Warning: Declaration of gtw::widget($args) should be compatible with WP_Widget::widget($args, $instance) in /homepages/25/d13395495/htdocs/clickandbuilds/WordPress/news_albania/wp-content/plugins/gtw/gtw.php on line 258

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /homepages/25/d13395495/htdocs/clickandbuilds/WordPress/news_albania/wp-content/plugins/gtw/gtw.php:258) in /homepages/25/d13395495/htdocs/clickandbuilds/WordPress/news_albania/wp-includes/feed-rss2-comments.php on line 8
Kommentare zu: Salih Berisha und sein Wahl Fälschungs System mit Ferdinand Poni von 1996-2011 http://news.albania.de/2011/09/02/salih-berisha-und-sein-wahl-falschungs-system-mit-ferdinand-poni-von-1996-2011/ Fri, 13 Apr 2018 08:56:30 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.5 Von: BuckZiesMutter http://news.albania.de/2011/09/02/salih-berisha-und-sein-wahl-falschungs-system-mit-ferdinand-poni-von-1996-2011/comment-page-1/#comment-36192 Fri, 24 Aug 2012 16:08:32 +0000 http://news.albania.de/2011/09/02/salih-berisha-und-sein-wahl-falschungs-system-mit-ferdinand-poni-von-1996-2011/#comment-36192 Wesentlich mehr Wähler als Einwohner in Albanien, was Alles sagt. Dabei wählen nicht einmal bekanntlich Alle, oder sind Babys oder nicht in der Lage zur Wahl Urne zu gehen, wegen Krankheit, Alter usw..

Çudia e shifrave zyrtare. Shqipëria ka më shumë votues sesa banorë gjithsej
24 Gusht 2012 | : Kryesoret,Politikë,Shqipëria voton 2013 | Autor: Ylli Pata

Diferenca – Sipas Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, në listat e votimeve të përgjithshme vendore të 8 majit 2011 figurojnë 3,166,279. Ndërsa sipas INSTAT në Shqipëri jetojnë gjithsej 2,831,741 banorë
Të dhënat

Diferenca absurde që le gjysmën e shqiptarëve pa votuar

Ylli Pata

Shqipëria përballet me një problem sa herë afrohen zgjedhjet e përgjithshme parlamentare apo vendore. Listat zgjedhore, të cilat bëhen objekt kontestimi në fillim, gjatë, por edhe pas zgjedhjeve. Këtë herë, ky handikap ka marrë edhe një përmasë më shumë zyrtare pas procesit të censusit të popullsisë, i cili u krye vjeshtën e vitit të kaluar. Sipas rezultateve të censusit, Shqipëria ka gjithsej në rang Republike, 2,831,741 banorë. Natyrisht rezidentë. Ndërkaq, në listat e zgjedhësve të votimeve për pushtetin vendor më 8 maj të vitit 2011 janë të regjistruar gjithsej, 3 milionë e 166 mijë e 279 votues. Natyrisht, në censusin e përgjithshëm të popullsisë janë numëruar vetëm banorët rezidentë në Shqipëri. Por gjithsesi, diferenca mbetet e madhe. Ndërkaq, sipas rezultateve zyrtare në votime kanë hedhur fletën në kuti, rreth 1 milion e 600 mijë votues. Diferenca e votuesve të regjistruar me numrin e përgjithshëm të popullsisë së regjistruar nga INSTAT është 334538 banorë. Ndërsa diferenca e numrit të përgjithshëm të votuesve të regjistruar me numrin e banorëve që kanë hedhur votën është edhe më dramatik. I bie që gjysma e popullsisë së Shqipërisë nuk arrijnë dot të kryejnë detyrimin themelor kushtetues, atë të zgjedhjes dhe të zgjedhurit. Dhe si rrjedhim organet që dalin nga zgjedhjet e përgjithshme të jenë me legjitimitet të cunguar(edhe pse formalisht është në përputhje me ligjin). Ish-kryeministri Pandeli Majko, në një shkrim të botuar disa ditë më parë theksonte se “Shqipëria dhe politika ua ka “borxh” të drejtën e votës emigrantëve atje ku ata jetojnë. Pse po vonon kjo e drejtë?! – mund të pyesë dikush. Përgjigjja e thjeshtë është se emigrantët janë votues të frikshëm. Ata nuk blihen dhe shiten, për një vend pune në administratë. Standardi i tyre i të kuptuarit të politikës nuk është naiv. Votat e emigrantëve do të jenë një thuajse “revolucion” për mentalitetin politik shqiptar. Vota e emigrantëve, pa asnjë metaforë optimiste, do të ishte “hapja” e dytë e Shqipërisë pas viteve ‘90-të”.

Monitorimi

Në Kodin e ri Zgjedhor është parashikuar që të rishikohet dhe mbikëqyret në mënyrë të posaçme lista e zgjedhësve. Në mendimet e bëra i jepet një rol thelbësor bashkive dhe komunave, pra zyrave të gjendjes civile për hartimin dhe kontrollin e listës së votuesve të zonës. Ndërkaq, një përfaqësues i opozitës do të jetë rezident në Drejtorinë e Përgjithshme të Gjendjes Civile për të monitoruar të gjithë procesin e hartimit të listave të zgjedhësve. Siç mësohet që pas shpalljes së datës së zgjedhjeve nga ana e Presidentit të Republikës, që sipas gjasave do të bëhet në shtator, atëherë të gjitha krerët e njësive vendore që i përkasin opozitës do të hartojnë raporte periodike të hartimit të listave të zgjedhësve dhe ndryshimit të tyre. Ndërkaq, do të caktohet përfaqësuesi në Ministrinë e Brendshme, i cili do të jetë online me selinë rozë për të transmetuar të gjitha të dhënat. Mësohet gjithashtu se në selinë rozë është ngritur një “shtab statistikash” që zëvendëson zyrën e drejtuar dikur nga Kastriot Islami, i cili do të krijojë një bazë të re të të dhënave. Në fakt, kjo zyrë është krijuar dhe siç mësohet është hartuar një “skenar në letër” bazuar në rezultatet e zgjedhjeve parlamentare të 2009-s dhe vendoreve të 2011-s, sipas të cilave PS ka hartuar panoramën teorike të asaj që e quan fitore të zgjedhjeve të 2013-s. Megjithatë, e gjithë kjo bazë të dhënash do të rinovohet sapo të shpallen listat e plota me ndryshimet përkatëse që pritet të bëhen edhe në të ardhmen, kur deri në ditën e zgjedhjeve do të pasurohen edhe me votuesit e rinj, që pritet të mbushin moshën 18 vjeç.

2011 – Në zgjedhjet e fundit vendore të 8 majit të vitit 2011 në Shqipëri janë votuar rreth 1 milion e 600 mijë banorë

Listat – Opozita ka hartuar një plan për të monitoruar listat që në qelizën e saj, të cilat janë zyrat e gjendjes civile e deri në Ministrinë e Brendshme, ku sipas Kodit të ri Zgjedhor do të ketë një përfaqësues të PS-së. Në selinë rozë është ngritur shtabi statistikor që ka zëvendësuar bazën e vjetër të të dhënave, e cila është krijuar në zgjedhjet e 2009-s nga deputeti socialist, Kastriot Islami

Tirana – Sipas INSTAT, në kryeqytet jetojnë gjithsej 763,634 banorë, ndërkohë që më 8 maj 2011 kanë votuar rreth 250 mijë qytetarë…….
http://gazeta-shqip.com/lajme/2012/08/24/cudia-e-shifrave-zyrtare-shqiperia-ka-me-shume-votues-sesa-banore-gjithsej/

]]>
Von: Sarah_HrNje http://news.albania.de/2011/09/02/salih-berisha-und-sein-wahl-falschungs-system-mit-ferdinand-poni-von-1996-2011/comment-page-1/#comment-34674 Tue, 13 Mar 2012 20:21:17 +0000 http://news.albania.de/2011/09/02/salih-berisha-und-sein-wahl-falschungs-system-mit-ferdinand-poni-von-1996-2011/#comment-34674 s request, leaving the decision in act. The Prosecution filed a criminal case against the commissioners. The Prosecutor says that on May 8th, only 264 voters have participated, while on the list there were 300. “Based on the expertise, there are 109 signatures made by the same people. 43 signatures could have been written by the members of the commission”, Prosecutor Beqiri declared. The Prosecution says that the defendants, being tasked to process, assess and preserve the electoral documents, have presented irregular data on those documents, as if some votes were cast by people who in fact have not been there. The Prosecution sheds light on a fact reported by the Socialist Party for the identity card falsification. “They have written passport numbers and identity cards that do not exits or are not related with the citizens who result as voters at this center, and have cast ballots for people who haven’t come to vote”, the Prosecution informed. http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=5093]]> Prosecution: Elections were manipulated
13/03/2012 19:30

10 months after the local elections in Albania, the Prosecution closed the investigations and sent as defendants eight Dajci Commune Commissioners, charged of power abuse and falsification of May 8th election documents and results.

The defendants are Lulzim Paloka, Ndoc Marku, Mark Kola, Zef Gjoni, Pjeter Marku, Pal Prendi, Gentian Kovaci and Gent Marku.

Prosecutor Ervin Beqiri declared in the trial request that the candidates in the Dajci Commune were Rrok Rroku for the Alliance for the Future Coalition ( led by Socialists), and Gjergj Doci, from the Alliance for the Citizen Coalition (led by Democrats).

The winner was declared Gjergj Doci from the DP coalition, Alliance for the Citizen, while the representative of the SP coalition, Alliance for the Future, reported the voting as illegal, accusing for manipulations.

The interested subject complained at the Central Election Commission, but they rejected the complaint and approved the summary table.

The Socialist Party addressed the request to the Electoral College, but they also rejected the opposition’s request, leaving the decision in act.

The Prosecution filed a criminal case against the commissioners. The Prosecutor says that on May 8th, only 264 voters have participated, while on the list there were 300.

“Based on the expertise, there are 109 signatures made by the same people. 43 signatures could have been written by the members of the commission”, Prosecutor Beqiri declared.

The Prosecution says that the defendants, being tasked to process, assess and preserve the electoral documents, have presented irregular data on those documents, as if some votes were cast by people who in fact have not been there.

The Prosecution sheds light on a fact reported by the Socialist Party for the identity card falsification.

“They have written passport numbers and identity cards that do not exits or are not related with the citizens who result as voters at this center, and have cast ballots for people who haven’t come to vote”, the Prosecution informed.

http://www.top-channel.tv/english/artikull.php?id=5093

]]>
Von: admin http://news.albania.de/2011/09/02/salih-berisha-und-sein-wahl-falschungs-system-mit-ferdinand-poni-von-1996-2011/comment-page-1/#comment-33767 Mon, 20 Feb 2012 12:31:56 +0000 http://news.albania.de/2011/09/02/salih-berisha-und-sein-wahl-falschungs-system-mit-ferdinand-poni-von-1996-2011/#comment-33767 500 falsche Idenditäten wurden von 2,9 Millionen neuen ID Karten entdeckt, bei einer nur sehr Anstrengung das Problem zubeheben, durch kriminelle Banden, oft aus dem Kosovo.

Die Opposition spricht von 25.000!

Unsere Meinung, über 2.000 auf alle Fälle, wahrscheinlich mindestens: 5-6.000 falsche Pässe und ID Karten.

]]>
Von: Albania -News - Albanien » Blog Archive » Falsche biometrische Pässe, neue Identitäten für Kriminelle :: Nichts Neues aus Albanien http://news.albania.de/2011/09/02/salih-berisha-und-sein-wahl-falschungs-system-mit-ferdinand-poni-von-1996-2011/comment-page-1/#comment-32188 Tue, 31 Jan 2012 09:51:15 +0000 http://news.albania.de/2011/09/02/salih-berisha-und-sein-wahl-falschungs-system-mit-ferdinand-poni-von-1996-2011/#comment-32188 […] Ferdinand Poni […]

]]>
Von: Albania -News - Albanien » Blog Archive » Sokol Kociu: sein guter Freund Drogen Boss: Moerder Arjan Selimi und Freund von “Inis Gjoni” wurde in Tirana erschossen http://news.albania.de/2011/09/02/salih-berisha-und-sein-wahl-falschungs-system-mit-ferdinand-poni-von-1996-2011/comment-page-1/#comment-31953 Fri, 27 Jan 2012 20:58:47 +0000 http://news.albania.de/2011/09/02/salih-berisha-und-sein-wahl-falschungs-system-mit-ferdinand-poni-von-1996-2011/#comment-31953 […] Ferdinand Poni […]

]]>
Von: Balkansurfer http://news.albania.de/2011/09/02/salih-berisha-und-sein-wahl-falschungs-system-mit-ferdinand-poni-von-1996-2011/comment-page-1/#comment-14422 Sun, 04 Sep 2011 11:55:16 +0000 http://news.albania.de/2011/09/02/salih-berisha-und-sein-wahl-falschungs-system-mit-ferdinand-poni-von-1996-2011/#comment-14422 Die Antwort des Salih Berisha:

das ist die Neuzeit, das man geheime Depeschen veröffentlicht. Er streitet es nicht einmal ab.

04/09/2011 13:23
Berisha: WikiLeaks, Arsen Lupen i kohërave moderne

Kreu i qeverisë Sali Berisha ka reaguar lidhur me publikimin e kabllogrameve që implikojnë atë, familjen e tij dhe disa funksionarë të tjerë të lartë në afera të mëdha korruptive.

Në deklaratën e tij Berisha pranoi se ato që janë publikuar në kabllogramet e WikiLeaks janë shkruar edhe në mediat shqiptare duke lënë kështu dy mundësi: ato janë një pasqyrë e shtypit ose janë konfirmim i asaj që ka ndodhur. Në këtë mënyrë deklarata e Berishës se ato “janë një pasqyrë e shtypit të përditshëm” nuk ishte në fakt një kundërshtim i akuzave që shtrohen tek kabllogramet.

“Kam gjetur aty një pasqyrë të shtypit të përditshëm shqiptar. Akuza dhe ndërakuza të ndërsjella që forcat politike ia adresojnë njëra-tjetrës. Wikileaks është një Arsen Lupen i kohërave moderne. Ne kemi pasur një qëndrim për të. Zotëria ka bërë një vjedhje dhe kjo nuk e ndryshon qëndrimin tonë. Zotëria, përmes një operacioni të paligjshëm ka hyrë në kodet e transmetimit të vendit më të fuqishëm të botës”, tha Berisha.

Nga ana tjetër kreu i maxhorancës tha se SHBA-ja mbetet mike e shqiptareve dhe jo partive. “Ky vend mik e ka shumë të qartë qëndrimin e tij që mbështet Shqipërinë dhe jo forcat politike. Unë nuk mund të komentoj akuzat e mediave” tha Berisha.

http://www.shekulli.com.al/shekulli/2011/09/04/berisha-wikileak/

Vielleicht gibt es ja später noch eine TV Rede dazu!

]]>
Von: Insider http://news.albania.de/2011/09/02/salih-berisha-und-sein-wahl-falschungs-system-mit-ferdinand-poni-von-1996-2011/comment-page-1/#comment-14346 Sat, 03 Sep 2011 08:28:21 +0000 http://news.albania.de/2011/09/02/salih-berisha-und-sein-wahl-falschungs-system-mit-ferdinand-poni-von-1996-2011/#comment-14346 Von einem der sogenannten Geschäftsleute, wurde ein erfahrener POlizist bei Peqin erschossen, weil er erneut einen wichtigen Strom Transformator stehlen wollte.

]]>