Archive for Mai, 2011

Die nicht bezahlten Wasserrechnungen der Institutionen in Tirana und der Niedergang rund um eine Investoren Mafia

Dienstag, Mai 31st, 2011

Amnesty, 4612 officials under verification
28/05/2011 08:00

Amnesty, 4612 officials under verification

The law for “assets legalization and partial pardon of custom and tax debts” entered in act 10 days ago, and institutions that cover the process will start its implementation. Important part of this process is excluding a category of state employees from the fiscal amnesty.

The law clearly says that from this pardon are excluded all state officials who are part of HIDAA (High Inspectorate of Declaration and Audit of Assets), the institution that verifies and fights conflicts of interest or wealth received in illegal ways.

Official HIDAA sources declared for “Shqip” newspaper that a list with officials’ names has been sent to the National Registration Center, starting with the Albanian President, the Prime Minister, all ministers and many directors.

This list has 4612 names which must be verified for conflicts of interest or if they are connected to private subjects.

Every business that will be part of this amnesty must not have direct connection with government officials, politicians and other officials.

Within 10 days from enactment, HIDAA must send this name list to General Tax Office, General Customs Office, General Transport Service Office and National Registration Center.

The law was enacted on May 18th, and today it is the last deadline for sending this list that, according to HIDAA, it was sent as the law dictates.Ministerien zahlen wie andere Institutionen unveraendert, nicht ihre Wasser Rechnungen und sind der groesste Schuldner vor allem in Tirana. Allein in Durres, hat praktisch kein Haushalt Wasser (288.000) bezahlt und es erfolgte auch eine Wasser Sperre, fuer die Hotels und Mafia Lokale in Vlore, weil die Rechnungen von 2010 noch offen sind.

In Vlore, wurde Mafia Bier Fabrik von „Norge“ Bier, beschlagnahmt! Deshalb soll es weniger Kontrollen geben.

Eine Raiffeisenbank Beschlagnahme, weil der 8 Millionen Euro Kredit nicht bedient wurde.

Energy, CEZ demanding price increase
30/05/2011 20:20

Energy, CEZ demanding price increase

On March 2009, the Albanian government officially closed one of the most difficult and important privatization processes in the country, that of energy distribution.

For several years, energy distribution was one of most financially disorganized structures, where big losses, illegal connections and unpaid bills were compensated by the unstoppable price hike that damages honest citizens, but also by million Dollar state subventions.

Selling the distribution system operator at Czech company CEZ seemed like the move that would end once and for all the problems of energy distribution.

But two years have passed from this privatization, and energy distribution continues to be in a deep financial chaos.

By the end of 2011, general energy losses were 30,38%, 2.3% less than 2008.

Failure to cash bills causes CEZ to collect 53.7 ALL for every 100 ALL of energy thrown into the system, slightly more than the half.

The Regulatory Office declared in the annual report that privatization did not sign a change in managing. Due to this situation, CEZ is asking again favors from the state.

Top-Channel learned that the company wants to take a great loan of 100 million USD from EBRD and IFC, but both banks require strong guarantees.

Confidential sources say for Top-Channel that CEZ is asking this guarantee from the Albanian state, more precisely from the Regulatory Office.

The Czech Company is asking the Regulatory Office to concede some indicators that determine the price of energy, such as the level of losses, inflation and investment recognition.

If the Regulatory Office will give this guarantee, it will automatically open way to new energy price increases.

Although there has been no official decision, what is happening with the distribution sector is that privatization, at least until now, has not ended the problems, but has only camouflaged the ways that are transferring the cost of chaos on honest citizens‘ shoulders.

Ujësjellësi: Institucionet debitore me 330 milionë lekë

TIRANE- Ujësjellësi i Tiranës ka bere sot publike listën e institucioneve debitore, duke deklaruar se shuma e detyrimeve te pashlyera ka arritur ne 330 milionë lekë.

Ne listen e institucioneve debitore, renditen Ministria e Shëndetësisë dhe institucione që varen nga ajo me vlere 48.6 milionë lekë, Ministria e Arsimit 170.8 milionë lekë, Ministria e Mbrojtjes 31.1 milionë lekë, Ministria e Turizmit dhe institucionet në varësi të saj, që detyrohen 6.6 mln lekë, si dhe Drejtoria e Shërbimeve qeveritare 20.1 milionë lekë bashkë me njësitë bashkiake 10.4 mln lekë

Alles wird in Albanien zerstoert, durch eine kriminelle Idioten Mafia, hier gehts um den alten Strand der Bevoelkerung in Durres: Brylli, Currilla und das die kriminelle Muell Entsorgung der Baumafia im Meer. Alle Gesetze, Zone Touristik, Urbanistik Plaene werden ignoriert und der Dumm kriminelle Buergermeister Vangjush Dako sagt ja selber, das es keine Baukontrolle etc. gibt.

“Zhduken” Currilat, plazhi tradicional i durrsakëve

Plazhi i vjetër që frekuentohej nga shumë qytetarë durr-sakë në zonën e Brrylit deri në Currila, tashmë nuk ekziston më.Në vendin që dikur qytetarë të shumtë kishin krijuar plazhin e tyre tradicional, sot sheh pirgje pa fund me inerte dhe mbeturina të llojeve të ndryshme. Në vendin ku përfundojnë lokalet e shumta, përfund shëtitores “Taulantia” një shesh i krijuar duke mbushur detin me materiale inerte, duket se është vënë në funksion të vazhdimit të shëtitores, por kjo gjë ka zhdukur në fakt plazhin që ndodhej në këtë zonë. Shumë prej banorëve të Lagjes 1 shprehen me keqardhje për këtë gjë, pasi banorët e vjetër të Durrësit këtë plazh e kanë pasur mjaft të frekuentuar. Nga ana tjetër, pothuajse farë pranë detit vazhdon ndërtimi i pallateve, ndërsa banorët shprehen se sheshi i sapokrijuar për vazhdimin e shëtitores “Taulantia” me destinacion deri tek “Aragosta” është bërë enkas për ndërtimin e një pallati të ri. Hapësirat e dikurshme pothuajse po zhduken pak nga pak, ndërsa plazhi i vjetër tashmë gjendet vetëm në kujtesën e banorëve më të vjetër. Banorët fajësojnë Bashkinë për gjendjen e krijuar, e cila me lejet e shumta të ndërtimit që ka dhënë në zonën afër bregdetit, ka bërë që gjithçka të zihet nga ndërtimet shumëkatëshe, duke mos krijuar asnjë hapësirë të gjelbër apo ambiente argëtimi për banorët. Zona e plazhit të vjetër funksiononte edhe si vend për shëtitje mbrëmjeve të verës. Banorët e Lagjes Nr. 1, e cila përfshin blloqet e pallateve paralel me shëtitoren, si dhe ato që shkojnë drejt vilës së Zogut, tashmë janë gjendur përballë ndryshimeve të reja, pa pasur mundësi që të dëgjohet zëri i tyre. Disa muaj më parë, Agjencia Rajonale e Mjedisit bllokoi investimin e Bashkisë për zgjatimin e shëtitores “Taulantia” me destinacion deri tek “Aragosta”. Shkak i bllokimit u bë mungesa e lejes mjedisore, por më shumë, në vendimin e ARM-së ka ndikuar ndërhyrja e firmës zbatuese të punimeve në det. Krijimi i një sipërfaqeje të madhe në det duke mbushur këtë të fundit me inerte është i paligjshëm, pavarësisht qëllimit se përse është bërë kjo ndërhyrje. Strategjia e Bashkisë së Durrësit për vijën bregdetare është përmbledhur në një studim që është promovuar gjatë fushatës elektorale me emrin “Vija e kaltër”, ku midis të tjerash është bërë e ditur se gjatë këtij mandati Bashkia ka si qëllim rehabilitimin total të plazhit të Currilave, duke investuar aty një fond që shkon nga 4-5 milionë euro. Aktualisht, plazhi i Currilave është shumë pak i frekuentuar, ndaj ndotja e tij nga ujërat e zeza dhe inertet e shumta është e dukshme.

Sarandë, mbipopullohet plazhi

SARANDE – Pavarësisht nga temperaturat ende të papërshtatshme për të nisur plazhin, sidomos në fundjavë, janë të shumtë sfidantët e motit dhe të ujit ende të pangrohur të detit. Frekuentuesit e detit dhe të rrezeve diellore të kësaj të diele ishin jo vetëm qytetarët sarandjotë, por edhe nga qytete të tjera bregdetare, çuditërisht nga Durrësi apo të ardhur enkas nga emigracioni për sezon pushimesh, për të mos harruar mes tyre edhe të huaj të ardhur në Sarandë fillimisht si vizitorë e për të shkuar deri tek të shijuarit e ujit të detit. “Kam ardhur nga Tirana, sepse më pëlqen vendi, qyteti juaj, natyrisht edhe plazhi. Ka ujë të pastër e të mos harroj edhe qetësinë që gjen këtu tek ju”, thotë një prej pushueseve në Plazhin e Ri. “Kam ardhur nga Greqia, ku prej vitesh jam emigrante. Është mirë këtu, edhe pse duhet më tepër rërë”, thotë një tjetër pushuese. Numri i shumtë i pushuesve që kishin frekuentuar plazhet e qytetit të Sarandës këtë të diel tregon se sezoni do të jetë i mirë dhe se turistë vendës dhe të huaj do të bëhen banorë sezonalë të sezonit turistik Verë 2011. Ka kaluar një muaj nga çelja e sezonit turistik dhe bilanci fillestar tregon se qytetin e Sarandës e kanë vizituar rreth 9 mijë turistë të huaj të ardhur përmes portit të Korfuzit, ndërsa mësohet se rreth 80 mijë ka qenë numri i turistëve vendës që kanë ardhur në Sarandë.   sh.d

DURRES/ LEONIDHA MUSAJ

Nur noch kriminelle Banden investieren in Albanien, nachdem es sogar eine Immunitaet gibt, fuer die Internationale Geldwaesche Mafia, mit allen Folgen.

Business inspection procedures reduced
30/05/2011 12:30

The Economy Parliamentary commission voted in principle a law that according to the government will reduce the burden and inspection procedures for businesses.

The draft prepared by the Economy Ministry reduces the number of public inspectorates from 33 to 11, one for each ministry. According to the government, this would reduce not only business costs, but also the inspection period.

The new draft increases competences of inspectors in another way, because now they will not only be the ones who propose the punishing measures, but they will also implement these measures against violations, different to the procedure that has been followed up to now, when penalties were competence of inspectorate leaders.

 

Der von der Albaner Mafia und der Durres / Orikum / Sarande Politik zerstoerte Tourismus mit stinkenden Straenden

Samstag, Mai 28th, 2011

Ueberall versinkt Albanien im Dreck und Muell der Baumafia, welche macht was sie will! Es gibt nicht einmal einen Tourismus Minister, noch eine Bau Polizei in Albanien, damit sich Kriminelle Banden der Politiker am Grundstuecksraub bereichen koennen. Oft ist erneut die Salih Berisah Polizei am Landraub direkt beteiligt. (in Sarande hat man nur noch 15% der Hotel Touristen, wie vor einem Jahr, weil vor allem Tirana, Sarande nun wegen dem Dreck meidet.)

Shoqata e Turizmit shqiptarë i bën thirrje klasës politike të lënë mënjanë

Gjirokastër, mbetjet urbane, ndikim serioz në turizëm

Im Dreck und Muell Tourismus von Albanien, werden jetzt schon 30% weniger Touristen gerechnet, wegen Anullierungen!

Situata politike, 30% e turistëve të huaj anullojnë pushimet në jug

Die Mafia des Vangjush Dako der Stadt Durres, zerstoerte Waelder und die Straende in der Currilla und den letzten Stadt Strand von Durres. Die noerdlichen Gebiete gehoeren dem Militaer, der Republik Albanien und sind teilweise Zone Touristik im Privat Besitz der Marina Durres Sh.P.K.! Alles wird betoniert, Alles vernichtet und auch der letzte Baum und die Kloaken sind nicht zu uebersehen, allein am Gestank. Das Umwelt Ministerium verteilt Bussgelder, welche sowieso niemand in Albanien bezahlt. Viele Personen fordern endlich den Eingriff der Staatsanwaltschaft, gegen die kriminellen Praktiken der Stadt Mafia, welche identisch ist mit Drogen- Waffen- Prostitution Handel im Raum Durres, und das seit 15 Jahren. Der Urbanistik Plan der Stadt Durres, ein Millionen Projekt der Weltbank (Lamp Programme) und der Universitaet, wird ignoriert, wie jedes Baugesetz und Umweltgesetz, durch diese extreme Idioten Mafia der Stadt Durres. Ein neuer TV Beitrag, ueber die Verbrecher Stadt Durres, am Strand von Byrlli – Currila, wo der der letzte Strand zerstoert wird.

Doku, uber die Verbrecher der Durres Stadt Mafia

Golem> Europas Mafia Zentrum im Dreck und Muell und ohne Abwasser Klaerung.

Terror gegen die Bevoelkerung, als der letzte Strand hier illegal zubetoniert wurde mit gefaelschten Papieren, in der Currila

15 Jahre sinnlose Tourismus Konferenzen, diesmal mit Carola Muller Holtkemper: :: von der KAS sehr schelcht organisiert, weil die auch mal wieder nur ihre Profil Neurose befriedigen wollten, das man aktiv ist.

Kommentar vorweg: Besser eine Botschafterin, geht zu solchen Konferenzen, als wenn man Geld in Kanäle von selbst ernannten Experten steckt, wie dem hoch verbrecherisch auftretenden Lobby Verein DAW, mit der GTZ.

Dumm Dödel Ismail Beka von der GTZ, hat bis heute nicht begriffen, was überhaupt Tourismus ist. In der Stink Brühe, der illegalen Geldwäsche Mafia Bauten lässt sich nun mal Null Tourismus machen. In Albanien verweigern kriminelle Politiker und Mafiöse Präfekten und Bürgermeister, die Umsetzung der bestehenden Gesetze, auf Abwasser Entsorgung, illegalem bauen auf geklauten Grundstücken usw.. Man badet, lieber im eigenen stinkenden Abwasser, Dreck und Müll, was einen Blick, auf diese Art von Kultur richtet.Ein vollständiges Versagen, der ausländischen Berater, sei festzustellen, weil die nämlich selbst keine Ahnung haben und dazu ebenso zu dumm sind, was man an den DAW Dumm Beratern rund um die GTZ besonders gut sah.(zum Thema, war Alles in 1996 bereits gesagt)! Folge ebenso, der Zusammenbruch des Real Estate Mafia Marktes in Albanien, weil niemand diese Drecks Lokale, Hotels auch nicht zum halben Preis haben will. Muster Beispiele, sind die inzwischen stinkende Ufer Promenade von Durres (illegale Lefter Koca – Ilir Meta Mafia Bauten), die verseuchten Strände von Sü-Durres, Vlore, Orikum, Sarande usw..Müll verseuchte Strände, bis nach Zadar, auch mit Krankenhaus Abfall aus Vlore.

Bussgelder des Gesundheits Ministeriums, bzw. Umwelt Ministeriums, werden sowieso nie bezahlt, also sind es reine Show Aktionen, das man etwas unternimmt.

29 Maj 2011
Erdhi i nxehti Inspektorët e higjienës ‘mësyjnë’ pishinat
 
TIRANE- Pishinat e Tiranës, do të kalojnë në sitën e inspektorëve të higjienës çdo javë. Janë rreth 31 pishina në Tiranë që do të monitorohen vazhdimisht gjatë gjithë stinës së verës nga inspektorët e drejtorisë së Shëndetit Publik.Pishinat do të kontrollohen për sasinë e klorit në ujë i cili duhet të jenë sa ai i ujit të pijshëm, në mënyrë që të shmangen infeksionet si dhe për pastërtinë që ato ofrojnë.Në një prononcim për Gazeta Shqiptare Areti Beruka, specialiste në drejtorinë e Shëndetit Publik, tha se aktualisht të gjitha pishinat janë brenda standarteve që parashikon ligji për shëndetin.Nëse subjektet nuk plotësojnë rregulloren e lëshuar nga inspektorët e shëndetit, atëherë merren masa administrative, si gjoba e deri në atë më ekstreme, mbylljen e aktivitetit.Specialistet e Shëndetit Publik dhe të Higjienës kanë nxjerrë një udhëzim, i cili ka të bëjë me parandalimin e infeksioneve të cilat transmetohen nga uji në pishina. Specialistet kanë urdhëruar të gjithë pronarët e këtyre bizneseve të afishojnë në një vend të dukshëm një udhëzues që i ndihmon pushuesit të parandalojnë infeksionet që mund të marrin nga uji.Sipas tyre, qytetaret që frekuentojnë pishinat, duhet të njohin më parë rregulloren e tyre, pasi në shumicën e rasteve janë pikërisht ata që ndotin më shumë ujin, gjë e cila u sjell më pas probleme me lëkurën e t

noch ein neues Video, aus Vlore, was im Dreck der Albaner-Italienischen Mafia und illegaler HOtels und Lokale, ebenso untergegangen ist.

SalihBerisha’s – Lulzim Bashas Verbrecher Polizei unterwegs! Man verkauft auch wieder Polizei Ausweise an die Mafia, wie frueher!

Der Polizei Inspektor Ervin Hysa, des Innenministeriums, wurde verhaftet in seinem Luxus Audi und mit 147 Kg Cannabis.

Eine gezielte Polizei Aktion, gegen den Kollegen, der bewaffnet war!
Arrestohet në flagrancë një punonjës policie i cili u kap me 75 kilogramë lëndë narkotike te tipit mariuanë. Sipas burimeve të policisë mesohet se në bazë te informacioneve të marra në rrugë operative, eshte bërë i mundur ndalimi i automjetit, te shtetasit Ervin Hysa, inspektor në Repartin e Sigurisë së Brendshme dhe Ceremonialeve pranë Ministrisë së Brendshme, nga kontrolli i të cilit rezultoi se ky shtetas transportonte 75 kiligramë lëndë narkotike të tipit marijuanë. Droga ishte blerë në Lazarat,dhe do të transportohej drejt Tiranës. Lenda narkotike u gjet në bagazhin e automjetit te tij Audi Q7, e ndarë në 10 pako të mëdha. Ndërkaq policia ka sekuestruar në cilësinë e provës materiale, lënden narkotike, automjetin Audi Q7, si dhe nje arme zjarri pistoletë të tipit beretë.
http://www.balkanweb.com/fotoAlbum/index.php?id=2680&IDFoto=2680

lajme

Policia-e-Tiranes_7

 

Drogë nga Lazarati, pranga 4 personave në Tiranë

10:51 am | TIRANË- Katër persona janë arrestuar për prodhim dhe shitje narkotikësh, pasi janë kapur në flagrancë me 30 kg lëndë narkotike, e dyshuar si kanabis sativa. Lajmin e ka bërë me dije policia e Tiranës, përmes një komunikimi me mediat. Sipas policisë, sasia e drogës kishte ardhur nga…

Die Peinlichkeiten der US – EU Botschafter in Albanien, die nur viel dummes Zeug daher reden ! ohne Resultate

Samstag, Mai 28th, 2011

Das Ansehen der auslaendischen Botschafter ist inzwischen gleich Null in Albanien, weil man Tatenlos zusieht, wie das Land durch Null Institutionen, in eine reine traditionelle Landraub Orgie verfaellt, wo sich jeder Land nimmt, wo er will und oft mit militanter Gewalt. Fast taegliche Schiessereien in Albanien und fast 10.000 Tode inzwischen sind die Folge und das Ausland sieht zu, wie militante Politiker Banden, auch teure Urbanistik Plaene der Weltbank, aus Italien und Deutschland finanziert praktisch als nicht exististent behandelt, wie die Anrechte der Alt Anwohner. in Sued Albanien sind 82% der Kuesten Grundstuecke so in Mafia Hand gekommen und das Geschaeft, wird in einem Amok Zug weiter fortgesetzt, oft durch die gut bekannten Tropoje Polizei Banden, des Salih Berisha, welche bereits die kompletten Innenstaedte von Tirana und Durres vor 15 Jahren verwuesteten.

Die Botschafter in Tirana, gelten wie die Nonsens Tausend EU Delegationen als dummer Schwaetzer Club, oft auch vollkommen inkomptent, aber hoch bezahlt.

Man koennte hier nur den OSCE Botschafter Eugen Wohlfahrt als Ausnahme bezeichnen, und zum Nachplabber Trupp gehoert die Deutsche Botschafterin Carola Müller -Holtkemper, ist nicht einmal in der Lage, das jemand in der Botschaft waehrend der Geschaeftszeit anwesend ist und hat Null Kontakte zu den 3 Alt- Investoren, welche Arbeitsplaetze geschaffen haben. Man macht halt munter weiter, wenn mit hohen Millionen Aufwand, unkontrolliert KfW Gelder in die Wasser Projekte des Landes gesteckt werden und so auch Sarande vollkommen zerstoert wurde, durch die beruechtigte Gjoka Mafia, des Salih Berisha.

Hier schwafelt der US Staatssekretaer Tom Countryman, den selben Unfug, wie vor 2 Jahren in einer Art Schallplatten Wiederholung. Besonders beliebt, sind das leere Geschwafel, bei dem Nonsens US Botschafter Alexander Arivzu und bei der Deutsche Botschafterin Carola Müller -Holtkemper. Die kassieren viel Geld, mit einer Arbeitsleistung von 16-jaehrigen Hauptschuelern.

Eugen Wollfahrt, der neue Chef der OSCE — Frühstücks Ei und Spaß Veranstaltung, aus Jucks für die Prominenz: dachschadender Albaner Mafia!dachschaden

siehe
Deutsche Mafia Diplomaten im Balkan: Sabine Bloch, Herbert Schenck, Thomas Weck , Michael Dumke und Nertila Dumke
Interview with Bardha Azari of Voice of America Albanian Service
Tom Countryman
Deputy Assistant Secretary, Bureau of European and Eurasian Affairs
Washington, DC
May 25, 2011

VOA Albania: Mr. Countryman, Albania just went through local elections on May 8th, however the results of these elections have raised disputes between the majority and the opposition on whether the ballots dropped in the wrong color boxes should be counted as valid. What is your opinion on the issue?

DAS Countryman: Let me talk about the elections first on the positive side.

The fact that Albanians turned out at such a high participation rate shows how deeply they care about their country and about the future of democracy in their country and I want to salute the citizens of Albania not only for high participation, but for going through the voting process peacefully. I also want to salute the members of non-governmental organizations who deployed more than a thousand non-partisan monitors throughout Albania. I think these are extremely positive in demonstrating in Europe and the United States that Albanians desire clean and competitive democracy. So I think this by itself is a great victory for the people.

I think it was the most clean and fair elections that Albanians have had in their history. Not to minimize the problems that were there and that remain, but I see very many positive signs in how the elections were conducted.

Secondly, I think there is something for each party to conclude about the election. Both of the major parties, the democrats and the socialists, did better in some areas than they expected and worse in other areas than they expected. It leads me to conclude that the Albanian political life is balanced between two strong forces. That creates an extra obligation on the part of both of those parties to find ways to work together in a civilized political manner whether it is in the town halls across the country or in the national parliament or in the preparation of the next national election.

I think it’s what the people of Albania demand and what the United States and the European Union and the OSCE also expect.

On the specific question you asked, the question of counting the miscast ballots was not well handled. We’ve said throughout the process that the rules must be clear and that they must be applied in a transparent and fair manner.

The rules about counting the miscast ballots were made only after election day. The legal basis for making this decision is not clear to us. I understand the argument put forward by the Central Election Commission, but this is an argument that could have been made and should have been made prior to the elections, and on the basis of a consensus among all the parties. The way it was handled here has unnecessarily put a shadow on what was otherwise a very positive process.

Please note I’m not saying the decision is illegal, I’m saying that the legal basis is not clear to us and it appears that it is not consistent with the past practices of election commissions.

Now the way forward is to resolve this issue according to the constitutional institutions that Albania has established. And this means first, appeals in the Central Election Commission and then appeals to the Electoral College. Those appeals must be allowed to proceed independently, and both parties must pledge, must promise that they will respect the final decisions of the Electoral College.

VOA Albania: Mr. Countryman, when you say that both the EU and the United States of America have called on both parties to dialogue and reach a consensus on what will happen with the miscast ballots, while in the meantime we’re waiting for the appeals to be filed and the decision from the Electoral College. So are we expecting here a legal conclusion of the whole issue? Or a political conclusion?

DAS Countryman: That’s a good question. When we say consensual decisions, speaking for the U.S. now, what we should have seen is a decision within the Central Election Commission before the election was held on what to do on this issue of miscast ballots which has been an issue in previous elections. That’s where the consensual decision should have been taken.

At this point we have a certification of an interim result by the Central Election Commission that was not taken on the basis of consensus. Therefore it is now a legal issue for the Electoral College to decide, and we expect the members of the Electoral College to make a decision on the basis of the law without pressure from any party. That’s the legal obligation and that’s how the issue of the next Mayor of Tirana should be settled.

But politically we expect of both parties to avoid making threats about demonstrations or violence if they don’t like the result. We expect each of them to say politically that they will respect the decision of the Electoral College. And we expect them to show a greater cooperation and more commitment to democratic processes at all levels, whether it is the smallest town in Albania or in the capital city or in the national parliament. That’s the distinction I would make between legal and political. The parties must create the political atmosphere in which the Electoral College can make a clear legal decision.

VOA Albania: In the previous parliamentary elections we had the socialist opposition underscoring the importance of every vote being counted while now the opposite is happening. What would you have to say about that?

DAS Countryman: The principal of having every vote counted is important. The more important issue is the fairness and consistency of the rules that are applied here. It is of great regret to us that there was not more agreement between the two major parties about the procedures for this election. This question could have, should have been settled in advance before the counting process started.

VOA Albania: In a situation like this the counting has started and there is a lack of guidance in the law, in the electoral code, if you will. Should the Central Election Commission make an interpretation of the law if they don’t have a clear specification there? Or should it abide by the precedent in this case?

DAS Countryman: That’s a hard question and I think it needs to go to the Electoral College to answer. Again, if there had been a greater spirit of consensus from the two parties they could have reached an agreement on procedure before the election or even before the voting, the counting process started.

What else they should have done in a situation where they did not have consensus, I’m going to leave that to the Electoral College. I’ll again just express our disappointment that this particular decision was not made with consensus, does not have a perfectly clear legal basis, and we’re not certain that it has been consistently applied. But those are decisions on which the Electoral College needs to make a final ruling.

VOA Albania: The socialist party candidate, Edi Rama, has said that he will not recognize results that will not show him a winner by ten votes, while his democratic party arrival, Lulzim Basha has noted that the will wait until the whole legal process of the election results is over. Do you have a message for these two candidates?

DAS Countryman: First I congratulate both of them. Clearly each of them did a good job of motivating their supporters to come to the polls. The fact that the election is so very close between the two, each of them should take as a compliment. And I do sincerely congratulate them.

I have to say at the same time, however, that it is not responsible to state in advance that the results will be rejected if a candidate doesn’t like the results. That is the opposite of what the constitutional system requires.

The European Union, OSCE and the U.S. have done everything we possibly can to make this election fair and transparent. We didn’t do the work, the people of Albania did it. It is absolutely necessary that that same insistence on fairness and transparency goes to the very end of the process. That’s why threats not to recognize the results, threats to use demonstrations or violence if the legal result is not what is expected, are unacceptable in a democracy.

I think that years from now people in Albania or in Brussels or in Washington may not remember who the two candidates were. What they will remember is whether the people and the state of Albania solved a difficult issue in a close election, whether they solved that issue with violence and demonstrations or they solved it with dignity by respecting the legal process. And what we expect of a NATO member and a country that hopes to join the EU is to rely on the dignified option on appealing to the legal process that is in place.

VOA Albania: A very last question, Mr. Countryman, will this tense situation created by these elections have an impact on Albania’s aspiration for membership in the European Union?

DAS Countryman: I’ll go back to my previous answer. It depends upon how they solve it. As I said, overall, this was a very positive election. Yes, the election in Tirana was close and controversial, but remember how many hundreds of mayors and thousands of candidates were elected across the country in a transparent way, without the kinds of disputes that we’ve seen at the local level in the past.

To sustain that positive image of these elections it’s absolutely necessary that both parties and the people of Albania insist that this is solved according to legal mechanisms, solved with dignity, not with violence. That will determine whether this will be a positive or a negative episode for Albania in its aspiration to join the European Union.

VOA Albania: Mr. Countryman, thank you very much for the interview. Thank you for your time.

DAS Countryman: Thank you, and please again pass my congratulations to all the people of Albania for what I think is a genuine demonstration of democratic spirit.

VOA Albania: By all means. Thank you very much.

http://tirana.usembassy.gov/11pr_0526.html

 

US Botschafter in Tirana: Alexander Arvizu

Kritische Fragen, an den US Botschafter Alexander Arvizu, warum er Nichts unternimmt Gary Kokollari, seit 20 Jahren, als einer der wenigen US-Albaner bekannt, weil er auch hohe Jobs in US Firmen hatte, ebenso für seine Analysen, auch gegen die Fatos Nano Mafia rund um Agron Duka, Lefter Koca und co., stellt in einem veröffentlichten Brief an den US Botschafter Arivzu, ganz offen die Frage, warum der Botschafter Nichts unternimmt, gegen die kriminell operierende Verbrecher Gruppe des Salih Berisha, seiner Justiz Sabotage und erinnert an die vielen Verbrechen von früheren US-Botschafter, u.a. Josef Limprecht (als Terroristen und Mafia Partner eliminiert, Mitte Mai 2002)  mit seinem Drogen schmuggel, Todesschwadronen und als Vertreter u.a. der Welt Betrugs Firma: New World Telekom (World.com), welche die Albanische Telekom damals übernehmen sollte mit leeren Versprechungen.  Ebenso wird er auf die Article im Magazin “Rollingstone” angesprochen.“The stoner arm dealer”, was nur eine Zusammenfassung, einer US Kongress Untersuchung ist, rund um Mafiöse Geschäfte des Fatmir Mediu und der Salih Berisha Gruppe, was viele Tode in Albanien und in Afghanistan zur Folge hatte.
Eduard Kukan: Albanien hat seine Chance vertan – und die Idioten Mafia Truppe des Pyschopaten Salih Berisha
Filed under:

Eduard Kukan: Albanien hat seine Chance vertan – und die Idioten Mafia Truppe des Pyschopaten Salih Berisha

US Botschaft in Tirana: “Die Politiker arbeiten nicht für das Volk”

Albanien im Chaos, der kriminellen Politik Clans

EP: Albania lost its chance
25/05/2011 19:40

EP: Albania lost its chance
After the European Commission, the European Parliament has also reached that conclusion that May 8th local elections were a lost chance for Albania.
Eduard Kukan
The head of the Delegation for Balkan, Eduard Kukan, declared that Albania is experiencing a political stalemate and recent elections did not help overcoming it.

Die Peinlichkeit des Wolfgang Grossruck in Tirana!

Sonder Modell eines Österreichischen Idioten: Wolfgang Grossruck 

PM Berisha meets Wolfgang Grossruck, Vice-President of OSCE Parliamentary Assembly

          Mr. Grossruck thanked for the warm hospitality and congratulated PM Berisha for the victory of the Democratic Party and “Alliance for the Citizen” ruling coalition at May 8 local polls and especially for Lulëzim Basha winning Tirana mayoral race and said that elections were a big moment for democracy in Albania.

 

Prime Minister Sali Berisha received today Mr. Wolfgang Grossruck, Vice-President of the OSCE Parliamentary Assembly.

 

After he gave a warm welcome, PM Berisha thanked Mr. Grossruck for his constant interest in Albania and the Albanian people; the contribution he has made for strengthening the bilateral relations between Austria and Albania; the promotion of Albania image in Austria and Europe and for arousing the interest of Austrian investors and public in our country.

 

Mr. Grossruck thanked for the warm hospitality and congratulated PM Berisha for the victory of the Democratic Party and “Alliance for the Citizen” ruling coalition at May 8 local polls and especially for Lulëzim Basha winning Tirana mayoral race and said that elections were a big moment for democracy in Albania.

 

Further on, Mr. Grossruck and the delegation accompanying him- it was composed by a number of professionals, intellectuals of different fields and representatives of the Austrian business- appreciated highly the extraordinary achievements of the government of Albania reforms during this period and took an interest in the numerous opportunities Albania offers for the foreign business and investments.

 

PM Berisha acquainted the Austrian friends with the great potentials Albania offers in fields like tourism, electricity production, water resources, building of necessary infrastructure and the most favorable environment that the government of Albania has created during this period for the business and investments like the online registration through the One Stop Shop system, e-taxes, e-customs, and e-procurements.

 

During the meeting the interlocutors also highlighted the great cooperation between Albania and Austria and the governments of the two countries in many fields. And they also appreciated the fact that the Austrian investments take the third place of the foreign investments in Albania, in important sectors like banking and Hotel and Tourism Management.

25/05/2011

15 “vizitat turistike” të Grossruck, në ditët kur SALIU merr vendime ekonomike

Nga Kledian Lula

kledianlula@yahoo.com

Vetëm 24 orë pas deklaratës që kryeministri Sali Berisha bëri me bujë të madhe në mbledhjen e qeverisë, duke e vetë-shpallur Shqipërinë si “Miss turizmi në planet”, zbriti në Rinas “turisti” i parë. Quhet Volfgang Grossruck. Edhe pse në Rinas e në “inventarin” e Ministrisë së Turizmit është shënuar si numër “turisti” i futur në Shqipërinë “moderne turistike”, në fakt ka ardhur si “turist politik e propagandistik”, i ftuar enkas për këtë lloj “turizmi” nga qeveria “Berisha”. Ditën që erdhi Grossruck, madje vetëm 1 orë më parë, kishte përfunduar mbledhja e qeverisë “SALI” për privatizimin e aseteve të ndërmarrjeve, qendrave e objekteve sociale, ushtarake dhe ekonomike shtetërore. Madje Grossruck, kishte marrë me vete edhe një “ushtri turistike me biznesmenë” austriakë (siç i prezantoi), të cilët nuk besoj se duhet të kenë ardhur për detin dhe malet shqiptare, por siç e thanë, për listën e ndërmarrjeve që SALIU i ka nxjerrë me urgjencë në privatizim, tamam si të ishte plaçkë e vjedhur. Po kujtojmë 15 vizitat që ka bërë në Shqipëri, miku i kryeministrit SALI, deputeti austriak dhe Zv/Presidenti i Asamblesë Parlamentare të OSBE, Volfgang Grossruck.

1. Nëntor 2005: Vjen në Tiranë Volfgang Grossruck, takohet me kryeministrin SALI, një ditë pasi qeveria vendosi privatizimin e ALB-TELECOM. Del në krahë të Sali Berishës, bënë deklaratë publike për sukseset e qeverisë dhe fitoren e luftës kundër korrupsionit.

2. Janar 2006: Vjen në Tiranë Volfgang Grossruck, takohet me kryeministrin SALI, një ditë përpara se qeveria të vendoste privatizimin-koncensionar të Shërbimit të Transportit Rrugor (Targa-patenta, kolaudime makinash). Del në krahë të Sali Berishës, bënë deklaratë publike për sukseset e qeverisë, reformat efiçente, lirinë e medias dhe demokracinë e konsoliduar.

3. Maj 2006: Vjen në Tiranë Volfgang Grossruck, takohet me kryeministrin SALI, 3 ditë pasi qeveria vendosi dhënien me koncension të industrisë së kromit dhe bakrit. Del në krah të Sali Berishës, bënë deklaratë publike për sukseset e qeverisë në privatizimin e ekonomisë, integrimin e shpejt në BE dhe fitoren e luftës kundër korrupsionit.

4. Tetor 2006: Vjen në Tiranë Volfgang Grossruck, takohet me kryeministrin SALI, ditën që qeveria vendosi hapjen e tenderit ndërkombëtar për ndërtimin e Hidrocentralit të Skavicës. Del në krah të Sali Berishës, bën deklaratë për suksesin në luftën kundër varfërisë, korrupsionit dhe përmbushjen me sukses prej qeverisë, të rekomandimeve të OSBE ODIHR dhe pikave të paketës së parë të Marrëveshjes së Stabilizim-Asociimit

5.  Shkurt 2007: Vjen në Tiranë Volfgang Grossruck, takohet me kryeministrin SALI, vetëm 5 ditë përpara zgjedhjeve lokale dhe 22 ditë përpara mbledhjes së qeverisë për dhënien e lejeve për ndërtim fshatrash turistikë në bregdet. Del në krah të Sali Berishës, bën deklaratë publike për organizim zgjedhjesh me standarde dhe për gabimet e opozitës në këtë proces.

6. Tetor 2007: Vjen në Tiranë Volfgang Grossruck me investitorë austriakë, bullgarë e rumunë, takohet me kryeministrin SALI, 10 muaj përpara përpara mbledhjes së qeverisë për koncensionet e hidrocentraleve. Del në krahë të Sali Berishës, bënë deklaratë publike për stabiliteitn ekonomik e politik në Shqipëri dhe arritjet e larta në konsolidimin e demokracisë.

7. Nëntor 2007: Vjen në Tiranë Volfgang Grossruck, takohet me kryeministrin SALI, ditën që do bëhej mbledhja e qeverisë për shtimin e fondit për tenderin e rrugës Rrëshen-Kalimash. Del në krah të Sali Berishës, bënë deklaratë publike pozitive për rrugën e kombit dhe investimet e suksesshme të qeverisë, garanton liberalizimin e vizave brenda qershorit 2008.

8. Janar 2008: Vjen në Tiranë Volfgang Grossruck, takohet me kryeministrin SALI, ditën që do bëhej mbledhja e qeverisë për ndërtimin e TEC-it të Durrësit dhe shpalljen e fituesit për prodhimin e Kartave të Identitetit dhe Pasaportave Biometrike, fiton mes akuzash për “pazare” firma “SAGEM”, gjen në zyrë dhe Damir Fazllic. Del në krah të Sali Berishës, bënë deklaratë publike pozitive për mbështetjen e OSBE-BE për suksesin e reformave ekonomike të kryeministrit SALI dhe për vendimin e KE, për liberalizimin e vizave në shtator 2008. Kritikon ashpër opozitën në emër të OSBE-BE.

9. Mars 2008: Vjen në Tiranë Volfgang Grossruck, takohet me kryeministrin SALI, 15 ditë pas tragjedisë së Gërdecit. Del në krah të Sali Berishës, bën deklaratë për mbështetjen që i jep BE dhe OSBE qeverisë dhe kryeministrit, për vendosjen e drejtësisë dhe luftën kundër korrupsionit e krimit të organizuar.

10.  Nëntor 2008: Vjen në Tiranë Volfgang Grossruck, takohet me kryeministrin SALI, ditën që qeveria miratonte ligjin për privatizimet publike dhe buxhetin 2009. Del në krah të Sali Berishës, bën deklaratë publike për mbështetjen ndaj qeverisë për buxhetin OSBE, BE, FMN e Banka Botërore, si mundësi garantimi për liberalizmin e vizave në qershor 2009.

11.  Mars 2009: Vjen në Tiranë Volfgang Grossruck, takohet me kryeministrin SALI, flet për “organizimin e përsosur të zgjedhjeve parlamentare”. Del në krah të Sali Berishës, bënë deklaratë publike pozitive për zhvillimin e turizmit, lirinë e medias, luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar.

12.  Qershor 2009: Vjen në Tiranë Volfgang Grossruck, takohet me kryeministrin SALI, ditën që Ministria e Ekonomisë zbatonte vendimin e qeverisë për dhënien e 220 koncensioneve të hidrocentraleve dhe për import-eksportin e energjisë elektrike me Greqinë, Malin e Zi dhe Serbinë. Del në krah të Sali Berishës, bën deklaratë publike pozitive për zgjedhjet, për zhvillimin e turizmit, lirinë e medias, luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar.

13.  Shtator 2010. Vjen në Tiranë Volfgang Grossruck, takohet me kryeministrin SALI, ditën që do bëhej mbledhja e qeverisë për miratimin e ndërtimit të parlamentit të ri shqiptar. Del në krah të Sali Berishës, bën deklaratë publike pozitive për zhvillimin e turizmit, lirinë e medias, luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar.

14.  Janar 2011. Vjen në Tiranë Volfgang Grossruck, takohet me kryeministrin SALI, 5 ditë pas krimit shtetëror të 21 Janarit. Del në emër të OSBE e BE në krahë të policisë shqiptare e Sali Berishës, bën deklaratë publike pozitive për sigurinë publike në vend, për statusin si vend kandidat në BE të Shqipërisë, për pafajësinë e qeverisë në vrasjen e 4 protestuesve dhe për destruktivitetin e opozitës që pengon integrimin.

15.  Maj 2011: Vjen në Tiranë Volfgang Grossruck, takohet me kryeministrin SALI, ditën që u bë mbledhja e qeverisë për privatizimet masive dhe 1 ditë përpara gjyqit në Kolegjin Zgjedhor për votimet e 8 Majit. Del në krahë të Sali Berishës, uron kandidatin e PD Lulëzim Basha për “fitoren” dhe në kundërshtim me KE, OSBE e BE, i quan zgjedhjet e 8 Majit “të shkëlqyera”.

Und dann die Peinlichkeiten rund um das Verbrecher Kartell, des Salih Berisha, seiner Tochter Argita Berisha, Lulzim Basha und dem Balkan Mafia Boss: Damir Fazllic, mit seiner Energie Firma RUNDAP, einer Energie Handelsfirma, welche etliche Regierungen im Balkan finanziert. Hinzu kommen die System Betruegereien rund um Treibstoff Schmuggel, Betrug aller Art im Energie Geschaeft, wo die Staatsanwaltschaft ermittelt.

Ein neuer Artikel, rund um den Albanischen Energie Versorger CEZ und Rundap!

URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=99367

KESH rrit rezervat për sezonin veror

(Dërguar më: 28/05/11) Genc Kondi

Korporata Elektroenergjetike Shqiptare i ka dalë përpara sezonit të verës, që vazhdimisht ka qenë i thatë, duke rritur rezervat e saj hidrike. Për të bërë të mundur një gjë të tillë, sipas njoftimeve zyrtare nga KESH-i, është pakësuar përdorimi i ujit të kaskadës së Drinit, duke siguruar një blerje të energjisë në import. Një gjë të tillë, KESH-i tani e ka më të lehtë ta bëjë, pas rezultateve shumë të mira financiare të vitit të kaluar, kur fitimet e realizuara shlyen një pjesë të madhe të borxheve, të marra në vite. Vlera totale e energjisë së blerë në të dyja procedurat e kryera gjatë muajit prill arriti në 3.352.182 euro. Konkretisht, theksojnë specialistët e Korporatës, në procedurën e parë të blerjes/importit të energjisë elektrike për periudhën 1 prill-30 prill 2011 u ble energji elektrike nga „GEN-I Tirana sh.p.k.“ në sasinë prej 36 milionë kilovatorësh. Ndërsa në procedurën e dytë të zhvilluar për blerje energji elektrike për periudhën 8 prill-30 prill 2011, u ble energji elektrike nga„Rudnap a.d.“ në sasinë 2.64 milionë kilovatorë, „GSA sh.p.k.“, në sasinë 4.22 milionë kilovatorë; „GEN-I Tirana sh.p.k.“, në sasinë 3.69 milionë kilovatorë dhe „CEZ Trade Albania sh.p.k.“, në sasinë 15.84 milionë kilovatorë. Ndërkohë, siguria e furnizimit të mëtejshëm është garantuar dhe do të garantohet edhe nga finalizimi i suksesshëm i projekteve të rehabilitimit të hidrocentraleve në kaskadën e lumit Drin dhe kaskadën e lumit Mat, duke vijuar me rehabilitimin e hidrocentralit të Komanit, dhe që do të vazhdojë me implementimin e projektit madhor të sigurisë së digave në të gjitha hidrocentralet e kaskadës së lumit Drin dhe kaskadës së lumit Mat. Ndërkaq, po punohet intensivisht në objektin fundor të Kaskadës së Drinit, HEC-n Ashtë, ku tashmë vijon procedura e montimit të një numri të madh gjeneratorësh. Hidrocentrali të punojë me anën e 90 turbinave të vogla, të cilat mundësojnë një shfrytëzim veçanërisht efikas të ujit. Nga viti 2012, në Ashtë do të prodhohen 240 milionë kilovatorë energji elektrike.

eben der weitläufigen Verwandtschaft von Salih Berisha, mit Lulzim Basha zu Damir Fazllic, läuft das Geschäft so.

Der Albanische Staat, expoirtiert udn importiert Strom über die Damir Fazllic Firma „Rudnap“ in den Balkan.

Eine Geld Quelle ohne Ende.

http://www.rudnap.com/

ALBANIAN PRESS: „Bosnian trafficant linked with Tirana`s Klan and „Gerdeci Blast“

Printer-friendly version

DAMIR FAZLIC, THE LOBBYIST OF THE ALBANIAN GOVERNMENT KLAN

Shekulli“ Photo News: Tom Ridge togather with Damir Fazlic during agreement with Berisha in his office. (clic elargement Shekulli)

The Independent Newspapers of Albania „SHEKULLI„, „TEMA„, „ALBANIA“, „GAZETA SHQIPTARE„, KORRIERIecct have inquiring the „black link“ of the Bosnian traficant Damir Fazlic as the head of Albanian mafia installed inside of the Berisha Government, including Foreign Minister Lulezim Basha and the daughter of PM Berisha Argita Maltezi. Every think exploded after the arrest of Damir Fazlic in Sarajevo last day.

The implication of Damir Fazlic since the politic elections of 2005 when Fazlic where political consulent of Sali Berisha wined the elections representing the american company BG&R.

The business of Fazlic in Albania including 5 companies the most important where „AC European Finance“, „Capital Investment Management Corporation“, „ALPHA“, all in collaboration with „Legal Maltezi Studio“ the daughter of PM Sali Berisha Argita Maltezi and the Foreign Minister Lulezim Basha.

Damir Falzic according to Albanian press where also impliced with „Gerdeci Blast“ as colaborator of Company „ALBA DEMIL“ when the president Mihal Delihorgji is under arrest as responsible of the „Gerdeci Blast“. Falzic was also important consulent for the national investment of Albania, the High Way Reshen Kalimash (links Albania with Kosovo) a question that accuses for corruption the FM Lulezim Basha.

But the most important implication of Damir Fazlic not only for the Klan of Prime Minister Sali Berisha is the his represent as „right brunch“ of very known Former Director of „Home Land Security“ Tom Ridge during a meeting with Prime Minister Sali Berisha in his office, transmitted by the albanian TV media last year.

Ridge’s work on behalf of Albania was well-documented, starting on Dec. 31, 2006, when the Pittsburgh Post-Gazette reported that Ridge “landed an unusual first client in the prime minister of Albania” for his new consulting firm.

The New York Times reported on June 9, 2007, when President Bush visited Albania that Ridge worked “on a range of issues, including the implementation of a national identity card” for the country.

The very known albanian analyst Mero Baze the Editor of Newspaper „TEMA“ often has expresed his opinion about Gerdeci Blast with Berisha Klan and the trafficant Damir Fazlic as lobbyist and important consulent.

Sources:

Anscheinend wurde bei der Auszaehlung der Wahlstimmen viel manipuliert!

http://news.albania.de/__oneclick_uploads/2011/05/gazetaweb.thumbnail.jpg

Hier schwafelt die Deutsche Botschafterin am 30.5.2011, die Allerwelts Banalitaeten daher, was Andere ebenso seit 2 Jahren so sprechen.

 

EU und Welt-Bank finanziert die Verbrecher Kartelle in Albanien

Die EU Kommission, stellt aktuell fest, das die Politische Klasse keine Verantwortung und Reife bei den Wahlen gezeigt hat, was nicht ueberrascht, weil wir laenger ueber die Verbrecher Kaste der Politik berichten.

/en/file/show/Ashton1.jpg

25 May 2011 / 08:53

EU Concern Over Albania’s Stray Ballots Result

Das Drama um die Kommunalwahlen im Kampf der primitiven Mafia Clans, geht weiter

Donnerstag, Mai 26th, 2011

Die einzige Sprache, welche die Banditen der Politik kennen, sind klare Sanktionen, welche wir schon laenger fordern und zwar klare Einreise Verbote, fuer komplette Politiker Familien, keine Gelder mehr in den Regierungs Apparat usw.. und die erweitere Installierung, von Sonder Einheiten der Internationalen Top Anti-Mafia und Terror Polizei, welche gezielt das Politiker Vermoegen, rund um deren Geldwasch Appartments, Hotels, Villen beschlagnahmt und zugleich deren Auslands Bankkonten.

Als Langzeit Insider Kenner, ist es klar, das Arben Ristani (DP Partei) in Tirana manipulierte (Frei Fluege fuer Studenten, Umsiedlung von Anhaengern aus Nord Albanien usw.), aber ebenso massiv die Durres SP Mafia, durch erneuten massiven Stimmenkauf, vor allem in Spitale, (Fakt, das Selbige am Brylli Strand u.a. illegale Lokale errichten durften usw.)  einer Spezialitaet des Mafia Kartells rund um Lefter Koca, der Klein Schulden in den Mini Supermaerkten wieder bezahlte und die DP Partei sabotierte, trotz Wahlkampf Abkommens der LSI und DP Partei. Die Methoden sind immer die Selben und werden von allen Parlaments Parteien aufgefuehrt, wie damit erneut bewiesen ist.

Die uralte Mafia Top Zentrale, (eine von 3 im Raum Durres, schon in 1996-98), heute Lokal Osla mit Hochhaus Bau natuerlich in der Rruga Taulantia, wurde wieder aktiviert. Gerade ist ein Klein Mafiosi vorgefahren, mit in 2008 abgelaufenen KFZ Kennzeichen aus Oesterreich.       Eine der vielen Luxus Villen der Top Drogen Mafia Bosse in SHIAK u.a. der Gjoka Kompleks 

 

Typische Geldwasch Anlagen der Albaner Mafia, vor aller Augen und illegal u.a. im Park Villa Zogu, oder in der Currilla udn dem zerstoerten Brylli Strand, wo sich sogar die Freunde der Prominenz der Polizisten Moerder (rund um die erschossenen Polizei Offiziere durch Dritan Dajti, bzw. mit Hilfe der Spartak Braho Soehne, des Gani Malushi / Polizei Praesident in 2004)

 

Typische kriminelle Bauweise der Durres Idioten Mafia, u.a. wo keine gesetzlichen Bau Abstaende zum Meer, noch die Hoehe respektiert wird, noch irgendein Gesetz. Man baut halt irgendwo auch auf fremden Grundstuecken und faelscht sich etwas zusammen. Eine einfache Sache im uebrigen, denn die Anti Mafia Einheiten der Italiener, das FBI hat wertvolle Arbeit geleistet, und man weiss ja, wo diese Gestalten investieren, vor allem z.Z. in der Rruga Taulantia, Brylli, Currila, Villa Zogu in Durres und der Urbanistik Plan, wird sowieso ignoriert, wie jedes Gesetz.

EP: Albania lost its chance After the European Commission, the European Parliament has also reached that conclusion that May 8th local elections were a lost chance for Albania. Read More

Head of ODIHR meeting CECStonestreet: Talks about process will reflect report

SHEKULLI

Albanian opposition refuses to recognise Basha’s mayoral victory

25/05/2011

TIRANA, Albania — The main opposition Socialist Party (SP) said on Tuesday (May 24th) it does not recognise the final results of the May 8th mayoral election in Tirana, finally announced by the Central Election Commission. SP leader Edi Rama, the incumbent mayor, said the government manipulated the result by adding votes that do not correspond with the voters‘ list — ones that had been cast into the wrong boxes — effectively stealing victory from him.

By counting them, Lulzim Basha of the ruling Democratic Party (DP) won by 81 votes in a race in which more than 250,000 were cast. Basha says he will wait until all complaints are resolved. „After that, we will join together to develop Tirana as the city deserves,“ he told a press conference. (Balkan Web, Top News, Telegrafi, Ora News – 24/05/11)

 

Albania’s former General Prosecutor, Theodhori Sollaku, says in an interview that the recount of misplaced ballots from the May 8 local elections for the key Tirana race is illegal.

Sollaku: Vendimi që do të nxjerrë KQZ për Tiranën, i paligjshëm

Pyetje: Z. Sollaku, si njohës i çështjeve kushtetuese pasi keni qënë anëtar i stafit…

 

“Bank of Albania” Governor warns government
Governor Ardian Fullani released a strong message towards the government, reminding them that budget incomes are showing decreases. 

January 21st, accused National Guard soldier left free
The College of Criminal Justice at the Supreme Court judged as valid the decision taken by Court of Appeal to release from prison Gazmend Ahmetaj, the National Guard officer accused of killing an opposition protester on January 21st demonstration. 

 

Der Berufsverbrecher Besnik Dabulla, erhielt 1 Jahr, fuer seine Schuesse auf eine Enkelin eines Ex-Premiers.

Besnik Dabulla, Sohn der Super Verbrecherin Arta Dade (SP Abgeordnete) wurden wegen Schiesserei verhaftet
Die sogenannten Top Eliten in Albanien: Hirnlos und dumm, wie diesen Beispiel gut zeigt. Man kennt nur noch verbrecherische Geschäfte und schiesst das aus. Nur weil Dumm Politiker der NATO, versäumt haben, produktive Arbeits Plätze zu schaffen im Balkan und staat dessen die Top Mafia auch noch als Partner sahen mit alle ihren Verbrecher, für Lizenzen und Privatisierungs Gewinne, wie Export Geschäfte, darunter Leopard Panzer und U-Boote, nach Griechenland, die sowieso nie jemand bezahlen wird.

Besnik Dabulla, Sohn von Arta Dade, im Partei Vorstand der verbrecherischen SP Partei, Ex-Aussenministerin, gehört zu den kriminellsten Familie in Albanien, und deswegen wurden ihre Söhne, wegen früheren Morden, Kinder- Drogen Handel nicht angeklagt (wie u.a. der General Generalstaatsanwalt Sollaku, bestätigte). Geldwäsche ohne Ende, auch mit dem Super Verbrecher Clan von Valentin Leskaj, mit gefälschten Grundstücks Urkunden und ohne Bau Genehmigungen, nach dem illegalen Grundstücks Gesetz 7501, wo sich jeder selbst zum Grundstücks Eigentümer ernannte, mit Hilfe von gekauften Zeugen und Richtern.

Hetimi, 1 vit burg për djalin e deputetes, Dade Besnik Dabulla
Hetimi, 1 vit burg për djalin e deputetes, Dade Besnik DabullaTIRANE- Besnik Dabulla, djali i deputetes socialiste Arta Dade, rrezikon dënimin me 1 vit burg pas incidentit që pati me Edrin Lufin, nip i ish-kryeministrit komunist, Adil Çarçani. Prokuroria e Tiranës i kërkoi gjykatës cilësimin fajtor dhe dënimin me 12 muaj burg për Dabullën, i cili akuzohet për akuzën e “mbajtjes pa leje të armëve luftarake”. Për shkak të gjykimit të shkurtuar, Dabullës i ulet një e treta e masës së dënimit, nëse kërkesa e prokurorisë miratohet nga gjykata.Fillimisht, ndaj djalit të deputetes socialiste rëndonte dhe akuza e plagosjes së Edrin Lufit, nipit të ishkryeministrit të fundit komunist, Çarçani. Por tërheqja e Lufit e shpëtoi Dabullën nga kjo akuzë. Nipi i ish-kryeministrit deklaroi se me Besnik Dabullën ishin miq prej vitesh. Madje në një deklaratë të dhënë para noteres Shpresa Gjoci, i plagosuri Edrin Lufi shprehej se “përjashtoj çdo lloj mundësie që Besnik Dabulla të më ketë goditur”.
(m.a/GSH/BalkanWeb)

Schiesserei mit der AK-47, bei der Drogen Super Verteil Zentrale SHIAK (2 Tode, 2 Verletzte), welche auch Durres komplett beherrscht, rund um die Gjoka, Agim Hoxha, Hekuran Hoxha, Agron Duka – Lefter Koca, Vangjush Dako und Hasanbeliu (Ben“ Hasani) Idioten Mafia, welche Durres zubetoniert und alle Stadt Straende bereits zerstoert hat.

26 Maj 2011 – 07:13 | Shqiperi
 
Vrasja e dyfishtë në Shijak, larje hesapesh
Vrasja e dyfishtë në Shijak, larje hesapeshSHIJAK- Një ngjarje e rëndë ka tronditur në orët e vona të mbrëmjes së të mërkurës qytetin e Shijakut. Burime policore të cilat kanë mbërritur menjëherë në vendgjarje bëjnë me dije se një makinë në të cilën udhëtonin 4 persona i është zënë pritë nga persona të panjohur.Si pasojë 2 persona kanë mbetur të vdekur dhe 2 të tjerë janë plagosur.Burime zyrtare të policisë konfirmojnë se ngjarja ka ndodhur në orën 22:50 të ditës së mërkurrë në vendin e quajtur „Katër Rrugët e Shijakut“. Sipas policisë, objekt i atentatit me kallashnikov ka qënë automjeti me të cilin udhëtonin katër të rinj nga Shijaku. „Si pasojë e breshërive të automatikut, megjithëse janë dërguar në spital, kanë gjetur vdekjen 20-vjeçari Maringlen Abdullai dhe 23vjeçari Blerim Kërtalli. Ndërsa 29-vjeçari Altin Abdyli dhe 33-vjeçari Altin Ibrahimi, janë plagosur rëndë dhendodhen në spitalin kirurgjik të Durrësit.Nga hetimet paraprake në vendin e ngjarjes dyshohet se atentati është bërë nga një person i vetëm që i ka zënë pritë automjetit. Dyshohet që krimi të ketë ndodhur për larje hesapesh. Po punojmë për identifikimin dhe kapjen e autorit“,- pohuan drejtues të policisë së Durrësit.
(e.m/BalkanWeb)

 

siehe auch


15 Jahre sinnlose Tourismus Konferenzen, diesmal mit Carola Muller Holtkemper:
Kommentar vorweg: Besser eine Botschafterin, geht zu solchen Konferenzen, als wenn man Geld in Kanäle von selbst ernannten Experten steckt, wie dem hoch verbrecherisch auftretenden Lobby Verein DAW, mit der GTZ.

Dumm Dödel Ismail Beka von der GTZ, hat bis heute nicht begriffen, was überhaupt Tourismus ist. In der Stink Brühe, der illegalen Geldwäsche Mafia Bauten lässt sich nun mal Null Tourismus machen. In Albanien verweigern kriminelle Politiker und Mafiöse Präfekten und Bürgermeister, die Umsetzung der bestehenden Gesetze, auf Abwasser Entsorgung, illegalem bauen auf geklauten Grundstücken usw.. Man badet, lieber im eigenen stinkenden Abwasser, Dreck und Müll, was einen Blick, auf diese Art von Kultur richtet.Ein vollständiges Versagen, der ausländischen Berater, sei festzustellen, weil die nämlich selbst keine Ahnung haben und dazu ebenso zu dumm sind, was man an den DAW Dumm Beratern rund um die GTZ besonders gut sah.(zum Thema, war Alles in 1996 bereits gesagt)! Folge ebenso, der Zusammenbruch des Real Estate Mafia Marktes in Albanien, weil niemand diese Drecks Lokale, Hotels auch nicht zum halben Preis haben will. Muster Beispiele, sind die inzwischen stinkende Ufer Promenade von Durres (illegale Lefter Koca – Ilir Meta Mafia Bauten), die verseuchten Strände von Sü-Durres, Vlore, Orikum, Sarande usw..Müll verseuchte Strände, bis nach Zadar, auch mit Krankenhaus Abfall aus Vlore.

EU und Welt-Bank finanziert die Verbrecher Kartelle in Albanien

Mittwoch, Mai 25th, 2011

Die EU Kommission, stellt aktuell fest, das die Politische Klasse keine Verantwortung und Reife bei den Wahlen gezeigt hat, was nicht ueberrascht, weil wir laenger ueber die Verbrecher Kaste der Politik berichten.

/en/file/show/Ashton1.jpg

25 May 2011 / 08:53

EU Concern Over Albania’s Stray Ballots Result

EU foreign policy chief Catherine Ashton and Enlargement Commissioner Stefan Fuele on Tuesday expressed doubts over the legality of the results in the race for Tirana mayor.

 

Aber wo bleiben die Sanktionen, wie sofortige Einreise Verbote, fuer komplette Politiker Mafia Familien? Diese primitiven Verbrecher, werden auch in Zukunft praechtig an den Krediten der Weltbank und EU verdienen, solange man auch fuer den eigenen Drogen Handel etc., die komplette Justiz ausschalten und kontrollieren kann.

 Die komplette Zerstoerung der Albanischen Gesellschaft und des Tourismus, wird durch Milliarden schwere Kredite der EBRD, Weltkredite finanziert, denn Auflagen gibt es nicht. Und die Albaner machen was sie wollen, was ja akutell vorgefuehrt wird, in einem Nonsens Staat, wo max. Teile der Polizei funktionieren und man erneut die Raubzuege, krimineller Banden finanziert. letztes Jahr, warnte sogar der Albanische Geheimdienst vor einem Jahr, vor den Zustaenden.Null Resultat Missionen, wie die EU Justiz Mission EURALIUS, was eine neue korrupte und kriminelle Kaste von Richtern und Staatsanwaeltechen schuf, wo nun Moerder und Gross Drogen Schmuggler sich freikaufen koennen, sind nur Beispiele. Die Geheimdienst Reports

 

 Die „Penner“ Truppe der EU ignoriert alle Probleme auf dem Balkan

 

Joint statement by EU High Representative Catherine Ashton and Commissioner Štefan Füle on AlbaniaJoint statement by EU High Representative Catherine Ashton and Commissioner Štefan Füle on Albania

25/05/2011 „[…]We take note of yesterday’s publication by the CEC of results of the mayoral election in Tirana. However we also note that the legal soundness of the decision of the CEC to count the so-called misplaced ballots is a matter of concern. The country’s interest and the continuation of European integration should prevail ahead of party interests. The political leaders should live up to the European and democratic aspirations of the Albanian citizens“, stated High Representative/Vice President Catherine Ashton and Commissioner Füle on 24 May.

Commission President Barroso and Commissioner Füle start the second leg of the regional visitCommission President Barroso and Commissioner Füle start the second leg of the regional visit

19/05/2011 Commission President Barroso and Commissioner Füle start the second leg of their regional visit to the Western Balkans on 19 May. During the visit they will meet with the leaders of Serbia and Kosovo under UNSCR 1244/99, as well as civil society representatives to stress the Commission’s support to their European perspective and to encourage further necessary reforms. President Barroso has decided to postpone his visit to Albania until the political situation has normalised. „The countries of South Eastern Europe belong in the European Union. Enlargement remains a powerful tool for deepening democracy, the rule of law, security and prosperity in Europe“, said President Barroso prior to the visit. „But it is the leaders and people of the region who hold the key to the pace and the timing of their own European future. I will therefore encourage our partners to speed up their reforms and tackle the outstanding challenges and conditions with renewed vigour.“

Hier erzaehlt aktuell der durchgeknallte Pyschopat Salih Berisha, etwas von landwirtschaftlichen Bauprojekten. Alles ist eine Luege, denn er hat die Baupolizei ausgeschaltet, die Gerichte in Folge, wie die Staatsanwaltschaft lahm gelegt in Folge und verwuestet mit seinem kriminellen Horden der Politik, das komplette Land, was man in Sarande, Durres, Velipoje, Pogradec, Orikum besonders gut sehen kann. Jeder betoniert wild herum und vernichtet ganze Waelder an denn Sees und an der Kueste. Sein Schwiegersohn Jamarber Malltezi, war sogar Weltbank Koordinator fuer den Coastal Management Plan, und trotzdem vernichtet diese kriminelle Familie mit der Tochter Argita, dem Sohn Shkelzen und dem Berufsbetrueger Lulzim Basha Albanien, indem Baupolizei ausgeschaltet wurde und man selbst eigene Villen Projekte inzeniert, wie das „Laze Projekt“ auf 100 Hektar.

 

www.albania.de » Propaganda Medium “BIRN” macht sich zum …

Wie jeder an den TV Aufnahmen und Fotos erkennt, handelt es sich nicht um eine Ansiedlung, sondern um klare und illegale Hotel Bauten, welche sogar noch im Rohbau waren. So werden einfach Medien … Herr Jamarber Malltezi ist Schwiegersohn von dem PM Salih Berisha, der in einem Meer von gefälschten Grundstücks Urkunden die neuen Küsten Master Pläne der Weltbank und Albanischen Regierung koordiniert und ist der Albanischen Mafia ganz einfach im Wege. … weiter lesen

Der Mafia Boss: Vangjnush Dako im Wahlkampf in Durres

EBRD finanziert mit Milliarden, die Infrastruktur einer rein kriminellen Politikerkaste, welche strohdumm ist und im Bereich von korrupten Idioten anzusiedeln ist, welche die Bevoelkerung in einem Recht losen Staate, terrorisiert. Die Deutsche KfW, spielt eine wichtige Rolle, bei der Zerstoerung Albanien und das nun im Jahre 10! Besonders sind hier die Wasser Rohr Finanzierungen zu sehen, Abwasser Systeme welche eine wilde Ansiedlung der Albaner Mafia zur Folge hat, welche sich mit gefaelschten Papieren ueberall Land aneignet und zu betoniert. siehe auch Berlinwasser und die Finanzierung u.a. der Mafia in Kavaje.

Viele solche Schilder sind in Albanien zu finden, das die EU – Bank gezielt illegale Mafia Ansiedlungen finanziert, wo kein Gesetz gilt und nur die Politker Mafia Baufirmen damit Geld verdienen.

European Investment Bank: Exchange of views with Philippe MAYSTADT, EIB President

Keinerlei Verbesserung zu 2004! aus 2004-03

Der frühere US Botschafter James Jeffrey in Tirana, war entsetzt damals wie verrottet die Albanische Politische Kultur ist, wo berüchtigsten Drogen Bosse und Verbrecher Minister und Geschäftsleute waren. Eines seiner besten Ausführungen damals und heute in 2010, gibt es noch weniger Rechts Staat in Albanien und eine nahezu 100% Übernahme der Adminstration durch kriminellen Clans nach der Wahl in 2009. Heute ist die Lage noch schlechter als in 2004, nachdem es kurz 2006-2008 (Gerichts Verfahren gegen Lulzim Basha und Fatmir Mediu) besser wurde, bis die uralt Partner für kriminelle Geschäfte um die Familie Berisha von der Staatsanwaltschaft angeklagt wurden.
james jeffey
James Jeffrey, heute Botschafter im Irak, über die Albanischen Politiker: Crime Lords

U.S. Urges Gov’t to Keep Pressure on Crime Lords
Tirana, October 28, 2003 – The U.S. ambassador warned Albanian crime lords on Monday that the international community was hunting them down and urged Albania to continue to pursue them because crime would harm its bid to join the West.

Albania became a key smuggling route for drugs, people and guns into Western Europe after the fall of communism and its weak and corrupt judiciary is often accused of letting criminals go free.

‘’Crime is still destroying your country and challenging its ability to enter Western bodies,’’ Ambassador James Jeffrey said in a speech to trainee judges in a seminar on people trafficking, NBC reported.
……………….
southeast>

Das sogenannte Kavaje Projekt war eines der teuersten Projekte der GTZ – BMZ und Botschaft in Albanien und der damalige Botschafter Peter Kiwiett wurden massiv darauf hingewiesen in 2000, das dieses Projekte einzustellen sei, weil man nur die Mafia finanziert. Durch die enge Zusammenarbeit über Jahre mit der Albanischen Mafia, welche ähnlich wie später die Kosovo Institutionen unterwandert hatten, war dieses Projekt mit den falschen Leuten immer zum Scheitern verurteilt.

Aber die Kriminellen aus der Rodeco Consult, GTZ und von Berlinwasser waren damals nicht zu stoppen, denn es gab einfach zuviel Geld zu unterschlagen für die SPD Politiker und Viele profitierten davon.

Praktisch erfolgte eine Umlenkung der Aufbau Geld mit Hilfe der Albanischen Mafia direkt als Teilhaber in die SPD Kasse und auf die Privat Konten von Pseudo Beratern, was man auch sehr gute neben dem Kavaje Projekt beim Korce Projekt der Cooperations Partner GTZ – Albanische Mafia sieht.

Deutschland, macht mit der KfW in diesem Mafia Sumpf weiter, wie Projekte in Sarande, Pogradec aufzeigen, wo keine Gesetze gelten u.a. mit der hier aufgefuehrten Gjoka Super Mafia, welche gerade in Sarande abgewaehlt wurde.

Gjoka Super Markt: uralte Drogen Gross Verteil (15 Jahre alt) Stelle in SHIAK um die Familie Dashamir Gjoka, welche auch die komplette Polizei und den Zoll viele Jahre finanzierte durch Unter Capos, wie Hekuran Hoxha usw.Spezialisiert auf die Finanzierung von Politikern, wie aktuell u.a. Sokol Olldashi, Ridvan Bode, rund um die Verbrecher wie Agim Hoxha, Vangjush Dako, „Ben“ Hasani (Hasanbeliu) einer kriminellen Legende, welche viele Jahre u.a. Mailand kontrollierte.

Mafia Firmen Zentrale Durres: Thepsi, Teuta, Advocats Mafia

Eugen Wollfahrt, OSCE Chef in Tirana, der den Muell einer falschen, kriminellen und korrupten EU-US Politik ausbaden kann in Tirana. hier besucht er den im Moment angesehensten Sender in Albanien, der fuer die beste Bericht Erstattung steht.

Der Berufsverbrecher Tritan Shehu (damals PD Parteichef und Aussenminister,der 600 Diplomaten Paesse an die Mafia weiterverkaufte), von Salih Berisha darf auch etwas Sagen! Er forderte direkt 600 Millionen DM, damals Anfang 1997, in der Deutschen Botschaft ein um ein Debakel, wegen den Mafioesen Pyramid Gesellschaften zuverhindern. Zeitgleich wollte er einen Besuch, in Bonn haben um mit Klaus Kinkel zu sprechen. Beides wurde verweigert und dann loeste Salih Berisha die Institutionen auf, um sich bereichern zu koennen u.a. mit der Pluenderung der Militaerlager, welche mit Todes Straf Dekret (wenn ein Albaner darueber den Westlern berichtet) angeordnet wurde. Danach fing erst die Pluenderung der Militaerlager durch die Bevoelkerung an, Medien gerecht inzeniert.

Auf Albanische wie das System der Albanischen Idioten Politik Mafia funktioniert

Mbretëria e milionerëve të mafies
Scritto da Gazeta Sot
Domenica 22 Maggio 2011 00:00

Nga Dr. Sherif MUCALLA

Sot.com

siehe


Die Mafia Methoden des Salih Berisha, rund um dem im Dreck und illegalen Bauten untergegangenen Tourismus

Salih Berisha schwafelt wieder mal ueber einen Tourismus, der im Dreck und illegaler Beton Bauten der Albaner Mafia.untergegangen ist. Wie man leicht bei der Staatsanwaltschaft erfahren kann, wird um Tausender Paket in Albanien Alles zubetoniert, mit gefaelschten Lizenzen und Dokumenten, was einen neuen Hoehepunkt darstellt. Lulzim Basha, etwas Geistig minderbemittelt sowieso, verweigert den Einsatz der Polizei, fuer solche Probleme und ist aktiver Motor als Innenminister gewesen, die Executive auszuschalten, inklusive der Weigerung: Verhaftungen auf Grund von Haftbefehlen durchzufuehren.

80% Stimmen bei den Kommunalwahlen, fuer Salih Berisha’s Drogen Boss Partner der Legende in der Ortschafts Lazarate. Der sogenannte Innenminister Lulzim Basha, schaute da natuerlich auch nur zu, denn man war ja Partner.

Salih Berisha’s Drogen Boss – Bürgermeister in Lazarate: Dasho Aliko (Albaniens Kolumbien)

Vor einem Jahr, kündigte noch der korrupte und kriminelle Innenminister Lulzim

Das Betrugs Projekt der Lulzim Basha – Salih Berisha Mafia mit der Autobahn Kukes-Durres, hat gerade im Bauabschnitt von Bechtel-ENKA jetzt schon erhebliche Bauschaeden, weil auch der Untergrund praktisch Betrug war.

Die Betrugs Organisation IFC, in einem der Mafia Gebaeude in Tirana beheimtat, finanziert natuerlich das Projekt weiterhin u.a. will man nun Maut erheben, fuer diesen Bauschrott.

IFC: Nga Miloti në Morinë, rruga me taksë brenda 2012-s

Nga

Madhesia e germes: Decrease font Enlarge font

 

IFC: Nga Miloti në Morinë, rruga me taksë brenda 2012-s

Një pjesë e mirë e rrugës Durrës-Kukës do t’i jepet me koncesion një shoqërie private, e specializuar në mirëmbajtjen e autostradave. Duke nisur nga Miloti në Rrëshen, aks i ndërtuar me fondet e Bankës Botërore, dhe më pas nga Rrësheni në Kalimash dhe deri në Morinë, pra e gjithë autostrada që prek këto linja do të përshkohen mbi bazën e një pagese, e cila nuk është caktuar ende.

Gazeta “Shqip” zbardh një pjesë të projektit të qeverisë shqiptare me IFC-në, degë tregtare e Bankës Botërore, me anë të intervistës realizuar me ekspertët që janë kontraktuar për të realizuar projektin.

Kur është firmosur marrëveshja me qeverinë shqiptare, d.m.th me Ministrinë e Transportit dhe ku konsiston ajo?

Marrëveshja midis qeverisë shqiptare dhe IFC-së është firmosur në janar të vitit 2011.

Qëllimi ynë kryesor është të ndihmojmë qeverinë duke organizuar një proces tenderimi transparent dhe konkurrues për përzgjedhjen e kompanisë private të kualifikuar për përmirësimin, funksionimin dhe mirëmbajtjen e autostradës bazuar në praktikat më të mira ndërkombëtare.

IFC, anëtar i Grupit të Bankës Botërore, ka një përvojë të njohur si këshilltar kryesor në fushën e partneriteteve publike-private në infrastrukturë, falë eksperiencës në vende të ndryshme dhe reputacionit të saj për paanshmëri dhe transparencë.

Misioni i IFC-së është nxitja e investimeve të qëndrueshme të sektorit privat në vendet në zhvillim.

Si u arrit lidhja e marrëveshjes, a keni pasur kontakte më herët për projektin dhe si u prit nga ana e IFC-së kërkesa për zbatimin e tij?

Qeveria i kërkoi IFC-së që ta ndihmonte për përzgjedhjen e operatorit privat për autostradën. IFC-ja nuk ka pasur asnjë kontakt me qeverinë sa i përket projektit Milot-Morinë më parë.
Megjithatë, Banka Botërore (IBRD) ka financuar ndërtimin e një segmenti të rrugës Milot-Rrëshen.

Pasi morëm në konsideratë ndikimin pozitiv të mundshëm të këtij projekti në Shqipëri, ne ramë dakord të firmosim marrëveshjen dhe të ndihmojmë qeverinë.

Sa parashikohet të jetë niveli i taksës së rrugës? Çfarë procedure do të ndjekë IFC-ja për gjetjen e „formulës“ së duhur dhe si do të realizohet projekti?

IFC-ja po bën një studim të përgjithshëm, për të parë mundësitë se si mund të përmirësohet, funksionojë dhe mirëmbahet rruga dhe se si mund të futet taksa e rrugës si një nga zgjidhjet e mundshme. Akoma nuk kemi arritur në një konkluzion përfundimtar dhe niveli i taksës nuk është përcaktuar ende.

Kjo do të përcaktohet pas disa muajsh, në vijim të analizës së projektit të propozuar, intervistat në rrugë me shoferë të rastësishëm, analiza të mundësisë së pagesës dhe dëshirës për të paguar, si edhe krahasime të këtyre analizave dhe rezultateve me praktikat më të mira ndërkombëtare.

Në cilat akse do të aplikohet taksa, nëse mund ta themi paraprakisht? Tuneli do të ketë një tarifë të veçantë?

Pyetja këtu nuk shtrohet për vendndodhjen se ku do të paguhet taksa, por për cilin segment, d.m.th për tunelin, për rrugën apo për të dyja. Në vijim të pyetjes së mësipërme, tani për tani është pak shpejt për të përcaktuar se për cilin segment do të zbatohet taksa e rrugës. IFC-ja po studion disa opsione, dhe pasi të ketë bërë analizën e tyre do t’i parashtrojë rekomandimet e saj qeverisë shqiptare, e cila do të marrë vendimin përfundimtar.

Duke vlerësuar investimin e rrugës Rrëshen-Kalimash me rreth 1 miliard USD, rezulton se të paktën në vit nevojiten për mirëmbajtjen e rrugës me e pakta 20 milionë USD. I keni marrë në konsideratë këto të dhëna, d.m.th, nga taksa që do të aplikohet, mbi bazën e trafikut, mund të gjenerohen këto të ardhura?

Është shumë shpejt për të përcaktuar shpenzimet vjetore për mirëmbajtjen dhe vënien në funksionim të rrugës, sepse këtu duhet të merren parasysh jo vetëm shpenzimet e ndërtimit, por edhe cilësia e shërbimit që duhet të ofrojë operatorit privat.

Një nga opsionet është që funksionimi dhe mirëmbajtja e rrugës do të mbulohet me paratë e mbledhura nga taksa e rrugës.

Të ardhurat nga taksa të cilat do të nevojiten për të mbuluar shpenzimet e funksionimit dhe të mirëmbajtjes së rrugës, do të bëhen të qarta vetëm pas përfundimit të analizës.

Kur mbyllet projekti dhe kur parashikohet të vendoset taksa për rrugën?

Bazuar në rezultatet e studimit dhe në vendimin e qeverisë, mendohet që operatori privat do të marrë përsipër funksionimin dhe mirëmbajtjen e rrugës përpara dimrit të 2012-s. Mendimi përfundimtar për taksën nuk është bërë ende, siç ju thamë edhe më parë.

 

Von kriminellen Banden der EBRD Bank finanziert, denn so baut man bestimmt keine Fundamente in einem Flussbett, was die alten Griechen und Römer schon wussten.Die Pfeiler senken sich bereits, weil man die Fundamente auch noch unterhölt, weil Baufirmen Besitzer sind die dümmsten Albaner überhaupt, mit gekauften und gefälschten Diplomen, was ein Problem, schon in 1996 war. 15 Jahre später ist es noch viel schlimmer.


Skhoder – die Muriqan Bruecke und das Albanische Debakel eines durch die Idioten Mafia kaputtes Tourismus
18.5.2011
Ein Vorzeige Projekt, der kriminellen Salih Berisha Regierung, diese Bruecke bei Skhoder zum Grenz Uebergang Muriqan, nach Montenegro zu bauen. Weil man aber nicht den Bruecken Bau Standard hat der Roemer und Osmanen vor 2.000 Jahren und nur an Betrug interessiert ist, sieht man deutlich, das die Bruecken Pfeiler vollkommen unterspuelt sind. Deshalb kann die Bruecke nicht geoeffnet werden und nur Fahrradfahrer benutzen die Bruecke.  Alles was Albaner machen ist Hirnlos und fuer Ratschlaege von Experten, wie im Tourismus ist man resistent. Man kann auch Sagen, man zelebriert seine Verbloedung,weil die Intelligenz ausgewandert ist.

Moriqan – Skhoder

Eines der vielen EU Programme, mit hohen Millionen Summen, welche sogar ein negatives Ergebniss hatten. Denn heute funktioniert noch weniger wie in 2008, nämlich Nichts!

EC to allocate 60m euros to support Albania’s reforms

24/12/2008

TIRANA, Albania — The European Commission (EC) has approved a strategic document to guarantee financial support of over 60m euros for Albania’s pro-EU reforms, the EC office in Tirana announced on Tuesday (December 23rd). The programme aims to assist political and economic reforms as well as the country’s efforts to meet EU standards. The EC will allocate 90.6% of the funds, with donors chipping in the rest. (Top Channel, EC Tirana official site, Top News, News 24 – 24/12/08

Die Mafia Methoden des Salih Berisha, rund um dem im Dreck und illegalen Bauten untergegangenen Tourismus

Montag, Mai 23rd, 2011

Salih Berisha schwafelt wieder mal ueber einen Tourismus, der im Dreck und illegaler Beton Bauten der Albaner Mafia.untergegangen ist. Wie man leicht bei der Staatsanwaltschaft erfahren kann, wird um Tausender Paket in Albanien Alles zubetoniert, mit gefaelschten Lizenzen und Dokumenten, was einen neuen Hoehepunkt darstellt. Lulzim Basha, etwas Geistig minderbemittelt sowieso, verweigert den Einsatz der Polizei, fuer solche Probleme und ist aktiver Motor als Innenminister gewesen, die Executive auszuschalten, inklusive der Weigerung: Verhaftungen auf Grund von Haftbefehlen durchzufuehren.

Damit ist die Justiz ausgeschaltet, was auch an die Methoden des Salih Berisha Anfang 1993 ueberall in Albanien ererinnert, vor allem in Tirana, wo jeder machte was er will von den Tropoje Banden des Salih Berisha. Aber identisch sind militante Banden rund um die SP Partei.

Skhoder – die Muriqan Bruecke und das Albanische Debakel eines durch die Idioten Mafia kaputtes Tourismus

 

Ein Vorzeige Projekt, der kriminellen Salih Berisha Regierung, diese Bruecke bei Skhoder zum Grenz Uebergang Muriqan, nach Montenegro zu bauen. Weil man aber nicht den Bruecken Bau Standard hat der Roemer und Osmanen vor 2.000 Jahren und nur an Betrug interessiert ist, sieht man deutlich, das dieBruecken Pfeiler vollkommen unterspuelt sind. Deshalb kann die Bruecke nicht geoeffnet werden und nur Fahrradfahrer benutzen die Bruecke.  Alles was Albaner machen ist Hirnlos und fuer Ratschlaege von Experten, wie im Tourismus ist man resistent. Man kann auch Sagen, man zelebriert seine Verbloedung,weil die Intelligenz ausgewandert ist.

Moriqan – Skhoder

Auch Pogradec wird von kriminellen Banden zubetoniert, wie ueberall im Nonsens Idioten Staat Albanien

 

Kein Gesetz gilt mehr in Albanien, keine Zone Touristik, National Parks, Touristik Parks, keine Grundstuecks Rechte! Alles wird zubetoniert im Null Staat Albanien. Hier am Beispiel auch vom Pogradec, wo hohe Millionen Summen der KfW und GTZ investiert wurden, wie ueberall ohne Einfluss auf eine richtige und positive Entwicklung. Die Deutsche Botschaft hat heute im Gegensatz vor ueber 10 Jahren Null Einfluss und ist eine Geld Melk Kuh maximal, besonders wegen den kriminellen Umtrieben des Lobby Verein DAW, der GTZ und den Nonsens Millionen Verteil Programmen der duemmsten Bank Europas: der KfW. siehe die Verbrecher Kartell des Vangjush Dako, Agim Hoxha (Ex-Staatsanwalt unter dem Mafia Boss Ilir Meta, notorisch Krimineller und SP Stadtrat Sokol Kazazi)! Folge, einer kriminelle Immunitaet, fuer angebliche Investoren, per Gesetz.

Ganz offiziell macht sich nun Verzweiflung in Europa breit!

Das NATO Debakel, im Machtkampf der Mafia Clans, korrupten “Eliten” und verdummter Pyschopaten Politiker in Tirana
vor einigen Monaten, schrieben wir diesen Artikel!
Die Kommunal Wahl am 8. Mai um die Stadt Tirana: Macht Kampf der Verbrecher Kartelle um Edi Rama und Lulzim Basha
Haupt Unterstützer für Edi Rama in Tirana, ist der Verbrecher Clans rund um Pjerin Ndreu, Leuten wie Delijorgji, oder dem Grundstücks Urkunden Fälscher und Berufs Verbrecher Alban Yhillari, Valentin Leskaj, Dulaku, Peza Mafia Clans und der Georg Soros Verbrecher Banden, denn Olsi Rama ist sogar Direktor der “Open Society” bei Georg Soros. Einem der grossen Welt Verbrecher mit Mark Rich.Eng verbunden mit den Verbrecher Kartellen der Deutschen SPD, wie die Geschichte aufzeigt, wo Leute rund um die FES :: Steinmeier, Gernot Erler, Joschka Fischer nur nachplabbern wie kleine Kinder, was diese Verbrecher Kartelle wünschen. Das Profi Verbrecher der FES, ist ja auch engster Partner der Super Terroristen und Mord Banden rund um Hashim Thaci, wo man ja gemeinsame Projekte hat. Frauen gabs wohl als Standard Mafia Bonus dazu, wie man beim SPD Heini: Michael Steiner gut sah.

Der Bürgermeister von Durres: Vangjush Dako, als Partner der Internationalen Top Mafia und Drogen Kartelle

Die SP Vangjush Dako – SHIAK Mafia, ist uralt bekannt und hatte vor Jahren, Höhepunkte rund um Vasil Hila, Kriminellen wie Lefter Koka, Ilir Meta und Miri Hoti, als man sogar Grundstücke im NATO Stützpunkt CommWest (heute Marine Generalstab) verkaufte, wie in der Currilla, mit gefälschten Urkunden, was damals schon in 2004, die Staatsanwaltschaft ermittelte. Teil II neue Fakten, über die Beton- und Grundstücks Mafia.

Vangjush Dako, gehört zu einem der grössten Verbrecher Mafia Kartelle, und handelt aktiv mit gefälschten Grundstücks Urkunden in 2010-2011, was das Grundgeschäft dieser Mafia Gruppe ist und die identischen Fälschungen in der Currila, im NATO Stützpunkt in Plepa (heute Marine Generalstab), die Justiz 2004-2006 schon beschäftigte. Argumenti: Borshi Bregdet

Ein Presse Artikel vor 7 Jahren


Tragetet braktisin portin e Vlorës

 

 

Vlorë, 23 maj 2011, NOA – Dy tragetet e linjës Vlorë-Brindizi janë larguar nga porti i Vlorës drejt Brindizit, po këtë herë argumenti që ata dhanë ishte rinovimi i liçencës. Sipas drejtuesve të portit të Vlorës, dy tragetet i përkasin respektivisht një kompanie greke dhe një kompanie italiane, por ata punojnë me personel shqiptar.

Njëri nga tragetet u largua të premten, ndërsa tjetri pas zbarkimit të pasagjerëve në kalatën e portit të dielën, nuk doli në radë duke u kthyer mbrapsht drejt brigjeve italiane të Brindizit.

Drejtuesit e portit të Vlorës thanë se drejtuesit e tragetit janë justifikuar për largimin e tyre nga porti i Vlorës me rinovimin e liçenës, ndërkohë që largimi i tyre ka sjellë pështjellim të qarkullimit të pasagjerëve dhe të transportit të mallrave ushqimore, apo frutave e perimeve.

Sipas drejtuesve të portit të Vlorës nuk ka asnjë informacion se sa do të zgjasë mungesa e trageteve në portin e Vlorës.

Por, dëmi ekonomik që ata i shkaktojnë institucioneve portale, pasagjerëve dhe bizneseve në Vlorë është i madh, pasi Vlora furnizohet me burime ushqimore kryesisht nga Italia.

Gjithashtu mësohet se moslajmërimi i agjencive për këtë ndërprerje të itinerarit ka lënë në brigjet e Brindizit qindra pasagjerë që do të ktheheshin në Vlorë.

Ndërkohë dhjetëra udhëtarë të tjerë që kishin prerë biletat për ditën e sotme i kanë hedhur poshtë ato duke u detyruar që të udhëtojnë përdrejt Italisë ngaporti i Durrësit.

Tragetet që operonin në portin e Vlores u larguan drejt Libisë disa kohë më parë duke paralizuar tërësisht punën në portin e Vlorës.

Këtë e bënë edhe një muaj më parë, me justifikimin se po largoheshin për remontin e trageteve, porse destinacioni i tyre ishte rishtas Libia.

mit/NOA

Ein neuer Artikel, aus Albanien ueber die Albanische Mafia, welche ungehindert Millionen machen kann, wegen der Ignoranz von kriminellen EU und US Diplomaten und Gestalten, welche oft auch noch sehr dumm sind.

 

Mbretëria e milionerëve të mafies


Scritto da Gazeta Sot
Domenica 22 Maggio 2011 00:00

Nga Dr. Sherif MUCALLA

Pavarësisht, se cila forcë politike vjen në pushtet, pavarësisht nëse këto zgjedhje lokale do të “certifikohen” ose nuk do të certifikohen si më të mirat, apo si më të këqijat e ..3, 4, 5, 6… 10 viteve më parë, Shqipëria po vazhdon që të përjetojë kaosin

 …

 

Sot.com

Alles muss zerstoert werden, bei den Raubzuegen krimineller Politiker und der Salih Berisha Banden erneut. Kein Gesetz, keine Zone Touristik wird respektiert, noch die Umwelt und die Zerstoerung der Kueste ist vollkommen. Man verteilt Schein Bussgelder, bis zu 100.000 Euro, welche niemand bezahlt und oft unter die naechste Amnestie der Profi Verbrecher Banden faellt.

Constructions destroy southern coast

Lack of attention from institutions such as Construction Inspectorate, Municipal Police or other offices whose duty is to control illegal constructions, has made the coastal area from Radhima to Orikum suffer a boom of illegal small piers that are destroying the coastal beauty. Tons of inert materials and stones are thrown in every 100 meters by the owners of bars and hotels built in the area.

By exploiting the lack of attention from state institutions, which now are still focused on elections, many trucks come each day in this area and download tons of stones in the water.

Beside the piers built inside the sea, another phenomenon is rapidly endangering the coast. The entire area of Orikum public beach is occupied by illegal constructions.

All you can see in this beach today are straw huts and concrete walls.

Local residents and people from other areas have exploited the moment when every institution is actually non-existent, have occupied a free area of the public beach and are building whatever they can.

For the municipalities and communes that cover this part of the coastline, the routine that was disrupted by elections still has not come to normality, while law violators are working undisturbed.

This situation is against them too, because by destroying the seaside, they will make regular holiday makers abandon the area.

Ismail Kadare fordert den Gangster „Lulzim Basha auf, sich aus der Politik zurueckzuziehen

Sonntag, Mai 22nd, 2011

Wie in 1997, loeste mit Vorsatz der Gangster Salih Berisha, die Institutionen in Albanien auf um Europa und die NATO zu erpressen, denn Alles ist ausser Kraft und in Null Funktion.

Ein einmaliger Vorgang, das Ismail Kadare sich in die Politik einmischt! Fakt ist, das Justiz, Staatsanwaltschaft, Polizei (gruendlich ruiniert durch Lulzim Basha, Bau Polizei praktisch nicht existent ist und sogar Anzeigen an die Polizei und Staatsanwaltschaft durch den Militaer Geheimdienst, Militaer Polizei ignoriert wird. Jeder macht was er will in Albanien. Alle Regierungs Beschluesse der Mafia Regierung des Salih Berisha sind praktisch ausser Kraft, wie praktisch alle Institutionen und Funktionen eines Staates. Die Antwort des Lulzim Basha, auf die Aufforderung durch Ismail Kadare auf Albanisch. Der Brief des Ismail Kadare an Lulzim Basha, auf Albanisch.

Kadare: Basha, tërhiqu Kandidati: Jo, fyej votuesit

ismail kadare dhe lulzim basha 10:11 am | Shkrimtari i njohur Ismail Kadare, përmes një letre të hapur, shpërndarë të gjitha redaksive mediatike, i kërkon kandidatit demokrat për Bashkinë e Tiranës, Lulzim Basha, të tërhiqet nga kandidimi për…

Auftrags Killer arbeiten fuer 10-15.000 Euro in Albanien. Dies zu den vielen Toden rund um illegale Grundstuecke und illegales Bauen, was bis jetzt fast 10.000 Tode gefordert hat.

Die heutigen Morde in Kurzform:

Dy të plagosur me armë zjarri 2011-05-22
Plumba mbi biznesmenin, ndalohet autori 2011-05-22

 

Vrasësit me pagesë, 10 -15 mijë euro për të eliminuar një person

Profesionistët i shpëtojnë drejtësisë, vrasësit adoleshentë në “rrjetën” e policisë

10 deri në 15 mijë euro. Kjo është pagesa që merr një vrasës serial apo siç njihet ndryshe me emrin “Killer”, për të eliminuar fizikisht një person. E dhëna mësohet nga burime konfidenciale pranë Policisë së Shtetit të cilët nuk donin të identifikoheshin. Fenomeni sipas burimit ndahet në dy grup mosha. “Në bazë të informacioneve tona, të ashtuquajturit “Killer” janë

kryesisht nga mosha 17-20 vjeç, kategori kjo e cila mund të quhet killer adoleshent të cilët nuk dallohen për ndonjë shkallë të lartë profesionalizmi. Grupi i dytë është ai i moshës 25-30 vjeç, pikërisht kjo grup moshë mund të cilësohet si vrasës profesionist dhe janë më të rrezikshmit”, thekson burimi. Duke parë analizat e policisë vihet re se në listën e vrasjeve në të cilat sipas policisë është kontraktuar një killer, renditen: Konfliktet me bazë pronësie (pretendimet e pronësisë brenda fisit apo dhe me njerëz pa lidhje gjaku), konfliktet me bazë biznesi (konkurrenca midis ortakëve që befas kthehen në armiq), konfliktet brenda familjes dhe së fundmi përplasjet midis grupeve të ndryshme, (fenomen shumë i radhë për të kontraktuar në vrasës me pagesë). Burimi thekson se kryesisht në krim përdoret arma sinenciator dhe personi i kontraktuar është shumë i kujdesshëm ndaj viktimës së tij, duke u treguar i vëmendshëm në survejimin e viktimës gati një javë resht, kohë e mjaftueshme kjo për të përllogaritur detajet e aktit, bën të ditur burimi.


Vrasjet e pazbardhura

Disa nga vrasjet e pazbardhura në Tiranë e kanë vënë policinë përballë në vështirësi për gjetjen e autorëve. Nuk është rastësi që për tre prej tyre nuk disponohen të dhëna rreth këtyre të fundit. Nga analizat që janë bërë në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë së Shtetit, këto vrasje mendohet të jenë realizuar nga persona të paguar. Për këto vrasje dikasteri qendror i uniformave blu iu ka nisur informacion Drejtorisë së Policisë së Tiranës, por duket se këta të fundit nuk e kanë marrë seriozisht analizën e të dhënave të eprorëve të tyre, që është mbështetur mbi të dhënat e dosjeve. Burime konfidenciale thanë se duke iu bërë një shqyrtim dosjeve të këtyre ngjarjeve, provave të mbledhura apo dhe deklaratave të personave që kanë qenë dëshmitarë në vendngjarje, në disa raste këta të fundit kanë qenë të njohur të viktimave dhe është arritur në përfundimin se atentatet janë kryer nga persona që nuk njiheshin nga viktimat. Ata thuhet se kanë qenë vrasës profesionistë të paguar nga të interesuarit që kanë dashur të heqin qafe kundërshtarët. Sipas specialistëve në qendër ekzekutorët janë njerëz që nuk kanë asnjë njohje apo konflikt me personin të cilin duan ta eliminojnë. Organizimi i vrasjes merret përsipër nga marrësi i porosisë, ndërsa porositësi, i cili ka konflikt me të shënjestruarin, ka gjithnjë alibinë perfekte të mos përfshirjes në vrasjen e kundërshtarit të tij. Të paktën tri vrasje të ndodhura në Tiranë nga fundi i marsit të vitit 2010 të cilat janë realizuar fare pranë qendrës së Tiranës, mendohet të jenë të vështira për policinë lokale, pasi duket se realizimi i tyre është perfekt. Vrasësit me pagesë janë të kujdesshëm kur kryejnë detyrën e tyre, duke mos u lënë shteg uniformave blu për identifikimin e tij. Por, pikërisht këtu ekspertë të Drejtorisë së Përgjithshme të Policisë së Shtetit mendojnë se hetimet duhet të përqendrohej të konfliktet e viktimave me persona të tjerë, ish-bashkëpunëtorë të kthyer në kundërshtarë apo bashkëpunëtorë aktualë që pas pazareve të prishura kërkojnë eliminimin e njëri-tjetrit duke paguar killerat. Mësohet se viktimat kanë pasur konflikte, që uniformat blu i dinë, për shkak se kanë qenë elementë me precedentë penalë.


Skema e vrasjes

Sipas ekspertëve, objektivi në rastet e përmendura më sipër është eliminimi i personave që kanë hasmëri, nga ata që u rrezikohet jeta, apo dhe i konkurrentëve në të njëjtin aktivitet kriminal. Ekspertët mendojnë se në rastin e këtyre vrasjeve është përllogaritur imtësisht skema për të realizuar një eliminim të suksesshëm. Vrasësi ka llogaritur gjithçka, duke filluar që nga lëvizjet e objektivit e deri te përcaktimi i kohës dhe vendit të ekzekutimit. Po ashtu e mirë menduar është edhe tërheqja pa pasoja, duke u ikur policisë. Shembujt janë konkretë për të paktën disa vrasje në kryeqytet. Sipas ekspertëve, ekzekutimi misterioz i Spartak Canajt, natën e 30 marsit 2010 në Tiranë, dyshohet të jetë realizuar nga profesionistë të fushës, pra nga vrasës me pagesë. Nga verifikimet e atyre provave të gjetura në vendngjarje hetuesit kanë nxjerrë konkluzionin se vrasja është realizuar me mjeshtri të madhe nga autorët e ngjarjes. Kanë qenë grupi hetimor ai që ka ngritur si pistën më të mundshme atë të “konfliktit për pronat”. Nga informacionet e marra që policia ka marrë në mënyrë operative dyshohej se Spartak Canaj u bënte presion biznesmenëve për pronën që kishte në periferi të Tiranës, në Yzberisht. Këtë pronë, sipas tyre e ka shitur disa herë. Edhe për vrasjen e Elton Lulos u mendua se edhe ajo ishte tejet e vështirë për t’u zbardhur, për shkak të dëshmitarëve, ku të gjithë janë shprehur se nuk e kanë parë dhe nuk e njohin autorin e saj. Sipas hetuesve, vrasja mund të ketë qenë e porositur nga persona të tjerë, me të cilët 29-vjeçari Lulo do të ketë pasur konflikte. Sipas të dhënave zyrtare të policisë kryeqytetase, 29-vjeçari u qëllua rreth orës 21.45 të datës 5 prill 2010, në rrugën “Sulejman Delvina” në Tiranë.

Sprengstoff Attentat aktuell gegen einen sogenannten Geschaeftsman in Lac! Alltag Albanien

 

Glorjan Janjaj

Tornado ueber der Verbrecher Hochburg Kavaje, welche durch Berlinwasser, KfW, GTZ trotz aller Warnungen vor 10 Jahren finanziert wurde, durch Unfugs Wasser Projekte fuer die Albaner Mafia.

http://www.balkanweb.com/videoAlbum/popup.php?vIDCategoria=47&IDVideo=10574&va_id_video=10574

Një video amatore e shkarkuar në Youtube e datës 18.05.2011 tregon qartë një tornado të krijuar në Kavajë. Edhe pse e regjistruar me celular, në të shihet reja e tymit që ngrihet nga toka.

UN Meeting, ueber die Korruption im Balkan und die gekauften Stimmen in Balkan Laendern.

Auch Pogradec wird von kriminellen Banden zubetoniert, wie ueberall im Nonsens Idioten Staat Albanien

Samstag, Mai 21st, 2011

Kein Gesetz gilt mehr in Albanien, keine Zone Touristik, National Parks, Touristik Parks, keine Grundstuecks Rechte! Alles wird zubetoniert im Null Staat Albanien. Hier am Beispiel auch vom Pogradec, wo hohe Millionen Summen der KfW und GTZ investiert wurden, wie ueberall ohne Einfluss auf eine richtige und positive Entwicklung.

In einem ergänzenden Artikel vom 4.7.2011, beschweren sich auch hier die Einwohner, das sie nicht mehr an ihre Strände am Ufer des Ohric See können, weil Alles mit fast immer illegalen Lokalen und Hotels, von Landbesetzern zubetoniert wurde und der Zugang nur mit der Bezahlung von 500 LEK (ca. 3,50 €) Gebühr erlaubt ist. Dieses Verbrecher System, wurde in Durres Süd, vor Jahren in den Mafia Hochburgen von Golem und der Pista Illyria eingeführt.

Tushemisht, pronarët e hoteleve “privatizojnë” plazhin
4.korrik 2011
Tushemisht, pronarët e hoteleve “privatizojnë” plazhinPOGRADEC – Nëse kërkon që të bësh plazh bri liqenit të Pogradecit në zonën e fshatit turistik të Tushemishtit, duhet që të paguash. Këtë rregull e kanë vendosur pronarët e hoteleve dhe lokaleve, që ushtrojnë aktivitetin në këtë zonë të lakmuar nga pushuesit vendas dhe të huaj. Në këto kushte, pushuesve, mes tyre dhe shumë të huaj, u duhet të paguajnë 500 lekë, që të shijojnë rërën dhe ujin e freskët në këtë zonë. “Ne si fshat
kemi rreth 1200 banorë, e ndonëse jetojmë në tokat e të parëve tanë, nuk mund të bëjmë plazh aty ku duam.

Kjo për faktin se pronarët e hoteleve, e kanë `privatizuar` bregun e liqenit dhe nuk të lënë pa paguar. Ja, duke filluar nga cepi i fshatit ku është depoja e ujit deri në Drilon, ku fillon, i tërë plazhi është i zënë me plazhe private, plazhet të lokaleve dhe të diskove, që kanë bllokuar pjesën e rërës. Kanë ardhur dhe na kanë zaptuar plazhin starovarë, kolonjarë, dibranë, e ku di unë… Ndonëse në kundërshtim me ligjin, ata janë bërë zotër.

Duhet të paguajmë që të bëjmë plazh jo vetëm ne, por dhe turistët e huaj. E kemi ngritur zërin në bashki e kudo, por askush nuk po ndërhynë”, – pohon 68- vjeçari N. Pashallaro, një nga banorët. Banorët thonë gjithashtu se përditë e më shumë kjo zonë e njohur turistike, jo vetëm po popullohet nga ndërtime të shumta me e pa leje, por pronarë të vetëquajtur të plazhit, vazhdojnë të bëjnë ligjin pa u shqetësuar nga askush.

“Shpesh këtu vijnë dhe grupe të organizuar, vijnë studentë e nxënës shkollash, nga vendi e hapësirat mbarëshqiptare. Por, nëse nuk shkojnë në hotelet që janë bri liqenit apo nuk ushqehen në lokalet e tyre, nuk mund të bëjnë plazh në liqen. Është një situatë e vështirë, të gjithë e dinë, në pushtetin lokal e deri në Tiranë, por heshtet”, – shtojnë vendasit.
(m.a/Gazeta Shqiptare/BalkanWeb)

Die Deutsche Botschaft hat heute im Gegensatz vor ueber 10 Jahren Null Einfluss und ist eine Geld Melk Kuh maximal, besonders wegen den kriminellen Umtrieben des Lobby Verein DAW, der GTZ und den Nonsens Millionen Verteil Programmen der duemmsten Bank Europas: der KfW. siehe die Verbrecher Kartell des Vangjush Dako, Agim Hoxha (Ex-Staatsanwalt unter dem Mafia Boss Ilir Meta, notorisch Krimineller und SP Stadtrat Sokol Kazazi)! Folge, einer kriminelle Immunitaet, fuer angebliche Investoren, per Gesetz.

Ganz offiziell macht sich nun Verzweiflung in Europa breit!

Barrosos Absage der Reise nach  Albanien verdeutlicht Verzweiflung der EU
Veröffentlicht: 20. Mai 2011

Ein solcher Schritt ist völlig beispiellos: Der Präsident der Europäischen Kommission, José Manuel Barroso, hat eine Reise nach Albanien abgesagt. Das Land ist derzeit in einen Streit um Wahlergebnisse verstrickt. Hochrangige Kommissionsbeamte haben EurActiv erklärt, dass die Geduld mit dem EU-Aspiranten in Brüsseler Kreisen langsam zu Ende gehe.

Background

The Tirana mayoral contest, between Edi Rama, the incumbent and head of the opposition Socialist Party, and a former interior minister from the ruling Democratic Party, has taken on added significance because it follows bitterly disputed national elections in 2009.

An initial tally of quarter of a million votes cast in Tirana found Rama had won by just 10 votes, but counting of „misplaced and stray“ votes, which is still under way, has so far given his opponent Lulzim Basha a lead of 24 votes, Reuters reported.

There are 37 more cases of stray ballots to be counted and observers say the result will not be known for several days.

Several thousand Socialist supporters protested outside the election commission offices for the second day running, saying that their election victory had been stolen.

Some of them jostled police lined up in front of the building to prevent Socialist parliamentarians from entering.

News reports said the Socialists had launched sympathy protests in several towns where they had held on to power.

In north and central Albania Socialist supporters burned car tyres and blocked roads in protest against the reversal of the initial Tirana result.

Rama has accused the election commission, appointed by parliament, of stealing votes. Calling on the people to take their revolt to the streets, he accused the government of abusing the will of the people.

Weitere EU-News, Hintergründe und Debatten finden Sie auf EurActiv Deutschland!

Tension in the wake of 8 May mayoral elections (see ‚Background‘), closely watched by the European Union, prompted Barroso to cancel his trip to Albania, part of a wider Balkan tour.

The latest developments appear to be a sad repeat of the situation following national elections held on 28 June 2009, which saw the opposition socialists refuse to accept the results and accuse the government of corruption and vote fraud (see EurActiv LinksDossier on EU-Albania relations).

High-ranking Commission officials told EurActiv that they they were losing patience with Albania and that the country was gambling with its historic chance to chart a course towards EU membership.

Natasha Butler, spokesperson for Enlargement Commissioner Štefan Füle, admitted that a „lack of political maturity“ had characterised recent developments in the Western Balkans, citing Albania but also Kosovo and Macedonia.

In Kosovo, several officials have openly voiced anti-European messages, in particular against EU law enforcement mission EULEX. In Macedonia, Albanian parties recently questioned the Ohrid Agreement, on the basis of which the international community saved the small landlocked country from violence and chaos in 2001.

Officially, spokespersons said that Barroso would visit the country when the political climate was more congenial to discussing EU matters.

Asked by EurActiv to reveal whether Barroso had abruptly cancelled a visit on other occasions, his spokesperson Pia Ahrenkilde Hansen said she could not recall such a case.

EU foreign affairs chief Catherine Ashton on Wednesday urged politicians in Albania to remain calm and warned them „not to put lives at risk“.

After an opposition party called for an uprising amid an election row, Ashton said that a narrow poll result in mayoral elections in the capital, Tirana, meant „both sides need to reach out, overcome differences and find solutions“.

„Developments today have shown the fragility of the political situation,“ she added in a statement.

Verweise


European Commission: There cannot be two results The European Commission is still keeping its eyes on the Central Election Commission. Natasha Butler, Spokesperson for EU Commissioner Fule declared that CEC must act by fully respecting law and transparency with total independence from political pressures and that there cannot be two results for May 8th local elections in Tirana.
Read More

URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=98923

Betonizohet fshatituristik i Tushemishtit

 
 
 

(Dërguar më: 20/05/11) Bardhyl Berberi

POGRADEC Tushemishti, fshatituristik në breg të liqenit të Pogradecit po shpërfytyrohet nga dita në ditë nga betonizimi dhe ngritja e pallateve shumë-katëshe. Banorët që e kanë ruajtur me fanatizëm brez pas brezi këtë perlë të natyrës, të lakmuar nga pushuesit vendas e të huaj konfirmojnë se kanë trokitur në të gjitha zyrat, por askush nuk po e ndalon masakrën. Vilat e bukura të Tushemishtit që presin me qindra e mijëra pushues (turistë familjarë) çdo vit, tashmë „kanë humbur“ nën fasadat e pafundme të pallateve shumëkatëshe që ngrihen deri fare pranë ujërave të liqenit. Burime për „Gazeta Shqiptare“ konfirmojnë se janë me dhjetëra ndërtime shumë-katëshe të ngritura pothuajse në të gjitha sipërfaqet e lira të territorit. Vendorët e lidhin këtë fenomen me shitjen që bëjnë pronarët e tokës tek ndërtuesit, ndërkohë që ndërtuesit konfirmojnë se janë pajisur me lejet përkatëse të ndërtimit. „E përjetojmë me dhimbje këtë që po ndodh, por jemi të pamundur që të frenojmë këtë masakër. Fshati jonë me 1000 banorë, e ka ruajtur brez pas brezi këtë pasuri. Por, sot në sytë tonë fshati, bregliqeni po masakrohet. Jetojmë me turizmin familjar e peshkimin ne këtu, por të tjerë, s’dimë nga vijnë po ngrenë pallate njeri pas tjetrit, me e pa leje. Po e shkatërrojnë Tushemishtin dhe askush nuk ndërhynë“,- pohon për „Gazeta Shqiptare“ e moshuara, Viktori Llakmani.
Çfarë po ndodh në Tushemisht me këto ndërtime?
-Masakër po ndodh. Po e mbyt betoni e ndërtime shumëkatëshe që po i zënë frymën liqenit dhe ne banorëve. Fshati po humbet pamjen e tij, atë bukuri të vilave dykatëshe aq të dëshiruar për të huajt dhe turistët vendas. Po të vazhdojë dhe pak kështu, turistik ai nuk mund të quhet më.
Si do të ndalet kjo rrëmujë betonimi?
-S’kemi fuqi ne të moshuarit, ne si popull që ta ndalim këtë rrëmujë. Ne vetëm konstatojmë me keqardhje, ngremë zërin, por askush nuk na dëgjon.
A ndikon kjo në fushën e turizmit?
-Patjetër! Nuk ka shtëpi në Tushemisht që nuk lëshon dhoma me qira. Por, këto ndërtesa shumë-katëshe jo vetëm do të prishin atë fshat të bukur e intim por do të shkatërrojnë edhe turizmin familjar por do kthehen në tip hotelesh apo ku di unë. E di si ka qenë ky fshat apo jo.
Si e përcaktoni ju?
-Po i bukur si ka qenë! Na e dha natyra, e ne ndonëse të varfër, e ruajtëm ndër breza se na dhimbsej. Por dhe se na mbante. Edhe në kohën e Enverit vinin pushues tek ne. Tani shtëpitë tona janë pushtuar nga betonet, nga pallatet shumëkatëshe. Nuk ka më keq.
Jeni ankuar në komunë, në prefekturë?
-Si jo! Po kush të dëgjon. Të thonë se fshatarët i kanë shitur vetë pronat e tyre të tjerëve. Po mirë, tokat dikush i shet, nga halli apo ku di unë. Po lejet për këto pallate kush i jep xhanëm.
Janë me lejë apo pa lejë?
-Me leje e pa leje, çfarë nuk po shohim. Po dhe lejet vetë këta pushtetarët i japin. E kanë kthyer gjithë bregun e liqenit në beton. Nesër këtu më nuk ka se ku të vijë pushuesi.

Pogradec, plagosen gjashtë persona me armë gjahu, arrestohet autori

Pogradec, plagosen gjashtë persona me armë gjahu, arrestohet autori

Gjashtë persona janë plagosur në Pogradec. Ngjarja ka ndodhur në komunën Dardhas, ku Fatmir Pere, simpatizant i Partisë Socialiste në formë festimi për … Lajmi i plote

Bis zu 10 Natinal Strassen, wurden in den letzten 2 Tagen blockiert.

Europa ist alarmiert, wegen dem Chaos in Albanien – „State Caputure“

Donnerstag, Mai 19th, 2011

Wir berichten schon laenger ueber diesen gescheiterten Staat, wo dumme kriminelle Banden, das Land zerstoeren.

Im Chaos von Albanien und den Hunderten von Unfugs EU (etc.) Delegationen, welche seit Jahren ohne Resultat abreisen und nur ihre Profil Neurose befriedigen, will nun auch Barroso nach Tirana kommen (angeblich, wurde die Visite kurzfristig annulliert). Die von niemanden gewaehlte EU Aussenministerin: Catherine Ashton, darf auch was zum Thema sagen. Eine Art Selbst Beschaeftigungs Therapie, der Nonsens EU Diplomaten und immer ohne Resultate, weil niemand diese Gestalten noch ernst nimmt. Warum Europa, Deutschland solche Diplomaten und Politiker braucht, ist sowieso nicht zu verstehen, wenn man schon vor 10 Jahren nur negative Resultate hat und diese Albanischen Gestalten auch noch mit Milliarden finanziert u.a. mit unsinnigen Wasser Projekten von Berlinwasser und der KfW. Ohne Rechtsstaat, sollte man meinen, gibt man Kriminellen auch kein Geld und das ohne Projekt Kontrollen. Genau dort wo die Deutschen Firmen ihre Gelder sinnlos verpulverten, wurde nur die uebelste Mafia angesiedelt und eine Legende von Bau Ruinen, kriminellem Landraub und einer extreme Umweld- und Tourismus Zerstoerung finanziert.

Es ist halt sehr schwierig, mit Albanischen Politikern zu sprechen, welche Strohdumm und primitiv kriminell sind. Solche Gestalten, verstehen nur Eines: nach 2004 muss seit langem ein Familien Einreise Verbot, fuer Kriminelle Politiker verhaengt werden.

18 May 2011 / 21:34
Albania Opposition Leader Calls for Popular Revolt

Opposition leader Edi Rama has called for popular revolts against the government after the Electoral Commission controversially overturned his victory in the race for Tirana mayor.

/en/file/show/KQZ 011.JPG

18 May 2011 / 12:38
Albanian Opposition Supporters Clash with Police

Hundreds of Socialist Party supporters, including two dozens MPs, clashed with police in Tirana on Wednesday, accusing the ruling party of illegally overturning the election results in the capital.


Arvizu: CEC was wrong
18/05/2011 20:55

Arvizu: CEC was wrong

US ambassador Alexander Arvizu declared that the Central Election Commission should have announced a preliminary result instead of acting as Zonal Election Commission.

During an interview for OraNews, Arvizu addressed strong messages to CEC and Prime Minister Berisha, declaring that they should announce the preliminary result first and then continuing with the complaints. And for Arvizu, the preliminary result is known.

“I am relieved that the vote counting ended, and it appeared to be very accurate. That’s why it is a pleasure to see that result. Certainly, we know that the preliminary results were not official, but we all know what that preliminary result was. I hoped that this would have created the basis on which everything else would have proceeded towards the end. Many people at that time described these as very good elections. But most important is that the Albanian people won”, Arvizu declared.

“The governing coalition said that they had won more votes in country scale. I think that they were happy for taking seven of eleven Municipal Units. At least I think that they have taken seven of eleven Municipal Units”, he added.

“The Socialists, not only did they keep most of the biggest cities that they already had, but they added even more. I think that these elections made both parties legally say that they had achievements. It is unfortunate that we are on the current situation today”, the ambassador declared.

Mr. Arvizu also added: “We must be sincere, this is a difficult situation. Many people feel frustrated and emotional. It is important that both parties do whatever they can within the legal limits. This includes the Election Code and other legal measures. The problem is that the Election Code itself has had different interpretations. But most important is that everyone must stay calm. No one wants to see anybody hurt, might they be peaceful protesters, people passing by or police officers”.

“If people try to remain within the legal limits, and if they try to look beyond the elections, I think that the result will be good”, the US ambassador emphasized.

“I can say that it would have been better if the Central Election Commission announced the preliminary official result, even as a head start. This would have been a very useful step, because it would have enabled the following challenges and issues to be solved in a easier way, including the mater of counting or not the votes that were mistakenly inserted in the wrong ballot boxes”, he underlined.

“Another problem, by what I was able to understand, is that Tirana is unique in the country. In the sense that only the Capital does not have its own Zonal Election Commission. It seems like the Central Election Commission functions as a Zonal Commission for Tirana. Most of the experts I have been discussing with, think that this is not a good Idea, because the Central Election Commission loses its central mission, the central function”, Arvizu declared.

“However, this is the Election Code; there are gaps, but it makes a solid base on which the elections can be held. I think that this also highlights the critical significance of overcoming these elections and concentrating on reforms for next elections, including the Election Code reforms. I think that both parties have taken many lessons from these elections. Some of them must be put into practice”, the ambassador added.

Arvizu, Sequi and Wolfarth in action

Diplomats meet President, Prime Minister and Opposition Leader

Der aktuelle Streit in Tirana, wegen Wahl Betrug: nun soll bei dem Profi Kriminellen Arben Ristani, (gefeuert wegen Korruption auch als Justizminister zuvor) mit 22 Stimmen Lulzim Basha in Tirana gewonnen haben: Deshalb gab es Schlaegereien gestern.

Sprengstoff Anschlag, gegen das Haus des neue gewaehlten Buergermeisters von Maliqi (bei Korce): Gezim Topciu. 1 Kilo Sprengstoff, spricht fuer eine sehr deutliche Sprache.
Maliq, eksploziv në shtëpinë e kryebashkiakut

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSi_P7XzPpMCBbd8MH_6JyfmN2ZqLVBvHS-YSWInM-V--QmG2385w

Gezim Topciu
Tritol banesës së kryebashkiakut të Maliqit, policia shpjegon ngjarjen

 

 

 

Tritol banesës së kryebashkiakut të Maliqit, policia shpjegon ngjarjen

KORÇE – Policia e Korçës doli me një deklaratë para medias në lidhje me sasinë e eksplozivit të gjetur në banesën e kryetarit të Bashkisë së Maliqit.
“Sot ne dt 18.05.2011 ne oret e drekes eshte marre njoftim se ne banesen e shtetasit Gezim Topciu 44 vjec lindur dhe banues ne Maliq me detyre Kryetar i Bashkise se Maliqit, eshte gjetur ne stiven e drureve ne oborrin e kesaj banese nje fitil 20 cm si dhe nje sasi prej 1 kg lende e dyshuar si perzjerje e nitratit me naften te vendosura ne nje pako te mbeshtjelle me leter plastike te bardhe”, theksoi policia.
Sipas saj, menjehere pas marrjes se ketij informacioni forcat e policise kane shkuar ne banesen e Kryebashkiakut dhe eshte konstatuar se: dy puntore te cilet Kryebashkiaku i kishte punesuar per prerjen e drureve ne oborrin e baneses se ketij te fundit, ne mes te stives se drureve kane verejtur sasine e lendeve te siperpermendura te cilat jane marre per ekzaminim.
Ne lidhje me kete situate u kryhen veprimet e para hetimore dhe strukturat e policise po punojne per percaktimin e kohes dhe qellimin e vendosjes se kesaj sasie lende te dyshuar si nje perzjerje nitrati me naften si dhe per sqarimin e plote te situates se ndodhur.

Der beruechtigte Mafia Boss und extrem dumm: Taulant Balla, bei der gestrigen Schlaegerei mit der Polizei. Bekannt auch als SP Abgeordneter fuer uebelste Beleidungen, Schlaegereien gegen Journalisten, welche ueber seine gefaelschten Diplome etc. berichteten, was schon vor Jahren zu Interventionen des US Botschafters Withers fuehrte.

Të përdhunosh ligjin, të ndezësh luftën

Deputeti socialist Taulant Balla mes forcave të policisë

Teil II am 20.Mai

 

Trouble in Tirana
Albania on the brink

May 19th 2011, 15:43 by T.J.

THE great hope was that Albania’s local elections on May 8th would deliver a clear result, in one single bound freeing the country from what Albert Rakipi, head of the Albanian Institute for International Studies, described as the “tyranny of the status quo”. It has turned out to be a forlorn hope. Edi Rama (pictured), head of the opposition Socialist Party, has called for a general revolt against the government of Sali Berisha. Today Albania stands on the brink.

http://media.economist.com/sites/default/files/imagecache/original-size/20110521_EUP505.jpg

The next few days will tell whether cool heads prevail or if the country slips into serious unrest and, potentially, violence. This morning opposition supporters blocked the main Tirana to Durres highway, while protests broke out in Tirana and several other towns.

Much of the background to the election is in a piece I wrote on the day of the poll. I quoted Mr Rakipi comparing the race to run Tirana to the battle of Stalingrad. This quote is now looking rather prescient.

The immediate problem is that there was no clear victor on May 8th. The Socialists took most of Albania’s major towns, but Tirana is in question. Such is the level of distrust in the system that the election count was televised. In Tirana 249,184 people voted; Mr Rama, who is running for a fourth term as mayor, won by just ten votes.

Yesterday the central election commission said there would be a recount. This has increased the chances of Lulzim Basha, the candidate of Mr Berisha’s ruling party, taking Tirana. The Socialists claim this is a ruse designed to deny them victory.

The confusion arose because in Tirana there were four ballot boxes, covering the mayoral vote as well as municipal councillors. Some ballot papers inevitably found their way into the wrong boxes. The question of whether they should be considered valid is ambiguous; there are strong arguments on both sides. „Nobody has the right to deny the will of the citizens that exercised their right to vote,“ says Mr Basha. It seems a reasonable point. On the other hand the electoral code and precedent seem clear: the votes should not be counted.

Albania has been paralysed since a general election in 2009 that the Socialists say was stolen by Mr Berisha. Unsurprisingly the latest development has triggered fury among their ranks. Mr Rama said: “We should do everything with body and soul to stop the government, and the revolt brewing inside every Albanian should spill into the streets.” Gramoz Ruci, a senior party official, said that the Socialists would lead a “popular revolt”.

I asked Erion Veliaj, Mr Rama’s right-hand man, whether a call for an uprising might not be a big risk. A Socialist-led demonstration in February went seriously wrong when four people were killed by Republican Guards shooting from inside the government building. Mr Veliaj replied: „[After] forging the paperwork live on television [Mr Berisha] is about to now strip our title and declare his guy the winner in an attempt to throw Edi on the street. You tell me what we are supposed to do“.

Huge pressure is being applied to both sides from abroad. Catherine Ashton, the EU’s foreign-policy chief, appealed yesterday for „all political leaders…not to put lives of citizens at risk.” José Manuel Barroso, the president of the European Commission, has cancelled a planned visit to Tirana on Saturday. He presumably intended to congratulate Albanians on their election and to announce that the country’s stalled EU integration process was now back on track. So much for that. As one European diplomat sighed, “20 years after communism, they seem unable to hold elections which meet basic European criteria.”

This morning Mr Veliaj says that a legal appeal against the planned recount in Tirana will be mounted, but with protests and roadblocks under way, things already look dicey. If Mr Basha is declared the winner he will be hard to dislodge, regardless of any appeal—and the same goes for Mr Rama.

As one source from Tirana wrote to me overnight: “It seems we are entering into a new cycle of political conflict.” What a tragedy for Albanians.
…………………………………….
http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2011/05/trouble_tirana

Die renomierte Zeitung der economist, aber auch CNN wird heute zitiert, das Albanien ein gescheiteter Staat ist.

Durres Idiot Mafia Boss: Gazmir Bizgha in action! 10 National Strassen wurden blockiert und mit 100 Anhaengern seines Mafia Clans, blockiert der beruechtigte Durres Mafia Gazmir Bizhga, Partner des Mafia Bosses Agim Hoxha, Vangjush Dako, und des Gjoka Clans, die Autobahn.

Gewählt wurde auch der SP Partei Vorsitzende von Durres Gazmir Bizhga, ein besonders übler Mafiosi der mit seinen Geldwäsche Geschäften wie Edi Rama in Tirana die Stadt und die Strände ruiniert.

ALBANIANS are voting in local elections today. Unless the polls end in violence, this is unlikely to get the pulses of international news editors racing. For Albania, however, this is a big deal. Albert Rakipi, head of the Albanian Institute for International Studies, goes as far as to compare the poll—particularly the fight for Tirana, the capital—to the battle of Stalingrad [paywall]. (Albania-watchers can follow Balkan Insight‘s live blogof proceedings today.)

Normal political life in Albania has been on hold for almost two years. In June 2009 Sali Berisha, the leader of the Democratic Party, won a narrow victory in the polls which enabled him to scrape together a governing coalition with his erstwhile foe Ilir Meta, who had broken away from the Socialist Party. However, Edi Rama, the mayor of Tirana and leader of the Socialists, claimed that Mr Berisha had stolen the election.

Ever since Albanian politics has rolled from crisis to crisis. The Socialists boycotted parliament for a while, hunger strikers camped outside Mr Berisha’s office and, most dramatically, on January 21st an opposition rally went dramatically wrong. Four people were killed when the Republican Guard, inside a government building, opened fire. The Socialists called murder; Mr Berisha said the protestors had been trying to launch a coup with guns disguised as umbrellas and pens.

In 2009 Albania joined NATO, and in December its citizens became members of the coveted club of people from non-EU countries who can travel inside Europe’s 25-member Schengen zone without a visa. So all this is pretty embarrassing for Albania. The political turmoil has damaged its EU accession process, and Brussels will be closely watching today’s election proceedings.

If the coalition led by Mr Berisha does well, the prime minister may well decide to go for an early general election. That, says Mr Rakipi, would be “a moral and political victory over the opposition’s claims of vote-rigging” in 2009. But if the Socialist-led coalition does well that would bolster it in its own demand for early elections.

The key battleground is Tirana. Here Mr Rama is seeking a fourth term as mayor. He is opposed by one Lulzim Basha, a close aide to Mr Berisha and his family who has held various ministerial posts, including foreign affairs, transport and telecommunications and the interior. In 2007 he was investigated for corruption; the case was dropped in 2009.

According to Mr Rakipi, what Albania needs is a clear-cut victory by one side or the other. Otherwise, he says, “we will continue to live under the tyranny of the status quo that we have seen in the past two years.”

Mr Berisha is more phlegmatic. In an interview (in French) in Le Monde he says victory would be “very good” but defeat would not be fatal. Asked about Albania’s EU accession process, he replies:

The process is unstoppable, but it must be entirely based on merit, not on a climate. Now the climate is not so warm with regard to enlargement, even without any blockage. 86% of Albanians are for integration. I find them very wise. For a small nation like mine, the European Union is almost a heaven on earth. Every step we take favours freedom, living conditions and income. Imagine: Twenty years ago we had 60,000 bunkers in Albania. Now there are 60,000 villas!

On Friday, Mr Rama told an election rally that “Sali [Berisha] is not the prime minister of Albania, but only the representative of a government turned into a regime, who talks about you but only thinks of himself.”

Mr Rakipi is surely right that it is important to end the stalemate. But that may not happen today. Will Albanians believe what they have been promised, by both sides—pledges that include everything from building trams to tax cuts to creating 300,000 new jobs? Probably not, although Albanians, of all the people in the western Balkans, are by far the most optimistic. Let’s hope today’s battle of Stalingrad ends without casualties and breaks the country’s political deadlock.

(Photo credit: Tim Judah)

http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2011/05/local_elections_albania

 

Rama Appeals to U.S. and EU not to Let Albania Alone
TIRANA – Socialist Party (SP) leader Edi Rama called on Albania’s international partners, United States, European Union, and OSCE not to leave Albania alone in these…
Hazir Gashi, Gazmir Bizhga und Lefter Koca die Berufs Verbrecher aus Durres im Albanischen Parlament

Die OSCE Wahl Kommission, kritisiert die Auszaehlung, weil nicht sachgemaess und auch teilweise ohne Basis eines Gesetzes! Dies zur Mafia Regierung des Pyschopaten: Salih Berisha

 

RAPORTI I ODIHR
zbulon hilenë e KQZ

RAPORTI I ODIHR <br> zbulon hilenë e KQZ

Dje misioni vëzhgues i OSBE/ODIHR ka lëshuar një raport mbi zhvillimet e periudhës pas-elektorale në Shqipëri, që përfshin ditët prej 10 majit e gjer…


Nachdem Wahl Debakel der Georg Soros – Steinmeier Verbrecher Partei SP, G99, LSI in Albanien, wird dagegen protestiert, das die Internationale Wahl Kommission der OSCE, in Fiere wegen Manipulationen der Fiere Mafia ein Mandat aberkannt bekommt. Diese hier aufgezeigten Ganoven sind über die FES Aktivitäten und der kriminellen Deutschen Diplomaten direkte gesponserte Partner von Steinmeier und der SPD – FES!  Auch der Mafia Lobby Verein DAW (Deutsch Albanische Wirtschafts Gesellschaft e.V.) der Steinmeier Truppe, hat nun die besten Geschäfts Möglichkeiten wieder, weil die Lefter Koca Partei LSI, das Transport- und Energie Ministerium erhält, wo man dann seine Bestechungs Phantasien wieder voll ausleben kann, mit Hilfe der GTZ Berufs Verbrecher vor Ort.

Neue Anschlaege, Tode, Sprengungen von Lokalen! Mal wieder rund um die Zementfabrik bei Fushne-Kruje

20 Maj 2011 – 09:30 | Shqiperi
Fushë Krujë, eksploziv urës së Bardharit, të çonte te fabrika e çimentos
Fushë Krujë, eksploziv urës së Bardharit, të çonte te fabrika e çimentosTIRANE- Një sasi eksplozivi i është vendosur urës së Bardharit që lidh fabrikën e çimentos me akset e tjera në Fushë Krujë.Shpërthimi ka ndodhur në orët e vota të natës, rreth orës 02. 30 minuta të mëngjesit të sotëm. Policia konfirmon se shpërthimi i urës ka motiv konkurencën, ndërsa ka nisur punën për zbardhjen e autorëve.Nga shpërthimi ura ka pësuar dëmtime të rënda, ndërsa banesave përreth i janë thyer xhamat.
(s.g/BalkanWeb)

Ish-kryetari i komunës së Kasharit, Alfred Sulaj

Pranga ish-kryekomunarit

Ish-kryekomunari i Kasharit, Alfred Sulaj, i arrestuar në 2007-n për falsifikim dokumentesh…

Rund um Grundstuecks Urkunden Faelschungen laufen unveraendert zig Prozesse, wir hier um den Ex-Buergermeister von Kashari: Alfred Sulaj.

Skhoder – die Muriqan Bruecke und das Albanische Debakel eines durch die Idioten Mafia kaputtes Tourismus

Mittwoch, Mai 18th, 2011

Ein Vorzeige Projekt, der kriminellen Salih Berisha Regierung, diese Bruecke bei Skhoder zum Grenz Uebergang Muriqan, nach Montenegro zu bauen. Weil man aber nicht den Bruecken Bau Standard hat der Roemer und Osmanen vor 2.000 Jahren und nur an Betrug interessiert ist, sieht man deutlich, das die Bruecken Pfeiler vollkommen unterspuelt sind. Deshalb kann die Bruecke nicht geoeffnet werden und nur Fahrradfahrer benutzen die Bruecke.  Alles was Albaner machen ist Hirnlos und fuer Ratschlaege von Experten, wie im Tourismus ist man resistent. Man kann auch Sagen, man zelebriert seine Verbloedung,weil die Intelligenz ausgewandert ist.

Moriqan – Skhoder


unterspuelt

so sieht es dann lt. dem Urbanistik Plan von Durres, im Park der Villa Zogu aus, wenn die Geldwaesche Bau Mafia der Stadt Durres zuschlaegt. Natuerlich auf Antiken Grund auch noch.


Park Villa Zogu in Durres, zubetoniert und alle Baume vernichtet. Hier der Urbanistik Plan, wo der oeffentliche Park ausgewiesen ist mit Bauverbot.

 

Der Stadt Vlore, wird ebenso das Wasser abgedreht, weil praktisch alle Hotels und Lokale, die Bezahlung von Wasser und oft Strom verweigerte. Laç, Durrës, Fier dhe Vlorë wurde teilweise schon die Wasser Zufuhr gesperrt, wobei Durres 288.000 Schuldner hat.

URL: http://www.balkanweb.com/index.php?id=98729

Bashkia apel CEZ: Mos lini qytetin pa ujë të pijshëm në sezonin turistik

 
 
 

(Dërguar më: 17/05/11)

VLORE – Përfaqësues të Bashkisë së Vlorës dje i bënë apel CEZ-it që të mos ndërpresë furnizimin me ujë të pijshëm gjatë sezonit turistik. Masa ekstreme e marrë disa ditë më parë, ku rreth 120 mijë banorë të këtij qyteti u lanë pa ujë, ka shqetësuar drejtuesit lokalë. Ndonëse është rikthyer furnizimi me ujë të pijshëm dhe CEZ vazhdon t’i bëj presion Ndërmarrjes së Ujësje-llësit që të shlyejë debinë që kap vlerën e miliona lekëve. Dje, numri dy i Bashkisë së Vlorës, Edmond Leka pohoi se „CEZ vazhdimisht është duke kërkuar shlyerjen e borxhit, i cili kap një vlerë prej 60 milion lekësh. Ujësjellësi e ka të pamundur likuidimin e kësaj shume, pasi nuk është një ndërmarrje fitimprurëse dhe për këtë arsye duhet të jetë qeveria që të subvencionojë këtë ndërmarrje“. Sipas Lekës, situata që u krijua katër ditë më parë është e pafalshme, pasi mungesa e ujit të pijshëm përveç problemeve në furrat e bukës, spital apo banesat e qytetarëve, krijoi një imazh negativ tek pushuesit që kishin mbërritur në Vlorë me rastin e çeljes së sezonit turistik. „Për këtë mund të kishte zgjidhje të tjera dhe jo kjo masë ekstreme, e cila nuk duhet të ndodhë më, sidomos në sezonin turistik që sapo ka nisur. Mungesa e ujit të pijshëm do të thotë dëmtim për turizmin vendas“, – tha nënkryetari i Bashkisë së qytetit bregdetar. Ndër-kaq, ai deklaroi se qeveria duhet patjetër të zgjidhë këtë çështje, me qëllim që mos të ketë ripërsëritje të kësaj situate problematike. Pak ditë më parë, CEZ ndërpreu furnizimin me ujë të pijshëm të rreth 500 mijë banorëve të qyteteve Laç, Durrës, Fier dhe Vlorë. Burime zyrtare nga CEZ pohuan se ky vendim ekstrem u mor për shkak të debive të pashlyera nga ndërmarrjet e ujësjellësve në këto qytete. en.me.

Ansonsten macht die Durres Mafia im Dreck und Muell der illegalen Bauten und Staende weiter und zerstoert die letzten Baeume im Raum Durres in der Touristik Zone, Antiken Parks rund um die Villa Zogu. Der von der Weltbank finanzierte Urbanistik Plan wird ignoriert. In Sarande, werden die Palmen teilweise gefaellt der Ufer Promenade, um Karusells aufzustellen.

Plazhi i Durresit: – I tejndotur !

Nga

Plazhi i Durresit: - I tejndotur !

Drejtoria e Shëndetit Publik në Durrës jep alarmin dhe u bën apel qytetarëve të mos frekuentojnë disa zona të plazhit të Durrësit, pasi analizat e kryera kanë dëshmuar prezencën e një ngarkese të lartë bakteriologjike në ujë. Ndotja e bregdetit rrezikon të largojë turistët, por  me gjithë situatën e krijuar prej kohësh, deri më tani nuk është marrë asnjë masë për një plazh të pastër. Alarmin për ndotjen e kanë dhënë ekspertët e Shëndetit Publik, të cilët kanë monitoruar në muajin prill të gjithë vijën bregdetare. Sipas tyre, edhe për këtë sezon, situata në bregdetin e Durrësit paraqitet mjaft problematike raporton Panorama. Plazhet kanë një nivel të lartë ndotjeje, duke i bërë shumicën e tyre të pafrekuentuara. Ekspertët e shëndetit publik sugjerojnë që të mos bëhet frekuentimi i këtyre plazheve ku është evidentuar nivel e lartë ndotje, duke qenë se analizat e kryera kanë dëshmuar prezencën e një ngarkese të lartë bakteriologjike. Kreu i Drejtorisë së Shëndetit Publik Parësor në Durrës, Vasil Ziu, ka reaguar ndaj problematikës që paraqet bregdeti. Sipas tij, duhen marrë masa urgjente për situatën e krijuar, në të kundërt, bregdeti i Durrësit rrezikon që këtë sezon të jetë i pafrekuentueshëm. Ai theksoi se duhet të ishin marrë masa përpara se të hapej zyrtarisht sezoni turistik dhe se kjo situatë është krijuar për shkak të ujërave të zeza që derdhen në det.
“Kanalizimet janë pika e nxehtë dhe ka një handikap të madh. Sistemi i kanalizimeve është ndërtuar para 40 vjetësh dhe nuk përballon fluksin e banorëve të cilët në periudhën e verës 4-fishohen. Drejtoritë e Higjenës, Ujësjellës-Kanalizimeve dhe  Mjedisit monitorojnë dhe bllokojnë derdhjen e kanalizimeve të ujërave të zeza në det, nga tubacionet e operatorëve privatë në zonën turistike. Madje, për këtë qëllim kanë kryer një studim të fundit, në të cilin kërkohet urgjent nisja e investimeve për rrjetin e kanalizimeve. Mbyllja e këtyre tubacioneve që shkarkohen në det, nuk është zgjidhje, sepse ato diku duhet të shkarkohen”, u shpreh Ziu. Kreu i Shëndetit Parësor u shpreh gjithashtu se shkarkimet e ujërave të zeza dhe ujërave urbane të patrajtuara, të cilat derdhen direkt apo indirekt në det, janë mjaft problematike e të rrezikshme për shëndetin. “Situata  higjeno-sanitare në bregdetin e Durrësit është e rëndë nga shkarkimi i ujërave të zeza direkt në det dhe plazhet janë të ndotur në disa pika kyçe. Monitorimi në muajin prill ka nxjerrë në sipërfaqe problematikën e gjerë që trashëgohet në vite në qytetin e Durrësit. Disa nga plazhet më të ndotura janë plazhi i Currilave, plazhi i Shkëmbit të Kavajës, derdhja e lumit Erzen dhe plazhi tek Kepi i Rodonit. Këto pika janë me një ndotje të madhe.

http://www.24-ore.com/index.php/ekonomia/5353-plazhi-i-durresit-i-tejndotur.html

Der Bürgermeister von Durres: Vangjush Dako, als Partner der Internationalen Top Mafia und Drogen Kartelle

Die SP Vangjush Dako – SHIAK Mafia, ist uralt bekannt und hatte vor Jahren, Höhepunkte rund um Vasil Hila, Kriminellen wie Lefter Koka, Ilir Meta und Miri Hoti, als man sogar Grundstücke im NATO Stützpunkt CommWest (heute Marine Generalstab) verkaufte, wie in der Currilla, mit gefälschten Urkunden, was damals schon in 2004, die Staatsanwaltschaft ermittelte. Teil II neue Fakten, über die Beton- und Grundstücks Mafia.

Vangjush Dako, gehört zu einem der grössten Verbrecher Mafia Kartelle, und handelt aktiv mit gefälschten Grundstücks Urkunden in 2010-2011, was das Grundgeschäft dieser Mafia Gruppe ist und die identischen Fälschungen in der Currila, im NATO Stützpunkt in Plepa (heute Marine Generalstab), die Justiz 2004-2006 schon beschäftigte. Argumenti: Borshi Bregdet

Ein Presse Artikel vor 7 Jahren

Bereits 2004, gab es gigantische Skandale in Durres, rund um den Profi Verbrecher Vasil Hila, die Buergermeister Lefter Koca, Miri Hoti (ein Ilir Meta Mann), wo 25 Haft Befehle ausgestellt wurden und zu 12 Jahren Haft ein Vasil Hila verurteilt wurde, der inzwischen wieder frei ist.

So sah es vor 3 Jahren, heute noch viel schlimmer, denn jeder Baum wird abgeholzt, obwohl schon ueber 10.000 Arbeitsplaetze rund um den Tourismus verloren gingen und alle Straende verseucht sind.

Seit Jahren gibt es Erdrutsche, rund um die Villa Zogu, trotzdem wird weiter gebaut und betoniert und Baeume gefaellt. Als Muellhalde ebenso beliebt, in Europas Verbrecher Stadt Durres, einem Sammelpunkt extrem dummer Idioten, rund um die Drogen, Waffen, Prostitutions Mafia vor allem aus SHIAK. Identisch in Orikum u.a. mit der Mafia Organisation der Familie Salih Berisha und ebenso Partner des Edi Rama:
Das aktuelle Mafia Projekt des Rrahman Selmanllari und Edi Rama und der Geldwäsche Drogen Hintermänner, beschäftigt erneut die Task Force Staatsanwaltschaft

Das wohl grösste Verbrecher Projekt, was es je in Albanien gab und indem prominentste Politiker Familien verwickelt sind.
Unten auf Albanisch, die Historie, wie es zu diesen Genehmigungen kam und wer Alles darin verwickelt ist, wie auch im TV.

Anti Mafia Operation “Ndërtuesi”: Italiener verhaften 5 Albanische “Geschäftsleute“, wegen Internationaler Geldwäsche und Drogen Handel

In einer streng geheimen Operation, verhaften die Italiener, 5 Super Verbrecher und Bau Firmen INhaber, welche ihre Investionen im Raum Tirana, Durres und Vlore tätigen als mit den Profiten des Drogen Handels, wie es normal ist. Geldwäsche, wie es überall zu sehen ist, von sogenannten Baufirmen, welche nur Geldwäsche in Millarden Höhe betreiben. Natürlich auch militante Ganoven aus Tropoje dabei. Die typischen Baufirmen, welche mit gefälschten Grundstücks Urkunden handeln, illegale Gebäude auf gestohlenen Grund errichten, Import- Export Firmen haben. Es gibt Tausende von diesen Ganoven.
Albanische Baufirmen Mafia
Kurz gesagt, rollt man nun die Geldwäsche Drogen Kartelle, welche International arbeiten ganz einfach etwas Anders auf. 5 Millionen € auf Bank Konten, wurden allein beschlagnahmt.

Youtube Video auf Deutsch, über die Albanische Bau Mafia Firmen der Geldwäsche!

Bau Mafia Albanien

Kommentar: Deutschland hat hier versagt bekanntlich, weil es Komplize im Aufbau der Internationalen ist und war mit STeinmeier, dem Hamburger Osmani Clan und Co. und den Kosovaren Gangs. Die FES und Deutsche SPD(und der Taxi Fahrer Joschka Fischer, ist mit vollem Wissen hier zum Mafia Aufbau Helfer geworden, was ja sowieso jeder weiss.

Die berüchtigsten Durres Mafia Bauten der Politik u.a. von dem Super Gangster Albin Yhillari und dem “Paten von Durres”

Kommentar: Tag, für Tag wird nun der Fluss, mit hoher Strömung auch Sand und kleine Steine mitführen, welche die Pfeiler im Schnellgang zersägen und zerstören. Bau Betrug, von inkomptenten Mafia Baufirmen, welche nach dem Modell des Show Kommunismus bauen und danach ist Alles egal, wie die Hochhaus Bauten in Albanien, wo viele zusammen gestürzt sind, unbewohnbar sind, weil die Fundamente fehlen, bzw. trotz Gesetez, kein Beton Rüttler (vibrim in Albanien genannt) benutzt wird.