Pionier Arbeit mit EU Förder Mitteln: Die Firma Becker und die Müll Entsorgung bei Skhoder

Mit Europäischen Fördergeldern, wird diese Deponie, in einer der neuen illegalen Ansiedlungen bei Skhoder eröffnet. Das Conzept

Deponieeröffnung in Albanien

 

Eröffnung der Deponie in Bushat

Fr. Becker, Hr. Armbrust

 

Am 20.07.2011 fand in Bushat die feierliche Eröffnung der örtlichen Deponie statt. Sie hat ein Verfüllvolumen von insgesamt ca. 1 Mio. Kubikmeter und wurde mit Fördermitteln nach europäischen Standards errichtet. Die Becker Albania Sh. A als Tochtergesellschaft der Becker + Armbrust GmbH soll zukünftig diese Deponie betreiben. Auf dem Bild sehen sie (von rechts nach links) die Inhaberin der Becker-Firmengruppe Frau Annemarie Becker, den Premierminister Albaniens Sali Berisha und den Bürgermeister von Bushat,  Zef Hila, beim Durchschneiden des Bandes im Rahmen der feierlichen Eröffnung.

Frau Becker und Herr Armbrust diskutierten zudem im Anschluss mit dem albanischen Umweltminister Fatmir Mediu über die ordnungspolitisch notwendigen Regelungen, die zur Einführung einer geordneten Abfallwirtschaft in Albanien notwendig sind. Der dringende Handlungsbedarf diesbezüglich wird jedem offensichtlich, der mit offenen Augen die häufig von wild deponiertem Müll verschandelten Städte, Dörfer und Strände Albaniens besucht. Um dieses Problem aktiv anzugehen, werden von Seiten des Landes Albanien die Projektarbeit und die Privatinvestitionen der deutschen Abfallwirtschaft sehr geschätzt. Die Becker-Firmengruppe hat sich bei dieser Deponieeröffnung insgesamt sehr gut im Ausland präsentiert!

Panorama der Deponie

 20.07.11
<- Zurück zu: Presse

http://www.jakob-becker.de

Nord Albanien und Hintergrund

One Response to “Pionier Arbeit mit EU Förder Mitteln: Die Firma Becker und die Müll Entsorgung bei Skhoder”

 1. Insider sagt:

  Allgemeine Umwelt Kathastrophe in Albanien, inklusive Dynamit fischen in Flüssen, oder gleich mit Gift

  Die Mafia Gemeinde Bushati, will nun die Grundstücke haben der Müll Verbrennungs Anlage, für eigene Profite! Durch die illegalen Grundstücks Geschäfte und Bauten, wollen die Banditen nun die Müll Verbrennungs Anlage wieder entfernen.

  URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=116748
  „Qeveria t’i heqë pronësinë e landfildit Komunës së Bushatit“
  (Dërguar më: 01/06/12)

  SHKODËR – „Qeveria duhet t’ia heqë pronësinë mbi landfildin Komunës së Bushatit. Jemi duke kaluar një situatë paradoksale dhe tashmë nuk pritet më“. Kështu kanë pohuar këshilltarët bashkiakë të Shkodrës në mbledhjen e zhvilluar paraditen e së mërkurës. Debati për vendin e grumbullimit të mbeturinave është rihapur pasi Bashkia e Shkodrës kishte parashikuar një fond për të bërë sistemimin e zonës afër Varrezave të Dëshmorëve ku deri tani janë hedhur mbeturinat urbane të këtij qyteti. Ardhja e verës, temperaturat e larta dhe ankesat e vazhdueshme të banorëve të kësaj zone kanë bërë që Bashkia të mendojë rehabilitimin e zonës. 479 mijë lekë të reja është fondi që miratoi Këshilli Bashkiak i Shkodrës për sistemin e vend-depozitimit aktual të mbetjeve urbane pranë Varrezave të Dëshmorëve. Mësohet se bashkisë së qytetit verior do t’i vijnë në ndihmë mjetet e ushtrisë për të zgjidhur problemin e mbeturinave urbane. Me rregullore, ushtria ndërhyn vetëm në raste emergjente. Në fakt edhe situata e vendgrumbullimit të mbeturinave në Shkodër është duke u kthyer në situatë emergjente. Mbeturinat urbane të këtij qyteti hidhen në zonën tek Varrezat e Dëshmorëve (bëhet fjalë për 100 ton në ditë). Sipërfaqja atje është mbushur plotësisht. Ndërsa, landfildi në Bushat nuk ka nisur punë për shkak të burokracive të Ministrisë së Transportit, Bashkia e Shkodrës ka të pazgjidhur një problem mjaft të mprehtë, atë të vendgrumbullimit aktual të mbeturinave. Tashmë shpresa e fundit për bashkiakët është ushtria. „Kemi kërkuar që ushtria me makineritë e saj të bëjë të mundur mbulimin me dhé të mbeturinave që hedhim në zonën në periferi të qytetit. Kështu do të ndalohet djegia e tyre dhe do të minimizohet ndotja që është kthyer në problem shumë shqetësues për banorët“, – janë shprehur bashkiakët. Kërkesës së këshilltarëve të majtë për nisjen e depozitimit të mbeturinave në landfildin e Bushatit i është përgjigjur kryetari i Bashkisë së Shkodrës, Lorenc Luka. „Ne kemi kërkuar zgjidhje ligjore të problemit në favor të qytetarëve shkodranë. Tashmë kemi hyrë në bisedime ministritë“, – ka thënë kryebashkiaku Luka. Ndërkohë, këshilltarët kanë kërkuar që Bashkia e Shkodrës të aplikojë për ndërtimin e një tjetër landfildi, por sipas Rudolf Rashës një gjë e tillë është e pamundur. „Ne nuk mund të aplikojmë më për leje për vend-depozitim të mbeturinave, pasi leja e dhënë për landfildin e Bushatit është marrë nga Bashkia e Shkodrës dhe në të gjithë dokumentacionin rezulton që Landfildi i Bushatit është i Bashkisë së Shkodrës. Edhe investimi i huaj është bërë në llogari të Bashkisë së Shkodrës“, – ka pohuar Rudolf Rasha. br.shll.