EU Kommissarin: Cecilia Malmström – 1 Million Albaner sind in die EU ausgewandert

Man kann das gut verstehen, das bei einem korrupten Null Funktion System, jeder versucht auszuwandern. Null Bildung, Null Justiz, Null Funktion auf allen Gebieten bis zur Krankenhaus Kathastrophe, wo ebenso Alles wie in der Regierung Mafiös organisiert wird, in einer Art Idioten Club der Klientel. Es sind nur noch 2,8 Millionen Albaner im Lande, davon mit Sicherheit über 100.000 oft Kriminelle aus dem Kosovo und Mazedonien.

42% der Albaner wollen auswandern und verwandeln Albanien in ein Chaos bei der biometrischen Pass Beantragung

1 milionë shqiptarë emigrantë
03/06/2012
Komisioni Europian publikoi raportin e tretë vjetor mbi emigracionin dhe azilin. 

Cecilia Malmström, Komisionere për punët e brendshme në BE theksoi:“Në 2011, BE priti pothuajse 10 % të emigrantëve të botës. Kjo shumë është rreth 20 milionë njerëz, ose 4% e popullsisë së BEsë.”

Shqipëria në këtë raport përmendet vetëm një herë, duke u renditur në vend të tretë për numrin më të lartë të banorëve të huaj të BE-së, referuar të dhënave të EUROSTAT.

“Grupet me numrin më të lartë të rezidentëve me kombësi nga vende të treta në 2009 ishin  Turqia (përafërsisht 2.4 milionë), Maroku (gati 1.8 milionë) dhe Shqipëria (përafërsisht 1 milionë banorë),” thuhet në raportin e KE-së.

“Për azilin, ne duhet të vazhdojmë të përmbushim detyrën tonë për t’i dhënë strehë atyre që kërkojnë mbrojtje dhe të kompletojmë sistemin e përbashkët europian për azilin gjatë 2012-s, siç kanë rënë dakord vendet anëtare”, u shpreh Malmstrom.

“Është e qartë se një nga dobësitë e sotme të Shengenit është se vlerësimi  është rishikuar tepër dhe për pasojë ne nuk kemi qenë në gjendje për të vepruar në kohë ndaj dobësive të mundshme në menaxhimin e kufirit të një vendi”, shtoi Malmstrom.

Raporti vjetor për emigracionin dhe azilin në BE gjatë 2011 shoqërohet dhe me sondazhet e bëra nga Eurobarometër, ku rezulton se 53% e qytetarëve europianë mendojnë se emigracioni  pasuron vendet e BE-së në mënyrë ekonomike e kulturore.
http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=235912

Comments are closed.