Lesi, padi për Nanon në Prokurori e Bande de Cerriku

Nikoll Lesi, schreibt einen Brief an die Regierung, wegen den kriminellen Umtrieben des Fatos Nano. Nikoll Lesi, ist einer der Wenigen, der noch den Mut hat, Kriminelle zu benennen und auch versucht etwas gegen diese Banden, vor allem Ilir Meta und Partner zu unternehmen. Als Vize Minister, ist er Machtlos, aber auch inkompetent.
Nikoll Lesi, gehörte zu den betroffenen in 1997, als die Redaktions Räume der mit Deutschen Geldern, aufgebauten „Koha Johne“ abbrannten auf direkten Befehl von Salih Berisha, wobei der ausführende Verbrecher, der damalige Partei Vorsitzende und Aussenminister Tritan Shehu war, ein prominenter Berufs Krimineller in der Politik. Richtig stellte er fest: Fatos Nano ist ein Verbrecher und Drogen Baron, wie Ilir Meta und ebenso Salih Berisha ist mit den Drogen Clans eng verbunden.

Lesi, padi për Nanon në Prokurori

e Mërkurë, Dhjetor 21st, 2011

Nikollë Lesi dhe Ish-kryeministri Fatos Nano

“Më kërcënoi me jetë me SMS se lobova kundër tij për President”

Kryetari i LDK-së, njëherësh zv.ministër i Kulturës, Nikoll Lesi, ka depozituar dy ditë më parë një kallëzim penal në Prokurori ndaj ish-kryeministrit Fatos Nano. Shkak është bërë dërgimi i disa mesazheve fyese dhe kërcënuese nga numri i telefonit i Nanos në drejtim të Lesit, i cili aktualisht ndodhet për një specializim në Angli. “Kam punuar dhe do të punoj, sipas bindjes sime se zoti Nano nuk mund të zgjidhet kurrsesi, as edhe kandidat zyrtar për President Republike, e jo më të votohet nga Parlamenti ynë. E them këtë, pasi me sa duket, zoti Nano e ka marrë vesh se unë po loboj kundër kandidaturës së tij për President Republike, gjasa të cilat edhe duken se janë zero, porse përsëri ai shpreson”, shprehet Lesi në një letër që i ka dërguar ministrit të Brendshëm, Bujar Nishani, si dhe për dijeni Topit e Berishës. Ai u ka kërkuar autoriteteve, përfshi edhe Prokurorinë, që ta zbardhë këtë ngjarje dhe të marrë masa ndaj ish-kryeministrit, për të cilin thotë se ditët e fundit i ka dërguar një tjetër mesazh ku i kërkon ndjesë për fyerjet me pretendimin se dikush tjetër kishte përdorur numrin e tij të telefonit. “Unë nuk dua të shkel ligjin, pasi paguhem të zbatoj ligjin, dhe nuk mendoj kurrsesi t’i them personit në fjalë atë që zakonisht thonë në Veri, se ‘po cenove familjen apo t’u bësh keq, siç bën mafia, atëherë ka vetëm një zgjidhje: plumbin në lule të ballit dhe në mes të Tiranës’”, thotë më tej Lesi në letrën e tij.

Lidhja Demokristiane Shqiptare
LDK
Adresa: Rr. “S. Frashëri”.
Pall. Aviacionit Nr.4

TIRANE

Tiranë, 20/12/2011
Nr.___ prot

Drejtuar: Zotit Bujar Nishani
Ministër i Brendshëm

Për dijeni: Zotit Bamir Topi,
President i Republikës

Zotit Sali Berisha,
Kryeministër i Shqipërisë

Zoti Ministër!

Po ju shkruaj në cilësinë e një qytetari të Republikës, të kryetarit të një partie politike në koalicionin bashkëqeverisës (LDK) dhe natyrisht edhe të zv.ministrit të Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve në lidhje me disa mesazhe fyese dhe kërcënuese për mua personalisht dhe në drejtim të familjes time, mesazhe të cilat janë të regjistruara në telefonin tim. Me lejoni t’ju vë në dijeni se dje kam depozituar një kallëzim penal për këtë ngjarje në Prokurorinë e Rrethit Gjyqësor Tiranë dhe pres zbardhjen e autorit të këtyre kërcënimeve serioze nga një numër shqiptar Vodafone dhe konkretisht numri 0692026969.
Siç mund të jeni në dijeni, unë, në cilësinë e zv.ministrit, me lejen e ministrit, zotit Aldo Bumçi, me numër shkrese prot. 5644, datë 29 shtator 2011, jam në Britaninë e Madhe në një specializim disamujor. Por jam kthyer urgjent ditën e diel nga Britania e Madhe në Tiranë për të kërkuar ndihmën e shtetit, pasi personi me numrin e telefonit të sipërcituar rezulton nga hetimet e mia personale të jetë i një personi me emrin Fatos Thanas Nano, ish-kryeministër. Natyrisht që do të jetë prokuroria që do të hetojë e sqarojë saktësisht se kujt i përket ky numër, porse më lejoni t’ju them paraprakisht se këtë numër përdor sot shtetasi Fatos Nano. Mesazhet, siç ju shkrova pak më sipër, janë të regjistruara me datë, orë dhe sekondë në aparatin e telefonit tim, të cilin e përdor në Angli, ku jam për specializimin në fjalë. Mesazhet nga ky numër, pra zotit Nano, janë jashtëzakonisht fyese e kërcënuese, aq sa nganjëherë hezitoj të mendoj nëse mundet që dhe vagabondi më i poshtër në Shqipëri nuk do të guxonte t’i thoshte me fjalë, e jo më t’i shkruajë ato. Unë prandaj jam kthyer urgjent, pasi besoj te shteti im, te ligji dhe tek Drejtësia që duhet të penalizojë çdo nënshtetas apo vagabond të këtij lloji që guxon të kërcënojë, shantazhojë dhe të mendojë se mund t’i bëjë keq familjes së një qytetari. Unë, zoti ministër, kam pasur probleme të hapura politike, publike e ligjore me këtë njeri që quhet Fatos Nano, të cilin dikur, kur pushteti i parë i zotit Berisha e arrestoi, për mua padrejtësisht, e kam ndihmuar me shpirt dhe më është djegur gazeta ‘Koha jonë’ nga segmentet e pushtetit të asaj kohe më 3 mars 1997 vetëm e vetëm se përkrahja këtë person me emrin Fatos Nano.

Zoti Ministër!
Jam i detyruar t’ju bëj disa sqarime si më sipër apo edhe pak më poshtë, pasi ka nevojë që të kuptoni rrezikshmërinë e këtij personi ndaj meje dhe familjes sime. Nuk e kam për kënaqësi të zgjatem në këtë histori problematike me këtë person, por më duhet që Ministria e Brendshme të marrë masat e duhura ligjore pas kësaj kërkese time zyrtare, e cila dëshiroj të mos bëhet publike. Historia e ripërtëritjes së konfliktit me zotin Nano ka lindur para disa ditëve, kur unë, përveçse respektoj detyrat e mia ligjore në specializim, mbetem edhe kryetar i një force politike që funksionon edhe në largësi, pra edhe në Angli. Kam punuar dhe do të punoj, sipas bindjes time se zoti Nano nuk mund të zgjidhet kurrsesi as edhe kandidat zyrtar për President Republike, e jo më të votohet nga Parlamenti ynë. E them këtë, pasi, me sa duket, zoti Nano e ka marrë vesh se unë po loboj kundër kandidaturës së tij për President Republike, gjasa të cilat edhe duken se janë zero, porse përsëri ai shpreson. Është një e drejtë e tij të hamendësojë apo të shohë ëndrra, apo të keqpërdoret nga qarqet politike e në fund ta hedhin jashtë sallës ku votohet. Kjo gjë, siç kam të drejtë edhe unë të hamendësoj pas këtyre mesazheve kërcënuese të tija të javës së kaluar, e ka egërsuar zotin Nano dhe e ka bërë të harrojë dhe të mos kontrollojë vetveten. Mund ta them këtë gjë, zoti ministër, sepse një ditë më pas, të premten e javës së kaluar, në ora 12 e gjashtë minuta të drekës me orën angleze, ai më ka dërguar një SMS ku më thotë, ndër të tjera, se “të kërkoj falje, pasi dikush ka përdorur telefonin tim për të fyer dhe kërcënuar ty”. E përkthyer në gjuhën time të konflikteve me këtë person, të cilat janë të njohura nga publiku, do të thotë se ai e ka kuptuar gabimin që ka bërë duke më nisur SMS, të cilat fatmirësisht ruhen dhe lehtësisht nga prokuroria do të vërtetohen, dhe duke ditur reagimin tim, ka gjetur një mënyrë spostimi të goditjes time ligjore, pra se gjoja dikush tjetër ia ka marrë telefonin e tij dhe më ka kërcënuar. Nuk është çudi që prokuroria të arrestoje shoferin e tij, pasi zoti Nano do të thotë se “ka qenë shoferi”!
Zoti Ministër!
Unë nuk njoh as shoferin, as rojën e tij dhe askënd tjetër përreth Fatos Nanos që të kem konflikt apo përplasje. Unë njoh vetëm një njeri me emrin Fatos Nano, ish-kryeministër, që më ka kërcënuar dhe, nëse Drejtësia nuk reagon, apo Ministria e Brendshme nuk merr masat e duhura ndaj këtij kërcënimi, i cili do të jetë shumë finok, pasi siç vepron mafia dhe siç e ka pohuar dikur zoti Berisha, se ky person është kupola e krimit të organizuar dhe korrupsionit në Shqipëri; atëherë do të jem i detyruar të mbrohem vetë. Por kjo nuk do të jetë shenjë e mirë për qytetarët, të cilët shpresojnë te shteti ligjor.

Zoti Ministër!
I bëra këto shpjegime, ndonëse mund të duken se ka politikë brenda, porse unë njeri politik jam dhe me politikë merrem, dhe se nga këto qëndrime të miat politike kundrejt zotit Nano ndër vitet 2003-2005 dhe tani që ai ëndërron për President Republike, pra nga këto arsye më vijnë këto kërcënime për jetën, për mua dhe familjen nga personi me numër telefoni 0692026969.

Përfundimisht, zoti Ministër, unë do të vazhdoj të kërkoj nga Prokuroria e Rrethit Gjyqësor Tiranë që ta hetoj këtë kallëzim penal të bërë dje, dhe nëse e vonon nga lojëra politike, atëherë unë do të jem i detyruar të braktis specializimin tim në Angli dhe të kthehem këtu, në Tiranë, edhe për betejën e radhës së fundit me zotin Fatos Nano për ta çuar, siç ka deklaruar publikisht në mitingjet e vitit 2005 Kryeministri Berisha, “në pension përfundimtar politik”, ndonëse kemi bërë faj si maxhorancë që ia zgjasim daljen në pension. Por kërkoj nga Ju që të merrni masat e duhura ligjore, siç e ka ligji në të tilla raste, ku konfliktet, nganjëherë përfundojnë në hakmarrje konkrete fizike, tamam siç vepron mafia e rajonit.
Unë nuk dua të shkel ligjin, pasi paguhem të zbatoj ligjin, dhe nuk mendoj kurrsesi t’i them personit në fjalë atë që zakonisht thonë në Veri, se “po cenove familjen apo t’u bësh keq, siç bën mafia, atëherë ka vetëm një zgjidhje: plumbin në lule të ballit dhe në mes të Tiranës”.
Unë jam njeri i ligjit dhe respektoj vetëm atë dhe Kushtetutën, ndaj merrni masat, pasi kërcënimi është konkret, me regjistrim që nuk ka Zot ta fshijë dhe po nga një person konkret që nuk është trim, por ka “trima” pas vetes, edhe në Angli.

Edhe njëherë ju falënderoj, zoti Ministër, dhe mbetem në pritje të marrjes së masave ligjore nga dikasteri juaj, pasi, momentalisht jam akoma edhe zv.ministër, përveçse qytetar i këtij shteti.

Me respekt
KRYETARI
Nikoll Lesi

Përplasja
Në zgjedhjet e vitit 2001, Nikoll Lesi kandidoi i pavarur në një nga zonat e Lezhës përballë ambasadorit aktual të Shqipërisë në Itali, Llesh Kola. Por, në këtë zonë, PS-ja nuk propozoi kandidat të sajin, teksa ish-kryeministri Nano e mbështeti publikisht Lesin në fushatë. Por, në vitin 2004, marrëdhëniet e Nanos me Lesin u acaruan tej mase pas qëndrimit kritikues dhe akuzës së Lesit në median e tij për bizneset e familjes së Kryeministrit të asaj kohe. Përplasja arriti deri në pikën kur Nano kërkoi që Lesit t’i hiqej imuniteti për t’u gjykuar për akuzat e tij, por Parlamenti e rrëzoi këtë kërkesë me 70 vota kundër heqjes së imunitetit dhe 62 vota pro. Në fushatën e vitit 2005 Lesi u rendit në krah të koalicionit të kryesuar nga Berisha për të rrëzuar Nanon.

http://www.panorama.com.al/politike/lesi-padi-per-nanon-ne-prokurori/ 

The Court of Serious Crimes gave three life sentences for the Cerrik gang.
20/12/2011

 

The Court of Serious Crimes gave three life sentences for the Cerrik gang.


Mehmet Bozi, Arjan Toska and Roland Xhepexhiu received the maximal punishment by the Court of Serious Crimes.

Other severe sentences were given to the other members of this gang: Tomor Buzani, 23 years in prison; Llazar Bici and Alban toska, 22 years; Skender Cani 21 and Bujar Buzani, who collaborated with the justice, 8 years.

The defendants were accused for killing six National Guard officers in May 1997. The process lasted more than 3 years.

http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=4113&ref=fp

Riorganizohen bandat
e 1997-tës në Vlorë e Korçë
Banda e Cërrikut, 3 dënime përjetë

Gazeta „Shqiptarja.com“ shkruan sot se informacionet e para në rrugë operative, për rizgjimin dhe organizimin e bandave famëkeqe që lulëzuan në harkun kohor, 1997-2000, janë mbledhur nga policia kriminale dhe shërbimi sekret, që gjatë vitit 2010.

komente

Jemi 2.831.741 shqiptarë
INSTAT: Popullsia u zvogëlua
Censusi, Berisha: Jemi komb urban
Instituti i Statistikave publikoi sot, rezultatet paraprake të regjistrimit të popullsisë dhe banesave. „Në 10 vite popullsia në Shqipëri është zvogëluar 7.7 %. Në 2001 kemi qenë 3 milionë 69 mijë 275 shqiptarë, ndërsa sot ne jemi 2 milionë e 831 mijë e 741 banorë. Rënia i dedikohet emigrimit dhe rënies së lindshmërisë” raportoi drejtoresha e INSTAT. Më shumë se gjysma e popullsisë jeton në qytet. Të dhënat për minoritetin vitin e ardhshëm. 

Journalisten nennen die Politiker: “Idioten” und “Schizophren” und rund um Genc Gjoncaj

 

Prominente und neutrale Journalisten nennen die Salih Berisha und die Politiker, “Idioten” und “Schizophren”! Ein Staat, wo es praktisch Null Funktion der Gesetze gibt und keine Baupolizei, sagt bei der Umweltvernichtung durch Beton von kriminellen Clans, schon Alles.

Prominente Journalisten wie Mustafa Nano, oder der Politische Anaylist: Lubonja, bezeichnen die Salih Berisha Regierung als Idioten und Schizophren.
Krizë politike? Ajo ekonomike është më e madhe
2011-06-20
Mustafa Nano (KE
…..
E cila qeveri idiote do kish dëshirë të punonte në rrethana të një konfrontimi të përjetshëm politik? Asnjë. Ah, më falni, vetëm një. Qeveria e Sali Berishës.

http://www.gazeta-shqip.com/

vorgeworfen.

“ Crime noch zerstören Ihr Land und fordern seine Fähigkeit zur westlichen Gremien geben,“ Botschafter James Jeffrey in einer Rede die angehenden Richter in einem Seminar über Menschenhandel sagte, berichtete NBC.

“ Wir haben auch eine Botschaft für die Verbrechen Herren: Wir wissen, oder werden bald erfahren, wer Sie sind. Meine Regierung, unseren europäischen Partnern und die Albaner sind, nachdem Sie,“ sagte Jeffrey.

Albanien wurde kürzlich durch mehrere Morde an führende Geschäftsleute, die nicht gelöst wurden, und die Spritzen schaukelte sich der Chefankläger Fahrer, in was geglaubt wird, um eine Warnung von kriminellen Organisationen ihre Ermittler sein.

[12] http://www.southeasteurope.org

Fatos Nano Drug Vorwürfe

2 Responses to “Lesi, padi për Nanon në Prokurori e Bande de Cerriku”

 1. BuckZiesMutter sagt:

  Bei diesem erneuten Überfall, wird wohl das Albanische System vorgeführt, weil es das zweite Mal ist.

  Gelder werden unterschlagen, und dann bestellt man einen Überfall, wo auch mal geschossen wird, aber niemand verletzt wird. Altes System wie es 1997-98, durch die Antiken Banditen ausgetüffelt wurde. Bekannt, wurde u.a. als die Militärische Marine Hafenmeisterei ausgeplündert wurde und dann zur Spuren Verwischung abgebrannt wurde, in 1997..

  Es war einer der Salih Berisha niedrigen Offiziere, welche dem Dumm Admiral von Albanien aus Tropoje, der nicht einmal lesen und schreiben konnte, eingesetzt war. Man stellte diesen Trottel zur Rede: er konnte nicht einmal eine Antwort geben, warum er es machte und alle Dokumente über Schiffs Bewegungen usw.. brannten ebenso damals ab.

  Vlore, Transportation offices robbed
  21/12/2011 16:20

  Two armed and masked persons robbed the Directory of Road Transport and Service in Vlore.

  Sources from the directory confirmed that the masked robbers physically attacked the guards of and then entered the offices where the tax payments are made, in front of many citizens, and ran off with 2 million ALL.

  After threatening the security officer, they forced the cashers to give them the money and left with a motorcycle that parked in front of the building.

  The robbery scheme is the same used in June 2011, when unidentified people robbed the cases of this same institution.

  Police is investigating the case and is trying to identify the robbers.

  Kronikë, Lajm i fundit|21/12/2011 14:02
  Vlorë, grabitet me armë Zyra e Kolaudimit të Automjeteve
  Zyra e Kolaudimit të Automjeteve në Vlorë është bërë pre e një grabitjeje. Dy persona të armatosur dhe të maskuar kanë dhunuar punonjësit dhe më pas kanë grabitur 20 milion lekë të vjetra në sportelet e KSHA-së Vlorë.

  Sipas dëshmitarëve, të dy personat kanë mbërritur me motor në ambientet e jashtme të zyrave dhe mbanin në duar armë të tipit pistoletë. Në fillim kanë qëlluar në drejtim të rojës, fatmirësisht ky i fundit nuk ka është prekur nga plumbi. Më pas janë futur në ambientet e brendshme të KSHA-së, nën kërcënimin e armës kanë grabitur 20 milionë lekë të vjetra në dy arka dhe janë larguar me motor.

  Ka qenë periudha që janë mbyllur arkëtimet nga klientët e KSHA-së, moment ky i shfrytëzuar nga grabitësit. Por edhe si pasoj të largësisë së institucionit të KSHA Vlorë që ndodhet në periferi të qytetit.

  Policia ka mbërritur në vendin e ngjarjes dhe po punon për zbardhjen e plotë të kësaj ngjarje duke u mbështetur në të dhënat e grumbulluara.