Archive for März 5th, 2012

Gjergj Bojaxhi: Berisha’s governing was a waste of time, DP – a rural party and a militant employing agency

Montag, März 5th, 2012

 Die Staatskontrolle  hat 200 Millionen € Finanz Verlust durch Unfähigkeit und Korruption festgestellt, was im Idioten Staat der Inkompetenz und dummen Banden nicht verwundert.

04 Mars 2012 – 20:03

04 Mars 2012 – 20:03
Share
inShare

Dëmi ekonomik
zyrtarët s’paguajnë

TIRANE – Në vitit 2005-2010, shuma e parave, që është konstatuar nga Kontrolli i Lartë i Shtetit si dëm ekonomik nga zyrtarët ndaj buxhetit nuk është paguar nga personat, të cilët KLSH i ka njohur si përgjegjës për të. Raporti më i vogël i zhdëmtimit rezulton të ketë ndodhur në vitin 2006, ku vetëm 15,22% e dëmit të kryer është arkëtuar, ndërsa raporti më i lartë i zhdëmtimit është në vitin 2008, ku 68% e dëmit total është arkëtuar.

Në vitet 2009-2010 masa e zhdëmtimit të dëmit ekonomik paraqitet konstante në shifrat 49%, vihet në dukje në një studim të Open Data Albania, që bazohet në shifrat zyrtare të KLSH. Vlera e rekomanduar për zhdëmtim në vitin 2005 ka qenë në masën 94,5% e dëmit total ekonomik, në 2006 në masën 99,12% e dëmit, në vitin 2007 në masën 99,98% e dëmit, ndërsa në vitet 2008, 2009, 2010 vlera e rekomanduar për zhdëmtim ka qenë në masën 100%, pra gjithë dëmi ekonomik është rekomanduar të zhdëmtohet. Por, në total, në këto vite, shteti ka arritur të rifutë në arkën e vet vetëm 42.82 për qind të sasisë që është vjedhur, shpërdoruar apo ka humbur si pasojë e paaftësisë së nëpunësve, apo me qëllim korrupsioni.

Kontrolli i Lartë i Shtetit synon zbulimin e abuzimit ekonomik, sasinë dhe përgjegjësinë për të dhe le detyra për administratën, që dëmi të shlyhet. Shkalla e realizimit të zhdëmtimit tregon përgjegjshmërinë e strukturave drejtuese të administratës publike në ushtrimin e detyrave të marra përsipër. Sipas Open Data Albania, vlera totale e dëmit ekonomik për këto vite ishte 31.4 miliardë lekë, ku pjesa më e madhe është shkaktuar nga tatim-taksat.

http://www.shqiptarja.com/news.php?IDNotizia=72935&IDCategoria=1

http://www.kshc.gov.al/template.php?pag=45322

 

 

Raporti: Qeveria dhe Kuvendi, vendime antikushtetuese me pronat

2012-03-04

Bledar Hoti (KERKO …)

 

 

 

Rund um Grundstücke, wird ein gigantischer Betrug festgestellt, oft auch aus Inkompetenz und ohne jede Gesetzes Grundlage.

Dokumenti

Avokati i Popullit prezanton anomalitë e procesit të pronësisë në Shqipëri

Qeveria dhe Kuvendi ndërmarrin vendime antiligjore dhe antikushtetuese për sa i përket procesit të kthimit dhe kompensimit të pronave. Ky është vlerësimi negativ që Avokati i Popullit jep nëpërmjet raportit vjetor të depozituar në Kuvendin e Shqipërisë në lidhje me procesin e pronësisë në vend. Çështja e pronave, e kthyer në një “makth” për qeverinë duket se ka përfshirë edhe institucionin e pavarur të Avokatit të Popullit, i cili ka ndërhyrë në rregullimin e vakumeve ligjore apo të antikushtetueshmërisë së konstatuar nga VKM-të apo Legjislativi. Në faqen 79 të raportit të Avokatit të Popullit, Igli Totozani bëhet e ditur se pranë institucionit që ai drejton janë paraqitur 221 ankesa me objekt verifikimin apo shkeljen e së drejtës së pronësisë nga veprimet apo mosveprimet e parregullta apo të paligjshme nga organet e administratës publike. Të tilla janë Agjencia e Kthimit dhe Kompensimit të Pronave, Zyrat e Regjistrimit të Pasurive të Paluajtshme, Agjencia e Legalizimit dhe Urbanizimit të Zonave Informale, organet e pushtetit vendor apo Komisionet e Verifikimit të Ligjshmërisë së Titujve të Pronësisë. Pjesa më e madhe e 221 ankesave, sipas raportit, lidhen me mënyrën e zbatimit të ligjit “Për kthimin e kompensimin e pronave” dhe me veprimtarinë e AKKP-së, organi administrativ i ngarkuar me rregullimin sipas kritereve të nenit 41 të Kushtetutës, të rivendosjes së një të drejte të shkelur të çështjeve të pronësisë që kanë lindur nga shpronësimet, konfiskimet ose shtetëzimet. Antikushtetutshmërinë e vendimeve të qeverisë dhe të Kuvendit, Totozani e lidh me moszbatimin e vendimit të Gjykatës Kushtetuese. ….http://www.gazeta-shqip.com/politike/8b89d2b41204847e31849d5b87484f71.html

Gjergj Bojaxhi: Berisha’s governing was a waste of time, DP – a rural party and a militant employing agency

 After Gazmend Oketa, another important figure of the right wing is soon to leave the Democratic Party. Gjergj Bojaxhi, while announcing his definitive move away from the DP, bitterly resented the

Topi’s new party to be officially announced 30 March; 3 lawmakers to leave DP, one of whom from Durresi District


The Democratic Party is close to a next internal shock caused by lawmakers leaving its parliamentary group, as Bamir


Die letzte Aktion des Gjergj Bojaxhi, als höchster Bau Inspektor, dann wurde er von dem primitiven Verbrecher Salih Berisha abgesetzt, als er viele illegale Bauten in der Currila abreissen wollte und Baumaschinen der prominenten Mafia wie Agim Hoxha, und die Beton Maschinen des Mafia Bürgermeisters Vangjush Dako beschlagnahmen wollte, wie das Gesetz es vorsieht. Die primitiven und extrem dumme Polizei Spitze (aus Tropoje und Co. mit gefälschten Polizei Diplomen und Schul Zeugnisse wie so oft) rund um Agron Kulicaj, wollte halt mit Verwandten dort wieder Lokale bauen, wie diese Banden schon Tirana bis 2002 verwüsteten. Von den billigen Salih Berisha Banditen, die dort Lokale illegal bauten, werden die Einheimischen terrorisiert, inklusive die Parks und Strände vernichtet. Von der Mafia Präfektur des Genc Alizoti, hatte er keine Unterstützung, denn er verdient mit illegalen Bauten mit.

Alle Gesetze, siehe auch Weltbank Bericht, die echten lokalen Eigentümer, die Eigentums Rechte der „Zone Touristik“, der wenigen ausl. Investoren, werden missachtet, wie in einem Billig Terroristen und Banditen Film, durch die Salih Berisha – Ilir Meta, Terroristen in Taliban Art.  Gjergj Bojaxhi, weiss dies am Besten, denn viel Geld wurde ihm oft angeboten, Appartmen Wohnungen, Grundstücke usw..!

2004, gab es 25 Haft Befehle, gegen Administrative, wegen identischen Mafia Geschäften, mit fremden Grundstücken. Als Vasil Hila, Skandal bekannt, der 12 Jahre Gefängniss bekam und 2009 vorzeitig aus der Haft kam.

Insgesamt wurden 12 Beton Mischer schon in der Currila und Bau Maschinen beschlagnahmt, weil die Bau Firmen sich Bau Genehmigungen zeigen lassen müssen. angeblich kennen die dann die das Gesetz.

Ausserdem muss Durres: 10 illegal errichtete Lokale und 8 Restaurants dort am Strand von Brylli und Currila abreissen, aber der neuen Universität. Darunter von der Verbrecher Familie Ex-Präfektin Natasho Paco.

URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=89374
Ndërtimorët: Gati aksioni në rrugën e Currilave

(Dërguar më: 27/11/10) Artur Korriku

DURRES Inspektorët e Ndërtimores në Durrës, të cilët mbulojnë përveç Durrësit edhe zonën e Kavajës e të Krujës, gjatë këtyre ditëve i kanë përqendruar kontrollet kryesisht në disa zona që ndodhen jashtë qyteteve, sikurse janë plazhet apo akset rrugore ku ende ndërtohet pa leje. Pas kontrolleve të para, ata kanë plotësuar vendimet për prishjen e disa objekteve pa leje. Ndërkohë, burime nga ky Inspektorat pohojnë se pas këtyre kontrolleve puna do të përqendrohet brenda në qytete ku ka ndërtime pa leje, të cilat shfrytëzohen për biznese. Sipas këtij Inspektorati, i cili është në vartësi të Tiranës, në fokus do të jetë rruga e Currilave, e cila është e mbushur me lokale që mendohet se janë ngritur pa leje.
INSPEKTORATI
Burime nga Inspektorati i Ndërtimit në Durrës dje bënë të ditur se pas kontrolleve disa ditë më parë ku u bllokuan dhe sekuestruan 12 betoniere dhe 5 objekte, të cilat po ndërtoheshin pa leje, janë duke u plotësuar vendimet për prishjen e tyre. Madje një vile që po ngrihet në zonën e Malit të Robit në Golem, ky vendim i ka mbërritur 2 ditë të shkuara. „Pasi të përfundojmë procedurat për aksionin që ndërmorëm pak ditë më parë, do të nisim një seri tjetër kontrollesh. Kësaj radhe do të përqendrohemi brenda në qytetin e Durrësit, ku mendohet se ka një numër objektesh të ndryshme, të cilat janë ngritur pa lejet e institucioneve përkatëse“, – pohojnë inspektorët. Një pjesë e ndërtimeve ndodhen në zonën e Plazhit e të Shkozetit dhe janë kthyer në shqetësim për banorët, pasi kanë bllokuar kolektorët e ujërave të bardha e të zeza. Janë disa zona në plazh të përmbytura prej disa ditësh. Më problematikët janë ato pas ish- kinemasë verore, pas ish-frigoriferit dhe një pjesë e sektorit „Apolonia“. Ndërkohë që një numër tjetër objektesh që do t‘ u nënshtrohen kontrolleve gjenden brenda në Durrës. Sipas inspektorëve, është një rrugë e tërë në breg të detit e mbushur me lokale. Bëhet fjalë për rrugën e Currilave ku ndodhen 10 bare e 8 restorante, të cilat dyshohet se janë ngritur pa leje me elemente parafabrikate. Nëse ato do të gjenden pa lejet provizore të Bashkisë, do të zbatohet ligji, i cili parashikon gjoba deri në prishjen e tyre. Kjo nëse Bashkia nuk do t’i pajisë me lejet përkatëse. Dy vjet më parë, inspektorë nga Tirana goditën disa prej këtyre objekteve, por pas disa javëve ato u ngjallën përsëri. Gjithashtu, objekt i Inspektoratit Ndërtimor të Durrësit do të jenë edhe disa pallate në ndërtim, të cilët janë kthyer në vende ku hidhen mbeturina inerte dhe urbane, duke shkaktuar ndotjen e mjedisit dhe të ajrit.
GJERGJ BOJAXHI
„Për ndërtimet që ndodhen në rrugën e Currilave, jemi të gatshëm të ndërhyjmë në çdo kohë që do të na kërkojë Bashkia e Durrësit“. Kështu deklaroi mbrëmë numri një i Inspektoratit të Ndërtimit dhe Urbanistikës Kombëtare, Gjergj Bojaxhi. I pyetur në lidhje me objektet që ndodhen në këtë segment rrugor, Bojaxhi sqaroi se deri më sot (dje) nuk ka marrë asnjë kërkesë nga organet vendore për të ndërhyrë në zonën e Currilave. Sipas ligjit, kur bëhet fjalë për zona brenda vijës së verdhë të një bashkie, është kompetencë e Inspektoratit Ndërtimor të Bashkisë që të ndërhyjë për të rregulluar situatën. Përndryshe, Bashkia duhet të kërkojë zyrtarisht ndihmë në institucione të tjera shtetërore në rastet kur nuk është në gjendje të zgjidhë vetë problemin e krijuar.

Die Deutsche Welle, bringt einen Bericht, über die Mafiösen Gestalten der Regierung, mit ihren illegalen Grundstücks Besetzungen und Geschäfte, wo inzwischen 530 Albaner, Klage vor dem EU-Menschenrechtshof führen. Man könnte praktisch über alle Präfekten der letzten 10 Jahre an der Küste, solche Fakten schreiben. Im Moment wird der abgesetzte Grundstücks Direktor angeklagt, weil er einen Journalisten bedroht hat, natürlich ein Salih Berisha Gangster: 2009, Kandidat für das Parlament:

Bedri Luku, Profi Gangster Mafia Boss – Durres!

Gesetzes Kenntnisse Null, Schutz der echten Alt-Eigentümer Null, nur am abkassieren interessiert, von Bestechungs Geld in einer 15 jährigen Non-Stop Tradition, mit kurzen Pausen.

Nachdem es seit Monaten bekannt ist, geht die Wald Behörde gegen die Massaker gegen Vögel vor, vor allem Wild Gänse in den Natur Schutz Parks und immer die Neanderthaler rund um Lezhe, die aus Nord Albanien kommen und Null Bildung haben. Alles wird abgeknallt und geschossen und das die einzigen grossen Adler noch leben im Raum Durres ist ein Wunder, wie viele Milane und andere Raub Vögel. Wild West ohne Ende, durch Gestalten, welche keine Arbeit haben und überall herum schiessen.

Die dümmste und kriminellste Regierung der Welt, lässt sich sogar von einer Oppositions Gestalt wie Taulant Balla vorführen, der selbst gefälschte Diplome hat! Einfach peinlich! Es geht um die EU Richtlinien, das das Statitische Amt, unabhängig ist, was gerade die Dumm Banden überall unterminieren um die eigenen dümmsten Partei Gänger unterzubringen und oft sind es Kriminelle, wie es im Polizei Dienst passierte, und im Geheimdienst erneut versucth wurde, wie wikeleaks auch festhält. Taulant Balla, als Fachmann für Gesetze und Recht, wer hätte das je gedacht!

Wikileaks cables ueber die Gangster der Politik

03/09/2011 08:46

Kabllogrami,15 ditë pas zgjedhjeve të përgjithshme: Kryebashkiaku Lulzim Basha, ministri Sokol Olldashi, numri 2 i PS, Gramoz Ruçi, deputetët Tom […]

Law Breakers Turned Law Makers
——————————

¶2. © Some of the more noteworthy MPs with ties to organized
crime are:

– Tom Doshi: An SP MP from Shkoder, Doshi, singled out in
the Human Rights Report for physically assaulting a
journalist in the Sheraton Hotel, was a key figure in
financing SP electoral efforts. He is known as the richest
MP, with a declared fortune of more than $15 million and is
also suspected of trafficking narcotics. Doshi served in the
previous parliament as a DP MP, before switching sides to the
SP shortly before the election.

– Lefter Koka: Representing LSI from Durres, Koka is a
member of perhaps the most notorious organized crime family
in Albania, with ties to narcotics and human trafficking and
other illicit activities.

– Sokol Oldashi: Olldashi, the current Minister of Public
Works, Transport, and Telecommunication and DP MP from Fier,
is suspected of smuggling goods and narcotics.
Circumstantial evidence links Olldashi and Fatmir Kajolli in
Fier to Minister of Justice Enkelejd Alibeaj in a scheme to
release prisoners from jails to act as electoral bullies.

– Lulzim Basha: According to one SP source, FM Basha, who
represents the DP in Elbasan, was involved in facilitating
the release from prison of a notorious criminal in Elbasan in
return for support from the criminal’s family. Relatives of
the criminal promised to „organize“ people in Elbasan to
support Basha. The criminal was released on June 29, the day
after the elections.

– Paulin Sterkaj: The 48 year old DP MP from Shkoder is a
former professional wrestler with little to no formal
education. Sterkaj was previously in the SP and has been
accused by a former friend of murdering a politician in
Shkoder a few years ago. Sterkaj claims to have business
interests in oil, restaurants, and construction, but little
is known about his activities.

– Gramoz Ruci: SP MP and party General Secretary, Ruci has
long-standing ties to narcotics traffickers and organized
crime. Ruci has also been banned from entering the U.S.
since 2005 due to a permanent visa ineligibility.

TIRANA 00000552 002 OF 002

transparency or tradition of small donors supporting their
favorite candidates, criminals are an easy source of campaign
funds.
WITHERS

http://wikileaks.org/cable/2009/08/09TIRANA552.html

freigelassene Moerder, Gangster, Drogenbosse, durch die primitive Taliban Mafia Minister Mafia des Salih Berisha, Sokol Olldashi, Enkeled Alibeaj, Lulzim Basha: Isa Doci, Marjan Lukaj, Shpetim Beqiri, Emiljano Domi, Artan Goxhaj, Arjan Sina, Bujar Sinjari, Altin Patoku, Spartak Kazazi, Skender Kulla, Ilir Tosku, Sokol Genica!

Aber noch viel mehr, wie wir schon frueher berichteten, weil diese Moerder und Gangster, ueberall die militanten PD Mafia Gruppen finanzierten und anfuehrten. Hinzu kommen Gestalten wie Hekuran Hoxha und Co., rund um die Dashamir Gjoka Mafia, des Sokol Olldashi und Salih Berisha.

Mafia Clan of Democratic Party of Albania

Prime Minister Sali Berisha
  1. kukRexhep ARAPI, resident in Katund Sukth, nicknamed “KEPI” has a criminal record as follows:
  1. In the year 1991 (in March) he has killed at the Port of Durrës, for feud issues the citizen A. Cyrbja, resident in the Katund Sukth village; has been arrested for this crime in 1994 and has been released because of lack of evidence.
  2. …………

00. DARDAN DOMI, residing in Shijak, currently holds the position of the General Secretary in the Ministry of Interiors, (or Human Resources Director in the MI), former head of the DP of Shijak, head of Team for Mr. Olldashi during the elections in july 2005. The coordinator and brain of all the abovementioned criminal links for Mr. Olldashi and his most loyal men.
..

http://www.albca.com/aclis/modules.php?name=News&file=print&sid=1264

Alles normal in Albanien!

fatmir Mediu
illegale Luxus Villa, des Fatmir Mediu in Mali e Robit, im Drecks Loch von der Touristik Anlage: Mali e Robit, wo alle Abwässer im Meer entsorgt werden, vor aller Augen. Als Nachbarn, die Prominenz der Fatos Nano Verbrecher Banden, wie Mihal Delijorgjit und die Prominenz der Albaner Mafia.

Es gibt praktisch keine Weg Gefährten der Ur Gründungs Mitglieder der PD Partei, was eigentlich aus einer Studenten Bewegung herging. Alle Weggefährten sind tod, oder wurden weggemobbt und mit Demokratie hatte das nie einen Sinn. Es war wie überall, eine Geheimdienst Operations, weil die Kommunisten ihre Macht retten wollten, das Vermögen und das mit Hilfe des Geheimdienstes. siehe auch Salih Berisha, die Gestalt des Ferdinand Xhaferrie, mit dem Killer Kommando Chef: Xhavit Halili und Bin Laden. Aleksandër Biberaj, Ex-PD Abgeordneter und Gründungs Mitglied erzählt das alte Geheimdienst Kader die PD Politik bestimmen rund um Salih Berisha. Ex-Aussenminister Mustafja, der PD Partei, spricht von 95% Kadern der Kommunistischen Partei, bei den älteren Mitgliedern und die Intelligenz, war damals schon nicht sehr hoch, als die Abgesandten Bonn besuchten, nachdem dem Strauss Besuch in 1987.

Biberaj: Berisha është komunisti më i madh

Gjergj Bojaxhi, anëtar i këshillit kombëtar të PD, thotë se partia e tij ka devijuar nga ato që premtoi në 2005. Nuk mjaftojnë ndryshimet në qeveri apo reformat sektoriale. Tetë vjet qeverisje kanë shkuar dëm sipas tij. “Aleanca me LSI, një aleancë me një parti sh.p.k, e përbuzur nga shoqëria shqiptare”


Berisha der Steinzeit Kommunist im engsten Familien Kreis der Familie des Enver Hoxha

Berisha Familie Enver Hoxha

Ne dhjetor te 2010, emisioni “Fiks Fare” ne “Top Channel” transmetoi foto te shume viteve me pare, ku Kryeministri Berisha, ndodhet ne nje varke me disa persona, nga te cilet spikasin Sokol Hoxha, djali i Enver Hoxhes dhe bashkeshortja e tij, Liljana Hoxha. Ne foton e dyte, te njejtet persona shfaqen ne nje ambient me intim, prane nje oxhaku. –

Mount Everest Expedition des Gjergj Bojaxhi:

25 Maj 2012 – 11:40

Ekspedita 2012, shqiptarët pushtojnë majën e Everestit

Të tjera rreth shkrimit

Ditari i Gjergj Bojaxhi |

FOTO

Alpinistët shqiptarë, mes tyre dhe Gjergj Bojaxhi ia dalin të pushtojnë Everestin dhe ngrenë në çatinë e botës flamurin shqiptar, përkrahë flamujve të tjerë nga e gjithë bota. Fation Plaku, Gerti Pishtari, Mateo Begeja, Gjergj Bojaxhi, Erlin Rudho Xhimi Begeja dhe sherpat e tyre ia dalin të hipin në majën  më të lartë të botës, 8844 metra, aty ku pak ditë më parë një grup alpinistësh kinezë e tibetianë, me një  përgatitje shumë më të lartë, nuk kishin arritur tia dilnin. Vetëm 3 nga 7 alpinistët kishin arritur të ngjiten ndërsa për Shqipërinë rezultati është gjashtë me zero.

Fillimisht në mëngjes erdhi në redaksinë e Shqiptarja.com mesazhi nga presidenti i kompanisë udhërrëfyese.

Aplinistët mbërritën në majën e malit më të lartë në botë rreth orës lokale 07:00 (+5. 45 GMT).
„Nga informacionet e fundit 4 nga 5 alpinistë shqiptarë mbërritën në majën e Everestit, 8844 metra rreth orës 07:00 me orën lokale. (+5. 45 GMT) dhe janë rrugës për në kampin 3. Na duhet të konfirmojmë sa dhe kush kanë arritur majën menjëherë sapo të arrijnë kampin 3
Sinqerisht
Pradip Kumar Limbu“

Njoftimi i mëngjesit tregon se nga grupi prej 6 alpinistësh, 4  alpinistë ia kanë dalë, ndërsa nuk bëhen të ditur ende emrat e alpinistëve që hipën në majë.

Disa orë më vonë, rreth orës 11: 00 vjen mesazhi tjetër në adresën e redaksisë:
„Sapo (10:40) u bë një nje bisede e shkurtër në telefon dhe mësuam se në Everest janë ngjitur që të gjashtë antarët e ekipit (Shprehimisht u tha: Gjashtë me zero për Shqipërinë) “

EKSPEDITA 
Ekspedita Everest 2012 u ndërmor në kushtet më ekstreme të motit dhe të lartësisë, dhe është inisiativë me rastin e 100 vjetorit të pavarësisë. Fation Plaku, Gerti Pishtari, Mateo Begeja, Gjergj Bojaxhi, Erlin Rudho dhe Xhimi Begeja, nisën në muajin Prill ngjitjen drejt pikës më të lartë të globit, për të vendosur flamurin shqiptar në zonën e flamujve, përkrahë flamujve të tjerë nga e gjithë bota.
“Të gjashtë antarët e ekspeditës dhe sherpat do të ngjiteshin për gjatë gjithë natës për të arritur majën. Të gjithë ishin të përgatitur për të suportuar temperaturat nga – 30 deri në – 40 gradë Celsius. Shqetësimi ishte rritur para pak ditësh kur një stuhi e papritur shkaktoi vdekjen e dy alpinistëve dhe humbjen e tre të tjerave në atë që quhet Maja e vdekjes. Por për fat të mirë ekspedita shqiptare pavarësisht disa kthimeve pas dhe aklimatizimeve ia ka dalë mbanë që të arrijë deri në pjesën finale të misionit. Një arritje jo pa vështirësi dhe sakrifica fizike.
DITARI
20 maj drejt kampit të ndërmjetëm 5.700 m.
21 Maj ngjitje në ABC; 6.400 m.
22 Maj qëndrim në ABC.
23 Maj ngjitje në Kampin 1 – 7.100 m.
24 Maj ngjitje në Kampin 2 – 7.900 m
25 Maj ngjitje në Kampin 3 – 8.300 m.
25 Maj ngjitja në Majën e Everest.
Iniciativa u sponsorizua nga Vodafone, Reiffaisen Bank dhe Ministria e Rinisë dhe Sporteve.
(sg/shqiptarja.com)

Ein neuer Fischerhafen Durres? Schlimmer wie die Taliban: Sprengung der Eisenbahn Trassen usw. für Metall Diebstahl

Montag, März 5th, 2012

Ein uralt Thema, der neue Fischerei Hafen von Durres: nun in der Rruga Taulantia, direkt an der West Mole des Haupt Hafen! Die alten Genehmigungen Planungen sahen, den Hafen logischerweise auch, direkt südlich des Haupt Hafens vor, aber die Zufahrts Grundstücke, waren alle von kriminellen Banden des Rathauses besetzt und illegal in den letzten Jahren bebaut worden, so das selbst die neue Regen Kanalisation, keinen Abfluss ins Meer hat, und Alles unter Wasser setzt, was eine Durres Hirnlos Tradition ist, wie zuletzt im Dezember 2010, oder vor wenigen Wochen ebenso. Man will halt die 16,8 Millionen $ Kredit, wobei man immer vergisst, das auch günstige Kredite zurück gezahlt werden müssne.

50% der Gelder werden wie auch beim Promenade Bau gestohlen, oder auch mal 90%, damit baut die Rathaus Mafia, eigene Hochhäuser, ohne Genehmigung und immer gegen das Gesetz und den eigenen Urbanisatik Plänen, wie es halt bei Hirnlosen so üblich ist.

Ein Artikel über die erneute Plan Änderung des Fischerei Hafens von Durres, wo man nun im April mit dem Bau beginnen will, u.a. mit einer 800 Meter langen Mole, was ja etliche Millionen nun mehr kostet, aber mehr wie die ursprünglichen 16,8 Millionen stehen nicht zur Verfügung, wo die Weltbank für andere Phantasie Projekte schon etlichen Leuten, die Jobs gekostet haben. Allein der nun notwendige lange Molen Bau, in exponierter Seegangs Stelle, würde über 100% nun mehr kosten.

Porti i ri i peshkimit, miratohet fondi për punimet 

Schnee Chaos in Albanien und Regen ohne Ende in Durres 

Zwischen den beiden Fotos, das untere die Rruga Taulantia, soll nun der Fischerei Hafen gebaut werden, wo Millionen schon für Architekten bezahlt wurden, denn es gibt insgesamt 5 Planungen im Laufe der Zeiten und die Internet zugänglichen Pläne, sehen dort ein Touristik Zentrum vor, aber keinen Fischerei Hafen. Jedes Jahr wird anderes geplant.
Durres Rruga Port

Rruga Taulantia, vor dem Museum

Rruga Taulantia Durres

Selbe Strasse, fest in Hand der dümmsten Idioten Mafia der Welt:
Spartak Braho Geschichten

Ansonsten Metall Diebstahl ohne Ende. Vor allem werden Stark Strom Leitungen, Eisenbahn Trassen gesprengt, durch die Hirnlos Salih Berisha und Ilir Meta Anhänger. Null Bildung, Null Verstand, Null Arbeitsfähigkeit!

Tritol hekurudhës Vorë-Shkodër, rinis lëvizja e trenave
Tritol hekurudhës Vorë-Shkodër, rinis lëvizja e trenaveTIRANË- Rinis lëvizja në hekurudhën Vorë-Shkodër, e cila u dëmtua gjatë natës pas një shpërthimi.Lajmi konfirmohet nga Drejtoria e Hekurudhurave, sipas së cilës tashmë lëvizja e linjës kryhet pa problem.Sipas policisë një shpërthim i fuqishëm tritoli ka ndodhur në mesnatë në hekurudhën Vorë-Shkodër. Shpërthimi ka dëmtuar rëndë një pjesë të kësaj hekurudhe në vendin e quajtur Gramëz.Shpërthimi ka ndërprerë lëvizjen e trenave deri në mesditë, ndërkohë që punonjës të hekurudhës punuan për rivënien në funksion të hekurudhës. Fatmirësisht në momentin e shpërthimit në hekurudhë nuk kishte asnjë tren. Paraprakisht mendohet se shkaku i vendosjes së tritolit mund të ketë qenë qëllimi i autoreve për të marrë hekurin për skrap.
(el.me/BalkanWeb)Fushë-Krujë, i vihet tritoli hekurudhës

 

Një shpërthim ka tronditur fshatin Gramëz të Fushë-Krujës gjatë orëve të vona të natës së mbrëmshme.

Sipas burimeve ka qenë një sasi eksplozivi e vendosur në hekurudhën e këtij fshati, e cila ka shpërthyer duke shkaktuar dëme të konsiderueshme.

Për pasojë është ndëprerë lëvizja e trenave, deri në riparimin e dëmit.

Policia ka shkuar menjëherë në vendin e ngjarjes dhe ka nisur hetimet për identifikimin dhe kapjen e autorëve.

Tre muaj më parë, rreth 20 metër linjë hekurudhore u hodhën në erë në Fushë-Krujë.   / Mark Brunga

 March 1, 2012

Himara Region: 4 km of power lines stolen between Drymades and Vuno

Residents of Drymades, begin night patrols due to the low security of their families

Within a year, this vital line for residents of Himara, was robbed four times, said sources from Drymades forSManalysis.

Residents expressed their disgust for the situation, which does not guarantee free movement and safety, since, it is understood that there comes to theft, but something more, lack of security, for the Himara Municipality.

And yet, sometimes it is warned that the road axis, Vlora, Saranda, the night becomes a nightmare, in which, people are very worried, because theft of housing, whenever made​​, out of function main electricity lines.

The issue becomes more serious when, according to sources, for stealing the line may have contributed to electrical specialists in collaboration with police corrupted, who know better the situation in the region, which leads to think that a great band, is organized even with arms.

The issue of security in the Himara Municipality, in an area that most calmmly in Albania, surely that will exceed the security institutions of the European Union and NATO, to financing large amounts, the police and the community to collaborate, but for moment, nothing indicates this.

Gjirokastra, beschlagnahmt 140 kg von Betäubungsmitteln, 2 in Eisen, 4 suchen

Schiesserei zwischen Salih Berisha Drogen Baron aus Lazarate: Dasho Aliko  und der Polizei! Vor kurzem schossen die Export Modell Kriminellen des Salih Berisha, auch wieder auf Polizei Hubschrauber. Das war vor über 12 Jahren in allen Details bekannt! Man war schwer bewaffnet auch mit 2 AK-47 unterwegs. Seit Jahren ist dieses Modell von schwer bewaffneten Banden, wieder üblich, wie in 1997-1999, als Modell des Salih Berisha und seines damaligen Innenministers Lulzim Basha.

Salih Berisha’s Drogen Boss – Bürgermeister in Lazarate: Dasho Aliko (Albaniens Kolumbien)

Es gab wieder eine Schiesserei zwischen der Polizei und der Lazarate Gang, welche dann nach wenigen Tagen wieder frei ist und Straffreiheit im  Berisha – Ilir Meta Verbrecher Staat haben.

Kapen 140 kg marijuanë, 2 në pranga, 4 në kërkim

Marijuana e sekuestruar

Gjashtë persona janë përpjekur të “nxjerrin” nga Lazarati 140 kilogramë marijuanë por policia u ka bërë “pritë”. Policia informon se rreth orës 5 të ditës së sotme, tre persona po transportonin me mushka lëndën narkotike në drejtim të antenave të malit Sopot.

Forca të policisë së Qarkut Gjirokastër si dhe një grup i Focave Delta u kishin ngritur dy pika grackë trafikantëve. Plani i trafikantëve ishte që droga të transportohej deri në rrugën automobilistike me tre mushka dhe më pas të ngarkohej në një automjet.

Mushkat me të cila po kryhej transporti

Mushkat me të cila po kryhej transporti

Tre persona të armatosur po kujdeseshin për transportimin e lëndës me mushka ndërsa tre të tjerë po afroheshin me një automjet tip Isuzu, pa targa për të marrë atë.

Automjeti Isuzu

Policia ka ndërhyrë në momentin që dy grupet po ngarkonin drogën në automjet. Forcat e policisë kanë ndërhyrë por ndaj tyre është hapur zjarr me armë kallashnikov dhe pistoletë. Shkëmbimi i zjarrit ka vazhduar për 20 minuta.

Policia ka mundur të vërë në pranga vetëm dy nga gjashtë trafikantët. Të arrestuarit janë Arben Ahmeti , 47 vjeç, nga Delvina, i cili ishte armatosur me armë zjarri pistoletë. Ahmeti është i dënuar më parë me 9 vite burg në Greqi për trafik të lëndëve narkotike. Ai ishte pjesë e grupit që po priste lëndë narkotike me automjetin Isuzu.

I arrestuari tjetër është Dhimitraq Rrapushi, 37 vjeç, po nga Delvina, i armatosur me armë zjarri kallashnikov, pjesëtar i grupit që transportonte lëndën narkotike me kafshë dore.

Armët e sekuestruara

Kurse në kërkim janë shpallur: SH.H , 25 vjeç, S.M, 22 vjeç, K.L, 23 vjeç dhe A.P, 26 vjeç që të katërt nga Delvina. Këta të katërt duke përfituar nga terreni dhe nga sulmi me armë zjarri janë larguar duke i shpëtuar ndjekjes së policisë.

Në vendngjarje u sekuestruan edhe dy armë të tjera zjarri, një pistoletë TT dhe një kallashnikov. Po ashtu u sekuestruan edhe katër çanta ku gjendeshin 140 kg marijuanë. Synimi ishte që droga të dërgohej në Delvinë dhe më pas të trafikohej për në Greqi. /F.S/

Im Tropoje des Schafshirten Jungen Salih Berisha, bekannt auch als Tschetschenen des Balkans, durch ihre Terroristen Camps, „Menschen ohne Kultur“ im Volksmund, erschoss eine dieser Gestalten seine Ehefrau.

Grund: die Tochter war schwanger und dazu keine Erlaubniss, von diesem Neanderthaler!


04 Mars 2012 – 07:35 | Analiza
Tropojë, 45-vjeçari vret bashkëshorten për nderin e humbur të vajzës
Tropojë, 45-vjeçari vret bashkëshorten për nderin e humbur të vajzësTROPOJE – Konflikti për shtatzëninë e vajzës 20-vjeçare ka shkaktuar dramë në një familje në rrethin e Tropojës. „Humbja e nderit“ nga ana e së bijës e ka çuar deri në marrëzi 45- vjeçarin Xhemal Abazi. Ndërsa po debatonte ashpër me të shoqen për „turpin“ që iu kishte zënë derën, kryefamiljari e ka qëlluar atë me tre plumba pistolete, duke e lënë të vdekur në vend. Ngjarja e rëndë, që shënon krimin e radhës brenda familjes, ndodhi në orët e para të mëngjesit të djeshëm në fshatin Luzh të Komunës së Llugajt. Pas ekzekutimit të bashkëshortes Naime Abazi, autori i krimit është vetëdorëzuar në polici. Ndërkohë, burime zyrtare nga Drejtoria e Policisë së Qarkut të Kukësit bëjnë me dije se nëna e 4 fëmijëve u vra pas një sherri të çastit nga burri i saj.VRASJA
Xhemal Abazi është tronditur kur ka mësuar se e bija kishte pasur lidhje me një djalë pa dijeninë e tij dhe kishte ngelur shtatzënë me të. I gjendur ngushtë përballë opinionit të zonës, ai ka filluar të grindet ashpër me të shoqen, të cilës i ka kërkuar llogari se përse kishte lejuar që vajza e tyre t’i turpëronte dhe t’u ulte kokën.
http://www.balkanweb.com/kryesore/1/tropoje-45-vjecari-vret-bashkeshorten-per-nderin-e-humbur-te-vajzes-83158.html
Sherri mes dy bashkëshortëve, i cili ka nisur në orët e mbrëmjes të së premtes, ka degjeneruar deri në vrasje, rreth orës 03:00 të mëngjesit të djeshëm. (er.nu/GSH/BalkanWeb)

Ein Kommentar dazu: Tropojaner sind noch im 15. Jahrhundert, was auch auf Albanische Politiker aus der Gegend zutrifft, wie Josefina Topalli und ihr bekannt dummer Copaj Clan,wie auch die Dumm Bande, des Salih Berisha und Anderer Neanderthaler !

Dërguar nga atdhetari më 04-03-2012 në 09:10
Ja kush e drejton Shqiperine, Tropoja e shekullit 15, akoma ne mesjete. Bravo!

Alles normal in Sukth, einer kriminellen Ansiedlung von Nord Albanischen Banden, vor Durres! Schüsse auf den Nachbarn,

Sukth, një 30- vjeçar plagoset rëndë nga fqinji

Një 30- vjeçar ka mbetur i plagosur pasi është qëlluar me armë zjarri nga fqinji i tij. Ngjarja ka ndodhur mëngjesin e sotëm në Sukth të Durrësit, ndërsa Artan Destani, është qëlluar nga Adrian Bregu.  Destani ka qenë duke pirë kafenë e mëngjesit në momentin që fqinji i tij ka qëlluar mbi të.  Policia po heton për ngjarjen, ndërsa nuk ka ende asnjë të dhënë lidhur me shkaqet që kanë çuar në këtë ngjarje. I plagosur është dërguar menjëherë për në spital në gjende të rëndë për jetën. Vetëm pak minuta pas ngjarjes, policia ka bërë të mundur arrestimin e autorit të plagosjes, dhe po punon për zbardhjen e plotë të ngjarjes.

 

noch ein Mord wie in Tropoje! Die Ehefrau wird erschossen, weil die 20-jährige Tochter schwanger wird.


04 Mars 2012 – 10:34

Share

inShare

  

Tropojë, vret bashkëshorten

pas shtatzanisë së vajzës


TROPOJË – Shtatzania e vajzës 20-vjeçare ka qenë shkak i vrasjes së një gruaje dje në Tropojë. Pak minuta pas vrasjes, policia e qytetit tha se Xhemal Abazi e kishte qëlluar të sahoqen pas një sherri të çastit për xhelozi. Por, pak orë më vonë u zbardh shkaku i vërtetë i krimit në familje. 

Autori i krimit ka treguar në polici pas vetëdorëzimit, se e vrau të shoqen pasi konstatoi se vajza 20-vjeçare kishte mbetur shtatzënë pa u martuar apo fejuar. Burime zyrtare nga Drejtoria e Policisë së Qarkut të Kukësit bëjnë me dije se nëna e 4 fëmijëve u vra pas një sherri të çastit nga burri i saj. Ai kishte fajësuar të shoqen për mungesë kujdesi dhe vërtetësie në lidhje me vajzën. Konflikti mes bashkëshortëve ka ndodhur pas mesnate. Abazi pohoi se shoqja ishte bashkëfajtore në humbjen e nderit të vajzës së tyre.


(aq/shhqiptarja.com)


http://www.shqiptarja.com/news.php?IDNotizia=72874&IDCategoria=1 

Rund um Polizei Kontrollen mit Radar und Alkohol Kontrollen in Albanien

Montag, März 5th, 2012

 Kurz gesagt, sind Alles Luft Nummern, denn die Radar Pistolen, Alkohol Tests, Ausrüstung für Gerichte usw. ist Alles aus 2003, vollkommen veraltet, nie technisch geeicht, repariert und überprüft und halten keinem Gerichts Verfahren als Beweismittel stand.  Sämtliche Ausländische Hilfe, auch für die Polizei, geht in einem Sumpf einer Idioten Truppe der Adminstration unter, denn Idioten sind auch auch in den Ministerien, wo gekaufte Schulzeugnisse Standard ist, wie gekaufte Diplome bei Ministern. Neanderthaler der Technik, irgendwo in der Hirnlosigkeit untergegangen und im Banditentum.

Radarët, vjetërsia shkak 
për abuzime nga Policia

TIRANE – Eksperti autoteknik, Mitat Tola, në një intervistë për „Shqiptarja.com“ thotë se qytetarët që ngasin makina dhe ndëshkohen për kundravajtje lidhur me shpejtësinë, por konsumimin e alkoolit, po zhvaten pandrshmërisht nga policia rrugore. Sipas Tolës, në kohën e të cilit erdhën edhe radarët e parë me lazer nga Gjermani në 2003, ato pajisje nuk janë riparuar dhe gabimi në matje është I madh, ashtu si dhe abuzimi që bën policia rrugore me to, në dëm të qytetarit.

Z.Tola, çfarë janë radarët që përdorin policët në rrugë?

Në 2003 kur nuk e dinte njeri hyri në fuqi kodi rrugor. Kodi rrugor parashikon që nga shpejtësia t’i heqësh patentën shoferit një deri në tre muaj ose tre deri në gjashtë muaj sipas shkallës së shpejtësisë që tejkalon. Por llogaritja e shpejtësisë që tejkalon duhej të bëhej me pajisje të veçanta. Kërkuam ndihmë nga dy shtete, Italia dhe Kanadaja na ofruan ndihmë. Italianët na ofruan radarët që ata kanë, jo radarët me lazer që janë këtu, por ata radarë që vendosen diku, dhe që japin fotografinë e personit. Europa ka një sistem adresash shumë të saktë mirë po në Shqipëri në 2003 pa sistem adresash nuk shkuam dot tek ai variant. Radari me fotografi është më i saktë ndërsa radari me diode, mjafton një rreze lazer, dhe jep çfarëdolloj shpejtësie. Gabimi është në qoftë se të vijnë një tufë mjetesh e ha dikush tjetër në vend të atij që është me shpejtësi. Një gabim i vogël është kur takohen dy makina, njëra në parakalim tjetra në krah dhe nuk di shpejtësinë e kujt mat. Është edhe një radar që prodhohet në SHBA dhe që janë homologë edhe në BE. Janë homologë që janë të provuar që ky lloj mat këtë shpejtësi, pra që të jenë profesionalë. Sepse ka nga ata lloje në SHBA që kushtojnë 2 dollarë ose 5 dollarë, por që nuk janë të saktë, nuk janë profesionalë por kinezë. Ka një rregullore teknike që përcakton se 5 për qind e tolerancës së gabimit duhet të jetë qytetar. Në qoftë se diferenca e radarit thotë 120 në fakt është 115, se pse 5 për qind është diferenca e gabimit. Dhe për të qenë të ndershëm balanca i jepet qytetarit jo mjetit. Radari me diodë lazer përcaktohet që një herë në vit ose një herë në dy vjet duhet të kalojë në një laborator dhe të shikohet kjo diodë. Një herë në gjashtë muaj duhet t’i bësh kalibrimin në katër cepat sepse humbet nga prekjet. Ky bën vet kalibrim kurse ai duhet të futet në një pajisje dhe në bazë të shkrepjeve. Në radarët që kemi blerë ne 19 të parët janë mbi 40 radarë ) kemi arritur t’i çojmë në Slloveni në 2005 që t’i bëjmë diodën lazer. Të tjerët nuk kanë asnjë lloj shërbimi. Vazhdojnë punën që nga 2004 që janë blerë. D.m.th. ne nuk arritëm ti çonim dot sepse kur çohet kushton dhe kushton 1500-2000 dollarë një riparim kapital, një rikonstruksion total. Radari ka kushtuar 10.000 dollarë . Si këta nga Kosova, nga Maqedonia , identik si këta të blera nga e njëjta fabrrikë në Gjermani, ka Greqia. Është vetëm radar lazer pistoletë, „Robotica“ është një firmë Gjermane, por që ka patentë Amerikane dhe Kanadeze. Përveç këtyre duke bashkëpunuar me Multi Novën janë radarë që vendosen, që janë fiks. Multinova është një kompani Gjermano- Zvicerane e bashkuar. Mat shpejtësinë, semaforin e kuq është radari i fundit dhe kushton 30.000 euro. Por të gjithë këto kosto në kosto përkthimi ja vlen t’i blesh sepse një nga ata bën 30-50 gjoba. Gjoba minimale është 50.000 lekë e shpejtësisë shomëzoje sa del. Ka lek aty për ministrin, për drejtorin e përgjithshëm dhe për shtetin. 

Pra radarët e nxjerrin veten nga ana financiare?

Radarët janë fitimprurës. Përtej parandalimit që u pranua shpejtësia është ajo që vret më shumë, por mund të them më e keqja e qytetarit është sot që ata në 2006 ne kontakuam , gjetëm një firmë sllovene që ishte e autoriziar nga kompania, i gjetëm në internet, morëm një radar për provë e rregulluan, kërkuan 2000 euro diçka e tillë. Radarët sot mbahen në mënyrë artizanale, i rregullojnë sipas qefit të vet sepse janë burim fitimi. Në fakt nuk i rregullojnë i bëjnë vetëm baterinë. I ngjisin me nastro si kallashnikovët dhe shih radarët, cope-copë i ke rrugëve. Çdo polic radarin e vet e mban si një armë gjigande për të nxjerë lekë. Por asnjëri nuk është i sigurtë që shpejtësia që ata masin është shpejtësia çfarë nxjerr autovetura. Kjo nuk ndodh sepse radarët manipulohen, por sepse radarit i ka rënë fuqia. Ti shtyp dyshin dhe ai nxjerr treshin. Ai nxjerr shpejtësinë çfarë i teket vet si aparat. Këta kanë mbaruar domethënë, në gjykimin tim. Ata mund të vazhdojnë të tregojnë por tregimi i tyre nuk është më në përputhje me ligjin. 

Këtu bëhet fjalë për të gjithë pistoletat? 

Për të gjitha pistoletat bëhet fjalë. Cfarë janë blerë në 2004-2005. 

Dmth çfarë merr gjoba tani janë të pa vlefshme? 

Urdhëri i ministrit të rendit thotë që te gjobat duhet vendosur që ky aparat është blerë në filan datë, ka këtë numër dhe është i homologuar kaq e kaq. Urdhëri i ministrit përcakton që çdo radar duhet të ketë një libër shëndeti. Unë nuk e di a i kanë më sot. I kanë grisur librat e shëndetit. Librat e shëndetit përcaktojnë që ky radar ka ndërruar diodën lazër në datën kaq, është homologuar. Unë kam disa gjoba që ambasada italiane na i kalonte ne për shqiptarët që kishin bërë shkelje në Itali dhe ne ua çonim nëpër shtëpi. Kemi disa praktika të skanuara dhe në një nga ato thuhet: radari është homologuar në x datë. Italianët e bëjnë, gjermanët e bëjnë, të gjitha vendet normale e bëjnë sepse shoqatat e konsumatorëve atje janë shumë të fuqishme. Unë kur kam shkuar atje në një trainim, isha me ca kinezë, kongolezë etj, dhe thanë gjermanët këta radarë që ju na i keni blerë në landin tonë nuk përdoren. Do blejmë nga këta më të shtrenjtët me fotografi sepse ky është një produkt më i shtrenjtë, por më i sigurtë. Pse të vemë neve gjyqeve jo po isha këtu, po nuk isha në këtë korsi, kur polici nuk i shikon dot rrezet lazer mbrapa. Dhe shoqatat atje i kishin ndaluar. Keta i prodhonin dhe i shisnin. Ne kemi blerë aty rreth 500.000 euro radarë. Franca ka blerë edhe Italia, por nuk i përdorin në autostradë, vetëm në rrugë lokale. Policia ka blerë 8 copë, por këta janë kinezë mesa kam dëgjuar unë. Dhe një prodhim kinez nuk është i lejuar të përdoret nga policia. 

Po spekulimi me alkoolmatësit? 

Me alkool-matësit që është e njëjta gjë… Në çdo rast policia për të verifikuar alternimin fizik, psikofizik të një drejtuesi mjeti përdor ca aparate që fillojnë nga gypat alkoolikë. Janë ca gypa qelqi që kanë preparat kimik dhe kur i fryn sisë së alkoolit që ke pirë ngjyroset me ngjyra të ndryshme. Mbi kapakun e gypit ka disa tregues dhe thotë 0,5 ,0.2, 0,8 dhe polici e krahason dhe thotë ke pirë. Kjo në bazë të një kontrate që kanë firmosur më parë ministri i rendit dhe ai i shëndetësisë, janë vetëm për të hequr patentën, nuk janë provë para gjykatës dhe prokurorisë. 80% e prokurorëve dhe Gjykatësve nuk e dinë fare këtë gjë, as policet dhe me një gyp të marrin të plasin në burg. Pastaj kalohet në disa paisje teknologjike automatike ku mund të manipulohet emri dhe targa, por pjesa tjetër për sasinë e alkoolit dalin automatike. Kjo është provë para gjykatës, ka vlerën e provës. Dhe konkrete janë analizat e gjakut në laborator. Gypat e alkoolit duhet të kenë dalë jashtë përdorimit, kurse aparatet funksionojnë njëlloj si radari, merr sasinë e ajrit të mushkërive, e çon në një qelizë kimike që ka brenda aparati dhe nëpërmjet një reaksioni kimik del se sa ke pirë ti. Paisja kimike nuk është e pafund, sepse pas një numri të caktuar fryrjesh që ka të vendosur aparati, ai duhet të ndërrohet. Këta nuk i lexojnë udhëzimet se si bëhet kalibrimi i këtyre paisjeve. Dhe askush nuk i lexon këto ndaj pjesa më e madhe e aparaturave janë të skaduara. Me 0,2-0,5 quhesh nën ndikimin e alkoolit dhe mund të gjobitesh, me 0,5-0,8 ti quhesh i dehur. 

Po praktika e huaj si është?

Jashtë ka norma të mëdha, ka të përgjegjshëm që kanë frikë. Ne në mënyrë miqësore u kemi thënë që nxirrini radarët jashtë se nuk masin. Mbas 300 metrash mund të tregojë 1300. Me 0.1-0,2 të heq patentën për 6 muaj dhe të lë pa punë. Në Evropë një që nget kamion, taksi apo autobus duhet të ketë 0 alkool. Dhe ne duhet t’i kategorizojmë. Në bazë të vijave të alkoolit të përcaktohet edhe gjoba. Ndërsa ne e kemi normën zero alkool për të gjithë. (shqiptarja.com) 

http://www.shqiptarja.com/news.php?IDNotizia=72924&IDCategoria=1

Berisha und sein Geschäfte als reines Mafia Unternehmen

Monopolizimi dhe oligopolizimi i krimit

Postuar në: Opinion | 

 

Share5

Nga Gjergj Thanasi

Gjatë të ashtuquajturës epokë Nano jeta ekonomike dhe jo vetëm u karakterizua nga lulëzimi i monopoleve dhe oligopoleve. Monopolet gradualisht përfshinë thuajse çdo aspekt të ekonomisë përfshirë dhe ekonominë e zezë. Fjala vjen jo çdo djalë i shkathët mund të çonte të bardhë apo të kuqe në Itali apo edhe në vende të tjera europiane. Thuajse cilido, që nuk kalonte nga Xhoi Trevëll apo nga Zemuni kapej me presh në dorë nga agjencitë ligjzbatuese italiane, greke etj. Madje nga tahmaja u bënë përpjekje për të monopolizuar edhe Kanabisin duke goditur plantacionet e Lazaratit(deri edhe incidente ndërkombëtare me helikopterë) për të mbrojtur oligopolin e plantacioneve të majta të Cakranit, Lumit të Vlorës apo edhe të zonës së Bajzë-Koplikut.

Me ardhjen e Berishës në pushtet disa nga sindikatat e krimit, që orbitonin rreth Nanos dhe njerëzve të Nanos por jo drejtpërdrejt njerëzit e afërt të Nanos u goditën dhe u nxorën jashtë tregut, nëse me kokëfortësi  kundërshtuan ndërrimin e padronit, apo me mendjemadhësi provuan të punonin free-lance. Sot me konsolidimin e pushtetit të Berishës, me krijimin e një shteti privat të ngjashëm me atë të Hizbullahut në Liban po vërehet një oligopolizim dhe monopolizim i krimit veçanërisht atij që jep të ardhura marramendëse. Shteti paralel ka rrjetin e tij celular, policinë e tij  të përbërë nga segmente të devijuara  të policisë të shtetit dhe polici private  të sigurisë, që  jo vetëm ka parkingjet e saj të bllokimit të makinave, por edhe mbron  Kryeministrinë si në 21 janar. Ka edhe shërbimin e tij sekret me aparatura përgjimi në disa raste edhe më moderne se ato të shtetit zyrtar(polici, SHIK e prokurori). Ka edhe rrjetin e tij të transportit kombëtar e ndërkombëtar, me automjete, anije linja ajrore , që përdoren si për fushata elektorale edhe për trafiqe të shumëllojshme, madje po tentohet në bashkëpunim me miq serbë nën maskën e privatizimeve dhe investimeve të huaja të ngrenë edhe rrjetin privat të porteve edhe helioporteve fjala vjen Baza e Bishtpallës apo projektet për porte jahtesh dhe helioporte turistike. Po tentohet të krijohet madje edhe një ushtri dhe industri ushtarake private nën shembullin e miqve malazezë e trafikantëve zviceranë sipas modelit të fabrikës së tyre TARA.

Po të shikosh panoramën e krimit në Shqipëri kemi shtim të krimit ordiner veçanërisht të atij të dhunshëm sidomos me përdorimin e armëve të zjarrit apo eksplozivëve. Policia shqiptare me profesionalizëm ka zbardhur shumicën dërrmuese të këtyre krimeve të dhunshme kundra pronës dhe jetës. Policia gjithashtu është treguar e suksesshme në goditjen e grupeve të falsifikuesve ordinerë, të shpërndarësve të drogës të ryshfetxhinjve të vegjël, të evazorëve të vegjël fiskalë apo kriminelëve seksualë, si edhe rrjeteve të prostitucionit me përjashtimin e pak individëve të specializuar në ofrimin e produkteve seksuale për elitën në pushtet apo për miq të saj të huaj. Të pazbuluara mbeten vetëm krimet, që për koincidencë përfliten në popull si të lidhura me kupolën e pushtetit. Harta e krimeve të pazbuluara shtrihet nga vrasja e Xhindit te autobomba e gjykatësit Konomi, nga vjedhja e tokave në bregdetin Vlorë-Sarandë në vjedhjen e tokave në zonën Lalëz-Hamallaj, në Zagori (pista e skive) apo të tokave në Plazhin e Velipojës.

Një nga aktivitetet kriminale më fitimprurëse është trafiku i drogës. Heroina afgane tashmë është monopol i klanit të Kalasë së Dodës siç i referohet edhe DEA amerikane. Tashmë ndërmjetësit turq të heroinës afgane janë anashkaluar dhe punohet drejtpërdrejt me heroinën e sekuestruar nga autoritetet iraniane dhe të “eksportuar” nga Garda Revolucionare Iraniane. Duke vazhduar traditën e vitit 2007, për të pakësuar shpenzimet e transportit gjithnjë e më shumë po preferohet rruga ajrore, gjë që i ka shqetësuar maksimalisht jo vetëm agjencitë antidrogë, por edhe ato antiterror të aleatëve të Shqipërisë. Në këtë trafik edhe eksponentët e partive aleate detyrohen të punojnë si dorë e dytë, duke bërë korrierin me shumicë drejt porteve italiane rreth e qark Ravenës(trimat e LSI-së) apo në linjën Brindisi-Vlorë eksponentët e një tjetre parti aleate. Cilido, që përpiqet të punojë me të “kuqen” në mënyrë autonome duke shfrytëzuar lidhjet personale me mafien turke, me grupe kriminale në Kosovë apo FYROM shpejt a vonë kapet nga policia shqiptare,ose nga ajo italiane pasi oficerë të policisë shqiptare të lidhur me kupolën e krimit ia kalojnë privatisht informacione të tilla italianëve gjoja duke u bërë nder, në kuadrin e luftës antikrim etj, etj.

Tahmaja ka arritur deri aty sa të tentohet vendosja e oligopolit edhe në trafikun e kanabisit. Në 4-5 muajt e fundit sasitë e kanabisit të kapura nga policia shqiptare janë të jashtëzakonshme duke variuar nga disa kilogram deri në një ton. Kanabisi kapet gjatë transportit në rrugët automobilistike apo në monopatet malore, kapet në pikat kufitare detare, tokësore dhe ajrore. Të vetmet sasi kanabisi, që nuk kapen janë sasitë nga 1-1,5 ton të cilat trafikohen me gomone oqeanike të fuqishme dhe ultra moderne më të mira madje edhe se skafet e markës Corbelli. Interesant, policia profesionaliste shqiptare kap kanabisi edhe kur transportohet me mushka nëpër shtigje kaçakësh, ndërsa çuditërisht nuk i kap gomonet me motorë Mercury me injeksion me benzinë super oktan edhe kur ato pasqyrohen në radarët modern të markës Lockheed Martin……..

http://www.gazetatema.net/web/2012/03/02/monopolizimi-dhe-oligopolizimi-i-krimit/