Tirana ohne Strom, schlimmer denn je im Banditen Reich Albanien, ohne Funktion der Gesetze

Weite Teile von Tirana, davon auch die Innenstadt, hatten gestern Abend keinen Strom.

Tirana pa drita 
06/03/2012 01:50


Tirana pa drita

Tirana mbrëmjen e së hënës ka qenë në pjesën më të madhe të saj e mbuluar nga errësira. Qëndra e kryeqytetit nuk ka pasur energji elektrike që në orën 19.00. 

CEZ njofton për defekt, por zona pa energji përfshin një pjesë të madhe të kryeqytetit.

CEZ njoftoi se për shkak të një defekti, pa energji ishin rrugët Ali Demi, Mihal Grameno, Pjetër Budi, Aleksandër Moisiu, Zona pranë ish-artistikes Migjeni, zona pranë Gjykatës së Apelit, rrugët Gani Domi, Murat Toptani, Sali Nivica, Zoja Cure, Ismail Qemali, zona pranë Piramidës dhe kulla ETC.

http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=230128

Öffentliche Ausschreibung, gibt es nicht! Man bedient sich und hat seine eigenen Strohleute: bekannte Verbrecher und Gangster, wie den Gjoka Clan, Bashkim Ulaj usw. Mit ausl. Hilfe aufgebaute Institutionen wie die Lebensmittel Überwachung, oder der Fahrzeug TÜV, sind zu Erpressungs Instrumenten verkommen, wo man gegen Geld Alles erhält.

Gesetze, sind Luft Nummern und Bestimmungen für die Adminstration, negativer denn je!

Man ist auch zu dumm, für adminstrative Ausschreibungen und zu kriminell, wie korrupt

Biznesi, akuza për ligjin e prokurimeve 
05/03/2012 


Biznes Albania akuzon administratën se përmes ligjit të prokurimeve po i përqendron tenderat publikë në duart e disa kompanive të caktuara. 

“Ligji i prokurimeve publike në mënyrë elektronike, i propaganduar si ligji i transparencës, jo vetëm që nuk bën diçka të tillë, por e ka bërë garën më të mbyllur dhe shpall fituese të njëjtat firma”, deklaroi kryetari i BA, Luan Bregasi. 

Bregasi thotë se për shkak të kufizimeve të ligjit, bizneset e kanë të pamundur të ankohen edhe kur në tendera bëhen shkelje flagrante. 

“Ligji ekzistues e bën të vështirë 

 

Ligji i prokurimeve publike në mënyrë elektronike, i propaganduar si ligji i transparencës, jo vetëm që nuk bën diçka të tillë, por e ka bërë garën më të mbyllur dhe shpall fituese të njëjtat firma

Luan Bregasi
Kryetar i Biznes Albania

ankimimin kur vërehen shkelje të rënda në tenderime. Ka kompani që shpallen fituese edhe pse nuk përmbushin kriteret për të marrë pjesë në gara”, theksoi Bregasi. 

Biznes Albania thotë se një nga arsyet kryesore pse legjislacioni krijon shtigje për korrupsion është se qeveria nuk e konsulton biznesin kur i miraton ligjet. 

Në mbledhjen e bordit të Biznes Albania ishte i ftuar edhe ambasadsori i Bashkimit Europian ne Tiranë, Ettore Sequi, i cili tha se përfshirja e biznesit në përmirësimin e legjilacionit është një nga kërkesat thelbësore të BE-së. 

Aktualisht biznesi shqiptar nuk ndodhet në një situatë të mirë, pasi të dhënat e fundit tregojnë se kreditë e dhëna nga bankat kanë rezultuar më të këqija për biznesin se sa për individët. 

Muajin e kaluar, një pjesë e biznesit i kërkoi qeverisë të shtyjë ligjin për deklarimin e të ardhurave personale, pasi hyrja në fuqi e tij në këtë moment mund të perceptohej si masë represive, duke trembur kapitalin që ushqen ekonominë. 

Po muajin e kaluar, biznesi i kërkoi gjithashtu politikës që në kulmin e krizës ekonomike të linte mënjanë përplasjet dhe të përqendrohej tek sipërmarrja. http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=230108

Der Komiker der sich Aussenminister nennt, macht dafür wie die Parlaments Präsidentin: weltweite Reisen, die sehr teuer sind und Nichts bringen.

Haxhinasto, tur vizitash në Singapor, Brunei dhe Tajlandë (5)

Kriminelle Privat Universitäten und Ausbildungs Stätten, verkaufen gefälschte Diplome, und haben Nichts gemeinsam mit der New Yorker Universität, noch eine Lizenz von dieser Uni, was ebenso Standard ist im Idioten Reich, der Albanischen Politiker

2 Selbst Morde allein in Durres, wegen der wirtschaftlichen Situation

Nuk përballojnë sukseset e Qeverisë, dy vetëvrasje sot në Durrës

One Response to “Tirana ohne Strom, schlimmer denn je im Banditen Reich Albanien, ohne Funktion der Gesetze”

 1. Sarah_HrNje sagt:

  Die selbst ernannten Professoren, oft wie auch in Mazedonien, ohne Bildung, sollen mehr Gehalt erhalten!
  06 Mars 2012 – 11:28
  Share
  inShare

  Paga milionëshe për
  të shkolluarit jashtë

  TIRANE- Ndryshe nga vitet e kaluara nisma për thithjen e trurit në vendin tonë, është shtrirë edhe në nivel të qeverisjes vendore. Sipas vendimit të qeverisë, të publikuar në fletoren zyrtare, kjo nismë argumentohet me faktin se pas përfundimit të studimit mbi arritjet e programit “Brain Gain” gjatë periudhës 2006–2011 u evidentua nevoja për ekspertë me nivel të lartë kualifikimi, si në institucionet qendrore ashtu edhe në ato të varësisë, ndaj u rekomandua që programi duhet pilotuar dhe në administratën vendore. Këhstu aktualisht këto specialistë mund të përfitojnë nga paketa nxitëse në ata vende pune ku përzgjedhja bëhet me konkurs, dhe sidomos sa i përket arsimit të lartë dhe kërkimit shkencor. Madje në këto raste ata hyjnë në garë me deri 30 pikë më shumë, nga 100 pikë që është totali që duhet grumbulluar. Kështu personat e ardhur me “Brain gain” mund të punësohen në pozicionin e ministrit, shef kabineti, sekretar i përgjithshëm, drejtor institucioni varësie, këshilltar, koordinator, drejtor i përgjithshëm, nëndrejtor si dhe drejtor drejtorie. Për të gjitha rastet, përveç pagesës për pozicion pune, këta persona të rikthyer në administratën publike, nëse kanë doktoraturë në vit me 800.000 lekë të reja dhe kredinë lehtësuese, ndërsa ata me master marrin mbështetje me 600.000 lekë. Gjithashtu për të gjitha pozicionet e administratës publike ata marrin një shtesë në muaj prej 30.000 lekësh në muaj nëse kanë titullin shkencor “profesor”; 25.000 lekë në muaj nëse kanë gradën shkencore “profesor i asociuar” dhe 20 mijë lekë në muaj nëse kanë studime post master. “Në periudhën pas vitit të parë të punës që pason kthimin në Shqipëri, përfituesit e programit “Brain Gain” do t’i nënshtrohen skemës së bonuseve dhe shtesave në pagë që do të jenë në përdorim për të gjithë personat që punojnë në administratën qendrore në pozicione drejtuese, të cilët kanë përfunduar studimet e masterit apo doktoraturës jashtë vendit”, – thuhet në vendimin përkatës.
  Universitetet
  http://www.shqiptarja.com/news.php?IDNotizia=73057&IDCategoria=1