Archive for Oktober 9th, 2011

Krankenhäuser und 150 Arbeits Inspektoren, welche Nichts gegen die Zwangs Kinder Arbeit unternehmen

Sonntag, Oktober 9th, 2011

wikileaks: „ The Ministry of Interior maintains responsibility for trafficking in persons. „

Gerade Albaner reden viel von Menschenrechten, aber es ist Ihnen vollkommen egal, wenn sogar Kinder entführt werden, in Prostitution, Kinder Arbeit, ja sogar Albanische Minister waren darin verwickelt und ihre Söhne.

TIRANA RESPONSE FOR CHILD LABOR REPORT

If you are new to these pages, please read an introduction on the structure of a cable as well as how to discuss them with others. See also the FAQs

Reference ID Created Released Classification Origin
10TIRANA88 2010-02-16 05:50 2011-08-30 01:44 UNCLASSIFIED Embassy Tirana

VZCZCXYZ0000 PP RUEHWEB DE RUEHTI #0088/01 0470550 ZNR UUUUU ZZH P 160550Z FEB 10 FM AMEMBASSY TIRANA TO RUEHC/SECSTATE WASHDC PRIORITY 8819 RUEHC/DEPT OF LABOR WASHDC

UNCLAS TIRANA 000088  SIPDIS  DEPT FOR EUR/SCE; DRL/ILCSR FOR SARAH MORGAN; G/TIP FOR LUIS CDEBACA; DOL/ILAB FOR STROTKAMP, RIGBY AND MCCARTER  E.O. 12958: N/A TAGS: ELAB EIND ETRD KTIP PHUM SOCI AL SUBJECT: TIRANA RESPONSE FOR CHILD LABOR REPORT  1. (U) The following is in response to reftel request. Answers are keyed to reftel.  Tasking 1/TVPRA  Albania has no record of child labor or forced labor in the production of goods as defined in reftel.  Tasking 2/TDA  PREVALENCE AND SECTORAL DISTRIBUTION OF EXPLOITIVE CHILD LABOR  In what sectors (not related to the production of goods) were children in involved in exploitive labor (such as domestic service, street vending, and/or child prostitution)?  Mostly, children are involved in street vending, vehicle washers, the service sectors, and as beggars.  Posts are requested to determine if the government collected or published data on exploitative child labor during the period, and if so, whether the government would provide data set to DOL for further analysis.  The Labor Inspectorate collects data on child labor, but only for the formal sector. The GOA would likely be willing to share data with DOL upon request.  2B) LAWS AND REGULATIONS  What new laws or regulations were enacted in regard to exploitive child labor over the past year? If applicable, were there changes improvements in the legal and regulatory framework?  There have been no changes for 2009 in the Penal code.  Was the country/territory's legal and regulatory framework adequate for addressing exploitive child labor?  Overall, the legal and regulatory framework is inadequate and not targeted at child labor. Improvements to the labor code and criminal code and implementation of penalties are needed.  INSTITUTIONS AND MECHANISMS FOR ENFORCEMENT  What agency or agencies was/were responsible for the enforcement of laws relating to hazardous child/forced child labor?  Ministry of Labor, Child Labor Unit and General Inspectorate  If multiple agencies were responsible for enforcement, were there mechanisms for exchanging information?  N/A  Did the country/territory maintain a mechanism for making complaints about hazardous and forced child labor violations? If so, how many were received in the reporting period?  The Department for Children in the Ombudsman's office. However, the Ombudsman reported that it received no complaints in 2009 regarding child labor.  What amount of funding was provided to agencies responsible for inspections? Was this amount adequate? Did inspectors have sufficient office facilities, transportation, fuel, and other necessities to carry out inspections?  Funding was inadequate. Inspectors do have offices and transportation.  How many inspectors did the government employ? Was the number of inspectors adequate?  Approximately 150 labor inspectors.  How many inspections involving child labor were carried out? Were inspections carried out in sectors in which children work? Was the number of inspections adequate?  The government of Albania did not have available statistics at this time concerning the number of inspections it carried out. However it is widely believed that the number of inspections is inadequate.  How many children were removed/assisted as a result of inspections? Were these children actually provided or referred for services as a result (as opposed to simply fired)?  362 children were identified as a result of inspections according to data from the GOA. 199 children were sent back to school and 265 were given school supplies to assist them. 44 children were offered technical type training in fields such as manicure/pedicure, cook, and electrician courses. Still others received medical assistance and psychological assistance.  How many child labor cases or "prosecutions" were opened?  The GOA does not have this data currently, but NGOs believe the answer to be zero.  How many child labor cases were closed or resolved?  ..................
Did the country/territory have agencies or personnel dedicated to enforcement of child trafficking/CSEC/use of children n illicit activities? How many investigators/social workers/dedicated police officers did the government employ to conduct investigations? If there were no dedicated agencies or personnel, provide an estimate of the number of people who were responsible for such investigation. Was the number of investigators adequate?  Generally, there are no departments specifically for children's issues. The identification is made by: social administrators in municipalities or communes; Child Protection Units in some of the main municipalities such as Korca, Elbasan, Shkoder, Durres, Kukes, Gjirokaster, or Pogradec; police for children in some regions; and labor inspectors. The Ministry of Interior maintains responsibility for trafficking in persons.  How much funding was provided to agencies responsible for investigating child trafficking/CSEC/use of children in illicit activities? Was the amount adequate? Did investigators have sufficient office facilities, transportation, fuel and other necessities to carry out investigations?
.......................
 
http://wikileaks.org/cable/2010/02/10TIRANA88.html 

Albanien: Roma und Aschkali besonders gefährdet und der Kinderhandel

25.5.2007

Albanien: Roma und Aschkali besonders gefährdet
US-Länderbericht mit alarmierenden Zahlen – Fehlende Dokumente und vielfältige Ressentiments erschweren Integration
Wien – Albanien ist 2006 ein Herkunftsland gehandelter Frauen und Kinder geblieben. Das sagt ein heuer im März veröffentlichter Bericht des US-Außenministeriums. Transitland war es demnach in nur mehr geringem Ausmaß und da vor allem für Opfer aus dem Kosovo. Zielländer des albanischen Menschenhandels seien Italien, Griechenland und andere Länder Europas, aber auch die USA. “Weiter ein Problem” sei der Handel mit Kindern für organisierte Bettelei und sexuelle Ausbeutung nach Griechenland, aber auch in den Kosovo.

Ansonsten ist man auf den traditionellen Plünderungs Fahrten u.a. nach Griechenland, wo man bei einem Bank Überfall 1.430.000 Millionen Euro erbeutete. Mörder, Drogenbosse können sich ja freikaufen in Albanien, direkt bei Ministern, was eine Tradition inzwischen ist.

Super-grabitje në Greqi, shqiptari bashkë me disa grekë vjedhin 1.4 milion €

Super-grabitje në Greqi, shqiptari bashkë me disa grekë vjedhin 1.4 milion €

5 08/10/2011 12:50 Greqi – Pesë persona janë shoqëruar në polici si të dyshuar për grabitjen e mbi 1 milion eurove në bankën Alpha […]

In Durres gibt es einen grossen Kinder Missbrauch Skandal, weil Kinder missbraucht werden, als Tänzer auf privaten Festen des PD Vorsitzenden, von Josefina Topalli und von ehemaligen Schul Direktor aufzutreten.

Fëmijët e QKF-së përdoren si “xhingie” nëpër dasma. Skandali edhe në dasmën e vajzës së ish drejtoreshës së Arsimit

Postuar në: Aktualitet,Sociale |

Nga Artur Llana

Vetëm pak ditë më parë, gazeta lokale “Bulevard” në Durrës, botoi një skandal që ka shokuar të gjithë qytetin. Shkrimi u botua ditën e martë dhe ajo që të bën përshtypje është se reagimi i vetëm ka ardhur nga një gazetë që njihet ndryshe si “fletërrufeja” e PD së Durrësit. Për arsye teknike, gazeta Bulevard nuk ka mundur ta vazhdojë shkrimin në numrin e ditës së premte dhe duke menduar që është një temë që kërkon  ndërhyrjen e disa institucioneve, deri në numrin e ditës së martë, ajo kërkon mirëkuptimin dhe përkrahjen e gazetës TemA, për të bërë publik këtë skandal nisur dhe nga tirazhi shumë i madh i saj dhe aq më shumë nga influenca që ka si gazetë online. Rasti është shfrytëzim i pastër i fëmijëve në një vend në mes të Evropës për qëllime përfitimi nga një drejtoreshë që është kooptuar në kryesinë e PD-së së Durrësit vetëm se ka bërë moderatoren e një takimi të Jozefina Topallit. Ajo që është e turpshme në të gjithë këtë histori ka të bëjë me faktin se po ju kërkohet si mbrojtje për paratë që kanë vjedhur nga abuzimi me fëmijët firma e baballarëve të tyre. Por edhe kjo është krimi i radhës , pasi as edhe vetë prindërit nuk mund t’i dërgojnë fëmijët si “xhingie” apo “belly dance” nëpër dasma fëmijësh të drejtorëve.

Si ka ndodhur ngjarja!

Në redaksinë e gazetës “Bulevard” prej dy javësh kishin mbërritur  rreth 40 foto, të cilat fillimisht janë parë si të dyshimta dhe për t’u verifikuar nga stafi, gjë e cila është bërë me kujdesin më të madh. Për të shuar kureshtjen e lexuesve, fotot kishin të bënin me pjesëmarrjen e fëmijëve të Qendrës Kulturore të Fëmijëve në Durrës në një dasëm private që për çudi, këtë radhë nuk kishte vetëm personin që i menaxhon atë si nëndrejtor i kësaj qendre Arjan Plaku, por edhe vetë nusen, e cila në kohën që është zhvilluar dasma, pra në ditët e para të gushtit, e ka pasur nënën drejtoreshë të arsimit në Durrës dhe që quhet Ermira Bllani. Natyrisht si çdo prind edhe unë jam shokuar kur kam parë që në dasmën e drejtoreshës së arsimit në Durrës, pas hedhjes së dinamitit, me kostumet e QKF, nën dirigjimin e koreografit, i cili është i disapunësuar në shtet (këto janë objekte të shkrimeve të tjera), fëmijët kanë kërcyer në një dasëm private, por dhe janë dhunuar jo vetëm nga orët e zgjatura të “punës”, por edhe duke ju “servilosur” shijeve të  personave që janë të pirë për qejfe të tyre dhe këtë radhë për argëtim kanë zgjedhur fëmijët e një institucioni shteti. Në gazetën lokale deri tani janë botuar vetëm disa nga fotot, ku ne nuk kemi dashur të tregojmë dhunimin e bërë nga pijanecët e dasmës, por thjesht një skandal me një institucion shteti. Gjatë interesimit për të mësuar se çfarë kishte ndodhur në të vërtetë, disa kameramanë më kanë konfirmuar dhe madje dhe dhuruar edhe disa foto të dalë nga videot që kanë xhiruar, për praktikën e turpshme të dërgimit të fëmijëve në dasma për të mbushur xhepat me para. Këtë gjë nuk e kam besuar ose më saktë nuk kam dashur ta besoj qoftë edhe për të bërë sensacion, kur më është thënë se fotot e keqpërdorimit të fëmijëve mund t’i gjeja në një adresë Facebooku me emrin e vajzës së ish drejtoreshës. Kur kam klikuar ato foto që ishin të hapura për të gjithë jam skandalizuar dhe kam pyetur veten se deri ku mund të shkojë marrëzia e përdhunimit të detyrës (Tashmë ato janë hequr dhe janë zëvendësuar me të tjera, por kjo vetëm sa shton fajin pasi janë të ruajtura në dhjetëra vende falë teknologjisë). Unë kam mbledhur këto ditë shumë materiale, natyrisht dhe që kam dërguar e-maile te shumë personalitete, ndërsa të gjithë dosjen ja kam përcjellë edhe kryeministrit, por pa e ditur nëse ja kanë dërguar apo jo. Por kjo nuk ka asnjë rëndësi. Duke pritur ditën e martë kur gazeta Bulevard do të jetë e gjitha në varësi të kësaj ngjarje… me foto të tjera ekskluzive, unë po i drejtohem prestigjozes TemA për të sensibilizuar akoma më shumë për këtë skandal që sipas juristëve ka të paktën tetë shkelje juridike dhe natyrisht deri tani dy persona duhet të ishin prangosur. Por mesa duket prokuroria këtë rast e ka quajtur normal dhe pse rreth 16 fëmijë janë dhunuar, u janë shkelur të drejtat dhe aq më shumë që janë përdorur për të kërcyer në tavolina me njerëz të dehur. Deri tani unë kam mundur të mbledhë disa prononcime të ish drejtuesve të arsimit, të titullarëve të institucioneve dhe natyrisht që në ditët në vazhdim kjo do të jetë një dosje voluminoze që nuk mund të kalohet me një redaksionale e ardhur nga një grup njerëzish që e kanë financuar këtë gazetë.

Eine alte Tradition ist, in sehr vielen Reports immer wieder erwähnt, das gespendete Krankenhaus Ausrüstung, ganz einfach in den Privat Kliniken, einer kriminellen Kaste der Ärzte verschwinden. Viele angebliche Krankenhäuser, sind sogar mit privaten Beteiligungen auch Deutscher Ärzte aufgebaut worden, welche ihre Schwarzgelder verstecken wollten. Bekanntestes Beispiel dafür, die „Medicus“, Organ Handels Klinik in Phristina, welche wie viele Krankenhäuser, Artz Praxen, private Universitäten nicht einmal eine Lizenz hatte bzw. haben.

Natürlich fehlt dann das Inventar in Kliniken, wobei es auch jüngst Verhaftungen gab, weil Krankenhaus Ärzte, an Apotheken, Medikamente verkauften.

ECG, no equipments outside Tirana
08/10/2011

 

ECG, no equipments outside Tirana

Doctors in Albanian districts have no modern equipments and the patients do not trust them, making them to address to the Tirana University Hospital Center even for simple services.

Prof. Dr. Spiro Qirko, a well known figure in the cardiology field, notices with great concern the lack of proper ECG equipments in other Albanian districts.

The European Association of Cardiology held a conference for the role of the ECG in determining diagnosis. For the first time, the results of six difficult examinations made by Albanian doctors will be evaluated by an international jury.

According ton prof. Qirko, the ECG is a simple examination, but with a high margin of error and that directly affects the diagnosis of the patient.

Foreign and Albanian doctors have exchanged experiences among them in cardiology.


Chaos Stadt Tirana: 60% der Ärzte in den Krankenhäuser haben keine Lizenz
Viele haben noch nicht einmal einen Nachweis, das man ein Arzt Studium hat. Und dies in einem Land, wo jeder sich bis zum Minister seine Diplome zusammenfälscht, inklusive Schulzeugnisse.

2.8.2011


Albanien: Land des Null Bildungs Standards: Medizin Studenten demonstrieren

Kommentar: angefangen mit der Hans Seidel Stiftung HSS, finanziert seit praktisch 20 Jahren, inklusive der total gescheiterten Jusitz Mission EURALIUS und US Mission OPDAT, Europa und die USA, ein Non Stop Justiz Reform, wo korrupte und kriminelle Parteibuch Richter und Staatsanwälte, heute die Justiz ausgehebelt haben, seitdem primitive Berufs Verbrecher Salih Berisha, die Macht wieder übernommen hatte.

Enver Hoxha System im kriminellsten Terror Staat der Welt des Salih Berisha, mit einer vollkommen kriminellen Polizei und Justiz Spitze aus Tropoje

Alles wird zerstört (inklusive Antiker STätten erneut), für den Profit, der Beton Firmen, der Politik, weil die Intelligenz auswanderte und total Idioten die Macht übernommen haben. Weltrekord ist, das man den Tourismus mit Vorsatz und vollen Wissen zerstört, hat Tausende von illegalen Beton Lokale, Appartment Häuser direkt an der Küste. Selbst in Flüssen, dynamitieren die primitiven Nord Albaner und fangen Fisch mit Gift ebenso, weil keine Polizei funktioniert und jeder macht was er will.

der Ganove Pjerin Ndreu über die Polizei des Balkan Gaddafi und Volks Terrorist Salih Berisha


Der Moody Report – Der “Luft” Wirtschaft Albaniens, ist entgültig das Geld ausgegangen
Das niemand Geld hat, mit Ausnahme krimineller Zirkel und Clans, welche oft nur Geldwäsche betreiben rund um den Beton Tourismus, welche das Land zerstört hat, ist jedem vor Ort seit Jahren bekannt. Noch deutlicher wurde es, wenn man die vielen geschlossenen Geschäfte sah, und man auf vielen Kilometer die Läden, Bau Geschäfte, Zubehör Geschäfte sah im Raum Durres – Tirana, ohne Kunden. Deutlich wird das auch, das so wenig Treibstoff importiert wurde, wie seit Jahren nicht mehr. Als reine Betrugs Tankstellen konzeptiert, werden trotzdem als Geldwäsche Anlage, immer noch fast alle 300 Meter eine Tankstelle errichtet – ohne Kunden natürlich.

Die komplette Wirtschaft Albaniens, basiert auf Geldwäsche aus Drogen- Waffen- Menschenhandel. Wichtiges Produktions Mittel, sind neben Cannabis Sativa, die anderen Produkte der Drogen Küchen.  Ansonsten lebt man vom Diebstahl, der Ausländischen Aufbaugelder und Unterschlagung der Gelder für Infrastruktur Projekte, was zum System gehört. siehe EU Bericht aus 2002, Ilir Meta Regierung das 50% des BIP, reine Geldwäsche ist. Inzwischen ist es im Afghanischen Niveau von 75%! 50% des BIP in Albania is money laundering!

Debts that threaten economy
08/10/2011 20:10

Debts that threaten economy

The former Minister of Finances, Anastas Angjeli, declared that the IMF debt warnings are an alarm bell for Albania, which now must face the payment of the debts taken during the transition.

“The next years will have a very high cost, due to the collection of the debt interest and the principal that we should pay. This would cause the removal of many indispensable budget funds that would oblige the administration to make serious cuts even with the wages”, Malaj says.

Mr. Angjeli thinks that the Albanian economy has entered a dangerous phase, due to a vicious circle of debts that do not include only the government’s obligations.

….

http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=3084

http://www.top-channel.tv/foto/lajme/FMN-BORXHI-07_tn_12.jpg

IMF warns government
The International Monetary Fund warned the Albanian government to change the financial policies, for not risking the country’s stability and economic development. 

Blood feuds keep hundreds of children from school in Albania

13/10/2011

The Albanian Education Ministry has launched a programme to educate children caught between blood feuds.

By Ben Andoni for Southeast European Times in Tirana — 13/10/11

 

 

photoHundreds of children in Albania are forced to hide or remain in their homes due to blood feuds. [Reuters]

Thirteen-year-old AP and her 10-year-old brother KP can not go to school in their village near the town of Shkodra because of a blood feud involving their parents. Due to ongoing vendettas, hundreds of children are forced to stay at home, or to hide with their families, and are unable to attend school.

„[More than 900 children in Albania] … can’t go to school. Some of them work to help their families,“ Albanian Committee of Nationwide Reconciliation Chairman Gjin Marku told SETimes.

Around 5,000 people in Albania are somehow affected by blood feud killings — revenge killings by a victim’s family against the killer’s family, according to Marku.

Although the blood feud phenomenon dates back to the Middle Ages, many of the „rules“ have not been adapted to modern times. The killing of women and children is prohibited, but most are forced to go into hiding or remain closed in at home.

Making matters worse, the practice of vendetta has spread from the north of the country to the cities and southern rural areas.

In a bid to educate these „trapped“ children, the education ministry launched a programme called „Second Chance“ this summer.

„Special classes are held three times a week, for ten hours a week. Lesson hours are 45 minutes long,“ Deputy Education Minister Halit Shamata told SETimes.

„We assist by sending in teachers of the school closest to the child’s residence. In most cases, we prefer teachers who have taught these children before, when they normally attended the lessons. Teaching in these conditions entails difficulties, but teachers try to do the best for these children,“ Shkodra Education Director Atrida Feketi told SETimes.

Taking into account the difficulties and additional elements of teaching students in isolation, teachers receive overtime pay for their efforts.

However, it is impossible to assist all the children who are affected — especially since the numbers from the vendetta associations and the numbers from the ministry greatly differ.

……………………..

http://www.setimes.com/cocoon

Viele Kinder, arbeiten auch praktisch für Nichts, in Auto Werkstätten und lernen dort auch Nichts, weil die Besitzer schon von Nichts eine Ahnung haben.Riparimi i makinës më shumë se një fëmijë në shtëpi

Riparimi i makinës më shumë se një fëmijë në shtëpi

117/10/2011 07:26

Xhek Preçetaj   Ata që kanë makinë mund ta mendojnë si ekzagjerim kur dëgjojnë shprehjen […]

Kommentar: Gegen die Blutrache auch gegen Kinder, weigert sich ein Salih Berisha, irgendetwas zu tun, denn es sind seine Vorstellungen und Kultur. siehe Christina Färber, Videos auch auf Youtube