Archive for Februar 2nd, 2012

Der CEZ Energie Versorger in Albanien, tauscht sein Management aus

Donnerstag, Februar 2nd, 2012

 Desorganisation, keine Profesionalität der Mitarbeiter (viele mit gekauften Schul Zeugnisse und ohne Ausbildung), führen nun dazu das der Leiter des Energie Unternehmens CEZ ausgetauscht wird, wobei die Schuld in der Mentalität der Albaner liegt. Jeder ist „Experte“, aber von was, wissen die selber nicht. Ausserdem ist die Regierung pleite, und kann die Strom Rechnungen ihre Staats Firmen, wie der Ministerien nicht bezahlen. Viele sind wie auch in Deutschland bekannt ist: unfähig zum logisch denken, wie zum arbeiten und Betrug und Unterschlagung, gehören zur Lebens Philosophie, vor allem bei Nord Albanern. CEZ, hat absolut keine Geld mehr um Strom einkaufen zukönnen.

Dështoi me planin, shkarkohet kreu i CEZ
02/02/2012 08:05

02 Feb 12 / 11:52:24
Albania Power Company Seeks Emergency Funds

Albania’s state-owned power utility, KESH, faces financial crisis if the government does not stump up emergency funding immediately, …

Pas dy vjetësh e gjysmë në krye të “CEZ Albania”, Josef Hejsek është i detyruar të pranojë largimin nga posti, për shkak të mosrealizimit të objektivave të vendosura nga grupi i Pragës në Çeki.

Vendimi është marrë në mbrëmjen e datës 31 janar, kur bordi drejtues ishte mbledhur për të parë gjendjen e kompanisë pas vendimit të ERE-s me tarifat, nivelin e investimeve, arkëtimet dhe humbjet, të cilat kanë rezultuar negative dhe njëkohësisht fatale për kreun e CEZ-it.

Lajmin e ka konfirmuar një ditë më pas vetë kompania, me argumentin se “ndryshimi ishte i detyrueshëm për të mirën e CEZ”, dhe njëkohësisht bën publik edhe zëvendësuesin, Jaroslav Macek.
Energjia
KESH nuk ka para për energji
Dritat, kërcënon dimri
Gjirokastër, banorët ankohen ndaj CEZ

Macek ka mbajtur postin e shefit të operacioneve, ose më saktë ishte numri dy dhe kohët e fundit kishte nisur gradualisht të luante rol kryesor në drejtimin e shoqërisë.

Macek e njeh mirë terrenin e punës dhe në debatin e zhvilluar para disa ditësh në “Top Show” pranon se gjendja në CEZ nuk mund të ndryshohet menjëherë.

Nga ana tjetër, Hejsek u largua dje nga puna dhe nuk ka informacion nëse do të marrë ndonjë detyrë të re, pranë kompanisë, natyrisht jashtë Shqipërisë.

Ish-kreu i CEZ-it erdhi në Shqipëri në maj të 2009-s, pas një eksperience të gjatë në Bosnjë-Hercegovinë, në një nga degët e “CEZ Group”.

Shkaqet e largimit

Duhet thënë se nën drejtimin e Hejsek, CEZ krijoi jo pak situata përplasjesh me qeverinë dhe institucionet që mbulonin sektorin energjetik.

Natyra e tij, deri-diku e vështirë, solli në fillim përçarje mes vetë punonjësve të CEZ-it, duke ulur rendimentin për shkak të profesionalizimit të dobët, ndërsa gjetja e një ekuilibri për zgjidhjen e problemeve të shumta ishte shpeshherë “mision i pamundur”.

Planet e vendosura nga grupi i Pragës nuk u arritën në nivelin e duhur, sidomos te humbjet, të cilat vijojnë ende mbi 30 për qind, që konvertohet me kosto negative deri në 100 milionë euro për kompaninë, sikurse janë edhe arkëtimet, ende nën nivelin e 80 përqindëshit, madje më keq kur Shpërndarja menaxhohej nga shteti (dikur OSSH).

Pika kritike arriti kur kompania përgjysmoi investimet në vitin 2011, me rreth 22 milionë euro, duke lënë rrjetin e amortizuar dhe të dobët, e për pasojë vendi vuan nga mungesa e energjisë për shkak të ngarkesës.

Megjithatë, i vetëm Hejsek e kishte të pamundur t’i zgjidhte problemet e shumta me elektricitetin në Shqipëri, aq më tepër siç thoshte vetë ai, “punën e bën më të vështirë mentaliteti shqiptar për të mos paguar dritat”.

Situata në muajt e fundit arriti në atë pikë sa drejtuesit e CEZ-it nuk i priste njeri nga pala e shtetit, shkresat nuk merrnin përgjigje në kohë, ndonjëherë fare dhe se vendimet e ERE-s, për borxhin dhe çmimet i vunë “kapakun” raportit mes kompanisë dhe qeverisë.

Shitja, njëri opsion

Prej kohësh po diskutohet mundësia e shitjes së aksioneve të CEZ-it te një kompani private e huaj (fqinj me Shqipërinë), në kuadër të skadimit të afatit trevjeçar, që i jep të drejtë të rishohë disa opsione, në interes edhe të qeverisë.

Për çekët, largimi nga Shqipëria do të përbënte kosto imazhi dhe dështim, sado vend i vogël jemi, sikurse nga ana tjetër, ikja do të shkaktonte pasoja edhe për vendin tonë.

Enti Rregullator i Energjisë shpeshherë ka paralajmëruar CEZ-in për shkeljet e kryera, duke e gjobitur me 300 mijë lekë, por tani që ligji ka ndryshuar, ndëshkimi llogaritet si përqindje në bazë të xhiros vjetore, që do të thotë gjobë të paktën 2 milionë euro e sipër.

Nga ana tjetër, ERE i ka mundësitë t’ia heqë licencën CEZ, pasi sikurse thotë vetë enti, jo pak herë kompania është “kapur me fakte” se ka shkelur shumë rregulla.

Nëse ndodh kjo, për çekët nuk do të ishte gjë e mirë, por natyrisht që CEZ-i i ka marrë masat paraprake për të mos arritur deri në këtë pikë.

Largimi nga Shqipëria nuk do të realizohet pa u vendosur në zbatim disa mekanizma që e nxjerrin fitues financiarisht kompaninë, duke nisur me garancinë te Banka Botërore, me vlerë 60 milionë dollarë, deri në gjykatën e arbitrazhit.

Megjithatë, palët do të jenë të kujdesshme të mos arrijnë në gjykatat e huaja, por ta zgjidhin ndër vete konfliktin, i cili kërkon çmim të lartë. “Ndryshimi ishte i detyrueshëm për të mirën e CEZ”, njoftoi zyrtarisht kompania çeke

Privatizimi, 102 mln euro

Më 11 mars 2009, qeveria e Shqipërisë dhe “CEZ Group” hartuan dhe nënshkruan kontratën për përvetësimin e 76% të aksioneve të Operatorit të Sistemit të Shpërndarjes (OSSH).

Duke pasur ofertën më të mirë, CEZ u përzgjodh si fitues nga komisioni tenderues në tetor 2008 dhe kompania filloi të administrohej zyrtarisht nga CEZ më 30 mars 2009. Vlera e kontratës për shumicën e aksioneve të OSSH-së është 102 milionë euro.

Jaroslav Macek

Drejtori i Operacioneve në CEZ do të jetë tashmë kreu i përgjithshëm i kompanisë. Ai praktikisht prej kohësh kishte marrë drejtimin e shoqërisë, duke zëvendësuar herë pas here Hejsekun.
 http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=228118

 Dem Rathaus der Kamze, hat man nun das Wasser abgedreht, weil man seit 4 Jahren immer noch nicht die Wasser Gebühren (300.000 $) bezahlt hat.

siehe auch

 rund um die Strom Probleme in Albanien:

 29.1.2012: Treffen der Lobbyisten / DAW mit Lulzim Basha, wegen einer Ausschreibung für einen neuen Boulevard in Tirana

Mafia Lobbyisten: Michael Granoff – AAEF

Mafia Geschäfte: Biometrische Pässe – MafiaDCM DECOmetal GmbH

 

Details zum CEZ  Betrug, identisch wie im Mobil Funkt Markt, Alles bekannt vor 2000 bereits.

2.884.000 Kilowatt Strom wurden geliefert, Rechnungen über 3.940.413 Kilowatt Strom, was klarer Betrug ist. also ca. 1/3 höhere Rechnungen, wie realer Strom Verbrauch.

Gjashtë faktet sesi CEZ vjedh konsumatorët me faturat e dritave

2012-02-10

 

 

 

Denoncimi, prokuroria nis hetimet. Kompania pranon gabimet

Prokuroria disponon një dosje me shkeljet e kryera nga CEZ Shpërndarje sa i takon faturave të dritave ndaj konsumatorëve, duke u bazuar mbi denoncimin e një punonjësi të kompanisë. Nisur nga faktet me shkelje publikuar dje nga “Top Channel”, organi i hetimit nga ngritur një ekip Task-Force për të verifikuar çështjen në fjalë, nga ku mësohet paraprakisht se, me faturat e konsumit të energjisë nuk është vjedhur vetëm abonenti familjar, por edhe vet shteti. Sakaq, kompania ka reaguar, duke thënë për “Shqip”, se janë evidentuar probleme me mospërputhjen e të dhënave me konsumin dhe se ka nisur puna e rakordimit. CEZ pranon gabimet, por shton se janë rrjedhojë e sistemit të trashëguar, dikur pronë e shtetit.

Mbifaturimi

Sipas denoncimit të bërë vetëm në muajin janar të vitit 2011, vetëm përmes fidrit 330 në Tiranë, KESH-i i ka shitur CEZ-it 2.886.000 mijë kilovatë energji elektrike, por nga faturimet e CEZ-it rezulton sikur është konsumuar 3.940.413 kilovatë energjie…

 

http://www.gazeta-shqip.com/ekonomi/bd72462c80db0718c44172d4009f58ec.html

 

Betrug ohne Ende! Erfindung von Fake Kunden um den Verlust von Strom zuerklären, was aber normal ist in Albanien, weil viele illegale Anschlüsse haben.

 

CEZ Distribution is accused of over-billing customers for electricity that it received from the state-owned power producer, KESH.

The company is also accused of issuing hundreds of fake fines to nonexistent customers or to regular customers who are not notified of the fact, in order to raise the extent of its losses on paper and so justify seeking a hike in electricity prices from the regulatory agency, ERE.

The company is accused also of creating fictive customers in order to justify the high level of losses it has incurred on the grid.

http://www.balkaninsight.com/en/article/czech-power-giant-cez-under-investigation-in-albania 

 

Der CEZ Energie Versorger, schrieb einen Brief an die Weltbank, weil eine Garantie vorliegt

08 Prill 2012 – 13:25
Share
inShare

Konflikti me Qeverinë, CEZ
ankohet te Banka Botërore

TIRANE – Investitorët çekë, që blenë 76 për qind të aksioneve të shoqërisë së vetme të shpërndarjes së energjisë elektrike në vendin tonë, kërcënojnë seriozisht se do të venë dorë mbi fondin e garancisë, të krijuar me vendim të Bankës Botërore, në vitin 2009, para se të hynte kontrata në fuqi, duke qenë se, sipas tyre, humbjet financiare janë të papërballueshme. Dhe kjo, sipas CEZ Group, pasi vendimet e Entit Rregullator të Energjisë në Shqipëri kanë qenë të njëanshme. Por, para kësaj, ata kanë kërkuar një ndërhyrje pranë Bankës Botërore.

ARSYETIMI…
http://www.shqiptarja.com/news.php?IDNotizia=76087&IDCategoria=1

Der US Botschafter Arvizu, droht dem kriminellen Pyschopaten Salih Berisha mit Konsequenzen

Donnerstag, Februar 2nd, 2012

 Nachdem vor einer Woche, der Botschafter und viele andere Botschafter nochmal warnten, ständig die General Staatsanwältin Ina Rama anzugreifen und dies immerhin schon seit 3 Jahren, wurde dem primitiven Verbrecher: Salih Berisha Konsequenzen und Schwierigkeiten mit den USA angedroht.

Ebenso fordert Arvizu, die Aufhebung der Immunität der Richter, denn nicht nur er hat an dieser inzwischen korrupten Richter Klasse, ernsthafte Zweifel. Die Einführung der Immunität, war schon eine dieser vielen Dumm Ideen der EU.

1995, versprach Salih Berisha und garantierte dies auch Bill Clinton, das die Justiz unabhängig ist, aber was Albaner Garantien wert sind, sieht man ja täglich. Nur noch peinlich, sind diese Tropoje Banden, wie auch die Kosovo Verbrecher Banden in Albanien, welche machen was sie wollen und ein Terror Regime errichtet haben, mit ihren Tausenden von illegalen Bauten und Grundstücks Räubereien, wie Umwelt Zerstörung.

Was sich so eine Gestalt, ohne Bildung und Kultur aus Tropoje einbildet, ist einmalig, vor allem wenn er Hundert mal schlimmer ist wie ein Gaddafi, oder Saddam.

Statement by U.S. Ambassador Alexander A. Arvizu at Prosecutor General’s Office (January 23, 2012)

  • One year ago we witnessed an unspeakable tragedy unfold in the streets of the capital. It began with a deliberate provocation by a small number of protestors against the police who were simply doing their duty. There followed quickly a general deterioration of the situation, and it culminated, as we all know, very tragically, in a response by the security forces, which resulted in the shooting deaths of four protesters as well as many others who were injured.

01/02/2012 21:53
Arvizu: PD duhet të ndalë sulmet ndaj kryeprokurores, ndryshe do ketë pasoja
Në një kohë kur nga Partia Demokratike vazhdojnë presionet politike ndaj kryeprokurores së përgjithshme, ambasadori i SHBA-së në Tiranë Aleksandër Arvizu ka paralajmëruar për pasoja nëse vijohet me të tillë presion.

Ambasadori ka kërkuar ndaljen e sulmeve pasi sipas tij me 21 janar kishte të vrarë dhe për këtë duhet të ketë llogaridhënie.

PD ka lëshuar dy deklarata të forta ndaj Ina Ramës pasi intervistës në emisionin Opinion ku ajo deklaroi se vrasja e protestuesit Faik Myrtaj është bërë me dashje nga kreu i Gardës së Republikës Ndrea Prendi.

“Dua të theksoj se performanca e Ina Ramës është subjekt diskutimi, por ka kufij dhe nuk duhen kaluar pasi ndryshe do ketë pasoja”, është shprehur Arvizu në një intervistë për televizioni ABC.

“Pasojat që mund të flas, sërish kthehem tek koncepti i të drejtës. Ka shumë pyetje kur i kthehem asaj çështje. Pati të vrarë me armë zjarri dhe duhet të ketë llogaridhënie për këtë. Por e rëndësishme është të mësojmë se cilat ishin rrethanat që çuan në këto ngjarje”, ka nënvizuar ambasadori i SHBA-së.

Arvizu i është drejtuar edhe Berishës dukë u shprehur se ai kërkon baraspeshim në hetimet e 21 janarit, por ka nënvizuar ambasadori do ndiqen provat.

“E kuptoj se njerëzit kërkojnë baraspeshimin për këtë ngjarje. Por duhet të ndjekim provat. Por duket se ka pasur ndërhyrje në serverin e kryeministrisë, ka pasur të dhëna se një nga armëve i është ndryshuar tyta. Kjo gjë duhet hetuar sepse drejtësia duhet ta mbajë politikën aq më larg sa të jetë e mundur. E di që kryeministri është i zemëruar se disa prej tyre janë shpalosur. Kam simpati për frustrimin e tij” tha Arvizu.

http://www.shekulli.com.al

„No attacks against Prosecution“
The British General Prosecutor, Keir Starmer, expressed his concern regarding the personal and public attacks toward the independent institutions in Albania.

Im traditionellen Öl- Zoll Betrug, erscheinen nur die LKW  Fahrer vor Gericht

 Albanien macht sich lächerlich, wenn z.B. der Chef von „Kastrioti“ mit dem neuesten Porsche herum fährt, wenn er seine neuesten Geldwasch Bauten in Durres besichtigt, kein Manager steht vor Gericht, noch ein Zoll Beamter, oder Polizei Direktor. Kein Beamter, noch Inspektor, noch Direktor des Ministeriums.

Republik Banditos macht sich einfach mit sowas lächerlich.

Die eigentlich vollkommen unschuldigen LKW Fahrer kommen vor Gericht.

Vergine Oil trial, only drivers at court
31/01/2012

The trial for the 16 defendants of the Vergine Oil scandal started with none of the accused people under police custody, and two of them who have escaped.

Most of the defendants who were in front of the judge panel led by Kreshnik Omari were the drivers of the trucks that transported the smuggled oil. In court today were presented the suspects accused for falsifying the documents of this scandal, Edmond Ferraj, former custom agent in Vlore, and former employer of the anti-smuggle, Arjan Daci, and the accused for power abuse, Dashamir Kasaj, inspector at the Tax Directory.

The main defendants of this trial, the businessman Hajri Elezaj, charged of fraud with serious consequences,  and Iliaz Fisheku, accused of fraud in cooperation, have escaped from the authorities.

The court read the letter of Hajri Elezaj’s lawyer, who was asking the process to be postponed for health reasons, which was the same for Iliaz Fisheku.

According to the prosecution’s documents that have been attached to the trial request, the 17.000 tons of “Vergine” oil have not been exported, as the documents say, but had been sold in Albania after it was mixed with the imported oil, by causing not only fiscal evasion, but also by damaging the vehicles of the citizens, who bought unprocessed oil for their cars.

http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=4589

Gegen den Oel Betrugs Geschaeftsmann: Hajri Hajredin Elezaj, wurde Interpol Haftbefehl ausgestellt 

Maritime Anti-smuggling Unit in Vlore, Arian Daci = Interior Ministry under investigation: EU Ultimatun bis März 

Nichts Neues aus dem Verbrecher Staat Albanien: Die korrupte Justiz schützt die primitiven Mafia Politiker 
Man nennt die Tropoje Banditen in Albanie auch Tscheschenen, weil dort bekannte Terroristen sich ebenso schon vor 15 Jahren aufhielten! Re të zeza në Uashington për Berishën

BLOG | 31 JANAR, 2012 – 08:22 | NGA EDUARD ZALOSHNJA

1995, musste Salih Berisha, Bill Clinton versprechen das er sich nicht in die Justiz und andere unabhängige Organisationen einmischt, was aber bei degenierten Gestalten aus Nord Albanien und Tropoje sehr schnell vergessen wird und auch auf viele andere Politiker, ohne Schulbildung und gekaufte und gefälschte Diplome in der Region zutrifft. Oft direkt von den Georg Soros Banden gefördert und installiert, für billige Bestechungs Privatisierungen. 1944 schildert bereits ein abschliessender Wehrmachts Bericht, die „Arbeits Unfähigkeit“ der Albanischen Verwaltung –> sprich strohdumm! Primtive Idioten regieren Albanien, während die Intelligenz erneut auswandert.

Heute muss die Deutsche Botschafterin, aber hier im TV, der Chef Staatsanwalt aus Britanien, erneut das selbe erzählen. Zeitgleich ebenso die Amerikaner in Washington einem Lulzim Basha. 100 mal klar erklärt der Idioten Mafia Bande, des Salih Berisha – Ilir Meta und wie bewiesen über 17 Jahre lang!

http://news.albania.de/__oneclick_uploads/2011/10/gaddafi-salih-berisha.jpg

Historischer Hintergrund, direkt zu Terroristen und Banditen!

http://img704.imageshack.us/img704/8288/kla2tschetenen.jpg
Tschetschenischer Terrorist, rund um Basejew, der auch Partner der UCK war und Immobilien Geschäfte im Kosovo tätigte. Direkt stationiert in den Tropoje Terroristen Camps, in Nord Albanien.

http://balkan-spezial.blogspot.com/2010/12/die-lugen-des-salih-berisha-uber-seine.html

Alles bekannt vor 18 Jahren, über den Banditen Salih Bersiha

Andere Banditen der Tropoje Idioten Mafia rund um Salih Berisha

Das selbe Problem mit Idioten aus Tropoje, mit gefälschten Schulzeugnissen und gefakten Ausbildungs Diplomen eineRegierung zubilden und Adminstration, wobei die Tropoj, Kukes, Puke Einwohner als Personen “ohne Kultur” in Albanie gelten, sowie strohdumm und mit gekauften Schul Zeugnissen und Federführend in der Militanz und bei Morden.

Fun Facts About Our New Allies
[2] The Progressive Review (Washington), 22 June 1999

“Albania … offered NATO and the U.S. an important military outpost in the turbulent southern Balkans (in the 1990-96 period Albania opened its ports and airstrips for U.S. military use and housed CIA spy planes for flights over Bosnia)…. The U.S. played a major role in the DP’s 1992 electoral victory, and it then provided the new government with military, economic, and political support. In the 1991-96 period Washington directly provided Albania $236 million in economic aid, making the U.S. the second largest bilateral economic donor (following Italy)…..Following Berisha’s visit to the U.S. in March 1991, Washington began supplying direct assistance to the DP, including donations of computers and cars for the 1992 electoral campaign. William Ryerson, the first U.S. ambassador, stood next to Berisha on the podium at election rallies. The U.S. failed to criticize, and at times encouraged, the new president as he purged critics of his policies within the judicial system, police, and the DP—often through illegal means. By 1993 DP loyalists and family members held most of the prominent positions in Albania’s ministries, institutes, universities, and state media. Citing the threat of communism’s return, Berisha successfully instilled fear in the population and discredited his rivals. The U.S. embassy in Albania contributed to the polarization of Albanian politics by refusing to meet most of the opposition parties (former communists as well as others) for the first two years of DP rule. This one-sided view of democratization helped Berisha dismantle most political alternatives, some of which were moderate and truly democratic.

18 years NATO Reports over the most criminal enterprise Albania: “Albanian politicians have signalled a rare willingness”

House arrest, for: Albanian Republican Guard Head Ndrea Prendi, the killer of the world crime Boss: Salih Berisha

sein Verwandter aus Tropoje,: Tropoje Gangster Boss: Salih Berisha mit Dritan Berisha,

Vice Chairman of the European Parlament for South East Europa Victor Bostinaru: Berisha must change

26 Janar, 2012 Aktualitet | nga AMA-News
Dyshimi/Ndrea Prendi u dha urdhër pilotëve të helikopterit që u aksidentua me Gramoz Pashkon në bord
Fakte të reja rrënqethëse janë zbuluar sot rreth aksidentit tragjik ajror të vitit 2006 ku humbën jetën profesori i njohur i ekonomisë dhe politikani Gramoz Pashko, djali i tij Rubens Pashko dy pilotët Vangjel Çondi e Demush Heba, asistenti i fluturimit Qemal Koni, si dhe mjeku reanimator Sander Baloj.

http://www.ama-news.al/2012/01/

1997-98: in einem Report aus 2011

For the CIA, politics was secondary to the business of providing security. In June and July 1998, several months before the operation documented in Spycraft, two raids on foreign extremists were conducted with the help of the SHIK and Albanian police. According to a subsequent Washington Post investigation of August 12, 1998, these raids netted “…a bag of faked documents and official Albanian government stamps needed to get past customs and police checkpoints [and] certify legal documents” at the home of a foreign “religious scholar,” Maged Mostafa. For the CIA, a prime security danger in Albania had always involved forgery and misappropriation of official identity documents, and these developments only reinforced this understanding.

http://www.balkanalysis.com/albania/2011/02/04

Fakten in 2011: wo vor aller Augen, Kriminelle überall in Durres und Tirana herumlaufen. Etliche wurden schon erschossen, Andere an EU Grenzen durch Finger Abdruck enttarnt, das man mit bei der Albaner Regierung gekauften Idenditäten erneut herum reist.

11.12.2011: Albanian Mafia government: Albanian biometric passports & Links to International Terrorist Rings

Berisha wollte einen weiteren Verwandten als Botschafter in Deutschland einsetzen. Abgelehnt vom Präsidenten, und die Voraussetzung für Diplomaten und Botschafter: alle Regeln und Vorschriften sind ausser Kraft wie auch hier deutlich wird.

Berisha u refuzua nga Topi si kandidat për ambasador në Gjermani
2012-01-11Fatjona Mejdini (KERKO …)
Berisha u refuzua nga Topi si kandidat për ambasador në Gjermani
Topi-Jansen: Të plotësohen brenda vitit, kushtet e BE-së për statusin
Topalli, “fushatë” në rrethe para shpalljes si kandidate
Deputetët socialistë deklaruan se ka lidhje familjare me Kryeministrin

Përveç konflikteve të reja mes mazhorancës së drejtuar nga Kryeministri Sali Berisha dhe Presidencës së Bamir Topit, në sipërfaqe po riciklohen edhe debatet e tyre të vjetra për emërimet në diplomaci. Kreu i qeverisë, Berisha po rihedh në skenën diplomatike emra të cilët janë diskutuar më parë për poste të rëndësishme ambasadorësh dhe janë refuzuar të dekretohen që në fillim të mandatit të tij si President. I tillë është rasti i ish-kandidaturë së mazhorancës për ambasador në Gjermani, Mal Berishës.
……………

http://www.gazeta-shqip.com/politike/955c98928cc20f3e8b01ac99505787da.html

Tropoje Banditen des Salih Berisha, mit Überfällen Nachts und Viehraub nun auch in Kavaje, schlimmer wie 1997

Nun bewaffneten sich Einheimische (welche ebenfalls auf besetzten Grundstücken gebaut haben) sogar im Bezirk Kavaje, nur 30 km von Tirana entfernt! Nachts überfallen dort Banditen Häuser, Bauernhöfe und rauben Vieh, wie vor 1.000 Jahren. Wo ist die Polizei? Ein reines Banditen Land, wird Albanien, was seit genau 2 Jahren überall live zuerleben ist, das Polizei Chefs aus Tropoje, Diber, Kukes und Burrel eingesetzt werden, mit Null Bildung und Kultur als Häuptlinge dieser Banden und oft mit gefälschten Schulzeungissen, gefälschten Polizei Diplomenen, aber dafür Berisha Anhänger aus den Bergen Albanien. Wie im TV Überfallene erzählen, gab es solche Zustände nicht einmal in 1997. Nur in Tirana, wurden solche Banden heute wieder verhaftet, aber ansonsten terrorisieren diese Banden überall die Einheimische, ziehen Zäune für Grundstücks Besetzungen und Ausländische Investoren sind Freiwild.
Schlimmer als im Bürger Krieg 1997: Albanien und Eigentum, mit der Null Funktion einer Polizei und Justiz

Die Salih Berisha Banditen um Kavaje, wo sich nicht nur seine Freunde und uralt Kommunisten wie Tritan Shehu niederliessen. 13.1.2012: Es geht voll bergab im Banditen Land Albanien, wo kein Eigentum geschützt wirdDie Agim Hoxha Banden Gruppe aus SHIAK – Xhafzotaj, oder primitive Terroristen und Banditen wie BLEDI MUSA SHUAIPI und der verhaftete Armando Shuapi, welche in Durres an der Küste, terroristische Zerstörungs Orgien produzierten sind Stadt bekannte Kriminelle ebenso, in den “Touristik Zone” und Touristik Parks an der Küste, wie Mitglieder im Banditen Club der sogenannten Partia Demokratika.Mafia Clan of Democratic Party of Albania

Minister, welche gegen Geld, verurteilte Mörder freilassen, als Terroristen Motor gegen die Bevölkerung, was man live erleben konnte.

Kabllogrami “Basha-Olldashi-Alibeaj”: Emrat e 8 vrasësve të liruar për fushatën elektorale

Shekulli Sot|22/09/2011 07:51
Kabllogrami “Basha-Olldashi-Alibeaj”: Emrat e 8 vrasësve të liruar për fushatën elektorale

Task Force verhaftet 6 Beamte mit Bledar Dervishi AKKP Direktor wegen Diebstahl von 79 Hektar Land in Kavaje

Die Mafia Methoden des Salih Berisha, rund um dem im Dreck und illegalen Bauten untergegangenen Tourismus Salih Berisha, immer mit Landesweit bekannten Gangstern unterwegs , der Chrom, HEC Lizenzen erhielt, wie Bau Aufträge, ohne jede Qualifikation. salih Berisha roja Bashkim Ulaj (rechts) (Dërguar më: 11/04/11) Tedi Blushi Drejtoria e Përgjithshme e Rrugëve ka zhvilluar në datën 8 prill dy tendera. I pari ka qenë ai për ndërtimin e ‘Rrugës së Arbrit’ (segmenti Ura e Brarit – Hyrje tuneli Qafë Murrizë), me fond limit të përcaktuar, vlerën prej 1.945.051.750 lekësh. Ndërsa tenderi i dytë ka pasur për objekt prokurimi sistemim-asfaltimin e rrugës Librazhd-Qafë Stude (loti 3). Fondi limit i përcaktuar ka qenë 1.894.399.110 lekë. Për të mundësuar që të dy këto tendera të fitohen me vlerën e tyre të plotë, nga ana e DPRR-së është vendosur një kriter diskriminues, që aktualisht e plotësojnë vetëm dy firma. Bëhet fjalë për kompanitë “Gener 2” dhe “Victoria Invest”, të cilat dyshohet se janë paracaktuar si fituese. aus [16] albania.de

Tropoje Banditen des Salih Berisha, mit Überfällen Nachts und Viehraub nun auch in Kavaje, schlimmer wie 1997

Die Kultur der Salih Berisha Banditen, macht auch vor den üblichen Tages Morden nicht halt.TROPOJË- Krimi në familje ka tronditur qytetin verior të Tropojës, në orët e pasdites së sotme. Der Extrem Terrorist und Banditen Häuptling 1997 Salih Berisha in Tropoje, ruft zu einem Banden Krieg auf, als sein alter Freund der verurteilte Polizisten Mörder Azgan Haklaj, Terrorist und Bandit verhaftet wurde

US Staats Sekretär in Tirana: “Albanische Politiker dienen nicht dem Albanischen Volke”

 

US Staats Sekretär des US Statedepartment Thomas Countryman, findet klare Worte zur Mafiösen Politik in Albanien in Tirana!
Die Komiker der Albanischen Politik, darunter auch der Albanische Innenminister Lulzim Basha, haben ja engste Beziehungen zur Super Mafia des Balkan u.a. mit Damir Fazllic, dem Waffenlieferanten für alle Bosnischen Verbrecher und den Islamischen Terroristen des Izebegovic und Bill Clinton. Die Comedy Gestalten des Verbrechens geben ja 100% Garantien, das alle Albaner sich korrekt in Europa benehmen, wenn Visa Freiheit besteht. Man erinnert sich gerne an die Versprechen des Salih Berisha, gegen die Blutrache nun vorzugehen. Eine der vielen Luft Nummer. Die Bestechlichkeit der Richter und Staatsanwälte, durch Mafiöse Verbrecher Clans ist mehr wie peinlich und zerstört u.a durch illegales Bauen das Land.
“Die gegenwärtige politische Sackgasse dient nicht dem albanischen Volk”

dass “Albanien hat die Chance vertan.

bin laden
Albanian Secret Service Chief Fatos Klosi in 16.5.1998 in der “Albania” durch den Albanischen Geheimdienst Chef Fatos Klosi: KLA (UCK) is financed by Bin Laden – Partner die Tropoje Banditen des Salih Berisha und Anderer.

Und die Peinlichkeit, das man Islamische Terroristen und jeden Verbrecher eine neue Idendität verkauft, neue Biometrische Pässe, ist auch inzwischen eine alte Tradition.

1944 Wehrmachts Bericht: zu blöde für einfache Organisation und Adminstration, über die Albaner Elite! Es hat sich Nichts geändert: Osmanische Staats Quellen: Verträge sind sinnlos! Kurz gesagt: keine Ehre, keine Kultur, weil Abmachungen, Verträge nicht eingehalten werden! Ein Anarchisten Volk, was sich untereinander bekämpft und mit Plünderungs Feldzügen und Null Bildung, selbst vernichtet.

Tatsächlicher Umfang der Verwaltungsarbeit

Wenn die militärische Verwaltungsbeamten sich in der Praxis an diese Richtlinie nicht immer halten konnten, so lag dies darin, daß dort, wo in deutschem Interesse Aufgaben zu erledigen waren, bei der Arbeitsunfähigkeit der albanischen Behörden nur einiges Eingreifen übrig blieb und vom DGA befohlen wurde. Daß ein derartiges Arbeiten angesichts des Fehlens von Befugnissen und von Exekutive außerordentlich schwierig war, bedarf keiner Darlegung. Es bedurfte vor allem mehr erheblichen Verhandlungsgeschicks, um .. http://www.albanianhistory.net/texts20_3/AH1945_4DE.html

Today News Agency – Political

 Holtkemper: The investigation on 21 January must be politically impartial

b_95_75_16777215_0___images_Politika_carole-muller-holtkemper-ne.gif The German ambassador in Tirana, Carole Muler Holtkemper said she supports the role of the prosecution in the impartial investigation on the 21 January events. “The responsible body for investigation is the Attorney General Offfice, and based on the principles of the rule of law, the investigation must be politically impartial”, Holtkemper during an interview for Deutscher Welle.
Later, the German ambassador emphasized that building the rule of law is indispensible for the European integration. “the building of the rule of law is the most important criterion in the framework of the European integration. The integration strategy for all candidate states was adopted in such a way so that work began on these very chapters”, the Ambassador Holtkemper stated.