müll Entsorgung, was bei den Sommer Winden, die gesamte Gegend inklusive Durres, Shiak ja sogar Tirana gefährden würde, wegen Dioxin Dämpfen.

Historia e blerjes së tokës në Portoromano nga Damir Fazllici dhe Argita Berisha
29 Janar, 2013 | Postuar në: Aktualitet,Ekonomia | Shkruar nga: TemA

Koincidencat e përpjekjeve të Argitës për t’i shitur tokën biznesmenit pakistanez me kohën kur toka i është shitur një kompanie anonime në Qipro, përfaqësuar si avokate nga Argita Berisha. Si u transformua toka në një projekt të ri biznesi, i cili nxjerr në bregdet Lukoilin rus

Tema

Historia e blerjes së tokës së Damir Fazlliçit në Portoromano, nis në vitin 2007, pikërisht në kohën kur biznesmenit Ansar iu ofrua kjo tokë. Nëse sinkronizojmë korrespodencën e Ansar me veprimet e Fazlliçit dhe Argitës në blerjen e tokës në Portoromano, do të shikojmë se ka një koincidencë datash. Në mes të vitit 2007, Fazlliç përmes studios së Argita Berishës kishte shitur një kompani fanatizëm nga Shqipëria në Qipro, në shumën 1,7 milion dollarë, pa pasur asnjë aset. I gjithë operacioni është bërë që në duart e Fazlliç dhe Argitës të ishin të ligjshme 1.7 milion dollarët me të cilën është blerë toka në Portoromano, e cila u hodh pastaj në emër të kompanisë anonime që u shit në Qipro. Veprimet për blerjen e tokës janë bërë pikë më pikë në datat kur Argita Berisha komunikonte me e-mail me biznesmenin Ansar lidhur me mundësinë e blerjes së një toke në Durrës. Për të mos u dukur si toka e saj, ajo përmes Fazlliçit ia shiti atë një kompanie offshore në Qipro, ku nuk tregohet pronari me qëllim që të dukej se kishte distancë nga toka.

Pra, me një operacion Argita ka dashur të fitojë 3 milion euro nga licenca dhe paratë e tjera nga shitja e tokës. Për të gjitha operacionet, Argita ka një prokurë që i jep asaj të drejtë të kontrollojë biznesin e Damir Fazlliçit, biles të tërheqë dhe paratë nga llogaria e tij. Është tipik rasti kur biznesi praktikisht është i yti në një emër tjetër.

kontrata shitjes crownShitja fiktive në Qipro

Më datën 9 korrik 2007, Fazlliç kreu zyrtarisht shitjen e kësaj firme (me vendim gjykate) për llogari të një firme të regjistruar në Nikozia të Qipros, e cila quhet “ALTARIA RESEARCH LIMITED”. Praktika e ndjekur për shitjen tregon se firma qipriote nuk solli ndonjë përfaqësues të sajin në Shqipëri, por autorizoi me një prokurë të posaçme avokaten Flutura Kola, pjesëtare e studios së Argita Berishës.

Dokumentet tregojnë se firma qipriote e ka lëshuar prokurën e përfaqësimit që në datën 14 maj 2007 (kohë në të cilën administrator ishte z.Isufi, KUNATI), ndërsa avokatja Kola më datën 20 qershor 2007 firmosi kontratën e shitjes. Nga termat e kontratës del se firma “CROWN ACQUISITIONS” u shit për një vlerë prej 1 milion e 700 mijë eurosh, ndërsa në kontratë nuk përcaktohej asnjë aset i firmës. Duke qenë se në prokurën e lëshuar nga Qipro, avokates i kërkohej të bënte blerjen dhe më tej regjistrimin e firmës për llogari të qipriotes “ALTARIA RESEARCH LIMITED” .

Nga hetimet në Qipro, rezulton se “ALTARIA RESEARCH LIMITED”, është e njëjta kompani me Rudnap, e cila ka një seli në Qipro, në Zagreb, në Beograd dhe së fundmi në Tiranë, pronar i së cilës është po Fazlliç dhe një partner malazez.

Studioja Malltezi & Kola

Zonja Kola së bashku me juristen tjetër znj. Argita Malltezi, regjistruan në Tiranë studion ligjore “Malltezi&Kola”. Megjithatë praktika e kësaj studioje tregon se vetëm dy muaj pasi u themelua, dy ortaket u ndanë. Në bazë të dokumenteve zyrtare rezulton se në të njëjtën datë (15 dhjetor 2005), zonjat Flutura Kola dhe Argita Malltezi janë paraqitur tek e njëjta notere (znj. Flutura Pustina), për të regjistruar dy firma konsulentë të mëvetshme. Për pasojë u formuan dy firmat “Malltezi& Associates” si dhe “Kola&Associates”. Ndonëse dy ortaket filluan të operonin më vete, ato nuk do të ishin shumë larg njëra- tjetrës, pasi të dyja zyrat e reja janë regjistruar ekzaktësisht në të njëjtin apartament në adresën: Rr.Barrikadave, Pall. Ndërtim Vila, Ap.7. Të paktën deri pak javë më parë dy studiot i ndante vetëm një mur i hollë i sajuar me shkumë deti të presuar.

Damir Fazlliç shkoi me kontratën e firmosur nga zonja Kola në bankë dhe tërhoqi plot 1 milion e 700 mijë euro. Kjo sasi paresh u mor për një shitje që nuk ishte kryer kurrë, ndërsa eurot u transferuan në Shqipëri nga një firmë, e cila vetëm sa rezulton e regjistruar në Qipro, pasi pronarët janë pjesë e një grupi të fuqishëm serb në fushën e investimeve. Por ndonëse me pronarë serbë, firma “ALTARIA RESEARCH LIMITED” ka zgjedhur të operojë nga Nikozia në Qipro, një zonë bankare e tipit offshore, ku zor se të pyesin se ku i gjete lekët apo se kush është pronari i vërtetë. Gjithsesi zoti Fazlliç mund t’i depozitojë 1 milion e 700 mijë eurot e tij në çdo cep të botës tanimë, pasi edhe sikur ta pyesin ku i gjete, ai do u tregojë çekun e marrë në bankën shqiptare si pasojë e shitjes së rreme të kompanisë së tij “CROWN ACQUISITIONS”. Vetëm se në arkën e tatimeve në Shqipëri do të mungojnë 170 mijë euro detyrime të TVSH-së.

kontrata shitjes 2 perfaqesimi kola berishaNdryshimi i destinacionit

Pas dështimit të transaksionit me biznesmenin Ansar, Argita Berisha e orientoi këtë operacion në ndërtimin e një terminali të shkarkimit të karburanteve. Damir Fazlliç u bë pjesë e përfaqësimit të biznesit rumun të naftës në Shqipëri, një lidhje që buronte nga ish klienti rumun i BG&R, që kishte konkurruar për kryeministër në mes të viteve 2000 dhe që në atë kohë ishte president i kompanisë shtetërore të naftës në Rumani, Romania Petrol.

Përmes disa kombinimeve përmes Romania Petrol dhe kompanisë sllovene të naftës, ku bën pjesë dhe Lukoil rus, Fazlliç praktikisht mori përsipër të nxjerr në bregdet gjigantin rus të naftës Lukoil.

Projekti i tij i ri, i asistuar nga Argita Berisha, synon të nxjerrë rusët në bregdetin shqiptar. Projekti është financuar nga një bankë shqiptare përmes një biznes-plani që garanton shitjen e tij tek biznesi rus.

Argita Berisha si avokate e tij përmes ndikimit në pushtet mori përsipër infrastrukturën rrugore dhe linjën hekurudhore si investime të qeverisë në funksion të biznesit privat të Fazlliçit.

Kjo është një histori e errët nga hetimi i së cilës do të shfaqen shumë të papritura në të ardhmen që dëshmojnë realisht se si Familja Berisha realizoi nxjerrjen e sllavëve në bregdetin shqiptar si monopolist të bizneseve të mëdha energjetike përmes kapjes së shtetit.

Rudnap Energie, e Damir Fazlliçit, që vjen nga nëntoka e bizneseve të tij me Argita Berishën në Qipro, është sot përfituesja më e madhe në tregun energjetik të Shqipërisë duke na shitur energji elektrike, dhje po ashtu ka shtirë rrënjët në Kosovë pasi sabotoi ndërtimin e linjës së interkonjeksionit Shqipëri Kosovën në funksion të biznesit të tij.

http://www.gazetatema.net/web/

vor Jahren wurde in allen Details ebenso über diesen Betrug berichtet

11/9/2011
Der neue Schmuggler Hafen “Porto Romana” und Italiens Anti Mafia Jäger Nr. 1 Pietro Grasso: Die Albanische Mafia kontrolliert den Balkan – Kryeprokurori italian: Shqiptarët kontrollojnë mafian e Ballkanit

Reine Geldwäsche Betrugs Firmen, mit Zypern Phantom Firmen des Damir Fazllic, was Alles der Geldwäsche und dem Betrug dient. Damir Fazllic, wollte mit der Berisha Familien den Hafen, den Energie Park, ebenso die Gas Kontrolle in Albanien. Der Schwager, als Langzeit Betrüger in Albanien Erion Isufi, als Manager vor Jahren dabei.

„Serbian occupation of Porto Romano“
31/01/2013


The Socialist MP, Erjon Brace, continued reporting of what he called this time “the Serbian occupation of Porto Romano”.

Brace published on Facebook a document that describes an 80.000 square meter  area owned by “Crown Acquisitions”, company of the Serbian-Bosnian businessman, Damir Fazlic.

Once again Brace asked the Prime Minister’s daughter, Argita Malltezi: “How did Damir Fazlic become owner of this land? Did he buy it? Who did he buy it from? Is he a foreign citizen? Is this ownership in full accordance with the law? Did he pay a success fee? If yes, to whom? How much did he pay?”

The Porto Romano scandal exploded after the Paki businessman, Zafar Ansar, made several declarations on Top Channel. Ansar says that he first visited Albania when a friend of his was Ambassador of Pakistan to Rome, which also covered Albania.

He adds that his company mainly deals with finance and energy projects. He wanted to buy the former Savings Bank in Albania, but this project was not realized, since the Ministry of Finances owned 40% of the share. Then Ansar declared that he started exploring the possibilities to invest in energy.

He was offered a plot of land to build the thermal power station in Porto Romano. The Paki businessman was introduced to Argita Berisha, the Prime Minister’s daughter and her law firm, by the Albanian Ambassador in Saudi Arabia. http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=8165

Gazmend Dibra, arbeitet praktisch als Strohmann für Argita Berisha, auch bei dem Grundstücks Diebstahl in Hamalaja, denn der vorherige Profi Fälscher und Gangster des Salih Berisha Kartells: Richter und zuvor Grundstücks Agentur Chef von Durres: Skerdilajd Konomi, wurde durch Insider Profi Killer hingerichtet, wo heute direkte Verbindungen auch im Falle des ermordeten Geheimdienst Offiziers: Chef Iso Copa zusehen sind und mit neuen Staatsanwälten die Ermittlungen aufgenommen werden. Die PD Salih Berisha Bande, hat sich überall Grundstücke zusammen gestohlen, identisch wie zuvor die SP Partei, mit Ilir Meta und Fatos Nano.

Prokurorët e Durrësit kanosin banorët e Hamallaj: po firmosët keni 7 vjet burg. Zhduken borderotë e Hamallaj për të bërë manipulimin
01Nga Xhevo Gradica  / Banorët në Hamallaj të bashkisë Sukth thonë se fshati turistik në Hamalle po ndërtohet në tokat e grabitura. Në skenë del emri drejtorit të Përgjitshhëm të Burgjeve Gazmend Dibra i përfshirë në konflikt pasi banorët pretendojnë se ai ua ka marrë 27 ha tokë banorëve përmes dokumenteve të fallsifikuara. Pikërisht kjo tokë pasi ka kaluar me mbivendosje në emër të Dibrës dhe të të tjerëve, po i shitet personave të njohur për lidhje të drejtpërdrejta me kupolën e lartë të qeverisë. Krahas emrit të Dibrës, banorët akuzojnë edhe vajzën e Kryeministrit Berisha. Por ata shprehen se të implikuar janë prefektura Durrës, gjykata, hipoteka, bashkia Sukthit dhe institucione të tjera.

Dokumenti me numër 399 dhe 399/1 kanë të njëjtin kryetar të ndarjes së tokës?

……….

http://bulevardionline.com
in 12/2017

2 Responses to “Porto Romana, Damir Fazllic und die Mafia Geschäfte der Familie Salih Berisha, rund um ein Gas Monopol”

 1. admin sagt:

  peinlich diese Regierung um Land Diebtahl zuerklären
  Die gesamte Politik ändert sich, weil man mit diesen Gangster Truppen nicht mehr weiter kommt.

  Speech of Premier Berisha at meeting of DP Parliamentary group

  During a news conference today I just informed the opinion on two major problems. As you are aware of, a constant reaction has been going on non-stop on Damir Fazlic, his links with the government and the favors he has obtained. Everything is understandable in the context of freedom of expression and the contradictions between the government and the opposition. It is normal up to this point and reaction can continuo for as long as is the willingness of everyone.

  But, there are two things that have not ever happened in this country since the blackest days of the dictatorship. One of the main prosecutors of the General Prosecution Office, Tirana deputy Prosecutor who by coincidence is an aunts son of the Prosecutor General on October 8 ordered two top police officers to detain and escort the foreign citizen, businessman Damir Fazlic.

  According to statement in writing of two police officers, the Director of Tirana Border Police and Tirana Inspector, prosecutors Zamir Shtylla from the General Prosecution Office and Eni Mazreku from Tirana Prosecution Office have asked these two police officers by phone, without an order in writing, to escort Citizen Damir Fazlic to the Prosecution Office. Naturally, the police didnt accept to execute this order. The police cannot execute orders by phone and the law foresees the cases when the person in question is under investigation.

  If such a thing had happened to my cruelest enemy I would feel 100 times ashamed. It happened to a person I know and whom I positively assess. I am not aware of any evil-doing on his part. Secondly, the prosecution office has ordered to sequester and freeze Fazlic assets in Albania in violation of the law because a judge is needed. And the reason for doing this was that criminal Erjon Isufi, the brother in law of Foreign Minister Lulzim Basha was member of his companies boards.

  Erjon Isufi has not been a partner or co-owner of Damir Fazlic, but an employee on payment for a year or so in Mr. Fazlic Company until he left. Because Mr. Isufi assets are also frozen, the order also extends even where enemy of the people Isufi is board member. Thus, there are violated two fundamental principles of this country and of the Constitution of this country. Therefore, I have decided to demand an international investigation. The foreign investigators from friendly countries will join the group of investigators to bring the truth to light, not to defend Fazlic because this person does not need my help or yours. He is a free citizen who is his own master.

  I am not doing this even for myself because this is the first charge made on Fazlic. There is no other charge against him in the three countries he lives: USA, England and Bosnia.

  It is indispensable that an international investigation confirms whether Damir Fazlic, because of acquaintance and friendly relation with Sali Berisha, has benefited even a single penny from the public funds and if so then I have given billions to him. He used to have full integrity not to demand any favor at all. Hence, this is indispensable because abuse through lobby is important and we should not ignore it. If this person had favors because of support, then the Albanians should know about this.

  Secondly, the Albanians should be aware of another fact: Damir Fazlic has exercised private activity in this country and in these private activities it should be confirmed whether he has taken one meter land from the public sector then it is the same thing what I said about public money.

  Thirdly, one of his crimes is for buying land in Porto Romano, on private basis. Let us make the problem transparent. I inherited a concession contract from my predecessor Fatos Nano that had given the right to a group to build an energy park, pumping station etc. I fulfill the contracts whether you like it or not the state is a state- and have cancelled only one contract that I couldnt accept because it carried inequality. The other side began to exert pressure claiming it had the exclusive right. To tell the truth, Fatos Nano had not given the exclusive right. I spend 1/3 of the day with businessmen. One of my absolute phrases is that, I do not accept exclusive right. I explain to them not to misunderstand me because we are a small and undeveloped country; we want to develop quickly because exclusive rights keep one hostage. This gentleman makes efforts and blackmail for exclusive right. I inform him he will not get exclusive right.

  My interest is that ships of 100 thousand tons, 50 thousand tons come, it has a lower cost. And he saw the wall that could not be broken.
  ……………….

  http://www.km.gov.al/?fq=brenda&m=news&lid=9499&gj=gj2
  Reply

 2. Insider sagt:

  Schmuggler Boote, in der Nähe Gross Kriminelle vom Rathaus Durres, welche illegale Küsten Lokale haben
  Wenn man direkt bei der Hafen Einfahrt ein Hotel hat, spart man sich den Begleichschutz von Polizisten, welche man immer neu schmieren muss. Uraltes System, seit Herkuran Hoxha, Dash Gjoka bestens bekannt, wie höchste Polizei Offiziere auch einem erklärten noch unter Berisha und Flamur Noka. Schmuggel aller Art und Drogen übernimmt man erst in Shiak, oder eben noch näher. Deshalb will jeder Verbrecher Clan, ein Hotel, oder Lokal in der Nähe des Hafens, oder seit 20 Jahren in der Rruga Taulantia, früher auch Golem, Pista Illyria usw.

  4 kg Heroin diesmal was sehr wenig ist, mehr ein Trinkgeld im Transport

  Durrës/ Gjendet ‘pronari’ i heroinës së kapur në port, zbardhen detajet…
  Postuar më: 17 December 2017 14:24
  Foto 1 nga 3

  Për drogën e kapur në një kamion në portin e Durrësit dalin detaje të reja, në lidhje me personat e përfshirë në gjetjen dhe tregtimin e lëndës narkotike.

  Pas identifikimit të drejtuesit të kamionit, Drilon Istrefi është zbuluar dhe bashkëpunëtori I tij, i cili mendohet se ka gjetur dhe heroinën.

  http://www.mapo.al/2017/12/durres-gjendet-pronari-i-heroines-se-kapur-ne-port-zbardhen-detajet/1#gallery_photo

  Porto Roman Hafen, uralter von der Mafia kontrollierte Hafen, wurde ein Schmuggler Boot dingfest gemacht, welcher Drogen Transporte nach Montenegro durchführte. Wo war die Polizei seit 3 Jahren? Nicht existent, nur sporadisch besser heute.

  Skafi me drogë i shpëton policisë së Durrësit, kapen dy trafikantë. I ‘tradhtoi’ Fuoristrada
  Postuar më: 17 December 2017 16:50

  Një skaf i ngarkuar me drogë ka arritur t’i shpëtojë policisë së Durrësit dhe të vijojë itinerarin e tij drejt Malit të Zi. Sipas të dhënave të para, skafi me drogë u ngarkua dhe u nis nga Porto Romano. Por policia arritur të arrestojë dy persona, njëri nga Vlora, tjetri nga Lushnja. Të arrestuarit në flagrancë janë Albert Dedej dhe Orjol Brokaj.

  Dy personat u arrestuan në flagrancë në automjetin ‘Fuoristradë’, e cila ngeci në rërë pas nisjes së skafit me drogë. Brokaj drejtonte mjetin “Fuoristradë”, ndërsa Dedej ishte shoferi i furgonit që transportoi drogën. Sot në mëngjes policia ka nxjerre Fuoristradën nga rëra.

  ITINERARI

  http://www.mapo.al/2017/12/skafi-me-droge-i-shpeton-policise-se-durresit-kapen-dy-trafikante-i-tradhtoi-fuoristrada/1