Durres versucht die Banditen von den Stränden zu vertreiben und die Kathastrophe mit dem MTKRS Ministerium

 Dr. Moikom Zeqo, über die Zustände rund um Antike Stätten! Das Ministerium hat keinerlei Experten, und gilt als Idioten Ministerium, wobei die Verantwortung von Neritan Ceka ebenso eine hohe Bedeutung hat, der wie die Minister das Chaos rund um Tourismus und Kultur nicht stoppte, ebenso die Zerstörung der Antiken Stätten.  Wie auch Prof. Afrim Hoti bestätigt im TV, sind die wichtigsten Antiken Stätten wie Durres, Apollonia,Amantia, Antigonea, Byllis, Butring teilweise wegen der Zerstörung wichtiger Anlagen in schlechteren Zustand wie in 1990. Ebenso Antike Burgen, wie in Lezhe, die UNESCO geschützten Städte wie Berat und Gjorokastre, wurden massiv illegal bebaut, durch Banditen und kriminelle Stadt Verwaltungen,

Kriminelle arbeiten im Ministerium, was auch Nichts Neues ist: MTKS – Klodian Pajuni

Die inkompetenten Pyschopaten aktuell sprechen schon wieder von Strategien, was mangels Polizei und Kompetenz, niemals funktionieren wird, sondern nur das Banditentum.

Prezantohet Projekti i Restaurimit të 5 monumenteve kulturore në Shqipëri Prezanto

Comedy Truppe des Ministeriums, ohne jede Berufs Erfahrung und Kompetenz, aber mit neuer Strategie, durch die US Mafia finanziert. Eine Konferenz, gibt es auch mit 30 Personen, was genauso unsinnig ist, weil es u.a. sogar eine GTZ finanzierte Studie der ghh Consult gibt, noch früher aus 1992 ebenso Eine und noch nie wurde etwas umgesetzt, weil es direkt die Premier Minister sabotierten, für eigene Grundstücks Geschäfte, welche man legalisieren wollte. Aus dem Gangster Ministerium, Vize Wirtschaft Minister Enno Bozdo auch dabei, bei dem Strategie Plan ab 2013.

Die Alten Strategien, wo sich Alles extrem negativ entwickelte, vor im Chaos Kathastropen Laden, des Todesschwadron Pr Chefs: Ferdinand Xhaferrie, mit seinen primitiv kriminellen Banden. Nach Verabschiedung des Strategie Planes, verliessen die letzten Experten (u.a. General Direktor Roberto Dumi, wanderte aus, zuvor Adrian Skenderj und Genc Meteau)des Ministeriums die Adminstration, weil in Wirklichkeit die Salih Berisha Verbrecher Banden, jedes Gesetz und jede notwendige Strategie wie Umwelt und Natur sabotierten, wie schon früher unter Ilir Meta und Fatos Nano, weil man nur an Grundstücks Raub interessiert war.Der damals neue Minister Yilli Pango, stahl selbst ein Grundstück in Tirana, bebaute es illegal und legaliserte es vor einigen Monaten.

Gjatë vitit 2005-2006, Ministria e Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, përgatiti dhe miratoi me VKM nr. 395, datë 21.6.2006, Strategjinë dhe Planin e Veprimit për Zhvillimin e Turizmit Natyror dhe Mjedisor. Ky dokument u përgatit me mbështetjen e Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim, Zyra e Shqipërisë.

Strategjia Sektoriale e Turizmit 2007 – 2013 

Inzwischen arbeitet die Peinlichkeit eines Klodian Pajuni, als Kultur Chef bei der Durres Mafia wieder mal, wo er auch schon Präfekt war, als Strohmann einer Idioten Mafia.

Identisch ist es in vielen Ministerien, weil Kriminelle und Parteibuch Gänger die Jobs erhalten, ohne das irgendeine Qualifikation vorliegt. Ein uraltes von Salih Berisha und seiner dummen Bande, bekanntes System der „Klientel“ Politik, wo man für Geld, einen Job erhält, was Albanien und auch den Kosovo ruiniert hat.

Das „Moratorium Skaf“ soll soweit geändert werden, das auch Albanische Segelboote – Segel Yachten erlaubt sind (in der Sommer Saison) und Alles rund um die Häfen nur. Nächste Woche soll es im Parlament behandelt werden, ob es eine Gesetzes Änderung gibt.

Bazuar në piken1 të nenit 81 të Kushtetutës kërkojmë:

1. Shfuqizimin e ligjit  Nr. 9509, datë 03/04/2006 “Për shpalljen e moratoriumit për mjetet motorike lundruese të Republikës së Shqipërisë”.

I ndryshuar datë 04/02/2010 nr. 10220

Moikom Zeqo: Ministerium für Kultur, fehlende wissenschaftliche und professionelle Organisation für Kulturdenkmäler


Moikom Zeqo: Ministria e Kulturës, mungesë organizimi shkencor dhe profesional për monumentet e kulturës

Published on Friday, 15 June 2012 00:00

b_115_98_16777215_0___images_5KULTURE_mzeqo.gif

Trashëgimi kulturore në vendin tonë nga ditë në ditë po shkon edhe më shumë drejt degradimit. Janë shumë probleme në monumentet e kulturës, por duket se Ministria e Kulturës deri më tani nuk ka treguar se për mbrojtjen e tyre është bërë aq sa duhet. Shumë herë është pohuar se trashëgimia kulturore është edhe në funksion të turizmit, por deri më tani MTKRS nuk ka treguar se ka një plan të qartë se si po organizohet në monumentet e kulturës. Për specialistë dhe studiues të njohur sot mjerimi në trashëgiminë kulturore është shumë i madh, ndërsa nuk ka dhe mjaftueshëm personale të kualifikuar që të merret me mirëmbajtjen apo dhe ruajtjen e tyre.

Arkeologu dhe muzeologu i njohur dr. Moikom Zeqo, tregon se nga Ministria e Kulturës shihet mungesa e një organizmi shkencor dhe profesional në lidhje me monumentet e kulturës që do ti ofrohen turistëve. Sipas tij, situata e trashëgimisë kulturore gjatë këtyre 20 viteve është në gjendje degradimi, ndërsa thekson se nuk ka shpresë se do të shohë në ndonjë të ardhme të afër ndonjë ndryshim të situatës së monumenteve në vend. Në intervistën dhënë për gazetën, studiuesi i njohur tregon se qytete arkeologjike kanë mbetur në një situatë para vitit ’90. Sipas tij, Apollonia është më keq nga sa ka qenë para vitit ’90, sepse janë prishur disa struktura brenda saj, ku është restauruar muzeu por dhe shumë objekte nuk kanë bashkëkohësinë për tu bërë të lexueshme dhe perceptueshme për turistët. Por shumë problematike për arkeologun dhe muzeologun Moikom Zeqo mbeten edhe Amantian, Antigonea, Bylisi, Butrinti, etj.

-Trashëgimia kulturore shqiptare është e pasur, por edhe ka një rol të madh edhe në funksion të turizmit, por sipas jush sa është ruajtur ajo?

Turizmi është një ekuacion që ka dy gjymtyrë, njëra që janë turistët dhe e dyta çfarë iu ofrohet atyre. Ne kemi një koleksion monumentesh të admirueshëm, por ka jo pak probleme. Nga Ministria e Kulturës shihet mungesa e një organizmi shkencor dhe profesional në lidhje me monumentet e kulturës që do ti ofrohen turistëve. Situata e trashëgimisë kulturore gjatë këtyre 20 viteve ose është në status quo ose në gjendje degradimi. Pra nuk kam parë dhe nuk kam shpresë se do të shoh për ndonjë të ardhme të afër ndonjë ndryshim të situatës së monumenteve në vend. Përmend këtu Durrësin arkeologjik, i cili është betonizuar, shkatërruar. Para disa kohësh u zbulua lagjja e periudhës së antikitetit të vonë tek ish Lulishtja 1 Maji në Durrës. Është një zbulim i klasit të parë, e ngjashme me qytetin e Pompeut në Itali. Pra ishte një lagje antike, e cila po të ruhej nga shteti do të ishte një motiv i rëndësishëm ballkanik për turizmin evropian. Në vend që të mbrohej kjo lagje antike është vendosur prishja e saj për ngritjen e një pallati. Është absurde kur mendon që shteti bie dakord që të prishet zbulimi më i madh arkeologjik në Durrës. Po ashtu shoh që qytete arkeologjike kanë mbetur në një situatë para vitit ’90. Po marr disa qytete, Apolloninë, e cila është më keq siç ka qenë para vitit ’90, sepse janë prishur disa struktura brenda saj. Është restauruar muzeu por shumë objekte nuk kanë bashkëkohësinë për tu bërë të lexueshme dhe perceptueshme për turistët. Përmend këtu Amantian, Antigonenë, Bylisin, Butrinti, që janë në të njëjtën situatë, jo të zhvillimit, perspektivit. Nuk po flas pastaj për qytetet e Veriut si Drishti, Danja apo dhe kalaja e Shkodrës. Vëmendjen e turistëve do ta tërhiqnin shumë kalatë, por asgjë nuk është bërë. Më shumë ka pasur fjalë. Përmend këtu kalanë e Ali Pashait në Tepelenë, e cila është ndërtuar nga një arkitekt i famshëm korçar është në gjendjen më të mjerueshme. Jo vetëm nga papastërtitë, por nuk ka asnjë restaurim. Para disa kohësh isha në Maqedoni dhe aty janë restauruar në mënyrë të mrekullueshme kalatë, dhe pyes se si ka mundësi që Shqipëria të mos bëjë restaurime. Në kalanë e Gjirokastrës, nuk kemi restaurim, por kështu janë edhe kalaja e Beratit apo ajo e Shkodrës. Sa i takon kalasë së Lezhës, etj, them që koncepti që këto kala të kenë restorante brenda zonës së tyre arkeologjike, mendoj se është koncept diletantësh dhe jo prej shkencëtarësh. Kemi dhe kala të tjera që janë lënë pas dore si ajo e Bashtovës, Porto Palermos, etj, dhe nuk janë subjekte të turizmit siç duhet.

-Ju përmendët trashëgiminë kulturore larg Tiranës, por çfarë mund të na thoni për atë në kryeqytet?

Kalaja e Tiranës është e vonë, por ka një dëshmi të shekullit të 5 dhe 6, që është një ndërtesë me mozaik shumëngjyrësh që mund të konceptohej si një strukturë turistike, që duhej të lidhej me kalanë e Petrelës, kalanë e Prezës dhe Krujës, dhe të kishte një program të sintetizuar me turizimin, por shikoj që nuk është bërë gjë. Në rrethin e Tiranës ne kemi dhe kala të tjera si ajo e Ndroqit, që ka një kishë paleokristiane bizantine të rëndësishme, por pothuajse nuk artikulohet fare në MTKRS. Është një pikë turistike edhe kalaja e fshatit Brar, që nuk di të jetë në guidën turistike, etj. Tirana do të kishte mundësi të veçanta nëse do të kishte organizim. Unë do ta bëja muze në natyrë shpellën prehistorike të Pëllumbasit, pasi shpellat janë monumente kulturore të jashtëzakonshme. Në Kroaci shpellat janë në mënyrë juridike pronë e Ministrisë së Kulturës, ndërsa ne nuk e kemi as në ligj këtë, dhe atje shpellat thithin shumë turistë dhe sjellin të ardhura të konsiderueshme. Ne kemi disa monumente të natyrës, të cilat janë monumente të kulturës, por nuk kemi organizim për to. Kemi dy kanione, një në Benjë në Përmet dhe ai i Osumit në Skrapar. Këto nuk është puna të njihen si monumente, por se si MTKRS duhet të organizojë turizmin.

-Pra sipas jush ka shumë rëndësi organizimi, për ti mirëmbajtur dhe kujdesur për to?

I jap rëndësi çështjes organizative, pra organizmit që lidh monumentet me turizmin. Sot kemi struktura organizative që nuk ekzistojnë, dhe jo vetëm me ciceronë apo komunitet organizativ të turizmit për monumentet jo vetëm brenda qarkut, por më gjerë. Pra duhet të kishte një komitet kombëtar të organizmit turistik të monumenteve të kulturës dhe duhej të ishin profesionistë. Unë shikoj me keqardhje që profesionistët nuk janë në strukturat që ka MTKRS apo dhe të tjerat në varësi. Për mua janë njerëz të punësuar që nuk kanë njohuritë e duhura, janë vetëm për të marrë rrogën. Nuk mund të ketë sukses një turizëm kulturor pa organizim, i cili është më i shumëfishtë dhe nuk është vetëm institucional, por lidhet dhe me infrastrukturën, hotelerinë, ushqimin, etj, që bëjnë të mundur organizimin e një turizmi. Sa i takon qyteteve, Berat dhe Gjirokastër unë shoh që çështja e turizmit këtu është më tepër diçka spontane. Mendoj që flitet shumë për turizmin me trashëgiminë kulturore, por defekti kryesor është në stafin organizues tek njerëzit.

-Por për ruajtjen e monumenteve, çfarë mund të na thoni?

Organizmi i ruajtjes së monumenteve është tepër difektoz, dhe jo vetëm që nuk ekziston personel i kualifikuar, por është reduktuar në mënyrë të mjerueshme, por sot duhet të futet edhe teknika më e sofistikuar e ruajtjes së tyre.

Intervistoi: Julia Vrapi

Der berühmte Professor Afrim Hoti, über die Vernichtung der Antiken Kultur Stätten

Auf Grund jahrelanger Proteste, räumt die Mafia Stadt Verwaltung und Präfektur, die Strände von Ortsfremden Banditen Clans, welche die Öffentlichen Strände und Touristik Zones besetzen! Dazu hat man über 10 Jahre gebraucht und viel Bestechungsgeld ist geflossen.

 170 illegale Strand Besetzungen gibt es im Raum Durres.

280 Liegestühle und Sonnenschirme wurden beschlagnahmt, bei 12 illegalen Strand Besetzungen, nur in der Currila, was eine Erste grosse Aktion war, welche vor 10 Jahren schon hätte geschehen sollen. Dies weil zuvor die Einwohner protestierten, das alle Strände besetzt sind, durch kriminelle und korrupte Stadt Beamte, Freunde von Mördern und sogenannten Geschäftsleuten, wie auch verwandten der Mafia Polizei des Salih Berisha, die u.a. links und rechts auf der alten Nationale Strasse SHIAK – Shkozet zum Hafen, ihre durch die Drogen Barone Luxus Villen haben. Identische Vorgänge sind Landesweit, vor allem bei der Orikum-Vlore Mafia! Ein einmaliger Vorgang, eines Ministeriums MTKRS, was keine Strategie im Tourismus, noch im Kultur Bereich hat.

Eine Wissenschaftliche Erkundungs Tour, machten im Mai 2012, Studenten der Geologischen Fakulät Tirana mit Prof. Vesel Hoxha in dem Gebiet, weil es auch wie ganz Albanischen schon in der Enver Hoxha Zeit, erfasst wurde mit Geologischen Untersuchungen.  Veröffentlicht in der Dyrrah am 14.5.2012 Die Universität, lobte in höchsten Tönen, den Geruch der Natur dort, wo noch nicht von Kriminellen Banden der Politik betoniert wurde und rund um die „Place Germane“, auch im Volks Mund „Bridge Germane“, und die Fischerei Mole im Norden bekannt.

Die Mafia, inklusive Mörder haben dort gebaut! Alles gegen die Gesetze, wo der Mafia Bürgermeister Vangjush Dako ausdrücklich sich weigerte diesen Wahnsinn zustoppen, denn man kassiert mit u.a. wenn man Beton verkauft. Die Delijori, Natasho Paco Mafia, Partner des Polizisten Mörders Dritan Dajit ist dort zufinden.

Typisch die verbrecherische Strand Besetzung, Vernichtung eines Biotopes, illegalem Bauen in der Zone Touristik durch den Terroristen und Gangster: Mentor und Schutzherr, der Geldwäsche und Verbrecher Mafia auch bei der Vernichtung der Öffentlich zugänglichen Küsten Parks in der Zone Touristik, Bauen ohne Dokumente und gegen jedes Gesetz, ist persönlich der Kabinetts Chef des Salih Berisha in Durres, wie dem Land Raub und gescheiterten Versuchen der Urkunden Fälschungen im Staats Archiv: Partner die Kazani Mafia, der sich nun mit neuer Identität: Seferi Efendi nennt, was normal ist.

Mafia Clan: Bylykbashi und das Scheitern der Wahlrechts Reform und der neue US Report! 

BLEDI MUSA SHUAIPI, der auch noch die Boots Besitzer und Fischer erpresste, an ihn Hafen Gebühren zubezahlen, was am Widerstand der Durres Bevölkerung scheiterte.

BLEDI MUSA SHUAIPI - Durres - Tirana Mafia

Das Biotop Massaker des Gangsters: Bledi Shuaipi, einer gut bekannten korrupten und kriminellen Familie.

Currila-Iliria, tatimorët bllokojnë 12 plazhe private

Inspektorët tatimorë duke bllokuar shezlongët

Bllokohen në bregdetin e Durrësit 12 plazhe private të palicencuara. Punonjësit e Drejtorisë Rajonale të Tatim-Taksave kanë zbritur në rërë, duke konfiskuar 280 çifte shezlongësh. Në startim të fluksit të madh të turistëve që pritet të vijnë në Durrës përgjatë kësaj vere, tatimorët kanë ndërmarrë aksion për shmangien e konkurrencës së pandershme që ka “lulëzuar” përgjatë vijës bregdetare. Dhjetëra punonjës të kontrollit kanë zbritur në terren me qëllim konfiskimin e shërbimeve të paligjshme që operojnë në plazhin më të madh të vendit. Si rezultat i kontrolleve të rrepta që kanë vijuar gjatë këtyre ditëve, janë konstatuar me dhjetëra shkelje dhe abuzime. Plot 12 plazhe private, të cilat kishin në përdorim rreth 280 çifte shezlongësh dhe çadra, janë konfiskuar nga ana e Drejtorisë së Tatim-Taksave përgjatë vijës bregdetare, nga zona e Currilave deri në afërsi të Plazhit Iliria. Në një vijë bregdetare me gjatësi 3.1 kilometra që nis nga Currilat deri në afërsi të Plepave, operojnë 170 plazhe private të licencuara, ndërkohë burime nga Drejtoria e Tatim-Taksave bëjnë me dije se një numër i madh subjektesh e ushtrojnë veprimtarinë në mënyrë të paligjshme. Nga terreni, ku ndodhej në aksion kreu i Drejtorisë Tatimore në Durrës, Shkëlqim Fortuzi, deklaroi se: “Në kuadër të planit strategjik të hartimit nga Drejtoria e Përgjithshme dhe planit të masave të hartuara për menaxhimin e sezonit turistik, ka filluar kontrolli i zonës turistike dhe momentalisht jemi përqendruar në plazhet private, të cilat janë gjetur të paregjistruara”. Ndërsa Fortuzi teksa u ka bërë thirrje subjekteve private për të shlyer detyrimet ligjore, ka akuzuar Bashkinë e Durrësit për mungesë bashkëpunimi në evidentimin e rasteve kur shkelet ligji. “U bëj thirrje të gjithë tatimpaguesve të regjistrohen vullnetarisht, në mënyrë ligjore, pasi në të kundërt administrata tatimore Durrës është e vendosur t’i konfiskojë dhe bllokojë konform ligjit tatimor të gjitha aktivitetet që do të konstatohen me shkelje. Për evidentimin e këtyre rasteve i kemi kërkuar ndihmë edhe Bashkisë së Durrësit, por megjithëse kanë kaluar tre muaj, nuk kemi marrë asnjë përgjigje nga ana e saj”, ka pohuar gjatë aksionit Fortuzi. Plazhet e bllokuara janë: një në “Currila”, tre në zonën e sektorit “Apolonia” dhe tetë në plazhin tradicional në “Hekurudha”. Ndryshe nga një vit më parë, kur tatimorët hasnin rezistencën e pronarëve të subjekteve dhe në shumë raste u konfliktuan edhe fizikisht, këtë vit situata është më e qetë dhe në këto ditë të para nuk është shënuar asnjë incident. Ndërkohë, burime nga Tatim-Taksat bënë të ditur se aksionet do të vijojnë përgjatë gjithë sezonit veror, ndërsa objekt kontrolli do të bëhen të gjitha zonat që kanë vijë bregdetare.http://www.panorama.com.al/kronike/currila-iliria-tatimoret-bllokojne-12-plazhe-private/

Die Politischen Mafia Baufirmen zerstören die besten Strände u.a auch durch illegale Müll Entsorgung

 

Man fälschte in den Staats Archiven die Karten und plötzlich waren Mafia Politiker Familien Inhaber wertvoller Küsten Grundstücke, wie nun erneut in der Verbrecher Hochburg Mali e Robit. Peinlicherweise waren die Grundstücke, identisch wie Golem, noch Meer in 1950! 75% der anerkannten Grundstücks Besitzer im Raum Durres, sind reine Fälschungen mit Hilfe krimineller Richter, was Alles in 1998 schon bekannt war.

Der Skandal Nr. 2 um den SP Mafiosi Abgeordneten Nikoll Felaj! Diesmal läuft das ganze wie die Staatsanwaltschaft dokumentiert unter Lezina Felahi. Diesmal war der angebliche Vermesser Fatmir Shameti aktiv.

Skandal i ri me tokën në bregdet, dy të pandehur për 12 dynymë

Leonard Bakillari

Tiranë Njësia Task-Forcë në Prokurorinë e Tiranës ka mundur të zbulojë një tjetër abuzim me pronat në bregdet, duke vënë nën akuzë të paktën dy persona për falsifikim dokumentesh. Hetimet për çështjen nisën në mars të këtij viti, pas dyshimeve se zyrtarë të Komisionit të Kthimit dhe Kompensimit të Pronave ishin përfshirë në një aferë abuzive për njohjen e sipërfaqes prej 12 dynymë tokë në plazhin e Durrësit. Bëhet fjalë për vendimin nr.59 datë 30.04.2002 të Komisionit të Kthimit të Kompensimit të Pronave në Tiranë, i cili i ka njohur të drejtën e pronësisë Lezina Felahit, përfaqësuar nga trashëgimtari i vetëm. Sipas prokurorisë, toka ka sipërfaqen prej 12 mijë metër katrorë dhe ndodhet në zërin kadastral pyll në Malin e Robit, zonë kjo e cila ka qenë kënetore deri në vitin 1950. Pas verifikimeve të para, Komisioni i Pronave ka arritur në përfundimin se kishte mospërputhje mes dokumentacionit të paraqitur nga subjekti përfitues dhe hartës që përcaktonte vendndodhjen e pronës, e cila ishte firmosur nga topografi Fatmir Shameti.

Dosja e prokurorisë………..

http://www.mapo.al/2012/06/10/skandal-i-ri-me-token-ne-bregdet-dy-te-pandehur-per-12-dynyme/

Task Force beschlagnahmt 48.000 qm gestohlenen Grund in der Mafia Hochburg Golem durch Nikoll Felaj in 2000 und dem Mafia Vertreter: Fatmir Avni Toci

Die Grundstücks Mafia, des Salih Berisha, Patozi schützt ihre erbeuteten Grundstücke und Mafia Vermögen! Muster Beispiel: Patozi und Aurel Bylykbashi, welche wie andere Minister tief im korrupten Mafia Sumpf mit den kriminellsten Familien Albaniens verstrickt sind.

Minister und Präfekt erklären die Kathastrophe, die sich ändern muss.

Capo der Tirana Mafia: Aurel Bylykbashi – Schutzherr für Geldwäsche und Zerstörung der “Touristik Zone” in Albanien

Skandal Freispruch fuer die Tropoja Grundstuecks Mafia rund um die Familie des Tunx Vatnikaj / Fatos Gjuziund dem US Gangster Boss: Alban Xhillari

Wurde der Geheimdienst Offizier Iso Copa, in Durres zu Tode gefoltert und “entsorgt“?

Nun am 1.11.2011 steht es fest, das ein Selbstmord vorgetäuscht wurde (im kaum bekannten neuen und illegalen Siedlungs Projekt der PD Mafia von Durres), und Isa Copa eindeutig ermordet wurde. Die Rechts Experten auch aus Deutschland stellten fest, das Iso Copa ein Blut Gerinsel an der Vorderseite des Kopfes hatte, also kurz bevor er verbrannt wurde, niedergeschlagen wurde.


Der Tatort, wo noch Glas Splitter liegen, direkt hinter dem Ex-Militär Stützpunkt

Prosecution: Secret Service Agent death, not suicide


Wenn Verbrecher ohne Verstand ihre Idioten Clubs bauen, sieht es so aus, mit verseuchten Stränden, ein altes Thema vor über 10 Jahren.


Durres ist von extrem primitiven Verbrechern kontrolliert, welche alle Gesetze ignorieren und zugleich alle Politischen Parteien im Parlament finanzieren, mit der Tirana Mafia.

http://gazeta-lajmi.info/vrasja-e-copes-hetime-nga-cia/


Albanian Parliamentary Security Commission blocking the “SHIS” reporting
>Saturday, February 25, 2012

Albanian Parliamentary Security Commission, blocking the reporting of the Albanian Secret Service, to cover the power of Serbian and Russian Mafia

 


The Albanian Newspaper “SOT”

In this report, scheduled for release shortly, said that in the remaining coast in Himara Region, Russian Mafia operates intensively, with politicians from both government and opposition related to the Development Plan and purchasing land illegally.
 
Governing majority, blocking for the second consecutive year the National Intelligence Service report, arguing that the National Security Committee does not guarantee the security measures for the protection of classified information to NIS. Blocking learned that was ordered by Prime Minister Berisha, in order to cover the government, Russian and Serbian mafia, mafia, which has occupied all the coast of Albania. Knowing that the head of NIS Bahri Shaqiri will speak again to the Russian mafia connections with segments of government, the PM Berisha, has ordered that the Commission must cancel the Security reporting, of Bahri Shaqiri.
Given past sessions behind closed doors, where reporting of Bahri Shaqiri is discolored by the media, the Parliament decided to suspend all relations with the State Information Service, thereby violating the Constitution and Rules of the Assembly.

Majority has refused to review the Albanian SIS annual report for work during 2011, but with the same argument. On the other hand, the opposition has sought review of the SIS report, and accused the President of the Committee of Security Leonard Demi, for violation of rules. Two years ago, Albanian media report derived SIS head of the committee, who expressed concern that the Russian mafia are stationed in Albania, by investing mainly in the coast. At last report, NIS warned, not only for the Russian Mafia, but also Israeli, Italian and Albanian groups narkotrafikut who live in Colombia. Russians are the main investment land for tourist villages, especially on the coast.

According to information intelligence service, four years ago in Albania flocked Russian businessmen, who were regularly noted. In these conditions, the businessmen, who according to information from SIS are associated with the Russian Mafia, “was delivered”, because it was interesting to have problems with justice in our country. However, before long, began the second phase, but this time, not directly. Russian Mafia began using different individuals Albanian subcontractor conditions. They were asked to persuade the owners, in order to sell large properties for construction of tourist villages, mainly in the southern Ionian coast, and in particular in the Himara Region.

Wurde der Geheimdienst Offizier Iso Copa, in Durres zu Tode gefoltert und “entsorgt“?

 

Nun am 1.11.2011 steht es fest, das ein Selbstmord vorgetäuscht
wurde (im kaum bekannten neuen und illegalen Siedlungs Projekt der PD
Mafia von Durres), und Isa Copa eindeutig ermordet wurde. Die Rechts
Experten auch aus Deutschland stellten fest, das Iso Copa ein Blut Gerinsel an der Vorderseite des Kopfes hatte, also kurz bevor er verbrannt wurde, niedergeschlagen wurde.

Der Tatort, wo noch Glas Splitter liegen, direkt hinter dem Ex-Militär Stützpunkt
Prosecution: Secret Service Agent death, not suicide
Die heutige seriösere Presse, welche auch Insider Informationen hat,
berichtet heute darüber, das der tode Geheimdienst Mann: Iso Copa, der
11 Jahre für den Geheimdienst arbeitete, Schlag- und Folter Spuren hatte
und dann auf dem einsamen Weg, nördlich des Ex-Militär Stützpunktes
entsorgt wurde, und einen Selbstmord vortäuschte. Er wollte wie sein
Sohn mitteilte, in Kürze Namen outen, welche das grosse Rad in Durres
drehen.
Man hatte die Leiche im Auto plazierte und das Fahrzeug von aussen mit Benzin übergossen und angezündet. Das Auto hatte sogar Einschusslöcher und Herr Iso Cipa,
war seit kurzem Chef der Anti Terror Einheit von Durres. Sein Handy,
wurde unversehrt ausserhalb des Fahrzeuges gefunden, wo angeblich noch
eine sms geschrieben wurde. Auch wenn die Ermittlungen noch 14 Tage
andauern, über die wahre Todes Ursache (das Ergebniss wird oft nach
Wunsch geliefert im Verbrecher Staat Albanien), so spricht man heute
klar von Mord, weil Herr Iso Copa, nicht nur den Landraub der Kononi
Mafia untersuchte (wo sogar nun für einen Prozess, im Auftrage der
Familie Toptani) der US Botschafter intervenierte. Eine video reportage
unten! Es gibt etliche Morde in Albanien, die nie aufgeklärt wurden,
aber die Betroffenen waren immer der Regierung und bestimmten Ministern,
wie Sokol Olldashi, oder einem Enkeled Alibeaj im Wege. Herr Copa, war
der verantwortliche Geheimdienst Offizier, der das Albanische Schiff “Pyramis”,
vor kurzem stoppte in Zusammenarbeit mit dem NATO Geheimdienst, wegen
Waffenschmuggel u.a. in den Irak, zu Gaddafi, aber auch Waffen für die
Hisbolla und in Iran. Alles mit Hintermännern der Serbischen Mafia rund
um Damir Fazllic, dem Geschäftspartner der Berufsverbrecher Salih
Berisha und Lulzim Basha, um nur 2 Namen zu nennen. siehe Artikel unten,
aber genau so ist es: Geheimdiensten ist bekannt, das der Durres Hafen,
wieder unter Kontroller der US-Albanischen Mafia ist.
Der zu Tode gekommene Geheimdienst Offizier Iso Copa, war vor allem
Haupt Ermittler rund um den grossen Betrugs Landraub im Bezirk Durres,
der Salih Berisha Mafia, prominenter Krimineller, wie Agim Hoxha, Dashamir Gjoka,
aber ebenso in die Aktivitäten der Serbischen Mafia und anderer Mafia
Organisationen im Raum Durres, rund um die EUROMAX Supermarkt Kette,
einem der grossen Geldwäsche Projekte, der Fatos Nano Mafia mit Ilir
Meta, vor 10 Jahren schon, wo dann grosse Geldsummen in Appartments
Blocks, Hotels und Ferienanlagen gewaschen werden. Immer im hohen
Tausender Hektar Bereich, des Landraubes, von Morden an echten
Grundstücks Erben, gefälschten Testamenten, kriminellen Richtern — ein
Thema ohne Ende in Albanien, weil Hunderte von Appartments Blocks und
Hotels nicht legalisert werden können.


Der Mord am Albanischen Geheimdienst Offizier: Iso Capo, welcher gegen die Regierungs Mafia ermittelte

Wie hier weigert sich der Landesweite Gangster und Mörder: Ylli Kelmendi, eine besetzte Immobilie zurück zugeben. Erst nach gerichtlicher Anordnung und mit Spezial Polizei Einsatz, konnte er von Freunden überredet werden, das Haus in Tirana freiwillig zuverlassen.

Albanien normal, das Gangster illegal Grundstücke bebauen, Häuser besetzen und die Polizei und Justiz kassiert nur Bestechungeld und duldet diese Zustände, als eine Art Regierungs Terroristen Organisation.

Ylli Kelmendi refuzon të kthejë pronën e “Mirit të Xhikes”, shoqërohet në polici
Nga: SPARTAK KOKA 13.6.2012
Ylli Kelmendi refuzon të kthejë pronën e “Mirit të Xhikes”, shoqërohet në policiTIRANE – Mosmarrëveshjet për pronën dhe një vendim i gjykatës për kthim pasurie është bërë shkak që për rreth dy orë strukturat e policisë dhe RENEA-s të bllokojnë rrugën “Ali Visha” pranë Qytetit Studenti. Ylli Kelmendi një personazh i njohur për drejtësinë dhe ish-miku i Mirit të Xhikes ka refuzuar të zbatojë vendimin e Gjykatës së Tiranës, e cila e urdhëronte këtë të fundit, që truallin prej 320 metra katrore dhe banesën prej 57 metra katrorë, ku ai banonte prej kohësh, t’ua kthente vëllezërve të Fatmir Ramës (Mirit të Xhikes,) të njohur nga gjykata si pronarë të ligjshëm të pronës. Në shenje protestë Kelmendi ka qëndruar në tarracën e ndërtesës njëkatëshe, për rreth dy orë, duke refuzuar të zbatojë vendimin e gjykatës. Është dashur ndërhyrje e negociatorëve dhe vëllait të Kelmendit që ai të bindej për të zbritur dhe për të dorëzuar pronën, e cila sipas gjykatës është mbajtur nga Kelmendi pa asnjë titull pronësie prej disa vitesh. Kelmendi më pas u shoqërua në ambientet e Policisë nga forcat RENEA. (er.nu/BalkanWeb)

Minister Vasili Petrit, Edmondo Sphao, zuvor Ylli Pango erhalten eine Legalsierung ihrer illegalen Bauten. Politiker und illegales Bauen auf gestohlenen Grundstücken, ein uralt Thema.

Per te pare emrat e qytetareve qe marrin legalizimet klikoni mbi:PDF

Altes Thema, in der „Republik der Idioten Mafia“

Albanien vernichtet seine letzten Strände (bei Vlore und Shengin) mit Beton, durch eine Taliban Regierung

In Vlore gibt es keine Öffentlichen Strände! Alles wurde zerstört und von Banditen zubetoniert!

Die Banditen der Vlore Stadt Verwaltung, der Bezirks Mafia in Vlore, säubert die Strände auch nicht und Vieles, wie die Pinien Wälder sind zerstört. Lokal versuchen einige private Schulen die Wälder zusäubern.


Pastrimi i zonave turistike – Top Channel… von TopChannelAlbania

Pastrimi i zonave turistike
13/06/2012 20:00

Die Politiker entsenden zu Ausbilungs Kursen, keine qualifizierten Personen, sondern Verwandte, die oft nicht lesen und schreiben können und wo der Minister Xhaferrie, schon eine unglaubliche Inkompetenz zelebrierte. 18 Jahre Touristische Ausbildungen und Schulen und Alles entwickelte sich negativ in einem Mafia Sumpf, der Idiotie.

Hoteleri-turizmi në Shqipëri dhe shkollat elitare në Zvicër
13/06/2012 19:30

Die Realität sieht oft Anders aus, den oft schmieren die Banditen der Strand Besetzer, oder wer illegla baut, die Behörden


Ndotje në Porto Romano dhe shëtitoren… von TopChannelAlbania

Ndotje në Porto Romano dhe shëtitoren “Taulantia”
16/06/2012

Sarande verbietet total die illegalen Strand Besetzungen was unter der Mafia Regierung des Ilir Meta, erstmals eingeführt wurde, vor über 10 Jahren. In Sarande werden nur noch von der Stadtverwaltung 200 Lek verlangt, ca. 1,35 € für Sonnenschirm und Liege, identisch wie der Preis verlangt wird auch in der einzigen „Zone Touristik“ in Besitz eines Ausländers. In Sarande gibt es keine Baugenehmigungen und die kriminellen Richter dort, haben gegen jedes Gesetz, nachträglich illegale Baugenehmigungen oder gefälschte Baugenehmigungen gegen jedes Gesetz bestätigt, was eine uralte Methode der Mafia ist.

Sarandë, vetëm plazhe publike
16/06/2012


Sarandë, vetëm plazhe publike – Top Channel… von TopChannelAlbania

Bashkia e Sarandës ka vendosur që të gjitha plazhet të jenë publike këtë verë. Drejtori i shërbimeve në këtë bashki Pëllumb Halimi bën me dije se po investohet për rreth 523 shezlongë dhe çadra të cilat do të administrohen prej stafit të shërbimeve.

Rreth 15 mijë metra katrorë plazh është e gjithë hapësira publike në funksion të pushuesve. Plazhet janë zgjeruar me rreth 2500 metra katrorë këtë vit, ndërsa rreth 7 milionë lekë të reja po shërbejnë për pastrimin e tyre. Halimi thotë se privatët do të rikontraktohen vetëm për një sipërfaqe të vogël para hoteleve të tyre, ndërsa në të gjithë hapësirën tjetër pushuesit mund të prenotojnë 2 shezlongë dhe një cadër për vetëm 200 lekë.

Ndërkaq pushuesit duket se e kanë mirëpritur këtë vendim të bashkisë. Kjo sipas shefit të turizmit Aristotel Bita siguron njjë shërbim më të lirë ndaj klientëve dhe do të ndihmojë në vjeljen e të ardhurave për bashkinë.

Për të kompletuar shërbimin më cilësor këtë vit po merren masa gjithashtu për kufizimin e lëvizjes së motorëve të ujit, ndërsa hapësira qe shfrytezohet nga pushuesit ka filluar të plotësohet me sinjalistikë ujore.

http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=236766&ref=fp

Der Kabinetts Chef der Salih Berisha Regierungs Mafia ist selbst Motor der Küsten Wald Vernichtung, des illegalen Bauens dort inklusive der Vernichtung der dort beginnenden Fischerei Schutz Zone in der einzigen prvaten „Zone Touristik“ in Albanien, welche einer Ausl. Firma gehört.Die Adviser Mafia des Salih Beisha udn aller Albanischen Ministerpräsidenten in 20 Jahren sind eine Legende, einer Idioten Mafia, die sich über das Gesetz und jede Art von Kultur stellt.

Capo der Tirana Mafia: Aurel Bylykbashi – Schutzherr für Geldwäsche und Zerstörung der “Touristik Zone” in Albanien

Capo der Tirana Mafia: Aurel Bylykbashi – Schutzherr für Geldwäsche und Zerstörung der “Touristik Zone” in Albanien 

Pollution at Porto Romano and Taulantia
16/06/2012


Pollution at Porto Romano and Taulantia

The Adriatic Coastline, from the Lalez Bay and to the Perroi i Agait, managed by the Durres District, has a limited number of public bathrooms that increase the risk for pollution and infection. The same situation is in Golem and Mali i Robit. 

Although the microbe parameters in the water remain in normal parameters in most of the beaches, the peak of the tourist season makes the situation very critical ini these conditions. Health Directory leaders in Durres say that the most polluted beaches are in Porto Romano and the Taulantia Promenade, which must not be frequented. Meanwhile, the cleanest beaches are in Lalzi Bay, Juba, Rrushkull and Rinia.

The health director appeals for measures to be taken by the local administration and the tourist operators for using public baths during the peak days. http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=6159&ref=fp

Im Kaspar Theater des Ministeriums, will man wieder einmal die Kultur Denkmäler registrieren, weil der Direktor Null Kompetenz hat und nicht weiss, das diese Denkmäler, in der Kommunisten Zeit registriert wurden, ebenso unter Yilli Pango, aber wohl wie so oft die EDV Daten und sonstigen Unterlagen verschwanden! Durch den ständigen Personal Wechsel, weiss niemand, wo die Unterlagen sind. Alles normal.

One Response to “Durres versucht die Banditen von den Stränden zu vertreiben und die Kathastrophe mit dem MTKRS Ministerium”

  1. BuckZiesMutter sagt:

    Die Wasser Probleme von Durres, durch das illegale Bauen überall u.a. von der SHIAK, Sukth, Vore Mafia und dann die Kosovo Mafia in Skhozet und Plepa.


    Durrës, ndotja e depozitave rrezikon qytetarët -… von TopChannelAlbania