Der neue Volks Anwalt Igli Totozani, wurde mit 127 Stimmen gewählt – Urbanistik Plan Tirana

Die Kandidatur von Igli Totozani, wurde vor allem vom EU Kommissar Stefan Füleund dem OSCE Botschafter Eugen Wohlfahrt forciert. Die Zukunft wird zeigen, ob es eine gute Wahl ist. Damit ist eine von 12 Bedingungen der EU erfüllt, wie im Kindergarten der Idioten Mafia, die EU süffsant feststellt.
Der Pyschopat und Kriminelle: Salih Berisha, fehlt erneut, wie bei Anderen Abstimmungen, wegen Krankheit

Ombudsman, Commission of Laws approves the candidacy of Igli Totozani 21.12.2011

Majority and opposition in the Parlamentar Commission of Laws, approved today the nomination of lawyer Igli Totozani, proposed by the Socialist Party for the post of Ombudsman.
Professor of Justice and Legal Affairs, analyst Igli Totozani promised to work to ensure an independent institution and to protect the interests of the people. /albeu.com/

Rein Mafiös sind die Non-Stop neuen Urbanistik Pläne in Tirana und auch in anderen Städten. Oft sind die Pläne Makulatur, weil keine Bau Gesetze gelten, noch es eine Bau Polizei gibt. Lulzim Basha, macht reine PR, denn seine eigene Partei mit Albert Brojka, hatte in 1996, schon einen fertigen neuen Urbanistik Plan für Tirana, von Japan finanziert. Peinlich ist es, wenn die Bau Mafia, nun das neue Justiz Gebäude auf dem Grundstück des Bahnhofes baut, und die Züge in Zukunft, noch mehr ausserhalb von Tirana ihren Bahnhof haben, bei der Verkehrslage in Tirana.

2 Jahrzehnte eines angemessenen Bebauungs Planes!

Tirana’s train to stop in Kamez
20/12/2011 17:25

 

Tirana’s train to stop in Kamez

Tirana’s train station will be displaced near the Kthesa e Kamzes, where the periphery of the city has grown today. At the current location of the train station will be built the new Palace of Justice.

The Mayor of Tirana, Lulzim Basha, met with a group of architecture students, with whom he opened the idea of what today is an inefficient service.

“How many of you have used the train to Tirana during this year? Personally, when I was Minister of Transports, I was convinced about the necessity of giving some of the railway goods in concession, by closing or restructuring the passenger department at least in the next decade. We can also create a Tirana-Rinas and Tirana-Durres segment, but for the moment, the railway is victim to the alternative transportation methods. Displacing the railway outside the yellow line of the city, is the best solution. This must be done, and will be followed with the implementation of the light railway, or the tram, in the city streets”, Basha explained.

While presenting other projects and city regulation plans in front of the students and their professors, Basha signed an agreement with the heads of the local units, so that the new plan will not include only Tirana, but also some local units around the capital. http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=4116

20 Dhjetor 2011 – 17:41 | Shqiperi
Plani Urbanistik, Basha: Hekurudha, jashtë vijës së verdhë të Tiranës
Plani Urbanistik, Basha: Hekurudha, jashtë vijës së verdhë të TiranësTIRANË – Trami i Tiranës, një nga projektet e shpallura gjatë fushatës elektorale nga Kryebashkiaku Lulzim Basha, pika kryesore e Planit të ri Urbanistik, do të ndërtohet në vitin 2012 dhe do të përshkojë distancën nga Lapraka deri në sheshin “Nënë Tereza”, duke zgjidhur ndjeshëm problemin e transportit publik në kryeqytet.
“Nuk ka vend në Tiranë për hekurudhë”, tha kryebashkiaku Lulzim Basha, gjatë një takimi më studentët e një universiteti jopublik në kryeqytet.Duke folur për vizionin e planit të ri urbanistik, Basha theksoi domosdoshmërinë e zhvendosjes së hekurudhës jashtë vijës së verdhë të Tiranës.
“Kjo zhvendosje është zgjidhja më e mirë, por kjo do të shoqërohet me implementimin e hekurudhës së lehtë, tramit, i cili ka të gjithë aftësinë për t’u kombinuar si një mjet transporti me trenin dhe mjetet e tjera të transportit, me parkingjet nëntoksore“, tha Basha.Realizmi në tërësi i planit të ri urbanistik u cilësua nga Basha si sfida më e madhe për Tiranën, e cila në dy dekada tranzicion është zhvilluar si një metropol në mungesën e një plani të mirëfilltë urbanistik, që do të parashikonte në mënyrë të drejtë zhvillimin e Tiranës, brenda dhe jashtë vijës së verdhë.
Kryebashkiaku tha se “plani urbanistik i ka munguar Tiranës prej mëse 22 vjetësh. Ndërkohë që me realizimin e tij, ky plan do të sjellë përfitime për qytetarët e kombin“.
(er.nu/BalkanWeb)

Lidhje te tjera

Legalizmet, Basha: Procesi peng i disa artificeve

VIDEO: Plani Urbanistik, Basha: Hekurudha, jashtë vijës së verdhë të Tiranës

|21/12/2011 07:23
Aeroporti i Kukësit, vetëm për fluturime të brendshme !
Emirjon Senja

Aeroporti i Kukësit do të mund të vihen në punë përgjatë dy-tre viteve të ardhshme, pesë vjet për përfundimit të punimeve dhe marrjes së certifikatës së sigurisë. Ministria e Transporteve ka përfshirë në prioritetet e saj shfrytëzimin e këtij aeroporti brenda vitit 2014, por vetëm për fluturime të brendshme. MPPT nuk e shpjegon se si do të arrihet të bëhet kjo në një territor të vogël si Shqipëria, por në tabelat e saj të buxhetit për vitet e ardhshme janë parashikuar jo pak por 48 milionë lekë në total, të cilat do të shërbejnë për mirëmbajtjen dhe vendosjen e tij në punë. “Objektiv është kryerja e procedurave përkatëse për te plotësuar standardet e ndërtimit e standardet e operimit të sigurt e të parrezikshëm në këtë aeroport, me objektiv zhvillimin e transportit të brendshëm ajror”, – përcaktohet në listën e investimeve të Ministrisë së Punëve Publike dhe Transporteve të pasqyruara në programin Buxhetor Afatmesëm 2012-2014.

Me këtë qëllim, ekzekutivi ka shpenzuar edhe 20 milionë lekë gjatë këtij viti si edhe parashikohet të shpenzohen edhe 12 milionë lekë të tjera deri në fund të vitit të ardhshëm. Viti kur parashikohet edhe fillimi i shfrytëzimit të aeroportit të Kukësit është ai 2013. Aeroporti kaloi në vitin 2007 edhe testin e fluturimit duke marrë kështu edhe certifikatën e sigurisë.

Megjithatë, duket se ky aeroport do të vazhdojë të mbetet peng i koncesionit të dhënë kompanisë gjermane në vitin 2004 që administron aktualisht aeroportin “Nenë Tereza”, e cila gëzon edhe ekskluzivitetin e fluturimeve civile në Shqipëri për një periudhë 20 vjeçare. Në këtë mënyrë, u vendos edhe moslejimi i ngritjes së avionëve në çdo aeroport tjetër përveç se nga ai “Nenë Tereza”. Shfrytëzimi i tij për fluturime ndërkombëtare do të mund të bëhej pas heqjes së ekskluzitivetit për fluturimet civile kompanisë “Tirana Airport Partners”, gjë e cila ndodh vetëm me pëlqimin e kësaj të fundit. “Qeveria e Shqipërisë garanton se gjatë afatit të koncesionit nuk do të licencohet, autorizohet dhe as operohet asnjë aeroport tjetër për fluturime ndërkombëtare tregtare (kargo dhe pasagjerë), në Republikën e Shqipërisë, me përjashtim të uljeve emergjente”, – përcaktohet në kontratën e lidhur asokohe midis qeverisë shqiptare dhe investitorit gjerman.

Sipas kontratës, shteti shqiptar do të përfitonte rreth 109 milionë euro nga kjo marrëveshje ndërkohë që verifikimet e mëpasshme të Kontrollit të Lartë të Shtetit nxorën në pah se nëse do të administrohej nga vetë shteti shqiptar, të ardhurat nga aeroporti do të ishin rreth tre herë më të mëdha.

Heqja e ekskluzivitetit……

http://www.shekulli.com.al/shekulli/2011/12/21/aeroporti-i-kukesit-vetem-per-fluturime-te-brendshme/

Video: Das Hotel International, wurde für 21 Millionen € verkauft, was immer ein Mafia Hotel, auch rund um Morde an Deutschen war. Rund um Visa Handel, Geldwäsche, den Mafia Boss Dritan Celaj, faulen EBRD Krediten, wurde das Hotel vor 8 Privatisierut und der Erste Manager ein Deutscher ermordet und ein Jahr später seine Deutsche Ehefrau.

One Response to “Der neue Volks Anwalt Igli Totozani, wurde mit 127 Stimmen gewählt – Urbanistik Plan Tirana”

  1. BuckZiesMutter sagt:

    Er macht einen ganz guten Job, was man auch mal schreiben muss