Die Betrugs Universitäten in Tirana sind fest in Hand der Familie Berisha und Mafiosi wie Tonin Gjuraj und Nora Malaj

 Die Tochter Argita Berisha, arbeitet als Dozentin an der Kristal Universitaet, ebenso der beruechtigte Schwiegesohn Malltezi und die Luft Betrugs Nummer mit der New York Universitaet mit Tonin Gjuraj ist genauso peinlich, wie die „Software Experten“ der Betrugs Universitaet „Kristal“ im „Ilir Meta Prozess. Andere Politiker, PD Abgeordnete sind dort ebenso taetig, was Alles ueber die Nonsens Bildung in Albanien sagt, wo kriminelle Clans, mehrere Ministerien total uebernommen haben und ein primitiv krimineler Premier Minister Salih Berisha mit dem Gangster Ilir Meta nur fortsetzt, was vor vielen Jahren begonnen hat.

Allgemein bekannt, das die Bildung im Bodenlosen Nichts verschwunden ist, wie der Zustand der Krankenhaeuser, wo Auslands Albaner ebenso vollkommen entsetzt sind.

Geleitet wird die Mafia Universität Kristal, wo Leute wie Sokol Kociu untergebracht sind die Super Mafia Bosse im Drogen Schmuggel, direkt von der Vize Ministerium im Bildungs Ministerium: Nora Malaj.

Deshalb sollte ja auch diese Mafia Unveristäten mit Nonsens Diplome, auch noch Staatlich gefördert werden, wie ein Regierungs Dekret zeigt.

Man nennt sich Minister, aber von was? Identisch der sogenannte Arbeitsminister, der nicht einmal weiss was er tut und was seine Aufgabe ist.

Minister Myqerem Tafaj und der totale Absturz der Bildung wird immer peinlicher 

Liste der merkwuerdigen Fake Diplome, vieler Politiker!

 

Politike Nga Arben Rrozhani 11 Maj 2012 – 07:56
Share

Share

Skandali i diplomave te Kristal
dy deputetë juristë për një vit

 

Të tjera rreth shkrimit

Pesë deputetë diploma te „Kristal“

Tahiri përkthyes i Zanit

VIDEO

Diploma e Bossit, Spiro: Nuk e kam firmosur

PS: Tafaj të japë llogari për diplomën e Renzo Bossit

VIDEO – Parodia e rrëfimit të Troftës

TIRANE- Shumica e deputetëve të Kuvendit të Shqipërisë, janë pajisur vitet e fundit me gradën shkencore “Doktor”, apo tituj të tjerë shkencorë. Dy prej tyre, të diplomuar në universitetin ‚Kristal‘, e kanë marrë diplomën në një vit akademik. Kjo thellon më tej skandalin e diplomave që janë lëshuar në mënyrë fiktive nga ky Universitet. Deputeti i PS, Skender Hasa, i qarkut të Elbasanit, rezulton të jetë diplomuar në vitin 2005-2007 në universitetin Kristal, në degën Juridik. Ndërsa ai i PD Rahim Çota, po i qarkut të Elbasanit, sipas CV-së zyrtare të prezantuar në faqen online të Parlamentit, rezulton të jetë diplomuar në vitin 2006 po tek Kristal.
Të dhënat e publikuara në faqen zyrtare të Kuvendit si dhe historiku i krijimit të këtij universiteti flasin qartë se dy deputetët nuk kanë kryer ciklin normal të studimeve. Kjo për faktin se Universiteti ‚Kristal‘ i ka hapur dyert për herë të parë në Dhjetor të vitit 2005. Studentët e parë pra janë regjistruar në Dhjetor 2005 dhe në Qershor 2006 është zhvilluar sezoni i parë i provimeve në këtë universitet, në degët Farmaci, Stomatologji dhe Juridik.

Gazeta Shqiptarja.com publikoi sot një listë prej 43 emrash të deputetëve, përfshi këtu dhe kryetaren e parlamentit, Jozefina Topalli të cilët vitet e fundit kanë mbrojtur doktoraturën apo diplomave të mëparshme I kanë shtuar dhe diplomën për juristë.

Rritja e tyre profesionale, në shumicën e rasteve, ka ndodhur vitet e fundit, në kohën që ata kanë qenë të zënë me angazhime shumë të mëdha politike, duke ushtruar mandatin e tyre të deputetit.

Jozefina Çoba Topalli (49 vjeçe)-Mbaroi studimet e larta në Matematikë dhe Drejtësi në Universitetin „Luigj Gurakuqi“, Shkodër. Studioi për Marrëdhënie Ndërkombëtare në Universitetin e Padovës, në Itali dhe u diplomua për master „Administrim publik“ dhe master në „Studime europiane“ në Universitetin e Tiranës. Në vitin 2010 merr gradën shkencore „Doktor“.

Arben Ahmetaj (43 vjeç) M.A. Tregti Ndërkombëtare dhe Diplomaci Patterson. Universiteti Kentucky, SHBA, Diplomuar dhjetor 1996.
B.S. Universiteti i Tiranës, Shqipëri.

Enkeled Alibeaj (39 vjeç)1993-1997: Diplomohet në Fakultetin e Drejtësisë 2000: Merr titullin „Magjistër“, në Shkollën e Magjistraturës.

Ledina Alolli (37 vjeç)1993-1997: Universiteti „Fan S. Noli“, Fakulteti i Ekonomisë, Dega Marketing. 2003-2005:Universiteti „Neofilt Rilski“ Bllagoevgrad, Bullgari. Master Adminsitrim-Biznesi, MBA 2005-2009: Universiteti i Tiranës, Fakulteti Ekonomik. Grada „Doktor i Shkencave Ekonomike“.

Ndriçim Babasi (45 vjeç)-2002 Akademia e Rendit Publik, Doktor i Shkencave Policore.

Taulant Balla (35 vjeç)-Studimet e larta dhe ato pasuniversitare në degën e Shkencave Politike dhe Marrëdhënieve Ndërkombëtare në Universitetin „Al.I.Cuza“, Iasi – Rumani. Eksperienca studimore në disa qendra universitare në Konstanz, Londër dhe Paris.
Doktoraturë në Shkencat Politike.

Besnik Baraj (56 vjeç)-Shtator 76- qershor 1981: Kryer studimet në FSHN, dega Kimi Industriale. 1988: Doktor i Shkencave
1994: Prof. i Asociuar 2001: Profesor

Astrit Beci (46 vjeç)-1984-1989: Fakulteti Mjekësi e Përgjithshme, Universiteti i Tiranës. 1999-2001: Master në shëndet publik, shkolla kombëtare e „shëndetit publik“.

Ilir Bejtja (46 vjeç)-1984-1988: Universiteti i Tiranës, Fakulteti Ekonomik, Dega Biznes. 2010-2012: Universiteti „Aleksandër Moisiu“ i Durrësit, Shkolla e Doktoraturës Doktor i Shkencave Ekonomike në Profilin Marketing.

Marko Bello (51 vjeç)- 1981-1985: Diplomohet në degën Gjuhë Frënge, në Fakultetin Histori-Filologji, Universiteti i Tiranës.
1985-1987: Kurs pasuniversitar për Diplomaci, Universiteti Shtetëror Tiranë. 1997-2000: Doktor i Shkencave Juridike dhe Mardhënieve Ndërkombëtare ne Fakultetin e Drejtësisë “ Nicolae Titulescu“, pranë Universitetit Shtetëror të Krajovës, Rumani.

Sali Berisha (67 vjeç)-Në vitin 1989 iu dha titulli Profesor në Universitetin e Tiranës.

Luçiano Boçi (45 vjeç)-1985-1989: Universiteti „A. Xhuvani“, Elbasan, dega Gjuhë-Letërsi. 09.07.2004: „Doktor i Shkencave“

Ridvan Bode (53 vjeç)-1979-1983: UB Tiranë, diplomuar Financier i Lartë. 1992-1995:Përfundon ciklin e thelluar të studimeve pasuniversitare në Montpellier, Francë dhe fiton titullin „Master of Science“, në opsionin „Kërkim shkencor“ me vlerësimin „Cum Maxima Laude“.

Majlinda Bregu (38 vjeç)-2001-2004: 1992-1996: Diplomë në Shkenca Sociale, Fakulteti i Shkencave Sociale, Universiteti i Tiranës. Doktoraturë, Universiteti i Urbinos, Itali në „Sociologjia e fenomeneve kulturore dhe procesit normativ“.

Astrit Bushati (50 vjeç)-1996: Universiteti i Tiranës, Fakulteti Juridik. 2002: Kolegji i Mbrojtjes në Akademinë e Mbrojtjes.
2003: Master në „Administrim Publik“, Fakulteti Ekonomi.

Aurel Bylykbashi (46 vjeç)-1990-1995: Universiteti Politeknik i Tiranës, dega Inxhinieri Mekanike. 1995: Specializim për Diplomën e Inxhinierisë në Universitetin Politeknik të Barit, Itali. 2004: Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Drejtësisë, dega Juridik.

Ramiz Çobaj (51 vjeç)-1981-1985: Universiteti Bujqësor i Tiranës, Fakulteti Ekonomik. 1994-2000: Universiteti „Luigj Gurakuqi“ Shkodër, Fakulteti i Drejtësisë. 1993-1997: Akademia e Lartë e Rendit, Tiranë.

Ded Dedaj (43 vjeç)-1990-1992: Akademia e Rendit, Instituti i Policisë, Tiranë. 1992-1995: Instituti i Kulturës Fizike, Tiranë.
2003-2007: Fakulteti Juridik, Universiteti i Tiranës.

Leonard Demi (58 vjeç)-1986: Universiteti i Elbasanit, dega „Gjuhë-Letërsi“. 1992: Gradën „Doktor i Shkencave“.

Tom Doshi (46 vjeç)-2005: Universiteti Shtetëror i Tetovës, dega Juridik.

Besnik Dushaj (43 vjeç)-1997: Fakulteti i Drejtësisë, Universiteti „Luigj Gurakuqi“, Shkodër. 2007: Studime pasuniversitare „Master në Drejtësi“, Universiteti i Prishtinës

Jemin Gjana (52 vjeç)-1971-1975: Fakulteti Ekonomi Agrare.
1988-1990: Master në Ekonomi Agrare.

Eglantina Gjermeni-1986-1990: Diplomë në Histori, Fakulteti i Historisë dhe Filologjisë, Universiteti i Tiranës. 2002-2005: Doktoraturë në Punë Sociale, Fakulteti i Shkencave Sociale, Universiteti i Tiranës, Tema e doktoraturës- „Migrimi femëror në Shqipëri“.

Adriana Gjonaj (58 vjeçe)-Studime universitare në inxhinieri mekanike. Mbajtëse e titullit akademik „Profesor“ në informatikë.
Gradë shkencore „Doktor“ në automatizëm në Universitetin Politeknik të Tiranës.

Ilir Gjoni (50 vjeç)-1981-1985: Universiteti Shtetëror i Tiranës, diplomuar për Gjuhë-Letërsi Angleze, Tiranë
2002- 2004: Shkolla Pasuniversitare e Marinës së SHBA, Monterey, CA Master në Çështje të Sigurisë Kombëtare

Eduart Halimi (40 vjeç)-1991-1995: Fakultetit i Drejtësisë Tiranë. Akademia e Policisë Tiranë, korrespondencë.
1997-2000 Shkolla e Magjistraturës, Tiranë.

Ismail Hoxha (53 vjeç)-1984: Inxhinier, diplomuar në Universitetin e Tiranës. 1996: Doktor i Shkencave, Universiteti „La Sapenza“ Rome, Itali. 2007: Profesor, Universiteti Politeknik i Tiranës.

Paulina Hoxha (58 vjeçe)-1987: Diplomuar në Universitetin e Tiranës, Fakulteti Histori-Filologji, dega Histori-Gjeografi
1997: Fiton gradën „Doktor“. 2005: Fiton titullin „Profesor i Asociuar“

Vasilika Hysi (49 vjeçe)-1981-1985: Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Shkencave Politiko-Juridike, diplomuar në degën Drejtësi.1993- Eshtë dhënë grada shkencore „Doktor“.
1999- Eshtë dhënë titulli akademik „Profesor i asociuar“, në fushën e drejtësisë.

Kastriot Islami (60 vjeç)-Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Shkencave të Natyrës, dega „Fizikë Speciale“. 1999: Merr titullin „Profesor“. Studime post-doktorate, Universiteti i Giessenit, Gjermani.

Gjovalin Kadeli (48 vjeç)-Fakulteti Juridik „Luigj Gurakuqi“, Shkodër. Fakulteti i Shkencave Shoqërore: dega Marrëdhënie Ndërkombëtare.

Ervin Koçi (37 vjeç)- 1993 – 1997: Fakulteti Ekonomik Tiranë, dega Administrim – Biznesi. 1998 – 2005: Fakultetin Juridik Tiranë (korrespodencë).
2002 – 2004: Master për Administrim Publik (MPA), pranë Fakultetit Ekonomik, Tiranë.

Mimi Kodheli (48 vjeç)-1982-1986: Fakulteti i Ekonomisë, Dega Financë, Universiteti i Tiranës. 2006-2010: Doktoraturë (PhD) në Ekonomi dhe Financa Ndërkombëtare, Universiteti i Veronës, Itali.

Lefter Koka -Arsimi i Lartë, Fakulteti Ndërkombëtar i Shkencave Juridike, Strugë.

Ylli Lama-Arsim i lartë, Juridik

Agim Leka (51 vjeç)-1971-1976: Studime në Fakultetin e Shkencave Politike Juridike, Dega Filozofi, Universiteti i Tiranës.
Diplomuar me Titullin: „Punonjës i shkencave politike dhe juridike“. Regjistruar në Ciklin XXV „Dottorato Di Ricerca in Filosofia“, Universita Degli Studi Di Verona, Italy. Dekreto Rettorale nr 445/1/2009.

Piro Lutaj -1982- Akademia „Skënderbej“, Tiranë. 2004- Universiteti i Shkodrës, Fakulteti i Drejtësisë.

Pandeli Majko (45 vjeç)-Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike; Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Drejtësisë.

Arben Malaj (51 vjeç)-Fakulteti i Ekonomisë, Universiteti i Tiranës. Profesor i Asociuar i Shkencave Ekonomike.
Senior Fellow, Harvard University, Center for Business and Government.

Lefter Maliqi (40 vjeç)-1987-1991: Shkolla e mesme ushtarake „Skënderbej“ 1991-1993: Akademia e Forcave Tokësore „Skënderbej“
1993-1996: Akademia e Policisë Tiranë. Fakulteti Juridik.

Mark Marku (46 vjeç)-1990-1994: Diplomimi, në degën e Gjuhë-Letërsi, Fakulteti i Historisë dhe Filologjisë Universiteti i Tiranës. 2010: Doktor i Shkencave të Informimit dhe Komunikimit. Universiteti Pantheon-Assas, Paris 2, Sorbone, Francë.

Ilir Meta (43 vjeç)-Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Ekonomisë. Master për Integrimin Ekonomik, Universiteti i Tiranës.

Osman Metalla (48 vjeç)-1978-1982: Akademia e Detarisë, Vlorë.
1983-1986: Akademia e Marinës, Vlorë, Komandues detar.
2006-2008: Master, Administrim Publik, Fakulteti i Ekonomise, UT.

(sg/shqiptarja.com)

12 Maj 2012 – 19:10

Share

Share

Zv/ministrja e arsimit shefe
e departamentit në Kristal

 

Të tjera rreth shkrimit

Dokumenti zyrtar i Nora Malajt

Skandali, dy deputetë juristë për një vit

TIRANË – Universiteti “Kristal” i përfshirë në skandalin me diplomën e Renzo Bossit ka në stafin e tij një prej drejtuesve më të lartë të Ministrisë së Arsimit.
Zv.ministrja Nora Malaj, bazuar në dokumentat zyrtarë të ministrisë së arsimit, aktualisht „rezulton“  drejtuese e departamentit të Psikologjisë – Sociologjisë në këtë universitet jo – publik. Këtë fakt Shqiptarja.com e zbuloi në CV që shoqëron emrin e Nora Malaj në faqen online të Ministrisë së Arsimit.
Sipas këtij materiali, zv.ministrja Malaj prej tre vjetësh është drejtuese në këtë universitet, por njëherësh ka qenë pedagoge edhe në universitete të tjera të vendit.

EKSPERIENCAT E PUNËS
1987-1992 Redaktore shkencore, në Sektorin e enciklopedisë, në Shtëpinë botuese ”Enciklopedike”, Tiranë
1992-1997 Mësuese në gjimnazin “Qemal Stafa”, Tiranë
1998-2002 Drejtuese në gjimnazin “Qemal Stafa”, N/drejtore
2002 – 2005 Kryetare e Komitetit për Mundësi të Barabarta, “Ministria e Punës dhe Çështjeve Sociale”
2005 – 2008 Drejtues në Institutin e Monumenteve të Kulturës, N/drejtore
2008 në vazhdim Shefe e departamentit të psikologjise- sociologjisë, universiteti jo publik “Kristal”, Tiranë
2005 – 2006 Pedagoge e jashtme në Universitetin e Shkencave sociale, Elbasan, dega letërsi2006 – 2008 Pedagoge e jashtme në Universitetin “Luarasi”, Tiranë
2004-2006 Pedagoge e jashtme dhe bashkëpunëtore e Universitetit të Europës Juglindore”, Maqedoni, Tetovë

Pyetja që lind është: A ka patur dijeni ministria e arsimit dhe Nora Malaj për diplomimin aq të diskutuar të Renzo Bossit në Shqipëri?


KRISTAL: NË VEND TË MALAJ-T U EMËRUA ALBANA CENOLLARI
Universiteti “Kristal” ka reaguar pas publikimit në faqen zyrtare të ministrisë së arsimit të CV-së së zv.ministres Nora Malaj. Sipas deklaratës së përcjellë online për Shqiptarja.com. Malaj ka mbajtur postin e shefes së departamentit vetëm për disa muaj.
“Zj. Malaj ka drejtuar këtë departament vetëm për 6 muaj Tetor 2008-Mars 2009. Ajo u lirua nga kjo detyrë në kohën që garonte për deputete në zgjedhjet e 2009, si rrjedhojë e politikave të institucionit. Duke ju uruar suksese, ju informoj që prej Prill 2009 unë drejtoj këto dy departamente”, shkruan Albana Canollari, drejtuesja e departamenteve prej afro 3 vjetësh.

EKSPERTËT E VIDEOS META – PRIFTI
Sipas një investigimi të bërë nga gazeta “IDEA”, edhe 2 prej ekspertëve e videos Meta – Prifti që rrëzuan ekspertizën e ekpertit amerikan për videon Meta-Prifti, në Gjykatën e lartë, janë sërish staf i këtij universiteti. Ardian Pollo, (shef i Departamentit të Elektronikës në Universitetin Kristal) dhe Ermal BEQIRI, (drejtor i Teknologjisë së Informimit në Rektoratin e Universitetit të Tiranës dhe pedagog informatike në Universitetin Kristal.

(aq/shqiptarja.com)

8.5.2012: Die Staatsanwaltschaft eroeffnet ein Verfahren rund um das Diplom der „Kristal“ Universitaet fuer den Sohn von Umberta Bossi

Eine ehemalige Vize Bildungsministerin ist dort taetig und ebenso wurden die Experten fuer Software im Bestechungs Gerichtsfall des Ilir Meta von der Universitaet gestellt.

12 Maj 2012 – 19:10
Share
inShare
Zv/ministrja e arsimit shefe
e departamentit në Kristal
Të tjera rreth shkrimit
Dokumenti zyrtar i Nora Malajt
Skandali, dy deputetë juristë për një vit
TIRANË – Universiteti “Kristal” i përfshirë në skandalin me diplomën e Renzo Bossit ka në stafin e tij një prej drejtuesve më të lartë të Ministrisë së Arsimit.
Zv.ministrja Nora Malaj, bazuar në dokumentat zyrtarë të ministrisë së arsimit, aktualisht “rezulton” drejtuese e departamentit të Psikologjisë – Sociologjisë në këtë universitet jo – publik. Këtë fakt Shqiptarja.com e zbuloi në CV që shoqëron emrin e Nora Malaj në faqen online të Ministrisë së Arsimit.
Sipas këtij materiali, zv.ministrja Malaj prej tre vjetësh është drejtuese në këtë universitet, por njëherësh ka qenë pedagoge edhe në universitete të tjera të vendit.

EKSPERIENCAT E PUNËS
1987-1992 Redaktore shkencore, në Sektorin e enciklopedisë, në Shtëpinë botuese ”Enciklopedike”, Tiranë
1992-1997 Mësuese në gjimnazin “Qemal Stafa”, Tiranë
1998-2002 Drejtuese në gjimnazin “Qemal Stafa”, N/drejtore
2002 – 2005 Kryetare e Komitetit për Mundësi të Barabarta, “Ministria e Punës dhe Çështjeve Sociale”
2005 – 2008 Drejtues në Institutin e Monumenteve të Kulturës, N/drejtore
2008 në vazhdim Shefe e departamentit të psikologjise- sociologjisë, universiteti jo publik “Kristal”, Tiranë
2005 – 2006 Pedagoge e jashtme në Universitetin e Shkencave sociale, Elbasan, dega letërsi2006 – 2008 Pedagoge e jashtme në Universitetin “Luarasi”, Tiranë
2004-2006 Pedagoge e jashtme dhe bashkëpunëtore e Universitetit të Europës Juglindore”, Maqedoni, Tetovë

Pyetja që lind është: A ka patur dijeni ministria e arsimit dhe Nora Malaj për diplomimin aq të diskutuar të Renzo Bossit në Shqipëri?

KRISTAL: NË VEND TË MALAJ-T U EMËRUA ALBANA CENOLLARI
Universiteti “Kristal” ka reaguar pas publikimit në faqen zyrtare të ministrisë së arsimit të CV-së së zv.ministres Nora Malaj. Sipas deklaratës së përcjellë online për Shqiptarja.com. Malaj ka mbajtur postin e shefes së departamentit vetëm për disa muaj.
“Zj. Malaj ka drejtuar këtë departament vetëm për 6 muaj Tetor 2008-Mars 2009. Ajo u lirua nga kjo detyrë në kohën që garonte për deputete në zgjedhjet e 2009, si rrjedhojë e politikave të institucionit. Duke ju uruar suksese, ju informoj që prej Prill 2009 unë drejtoj këto dy departamente”, shkruan Albana Canollari, drejtuesja e departamenteve prej afro 3 vjetësh.

EKSPERTËT E VIDEOS META – PRIFTI
Sipas një investigimi të bërë nga gazeta “IDEA”, edhe 2 prej ekspertëve e videos Meta – Prifti që rrëzuan ekspertizën e ekpertit amerikan për videon Meta-Prifti, në Gjykatën e lartë, janë sërish staf i këtij universiteti. Ardian Pollo, (shef i Departamentit të Elektronikës në Universitetin Kristal) dhe Ermal BEQIRI, (drejtor i Teknologjisë së Informimit në Rektoratin e Universitetit të Tiranës dhe pedagog informatike në Universitetin Kristal.

(aq/shqiptarja.com)
http://www.shqiptarja.com/aktualitet/2731/zv-ministrja-e-arsimit-shefe-e-departamentit-ne-kristal-dokumenti-zyrtar-i-nora-malajt–skandali-dy-deputete-juriste-per-nje-vit-81627.html

http://www.mash.gov.al/File/CV%20NORA%20MALAJ.pdf

New York Times, über die Betrugs Universitäten in Tirana, welche Mafiös organisiert sind

Die angebliche Universität New York – Tirana, hat zuviel Ausehen in den USA erregt, weil Tausende von diesen gefälschten Diplomen auftauchten mit Null Bildungs Albanern und so gibt es den nächsten Artikel in der New York Times, über die Betrugs Maschinerie, der Albanischen Regierung, welche diesen Mafiösen Betrug nicht beendet, obwohl wie im Teil I, bewiesen die Fakten dem Minister bekannt sind.
New York Universität - tirana
Man wirbt für die falschen Titel

Die Peinlichkeit, das ständig Voll Idioten Minister und Direktoren in der Adminstration werden, liegt auch in Mafiösen Geschäften, rund um Diplome, auch mit Fakultäten, die nie existiert haben in Balkan Ländern. Die Albanischen Beispiele, der Pseudo Universitäten durch Berufs Betrüger aus dem Politischen Lager sind nur peinlich für ein Land, wobei es etliche angebliche US Universitäten gibt in Albanien und dem Kosovo, wo man Luft Nummern Diplome erhält, womit man allerdings auch Präsidentin des Kosovo werden kann. So kann man gut verstehen, das in Weltbank Reports, wikileaks cables die erbärmliche Bildung und Arbeits Erfahrung, immer wieder festgehalten ist, was Investoren abschreckend ist. sogenannte Minister, haben oft selber Fake Diplome von solchen Bildungs Stätten, weswegen nie etwas Positives geschieht.

Part I: Der Betrug an Tausenden von Studenten mit ungültigen Diplomen, durch Betrugs Universitäten in Albanien

Universität New York – Tirana

Part II:

The New York Times

 

 • February 12, 2012

  In Albania, Can a U.S. Diploma Deliver?

  TIRANA, ALBANIA — Rising above the dingy back streets of the Albanian capital, the silhouette, instantly recognizable, shines out like a promise: the Statue of Liberty, symbol of America, land of opportunity — and also the logo of the University of New York, Tirana (U.N.Y.T.), where students pay more than $32,500 for what a sign in the lobby describes as “the only real European and American education” in the country.

  On its elaborate Web site, U.N.Y.T. paints a glowing picture of students enjoying a typical American university experience — complete with student union, college sports, and campus social life — without having to ever leave Albania. Although known locally as “New York University-Tirana” — the name listed on its official charter from the Albanian government — the school has no connection with the campus in Greenwich Village. Nor does it have a dining hall, dormitories, gym, or stadium — the Web page covering sports has been “under construction” for more than a year. The photograph of a library, featured on the cover of the school’s handsomely printed brochure, was in fact taken elsewhere, school officials concede.

  Bevis Fusha for the International Herald Tribune

  The entrance to the University of New York, Tirana.

   

  But the classes are in English. And thanks to an arrangement with the State University of New York this private Albanian institution does offer its 650 students the chance to acquire an American diploma. By paying the for-profit U.N.Y.T. an extra $100 per credit, for the first three years plus an additional $5,000 for the final year, students can graduate with a degree from Empire State College, a division of SUNY based in Saratoga Springs devoted to adult education and nontraditional learning.

  Known by various labels — “validated” or “franchised” degrees, “supported programs,” or branch campuses — such arrangements between universities in the United States, Britain or Australia and various private providers in the developing world have become increasingly common.

  While students in Tirana seem satisfied, critics say that with a revenue structure based on tuition fees, and an admissions process subject to the need to recruit paying customers, all too frequently these arrangements deliver the form, but not the substance, of an academic education.

  Armand Kapllani, a 2007 Empire State/U.N.Y.T. graduate now studying at Southern Methodist University in Dallas said that many of his courses were pitched at the level of an American high school. “We didn’t even learn how to use a financial calculator. You are graduating with a degree in finance and you don’t know how to use the calculator,” he said.

  But Gavin Lowder, director of international programs at SUNY Empire State, says U.N.Y.T. is held to “the same academic guidelines as the rest of the college. There are no separate standards for our Tirana program.”

  Konstantine Giakoumis, U.N.Y.T.’s deputy rector, said in an interview that “the curriculum is jointly drafted and approved by committees of both universities.”

  On a recent visit to the Albanian campus, SUNY’s influence seemed more like a label than an active presence. The overwhelming majority of courses are taught by local faculty members hired without any input from SUNY, who also have little say over the content. Of 15 Empire State courses offered in the autumn 2011 catalogue, only three appear to be taught by instructors with doctorates. “Our teachers are not SUNY faculty. Not directly,” said Mr. Giakoumis. Empire State College, he added “does not have centrally managed exams.” Instead exams are set and marked by the faculty in Tirana.

  Faculty members teaching SUNY courses “are expected to be approved by the program director,” Mr. Lowder said in an e-mail. “As part of the approval process, résumés are reviewed and approved. Where possible, faculty are interviewed prior to the semester,” he said. But he admitted that faculty teaching U.N.Y.T. courses “are not subject to Empire State review or approval.” For example, Mr. Giakoumis holds a bachelor’s degree from Athens University and a doctorate from the Center for Byzantine, Ottoman and Modern Greek Studies at the University of Birmingham, yet teaches both U.S. History and Diplomatic History.

  Asked about the claim that the school offers an “American education,” school officials said that “the description is echoing the university’s concerned and concentrated efforts to adopt the best models from well-established American universities.

  Mr. Kapllani said a group of three to four faculty members from SUNY visited the campus “once — or maybe twice — a year.”

  According to Mr. Lowder, a team from Empire State last visited Tirana in October; the second visit this year is scheduled for the end of February. “Because of budget constraints, the program director does not make visits outside of the team visits unless absolutely necessary,” he said.

  To students, what matters is the credential the prestige of an American degree. And on that score Mr. Kapllani had no complaints. “I had a wonderful time there when I was a student. A degree from U.N.Y.T. is quite respectable and it opens many doors in Albania,” he said.

  Anisa Vrenozi, currently a junior, said “My studying experience in this university has been an excellent one, and I think I have made the best choice choosing this university.”

  But Philip Altbach, director of the Center for International Higher Education at Boston College, says student satisfaction may not be the right measure. The demand for American or British credentials is so high, regulation so lax, and the opportunity for profit so tempting that when universities “balance their educational missions against their business interests” education often loses, he said. American universities, he said, had “a special responsibility to make sure we live up to our own standards” in any overseas venture.

  On paper, the 13-page Memorandum of Understanding between SUNY and the University of New York, Tirana, supplied on request to a reporter, appears to spell out high standards. Although students can take as many as 96 credits, or about three years’ worth of courses, from U.N.Y.T. and need only 32 SUNY credits to graduate, all students “must fulfill the specific requirements set forth in the E.S.C. guidelines for the degree and the specific major.”

  These include SUNY’s general education requirements and all pre-requisite courses for a student’s chosen major. Albanian faculty members teaching E.S.C. courses appointments are subject to joint approval by both institutions. Student progress is also monitored by both institutions, and Empire State’s Academic Program Director is “authorized to review grade distribution in all courses and for all faculty.”

  On the ground in Tirana the picture is less reassuring. Although the memorandum describes both schools as “partners,” the precise nature of the relationship between SUNY and U.N.Y.T. is difficult to pin down. U.N.Y.T. is itself part of the New York College Group — logo: the Statue of Liberty in blue silhouette over the initials NYC — a Greek company with outposts in Athens and Thessaloniki and other branches in Prague and Belgrade.

  William Lawton, director of the Observatory on Borderless Higher Education, a London-based research institution that monitors academic exchange, said “there are different levels of control, from validation and franchising up to branch campus. Basically in franchising the home institution provides the curriculum; in validation they don’t.”

  ……..

  But in the past year “validation” has become a badge of dishonor in British academic circles because of a series of scandals at the University of Wales, which was shown by the BBC to have validated bogus degrees at Fazley International College, a university named after its founder, a Malaysian pop star, and to have allowed students at Rayat London College, a private school offering University of Wales M.B.A. courses, to pay for qualifications. The damage to its reputation was so great that the university, founded in 1893, closed its doors in October.

  According to Judith Eaton of the Council for Higher Education Accreditation in Washington, U.S. universities “do not have the legal authority to accredit or otherwise sanction (‘validate’) the awarding of a degree by another institution.” Any joint arrangements “would come within the purview of accrediting organizations” that review the home campus, she said.

  Empire State College, like the rest of SUNY, is accredited by the Middle States Commission on Higher Education, based in Philadelphia. Richard Pokrass, a spokesman for the organization, said in an e-mail, “SUNY/Empire State College is accredited by our Commission, but University of New York, Tirana, is not. UNY-Tirana is approved by our Commission as an ‘other instructional site‘ for SUNY/Empire State College.”

  Asked whether the accreditors had ever seen his campus, Mr. Giakoumis said “I believe inspectors travelled to Greece and Prague, but not to Tirana.” Mr. Pokrass later confirmed that “‘Other instructional sites’ are typically not visited.”

  On a brief visit at the end of January, a reporter watched Keler Gjika listlessly take a class on Advanced Finance through practice questions from Damodaran online, a popular Web site maintained by Aswath Damodaran, a professor at the Stern School of Business at New York University.

  As students stared inertly at the projected screen images, the exercise seemed a long way from an American classroom — and also in striking contrast to the atmosphere at the European University of Tirana, another private college on the other side of the city. All the classes there were in Albanian, but the lively discussion in classrooms and cafeteria, and the well-stocked — and busy — library suggested an institution where curiosity was as important as credentials.

  Despite its offering only an Albanian degree, the rector, Tonin Gjuraj, said the school had no trouble filling its 2,500 places. “Albania was a poor countsaid Mrry. An isolated country. People are eager to get ahead,” . Gjuraj, a former Albanian ambassador to Israel.(Albanian Diplomat Mafia) Darjel Sina, who teaches law, described the school’s tuition of $3,300 a year — or $7,900 for a three-year course for those who pay in cash — as “not cheap. But it’s not expensive.” For popular fields like medicine, law or finance, the competition at Albania’s public universities, where tuition is $200 to $530 a year, is intense. The large number who fail to secure a place guarantees a demand for private providers.

  Kevin Kinser, an expert on cross-border education at SUNY Albany (which is not connected to E.S.C.), said the U.N.Y.T. connection with Empire State College “is a way of developing legitimacy — a branding issue. The conflict comes into it when the public institution asks, why should we devote any attention to serving individuals outside our constituents? What we’ve found in our research is that if it’s out of state, it’s out of mind.”

  Although both Mitch Leventhal, SUNY’s vice chancellor for global affairs, and Gavin Lowder, the director of Empire State College’s international programs, declined to be interviewed, Mr. Lowder did answer questions by e-mail. “This program is not funded by taxpayer dollars,” Mr. Lowder said. “It is a self-funded program. In addition, the program provides opportunities for Empire State College faculty to have international experience, which enhances teaching and learning.’‘ He insisted that faculty “are hired only in consultation with E.S.C.” and that the curriculum “is in accordance with college guidelines.”

  It is also profitable. For every four-credit Empire State course offered at U.N.Y.T. collects $1,200 — the price is fixed in dollars — of which it keeps $384. The balance is passed along to SUNY, along with 68 percent of portfolio fees ($315), orientation ($50), telecommunication ($100 per term) and an assessment fee for transfer credits of as much as $1500. This year, U.N.Y.T. enrolled 111 students in Empire State courses; there are similar arrangements for New York College’s campuses in Greece and the Czech Republic.

  With no investment needed for buildings or teaching staff, and the promise of regular returns, such arrangements are increasingly popular with cash-strapped Western universities. In Albania, a country still emerging from long years of isolation under the Stalinist dictator Enver Hoxha, U.N.Y.T.’s promise of “a guarantee for your future” will always find plenty of takers. But as Mr. Lawton, of the Observatory on Borderless Higher Education, warns, “the financial risk is inverse to the risk to reputation.”

  “SUNY is at the leading edge of commercialization, but in these days of financial pressure others will be close behind,” said Philip Altbach. By relying on self-assessment, he warns, “American accreditors are leaving the fox to regulate the chicken coop.”

  http://www.nytimes.com/2012/02/13

  D.D. Guttenplan (12 February 2012), In Albania, Can a U.S. Diploma Deliver?, The New York Times, retrieved February 14, 2012

  http://www.unyt.edu.al/unyt/index.php?pg=contact

  13 Shkurt, 2012 Sociale | nga AMA-News
  Pas trafikut të armëve, NYT merret dhe me universitetet private në Shqipëri
  Gazeta e njohur amerikane, New York Times
  Salih Berisha education Mafia: Tonin Gjuraj

  Tonin Qjuraj

  Tonin Gjuraj, wurde Botschafter, obwohl das Diplomatische Gesetz vorschreibt, das man mindestens 15 Jahre im Auswärtigen Amte und in Diploamtischen Missionen gearbeitet hat, was wieder einmal Alles sagt, weil solche Posten praktisch auch unter Salih Berisha, direkt an die Mafia verkauft werden. Lebensläufe, Arbeits Tätigkeiten sind wilde gefälschte Storys, wie immer in Albanien und wertlos, wie auch sein Professoren Titel.

  Universität of New York, Tirana

  Wichtigste Produktiv Tätigkeit in Albanien: Handy Bomben bauen – Fälschungen aller Art
  Mit gefälschten Diplomen zur 2. höchsten Polizistin —–> Präsidentin des Kosovo aufsteigen: Atifete Jahjaga

  Man kauft sich Schul Zeugnisse und Titel in Albanien

  Albanian Lawyers Attack ‘Corrupt’ Choice of Judges

  Tausende von gefälschten Diplome und Titel der Mafia Universität Tetova, sind erneut Schlagzeilen

  7 Hoch Schul Lehrer der neuen Uni in Kamzes, sind der Korruption angeklagt.

  7 Direktoren der Steuer Behörde wegen gefälschten Diplomen angeklagt.

  Österreich anerkennt Diplome
  Wissenschaftler und Bildung in Albanien und Mazedonien: Null Ahnung – und ein typischer Albaner Vorfall mit einer Fähre

  Albanien – Kosovo:: mit einem Null Bildungs Stand und selbst ernannten Partei Buch Lehrer

  Wilson Tirana

  Die Mafia Schule “Wilson” in Tirana, wo Neanderthalter ohne Kultur und Bildung, Lehrer sind, was nur noch von der Tetova Universität getopt wird, des Berufs Verbrechers Fadil

  2 Responses to “Die Betrugs Universitäten in Tirana sind fest in Hand der Familie Berisha und Mafiosi wie Tonin Gjuraj und Nora Malaj”

  1. BuckZiesMutter sagt:

   Bei einer ersten Überprüfung ergeben sich folgende Fakten, das es nicht einmal Unterlagen über angebliche Prüfungen gibt.

   Auf italenisch.

   Si të marrësh një diplomë në Shqipëri (VIDEO)
   Investigimi i „Italia1“ mbi çështjen e diplomimëve të italianëve në Shqipëri

   Historia e blerjes së diplomës në Shqipëri nga Renzo Bossi, për 77 mijë euro, ka ndezur debatin mbi blerjen e diplomave nga qytetarët italianë”. Kështu shkruan sot “Giornaletissmo”, në një raport kushtuar blerjes së diplomave në Shqipëri, nga studentët italianë.

   Një nga emisionet më të ndjekura në Itali, “Italiauno Lucignolo 2.0”, duke marrë shkas nga deklaratat e ministrit tonë të Brendshëm, Saimir Tahiri, i cili pak ditë më parë deklaroi për “Radio 24” se ka me dhjetëra studentë italianë, të cilët kanë marrë diploma pa i ndjekur leksionet, dhe të gjithë këta po hetohen, ka investiguar mbi këtë çështje.

   Gazetarët e këtij emisioni janë futur edhe në një nga universitetet më të përfolura për blerjen e diplomave në vendin tonë, pikërisht në universitetin “Kristal”.

   Me qindra studentë italianë kapërcejnë brigjet e Adriatikut për t’u bërë mjekë, infermierë, dentistë etj. Ka nga ata që i ndjekin rregullisht leksionet, sikundër ka dhe nga ata që shkojnë vetëm për t’u regjistruar e më pas e marrin diplomën pa qenë fare prezentë në auditoret e fakulteteve. Shembulli më i mirë, për rastin e fundit, është ai i Renzo Bosssit, djalit të Umberto Bossi-t, ish-kreut të “Legga Nord-it”, i cili pagoi 77 mijë euro për të përfituar një diplomë në universitetin “Kristal”, në Shqipëri.

   “Në qoftë se paguan, mund të kesh gjithçka”, -shprehet një e re shqiptare, e pyetur nga gazetarët e “Italiauno Lucignolo 2.0”. “Edhe diplomën?”, -pyetet më tej vajza. “Po, sigurisht”, -thotë ajo.

   Kamerat e “Italiauno” janë futur në ambientet e universitetit “Kristal”, ku mes shumë studentësh shqiptarë, ka edhe me dhjetëra italianë.