Warning: Declaration of gtw::widget($args) should be compatible with WP_Widget::widget($args, $instance) in /homepages/25/d13395495/htdocs/clickandbuilds/WordPress/news_albania/wp-content/plugins/gtw/gtw.php on line 258

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /homepages/25/d13395495/htdocs/clickandbuilds/WordPress/news_albania/wp-content/plugins/gtw/gtw.php:258) in /homepages/25/d13395495/htdocs/clickandbuilds/WordPress/news_albania/wp-includes/feed-rss2-comments.php on line 8
Kommentare zu: Das normale „Black Mailing“ Geschäfts Modell der Argita Berisha und Anderer Berisha Gestalten in Tirana http://news.albania.de/2013/01/16/das-normale-black-mailing-geschafts-modell-der-argita-berisha-und-anderer-berisha-gestalten-in-tirana/ Fri, 13 Apr 2018 08:56:30 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.5 Von: Balkansurfer http://news.albania.de/2013/01/16/das-normale-black-mailing-geschafts-modell-der-argita-berisha-und-anderer-berisha-gestalten-in-tirana/comment-page-1/#comment-41390 Sat, 19 Jan 2013 15:46:35 +0000 http://news.albania.de/2013/01/16/das-normale-black-mailing-geschafts-modell-der-argita-berisha-und-anderer-berisha-gestalten-in-tirana/#comment-41390 Jetzt hat man den Albanischen Botschafter in Saudi Arabien entlassen

Shkarkohet ambasadori Admir Banaj
19/01/2013……..

http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=249947

]]>
Von: Sarah_HrNje http://news.albania.de/2013/01/16/das-normale-black-mailing-geschafts-modell-der-argita-berisha-und-anderer-berisha-gestalten-in-tirana/comment-page-1/#comment-41242 Thu, 17 Jan 2013 16:51:35 +0000 http://news.albania.de/2013/01/16/das-normale-black-mailing-geschafts-modell-der-argita-berisha-und-anderer-berisha-gestalten-in-tirana/#comment-41242 s daughter, Argita Malltezi, was the purchase of a strip of land where the thermal power station was to be built. Here’s what Mr.Ansar declared about the land: “At first I didn’t know that she had interest in selling the land. She asked me if I wanted to buy land, and what was the space that I was requiring. I told her that I needed land for building the station. I explained the details through an e-mail. She informed me that the land was ready and that I should act fast, because the opportunity would not last. The land was inadequate, without the necessary infrastructure, very expensive and didn’t fulfil my needs. I informed her that it was still early for me to buy land. The project should be approved first and then I should invest millions to buy the land. She said that the project approval was no problem. Read the e-mails and you will reach your own conclusions. Buying the land was a good chance for me to progress, but I had pressures and so I refused. After this I was told that the project for the 120 MW thermal power station could have problems. Then I had received no further communication from the Albanian Power Corporation. I could not believe how the opportunity for building a thermal power station was ignored like that. It could facilitate the people’s demand for electricity. I saw that as a lost chance to have a 100 million EUR investment.” When Argita Malltezi released a press statement in response, she didn’t mention anything about the property issue. This fact is used by the Socialist MP, Erion Brace, who wrote some questions to Argita on Facebook by also posting some technical data about the land. “The other key element in the ‘3-million-euros lady’ case is about the land owner identity. Whose was the land she offered to Zafar Ansar? Hers? How did she become its owner? Does it belong to the state? How did she acquire it? Does it belong to someone else? Who is this person?” Brace is also interested to know from Berisha’s daughter about how she bought “Crown Acquisitions” of Damir Fazlic, a 25.030 square meter land in “Rinia” village, near Porto Romano, Durres. Brace concluded the Facebook post with these words: “I hope that you will answer. You are very transparent.” http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=8057]]> Die Frage über die Eigentümer des Landes, was damals angeboten wurde, stellt nun auch die Presse und die Opposition, denn im Skandal mit Damir Fazllic, wurde ja festgestellt, das die Firmen von Damir Fazllic, dem Manager Erion Isufi, gar nicht Eigentümer waren.

Argita accused for Ansar’s property
17/01/2013

Argita accused for Ansar’s property
The main element of the correspondence between the Paki businessman Zafar Ansar and the Prime Minister’s daughter, Argita Malltezi, was the purchase of a strip of land where the thermal power station was to be built.

Here’s what Mr.Ansar declared about the land:
“At first I didn’t know that she had interest in selling the land. She asked me if I wanted to buy land, and what was the space that I was requiring. I told her that I needed land for building the station. I explained the details through an e-mail. She informed me that the land was ready and that I should act fast, because the opportunity would not last. The land was inadequate, without the necessary infrastructure, very expensive and didn’t fulfil my needs. I informed her that it was still early for me to buy land. The project should be approved first and then I should invest millions to buy the land. She said that the project approval was no problem. Read the e-mails and you will reach your own conclusions. Buying the land was a good chance for me to progress, but I had pressures and so I refused. After this I was told that the project for the 120 MW thermal power station could have problems. Then I had received no further communication from the Albanian Power Corporation. I could not believe how the opportunity for building a thermal power station was ignored like that. It could facilitate the people’s demand for electricity. I saw that as a lost chance to have a 100 million EUR investment.”

When Argita Malltezi released a press statement in response, she didn’t mention anything about the property issue.

This fact is used by the Socialist MP, Erion Brace, who wrote some questions to Argita on Facebook by also posting some technical data about the land.

“The other key element in the ‘3-million-euros lady’ case is about the land owner identity. Whose was the land she offered to Zafar Ansar? Hers? How did she become its owner? Does it belong to the state? How did she acquire it? Does it belong to someone else? Who is this person?”

Brace is also interested to know from Berisha’s daughter about how she bought “Crown Acquisitions” of Damir Fazlic, a 25.030 square meter land in “Rinia” village, near Porto Romano, Durres.

Brace concluded the Facebook post with these words: “I hope that you will answer. You are very transparent.”

http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=8057

]]>
Von: Sarah_HrNje http://news.albania.de/2013/01/16/das-normale-black-mailing-geschafts-modell-der-argita-berisha-und-anderer-berisha-gestalten-in-tirana/comment-page-1/#comment-41241 Thu, 17 Jan 2013 16:46:42 +0000 http://news.albania.de/2013/01/16/das-normale-black-mailing-geschafts-modell-der-argita-berisha-und-anderer-berisha-gestalten-in-tirana/#comment-41241 über die Geschäfte mit dem Gangster Damir Fazllic, wo diese Grundstücke angeboten wurden, obwohl nicht im Besitz von Damir Fazllic Phantom Firmen,


Oferta për të blerë një sipërfaqe toke, ishte një element parësor i korrespondencës, mes Zafar Ansar biznesmenit pakistanez, i cili donte të investonte 100 milionë euro në ndërtimin e një TEC-i dhe kompanisë avokatore të Argita Malltezit, vajzës së Kryeministrit Berisha.

Ja çfarë deklaroi Ansar për tratativat e Argita Malltezit në shitjen e kësaj toke: „Fillimisht nuk e dija që ajo kishte interes në shitjen e tokës të cilën më ofroi. Fillimisht më pyeti nëse dëshiroja të bleja tokë dhe çfarë hapësire. I tregova se kisha nevojë për tokë ku mund të ndërtoja TEC-in. Këtë e bëra nëpërmjet një e-maili ku i shpjegoja specifikat e tokës që më duhej. Ajo më pas më informoi se toka është gati
E kujt ishte toka qe ajo i ofruat për të blere zotit Zafar Ansar? E juaja? Nese po, si u bete ju pronare e saj? E shtetit? Si e disponuat ju ate? E dikujt tjeter? E kujt?

Erjon Brace
dhe se duhet të veproja shpejt në mënyrë që ta bleja sepse më vonë s’do të kisha mundësi. Toka e ofruar prej saj nuk ishte e përshtatshme, pa infrastrukturën e nevojshme, shumë e shtrenjtë dhe nuk i përmbushte kërkesat e mia. E informova se ishte shumë herët të blija tokën sepse fillimisht duhet të aprovohej projekti dhe më pas të investoheshin miliona euro për blerjen e tokës. Ajo më tha se aprovomi i projektit nuk do të përbënte problem. Shitja e tokës do të ishte një mundësi e shpejtë për të bërë para. Po, kishte një presion prej meje për të blerë tokën. Pasi vendosa të mos e bleja tokën m’u tha se ndërtimi i TEC-it 120 megawat do të ketë probleme“.

Në reagimin e Argita Malltezit një ditë pas intervistës së Ansar,çështja e tokës nuk përmendet në asnjë rresht të sqarimit të saj rreth marrëdhënies mes zyrës avokatore dhe këtij biznesmeni.

http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=249799

Und Fatmir mediu zum Thema

Ndërtimi i impianteve të mbetjeve
17/01/2013
………
http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=249805&ref=fp

]]>
Von: BuckZiesMutter http://news.albania.de/2013/01/16/das-normale-black-mailing-geschafts-modell-der-argita-berisha-und-anderer-berisha-gestalten-in-tirana/comment-page-1/#comment-41193 Wed, 16 Jan 2013 21:57:47 +0000 http://news.albania.de/2013/01/16/das-normale-black-mailing-geschafts-modell-der-argita-berisha-und-anderer-berisha-gestalten-in-tirana/#comment-41193 ia bëjnë të pamundur “Zonjës tremilionëshe” qenien e saj si pedagoge në universitet. Është e patolerueshme që modeli i një studenti të drejtësisë të jetë “Zonja tremilionëshe”. Është kriminale që ne të rrisim një brez studentësh, të cilëve si model suksesi t’u paraqesim vajzën e babait, e cila mbledh gjobat e pushtetit. Këtë gjë e kemi në dorë vetë. Për këtë nuk na pengon as prokuroria, as gjykatat dhe as Dhoma e Avokatëve. E drejta për të refuzuar një pedagoge, që është model i kapjes së shtetit, është më shumë se e drejtë. Është detyrë për të pastruar sistemin e drejtësisë. Rasti Pango, edhe pse është ves i ndryshëm nga kjo, është shembull perfekt. “Zonja tremilionëshe” nuk është më pak fajtore se Ylli Pango në aktin e saj të keqpërdorimit të pushtetit të babait. Nëse Pango nuk frenon dot instinktet e tij seksuale para ndonjë mbërthecke, “Zonja tremilionëshe” nuk përmbahet dot para klientëve të saj, kur mendon se babai i saj ka në dorë fatin e projekteve të tyre. Ajo, njësoj si Pango, ka futur viktimën në Familje, dhe i ka ofruar gjobën në emër të pushtetit të babait. As Pango nuk bëri dot gjë me mbërtheckën dhe as kjo nuk bëri dot gjë me Ansarin, por akti është njësoj i dënueshëm. Nëse Ylli Pango u pezullua nga fakulteti për arsye etike, nuk e kuptoj se si për një veprim edhe më të rëndë nga ana etike, “Zonja tremilionëshe duhet t’u japë leksione drejtësie studentëve shqiptarë. Reagimi i saj ndaj skandalit nuk është problem vetëm pse ajo nuk po ndëshkohet përkohësisht, por se po tenton të ngulisë një standard pandëshkueshmërie për një nga veprat penale më të rënda të politikës, atë të kapjes së shtetit. Ky reagim është një akuzë më e madhe se vetë akti i dënueshëm që ka kryer. Ky na bind se ajo nuk ka qenë as e dalldisur si Pango pas mbërtheckës, as e hutuar nga shifra 100 milion euro e investimit, dhe as e përkushtuar për të ndihmuar babin të bëjë një gjykatë të re, por e qartë se ky është pushteti i saj dhe ajo mund të bëjë çfarë të dojë. http://www.gazetatema.net/web/2013/01/16/zonja-3-milioneshe-dhe-rasti-pango/]]> Mero Baze kommentiert!

“Zonja 3 milionëshe” dhe rasti Pango
16 Janar, 2013 | Postuar në: Editorial | Shkruar nga: TemA
Sprache auswählen​▼

mero-baze2-150x150Nga Mero Baze

Askush nuk priste që Argita Berisha të kërkonte ndjesë dhe të pranonte kapjen e shtetit, por njëkohësisht nuk prisnim as ta demonstronte atë me arrogancë. Ndërsa shqiptarët prisnin sqarim nga ajo dhe babai i saj se si ndodh që një biznesmen del nga zyra e kryeministrit dhe shkon tek zyra e së bijës së tij, e cila i kërkon 3 milionë euro për firmën e babait, “Zonja 3 milionëshe” nxjerr në media Dhomën e Avokatisë në Tiranë për të na treguar se ka nën kontroll edhe atë.

Shpjegimi i tyre se avokati bie dakord me klientin për pagesën paraprakisht, është jo vetëm qesharak, por dhe i panevojshëm pasi nuk ua ka kërkuar askush. Media, politika dhe shoqëria shqiptare kërkojnë të dëshmojë përse përdor pushtetin e babait dhe jo si paguhet një shërbim i zakonshëm i saj. Nga mënyra se si ajo reagoi, dhe nga përfshirja pro reagimit të saj dhe Dhoma e Avokatëve në Tiranë, mund të kuptojmë më qartë deformimin që pushteti i ka bërë drejtësisë në këtë vend dhe arrogancën e Familjes, që nuk i shkon mendja se mund të ndëshkohet një ditë.

E gjitha kjo na bind se ne sot nuk kemi në dorë të dënojmë Argitën. Edhe pse ajo ka kryer një vepër të pastër të korrupsionit pasiv, duke kërkuar 3 përqind të vlerës së investimit nëse babai i saj e miratonte, edhe pse të dy palët, ajo dhe investitori pranojnë këto negociata dhe origjinalitetin e letërkëmbimit, që përbën provë zyrtare për krimin, sërish ajo shmang përgjigjen për krimin që ka bërë dhe detyron gjithë sistemin të përsërisë fjalët e saj.

Në këto kushte ne kemi në dorë të ndëshkojmë Argitën si një model i keq i mosndëshkueshmërisë dhe shembull i keqpërdorimit të pushtetit. Ne kemi në dorë të ndalim inkriminimin e fëmijëve tanë, të cilëve “Zonja tremilionëshe” u jep leksione për drejtësinë. Shoqata studentore, forumet rinore opozitare, shoqëria civile dhe media duhet t’ia bëjnë të pamundur “Zonjës tremilionëshe” qenien e saj si pedagoge në universitet. Është e patolerueshme që modeli i një studenti të drejtësisë të jetë “Zonja tremilionëshe”. Është kriminale që ne të rrisim një brez studentësh, të cilëve si model suksesi t’u paraqesim vajzën e babait, e cila mbledh gjobat e pushtetit.

Këtë gjë e kemi në dorë vetë. Për këtë nuk na pengon as prokuroria, as gjykatat dhe as Dhoma e Avokatëve. E drejta për të refuzuar një pedagoge, që është model i kapjes së shtetit, është më shumë se e drejtë. Është detyrë për të pastruar sistemin e drejtësisë.

Rasti Pango, edhe pse është ves i ndryshëm nga kjo, është shembull perfekt. “Zonja tremilionëshe” nuk është më pak fajtore se Ylli Pango në aktin e saj të keqpërdorimit të pushtetit të babait. Nëse Pango nuk frenon dot instinktet e tij seksuale para ndonjë mbërthecke, “Zonja tremilionëshe” nuk përmbahet dot para klientëve të saj, kur mendon se babai i saj ka në dorë fatin e projekteve të tyre. Ajo, njësoj si Pango, ka futur viktimën në Familje, dhe i ka ofruar gjobën në emër të pushtetit të babait. As Pango nuk bëri dot gjë me mbërtheckën dhe as kjo nuk bëri dot gjë me Ansarin, por akti është njësoj i dënueshëm. Nëse Ylli Pango u pezullua nga fakulteti për arsye etike, nuk e kuptoj se si për një veprim edhe më të rëndë nga ana etike, “Zonja tremilionëshe duhet t’u japë leksione drejtësie studentëve shqiptarë.

Reagimi i saj ndaj skandalit nuk është problem vetëm pse ajo nuk po ndëshkohet përkohësisht, por se po tenton të ngulisë një standard pandëshkueshmërie për një nga veprat penale më të rënda të politikës, atë të kapjes së shtetit. Ky reagim është një akuzë më e madhe se vetë akti i dënueshëm që ka kryer. Ky na bind se ajo nuk ka qenë as e dalldisur si Pango pas mbërtheckës, as e hutuar nga shifra 100 milion euro e investimit, dhe as e përkushtuar për të ndihmuar babin të bëjë një gjykatë të re, por e qartë se ky është pushteti i saj dhe ajo mund të bëjë çfarë të dojë.
http://www.gazetatema.net/web/2013/01/16/zonja-3-milioneshe-dhe-rasti-pango/

]]>