Vesel Kociu – Ex- Bürgermeister von Ksmali in neuer Funktion der Aluizni Mafia mit der Legalisierung

Vesel Kociu, ein extrem korrupter Man und Ex-Bürgermeister von Ksamali, hat die Hunderte illegaler Bauten dort zu verantworten und wurde damit reich. Unter dem neuen Bürgermeister, gab es keine illegalen Bauten mehr, wobei die Trümmer bis heute nicht weggeräumt wurden. Im kriminellen Enterprise des Salih Berisha, wurde nun Vesel Kociu als Grundstücks Direktor (Aluizni) für Sarande befördert, einem rein kriminellen Enterprise der Politiker Mafia, wie man an dem Verbrecher Shaban Memia sieht. Dort kann er dann abkassieren, weil es fast 3.000 illegale Bauten gibt, durch die Landraub Mafia. Ganze Zitrus Plantagen wurden vernichtet und zubetoniert.

Task Force verhaftet 6 Beamte mit Bledar Dervishi AKKP Direktor wegen Diebstahl von 79 Hektar Land in Kavaje

Das diese kriminellen Banden, genauso wenig Gesetze kennen, wie Albanische Richter, ist ja bekannt.

Ksamil, ai që lejoi ndërtimet pa leje, sot i legalizon

2 Qershor 2012

“Fiks Fare”

Ish-kreu i komunës, në krye të ALUIZNI-t

Ish-kryetari i Komunës së Ksamilit, z. Vesel Koçiu, gjatë mandatit të të cilit u ndërtuan të gjitha ndërtimet pa leje në zonën e Ksamilit, që prej një muaji është emëruar në postin e drejtorit të ALUIZNI-t në Sarandë. Vesel Koçiu mbahet mend si kryekomunari, i cili lejoi ndërtimin e objekteve pa leje në mes të ditës në Ksamil. Pas vitit 2006, atëherë kur kishte përfunduar dixhitalizimi dhe fotografimi ajror i objekteve, të cilat do të futeshin në proces legalizimi, në Komunën e Ksamilit nisën të lulëzonin ndërtime të reja pa leje. Sipas verifikimeve të bëra në këto zonë, por edhe nga konstatimet e bëra nga komuna ishin rreth 280 objekte të cilat duheshin prishur si të paligjshme.

“Pastrimi i Rivierës 2010″ ishte emri i operacionit që Inspektorati Ndërtimor Urbanistik Kombëtar nisi në Ksamil. Ndërtimet pa leje në këtë komunë dhe në Butrint do të ishin në shënjestër të fadromave të ardhura nga Tirana.

Në krye të operacionit ishte vetë drejtori i Inspektoratit në atë kohë, z. Gjergj Bojaxhi. Prishjet e objekteve nisën në hyrje të qytezës së Ksamilit, me shembjen e një ndërtese trekatëshe, për të vijuar më tej në një zonë prej 40 hektarësh. Aksionet e prishjes së ndërtimeve pa leje kanë vazhduar edhe më pas. Këto objekte të ndërtuara prej vitesh nën hundën e ish-kryetarit të komunës, z. Koçiu, pas prishjes e kanë kthyer Ksamilin në një vend grumbullimesh të mbeturinave inerte, të cilat nuk u pastruan kurrë. Ndërsa kreu i komunës, gjatë kohës së drejtimit të të cilit u ndërtuan këto objekte pa leje që çdo muaj shtonin katet nuk mbajti asnjë përgjegjësi, madje sot qëndron në krye të ALUIZNI-t të Sarandës, institucion që legalizon ndërtimet e paligjshme. Në një intervistë dhënë për “Fiks Fare”, ai e mohon faktin që ndaj tij, Prokuroria e Sarandës hapi edhe një proces hetimor lidhur me ndërtimin e 260 ndërtimeve pa leje në 3 vjet që ai ka qenë në krye të komunës në zonën e Ksamilit. “Këto janë muhabete gazetarësh dhe nuk janë faktike. Kur kam qenë kryetar komune nuk kam pasur asnjë procedim penal”. Kjo është përgjigjja që ish-kryetari i Komunës së Ksamilit jep kur e pyesin për hetimet që prokuroria nisi pak vite më parë. Kur e pyet për numrin e ndërtimeve pa leje që janë ngritur në Ksamil, ai nuk do të përgjigjet. “Nuk kam mbajtur statistika për numrin e objekteve pa leje në kohën kur isha kryetar. Masakrën në Ksamil nuk e kanë bërë 210 ndërtime, por ata që duan të marrin Ksamilin me dokumente false. Unë nuk jam më kryetar i komunës dhe nuk mund të përgjigjem për këtë. Kam një tjetër detyrë tani”, tha Koçiu.

Ndërkohë “Fiks Fare” disponon një pjesë të procesverbaleve të mbajtura nga oficerët e policisë gjyqësore dy vjet më parë, para të cilëve, zoti Koçiu ka dëshmuar si person i ndodhur nën hetim për veprën penale të shpërdorimit të detyrës. Në atë kohë, sipas këtyre procesverbaleve, ai është marrë në pyetje nga punonjësit e prokurorisë, pasi sipas tyre, gjatë kohës kur ai ka qenë kryetar komune, nuk ka kryer detyrën e ngarkuar me ligj, për evidentimin, pezullimin dhe prishjen e ndërtimeve të paligjshme në këtë komunë. Por zoti Koçiu, i cili sot është në krye të institucionit të legalizimit të ndërtimeve pa leje, preferon t’i quajë thashetheme gazetarësh këto fakte. Ndërkohë, sipas statistikave që disponon Zyra e Agjencisë dhe Legalizimeve në degën e Sarandës në të gjithë rrethin, Sarandë dhe Delvinë, janë evidentuar 5489 objekte në proces legalizimi, nga të cilat 5179 objekte janë sipas formularit A, pra janë objekte të veçanta të ndërtuara nga qytetarë të ndryshëm, dhe 310 objekte janë sipas formularit A1, që janë shtesat e kateve në objektet ekzistuese.

Nga këto objekte ka gjithsej për kalime pronësie 2480 objekte, pra për gati 60% të objekteve që janë në proces legalizimi, është bërë kalimi i parcelave ndërtimore në favor të qytetarëve.

Kryetari i ri i Komunës së Ksamilit konfirmoi se që nga dita kur ai ka marrë këtë detyrë e deri më sot, nuk është ndërtuar më asnjë ndërtim pa leje në Ksamil.

Ndërsa për objektet pa leje të ndërtuara pas vitit 2007 janë mbajtur nga INUV i Komunës së Ksamilit të gjitha procesverbalet e konstatimet dhe vendimet e prishjes. Por edhe atëherë edhe sot, sipas tij, komuna nuk ka mjete për prishjen e këtyre objekteve.

Por, nga ana tjetër, ai ngre problemin e gërmadhave të krijuara pas aksioneve të prishjes nga INUK. Sipas tij, ndërtimet e lëna gërmadhë pas aksionit që ndërmori INUK janë bërë gangrenë për zonën bregdetare. “Këto shqetësime unë i kam ngritur në të gjitha instancat përgjegjëse, madje i kam shkruar edhe ambasadave të ndryshme për të parë ndonjë mënyrë financimi për të pastruar nga këto gërmadha Ksamilin”, shtoi Koçiu.http://gazeta-shqip.com/lajme/2012/06/02/ksamil-ai-qe-lejoi-ndertimet-pa-leje-sot-i-legalizon/

Die Profi Gangster unterstützen kriminelle Machenschaften und ab 8.5.2012, können illegale Besitzer von Gebäuden in „Zone Touristik“ einen Antrag stellen auf Legalisierung. Bei einem Test Versuch in Mali e Robit, wollten nur 20 Personen, von über 1.000 eine Legalisierung, weil es oft Mafiöse Politiker waren, die ihre Vermögenswerte so verstecken. Geschaffen wurde die Staatliche Agentur, für Land Grund Besitz und nicht für Küsten Grundstücke.

05.08.2010 PDF Print E-mail

ALUIZNI NIS ZBATIMIN E PROCEDURAVE TË RREGULLIMIT TË PRONËSISË,
PËR TROJET NË PRONËSI SHTETËRORE, NË ZONAT ME PËRPARËSI TURIZMIN

 Sot, nëpërmjet një komunikimi të hapur me mediat dhe opinonin publik të interesuar, ALUIZNI njoftoi nisjen e procesit të privatizimit për trojet e fshatrave turistikë. Duke nisur prej dt.10 Gusht, personat e interesuar mund të aplikojnë për kalimin e të drejtës së pronësisë mbi truallin e njësive të ndërtuara, në zonat me përparësi turistike.

 

Kanë të drejtë të paraqesin kërkesë subjektet e interesuar, personat fizikë apo juridikë të cilët gëzojnë njësinë e ndërtuar dhe që kanë kryer një veprim juridik të drejtpërdrejtë ose të rrjedhur me personin e stimuluar, për kalimin e të drejtave reale mbi njësinë e ndërtuar, të ngritur brenda zonës së stimuluar.

 

Këto kërkesa duhet të paraqiten pranë drejtorisë qendrore të ALUIZNI-t, brenda 60 ditëve nga nisja e procedurës.

 

Të gjithë personat apo subjektet e interesuar, mund të njihen më hollësisht (publikimi në faqen zyrtare, tek rubrika legjislacioni) me kuadrin ligjor, si dhe aktet nënligjore në zbatim, mbi bazën e të cilave do të zhvillohen këto procedura.

AULIZNI

aus 2004, wo die Durres Gangster munter weiter und es sogar wegen der Straflosigkeit, gerade rund um Nastasho Paco, noch extremer trieben.

Der damalige Bürgermeister Miri Hoti, ist ein Produkt des Gangsters Bosses der Skrapari Bande: Ilir Meta, Partner dann direkt von Lefter Koka, dem Nachfolger.

Identische Vorgänge begannen mit der Mafia Regierung von Ilir Meta, überall in Albanien, welche als Pyramid Betrugs Geschäft für Migranten Gelder konzipiert waren, ebenso als Geldwäsche Projekte, für jeden Mafia Clan, wie die Fakten zeigen und auch wikileaks festhält. 

Die Staatsanwaltschaft beginnt erneut die Fälle des kriminellen Grundstücks Verkaufes in Durres aufzurollen.

Die besten Grudnstücke in Durres wurden alle verkauft, obwohl die Verkäufer gar nciht die Eigentümer sind. Und genau diese Grundstücke, wurden dann durch illegale Bauten von Politischen Mafia Gruppierung umgehend an Dritte verkauft!

Das geht in höchste Politische Kreise, welche davon direkt profitieren wie u.a. der Mafia Bürgermeister von Durres: Lefter Koca, der illegal auf der gestohlenen Ufer Promenande von Durres, ein Doppel Hochhaus baute! Ebenso Spartak Braho, die Mafia Familien wie die Skrapar Bande von Ilir Meta (Partner Deutscher Politiker und Joschka Fischer nannte auch diesen Verbrecher: Reformer), die Mafia Familie Depani, Muci, Artan Lame, Fino usw..

Mortgage Scandal still continues

The transparent process on the scandal related to the 212 files stopped by the Durresi Prosecutor Office some months before is still going on.By the investigations and verifications some months before there were detected 13 falsified files on stamps and signature of the property commissioner. Thus the intensive and permanent work of the prosecutor office identified some persons who were the beneficiaries of some properties that were sold in an abusive way by persons implicated in these issues. Some of the profiteers of this flagrant event are the subscripted citizens such as, Shyqyri Mustafa, Spiro Lili and Vitore Hunda. For the three above mentioned citizens the accuses of stealing through fraudulency of the properties and that of the documentation falsifying, stamps and signatures are in force. Actualy the three citizens are under the penal accuses and penal attendance. Based on the official sources of the Durresi Prosecutor office, shows that what is more interested and dubious in relation with 13 files is the calligraphy falsifying, because that is the same in all the 13 files and is different by the original and regular files. Thus, on falsifications process there has been implicated only one person, who has filled up the files and completed all the documents and concluded all the necessary procedures for performing the illegal act. Although declared by the same sources the surface of terrain taken into ownership by the three persons is 2750 m2, and it is on the beach part of the city, port and the crossover near the Dajlani Breach, but the most part of the terrain is on the beach. From these ownership, 760 m2 have been passed on the ownership of Shyqyri Mustafajt, 500 and 970 m2 are on the ownership of Spiro Lili and 520 m2 on Vitore Hunda. In the same time some abusive persons sell the terrain through abusive acts on the account of two Construction Firms in Tirana, or other individuals for profiting aims. The prosecution office has sent to the mortgage the decision on sequestering these terrains in order not to be soled again or rented. For the moment these terrains surfaces are blocked and sequestrated, thus are not in use by the actual profiteers. While for the ex-commissioner of the Return and Compensation of the Properties Vasil Hila, is clean from the 13 falsified files because the falsification is done through the color printing and the living thus the stamp as the original one.

One Response to “Vesel Kociu – Ex- Bürgermeister von Ksmali in neuer Funktion der Aluizni Mafia mit der Legalisierung”

 1. Balkansurfer sagt:

  4. Juni 2012 – 21:41
  Aktie
  inAktie

  Öffentliche Entsendung von Hypothek beginnt
  in Durres und Fier: Hier sind die Namen

  Andere über das Schreiben
  PDF – Hypotheken, Liste der Besitzer in Durres und Fier
  TIRANA – Nach dem Bau eines neuen Systems zur Registrierung von Immobilien, Central Bureau of Registration von Grundstücken (IPRCO) gibt bekannt, dass es begonnen hat, öffentliche Bekanntgabe der Erstzulassung von Immobilien Zone Kataster-Nr. 8514 Stadt Durres und nein. 8534, die Stadt Fier. Dieser Beitrag ist jeweils im Gebiet der Katastralgemeinde Zone nicht. 8514, genau an Street „Hafiz Podgorica“ ​​Palace „Niko“ sh. Seite k, im Vergleich zu IPRO Durres und Kataster Zone Nr. Territorium. 8534, genau an der Adresse, der Nachbarschaft „Apollonia“ Street „Anthony xox“ in den Geschäftsräumen der Fier Regionen. Öffentliche Display wird Zeit für 45 Kalendertage fortsetzen. Alle privaten und öffentlichen Einrichtungen, die Eigentum oder andere Rechte haben auf Immobilienvermögen in Katastervermessung Zone nicht. 8514, Kataster-Zone Nr. Durres. Fier 8534, werden gebeten, die Registrierung ihrer Eigenschaften zu überprüfen. Um die Liste zu konsultieren, auf diesem Papier klicken: PDF – Hypotheken, Liste der Besitzer in Durres und Fier (IM / shqiptarja.com)

  04 Qershor 2012 – 21:41
  Share
  inShare

  Nis afishimi publik i hipotekave
  në Durrës e Fier: Ja emrat

  Të tjera rreth shkrimit
  PDF – Hipotekat, lista e pronareve ne Durres e Fier
  TIRANE – Në vijim të ndërtimit të Sistemit të Ri të Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme, Zyra Qendrore e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme (ZQRPP) njofton se ka filluar Afishimi Publik i Regjistrimit Fillestar të Pasurive të Paluajtshme për Zonat Kadastrale Nr. 8514 të qytetit të Durrësit dhe Nr. 8534, të qytetit të Fierit. Ky afishim bëhet respektivisht në territorin e Zonës Kadastrale Nr. 8514, saktësisht në adresën, Rruga “Hafiz Podgorica”, Pallati “Niko” sh. p. k, përballë ZRPP-së Durrës dhe në territorin e Zonës Kadastrale Nr. 8534, saktësisht në adresën, Lagja “Apolonia”, Rruga “Xox Andoni” pranë zyrave të rajoneve Fier.

  Periudha e Afishimit Publik do të vazhdojë 45 ditë kalendarike.

  Të gjitha subjektet private dhe shtetërore që kanë të drejta pronësie, ose të drejta të tjera reale mbi pasuritë e paluajtshme në Zonën Kadastrale Nr. 8514, Durrës dhe Zonën Kadastrale Nr. 8534 Fier, janë të ftuar të verifikojnë Regjistrimin Fillestar të pasurive të tyre.

  Për të konsultuar listën, klikoni në këtë material: PDF – Hipotekat, lista e pronareve ne Durres e Fier