Eugen Wohlfahrt und seine OSCE Alt Waffen Entsorgungs Programme

Für die Alt Waffen Entsorgung sind die Amerikaner zuständig, was man vor kurzem auch nochmal zugesagt hat. Warum das jetzt ein OSCE Thema ist, dient wohl eher der Reise Spesen Abzockung, weil es Unfug ist. Die Projekte der OSCE, sind seit 15 Jahren oft totaler Unfug, was schon durch den EU Kommissar Chris Patton in 2002 kritisiert werden. Geld Vernichtung mit System, Erfolge Null. siehe auch aktuelle Ausführungen des Kollegen Almhofer im Kosovo, der ebenso einen Scherben Haufen bei der Justiz und im Wahl System hinterlässt.

Aufgabe des Militär Attache, ebenso max. von der Botschafterin das man sich kundig macht, Vorschläge macht, rund um Munitions Entsorgung, was aber dann auch schon 18 Jahre zu spät kommmt.


Aber Eugen Wohlfahrt, macht sich nur wichtig, mit Dingen, wo er Nichts zu tun hat und in seinem Aufgaben Gebiet total gescheitert und verachtet im Albanischen Volk. Er wurde von mehreren Prominenten aufgefordert das Land zu verlassen.

Auch bei der Munitions Entsorgung, werden nur militante Idioten im “Berisha” System eingesetzt

Im Betrugs Geschäft, wo man auf Unendlich, seine Spesen Rechnungen und Ausgaben frisieren kann, ist man dabei: Der EU Rechnungshof, frägt heute, wo die 3,5 Milliarden € für den Kosovo geblieben ist, wo die OSCE, auch nur kriminelle Strukturen aufbaute, denn man war nur an der eigenen Karriere interessiert.

Volfarth: “Çmilitarizimi i shërben paqes në Shqipëri”. Raporti i OSBE: “Armët e tepërta rrezikojnë të trafikohen”

Postuar në: Aktualitet,Sociale | 

 http://www.gazetatema.net/web/2012/10/01/volfarth-cmilitarizimi-i-sherben-paqes-ne-shqiperi-raporti-i-osbe-armet-e-teperta-mund-te-trafikohen/

Warum Eugen Wohlfahrt sich nun auch noch in Dinge rund um das Verteidigungs Ministerium einmischt, ist mehr wie erstaunlich.

Einfach lächerlich, wenn soviele NATO Militärs sich genau um diese Sache, seit über 15 Jahren kümmern und Wohlfahrt, keinerlei Befehls Gewalt, für Munitions Experten hat.

In Lac, wurde der Direktor für Gesundheit angeschossen (Bein Schuss), direkt vor dem Krankenhaus und seiner privaten Apotheke. Ehemaler DP Leiter der Stadt LAC. Arben Bruca!

Die DP Profi Verbrecher Gestalten, fühlen sich überall inzwischen gefährdet, bei dieser Orgie des Verbrechens, was durch kriminelle Richter und Polizei Direktoren gedeckt wird. Korrekte Polizisten, ebenso Berisha Leute, haben kein Problem. Jeder weiss, wer korrekt ist. Tropoje – Kukes Verbrecher Banden, die Adminstrative Mafia, wie der Justiz, leben gefährlich in Albanien.

Beni & Mondi: Affaire …

Çmilitarizimi i Shqipërisë 

dhe militarizimi i Baba Mondit


Ndërkohë që i gjithë opinioni shqiptar është i revoltuar me abuzimet dhe skandalet e ministrit Imam Bajalldia, baba Mondi i OSBE i del në krahë në mbrojtje të tij.


Një informator i  brendshëm (të cilin gjeneral Imam Bajalldia nuk po e zbulon dot), na ka informuar se baba Mondi është mobilizuar ushtarakisht për të çmilitarizuar Shqipërinë.


P.S.


E falenderojmë përzemërsisht dhe e ftojmë për një birrë me suxhuk Kosove te “Rruga e Kunotit”.

 

Beni & Mondi: Affaire …

 
Çmilitarizimi i Shqipërisë
dhe militarizimi i Baba Mondit

 

One Response to “Eugen Wohlfahrt und seine OSCE Alt Waffen Entsorgungs Programme”

 1. BuckZiesMutter sagt:

  Ein Mangel an Verständniss für die Wahrheiten, wird Eugen Wohlfahrt inzwischen unterstellt.

  Ambasadori Wolfarth as kuptohet, as kupton
  31/10/2012

  ANDREA STEFANI – Ndërsa deri edhe një revistë amerikane si “The New Republic” boton një artikull ku Berisha klasifikohet si një autokrat së bashku me Kabilën, në Tiranë ambasadori i OSBE vazhdon të shprehet besimplotë se kryeprokurori i ardhshëm do të jetë një person i pavarur nga Kryeministri.

  “Kam besim që të gjendet një personalitet që ta bëjë punën e kryeprokurorit në mënyrë të pavarur edhe të paanshme”, ka deklaruar për mediat Eugen Wolfarth. Dhe është krejtësisht i pamundur të kuptosh se nga e ka burimin ky besim i Wolfarth. Sepse, për këdo që ndjek dhe kupton zhvillimet politike në Shqipëri, është e qartë se do të ndodhë krejt e kundërta pra, që kryeprokurori i ardhshëm do të jetë një delfin i Kryeministrit Sali Berisha. Për këdo që kupton realitetin shqiptar Wolfarth, që duket se nuk e kupton fare këtë realitet (apo nuk do ta kuptojë?), do të mbetet i pakuptueshëm. Kemi të bëjmë me një moskuptim të moskuptimit.

  ***

  Do të qe më e zgjuar që ambasadori Wolfarth të mos fliste fare sesa të shprehte besimin për gjëra që nuk kanë fare shanse të ndodhin. Që kryeprokurori i ardhshëm do të jetë vegël e Berishës nuk vendoset tani, por është parashkruar rreth 4 vjet më parë kur u bënë ndryshimet e Kushtetutës. Në atë Robert Bosh, paraardhësi i Wolfarth në Tiranë, ishte mes atyre ndërkombëtarëve që e përshëndetën si historik konsensusin mes PD dhe PS për ndryshimin e Kushtetutës. Dhe ndër nenet e amenduara, që edhe ai që kishte të bënte me kryeprokurorin e Republikës. Sipas Kushtetutës së vitit 1998, kryeprokurori kishte një mandat të pakufizuar. Kërkesa për kufizimin e këtij mandati u bë e fortë veçanërisht pas skandalit të rrugës Rrëshen-Kalimash dhe tragjedisë së Gërdecit. Shihej qartë se Berisha i shikonte hetimet e prokurorisë mbi këto skandale, që implikonin njerëz të afërt të tij, si një hanxhar që i rrinte mbi kokë. Nevoja e Berishës për të shmangur hetime të pavarura mbi këto skandale, pra nevoja për të mos luftuar dhe jo nevoja për të luftuar korrupsionin, ishin në themel të kufizimit që iu bë mandatit të kryeprokurorit me ndryshmet e Kushtetutës në prill 2008 në dakordësi fatale dhe të pafalshme edhe me PS dhe Edi Ramën. Tani, pas rreth 4 vjetësh, ka ardhur momenti që Berisha mezi e ka pritur, të përzërë nga zyra Ina Ramën, që nuk arriti ta bëjë vegël të tij me gjithë elozhet për “Sivia Konti”, dhe që në vend të saj të vendosë një nga besnikët e tij të tipit Halimi, Nishani apo Ristani. Asgjë nuk e pengon ta bëjë një gjë të tillë, as Kushtetuta, as Presidenti, as edhe shumica e nevojshme në Kuvend që nuk i mungon. Dhe pikërisht në këtë moment ambasadori i OSBE, Wolfarth, del e shpreh besimin se do të kemi një kryeprokuror të pavarur!! Mos ndoshta ambasadori i nderuar beson ende të përrallën e vjetër të vitit 2005 se Berisha ka ndryshuar dhe nuk është më ai autokrati që sot e denoncon edhe një revistë amerikane si ajo “The New Republic”?!

  ***

  Por le të pranojmë, për një moment, se të gjitha këto janë racionalizime të njerëzve me armiqësi të fiksuar dhe të pamerituar për Berishën dhe se gjërat nuk janë fare kështu, dhe se Wolfarth ka një farë të drejte të ketë besim. Ndaj t’i drejtohemi Komisionit të Venecias që qysh në vitin 2009, ka publikuar një opinion për amendimet e Kushtetutës të kryera në Shqipëri në prill 2008. Në dokumentin në fjalë, thuajse të gjithë amendimet në fjalë janë cilësuar si të pranueshme dhe vetëm dy prej tyre. Ato për mocionin e besimit të Kryeministrit dhe kryeprokurorin, cilësohen qartazi dhe prerë si negativë. Dhe ja si shkruhet në konkluzionet e opinionit të Komisionit të Venecias: “Shumica e amendamenteve mund të shikohen si përmirësime dhe qartësime të tekstit ekzistues. Gjë që nuk mund të thuhet për amendimet e nenit 104 për mocionin e besimit dhe nenin 149 për kryeprokurorin. Ky amendament i fundit shfaqet në të vërtetë si një hap për të ardhur keq prapa duke e bërë këtë institucion më pak të pavarur”. Dhe është pasur parasysh edhe që vendosja e një mandati shumë të shkurtër 5 vjeçar për kryeprokurorin, do të sillte shumë shpejt momentin ku jemi, pra kur një Kryeministër i korruptuar i kërcënuar nga hetimet e mundshme të kryeprokurores, do ta heqë qafe këtë kryeprokurore. Por e keqja më e madhe është se këtë mbrojtje të pushtetit të tij të korruptuar, do ta bëjë kushtetueshmërisht! Aq në ankth është Berisha që ta largojë sa më shpejt Ina Ramën nga ai post, sa ka vënë gjithë juristët e tij të “argumentojnë” me të gjithë sofizmat e mundshëm juridikë, që afati i kryeprokurores mbaron në nëntor të këtij viti dhe jo në maj të vitit tjetër. Nga ana e tij Wolfarth, që jo shumë larg u shpreh se koha më e përshtatshme për largimin e kryeprokurores do të ishte maji dhe jo nëntori, nuk kujtohet më ta mbrojë këtë deklarim. Duket ka vërtet besim se mund të kemi një kryeprokuror të pavarur që nuk do të bëhet vegël e Berishës. Atij nuk i shkon fare ndër mend, pra dhe nuk shqetësohet, se nxitimi i Berishës mund të lidhet edhe me ndonjë skemë “antikorrupsioni” që e zhvilluar në muajt që na ndajnë nga zgjedhjet e ardhshme, do t’i shërbente atij për të varë edhe dy zogj të tjerë me një të shtënë: do godiste apo shantazhonte opozitën dhe do retushonte bilancin katastrofik të mosndëshkueshmërisë së korrupsionit në nivele të larta. Moskuptimi i shfaqur nga Wolfarth për këto të vërteta është shqetësues, sepse besimi apo shpresa që ai shfaq, mund të bëhet një tymnajë që do të lejonte të keqes të përparonte nën maskën e “normalitetit”. Nën këtë lloj “besimi” Shqipëria u rrokullis në vitin 1997 nga një ekonomi tregu e suksesshme në greminën e kolapsit të piramidave financiare. Nën këtë lloj “besimi” për një President konsensual u zgjodh një President aq partiak sa praktikisht, Kryeministri kryetar partie është edhe Presidenti de facto i Republikës. Nën këtë lloj “besimi” të paarsyeshëm, që i përhapur nga ndërkombëtarë si ambasadori i OSBE Wolfarth vepron si një opium mbi mendjen e opinionit shqiptar, autokratizmi i Berishës po përparon nën emrin e demokracisë dhe integrimit në Europë. Në këto rrethana pozicioni dhe misioni i ambasadorit Wolfarth në Tiranë bëhet krejt i pakuptueshëm.

  Gazeta „Shqip“ http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=245128