Archive for April, 2012

Der EU Menschenrechtshof, verlangt von den Albanern das endlich die Eigentums Gesetze geaendert werden

Montag, April 30th, 2012

600 Faelle sind in Strassburg anhaengig, etliche immer gegen die Albanische Regierung entschieden, welche willkuerlich Grundstuecke stiehlt durch Parteigaenger und Mafiose Gestalten, welche ebenso ohne jedes Gesetz wild herumbauen, vor allem auch in der Kueste. Im Volksmund spricht die Intelligenz harte Worte und spricht von „Animale“! Tausende von Hektar sind gestohlen worden, ebenso von der Kosovo Mafia und in Geldwaesche Geschaeften. Der Tourismus ist zerstoert durch die primitiven Banden der Politik. ca. 900 Appartment Blocks – Hochhaeuser, sind illegal nur in Durres und Tirana gebaut worden! Insgesamt an die 500.000 Gebaeuder und nur in den letzten Jahren nochmal 40.000, was zu einem rein kriminellen Treiben fuehrte, denn die illegalen Schrottbauten, werden Migranten vor allem angedreht. Die Weltbank haelt in einem Report die Fakten fest.

Task Force, beginnt wegen Urkunden Fälschungen Ermittlungen gegen Shaban Memia und M. Bregu in Brüssel

Fatura e lartë e vendimeve të Strasburgut për pronat alarmon zyrtarët e gjykatës

2012-04-29

Fatjona Mejdini (KERKO …)

Vizita

Qeverisë do t’i kërkohet ndryshimi i ligjeve aktuale të pronësisë

Rritja e rasteve kur shqiptarët kanë fituar të drejtën e tyre në Gjykatën Europiane për të Drejtat e Njeriut në Strasburg kundër shtetit shqiptar kanë alarmuar përfaqësuesit e kësaj gjykate. Burimet bëjnë të ditur se fakti që fatura e dosjeve të ish- pronarëve, të cilëve u është dhënë e drejtë nga gjykata, është rritur ndjeshëm, ka bërë që një grup ekspertësh nga kjo gjykatë të planifikojnë një udhëtim në muajin maj në Shqipëri për të parë nga afër situatën. Mësohet se ky grup ekspertësh do të zhvillojë takime të nivelit të lartë dhe do të kërkojë nga pala shqiptare amendime në ligjet e saj të pronave, në mënyrë që shteti shqiptar të mos penalizohet me fatura, të cilat nuk është në gjendje t’i përballojë. Ky grup pritet të zhvillojë takime edhe me shoqatat e ish-pronarëve dhe, nga ana tjetër, ekspertët nuk pritet të kursejnë as kritikat ndaj qeverisë shqiptare në kuadër të mosangazhimit për çështjet e pronësisë dhe procesit të kthimit dhe kompensimit.

Problematika

Shoqatat e ish-pronarëve në vend bëjnë të ditur se Gjykata Europiane e Strasburgut ka pranuar aktualisht rreth 600 dosje të paraqitura nga pronarët shqiptarë, të cilët kërkojnë dëmshpërblim për pronën e tyre. Rreth 250 dosje janë në proces gjykimi dhe pjesa tjetër do të merret në shqyrtim në vitet që do të vijnë. Por i gjithë ky proces krijon një faturë tepër të madhe për buxhetin e shtetit, duke bërë që shuma e akumuluar të jetë një detyrim konstant për çdo qeveri shqiptare. Sekretari i shoqatës “Pronësi me Drejtësi”, Agim Toro, në një prononcim për gazetën “Shqip” thekson se rastet kur kjo gjykatë ka dhënë të drejtë për qytetarët shqiptarë, janë tepër të larta, krahasuar me çdo vend tjetër europian. “14% e rasteve në të cilat Gjykata e Strasburgut ka dhënë drejtësi, i përkasin Shqipërisë. Kjo është një shifër shumë e lartë krahasuar me përqindjen që kanë përfituar qytetarët e shteteve të tjera në Europë”, thekson Toro, duke shtuar se qeveria shqiptare ka shlyer një pjesë tepër të vogël të faturës së këtij procesi.

Kritikat

Raporti i Bankës Botërore të publikuar në fund të vitit të shkuar për Shqipërinë i tërheq vëmendjen qeverisë shqiptare për sa i përket numrit të lartë të pronarëve, të cilët në kushtet e problemeve në vend po gjejnë drejtësi vetëm në Strasburg. “Një numër në rritje shqiptarësh ngrenë padi përpara Gjykatës Europiane për të Drejtat e Njeriut, dhe shpesh i fitojnë çështjet. Çmohet se 200 padi janë ende në proces përpara GJEDNJ-së. Po të kemi parasysh se mbi 80% e aktgjykimeve të GJEDNJ-së u kanë dhënë të drejtë ish-pronarëve, qeveria e Shqipërisë ndodhet përpara faturave të mëdha kompensimi dhe penaliteteve të mëdha”, theksohet në raport. Raporti thekson se “sikur të gjitha, apo të paktën shumë prej padive në proces të kalonin në GJEDNJ, Shqipëria ka të ngjarë të përballej me një faturë kompensimi prej disa miliarda eurosh, çka do të ishte një barrë e papërballueshme për financat publike të vendit”.http://www.gazeta-shqip.com/politike/f0bcdaaa4cadaabcba6fc5d1f8344e93.html

Gazmend Oketa und Aleksander Biberaj stellen am Montag die neue Partei vor

Sonntag, April 29th, 2012

Gazmend Oketa und Aleksander Biberaj (gute Verbindungen zur KAS), stellen am Montag die neue Partei vor. Beide Politiker haben eine grundsolide Ausbildung und Berufs Erfahrung. Beide haben sich im primitiven Mafia Sumpf, den Namen bewahren können.

Salih Berisha kommt nun aus den USA zurück, weil es Gerüchte gibt, das 5 Abgeordnete seiner Partei, direkt zur neuen Kraft wechseln wollen.

Zitat: Ex-US Botschafter John Withers: die jetzigen Parteien und Politiker sind keine Demokraten: vor allem Salih Berisha und Lulzim Basha nicht. Eine neue Politische Kraft braucht Albanien und keine Dumm Faschisten rund um Kresniq Spahiu.

Wir berichten hierüber auch rund um Eduard Selami schon seit Jahren.

New Democratic Spirit
27/04/2012

New Democratic Spirit

The new right wing party, initiated by MP Gazmend Oketa and former MP Aleksander Biberaj, has finally made its name public. 

The party will be called “New Democratic Spirit”, maybe a not very modern name, but that according to the initiators it truly translates the spirit that this party aims to bring into the Albanian politics. 

The official presentation of the New Democratic Spirit will be made public next Monday at the building that appears at the image, close to the Democratic Party headquarters. 

It is still unknown who will be the leadership of this party in its key posts, especially the ones that will take care of the press relations. But according to Gazmend Oketa, this is intentional, in order to allow different figures to approach the new party and bring their contribution. 

As for the moment, the media will communicate through Gazmend Oketa and Aleksander Biberaj. Although the President declared that the new Party should not be called anymore “Topi’s party”, many believe that he will be the leader of the New Democratic Spirit. http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=5594

2006

Eduard Selami, der gute Geist der PD in den Anfangs Jahren der Demokratie in Albanien

Interview mit Aleksander Biberaj, Gründungs Mitglied der PD Partei.


Republik “Bandido ordinäre” Albania / Kosovo: Mafia Money laundering firm: PESPA Groupe – Skela Syla


 Gazmend Oketa, ish-zv.kryeministër e ish-ministër i mbrojtjes, lajmëron krijimin e Frymës së Re Demokratike. “Të hënën krijojmë partinë e re” thotë ai, duke shtuar se kjo forcë e re politike do të ketë të tjera vota në Kuvend, veç votës së tij. “I sëmuri me kancer nuk ka nevojë për operacion plastik të fytyrës”, shprehet Oketa për qeverinë Berisha

Besonders verbrecherisch u.a. die Mafia Firma PESPA Group, mit der Phantom Firma Stela Syla, was schon Alles sagt, eng mit der PD Mafia verbunden: Mafia Clan of Democratic Party of Albania 

30.4.2012

Partia e Topit, prezantohet sot Fryma e Re Demokratike
 
Partia e Topit, prezantohet sot Fryma  e Re DemokratikeTIRANË- Merr jetë partia më e re e qendrës së djathtë, e njohur si partia e Bamir Topit. Ajo do të quhet Fryma e Re Demokratike dhe sipas një njoftimi të grupit nismëtar të kësaj force të re politike, prezantimi i saj do të bëhet ditën sot, në selinë e saj në rrugën “Xhorxh W Bush”. Ndërsa dje ka përfunduar edhe stampimi i logos së partisë më të re, e cila mban ngjyrën blu.Në një njoftim të shpërndarë sot për mediat, thuhet se “Ditën e hënë më dt 30.4.2012 në orën 12:00 në selinë e FRD, do të organizohet aktiviteti prezantues për shpalljen e kësaj nisme të re politike. Ftohen mediat elektronike e të shkruara për të marrë pjesë në këtë atktivitet”.Mësohet se, deputeti Gazmend Oketa dhe ish-deputeti Aleksandër Biberaj do të jenë nismëtarët e  parë të kësaj partie, ndërkohë që flitet se në përfundim të mandatit të tij presidencial, kryetar i saj do të zgjidhet, Bamir Topi.

Sipas burimeve të “Gazeta Shqiptare”, kjo parti do të drejtohet nga këshilli drejtues, çka lë të kuptohet se zgjedhjet e strukturës së partisë do të bëhen nga shtatori, atëherë kur edhe presidenti i vendit Bamir Topi, të jetë totalisht i lirë për tu përfshirë në politikë. Megjithatë piketat bazë të funksionimit të partisë së re, duket se janë fiksuar.

Kështu në status thuhet se kryetari do të zgjidhet me parimin një anëtar, një votë. Kryetari i Partisë dhe krerët e rretheve nuk do të marrin më shumë se dy mandate, ndërkohë që ministrat nuk do të kenë post politik në parti. Sipas burimeve FRD do të jetë një parti e lirë ku do të lejohen zërat kundër, ndryshe nga Partia Demokratike, pjesë e së cilës kanë qenë edhe drejtuesit e FRD-së.
(ma.ar/BalkanWeb)

Comedy Show der Staatsanwaltschaft, über den Kampf gegen die Mafia

Sonntag, April 29th, 2012

Die beliebte Fisk Fare Sendung, macht sich lustig über den angeblichen Kampf der Staatsanwaltschaft gegen die Organisierte Kriminalität.

Die Staatsanwaltschaft, hat nicht einmal die finanziellen Möglichkeiten, vernünftig zuarbeiten, selbst wenn man gute Leute hätte. Im Reiche der Dumm Mafia, wo jeder einen Posten sich erkaufen kann, ohne jede Qualifikation und über dem Gesetz steht, ist längst der Staat gescheitert. Selbst die Albaner, investieren nicht mehr in ihre Schrott Republik und versuchen ihre Schrott Immobilien zuverkaufen, nachdem durch illegales Bauen und Landraub, der Tourismus zerstört wurde.

Kurz gesagt, ist bei der korrupten Justiz, der totalen Inkompetenz oft, durch viel zu junge Staatsanwälte, die sich auch noch ihre Diplome erkauft haben, oder durch Plagioate erworben haben, der Staat so korrumpiert! Das praktisch nur noch in Einzel Aktionen etwas geschieht. Albaner sagen selbst, das 1 Million Albaner ins Gefängniss gehörten.

Ina Rama: No compromise in war against crime

28/04/2012


Ina Rama: No compromise in war against crime

The General Prosecutor, Ina Rama, appealed today for no compromise in the war against crime. During a meeting of the Prosecution’s Council, Mrs. Rama appealed the Prosecutors to show the highest responsibility in their job. 

“I must reiterate that this keeps being my vision. It was in the beginning and it still is the same vision. There can be no compromise with the negative phenomena that happen, and if we identify them, it means that we have made steps back in some structures. We will continue doing our job; exert our functions with full responsibility. It is not simploy an expectation, but a demand to everyone to keep taking this seriously as you always have. I demand to fight by making our part every day, with full responsibility and dedication”, Rama declared.

Fatmir Xhafai über die Schrott Justiz, die Peinlichkeit der Polizei und dem Tourismus bankrott

Die peinlichste Justiz der Welt, wo sich Mörder, Gangster, Drogenbosse bei Ministern und Richtern freikaufen.

Albanien: US Professor Nikolla Pano, über die korrupte und inkompetente Justiz

Pyschopaten wie Salih Berisha und Konsorten sabotieren die Justiz Reform in Albanien, in der Denkweise Antiker Berg Banditen Stämme  

Selbst Parlaments Gesetzes Abstimmungen, werden gezielt gefälscht und ohne Hemmung (wie erneut rund um die Wahl des Elvis Cefa), durch die mit geringer Geistesgabe und Intelligenz ausgestattete sogenannte Parlaments Präsidention: Josefina Topalli, aus der Familie der COPA im Raum Skhoder, wo Verwandte ohne Schulbildung es auch dann zum General Konsul in Mailand bringen und die Tochter eine Bar Sängerin, Diplomaten Status hat in Paris. Salih Berisha wollte 1996 den höchsten Verfassungrichter ermorden, denn dann Politisches Asyl in den USA erhielt. Wie der ehemalige Justizminister Fatmir Xhafai ausführt, wurde ebenso das Verfassungs Gericht inzwischen mit den Methoden des Salih Berisha ruiniert, indem keine Richter mehr bestellt werden können. Frühere höchste Verfassungs Gericht Präsidenten, fälschten selber Grundstücks Urkunden und waren 100% käuflich, wie Thimjo Kondi.

Zef Brozi, Ex-Verfassungsrichter in Albanien, über die Stalin Methoden gegen die Justiz in Albanien

Shemsi Prençi: Nishani, Burgaj dhe SHKB kanë ngritur rrjet mafioz për aferën e kromit 

Interpol Verhaftungen in Albanien: von Kajolli, Selimi, Leonard Myrtai und Anderen 

Das Mafia Mubarak und Salih Berisha Imperium, gedeckt von den Welt Lobbyisten: Podesta – Frank Wisner

Interpol Verhaftungen in Albanien: von Kajolli, Selimi, Leonard Myrtai und Anderen

Sonntag, April 29th, 2012

Der Schwer Verbrecher: Leonard Myrtai, wurde auf Grund eines Italienischen Interpol Haft Befehls verhaftet.

U arratis nga burgu në Itali, kapet në Vlorë i shumëkërkuari Leonard MyrtajVLORË- Polica e qytetit bregdetar ka arrestuar sot shtetasin Leonard Myrtaj 34-vjec pas një urdhër arresti të lëshuar nga policia italiane. 
Operacioni i koduar “I arratisuri” është finalizuar në fshatin Trevllazër ku Myrtaj që prej kohësh ishte arratisur së bashku me dy persona të tjerë, njëri prej tyre Dritan Rexhepi. 

Sipas urdhër arrestit të lëshuar nga ana e policisë italiane, ai akuzohet për posedim dhe shpërndarje lëndësh narkotike, vjedhje, rrëmbim personi si dhe një sërë akuzash të tjera, pwer të cilat ishte dënuar më 16 vjet burg. 

Në 11 prill të vitit 2003 ka grabitur në Firence një automjet, duke dhunuar drejtuesin e tij. Ndërsa në bashkëpunim me dy persona të tjerë ka rrëmbyer një biznesmen italian, duke e keqtrajtuar dhe kërcënuar, ndërsa e ka lënë të lirë pasi ka paguar dëmshpërblimin 12 mijë euro. 

Akuza të tjera rëndojnë mbi Myrtajn, së bashku me arratisjen e tij nga burgu i Vogeras, në Pavia të Italisë, ku tsë bashku me Dritan Rexhepin dhe Ylli Ndoin ata janë arratisur në mënyrë spektakolare. Pritet që Myrtaj të ekstradohet në drejtim të shtetit italian.
(ma.ar/BalkanWeb)

Der Schwer Verbrecher Fatmir Kajolli verhaftet: guter Freund der Minister: Fatmir Mediu, Sokol Olldashi, Enkeled Alibeaj 

Noch ein gesuchter Verbrecher wurde verhaftet!

Court releases man wanted by Interpol
25/04/2012 


Court releases man wanted by Interpol

Court releases man wanted by Interpol
25/04/2012

Astrit Gjoni was arrested on 5 April 2012 by the Albanian police, on behalf of Interpol Roma, who had released an arrest order for involvement in criminal organizations, prostitution and clandestine emigration.

The lawyer asked his release since the generalities of the defendant were incorrect, without the names of his parents. The lawyer declared that there are 29 people in Albania who have his name.

The Prosecutor declared that she was notified by the Cosenza Court of Appeal, in Italy, that his international arrest order was cancelled and the defendant was released from his charges.

After the verdict, the defendant who was released declared that he was resident in England and that he had never lived in Italy.

The State Police has executed dozens of arrest orders against people who have been wanted by the international police.

Astrit Gjoni was arrested on 5 April 2012 by the Albanian police, on behalf of Interpol Roma, who had released an arrest order for involvement in criminal organizations, prostitution and clandestine emigration. 

The lawyer asked his release since the generalities of the defendant were incorrect, without the names of his parents. The lawyer declared that there are 29 people in Albania who have his name. 

The Prosecutor declared that she was notified by the Cosenza Court of Appeal, in Italy, that his international arrest order was cancelled and the defendant was released from his charges. 

After the verdict, the defendant who was released declared that he was resident in England and that he had never lived in Italy.

The State Police has executed dozens of arrest orders against people who have been wanted by the international police.

Interpol wanted suspect released
24/04/2012 

 


Interpol wanted suspect released

Another person wanted by the Italian justice has been released by the Albanian courts, three days after he was arrested by the Kukes Police for being wanted by the Interpol. 

Prosecution sources declared for Top Channel that the 53-year-old Durres citizen, Asjan Beceza, a well known businessman in his birthplace and once named Hasan Beceza, was arrested by the Kules Police on 19 April 2012, on behalf of the Italian justice. But the Albanian court left him on house arrest, arguing that he was no danger for the community.

A Kukes Prosecutor confirmed that the Italian justice had been looking for Beceza since 6 May 2005, according to an arrest order released by the Milano Court for participating in criminal organizations, for which he could face even 30 years to prison.

However, the prosecution will appeal the case, together with another one that was given a few days ago, for Fatmir Kajolli, a well knwon Fier businessman arrested on behalf of the Italian justice, but that was set free by the Albanian courts. 

This is the second verdict in which the judicial system rejects the prosecution, which will bring reactions and dissatisfactions not only from the General Prosecution, but also by the Italian authorities.  http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=5552

Geschützt von Salih Berisha, Bujar Nishani, Sokol Olldashi und mit neuen Namen teilweise ausgestattet.

Der Berufs Verbrecher Emiljano Shullazi, Mörder von Arjan Selimi – “Inis Gjoni” unterwegs für Salih Berisha und Lulzim Basha im Wahlkampf

Im Salih Berisha Verbrecher System: auch der gesuchte Drogen Boss Eraldo Markaj läuft frei herum 

Der Polizei Chef von Diber: Shemsi Premci tritt zurück, wegen der Hysenbelliu – Salih Berisha Mafia

zu 40 Jahren Haft in Italien verurteilt, aber das Umwelt Ministerium ist sowieso fest in Hand 4 prominenter Mafia Familien.

Der Schwer Verbrecher Fatmir Kajolli verhaftet: guter Freund der Minister: Fatmir Mediu, Sokol Olldashi, Enkeled Alibeaj 

Im Sumpf der Idioten Mafia Republik: Deutschland zieht sich aus dem Hochspannungs Projekt zurück

Samstag, April 28th, 2012

 Inzwischen laufen mehrere UN Abitrage Schadens Ersatzforderungen gegen die Verbrecher Republik Albanien, wobei Generel Elektric die Erste Schadens Ersatz Klage war, aber auch wegen Non-Stop Kriminellen Verhaltens, der Regierung, Null Funktion der Präfektoren, der Gesetze, der Poilzei, wird wegen Terroristischen Umtrieben, Banden Umtrieben, ebenso Schadens Ersatzforderungen gestellt. Zu peinlich ist die Inkompetenz, einer Idioten Klasse, welche sich Straffrei stellt.

Nun ist die Finanzierung, der neuen Hochspannungsleitung von Serbien-Kosovo-Albanien geplatz, denn alle Energie Projekte des Salih Berisha, sind im Sumpf seiner Banden aus Tropoje und co. gescheitert. Wie wir hier schon 12 Tagen erklärten, denken diese billigen Banditen, das die KfW, Deutsche Bank, irgendeine Mafiöse Firma finanziert, rund um direkte Bin Laden Finanziers. Hohe Geld Zahlungen an US Lobbyisten, werden dieses Projekt auch nicht mehr ändern können.

Historische Hintergründe, zu den Salih Berisha Terroristen rund um den Serbischen Geheimdienst, wie auch zu Damir Fazllic und dem Bruch des UN-Embargos vor über 10 Jahren, mit Waffen und Treibstoff.


Die Salih Berisha Mafia: UN Embargo Bruch: Waffen nach Bosnien mit Hasan Cengic über den Flugplatz Visoko in 1995
Die Salih Berisha Mafia: nicht nur Treibstoff mit dem Serbischen Geheimdienst während dem UN Treibstoff und Waffen Embargor gegen Jugoslawien. Heute Geschäftspartner. Ein Internationaler Schwerverbrecher ist Salih Berisha, Fatmir Mediu und ebenso der in 1998 erschossene Azem Hajdari, welche Feder führend diese Internationalen Verbrechen organisierten auch mit dem Haklaj Clan. Der damalige verantwortliche Innenminister Agron Musaraj, ein Profi Verbrecher des Hauses Salih Berisha, lebt heute in den USA und unbehelligt.


Der Lincoln für die Albansiche Regierungs Mafia in 1995 zur Verfügung gestellt, durch den Serbischen Geheimdienst für den Treibstoff Schmuggel. Alle Polizisten am Flugplatz Rhinas kannten den Serbischen Geheimdienst Chef, wenn er anreiste und einflog mit der MALEV in 1995 und danach. 1997, wurden damit die jungen Frauen transportiert rund um die Hasanbeliu Mafia in Durres. Hier im Foto, kurz bevor er verschrottet wurde in der Rruga Taulantia in Durres, in 2007. Dazwischen im inzwischen wieder abgerissenen Hotel “Bel Conti”, in Golem, als US-Albanische Mafia Zentrale immer wieder zusehen.

Hintergründe1

Ehemaliger SHIK Offizier des Salih Berisha, sabotiert die KfW Geschäfte mit der Serbischen Mafia als Partner von Berisha

Gary Kokalari: Er nennt Salih Berisha: einen gnadenlosen, pathologischer Lügner!

auf Englisch: Hintergründe, zu den Mafia Geschäften des Damir Fazllic, rund um Grundstücks Diebstahl in der Porto Romana im Energie Park, der Familie des Salih Berisha, Lulzim Basha und Erion Isufi.

Jetzt beschuldigt doch ein Salih Berisha heute, die Deutsche KfW, Deutsche Regierung, Deutsche Firmen um die KfW, das sie mit Mafia Methoden arbeiten, nachdem die Kosovo Medien und in Folge die Tirana Medien, die Sache publik machten rund um eine geplante Hochspannungsleitung.

In der total Verblödung, einer Banditen Bande ohne Hirn und Verstand, denkt die kriminelle Idioten Bande des Salih Berisha, das die Deutsche Bank und KfW, auch den ausgewählten Serbischen Investor finanzieren würde, der keinerlei Erfahrung hat, Alles wird über die übliche Luft Firma in Zypern abgewickelt der Top Serbischen – Albanischen Mafia, mit Damir Fazllic und der Familie Salih Berisha.

Die KfW hat erhebliche Probleme, weil es sich um plumbe Erpressung handelt, wie es die Geschäfts Grundlage der Familie des Salih Berisha und seiner Banden nun mal sind.
Was sogar der Wirtschafts Minister Naco, kritisiert, das derartige nachträgliche Ausschreibungs Änderungen nicht zu akzeptieren sind, und nicht proffesionell sind.

Die KfW, finanziert ein Angebot der Kroatischen Firma Dalekovod, welche Erfahrung hat und mit Deutschen Bank, wie Siemens im Hintergrund. Das Konkurenz Angebot ist der Serbische Unternehmer Vuk Hamoviç, Energieinvest mit Damir Fazllic, der gerade Grundstücke für ein Nichts im Energie Park “Porto Romana” erhalten hat. Natürlich sind das immer getürkte Ausschreibungen und Siemens schiebt heute Ausländische Firmen vor: hier mit einem Angebot von 36 Millionen €, inklusive Finanzierung. Ein technisch gute Angebot, eines Anlagen Bauer, mit Erfahrung. Überwiegend bauen bosnische, oder Albanische Baufirmen nur Schrott, wo oft den sogenannten Ingeneuren, nicht einmal Wasser Waage und Lot bekannt sind, was die alten Ägypter schon bestens beherrschten.

Nach Albanischen System, stiehlt nun die Mafia Regierung, das Know How, die Pläne und eine eigene Firma, mit einer Stroh Firma in Zypern EWT von Damir Fazllic, kann über die Bosnische Firma, ohne Know-How, ein Angebot von 27 Millionen € machen. Nord Zypern, da haben Minister wie Aldo Bumci, ihre Juristischen Diplom gekauft und ist uralt Banken Geldwasch System der Montenegro und Serbischen Mafia.

Deshalb in Orginal Berisha Methode: bezichtet er die Deutsche KfW, die Deutsche Regierung also von Mafia Methoden, weil sie 30% teurer seien. Monatelang erhielt die Deutsche Bank keine Antwort, weil ja nun erst Stroh Firmen gegründet werden mit der Tochter Argita und dem Sohn Skhelzen Berisha und die Pründe ausgehandelt werden. Er kennt die Methoden, der Lobby Vereine, wie auch der Bestechungs Vorgänge bestens. Aktuell gibt ja die Anwalts Kanzlei Wolf Theiss: 150.000 € der Stiftung, für Iiri Berisha, der Ehefrau von Salih Berisha und hat wegen dem Immobilien Betrug, wo praktisch alle beteiligt sind, einen Immobilien Service auch eingerichtet. Standard Bestechungs Methoden, wie Geburtstage der Politiker ebenso dazu gehören mit Geschencke Koordinator. Österreichische Banken und Firmen wie EVN, müssen hohe Millinen Summen abschreiben.

Interkonjeksioni/ Berisha akuzon gjermanët si mafiozë, mbron serbët

Vor allem für den Kosovo, ist diese Hoch Spannungs Leitungung von Serbien über den Kosovo nach Albanien wichtig. Aber die alten Geschäfts Verbindungen des Salih Berisha, seiner Tochter Argita Berisha rund um den ehemaligen Bosnisch-Serbischen Geheimdienst Chef Damir Fazllic, mit seiner Strom Handels Firma Rundap, sind als Familien Geschäft wichtiger wie Deutschland. Die Deutsche Bank, ist ebenso in dem Geschäft dabei und wird vorgeführt. Bestechungs Geschäfter von Damir Fazllic und der Serben Mafia mit Hilfe von Argita Berisha und Lulzim Basha auch im Kosovo mit Telekom Lizensen.

Offensichtlich wird durch eine Person des Salih Berisha, Alles blockiert!
Dem Direktor des Transmission System Operator (TSO), Ibro Arben, ehemaliger Leibwächter von Sali Berisha, und der ehemalige Direktor des Durres Zoll war dieses Projekt von der Gnade der Zeit.

Ibro Arben
Identische Gestalten, des SHIK, organisierten den Organ Handel, wie ein geheimer UNMIK Bericht dokumentiert, Waffen- Drogen Handel und auch Mord, wie an Azem Hajdari, der als Konkurrent des Salih Berisha, aus dem Wege geräumt wurde, durch Mord, verübt durch die Leibwächter des Salih Berisha. siehe auch Kumbari und der Mord an Remzi Hoxha usw…

Gjermanët, drejt tërheqjes nga financimi i linjës Shqipëri-Kosovë
2012-04-28

E përditshmja e Prishtinës bën të ditur se interkonjeksioni shkon drejt ritenderimit apo dështimit

Enis Veliu, Lavdim Hamidi

Projektin e “autostradës energjetike” Kosovë-Shqipëri e pret ritenderimi, apo edhe dështimi i plotë, që nënkupton tërheqjen e Bankës gjermane KfW nga financimi i projektit. Kështu bëjnë të ditur burimet e gazetës “Zëri”, të afërta me palët e përfshira në ndërtimin e interkonjeksionit 400 kilovoltësh, i cili lidh Kosovën me Shqipërinë, duke shtuar se gjermanët janë shprehur qartë se në asnjë mënyrë, projektin nuk do ta realizojë kompania e dytë e radhitur sipas pikëve, përkatësisht “Energoinvest” nga Bosnjë-Hercegovina. “Palët janë pajtuar me financuesin, në këtë rast me bankën gjermane se projektin do ta realizojë kompania që ka fituar më së shumti pikë në vlerësim, përkatësisht kompania ‘Dalekovod’ nga Kroacia”, pohon ky burim i gazetës. Ai shton se kompania boshnjake nuk mund ta realizojë në asnjë mënyrë këtë projekt. Ndërkaq, nëse projekti do të ritenderohet, atëherë, sipas burimit të “Zërit”, banka gjermane do të jetë shumë më rigoroze me palët, pasi ato nuk i janë përmbajtur marrëveshjes së parë të nënshkruar, duke e kthyer në fazën fillestare të gjithë projektin. Edhe drejtori i Operatorit, Sistemit, Transmisionit dhe Tregut (KOSTT) në Kosovë, Fadil Ismajli, konfirmon për “Zërin” se pala kosovare dhe ajo e Shqipërisë paraprakisht janë pajtuar me bankën gjermane se pjesa teknike tërheq pas vetes pjesën më të madhe të pikëve në projekt, ndërsa më pak pikë parashiheshin për anën financiare.

Ismajli pranon se në bazë të kësaj formule është dashur që të shpallet fitues kompania që ka fituar më shumë pikë, siç thotë ai, në një proces transparent të vlerësimit. “Oferta financiare me të cilën ka konkurruar kompania e parë, prej 9 milionë eurosh, megjithatë ka qenë brenda kornizave të parapara për realizimin e këtij projekti”, shprehet Ismajli. Pavarësisht kësaj, Ismajli shprehet i bindur se ky projekt do të vazhdojë pa kurrfarë vonesash të tjera, përderisa, nëse do të duhet të ritenderohet, atëherë, sipas tij, gjithçka do të nisë nga pika zero. Çdo vonesë në projekt, sipas tij, do t’u kushtojë shumë palëve përfituese dhe regjionit, pasi, siç thotë ai, nga intekonjeksioni, përfituese është Kosova, Shqipëria dhe regjioni. Po të shkonte gjithçka në bazë të planit, kompania fituese për ndërtimin e linjës 400 kilovoltëshe është dashur të shpallet në janar të këtij viti dhe menjëherë pas kësaj, të nënshkruhej kontrata me fituesin. Realizimi i plotë i këtij projekti është paraparë të zgjasë dy vjet, nga fillimi i ndërtimit, ku, sipas Ismajlit, punimet në këtë projekt mbarëkombëtar kanë mundur të nisin gjatë muajve shkurt, apo mars të këtij viti. Javë më parë gazeta “Zëri” ka shkruar se bllokimi i ndërtimit të linjës 400 kilovolt i ka siguruar shtetit të Serbisë monopol në importin e energjisë në Kosovë, pasi për momentin, Kosova të vetmen rrugë për importimin e energjisë ka fqinjin verior…..

http://gazeta-shqip.com/politike/c017d81729babf54efc770d1d135558a.html

In Albanien ist das heute nicht nur die Schlagzeile, weil Damir Fazliç 2007 3 Firmen in Albanien gruendete um seine Firma “Rompetrol”, und die Anwaeltin Arvita (Berisha) die Firmen registrieren liess und die Geschaefte direkt auch mit dem aktuellen Aussenminister Luan Rama zusammen haengen. Der Kroate Vuk Hamoviç, ist bei diesen Geschäften ebenso dabei.

RomPetrol, ist direkt in die Geschaefte mit dem neuen Oel Terminal in der Porto Romana, noerdlich Durres verwickelt und dort Teilhaber.

1 Jahr wird der Weiterbau verhindert, trotz Interventionen durch KfW Vertrags Partner, was im Kosovo als Sabotage gesehen wird und Erpressung Versuch der alten Balkan Mafia mit Damir Fazllic und wie immer der Familie des Salih Berisha.

Berisha, affairs with the Serbian mafia

The Albanian Prime Minister, Sali Berisha, is accused of cooperation with the Serbian mafia in the energy sector, with affairs that have damaged Kosovo.

Kosovo-Albania powerline scandal
28/04/2012 


Kosovo-Albania powerline scandal

The “Zeri” newspaper in Kosovo, which reported the Albanian government of intentionally delaying the construction of the Kosovo-Albania power line, published another report saying that the project might fail, due to the resignation of the German KFW Bank. 

The newspaper writes that sources who are close with the involved parties say that the Germans have clearly stated that the second ranked company, the Bosnian Energoinvest, will never realize the project.

According to the newspaper, “if there will be a new tender, the German Bank will be very rigorous with the parties, since they did not stand to the previously signed agreement, by returning the entire phase of the project”.

“Zeri” quotes the director of the Kosovo Transmission System Operator, Fadil Ismajli, who confirms that if there will be another tender for the project, everything will start from scratch. According to him, every delay of the project would cost a lot to the entire region and the winning parties, adding that from this project will benefit Kosovo, Albania and the entire region.

The delay for the construction of the Kosovo-Albania power line was caused by the Albanian government, which chose as winner the Serbian-Bosnian company, ranked second in the race, and not the Croatian company that was chosen as winner by the German Bank.

The Albanian Government tried explaining this decision with the high cost of the project, despite the fact that the government has neglected the price in similar previous cases. 

Price, Prime Minister’s justification

Asked by Voice of America about the double standard in the election of companies, Berisha declared: “The distinction between the project for the new Parliament and the construction of the power-line is very large. For this object there was no jury for the price. If you see the 12 projects that were presented in the Parliament, they vary from 48 to 100 million EUR. The jury had professors from Harward and the entire world chose the project of Mr. Priks, the cost of which was 69 or 79 million EUR, I don’t remember it very well. But when the jury decides the best project, you don’t take the price in consideration. The power line case is different. The KFW is a wonderful bank that has financed dozens of excellent projects in Albania, with us and the previous governments, in very good relations. On this case, the matter is on the loan of this bank. There are two tenders, one for the Tirana-Pristina power line, and one for the Southern Ring.  For the Tirana-Pristina power line, one of the companies that fulfills the technical conditions has offered 8.6 million EUR less, only for the Albanian segment. If you add the Kosovo segment, it is 20 million EUR cheaper, in total. This company has also made a more expensive offer for the Southern Ring, around 12 or 20 million EUR, and not it is expected for it to win the Southern Ring. I understand that you must not always choose the lowest price, but if the government retires from the lowest price, it will violate a rule that will be difficult to reestablish”, Berisha declared. 

http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=5604

Die Salih Berisha uralt Mafia Partner, auch als Bin Laden Financiers bekannt.

UN Embargo Bruch: Waffen nach Bosnien mit Hasan Cengic über den Flugplatz Visoko in 1995

Die Salih Berisha Mafia: nicht nur Treibstoff mit dem Serbischen Geheimidienst während dem UN Treibstoff und Waffen Embargor gegen Jugoslawien. Heute Geschäftspartner. Ein Internationaler Schwerverbrecher ist Salih Berisha, Fatmir Mediu und ebenso der in 1998 erschossene Azem Hajdari, welche Feder führend diese Internationalen Verbrechen organisierten auch mit dem Haklaj Clan.Durres Mafia

Der Licoln für die Albansiche Regierungs Mafia in 1995 zur Verfügung gestellt, durch den Serbischen Geheimdienst für den Treibstoff Schmuggel. Alle Polizisten am Flugplatz Rhinas kannten den Serbischen Geheimdienst Chef, wenn er anreiste und einflog mit der MALEV in 1995 und danach. 1997, wurden damit die jungen Frauen transportiert rund um die Hasanbeliu Mafia in Durres. Hier im Foto, kurz bevor er verschrottet wurde in der Rruga Taulantia in Durres, in 2007. Dazwischen im inzwischen wieder abgerissenen Hotel “Bel Conti“, in Golem, als US-Albanische Mafia Zentrale immer wieder zusehen.

200.000 Kalashinkow nach Bosnien! mit dem Bruder des Bin Laden Militär Chefs: Muhamed Al Zavahiri! Er organisierte in 2001, mit der Tetova, Kumanova Mafia rund um Bin Laden und Ali Ahmeti auch die Terror Anschläge, Entführungen, Morde an Mazedonischen Zivilisten.

Biography for Hasan Čengić

 

There’s no disputing Hasan Cengic’s place in the history of Bosnia and Herzegovina, where to many he remains a hero. With Muslims under siege and a weapons embargo keeping them from defending themselves, Cengic used his worldwide contacts to set up a pipeline that smuggled weapons, money and humanitarian aid, mainly with financial help from Saudi Arabia. But those same contacts and smuggling networks have made him a target of international investigators, who say he was involved in smuggling after the war and funneled money and weapons to terrorist causes.

Certainly Cengic sparks controversy. He’s been called a criminal and a terrorist, directed a charity that helped fund a plot to blow up New York City landmarks and was forced to give up his job as Bosnia’s deputy defense minister after complaints by U.S. President Bill Clinton.

Neanderthaler im Berg Tal „Mat“, erschiesst seine Schwester

Samstag, April 28th, 2012

 

27 Prill, 2012

Aktualitet | nga AMA-News

 

Mat, vëllai qëllon për vdekje motrën

 

Një krim brenda familjes ka ndodhur ne fshatin Mavresh. 40-vjeçari Mirash Miza ka vrarë me armë zjarri motrën e tij 27-vjeçare Shqipe Miza.

Ngjarja ka ndidhur ne fshatin Mavresh te komunes Ulëz gjatë orëve të mesditës. Autori eshte larguar menjëherë nga vendi i ngjarjes, ndërkohë që policia pasi mbërriti në shtëpinë ku u krye krimi nisi hetimet per zbardhjen e plote te tij.

Nga hetimet paraprake mesohet se vella e moter jane grindur me njeri-tjetrin dhe ne sherr e siper vellai ka qelluar me arme mbi te motren duke e lene te vdekur te vend. Policia po punon per kapjen e autorit.

 

 

Kriminelle Neanderthaler, die sich vor Tirana illegal angesiedelt haben, schiessen ihre Schafs Herden Grundstücke aus.

Sherr për tokën në Bathore, një i vrarë dhe 2 të plagosur

 

Homage auf den angesehenen Journalisten Adrian Klosi

Freitag, April 27th, 2012

 Adrian Klosi galt als einer der klugen Köpfe in Tirana, und schied heute aus dem Leben! Einer der ganz Grossen in Albanien, mit einem echten Charakter.


Im Augst 2011

Der angesehene Journalist Adrian Klose hat einen Selbst Mord Versuch gemacht

Erst nachdem mehrere grosse Albanischen Medien die Story veröffentlichten, schliessen wir uns hiermit auch an.

Der bekannte Journalistin, Adrian Klosi, ist nach einem Selbst Mord Versuch in der Pyschatrie in Tirana. Erstaunlich, das jemand trotz vieler Freunde, resigniert im Verbrecher Kartell System der Politik, des Salih Berisha und Ilir Meta. Die Familie spricht von übermässigem Medikamenten Missbrauch.

Jutta Benzenberg Adrian Klosi

Die Presse Kommentare, sind durchaus positiv über Adrian Klosi, der zu den Wenigen gehört, die Ansehen in Albanien geniessen.

Er ist mit der Photograhin Jutta Benzenberg verheiratet. Bei der kriminellen Idioten Kaste der Politik, welche NATO Politiker installiert, finanziert haben um Geschäfte zumachen, wie Frank Wisner und Co. wie der DAW aus Deutschland, ist das Resultat heute, eine Terroristen Idioten Kaste der Mafia, gegen die Sicherheit Europas, und gegen das Albanische Volk, wo kein Vertrag, keine Gesetz, noch Bildung und Kultur bei der Albaner Neanderthaler im Kleptokratie System gilt, rund um die Geldwäsche ohne Ende.

Stimmen:


Kugel Kondolenznachricht: Wir verloren die kühne Stimme 
Berisha: Verlust der publicistikën großen und Zivilgesellschaft 
Topalli: großer Verlust für die Welt akedemike 
Majko Rama: Wir verloren einen wertvollen den Anti 
zuletzt schriftlich vor dem Tod von Ardian Klosi 
Diese gesichtslosen Urlaub oder sterben … Durch Ardian Klosi

Er war ebenso aktiv am Buch beteiligt: Skenderbeu als Übersetzer, von Prof. Oliver Schmitt, über die wahre Geschichte von Skenderbeu, mit der Grundlage der Osmanischen und Italienischen Archive

Një prej përkthimeve të Klosit

 

3 / 9

StartStop

 

 

  • me të shoqen, fotografen Jutta Benzenberg
  • Një prej përkthimeve të Klosit
  • Një prej përkthimeve të Klosit
  • Aktivist i vendosur në lëvizjet ambientaliste
  • Në panairin e librit në Laipcig, me Ervin Hatibin
  • Gjatë lëvizjes për mbrojtjen e Piramidës


 

 


SP: Klosi’s death is a great loss to Albanian free thinking world

The SP sent a condolence message to the family of Ardian Klosi expressing their sympathies and sorrow for the loss of a great man. “This is a great loss to the Albanian free thinking world,

Klosi’s last interview: I am not afraid of death; it is a blessing to go without pain

In the last interview to Mustafa Nano for Mapo magazine on 25 January 2012, the late publicist Ardian Klosi revealed some of his concepts on the environment he was surrounded by and by the

update: Adrian Klosi, bezeichnete die Politische Vereinigung rund um Salih Berisha als: „Allianz des Mistes“ Dies zu den scheinheiligen Beileids Bekundigungen des Salih Berisha.

 

27 Prill, 2012

Flash / Politikë | nga AMA-News

 

Hipokrizia/ Berisha ngushëllon për Klosin, e quajti “Aleanca e plehut” !

 

Nëse do të mësosh për hipokrizitë e kryeministrit tonë, mjafton t’i vësh përballë faktet dhe historinë e fjalimeve të tij, që shpesh i quan “ishin politike” si në rastin me Ilir Metën. Por këtë herë bëhet fjalë për publicistin dhe anëtarin e shoqërisë civile Ardian Klosi, i cili u flijua në vetëvarje 24 orë më parë në kushte depresioni.

Kryeministri Sali Berisha i ka bërë ngushëllime familjes Klosi nga larg, në SHBA ku dhe gjendet duke i përcjellë publikisht. “Të qeshësh apo të qash”, i thonë në këto raste në shqip. Por lexuesve i sugjerojmë të veprojnë sipas ndjesisë në këtë rast. Kujtojmë se vetëm në vjeshtë-dimrin e kaluar, kryeministri lëshoi batare verbale në lum akuzash ndaj Klosit dhe miqve të tij intelektual apo shoqërisë civile. Arsyeja ishte ligji për importin e plehrave dhe kundërshtia e fortë e shoqërisë civile që çoi më pas në një anulim formal. Klosi dhe miqtë e tij, të mbështetur nga qindra mijëra qytetarë, krijuan së bashku “Aleancën kundër importit të plehrave”, duke bërë peticione e mbledhur firma për Referendum, nismë që e finalizuan me sukses pak javë më parë.

Në krye të nismës së re kanë qenë “të dyshuarit e zakonshëm” të Berishës, Blendi Kajsiu, Ardian Klosi, Lavdosh Ferruni, Fatos Lubonja e të tjerë. Por vetëm pak ditë pas ngritjes së këtij grupimi, nga salla e qeverisë, siç bën zakonisht para kamerave, në një ekstazë të paparë, kryeministri e quajti këtë grupim si “Aleanca e plehut”. Sqarojmë se nuk e kishte për Aleancën Kuq e Zi, po pikërisht për “Aleancën kundër importit të plehrave”.

Nuk është hera e parë që Berisha i përbalt njerëzit në të gjallë, dhe i qan në të vdekur. Kujtojmë se e njëjta sjellje u shfaq edhe kur vdiq Kosta Trebicka në një aksident të mistershëm në Voskopojë në 2008. Vetëm dy muaj para Berisha e kishte akuzuar me libër shtëpie, pse Trebicka tha se kishte takuar djalin e kryeministrit dhe vetë Berishën për skandalin e trafikut të armëve dhe Gërdecin.

http://www.ama-news.al/2012/04/hipokrizia-berisha-ngushellon-per-klosin-e-quajti-aleanca-e-plehut/

 

Nachruf in der Schweiz!Ziel heftiger Angriffe

Ardian Klosi war ein mutiger Mann; dies bewies er etwa mit seinem Buch zur Tragödie von Gerdec, wo 2008 durch die Explosion eines Munitionslagers ein halbes Dorf ausgelöscht wurde. Unerschrocken benannte er die Verantwortlichen, auch wenn sie in höchsten Ämtern sassen. Ihm ging es dabei um den Kampf für den Rechtsstaat, in dem auch Schwache, Menschen ohne Beziehung zu den Mächtigen, zu ihrem Recht kamen. Klosi hat auch klar erkannt, dass eine funktionierende Justiz, die das Vertrauen der Bevölkerung geniesst, Grundlage für den Aufbau einer demokratischen und pluralistischen Gesellschaft in Albanien ist.

Klosi war das Ziel heftigster Angriffe mächtiger Kreise in Politik und Literaturwelt, Angriffe, die auch das ganz Private trafen. Von manchen wurde gegen ihn eine eigentliche Hetze betrieben, von national-stalinistischen Kreisen wurde er als Verräter beschimpft. Er widmete sein Leben und Schaffen der Rückführung des von kommunistischer Diktatur traumatisierten Albanien nach Europa, indem er europäische Literatur und vor allem europäisches Denken nach Albanien brachte. Die Feindseligkeit, die Klosi oft entgegenschlug, war ein deutliches Indiz dafür, in welchem Mass Albanien den Übergang zu einer demokratischen Gesellschaft mit Respekt gegenüber dem Andersdenkenden noch nicht bewältigt hat.


http://www.nzz.ch/nachrichten/kultur/aktuell/patriot-und-weltbuerger-1.16701692 

Salih Berisha und der Tourismus der Grundstücks Mafia

Donnerstag, April 26th, 2012

Die Alb anischen Politiker und Idioten Mafia in Albanien, ist als Negativ Welt Rekordhalter einfach zu blöde, für Tourismus. Das einzige Land, was den Tourismus mit Vorsatz zerstörte, wie Antike Stätten und die Küste, mit ihren Beton Geldwäsche Hotels und Appartments Blocks. Der Kakome Skandal mit dem Mafia Boss Dritan Celaj und seiner Firma Rivera Sh.P.K.. Nutürlich ist Sohn Skhelzen Berisha auch im Betrugs Immobilien Geschäft tätig und die Bestechungs Kanzlei des Wolf Theiss, sowieso. Man schmiert halt die Familie Berisha, was aus deren Website hervor geht und in der EU total Strafbar ist.

kryeministri Berisha po lobon per turizmin:
„Welcom turist, we spik beris

Agimi GreqiApr 20, 2012 05:11 PM

Ne humnere ekonomike e ka shnderruar turizmin ky delenxhi. Mijera biznese familjare te lidhura direkt me turizmin jane ne faliment prej vitesh.
Ky na numeron edhe ne refugjatet si turista, sa here qe vijme ne Shqiperi, per krishtlindje, pashke apo per pushime. Pushime i thencin se gjithmone EVRO eshte me e lire dhe mbetemi rradhave per te bere dokumentat.
tani qe remitancat jane ulur ndjeshem, nuk i ze me ne goje emigrantet z. Salih!

 

Das Albanische System, der Non-Stop Landräuberei und Grundstücks Urkunden Fälschungen! 75% der AKKP Grundstücks Urkunden im Raum Durres, sind gefälscht. Komplett über 90%, links – rechts der Autobahn, komplett an der Küste, mit Ausnahme der im Urbanistik Plan erwähnten wenigen „Zonte Touristik“ Dokumente, mit dem Gesetz 7655. Bau Gesetze kenn man nicht und werden gezielt ignoriert. Gestze gelten nicht in Albanien: vor allem rund um Bauen, und Grundstücke! Die meisten Grundstücks Direktoren, Staatsanwälte, Präfekturen, Bürgermeister sind inkomptent und kennen keine Gesetze.

ABUZIMI ME LEGALIZIMET-TASK FORC NE TIRANE NIS HETIMIN PAS DISA DENONCIMEVE

Journalisten nennen die Politiker: “Idioten” und “Schizophren” und rund um Genc Gjoncaj 

Weltbank Grundstücke:: “Dunkle Wolken” über den Gangster Salih Berisha: Erinnerung an Gramoz Pashko Tod und Ndrea Prendi in 2006 

Schwerste Vorwürfe, gegen die Mafia Zerstörer von Durres: Salih Berisha und dem Präfekten 

Verbrechen ohne Ende: Fatos Nano, aber er hat mehr Verstand, wie ein Ilir Meta, oder Salih Berisha. Mentor der Kakomese und Sarande Mafia.

Der Ex-US Botschafter: James Jeffrey

U.S. Urges Gov’t to Keep Pressure on Crime Lords
Tirana, October 28, 2003 – The U.S. ambassador warned Albanian crime lords on Monday that the international community was hunting them down and urged Albania to continue to pursue them because crime would harm its bid to join the West.

Albania became a key smuggling route for drugs, people and guns into Western Europe after the fall of communism and its weak and corrupt judiciary is often accused of letting criminals go free.

‘’Crime is still destroying your country and challenging its ability to enter Western bodies,’’ Ambassador James Jeffrey said in a speech to trainee judges in a seminar on people trafficking, NBC reported.

‘’We also have a message for the crime lords: We know or will soon learn who you are. My government, our European partners and the Albanians, are after you,’’ Jeffrey said.

Albania has been rocked recently by several murders of top businessmen, which have not been solved, and the gunning down of the chief prosecutor’s driver, in what is believed to be a warning by crime organisations to their investigators.

[12] http://www.southeasteurope.org

Fatos Nano Drug Allegations

Date: Friday, December 01 @ 15:03:04 GMT
Topic: Albania News

……. This group is also known as “Shijak’s Group”. In this group participate Ilir (”Ronnie”)Hoxha, Arben Shabani, the brothers Tusha (Shijak). Some of them used to be Democratic Party activists and have been involved with this group after Agron Duka, the socialist representative of the Shijak area (close to Durres) helped to get out of prison a person close to them in 2001, during the elections. Arben Shabani was arrested in 2001 in a random police stop and search because they found elements of a drug laboratory as well as drugs in his house, but he was later freed by under pressure from Agron Duka, minister of food and agriculture.
…….
ACL – 01 December 2006

Current Narco-trafficking Routes in Albania Linked with Former Prime Minister Fatos Nano
Defense & Foreign Affairs Special Analysis – July 17, 2006

aus Balkanblog 


CIA Fact Book über Albanien zwischen 2000 und Ende 2005

CIA Fact Buch: Die Organisierte Kriminalität, ist verbunden mit hohen Regierungs Leuten!

widespread corruption, a dilapidated infrastructure, powerful organized crime networks with links to high government officials, and disruptive political opponents.
http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/print/al.html

Die Polizei Mafia des Fatos Nano, Igli Toska und des Rrokaj, Duka, Lefter Koca Clans und die Tragödie von “Karaburun”
Die Fatos Nano Mafia, wurde für diese Verbrechen nie angeklagt, wobei die Deutschen Zeit gleich, ihre Flugplatz Mafia Geschäfte mit Fatos Nano machten und immer dabei: Rezzo Schlauch und Bodo Hombach damals im Balkan und kriminelle Diplomaten rund um den Visa Skandal, wo man vor Morden an Deutschen nicht zurückschreckte und aktiv u.a. die Immobilien des G.B. stahl mit der korrupten Justiz. BKA Bericht dazu.jtë, as i djathtë, thjeshtë i tepërt”

KLeine Schiesserei, mit der Griechischen Polizei, durch die Süd Albanische Deppen Mafia, oft mit der Polizei befreundet, welche Kosten frei in deren illegalen Lokalen speist und säuft.

Shkëmbimi zjarrit, trafikantët
shqiptarë plagosin policin grek

Shkëmbimi zjarrit, trafikantët shqiptarë plagosin policin grek

Një makinë e cila dyshohet se transportonte drogë nga Shqipëria ka goditur me kallashnikov makinën e policisë së Janinës. Burimet policore thanë për Shqiptarja.com se ngjarja ka ndodhur në Delvinaq, mes Gjirokastrës dhe Janinë, pikërisht në aksin Kakavijë – Janinë.

Sarandë, sekuestrohet 2 tonë marijuanë me destinacion Greqinë   11 orë më parë …Policia kufitare e Sarandës ka sekuestruar dy tonë drogë të …

Kakomese Bucht: Drogen Gross Umschlags Platz des Mafia Bosses Dritan Celaj

Das Mafia Projekt in der Bucht von Kakomese, eine Haupt Umschlass Quelle krmiineller Banden.

Kriminelle in Shengin: 200 neue illegale Lokale und eine Umwelt Verwüstung ohne Ende. Immer als Partner der lokalen Poilzei Direktoren, welche rein kriminelle Banden sind aus Nord Albanien.

folgende Personen des Wach Personal der Mafia Gruppe des Dritan Celaj, sitzen in Haft

Në pranga janë vënë Dritan Binjakaj 39-vjec, Edmond Ferraj 28-vjec, Glikor Konomi 20-vjec, Ferik Xhelili 22- vjec dhe Arsim Binjakaj 18-vjec, ndërsa është shpallur në kërkim 28-vjecari Bledar Binjakaj.

Pas peshimit të drogës ka rezultuaar se ishin 2 ton e rreth 80 kg kanabis sativa e vendosur në 172 pako dhe dyshohet me destinacion Greqinë. Policia sekuestroi disa automjete dhe një arsenal të madh armësh.

http://www.ama-news.al/2012/04/droga-e-kakomese-5-rojet-privat-ne-pranga/

Task Force beschlagnahmt 48.000 qm gestohlenen Grund in der Mafia Hochburg Golem durch Nikoll Felaj in 2000 und dem Mafia Vertreter: Fatmir Avni Toci 

Skandal Freispruch fuer die Tropoja Grundstuecks Mafia rund um die Familie des Tunx Vatnikaj / Fatos Gjuziund dem US Gangster Boss: Alban Xhillari 

Himari: Abriss illegaler Bauten krimineller Banden 

Einreise Verbot für die PD Këshillit te Qarkut – Mafia in die USA: Anesti Dhimojani 

Der Polizei Chef von Diber: Shemsi Premci tritt zurück, wegen der Hysenbelliu – Salih Berisha Mafia

Mittwoch, April 25th, 2012

Bereits im Januar 1995 demonstrierten damals die Chrom Berg Arbeiter von Bulqize, gegen den Salih Berisha Direktor, wegen Korruption! Das Bulqize Mafia System des Betruges ist also 17 Jahre gut bekannt. Es gehört zum ältesten Betrugs System der Familie Berisha, wie rund um Öl Geschäfte und Albpetrol.

Wie alle Salih Berisha Gestalten, hatten die meisten Direktoren keine Schulbildung, stammten oft aus Tropoje, vollkommen degeneriert und nicht lernfähig. Aber vollkommen korrupt und primitiv,was sich heute erneut in Albanien zeigt, in einem Staat ohne Gesetze, einer Idioten Polizei Direktoren Klasse und oft noch dümmeresn Ministern und Administrativen.

Nun tritt einer der wenigen hohen Polizei Chefs zurück, welche korrekt nach Gesetz arbeiteten, bzw. versuchten. Zitat: „es gibt keine Gesetze“!Schwer wird die Oesterreichische Firma des Konsul Depisch belastet, welche sich mit Bestechungsgelder in Albanien exklusive eingekauft hat mit einer illegalen Immunitaet, eben weil damit Politiker geschmiert werden. Kurz gesagt, wurde Chrom gefoerdert und mit gefaelschten Rechnungen und Waage Papieren, Chrom nach Durres geliefert, wo ebenso die Polizei Mafia, fuer einen reibungslosen Expoert sorgte. Damit spart man praktisch alle Steuern und Abgaben, wenn man die Erloese halbiert. Identisch im Oel Export, wo keine Firma Steuern zahlt. Dei Bergleute, erzaehlen sogar etwas von der 10-fachen Menge, die gefoerdert wird und wurde, was von ACR – nicht versteuert wurde.

Dem Österreichischen Betrugs Unternehmen: DCM DECOmetal GmbH = ACR Sh.P.K. / Darfo wird die Chrom Abbau Lizenz entzogen 

Die kriminelle Firma Depisch und neue Aktionen von Frau Rohtraut Skatche-Depisch um die Chrom Todes Mine 


Wild West, rund um den Chrom Abbau in der Banditen Stadt Bulqize
Die Österreichische Mutter Firma ist ja in Insolvenz inzwischen und hat wohl nie verstanden, was das für Geschäfte sind, mit totalen Mafiosi vor Ort. ACR-DARFO und Co.! Wer baut auch in vielen Ländern zur gleichen Zeit, Minen Gesellschaften auf. Das konnte nur schief gehen.

2 Maj, 2012

Ekonomi | nga AMA-News

Mafia e kromit pas emrit të ACR-së
Dokumentet e publikuara në media hedhin dritë mbi skandalin e kromit. Kompanitë po vjedhin përmes faturave fiktive. ACR-së i falen 22 milionë euro “investime”

Denoncimet e drejtorit të dorëhequr të policisë së Bulqizës, Shemsi Prençi kanë zbuluar se si funksionon mafia e kromit, kupola e së cilës ndodhet në nivelet më të larta qeveritare dhe degët shtrihen në nëntokën shqiptare. Sipas dokumenteve të publikuara ditët e fundit në media, mbulesa zyrtare e mafies së kromit është kompania ACR dhe përmes saj kryhet e gjithë kontrabanda e mineralit. Madje disa media kanë akuzuar se kompania ACR dyshohet se është kompani e krijuar nga njerëzit e ish ministrit të Ekonomisë Genc Ruli dhe nga Agon Kuliçaj… http://www.ama-news.al/2012/05/mafia-e-kromit-pas-emrit-te-acr-se/

Es sind etliche gute Polizei Chefs auch rund um Polizisten Morde zurück getreten. Besonders bekannt: Die Ermordung des Polizei Präsidenten von Kruje: Gani Malushi, durch die Spartak Braho, Lefter – Nard Koka, Lul Berisha Mafia in Durres. Darauf trat der Polizei Präsident von Durres zurück, was als Sieg der Durres Mafia mit Gjoka, Agim Hoxha, Hasanbeliu Mafia ebenso gefeiert wurde. Dann die Ermordung der 4 wichtigsten Polizisten im August 2009 von Durres, durch praktisch die identische Mafia rund um Hasanbeliu – Sokol Kociu erneut als Ziehvater. Seitdem gibt es keine Polizei mehr in Durres, für das Volk. Nichts Neues also, das für die Salih Berisha Mafia, keine Gesetze gelten. S. Premci widersetzte sich als Task Force Leiter in Tirana im April 2011,

(Albanian Special Forces commander Shemsi Prenci filed charges in Tirana prosecutor’s office against the deputy minister of interior Avenir Peka, accusing him of trying to send in the special forces against the opposition protestors.)den kriminellen Befehlen des Vize Innenministers, seine Polizei einseitig gegen die Oppositions Gruppen einzusetzen.

Eine klare Aussage: Die Chrom Mafia in Bulqize, ist direkt in Tirana verwurzelt, was jeder wussten vor über 10 Jahren. Diese Gestalten rund um Salih Berisha, Ilir Meta, Dritan Prifti Financier hier mit der Mafia Familie Hysenbelliu, will keine Gesetze und zerstören mit ihren Raubritter Methoden, einer korrupten Mafia Polizei vor Ort, den gesamten Chrom Bergbau. Die Gelder werden dann in Medien gewaschen wie „Panorama“, oder in illegal errichteten Mafia Appartment Blocks in Tirana.

Irfan Hysenbelliu dhe kryeministri sali Berisha ne nje pritje Irfan Hysenbelliu dhe kryeministri sali Berisha ne nje pritje

Vollkommen falsch deklarierte LKW Ladungen, falsche Rechnungen (die doppelte Chrom Tonnage hatten die meisten LKW’s), odie Ladung von illegalen Mafia Minen, führten zur Beschlagnahme, auch in der Zusammen Arbeit mit dem Hafen von Durres!

Schlüssel Figur, der Chrom Mafia ist die Mafia Familie Hysenbelliu:

25 Prill 2012 – 10:59

Jep dorëheqjen, Prençi: Mafia
e kromit i ka rrënjët në Tiranë

Selbige firmiert dort unter der Firma:  Kevger ! Gut bekannt als Alt-Kommunisten, welche ausländische Hilfs Fonds unterschlugen, was damals wohl schon Albanischer Mode Sport war. Wie so oft, hat die Mafia auch eigene Medien, wie die “Panorama”.  Bis zu dem Super Drogen Kartell des Innenministeriums mit Sokol Kociu, 8 Tonnen Kokain und in die Top Verbrecher Kartelle, führen die Verbindungen rund um die Super Mafia Stadt: Berat.

TIRANE- Drejtori i Policisë së Qarkut të Dibrës, Shemsi Prençi , ka dorëzuar sot dorëheqjen duke e akuzuar strukturat e larta në Ministrinë e Brendshme dhe vetë Drejtorin e Policisë së Shtetit Hysni Burgaj, se po përkrahin mafian e kromit.

 „Sot jap dorëheqjen nga cdo funksion i policisë së shtetit. Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit Hysni Burgaj është katandisur në një njeri që mban vetëm celësat e kashtës. Më pezulloi nga puna sepse “u kisha rënë ndesh grupeve kriminale që janë të lidhur me grupe mediatike dhe për ti hapur rrugë shfrytëzimit të pasurisë kombëtare” tha  Prençi në një prononcim për shtyp para Drejtorisë së Policisë së Shtetit, menjëherë sapo dorëzoi dorëheqjen.

“Ta harrojnë se duke më kërcënuar me bukën e gojes apo me jetën unë do të hesht. Nuk gjeta mbështetjen në shtet. Është koha që qytetarët të dëgjojnë. Do denoncoj në në publik pasi nuk janë të lidhura me shpellat e mafias. „Do luftoj dhëmbë me dhëmbë me mafian e shpellave të Bulqizës që e kanë rrënjën në Tiranë. Nuk do hesht më”- nënvizoi Prençi 

Ish drejtori i forcave speciale të policisë shqiptare tha se ishte munduar të luftonte mafian e kromit dhe ta denonconte por „I gjendur përballë shpellave denoncimi im ka rënë në vesh të shurdhët“.

Dorëheqja e tij ndodh dy ditë pasi ministri i Brendshëm urdhëroi pezullimin e tij nga detyra për shkelje disiplinore, ndërsa SHKB nisi një hetim disiplinor. Në vend të tij do të vendoset Hasan Gjegjeri. 
Kohët e fundit bizneset të kromit pranë qeverisë akuzuan drejtorin e policisë se po bënte luftë selektive ndaj tyre, duke tejkaluar kompetencat dhe duke ndaluar eksportin e këtij minerali të rëndësishëm në tregjet e huaja. Një pjesë e biznesmenëve të kromit reaguan ashpër ndaj një aksioni të fundit të drejtuar nga Prençi, ku ai kishte bllokuar 14 kamionë të ngarkuar me krom për mangësi në dokumentacion.

Gjatë fushatës elektorale, Shemsi Prençi atëherë drejtori i forcave speciale të policisë shqiptare, Prençi paditi penalisht ministrin e Brendshëm të komanduar në detyrë në atë kohë, Avenir Peka, se e ka kërcënuar dhe i ka kërkuar të përdorë forcat speciale në mitingjet e fushatës. Prokuroria pranoi kallëzimin penal dhe dy muaj më pas deklaroi mbylljen e cështjes. Më vonë Premçi u transferua në postin e Drejtorit të policisë së qarkut të Dibrës. 
(sg/shqiptarja.com)

16.4.2012: Shemsi Prençi Bezirks Polizei Chef von Diber, beschlagnahmt 14 LkW’s der Chrom Mafia von Bulqize

Shemsi Prençi Bezirks Polizei Chef von Diber, gab Bussgelder an die Bulqize Polizei Chefs 

Wild West, rund um den Chrom Abbau in der Banditen Stadt Bulqize 

Alte Albaner Tradition und Kultur: man plündert nur in den Nachbar Städten

Mittwoch, April 25th, 2012

 Albaner sind stolz, wenn sie Plünderungs Feldzüge unternehmen, aber nur in Nachbar Städte. Es wurden der Deutschen Bundeswehr erklärt, was man für Traditionen hat in Berat 1999.

Hier kamen Gestalten zum Plünderung nach Berat und stahlen 5 Autos in wenigen Tagen. Und umgekehrt natürlich auch!

 

 

Berat, vidhnin makina e lokale, tetë në pranga

2012-04-23

 

 

 

Dyshohet se grupi ka kryer grabitjen e pesë makinave dhe dy lokaleve në Berat dhe Kuçovë

Tetë persona, dy prej të cilëve nga qyteti i Beratit kanë rënë në prangat e policisë, pasi dyshohet se janë autorë të disa vjedhjeve të ndodhura brenda pak ditësh në këtë qark.

Burime zyrtare të Drejtorisë së Policisë së Qarkut të Beratit bëjnë me dije se mesditën e sotme ka përfunduar me sukses operacioni i koduar “Shtegtari”, gjatë të cilit është bërë e mundur ndalimi i shtetasve: Leonard Kuminja, 24 vjeç, vëllai i tij, Eduart Kuminja, 27 vjeç, Lefter Baha, 27 vjeç, Julian Biba, 37 vjeç,  të katër banues në qytetin e Elbasanit.

Së bashku me ta, kanë rënë në pranga edhe Arbër Çekrezi, 22 vjeç, banues në Gramsh, të cilët dyshohet se në bashkëpunim me Dorian Hoxhën, 23 vjeç, Elton Metajn, 33 vjeç, banues në qytetin e Beratit dhe Zenun Zeka, 27 vjeç, banues në Krujë, kanë kryer vjedhjen e pesë makinave dhe dy lokaleve në qytetet e Kuçovës dhe Beratit, si dhe në fshatin Sinjë të këtij rrethi.

23Aprill 2012 (gazeta-Shqip.com)

Viele Kriminelle laufen frei herum, von dem Gangster Salih Berisha, Enkeled Alibeaj freigelassen als Wahlkampf Helfer.

Selbst Interpol Haft Befehle werden praktisch nur so vollstreckt, das die Verbrecher nur Hausarrest erhalten.

Man stielt den Transformator in den Nachbar Gemeinden und beschwert sich das kein neuer sofort installiert ist.